|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 3.del
10.9.2010 11:15:13   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: bambinca

Benika hoj še tukaj!!! Ej, jaz mislim, da delaš vse prav, sploh, če se mala sama zbuja. Zakaj bi se pa vsi enako morali zrediti? Moja se je  v dveh dneh 30, pa ne mislim nič komplicirat; dokler zaspi sama in se zbudi sama je vse ok...tako tudi pri tebiuser posted image user posted image user posted image  

Hej, hvala ti za tolažbo. Res mi pa ni jasno, kako se ne redi, ker poje kr nekaj, pa samo spi, lula in kakauser posted image Je pa tudi patronažna taka, da bi jo jaz lahko česa naučila, ne pa ona mene in paničari za vsako stvar. Ko je prišla prvič, je skoraj skup padla, ko je videla Manjin popek. Res pa je, da so ji ga v P krepko zašuštrali. Drugi dan so odstranili sponkico in ga spodvezali. Potem pa ga je tretji dan sestra nekaj rofkala in popek je zakrvavel, zato ga je obvila s povojčkom. In valjda da je pozabila odstranit, midve sva šli pa domov. In naslednji dan se je vse skupaj lepo zasušilo, kri je koagulirala in povojček se je prilepil na popek. Poleg tega je bil še čisto ozbočen (cca 1 cm) in pogled nanj ni bil prav nič lep. Ampak je potem v torek sam odpadel in sedaj se lepo celi in zmanjšuje.

A ti si imela pa Anžeta? Pa rečeno je bilo, da odhaja s 1. septembrom v Postojnouser posted image Tudi moja babica je bila zlata vredna in če ne bi bilo njene vzpodbude in profesionalnosti, potem bi bilo zame verjetno težje. Skratka, vse pohvale babici Matejiuser posted image user posted image user posted image

Z Zojo se lepo cartajta, lepo rastita, da bomo lahko šle na en babji čvek. Pa čestitke za hojo malemu junakuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
10.9.2010 11:16:16   
Inčy
ČESTITKE mamicam Klemcy, Nadki in Hanizali user posted image user posted image user posted image    

Jaz bi tudi že rada spoznala svojo princesko!!! user posted image Sem pravkar iz CTG-ja in še nič ne kaže, tudi odpiram se nena, tak da še bomo verjetno malo čakali ... naslednji CTG imam v ponedeljek - upam pa, da vseeno kaj prej pride, ker to je mučenje zame user posted image Zdaj pa res že komaj hodim, ležim, sedim, ampak kaj čmo - vidim, da nisem edina ... sem pa vesela, ko vsak da preberem kakšno lepo novičko kot danes user posted image user posted image user posted image

Še Lenca ... dihaj, dihaj - držim pesti!!!user posted image user posted image

"Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja."

EX Inčika

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
10.9.2010 11:16:46   
nenka7
oooo, benika, kako lepa, lepa zgodba!!! najbol me je nasmejal del, ko si rekla, če lahko to dobiš za domov za tvoja dva fanta, da bo prej mir pred spanjem user posted image  user posted image  user posted image in res lepo, da sta in tvoja dva in od bambince lepo sprejela pikice male!! pa itak da lahko odpreš temo, a za to rabiš naše dovoljenje, ko smo na koncu meseca in malo ljubosumne na vas... he he he... no, jest priznam, malo zdravega ljubosumja je, ja user posted image  user posted image  user posted image pa da še kaj samo okrog starševstva od vas že prej preberemo, jaz sem full za to!! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
10.9.2010 11:19:07   
Izabelina
jutro! moja jutranja "kavica" (u resnici kakav) in mal računalnika... ker lep začetek dneva...

kako je kej z Lenčo? zdej bi pa že moral bit a ne?

