|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
9.9.2010 9:33:14   
phelps
Še nekaj, tiste, ki že imate zimske pajacke, kje ste jih našle? V LeClercu imajo sicer ene, ki so videti topli in primerni za oba spola (sivi), vendar je najmanjša velikost 67 oz. za 6 mesecev. H&M nima nič, C&A pa ima samo v modri ali roza barvi (s tem, da je bil roza samo še en ogromen). Je veliko tistih cute kosmatih, samo, jaz bi rada konkretnega, za ven (imam že kosmato jopčko)...

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 676
9.9.2010 9:41:07   
november2010
Hej!
Jaz se pa ravno ne strinjam, da cunjice 56 prersatejo v enem tednu - razen če se že rodijo tam okoli 54-56.... Moj Lovro je bil velik 51 ob rojstvu, si bom šla prav en da v knjigo pogledat kdaj je bil 56.... tako da meni so cunjice 50 in 56 čist prav prišle.... sem ga kdaj napravla v 62, pa je bil pol ves zgubljen tam v pajacku, mi ni blo všeč.... tako da zdaj imam za začetek v predalu samo cunjice 56 pripravljene, 62 pa na dosegu roke (jih bom novembra tud že oprala), če bomo dobili malega velikančka :)

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 677
9.9.2010 9:42:39   
nadinne
Živjo.
Jupi...jutri je petek in vikend user posted image

bolniška...ja tudi jaz vedno več gruntam o tem...ampak ker imam točno še 4 tedne službe, mislim da bom zdržala user posted image  Če bi bilo pa kaj slabše pa še vedno lahko prej grem na bolniško. Mene sicer sedenje ne moti, me pa to lulanje non stop, pa vožnja v Lj vsak dan...to me pa res izmuči. Na vlak pa ne upam, ker v starih ni delujočih wc-jev, pa še svašta bacilov k so sedaj vsi prehlajeni. Že tu v službi je tako tako. No ampak moja pisarna je aenkrat zdrava user posted image

cotke...joj imam kar slabo vest...vse imate že vse, pa celo oprano itd. user posted image  Jaz sicer nekaj cotk imam, ampak moram še pregledat po številkah kaj mi še kaj manjka...predvsem bodiji mi manjkajo...pa se ne morem odločit koliko bodijev katere številke naj kupim user posted image  Ostale cotike imam večinoma v št. 62 in 68, en kompletek pa v 56...mogoče še kaka 2 mala bodija 56...če bo pa beba mala bo pa očka šel dokupit. Imam en zimski pajacek za ven bele barve v št. 68 in mislim da bo ok...če pa ne bomo šli pa naknadno kupit 62. Moram svojo sestro zvlečt k meni domov, da pregledava in da mi pove kaj še rabim...upam da bo to v soboto. Potem moram pa kupit še ostale pripomočke, od tetra plenic dalje, pa vso kozmetiko. Kar odlašam in odlašam.

Za modčke za dojenje pa sploh ne vem kje naj jih nabavim...itak ne vem kako bo to pri meni izgledalo, ampak se bom potrudila...modrčkov v milerju nekako ne morem nabavit, ker še nisem zapazila košarice E, pa tudi probat ga verjetno ne moreš? Jaz ga moram obvezno, ker nimam 2 modrcev enake številke user posted image

phelps...uf si nas res prestrašila s tole tvojo dogodivščino. No ampk HB je vse OK. user posted image  Pridno počivaj in božaj malega phelpsa user posted image

A že pakirate za v porodnišnico al kaj? user posted image  Uf...meni se to tako daleč še zdi. Ja res pa je da ste vglavnem že vse ornk čez 30 tednov...jaz ga dopolnim komaj v nedeljo user posted image

A še katero prav špika v mehurju, ko ji beba brca tam doli? Mene že od včeraj prov neprijetno špikne vsakič ko se premakne...ne vem a si ga je za povšter vzela user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 678
9.9.2010 9:57:40   
aleunam
Dan!

Teden se je obrnil ko šus. Danes je že mali petek, kmalu bomo šle rodit user posted image ...

Novemberska, ko smo mi kupovali sušilca, so priporčali samostojnega, ker baje boljše posuši. Če je to samo prodajna finta ali ne, ti ne morem povedati, pri nas je palila. user posted image  Gor na pralnega pa ne moreš dati? To je zelo stabilno, verjemi.

