Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 12:51:12
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie koliko casa pa imate potem posteljico v svoji spalnici? do katere starosti otroka? A potem nobena ni imela otroka od zacetka v svoji sobi? Jaz sem Aneja preselila v svojo sobo, ko je bil star 1 leto in 8 mesecev, ampak to zato, ker prej ni bilo možnosti (sva še živela pri mojih starših). Je pa res, da vprašanje, če bi ga prej, ker Anej ni nič spal ponoči in sem tudi potem, ko je bil v svoji sobi, mogla v enem obdobju tudi več kot 10× na noč vstat, da sem ga šla pomirit, da je zaspal nazaj. Lahko si predstavljaš kako je to mučno, če ti otrok ne spi in se šetaš iz ene sobe v drugo. No zdaj ko smo na svojem in če bo dete spalo (recimo, da se bo po cca pol leta zbujalo samo 1× na noč) ga bom preselila v svojo sobo. Je pa mislim, da Almera imela Bora od začetka v svoji sobi. Pa Jinx ima tud take načrte, če se ne motim.
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 10.9.2010 12:52:39 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 12:51:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie koliko casa pa imate potem posteljico v svoji spalnici? do katere starosti otroka? A potem nobena ni imela otroka od zacetka v svoji sobi? v spalnici imava zibelko, tako da bo otrok v spalnici dokler zibelke ne preraste - računam nekje 3-4mesece. potem pa počasi v svojo sobo. da bi ga imela ločenega že od začetka mi pa na kraj pametni ne pride preprosto zato, ker sem egoistična - mi bo lažje, da samo vstanem in podojim kot se šetam v drugo sobo. čeprav je čisto zraven in je samo par korakov ampak zakaj bi?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 12:54:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: corfu T.Z. mislim, da Archie ni mislila v tem smislu, glede partnerja... Jaz vedno tako pravim, na začetku sva bila samo midva, v sredini bodo najino življenje popestrili in obogatili najini otroci, na koncu sva zopet midva. No meni to ogromno pove, vsak pa si lahko razlaga po svoje... ne ne, saj nisem hotela, da bi grobo zvenelo in se opravičujem če slučajno je!!! definitivno pa podpišem tvojo izjavo. si zelo lepo povedala.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 12:59:12
|
|
|
|
tinkatonka
|
evo še ena nova tema...sicer smo jo nekatere obdelale že na kavi, ampak da vidim še več mnenj in idej... kontracepcija po porodu....za kaj se boste odločile??? Jaz imam že tako hormonske težave (ščitnica) tako, da si kakšnih hormon.tabletk ravno ne želim, kondomi so sej veste "Kot bi z gas masko vrtnice vohal", mirena mogoče, pa te hormonske injekcije?...
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 13:02:49
|
|
|
|
Anonimen
|
kontracepcija: pred prvim pregledom "vzdržnost" potem se bom pa z G posvetovala okoli tega. če (in upam da bom) dojila potem kondom, če ne bom pa verjetno na tabletke. zadnjič, ko sem bila na CTG se je ena odločila tudi za obroček in sem začela razmišljati tudi o tem.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 13:04:50
|
|
|
|
archie
|
nic bat. nisem nic za slabo vzela samo zanimajo me razlicne izkusnje, ker sva v popolni temi kako si sedaj uredit najino zivljenje (in seveda zivljenje )..... uf, se bo zanimivo. Kontracepcija: jaz sem tabletke jemala dooooolga leta nazaj... samo kaksno leto. Potem sva bila na kondomih, zanja leta nisva imela nic (oz. pazil je). Se mi zdi, da bo nekaj podobnega tudi sedaj (ceprav bom morala zaradi CR se bolj pazit)...