Tinka: hvala za nasvet, js zdej tut pou litrčka spijem... drugače ti pa želim čimprejšen odhod v P po user posted image ... js sm že firbčna, pomoje je fantek ker zamuja, ker če bi  bla deklca bi po ostalih sodeč že bla pr teb user posted image user posted image

js mam pa še točno 7 dni do roka... in se tut sprašujem za vsako stvar k jo nardim, če ni slučajno zadnja pred prihodom user posted image ... drugač se pa čis navadn počutm, brez kšnih posebnosti... se bom pa dons nekak potrudla in mojga spravla k user posted image ... za poslovilca user posted image user posted image sicr res ne vem kako, ker sm dokaj nemobilna v ležečem položaju, bo treba mal eksperimentirat... user posted image user posted image (haha, kaj vam jst tle pripovedujem, k da vas zanima moje spolno življenje, ker butl sm) user posted image user posted image

to je pa to, pridem pol pogledat kaj se kej dogaja...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
10.9.2010 11:20:17   
benika
Glede CTG-ja vam lahko povem mojo izkušnjo:

Moji CTG-ji niso nikoli prikazali nobenega popadka. Še ned rojevanjem je bila črta ravna ko premica in številka se ni nikoli dvignila nad 30. Tako da se ne zanašat na to, da bodo popadki prikazani. Tudi sama tega nisem verjela, dokler nisem videla na lastne očiuser posted image

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
10.9.2010 11:21:23   
nenka7
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
se bom pa dons nekak potrudla in mojga spravla k user posted image ... za poslovilca user posted image user posted image sicr res ne vem kako, ker sm dokaj nemobilna v ležečem položaju, bo treba mal eksperimentirat... user posted image user posted image (haha, kaj vam jst tle pripovedujem, k da vas zanima moje spolno življenje, ker butl sm) user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image če bi moj moški vedel, kaj vse se me menimo tu gor, bi me tudi nekam poslal user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
10.9.2010 11:24:08   
bambinca
Benika, da nimava iste patronažne?user posted image user posted image user posted image

Archie tako kot pri prvih dveh - že v porodni mi je krulilo in sem komaj čakala, da se 'nažrem'

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
10.9.2010 11:24:32   
benika
Dobrodošle na Starši čvekamo

http://www.ringaraja.net/forum/m_5348892/mpage_1/key_/tm.htm#5348892

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
10.9.2010 11:26:02   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: benika

a to pomeni, da vprasanja glede user posted image postavljamo sedaj v novo temo? Lahko tudi me, ki se cakamo?

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
10.9.2010 11:31:21   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: archie

a to pomeni, da vprasanja glede user posted image postavljamo sedaj v novo temo? Lahko tudi me, ki se cakamo?

A moraš še vprašat? Ja itak! Bi bilo pa fino, če bi se dogovorile, kje bomo sedaj pisale, da ne bomo na 100 koncev razpršene.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
10.9.2010 11:38:16   
tpmc

Moji CTG-ji niso nikoli prikazali nobenega popadka. Še ned rojevanjem je bila črta ravna ko premica in številka se ni nikoli dvignila nad 30. Tako da se ne zanašat na to, da bodo popadki prikazani. Tudi sama tega nisem verjela, dokler nisem videla na lastne očiuser posted image

pri meni je bilo enako. Pa so mi v P govorili da kao takrat nekaj ne dela prav. Mhm.. :)

SREČNO VSEM MAMICAM, NOVIM DRUŽINICAM IN MALČKOM/MALČICAM ČIM VEČ PRIDOBLJENIH KILOGRAMČKOV DA LAHKO GREDO Z MAMICO ČIM PREJ DOMOV :) ČESTITKE!!!

19. avgust 2010 ob 12:01, ukc Maribor 2730g & 48cm - datum, ki je NAJU za vedno spremenil v NAS.

www.nakupite.me

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
10.9.2010 11:58:25   
Inčy
Hvala benika ... malo več upanja sem dobla ... upam, da ta CTG res ni merilo, da še en čas ne bo nič user posted image

"Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja."

EX Inčika

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
10.9.2010 11:59:27   
corfu
Glede popadkov in CTG-ja, za mano sta že dva poroda, pravtako kot pri beniki nikoli ni zaznal in pokazal popadkov, pa so bilo zelo konkretni user posted image

Temperara za spanje 18-19, v dnevnih prostorih bomo imeli med 20-22 odvisno.