Ječi, jaz sem na sredini 33. tedna in mam par stvari za v P že pripravljenih, samo torbe še ne. user posted image  Ne vem v katero naj si dam. A za user posted image  mate kar v previjalnih torbah? Moram pa še par stvari zase kupiti, nekaj osnovnih higijenskih zadevic pa že mam. Vprašanje: vsi svetujejo vložke VIR, sem pa videla različne številke (se mi zdi). A je kakšna razlika med njimi ali samo v velikosti?

Nadinne, jaz pa še čakam na škatlo rabljenih cotk, pa sem prva na seznamu. Nekaj sicer imam tudi novih, ampak ne veliko in bi vseeno prej rada videla kaj dobim, da potem še dokupim. Drugače pa kar se bodijev tiče, se mi zdijo ti v Leclerku ful poceni (ne vem kakšni so na dotik) - 5 kom za cca. 8,5 €. Če bi cotke dobila še preden se akcija konča oz. pokupite vse zaloge user posted image  in ne bi bilo bodijev, bi kupila en komplet v št. 56 in 62.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 679
9.9.2010 10:30:57   
simonmojca
leklerk bodiji so ok, jih je mami kupovala že prej za nečakinji, ker ti jih ni škoda. Dobr je pa tudi to, da se ne razvlečejo - vsaj take so naše izkušnje. Smo imeli z benetonovimi bodije probleme, ker so takoj barvo izgubili pa še razvlekli so se

vložki jaz sem jih uporabljala že prej, zdaj za cifre ne vem lahko ti po barvah razložim user posted image
svetlo modri imajo krilca (te sem uporabljala podnevi), svetlo zeleni so brez krilc (ko ni bila več močna menstra), rdeči in temno modri pa so vložki v mrežici (niso vložki - je bombaž v mrežici - te sem uporabljala ponoči, spodaj sem dala navaden vložek s krilci od alwajsa potem pa te vložke v mrežici čez, da ni bilo ponoči madežev na postelji) user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 680
9.9.2010 10:41:21   
malajka84
Dan punce....

Vidim da že o torbah za porodnišnico govorite...uf, pa bomo res že kmalu tam a ne? Se mi zdi da dnevi čezdalje hitreje minevajo....

No, kaj boste pa vzele s seboj, kajs te vzele tiste, ki že imate doma male lumpe?:) Malo berem te sezname pa to, pa je pr vsakmu kej drugač, pa tolk velik stavri s emi zdi..kaj pa vem no, sej ne gremo na dopust:)

Torej kaj vzeti sabO?

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 681
9.9.2010 10:46:29   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

/../ rdeči in temno modri pa so vložki v mrežici (niso vložki - je bombaž v mrežici - te sem uporabljala ponoči, spodaj sem dala navaden vložek s krilci od alwajsa potem pa te vložke v mrežici čez, da ni bilo ponoči madežev na postelji) user posted image

Mislim, da ravno te bombažne priporočajo, mislim, da so ful debele... Pa to potem ne pride skozi, če je sam bombaž? user posted image  Je pa res, da če se krvavitve vlečejo, je fajn imeti nekaj koži prijetnega. Se spomnim decembra, ko se mi je nekaj M zavlekla na 12 dni, čeprav je bilo krvavitve še čist malo, sem morala imeti vložke (G je rekla, da raje ne tamponov) in me je že vse srbelo (pa sem menjavala med tankimi Carfree, Viriana, ...). user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 682
9.9.2010 11:00:11   
simonmojca
jaz samo bombažne vložke uporabljam (vir) že par let, ker pri vseh ostalih vložkih se mi je ta...a vnela user posted image  (blazne probleme sem imela, rdečica, srbečica, beli tok...) in tudi iz tega razloga nisem uporabljala tamponov.
Res da so debelejši vendar se jih hitro navadiš, meni je čudno če uporabljam (sem uporabljala) od kakšne druge firme (ker nisem dobila vir, ali pa mi jih je zmanjkalo) se mi je zdelo da sem brez vložka user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 683
9.9.2010 11:00:28   
severnica77
VIR vložki se uporabljajo ta rdeči z mrežico - so v bistvu vata in mrežica čez.

Glede tega kaj vzeti v porodnišnico pa je bilo pri meni v prvo tako:

Pripravila sem dve torbi.

