|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 10:30:58   
caroline1
Anju- ti si čist divja...jaz pa lena ko šus, sem se šele zdaj skobacala iz postelje...pa sem nameravala iti avto registrirat...pa bom popoldne, ker zdaj moram na predavanje psihologa v materinsko šolo. Potem pa še v knjižnico preden dobim opomin. user posted image

Zajtrk- mleko in müsli, za zdrave kosti in zobe mojega user posted image

v Celju se plača 17 evrov, če je zraven. Ne vem pa kako je s šolo. Rekla nam je, da je pač bolnica stara in da tudi na tak način nekaj naberejo pa kako stvar uštimajo...čist iskreno po mojem!

Masaža- jaz si ne bi upala iti. Ko sem šla lani na masažo, me je tako premetala, da 3 tedne nisem prišla k sebi. Sleherna kita v telesu me je bolela! Če grem na masažo, lahko nazajgrede kar grem rodit po mojem!

3xmami- pridna, da počivaš! Bo možek vse uštimal! Zgleda da je res priden...bravo ti user posted image

mamamajča- uživaj v spoznavnem popoldnevu ali večeru!

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 10:35:49   
pixieM
mamamajča - v termah Laško je trajala tajska masaža hrbta 30 min (35€), celega telesa pa mislim da traja 50 min. Tisti tretma za nosečnice pa tudi traja 50 min. Se kar fino sprostiš. Sem pa gledala terme Dobrna, oni imajo tudi masažo za nosečnice, ki traja 20 min in nič dlje!

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 10:36:02   
Roberta69
Drage okrobrke, jaz sem dala skozi peklensko uvajanje - toliko stresa in sekiranja naenkrat še nisem doživela v življenju - danes pa sem prov srečna, ker nam je izgleda ratalo in je mojemu sončku tam prov všeč. 0d doma gre z veseljem... na moje in vzgojiteljičino presenečenje, pa me je danes celo potisnil skozi vrata in poslal domov - jupiii... jaz sem tok srečna, da vam ne znam povedat user posted image .


Zdaj bom začela boljl resno delat, čeprav je prodniška blizu, in bom kaj več na računalniku, pa se še v kakšno debato vključim. Drugače upam, da ste fajn... moj dojenček najbrž je user posted image , ne vem, imam z našim 2,4- toliko dela, veselja itd., da za malo pikico ni časa.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 10:40:07   
Roberta69
Jaz sem se v prvi user posted image nekajkrat masirala, pa ni bilo panike... edino maser/ka mora imeti malce občutka, da glih ne vem kako ne pritiska, kjer ni treba. Načeloma si pa itak na boku, tako da pride v poštev bolj masaža okončin, stopal, hrbta in glave. Se je pa jaz nikakor ne bi branila - o, je tok luštno, če te kdo masira (mi2 sva na dom naročala eno Tajko, ki je 1,5 ure masirala za 25 €, kar je super ugodno, ampak se je odselila user posted image ). 

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 11:29:14   
mamamajča
Roberta69, super, da ste fajn zrihtali! Je kar lažje, ne?

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 12:04:12   
jana84
ojla punce...
evo, jaz sem zdej lepo pomalcala - sem si skuhala kompot iz jabolk in sliv...mljask, mljask...ok priznam še kaj bom mogla vrečt v usta...

Zdej pa se odpravljam pogledat kako so kaj naši "turistični delavci" pridni pri pripravi prireditvenega prostora...

Nič se mi sicer ne da, sam vem da ko bom tam, bom pa voljo dobila, ko bom vidla kako so vsi ostali pridni...In spotoma moram še na banko en trajnik si zrihtat! juhuhu!!!

lepo se imejte, če se slučajno ta vikend ne slišimo več...pa ne mi še it rojevat! user posted image

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 14:22:15   
caroline1
A je zatišje pred nevihto, al se samo pozna, da je petek??? user posted image  

Roberta69- tale uvajanja so pa kar zalogaj a? Kolk morajo mamice potrpet, ko ga je treba na vsak način tam pustit! Ajej, ni fajn to.