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 13:07:25
|
|
|
|
nenka7
|
jaz bom vseeno poskusila s kontracepcijo po porodu in to s kondomi... sva imela že prej, čeprav malo časa, ker sva se kar hitro odločila, da sva za to, da povečava družinico, ampak je bil mož vedno dosleden in ni bilo težav... pojstlico imava pa tudi midva v spalnici, ker drugje niti nimava možnosti, kako pa bo po tem, ko bomo še enega naročili, se bom pa kasneje ukvarjala. mi je pa precej do tega, da je vsaj nekaj časa pri nama, dokler se dojimo, da mi ni treba nikamor hodit. čeprav pri nama zna biti kar do takrat, ko bo nov član prišel, ker ni prostora drugje... še potem ne vem kako bom to spedenala. mi pa nikakor ne predstavlja mož težave, da nebi imela pri sebi, bi prej on šel v dnevno na kavč spati, kot da bi mene kakorkoli sam s seboj obremenjeval... imam pač zlatega moža, to pa res lahko rečem
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 13:12:37
|
|
|
|
eva2010
|
Posteljica v sobi - Eva je imela posteljico v najini sobi do 2 let, ko smo se selili, ob selitvi je dobila svojo sobico, ampak je kljub temu skoraj vsako noč ponoči prišla k nama. Sedaj pa glede na to, da imamo 1,5 sobno stanovanje, bosta Eva in oči od začetka spala v Evini sobici /predvsem zato, da bosta oba z Evo naspana in pripravljena na nov dan/, jaz z pa v dnevni, kjer smo postavili kavč in posteljico. No kavč je dovolj velik, da lahko oči kakšno noč pri meni prespi ali pa pride na obisk. Ko bo pa ponoči spal pa gre on k Evi, oči pa k meni. Je bilo pri Evi tako, da ko je ponoči postala nemirna sem že vedela, da je čas za malico, sem jo samo prestavila k sebi, posteljica je bila čisto zraven najine in na eni strani ni bilo ograjice, ko sem jo podojila sem jo položila nazaj in spala naprej. Moj še danes trdi, da se Eva ni nikoli ponoči zbujala Kontracepcija po porodu - po prvem porodu je nisem imela, smo samo malo pazili, sedaj pa verjetno mirena, ki jo moja G zelo priporoča.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 13:18:00
|
|
|
|
corfu
|
Kontracepcija....dobro vprašanje. Nimam pojma, po tabletih mi je slabo, zelo rada me boli glavo in splošno počutje je slabo. Mirena, uh vsi ti tujki v telesu, nisem ravno navdušena, kondom, ne pride v poštev, vzdržnost tudi ne, moj me že zdaj gleda in komaj čaka akcije pravzaprav si mi dala mislit.
|
|
[Brisano sporočilo] 10.9.2010 13:28:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 13:32:48
|
|
|
|
NiNiBo
|
IZVIRNO SPOROČILO: corfu Jaz vedno tako pravim, na začetku sva bila samo midva, v sredini bodo najino življenje popestrili in obogatili najini otroci, na koncu sva zopet midva. No meni to ogromno pove, vsak pa si lahko razlaga po svoje... Ful lepo napisano!! Jaz si imam namen naredi tako, da bo meni najlazje. Ce bo strucka spala cez noc oz. se bo zbudila samo enkrat potem gre v svojo sobico-enkar mi mislim, da ne bo problem vstati. Ce se bo zbujala veckrat bo pa pri nama, ker ne bi rada vstajala in hodila do sobice preveckrat. Kar se pa mojega tice, otrok je najin in ne samo moj, tega se zelo zaveda in ve, da bo tudi zanj kaksna noc neprespana. Nenka7 se pridruzujem, tudi moj moz je zlat..res, da sem ga sla iskat na konec sveta, ampak se je splacalo in to bi naredila vedno znova. kontracepcija pri nas bo kondom, tabletke: prevec kemije in prevec vpliva na normalne fizioloske procese, tako da se oba strinjava, da jih nisem in jih ne bom jemala. Po enem letu, bomo pa tako ali tako startal na Nr. 2, tako da prav dolgo ne bomo na kontracepciji.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 13:49:35
|
|
|
|
JEJ
|
Nekako se strinjam s T.Z. in moram reči, da je bil moj možek zelo priden pri obeh sinovih. Ponoči, ko sta se zbudila, ju je previl, če je bilo treba, mi ga dal, da sem ga podojila in nato on podrl še kupčka. Tako sva si delila "obveznosti" in mu ni bilo težko, čeprav je zjutraj vstajal. Tudi sedaj imava košek v spalnici, ko ga preraste, gre v svojo sobo ... Starejši sin je šel v svojo sobo pri 9m, ker prej ni bilo možnosti. Ta mlajši sin je pa šel k bratcu pri 3m. Kontracepcija ... bi mireno in ne bi ... tabletk skoraj zagotovo ne, kondom tudi ne ... hmmm, ne vem še.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 13:54:32
|
|
|
|
katrinka
|
benika - lepa porodna kontracepcija - nimam pojma...samo neki bo treba k zdej morm pa res pocakat ene 2 leti...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 14:25:04
|
|
|
|
sanje2
|
hay! T.Z: ful lep oz. poučen meil si to prejela oz.nam napisala,.. in res je več časa bi si mogli vzeti za družino, ker včasih je lahko sekunda usodna. posteljica: je tudi pri nama v sobi, ta prva hči je bila do petega leta pri nama v sobi včasih tudi na srdini v najini postelji in moram rečt da je to čarobni občutek ko pride otrok k tebi na srdino, ko ga čutiš in zaj ko ni več skor nič pri nama prav pogrešam to. ko pa je bila dojenček pa je bila skoz v svoji pojstlci. partnerjev spanec: se nisem preveč sekirala če se bo zbudil, se pa je in mi pomagal, ker sem jaz tudi bila čist fertig od vstajanja in me je kar nazaj na rit metalo - ni mala do treh let dobro spala in hvala bogu imam čudovitega moža, ki mu ni bilo težko pomagat.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 14:35:39