Benika glede hranjenja, če je še malenkost zlatenčna, bi jo jaz  vsaj nekaj dni zbujala in jo spodbujala k hranjenje, jo božala, žgačkala...imej jo čez dan na čimbolj svetlem, jaz sem imala Aljaža kar v vozičku in odgrnjeno zaveso pri balkonskih vratih, da je bil res na svetem, u roku parih dni je zlatenica izvenela. Problem pri zlatenici je, da je otrok kot bi bil malo omamljen, ( tvoja spi 23 ur, to je zelo, zelo veliko) zadet, če je še prelahak in premalo je, enostavno omaga, je dehidriran. To so moje izkušnje.

Uživaj življenje...

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
10.9.2010 12:04:10   
corfu
Archie, glede posteljice...midva jo imava v spalnici. Ponoči sem dojila sede na postelji, sede za to, da nisem zaspala in sem bila posledićno, ker sva bila z možem sama na postelji bolj spočita, mirna, otrok pa se je lepo navadil na svojo posteljo in svoj nočni mir. V sobi imam solno lučko, ki oddaja zelo medlo svetlobo, pa še to sem prekrila s plenico, otroka sem čim manj ogovarjala, vzela ven, podojila, vrnila v posteljo, po potrebi previla. Čez dan je bila druga pesem, ogromno pogovarjanja, lubčkanja, stiskanja, masiranja...otrok je točno vedel in ločil, dan-noč.

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
10.9.2010 12:27:20   
tinkatonka

pri meni je bilo isto, ko sem Aneja rojevala. Ampak ko sem bila pa zadnjič zaradi slabih gibov v P na CTG-ju in sem vmes čutila dva popadka, pa to povedala babici, me je pa malodane nadrla da se zmišljujem, ker bi CTG zihr pokazal. user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 10.9.2010 12:36:57 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
10.9.2010 12:30:09   
tinkatonka
No kot ste opazile je tinkatonka še doma. user posted image user posted image user posted image user posted image

Na pregledu vse bp, na porod je telo pripravljeno (kot že 14 dni) samo popadkov ni od nikjer. user posted image user posted image Dobila sem napotnico za P, da mi tam do konca vodijo nosečnost, tako da grem jutri zjutraj tja že na prvi CTG. Po izkušnjah kolegice, me bodo, če se samo ne bo nič začelo, pustili do 10 dni čez rok. user posted image user posted image men se bo pa zmešalo do takrat. user posted image user posted image user posted image user posted image Pa res upam, da me ne bodo do srede pustili čakat.

posteljica...midva jo imava pripravljeno ob postelji, na hodniku imava nočno lučko, ker ponoči velikokrat Anej pride k nama. Ko bom dojila bom sama vrata malo bolj na stežaj odprla, da bom bolje vidla, podojila na svoji postelji in položila user posted image nazaj k spancu.

benika...upam, da čimprej pridobite grame in da zlatenčnost izgine. Izkoristi sončne žarke, ki jih napovedujejo za vikend, ji bo pomagalo pri zlatenici.

izabelina...jaz tud mislim, da je fant, čeprav vedla zagotovo bom pa ko pride ven user posted image . Sicer pa še dobro če je, ker sem ravno danes spet privlekla domov 5 velikih mullerjevih vrečk oblek za mojega Aneja - jih je tako veliko, da jih sploh ne uspe ponosit in znucat, tak da bi blo fajn, da jih bo za njim ponosil še kak naš fant.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 10.9.2010 12:36:20 >

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
10.9.2010 12:31:26   
Anonimen
Punce po dolgem času sem spet prejela tale mail... pa mi je takooo lep:

"Moški se je pozno vrnil iz službe, utrujen, nervozen in najde svojega 5 letnega sina pred vrati, ker čaka nanj.
SIN: "Očka, te lahko nekaj vprašam?"
OČE: "Da, seveda, kaj pa je ?"
SIN: "Očka, koliko zaslužiš na uro?"
OČE: "To se tebe ne tiče. Zakaj me to sprašuješ?" reče nejevoljno.
SIN: "Prosim, zanima me, samo povej mi, koliko zaslužiš na uro?"
OČE: "Če že hočeš vedeti, zaslužim 50 dolarjev na uro."
SIN: "Oh," odgovori deček in povesi glavo.
SIN: "Očka, prosim, mi lahko posodiš 25 dolarjev?"
Oče se je razjezil: " Če je to edini razlog, zaradi katerega me sprašuješ, koliko zaslužim, da naj ti posodim 25 dolarjev in si boš z njimi kupil kakšno brezpedmetno igračo, potem se takoj obrni in pojdi v svojo sobo in dobro razmisli, zakaj si tako sebičen ! Ne hodim v službo zaradi takšnih otroških bedarij!"
Deček je tiho odšel v sobo in zaprl vrata.
Oče se je usedel in postal še bolj besen zaradi fantovih vprašanj:" Le kako si dovoli kaj takega spraševati samo zato, da bi dobil denar!??"
Čez nekaj časa se je oče pomiril in pomislil:" Mogoče je pa nekaj resnično potreboval za teh 25 dolarjev ? Za denar ne prosi velikokrat!?"
Oče je odšel v sinovo sobo in odprl vrata: "Že spiš, sine?" ga je vprašal.
SIN: "'Ne, očka, buden sem," odgovori deček.
OČE: "Razmišljal sem...morda sem bil prestrog do tebe malo prej. Imel sem težak dan in sem se znesel nad tabo. Na, tukaj imaš 25 dolarjev, ki si jih želel."
Deček se je vzravnal in se nasmehnil: "Oh, hvala ti, očka," je kar zavriskal!
Potem je izpod postelje potegnil škatlo in iz nje vzel šop bankovcev.
Ko je oče videl, da ima sin denar, se je ponovno razjezil.
Deček je počasi preštel svoj denar.
OČE: "Zakaj si hotel še denar, če ga pa že imaš??"
SIN: "Zato, ker ga nisem imel dovolj, sedaj ga pa imam!
Očka, sedaj imam točno 50 dolarjev. Lahko kupim eno uro tvojega časa!! Prosim, pridi jutri prej domov, želim si, da bi skupaj večerjali."
Oče je bil skrušen. Objel je sina in ga prosil odpuščanja.
TO JE SAMO KRATKO SPOROČILO ZA TISTE, KI VELIKO PREVEČ PREŽIVITE SVOJE DNEVE NA DELOVNEM MESTU . NE SMETE DOVOLITI, DA ČAS BEŽI MIMO VAS NE DA BI PREŽIVELI NEKAJ ČASA Z  OTROKI, Z DRUŽINO.
ČE UMRETE JUTRI,  BODO V SLUŽBI HITRO NAŠLI ZAMENJAVO ZA VAS, DRUŽINA, KI OSTANE ZA VAMI, PA VAS BO POGREŠALA DO KONCA ŽIVLJENJA!!!"

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2542
10.9.2010 12:34:57   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: corfu

Archie, glede posteljice...midva jo imava v spalnici. Ponoči sem dojila sede na postelji, sede za to, da nisem zaspala in sem bila posledićno, ker sva bila z možem sama na postelji bolj spočita, mirna, otrok pa se je lepo navadil na svojo posteljo in svoj nočni mir. V sobi imam solno lučko, ki oddaja zelo medlo svetlobo, pa še to sem prekrila s plenico, otroka sem čim manj ogovarjala, vzela ven, podojila, vrnila v posteljo, po potrebi previla. Čez dan je bila druga pesem, ogromno pogovarjanja, lubčkanja, stiskanja, masiranja...otrok je točno vedel in ločil, dan-noč.

Jaz sicer nimam izkusenj, imam pa plan narediti na isti nacin kot corfu. Midva sva dala zraven zibke lucko, ki se lahko poljubno zatemni in imam do stikala doseg iz postelje.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
10.9.2010 12:37:03   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo

Jaz sicer nimam izkusenj, imam pa plan narediti na isti nacin kot corfu. Midva sva dala zraven zibke lucko, ki se lahko poljubno zatemni in imam do stikala doseg iz postelje.

a pa to vasih partnerjev nic ne moti? se nic ne zbudijo?
ker moj se zbudi ze ce se jaz premaknem iz enega boka na drugega... kaj sele, da bi luc prizigala ali celo hodila naokoli...