Kar se masaže tiče, jaz bi jo tudi na dom user posted image . Ampak potem ne bom več cela čudna in razštelana. Meni je osebni zdravnik odsvetoval masaže, pa fizioterapije zaradi mojega stanja z ledvicami. Imam res cel hrbet razbolel. Če je pa vse v redu z nosečko pa ziher ni kakih ovir.

V MŠ sem poslušala o psihološkem razvoju otrok, ko je prišla ženska iz CSD pa sem pobegnila. Itak sem se že mogla sama znajti z vso papirologijo in birokracijo. Za avto je zmanjkalo energije...pa nekej me špika noter. Mogoče samo psiha, ampak bo verjetno horizontala pa knjiga tudi s psiho opravila. user posted image  

Kosilo 2x topli sendvič pa jogurt. Ni cajta za kuhat, pa volje ne, če si sam user posted image

Upam, da se ne boste popoldne razpisale tako, da vas ne bom več dohajala!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 15:05:44   
pixieM
Uh, danes ste pa zgovorne user posted image . Še dobro, da je konec šihta, da šibam domov. Sam še trikrat pa sem rešena - juhuhu!!!

caroline1 - le pojdi počivat, če te špika! Meni počitek najbolj pomaga. Tak polležeči položaj, noge na blazino, pa kakšno dobro knjigo ali film - ni lepšega user posted image . Aja, da ti še povem, danes sem dobila mail, da v ponedeljek prejmem voziček od sončka. Bom poročala kako in kaj - samo srčno upam, da mi ga ne bo treba vrnit, ker jaz bom bolj težko počakala da mi vrnejo denar (skoraj 800€) user posted image .

Če katero zanima - pri nas bodo danes špageti. In to kar bolognese - imam še ene domače pelate za ponucat, tako da bojo ekstra okusni user posted image .

Lep vikend vam želim. No, sej se bom še kaj oglasila, če ne drugega zato, da za Tiamo nalimam slikco od bosija gor user posted image .

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 15:32:14   
tybysy
Jaz sem pa danes tako depresivna. Sem si vzela še predzadnji dan dopusta, zadnji v ponedeljek, ko imam pregled, potem pa še 4x v službo. Pa se mi nič ne da delat. Se mi zdi, da sem vedno bolj vremensko občutljiva. Zadosti imam tega dežja! Kakšen žarek bi mi prav polepšal dan.

Zdaj sem na 24ur.com brala, da naj bi ena od sester v ljubljanski porodnišnici imela tuberkolozo (ta hudo obliko). Jooooj, me je kar zvilo user posted image Upam, iskreno upam, da se ni okužil noben novorojenček. Groza. A zdaj bo pa naval na druge porodnišnice? Jaz sem imela v mislih Ljubljano (če bi prehitro rodila) in Novo mesto. Zdaj bo definitivno Novo mesto - mi je itak ginekolog rekel, da če je user posted image nad 1,5 kg ni nobenega problema. Toliko so pa naši že veliki, a ne.

Zdaj si moram pa kakšno zaposlitev najti... Grem malo knjigo iz knjižnice prebirat - mi je zelo všeč, če katero zanima: d. A.J.R.Watson: Vse o negi dojenčka in malčka (2010). Res zelo praktičen priročnik, po najnovejših smernicah, ga priporočam.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 16:14:57   
3x mami
evo me spet za racunalnikom...

tole o tuberkolozi sem slisala po radiu, ko so opozarjali. in da klicejo nazaj na testiranje mamice z novorojencki. res upam, da ne bodo nic odkrili...

tybysy, pogumno, saj si ze cisto na koncu s sluzbo! sonca bo se dovolj, ne skrbi!

za kosilo smo imeli kar palacinke s sirom, zdaj pa res nimam idej, kaj za vecerjo...