Torba zame:
vložki VIR (jih nisem potrebovala, ker so na voljo v porodnišnici in jih je bilo vedno dovolj na razpolago - govorim za MB)
copate (fajn je če imajo gumi podplat zaradi kopalnice, mokrih tal ...)
lanolinsko mazilo za bradavice (tudi nisem potrebovala - dobila v porodnišnici)
fotoaparat
telefon + polnilec
oblačil nisem imela pripravljenih za domov, sem šla domov kar s tistimi s katerimi sem prišla rodit
rokavičke proti praskanju  za otročka
copatke za otročka
fajn je, da imaš še kakšne kekse in vodo

V bistvu ne bi potrebovala skoraj nič razen telefona in fotoaparata, ker je bilo res za vse ostalo poskrbljeno v porodnišnici

Torbo za otročka je prinesel na dan odhoda ati
- oblačila za dojenčka
- lupinica
-dekica
- povijalne pleničke (tetra)

Kaj druga pa mislim, da nisem imela s sabo.

Sicer pa ti lahko kadarkoli prinesejo kar bi slučajno potrebovala.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 684
9.9.2010 11:02:49   
MalaNeli
kaki so ti bombažni vložki vir?
jaz poznam samo une vir80 al kaj so ko so modri in rdeči

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 685
9.9.2010 11:25:02   
ječi12
vložki so vir80 uni k jih en paket tut v P dobiš in so veliki pa malo več zdržijo,samo js sm si jih dala po 2 da je blo kej efekta.
no potem k čisšča malo poneha so pa ful fajn vir nature. te so tut samih lepih materialov pa krilca majo. po 3h tednih vir 80 sm misnla da sm odkrila ameriko ko sm dala virnature na rit user posted image

js bom za v P pripravla kovček in bo notr vse.za mene in za bejbija. tko da k bo akcija mi samo to prpeljejo oz si prpeljem sama. tko da ne bom mešala še mojga da kej nosi,sj pod pojstlo je dost placa in se ga porine spodi pa je mir.

phelps v HMju so lušni pajacki. sj so tut debeli za vn,samo so na fantovskem oddelku rjavi. čeprou mene to ne moti js sm za malo kupovala tut tam kdaj.uglavnem sm se izogibala roza.

js pa sploh ne vem kok mam cotk.mam jih velik,ampak pojma nimam če dost. oz kerih številk. loh bi šla mal pogledat.

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 686
9.9.2010 12:41:31   
november2010
jaz sem uporabljala vir 80. Pa v porodnišnici dobiš tiste mrežaste spodnje hlačke za enrkatno uporabo, men do takrat ful sedle, tako da sem še naše pol v tosamo po njih poslala. Tudi tokrat jih bom imela, ampak že kar s sabo v P ker ti jih ne dajo tolk, kot bi jih dejansko potreboval... vsaj pri nas je bilo to. Isto z vložki, nujno s sabo. Odsvetujem pa kakršnekoli vložke always al pa podobno, ker to je res sama plastika, še posebej če si kej šivan, so zelo moteči....

Neposredna povezava do sporočila: 687
9.9.2010 12:42:44   
november2010
kar se torbe tiče - jaz bom imela eno zase in eno za user posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 688
9.9.2010 12:43:24   
Renesme**
Preden se na pregled spokam,

men so se tudi danes učki zasvetili na blagajni v Leclercu, moj bo pa živčnega dobil...ampak mi imamo zdaj vse, pomoje še fiziološke in vate za celo zimouser posted image , da ne bo tako kot prvič, ko je moj po 3 dneh doma dal 70.000 SIT v trgovini in bi ga skoraj kap, ker smo baje imeli že vseuser posted image

Tinkara je cca. mesec in pol nosila št. 56, ne vem v 56 je plavala, da pa bi ji 62 obleklauser posted image ... je pa res, da je zdaj rojenih ogromno otrok, ki imajo že ob rojstvu cca. 4kg, verjamem, da rabiš 56 samo za domovuser posted image

vložki- Vir 80 sem jaz uporabljala pa mislim da vir Extra- vir 80 sem si ene 2, 3 naenkrat dajala, ker je čišča na začetku res močna! Pa še bolj udobno na riti sediš, ker je mal podložena...pa mrežaste hlačke sem tud nosila 1 mesec, so bile tudi bolj udobne za sedenjeuser posted image , pa te vložke se da lepše notri zložit kot v navadne hlačke.