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
10.9.2010 12:38:34   
tinkatonka

ker moj se zbudi ze ce se jaz premaknem iz enega boka na drugega... kaj sele, da bi luc prizigala ali celo hodila naokoli...

Če govorim iz svojih izkušenj je cca 14 dni potem ko sva prišla domov vedel za vsak gib, ki sem ga naredila ponoči, oz. ga je naredil Anej. Potem se je pa navadil in je prespal, tako da zjutraj dostikrat ni niti vedel kolikokrat sva se ponoči hranila (pa sme ga mogla po steklenički hranit).

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
10.9.2010 12:41:44   
Anonimen
morda se kateri ali pa komu tole zdi grdo ampak vseeno:
mi je čisto vseeno koliko bo mojega partnerja motilo dojenje v spalnici. saj se nisem samo jaz odločila za otroka, nisem samo jaz starš temu otroku. ne rečem, da otrok veliko joče - takrat normalno, da ga ne bom pustila v spalnici, ker se mora partner pač naspati za v službo; ampak mislim pa, da ga ne bo hudič vzel, če bom podojila tako, da bo meni lažje. mi na kraj pameti ne pride, da bom skrbela poleg otroka še za partnerja in to da on slučajno ne bo ob par minut spanja ponoči, ker bom jaz hranila najinega otroka.

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2546
10.9.2010 12:43:29   
corfu

Moj ne čuti oz. se ne zbudi, saj je v sobi dejansko tema, otroka boš pa zaslišala, da je nemiren še preden bo zajokal user posted image , jaz ponavadi ko sta začela samo kaj stokat, godrnjak na joško pa pok nazaj, moj zraven še skapiral ni da se kaj dogaja user posted image user posted image user posted image

No glede popadkov in ctg-ja sem jih jaz tudi od sestre slišala, da pretiravam in nimam praga bolečine, no na koncu bi skoraj na hodniku rodila, odprta sem bila 8cm popadke pa umetne in zelo, zelo močne...ko me je čez 3 ure videla v sobi z Aljažem na prsih bi ji skor čeljust udarla ob posteljo.user posted image  

Tinkatonka, upam, da se začne kaj dogajat, naj ti tile zadnji dnevi minejo čimbolj mirno in hitro.

Uživaj življenje...

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
10.9.2010 12:46:46   
archie
koliko casa pa imate potem posteljico v svoji spalnici? do katere starosti otroka?

A potem nobena ni imela otroka od zacetka v svoji sobi?

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
10.9.2010 12:47:10   
corfu
T.Z. mislim, da Archie ni mislila v tem smislu, glede partnerja...

Jaz vedno tako pravim, na začetku sva bila samo midva, v sredini bodo najino življenje popestrili in obogatili najini otroci, na koncu sva zopet midva. No meni to ogromno pove, vsak pa si lahko razlaga po svoje...

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
10.9.2010 12:49:48   
corfu

koliko casa pa imate potem posteljico v svoji spalnici? do katere starosti otroka?

A potem nobena ni imela otroka od zacetka v svoji sobi?

Jaz sem imela v štartu oba v spalnici. Aljaž je šel v svojo sobo pri cca letu dni. Prej žal nisv aimela možnosti. Manca pa pri 8 mesecih. Imela je zelo šibak spanec in samo da sva vstopila v spalnico ko sva hotela spat je bila na vseh štirih pa glavo v luft kot želva user posted image . Ko sva jo dala v njeno sobo so težave izginile.

Uživaj življenje...

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

FOLNA KISLINA
tiamia

Ali ste pile folno kislino med nosečnostjo?

Ja, normalno.. (67%)

Ja, ampak večkrat pozabila (17%)

Ne, se mi ne zdi potrebno (10%)

Kaj je to? (6%)

Število vseh glasov: 344

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!