uvajanje v vrtec. zelo odvisno od vzgojiteljic - ce so v redu, po moje gre stvar lepo. sam se mi zdi, da je nam tezje kot pa otrokom. ker se moramo sprijaznit z dejstvom, da bo nekdo drug z otrokom vec casa na dan kot pa me. sam otrok se tam igra, uci, uziva... ce pa cuti naso tesnobo in zalost (in jo cuti, ne da bi kaj mi povedali), si verjetno misli, da tam res nekaj ni v redu, in potem gre vse tezje.
moja2 nista imela posebnosti pri uvajanju. ker smo pac sli v vrtec, tam je lepo, mami pa na delo. in se danes je tako. so dnevi, ko se nobenemu ne da, ampak to tudi meni, ko moram v sluzbo...

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 17:50:44   
Pokora
Ojoj, tole s tuberkolzo pa ni dobro. Jaz sem že pred časom razmišljala, da bom malo po rojstvu dala cepit proti tuberkolozi. Glede na to, da se kar precej po svetu klatimo, mi je kar žal da malega nisem dala. To cepljenje namreč pri nas ni več obvezno, se je pa bolezen zopet kar začela pojavljati. Poznam punco, ki je imela tuberkolozo in je kar lep čas preživela na Golniku in potem še lep čas doma, da je pršla h sebi... Pravi da je bilo kar hudo.

Očitno smo mi pravi srečkoti, saj imamo že od pol 12h sonček. Je dan takoj lepši. Kljub temu sem jaz danes vsa nekaj sesuta. S5 mi ful dol pritiska, pa zopet kar redni krči... Počivam na polno - nisem niti kuhala, smo kar Kitajca poklicali.

Caroline ne imej slabe vesti zaradi kosila - pa saj ne ješ tega vsak dan namesto južne. Zdaj pa lepo počivaj do spanja, si imela čisto dovolj skakanja za danes. 


Pixie, saj tudi ostale čakamo slikicouser posted image

< Sporočilo je popravil Pokora -- 10.9.2010 17:51:51 >

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 18:29:41   
tybysy
user posted image Ali lahko tiste, ki veste, da je user posted image že obrnjen na glavco, poveste, kje čutite gibe?
Jaz večino čutim v spodnjem delu trebuha (pod popkom), nekaj na desni strani (okoli jeter), redko zgoraj proti rebrom, na levi strani pa nikoli.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 19:02:49   
polmaja
tybysy - jaz čutim enako kot ti, le da je večina gibov skoncentrirana na desni strani in malo manj gibov globoko spodaj. Na levi nič user posted image . Moja G mi je na zadnjem pregledu rekla, da se je obrnil v glavično vstavo, jaz pa nisem najbolj prepričana - gibi so bolj tako kot bi postrani ležal. Ma valjda ve, kaj dela, ta moja G... Ker sem bolj okrogla, mi je gibe težko ocenit. Niti slučajno da bi uganila, kje je koleno, kje glavica in kje ritka...

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 19:27:10   
majabar
Sem prihitela prekontrolirat kako sta mamamajca in 3x mami in me veseli, da je vse OK!
Roberta, super, da je uspelo!
tybysy, socustvujem s tabo, poznam take dneve. Se dobro, da je jutri nov dan:). Pocni kaj, kar te veseli. Gibe cutim podobno, kot ti, zelo nizko, gor do reber, veliko vecino na desni strani. Na levi samo, ce lezim na boku.
polmaja, koliko dni je se?
Jaz sem ravnokar s pregleda. Koncno so potdili, da imam vnetje in sem dobila recept za 7 sveck, 7 dni, FS je 28cm, mali se vedno na glavici, cepili so me proti tetanusu (nisem bila ze vec kot 10 let), sem HIV negativna, srcek bije 148/min. To je to, vse OK. Aja, teza, njena tehtnica kaze 1kg manj kot moja in je spet cudno gledala, da se nisem nic zredila. Po mojih meritvah imam 4,5kg vec, po njenih 3,5. Ampak pravi, da je mali super, da se ne rabim sekirati, ce sem prepricana, da veliko jem. In to vsekakor vem:).