Torba za P- jaz nimam še nič pripravljeno, sem mislila tam okol 36t pripravit...ampak mogoče bi pa res že zdaj, v prvo sem še copate doma pozabila....nisem pa v P dobila ne nastavkov za dojenje , ne lanolina, samo ene vložke take plastik fantastik smo imeli...sicer boljše kot nič...najboljša je bila pa tako tista ogromna plenica, ki so mi jo dali takoj po porodu v porodni in še eno za sabouser posted image , dobili smo pa 4 Dalerone na dan- uau, smo vse tako na uro gledale kdaj lahko naslednjega vzamemouser posted image , jaz si bom pomoje zdaj še termometer s sabo vzela- slabe izkušnje od prvičuser posted image  Bom dala pa vse v en ruzak...

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 689
9.9.2010 13:03:54   
aleksa83
pozdravljene,..

So mi rekle kolegice, da nikakor ne smem pozabiti na zoknčke za dojenčka, ker jih baje ful rado zebe v noge in da jih v bolnišnici ne dobiš, ostalo pa mi bo en dan preden gremo domov za dojenčka user posted image zraven prinesel ( oblačila mislim) .
ostalo pa itak da prej,...
Kje pa si nabaviš te mrežaste hlačke? V lekarni ali kako? Pa koliko fiziološke moraš imeti in alkohola? To mislim količinsko.

Kako pa je že z nekimi vatiranci, mislim, da je ena enkrat neke vatirance omenila namesto vložkov?

za dojenčka bom vzela zraven: - plenice (3 x tetra + 2 x plenička za enkratno uporabo) - 1 x povijalna plenico - 1 x žabice - 1 x body- 1 x pajacek za čez (ta lep kompletek) - 1 x nogavičke - 1 x kapica (navadna, mehka) - 1 x kombinezonček (z nogicami) - 1 x (topla) odejica za v avtosedež (tista, ki jo bomo uporabljali tudi za v voziček) - 1 x avtosedež
zase pa :
- vse za osebno higieno ( za prhanje, lase, zobna higiena...)
- telefon- modrc za dojenje- blazinice za dojenje- nastavki za dojenje- vložke- bepanten
- oblačila (copati, pa vse za domov, hlačke...)- papirnate robčke za nos,...

Mislim, da je to zaenkrat vse,.., mogoče še dodam kakšne piškote ampak to mi bo verjetno moj dragi prinesel :)user posted image pa mogoče še se kaj spomnim,...

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 690
9.9.2010 13:24:35   
lottyka
Pa en lep pozdrav vsem,

Št 56. - Ja, sem bila presenečena nad seznamom tudi sama. Ga prepišem pa ga lahko pokomentirate, ker moj plan je bil da se bom držala seznama, ki ga dobim v materinski ampak kot vidim povsod drugače pravijo. Torej
Oblačila velikosti 56:
-10 bombažnih body-jev ali majic na preklop
- 7 žabic ali pajackov
- 2 jopici
- 2 bombažne nogavičke - velikosti 3 mesece
- 2 bombažni kapici
- 2 volneni copatki
- 1 volnena kapica
Oblačila velikosti 62:
- 10 bombažnih body-jev
- 7 hlač, žabic, pajackov
- 2 spalna pajaca
- 2 jopici
- bombažne nogavičke
- 2 kapici - za sonce ali mraz

Evo, to je seznam, ki smo ga mi dobili kar se tiče oblačil. Če se držim tega seznama, moram dokupiti št. 56 ker v tej št. nimam niti 10 bodyev, niti 7 žabic ali pajacev.

bolniška - jaz sem doma že od začetka Maja. Sem pa predčasno prekinila da pokoristim še dopust, tako da uradno nisem več na bolniški ampak že koristim dopust pred porodniško. Porodniška se mi začne 5.10.

mehur - mene matra že več mesecev, sem se kar navadila na konstantne bolečine in brce v mehur.

body-ji v leclerku - Meni se na otip zdijo primerljivi s tistimi v Zari, sem jih šla prav primerjat in so na otip in po debelini isti.Sem pa od kolegice slišala da so vredu, da ona jih je veliko tam kupovala.

torba za v P - hmm eno butasto vprašanje, user posted image kakšna pa je bolj primerna oz. bolj praktična borša ali mali kovček? Ne vem kako in kje jo sploh imaš ko si notri? A imaš kakšno omarico ali jo imaš kar pod posteljo? Ker v tisto omarico, ki je poleg postelje nikoli ne spraviš ne ene ne druge.
Jaz sem imela namen za domov za bebiko spakirat kar v previjalno torbo, itak je dovolj velika. Zase pa v en mali ruzak. Hmm sam pol gremo domov s 3 torbami (tista s katero prideš, previjalna torba pa še ruzak user posted image ) He he si kar predstavljam mojega obložen s torbami pa še z lupinico v roki user posted image .

