MoSoNi
|
IZVIRNO SPOROČILO: suzy29 Tole je za vse tiste, ki še ne vemo kaj imamo pod srcem. Lahko si pomagamo izvedeti tudi na nasledne načine; Umiri se, srčece moje! Naslednjič, ko bo zdravnica merila srčni utrip vašega dojenčka, jo vprašajte, kako hitro bije njegovo srce. Vraža namreč pravi, da utrip nad 140 pomeni punčko, pod 140 pa fantka. Sladko-kislo. Si vsak dan zaželite sladoled? Nekateri ljudje verjamejo, da to pomeni, da se vam v trebuščku razvija deklica. Hrepenite po slanem in kislem? Rodili boste dečka! Po kitajsko. Na Kitajskem so po starodavni metodi oblikovali rojstne karte, ki za določitev spola otroka uporabljajo vašo starost in mesec, v katerem je bil otrok spočet. Kitajsko rojstno karto si lahko ogledate in jo poskusite tukaj! Čisti odtoki in znan spol otroka! Ta način je sicer nenavaden. Polulajte se v kozarček (mar niste tega tako ali tako počeli tudi na vseh vaših nosečniških pregledih?), vanj vmešajte žličko čistila za odtok in opazujte, ali se bo barva spremenila. Zelena barva pomeni punčko, modra pa fantka. Razvozlajte skrivnost! S tem načinom lahko pomagate svoji noseči prijateljici, da ugotovi, katerega spola bo njen dojenček. Prednjo položite ključe in jo prosite, naj jih pobere. Če jih prime za ožji del, ji podarite kaj rožnatega, če pa jih prime za širši del, lahko začne tudi sama kupovati avtomobilčke. "Ukradena" lepota. Če vaš obraz neprijetno "cveti", se imate za to zahvaliti dojenčici, ki jo nosite pod srcem. Legenda namreč pravi, da hčerke ukradejo vso lepoto svojih mater – od tu naj bi prišli tudi vsi ti nadležni mozolji! Drugi mit, povezan z obrazom nosečnice pravi, da bolj polna in rožnata lička med nosečnostjo prav tako pomenijo, da pričakujete deklico. Vprašajte prstan! Snemite svoj poročni prstan ali kakšen drug prstan, ki vam ga je podaril parner – če ga seveda še lahko – in ga navežite na vrvico. Podržite ga nad svojim trebuščkom. Če se vrti v krogu, vas bo osrečeval deček, če niha naprej in nazaj, nosite deklico. Uf, ta želodec … Vam je bilo v prvem trimesečju neznansko slabo in vam je še vedno? Vse kaže, da pričakujete dojenčico. Če ste jutranjo slabost doživeli le redko, pomeni, da boste rodili dečka. Dejte sporočit, če boste kaj od tega poizkusile. Lahko pa tudi tiste, ki že veste kaj boste imele, saj bomo tako lahko zadevo tudi preverile No ja, kar se tehle pokazateljev spola tiče... morem rečt da niso glih najbolj zanesljivi Sicer je pa vse skupaj po moje eno samo naključje... enim pokaže prav, drugim ne. Jaz sem imela že od vsega začetka občutek, da nosim in na vseh pregledih do zdaj so mi to tudi potrdili. Pa ima utrip vedno čez 140, slano mi ne paše (res je, da kislo pa obožujem, ampak to že od nekdaj). Kitajska karta mi je pokazala , tole z odtokom sicer še nisem poskusila (se pa sliši zanimivo ), moj obraz bolj kot običajno "cveti", kar bi naj nakazovalo punčko. Res pa je, da sem slabosti doživljala krajše obdobje - to bi naj kazalo na dečka, pa tudi kosmata se mi zdi da sem bolj; enako za dečka. Ene tako, druge drugače... ziher vsaj nekaj pri vsaki drži, drugo spet ne. Je pa zabavno že samo ugotavljanje Lep deževen dan!
|