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 19:55:52   
majabar
Da se povem, kaj se gremo tu. Vsako leto, en mesec imajo navado vecje skupine (kot smo mi, ki treniramo skupaj), da vsak izzreba ime nekoga, ki ga dvakrat na teden obdari s sladko malenkostjo. Seveda, ne ves, kdo je tvoj skrivni obdarovalec. Na koncu meseca se kupi vecje sladko darilo in razkrije imena. Jaz sem kar predsednika zveze izzrebala:).

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 19:57:52   
polmaja
majabar - medve sva si zelo blizu: jaz imam rok 27.10. user posted image . Mislim pa, da so se malo ušteli in da bi moralo bit nekaj dni kasneje... Sicer pa teden gor ali dol nič ne pomeni: mogoče pa pride na moj rojstni dan 24.10! user posted image
Čestitke, da je s tvojim čižkom vse v redu in fino, da ti bodo porihtali vnetje. user posted image
Ej, mogoče pa "skupaj" rodiva, vsaka na svojem koncu sveta - a ne bi bilo super! user posted image

< Sporočilo je popravil polmaja -- 10.9.2010 19:58:30 >

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 20:04:54   
majabar
:) Cisto mozno, po moji ovulaciji bi tudi moral biti rok kasneje, 2.11. Samo, da ne bo med 13. in 22.10., ko je moj v Mehiki, pa bo vse OK:). Kdaj pride pa tvoj domov?

(odgovor članu polmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
   RE: Oktobrke 2010 II
10.9.2010 20:23:13   
polmaja
Še 10 dni, pa bo mornar nazaj, juhu! user posted image  Pa menda ne bom do takrat rodila...

Ravnokar sem se nabasala z rženim kruhom in bakalajem, njam! Kaj pa vi jeste tako za prigrizke in večerjo? A ful pogrešaš našo hrano? Moji prijateljici smo v Nemčijo morali pošiljat čokolino, cedevito, barcafe, pa še bi se našlo... Potem pa mi je to vsakič postregla, ko sem na obisk prišla, kot največjo svetinjo user posted image , jaz pa bi raje kake fine Nueremberške klobasice tam pomazala!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
   RE: Oktobrke 2010 II
11.9.2010 6:52:43   
tinaaleks
jutro!

Včeraj sva bili z malo na otroškem bazarju in je bilo prav super! Je vsaj popoldne hitro miniči, sem bila pa potem zvečer prav zmatrana in sem šla že ob pol devetih spat.

Danes bomo pa praznovali RD od mojega brata, pa se moram še spomnit kaj naj kupim! NImam pojma, ker si nismo tako blizu in niti ne vem kaj ga veseli. Tako da nimam še pojma.

Za srečanje lahko tudi jaz že v petek, tako da ni problem glede dneva.

Lepo soboto!

(odgovor članu polmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
   RE: Oktobrke 2010 II
11.9.2010 7:33:46   
kpmk
Jutro user posted image

Jaz spet nisem spala ( mali + bolečine )
user posted image user posted image  a še katero tako ZELO boli sramna kost, da komaj hodi. Ok, vem da bolečine malo so, ampak ponoči se ne morem spravit iz enega na drugi bok, komaj hodim in da ne govorim o vstajanju..... res res zelooo boliiiii user posted image user posted image user posted image  a še ima katera te težave???

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
   RE: Oktobrke 2010 II
11.9.2010 9:49:03   
3x mami
jutro!

tu sonce in veter user posted image
vceraj zvecer sem imela spet nekaj popadkov, ne tako intenzivnih. danes me fajn boli v krizu, tako da spet samo lezim...

majabar, user posted image za pregled in da se ti vnetje ze enkrat pozdravi!

tybysy, moj je obrnjen na glavo, ampak imam stalno obcutek, da je bolj na desni strani trebuha. gibe, ko se loti, cutim povsod, ampak sploh ko stojim, imam obcutek, kot da mi sedi na desni strani medenice.

kpmk, verjetno se ti vse skupaj siri. upam, da ti kmalu mine!