Lepo preživite dan.

Neposredna povezava do sporočila: 691
9.9.2010 13:41:57   
Hator
Da malo pokomentiram:
moje izkušnje z oblačilci št. 56: moj user posted image se je rodil velik 51 cm in mu je bilo na začetku 56 čisto preveliko (žal pa manjši oblačil nisem imela, sedaj razmišljam, da bi vsaj en kompletek kupila manjši) in smo potem to 56 kar precej dolgo uporabljali (meni so razne stare mamce govorile, da se ne splača kupovat, da bo prerastel v 14 dneh, pa je bilo daaaaaaleč od tega, zelo dolgo smo nosili 56-točno koliko, se ne spomnim. S tem, da naš ni bil kak drobižek, saj je že v prvem mesecu samo z dojenjem pridobil 1800 g, potem spet nekaj čez 1000 itd. Tudi rastel je kar hitro.
Tako da 62 za moje pojme na začetku ne pride v poštev, razen če bi bila ekstremno majhna št. Tako se mi je zgodilo, da sem imela doma bodi iz spara kao za 6 mes, pa smo ga nosili že pri 3m-včasih so št. res čudne.

Za v porodnišnico-predlagam kar en običajen nahrbtnik.
Vložki vir 80 in mrežaste sp. hlačke so pa zakon po porodu. Mehko, nič ne tišči, super.user posted image

Kombinezjon za ven-v baby centru sem jih videla sive, samo so precej dragi, ok. 55 eur. Predlagam, da malo pokukakte na spletno stran od next-a, sama sem dosti cotk nabavla tam, so zelo kvalitetne, niti niso toliko drage, poštnina je 5 eur, pride pa v roku enega tedna roba domov.

Hvala še za pohvale glede mojih tort na Sladka poezija (FB).user posted image user posted image

Aja, ste se aj odočale za shranjevanje matičnih celic.
Mi smo se odločili že pri prvem. Pri BPK Biohramba, za 22 let, cca 1780 eur. Avans je 300 eur, ostalo plačaš cca 5 tednov po porodu. Sedaj smo se spet odločili za njih in so nam dali še 20 % popusta, kar pa ni tako malo.

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 692
9.9.2010 13:51:49   
ječi12
ja ja mrežaste hlačke so zakon.
to in vložke,pa une plenice velik(za čiščo) to use dobiš v tosami. domžale.
js bom šla tja to use še kupit,pa najbrž bom tm še povijalne pleničke uzela ker vem da jih majo.

js sm mela kr vlik kovček,res velik no. user posted image  ampak je blo priročno da sm ga na kolesih loh vozila,dala sm ga pa pod pojstlo seveda,drugam itak ni šel

js nism rabla pleničk za previjat ker je blo v P tega dovolj in smo jo kr tm uzeli za domov. pa kakršnekoli stvari ki se tiče kozmetike za dojenčka tut nism nč s sabo imela,sj maš use v P.
mela sm samo dodatne vložke in hlačke zase,ker tega pa res ni dovolj v P,pa predvidevam da bojo zdj še bolj šparali.

js bom mela v kovčku use zase, fotič,baterije,mobitel,polnilec,piškote,copate(res nujno ker tm majo neke šlape k majo sam do št. 35 user posted image  ) no pa nogavice zase,pa opremo za domov,pa ene dvoje svoje bombažne gate,pa modrc za dojenje in seveda blazinice,pa bepanthen za bradavice,ščetko,gel,pasto.to je nekak to pomojem. pa valda dokumenti,pa tut če kej za prebrat nč ne škodi,boljš da maš kot da nimaš :)

za jenčota pa samo 3 tetra pleničke,dekco in komplet za domov.to je to. lupinico prinese moj ko pride.
edin mi bomo meli še darilo za našo večjo,ker še ne vem kaj to bo,ne vem a bom js mela s sabo al moj prinese.to je to.