|
|
|
|
Lenca78
|
Zdej so se odločli da bodo začeli dodajat se nč ne odpiram upam da bo kmal za mano :)
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.9.2010 14:42:49
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 14:55:52
|
|
|
|
katrinka
|
temperatura - ja res je,cez dan18 ok - pac bolj obleces,enako ponoci,nasa celo bolj spi ce je kaka stopinja manj kot vec,za nego pa more biti topleje - ce samo rito previjes ni panike,ce pa umivas pa more biti vec posteljica - jaz imam obe tamali v spalnici,zdej k sandra lepse potegne pri dojenju sva bolj tih,moj pa itak presmrci vse...hehe
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 16:00:06
|
|
|
|
mala
|
ČESTITKE VSEM NOSEČKAM, KI STE RODILE PA SAME PUNCE ZDAJ JE PA RES ŽE ČAS, DA FANTJE PRIDEJO NA VRSTO Danes sem imela pregled, CTG - je bil vglavnem vredu, edino otroček ima še visoko ferkvenco utripa in imam v ponedeljek zopet kontrolni CTG.. Drugače pa še vedno 2cm odprta, glavica je spuščena, maternični vrat zmehčan in je nekako vse pripravljeno za prihod našega , samo še odločit se mora kdaj bi rad prišel Ima pa že 3500g in obseg glavice 34cm in bomo imeli zgleda še enga ornk dečkota Vsem, ki greste rodit - srečno Tinkatonka - zdaj so pa res še zadnji dnevi pred tabo in dobro opravi jutri v porodnišnici, mogoče pa bo le jutri dan D
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 16:19:53
|
|
|
|
Izabelina
|
za vse kaj je pa z Lenčo? mam pa še eno uprašanje: po porodu, kok časa je dobr, da mamo "polni penzion in oskrbo"? moj fant bo največ 3 dni doma, potem pa bo delau od zjutri do popoudne kot dela zdej... mal me skrbi kako se bom sama štimala... sam verjetn bom kar mogla...
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 16:23:49
|
|
|
|
benika
|
mam pa še eno uprašanje: po porodu, kok časa je dobr, da mamo "polni penzion in oskrbo"? moj fant bo največ 3 dni doma, potem pa bo delau od zjutri do popoudne kot dela zdej... mal me skrbi kako se bom sama štimala... sam verjetn bom kar mogla... Zakaj meniš, da ti pripada all inclusive? Če je porod normalen, če se dobro počutiš, je sicer fino, da imaš pomoč ampak da bi se pa pustila cele dneve pedenati, pa meni ni do tega. Meni je mami edino speglala cunje, ker imam že tako ali tako odpor do tega opravila in skuhala je večerjo ob najinem prihodu iz P. Ostalo počnem sama in niti ne želim, da mi delajo drugi. Tudi mož je šel še isti dan v službo. Ponavadi je tako, da se pusti razvajat, dokler ne prideš malce k sebi. Če imaš šanso in če ti tako ustreza, potem to izkoristi.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 16:29:09
|
|
|
|
Izabelina
|
no sej to me je zanimal, ker mi usi pravjo, da po porodu ne morš kr začet in delat use, da rabš all inclusive... sam midva si ga pač ne bova mogla prvoščit in je fino vedt, da se da... pa običajno mamice praujo, da so partnerji doma 14 dni (očetovski dopust) pri nama tut tega ne bo... zato sprašujem... hvala za odgovor...
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 16:31:21
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina no sej to me je zanimal, ker mi usi pravjo, da po porodu ne morš kr začet in delat use, da rabš all inclusive... sam midva si ga pač ne bova mogla prvoščit in je fino vedt, da se da... pa običajno mamice praujo, da so partnerji doma 14 dni (očetovski dopust) pri nama tut tega ne bo... zato sprašujem... hvala za odgovor... Izabelina, sej bo šlo, boš videla. Tudi moj ne bo koristil očetovskega dopusta.Enostavno se prilagodiš dojenčkovemu ritmu, pa vse steče.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 10.9.2010 16:56:18
|
|
|
|
Anonimen
|
joj, saj vas ne utegnem več sledit!!! čestitke novopečenim mamicam!!! ostale ki ste tik pred tem, da zazibate, pa veliko sreče temperatura: jaz gledam da v sobi ni prek 21 stopinj, tak mi tut petronažna priporoča... kjer ga pa previjam in umivam, pa je mal bolj toplo... posteljica: mama jo zraven v sobi, ampak pazite... spi pri nama moj spi ponoči ko top, tak da ni panike, se naspi do službe... niko pa kot bi vedel, da ati potrebuje spanec, je čist tiho kot miška kontracepcija: obvezno kondomi, kot prej... kontr. tabletk namreč niti prenesem ne... neke vrste alergija... pazi pa pr meni ne pali ctg: ko sem bila v porodni, mi niti niso snemali popadkov, ampak sam preverjali utrip srčka... popadek je tak občutla z roko na mojem trebuhu, ko je potipala nič, šibam naprej pridne bit
|
|
|
katero ime bi izbraleroža03katero ime za fantkamatic (
25%)
luka (
36%)
ožbej (
16%)
jaka (
23%)
Število vseh glasov: 201Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!