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
   RE: Oktobrke 2010 II
11.9.2010 9:52:13   
orhideja80
kpmk - tudi mene boli, pa ne vem točno kaj user posted image . imam težave predvsem pri vstajanju in obračanju, podnevi ko pa hodim okoli se pa stanje izboljša. bom naslednji teden vprašala G, vendar pa me zaenkrat še ne skrbi pretirano, si mislim, da je to najbrž normalno.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
   RE: Oktobrke 2010 II
11.9.2010 10:05:47   
caroline1
Dobro jutro.

3xmami-fajn, da se stanje umirja. Tudi pri meni je brez posebnosti, razen 10 lulat ponoč, da komaj živa pšridem do kopalnice in nazaj! Me sicer boli nad sramno kostjo ampak občutek je tak, kot da mali pač tam nekaj dela!

kpmk- jaz nimam bolečin v sramni kosti. Me bolijo kolki pa v prvem trimesečju me je bolela cela medenica. To tako močno, da sem se z rokami obračala v postelji, ker sem imela občutek, da so noge mrtve. Takrat sem kar precej brskala po netu, pa tudi punce so mi pomagale z nekaj linki. In sicer naj bi šlo za sproščanje hormona "relaxina",( če sem si prav zapomnila, če ne, naj me katera popravi) v prvem in zadnjem trimesečju, ki skrbi za razmikanje kosti in pripravo telesa na porod. Če pa misliš, da bolečine izvirajo od kod drugod, pa pot pod noge...

Polmaja- tudi moj user posted image  je v medenični legi. Ampak ga je povsod polno. Na levi in na desni. In se sprašujam kako se obrača. A mislite, da se vrti na glavi? Enkrat je telo čutit na desni strani popka, drugič na levi. Gibi so pa povsod, od brcik trpi želodec, jetra, ledvice...čist nežno praskanje po spodnjem delo trebuha pa pripisujem rokicam. user posted image  moj je zadnjič bil prav zaskrbljen, ko je čakal brciko. Se je user posted image  tako zagnal, je lubi kar odmaknil roko, pa pravi, to mora tebe pa ful boleti! In res kar glasno stokam. Zgleda, da ima prostor in se lahko še vedno razteguje kakor mu paše in posledično so tudi brce močne. Joj že vem, da jih bom pogrešala! user posted image

< Sporočilo je popravil caroline1 -- 11.9.2010 10:06:26 >

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
   RE: Oktobrke 2010 II
11.9.2010 10:35:19   
Pokora
Dan!

A ni lep dan!!!user posted image  Moja fanta sta jo že mahnila na izlet - je imel mož neke opravke na Trojanah, pa je malega sabo vzel, da sem se jaz lepo naspalauser posted image  Zdaj sta že na poti proti domu. Sem bila kar malo huda, ker mož še ni ok, pa mi je obljubil da ko pride domov, da bo cel dan lepo počival. Se mu kar vleče in vleče tale virozica.

kpmk - kolikor jaz vem, nimaš kaj dosti za narest če te boi sramna kost. To je zaradi raztezanja - boš imela po mojem potem lažji porod. Če je prehudo, je dovoljeno kakšen Lekadol vzet, nikakor pa ne Aspirin.


(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
   RE: Oktobrke 2010 II
11.9.2010 10:37:51   
caroline1
Pokora- sem vesela, da sva vsaj dve bolj lenobne user posted image

Vidim, da sem zgoraj zabrljala. Moj user posted image  je kar na glavo obrnjen! Nisem jaz za PC, ko se zbudim, sploh pa ne za razmišljat user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
FOTO: 13 osupljivih fotografij poroda
Fotografinja Leilani Rogers že skoraj pet let ustvarja fantastične slike poroda in dojenja. Delila je zbirko nekaterih n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?