evo počasi po malo v vrtec pol greva pa po atija,pa gremo dons kr vn nekam pojest.

sm previjalno spraznila pa notri dala dojenčkaste cunje,še neoprane.samo zato da vidim kolk česa mam pa da vidim če bo dost placa,no pa bo kr ok.mala ma pa zdj svojo komodo in ma notri stvari.user posted image

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 693
9.9.2010 14:58:30   
Valentina85
Punce, če vas zanima ima Tosama tudi spletno trgovino, v septembru imajo akcijo- da je za nakupe nad 20 eur poštnina zastojn.
http://www.tosama-trgovina.si/pomoc-pri-nakupu/dostava-blaga

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 694
9.9.2010 16:01:03   
november2010
aleksa83 - mrežaste hlačke sem jaz kar v tosami... tud vse osatlo, kar se je dala v tosami dobit sem tam kupila

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 695
9.9.2010 16:35:59   
Renesme**
lottyka- meni se zdi, da imam več stvari kot jih je na tistem seznamu...moraš pa računat, da 10 bodyev, če daš zraven samo hlače ali pajac brez rokavov je za 5x in nič več...ampak je pa res, da veliko lahko dokupiš potem...pa včasih kaj šparaš pa potem 1x obleče, ker ti je kao škodauser posted image

mrežaste hlačke sem jaz v Sanolaborju kupila, 10kom..sej sploh ne vem kolk sem jih imela prvič, sem jih pa potem ko čišča ni bila več tako močna kar oprala...

Alkohol- v lekarni sem kupila tisto flaško, ne vem 150ml al kolk je...pa sem jo imela prvič 3 leta...tega ne rabiš veliko..
Fiziološka- po potrebi, pri nas jo zdaj uporabljamo za vse, vsi si z njo nos čistimo...imam pa vedno tisto 5ml, ker drugače si jo bolj težko v nos špricneš...to kupiš po potrebi, za začetek pa rabiš še za popek, pa za oči- jaz jih nisem z navadno vodo čistila, ker je imela takoj vnete (zaradi zožanega solzevoda) pa za nosek...

Jaz sem s sabo imela 1 ruzak, za domov mi je pa potem moj prinesel v vrečki ali še enem ruzaku...jaz bom vzela s sabo samo zase, pa tiste rokavičke in ene copatke , dudo za malega, drugo bom doma napakirala in postavila v lupinico, tako da bo ja vedel kaj s sabo vzeti..ja za user posted image  bom tudi jaz v previjalno napakirala, ker je zadosti velika..

na pregledu sem dobila samo potrdilo za osebnega zdravnika, UZ pa šele drug teden...

Neposredna povezava do sporočila: 696
9.9.2010 16:38:51   
majabar
aleunam, ja, kmalu bo. Moj zadnje 3 dneve mocno dol pritiska. Jaz si zelim, da bi pocakal se recimo 14 dni, potem pa kar naj pride:). Zdaj pa res se nisva pripravljena. Resnicno upam, da bo stanovanje koncano v enem tednu, da greva lahko potem v nakup stvari za malega.
pixieM, pocivaj!!
3b70e1d1-658f-4acb-a86d-7bc68847ca471.03.01

Neposredna povezava do sporočila: 697
9.9.2010 16:44:21   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

aleunam, ja, kmalu bo. Moj zadnje 3 dneve mocno dol pritiska. Jaz si zelim, da bi pocakal se recimo 14 dni, potem pa kar naj pride:). Zdaj pa res se nisva pripravljena. Resnicno upam, da bo stanovanje koncano v enem tednu, da greva lahko potem v nakup stvari za malega.
pixieM, pocivaj!!
3b70e1d1-658f-4acb-a86d-7bc68847ca471.03.01

Ravno danes sem govorila z mamico pri G, je rodila v 36t in je bil mali 3 dni na intenzivni na kisiku...pa je imel 2,5kg ob rojstvu...tudi če je dovolj velik še ne pomeni, da je dovolj razvit. To da je zdaj večji, lahko pomeni tudi, da boš rodila na rok ampak večjega otroka.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 698
9.9.2010 16:50:09   
majabar
Ja, seveda. Pa meritve tudi niso natancne. Moja necakinja se je rodila z 32t5d (kot sem imela jaz vceraj), tezka 2100g in nic intenzivne nege, vceraj je dopolnila 6 mesecev. Poznam pa tudi take, rojene na rok, ki so bili zelo majhni, zahirancki. Upajmo na najboljse:)!! 3b70e1d1-658f-4acb-a86d-7bc68847ca471.03.01 3b70e1d1-658f-4acb-a86d-7bc68847ca471.03.01

< Sporočilo je popravil majabar -- 9.9.2010 16:56:21 >

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 699
9.9.2010 16:55:43   
Soncchhek
ojla!

simonmojca,
joj kire slikce ti  vedno limaš sem!user posted image mnjamiiiiiiiiiiiii

thx punce za čestitke !
sem še vedno čist hepiiiiiiiiiiiiiiiiiii

phelps, no...sej je vse dobro izteklo! čuvaj se+pazi nase.....mala naj bo pa kar še nekaj tednov lepo na toplemuser posted image .
sprašuješ za zimske pajačke, jaz imam najmanjšega velikost 62.....če bo bolj majčkena bebica....pa ji bo preveliko mi pač nekdo takoj nabavi manjšega....rada bi imela pa še tisto vrečko-pajac.....jih še nimajo v HM

joj kako gre čas....se mi zdi da smo šele pisale, da smo nosečke in čakale prve preglede Uz ipd...

kje boste kopale dojenčke? jaz imam v previjalni noter majčkeno banjico....itaq vem da je uporabna nekje do 3 m.....potem bo pa treba taveliko nabavit.....torej če imam namontirano v previjalno, imam v previjalni en predal manj...zgornji....ker ga banjica zasede....me malo mika da ga v tej majčkeni banjici sploh ne bi kopala, ampak da nabavimo kar tole veliko na stojalu.....

modrčke za dojenje imam od prijateljice.....kot nove in zaenkrat so mi super... bom pa čekirala še za več...v Lisci....da malo preprobam.....pa grem tik pred zdajci še kaj dokupit...oz..mi moj prinese....

no jaz pa sem imela včeraj pregled pri G....srček pridno bije....vse na mestu....naredili sva UZ.....in dojenček je skrival obrazek- pokazal pa lulčija ! do sedaj je vztrajno skrival spol in kazal svoj obrazek.....ves čas sem govorila, da me ne zanima.....sploh na morfologiji, ko se je tako očitno skrival in zavijal v klobčič user posted image ...včeraj pa z rokicami skriva obrazek in ponosno pokaže tička.....me G vpraša, če želim vedet spol.....ker danes ga pa pridno razkazuje in evo ga- našega fantiča.
Pa četudi se je G zmotiluser posted image ...nič zato....čeprav pravi da je 100% očitno. Imam doma vse barve cunj in vse bomo ponosili....drugače pa v naši ožji in širši družini prevladujejo punčke...same punčke.....user posted image ...... Mah, samo da smo vsi zdravi. G pa pravi, da imamo v 30 tem tednu skoraj 1, 5 kg in....da se morava jaz in dojenček poredit...
Ja halo....cuker dieta....ješ multizdravo....jaz se ful ful trudim s hrano, imam 6 obrokov na dan na 3 ure....ful jem...kar lahko.....na tone zelenjave sadja rib pustega mesa, polnozrnatih izdelkov....ni da ni....ampak kilce moje gredo res počasi gor-----baje da ni panike.....ampak da naslednje tedne se pa moramo redit in redit.....več pojest.....pravi G.....
Jaz več kot jest ne morem....to je to....se res trudim. Težko je....prve tri-štiri mesece izbruham vse...želodec se mi skrči na nulo....od takrat naprej se samo trudim trudim čimveč pojest....
Če bi lahko jedla hrano, ki pa jo zaradi sladkorja ne smem.....se poredim takojuser posted image ..ni problema....
Tako da sedaj imam čez 2 tedna samo Uz da čekiramo našega fantka......čez 4 tedne pa kontrola...normalna....pregled.....to je to.

Midva z mojim sva že prebelila sobico, previjalna očiščena, postavljena....zdj pa še nekaj preurejanja in počasi sortiram cunje za dojenčka....operemo.....likamo....

S čim boste prale cunje za dojenčke? Jaz razmišljam, da bi s pralnimi oreščki...

LP

< Sporočilo je popravil Soncchhek -- 9.9.2010 16:57:13 >

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?