|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
27.8.2010 11:59:40   
Poopsy
naš še vedno spi v kratkih pižamah in odkrit celo noč. v dolgi pižami mu je prevroče, v kratki ga pa sicer skoz pokrivam, ampak takoj vrže iz sebe dol.

Pri nas je popolnoma enako. Me je že stran bolj hladnih noči, ker se ji bo verjetno zmešalo v spalni vreči. Pokrit pa jo itak ne morem z ničemer drugim, ker v 5 sekundah vse dol zbrca.

Naj vam povem, da sem danes zagledala tko da se tud pr nas obeta drug dojenček.

Čestitke, Tincy90!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Spanje: Dokler sva sami, torej tam nekje do 15h, je vse OK. Nobeneka prerekanja, dam jo v posteljco, ji dam dudo in mi ponavadi zaspi v 2 minutah. Ko pa pride domov ati, je pa druga pesem. Takrat pa izsiljuje 100/h! Točno ve, da jo bo po hitrem postopku vzel v naročje, če bo mal bolj zastokala, in to veselo izkorišča. Ponoči se ponavadi zbudi ene 4x, ampak samo da spije malo vode pa že nazaj spi. Če pa jo kaj matra, pa itak mamica ni kul, ker je ne vzame k sebi. Tak da jo mora ponoči ati nosit po stanovanju in uspavati. Mamica pa lahko mirno zaspi. user posted image

user posted image  do sedaj poteka OK, edino groznooooo sem zmatrana pa križ me skoz boli. Komaj čakam torek in upam, da zagledamo zdrav in živahen user posted image .

Jedilnik:
zjutraj AM (okoli 230 ml - ja, napredovali smo)
malica mlečna kašica, poje samo par žličk
kosilo korenček, krompir, piščančje prsi (vse skup zmiksano)
malica breskev, banana
večerja AM (okoli 200 ml)

Vmes pa kak piškot, skutka ali jogurt, ker ji sadne kašice ne gredo glih najbolj.

Testenine: Kako jih pripravite? Glede na to, da še niamo zobkov, mi ni glih jasno, kako jih naj skuham ... A se morajo razkuhat? Verjetno ne, ali? 

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 3876
27.8.2010 12:01:13   
Poopsy
Aha, sedež pa imamo od Recarota Young Sport. Ga že uporabljamo in smo zaenkrat ful zadovoljni.

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3877
27.8.2010 13:40:10   
mala bejba
Hej,hej.

Tincy90,čestitke za nosečnostuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Vsem nosečkam želim čimlepšo nosečnost!!!!!Sm ful vesela za vse vasuser posted image .Kr pogrešam tisti buši pa brcike...

Punce,en nasvet.Kaj nej naredim s tamalo,sam hodila bi skoz,če je pa ne pustim pa zganja tak cirkus...Ko jo primem za rokce v šusu vstane,namest da bi se vsedlauser posted image .user posted image user posted image Se tud že sama trudi pobrat se,sam ni to to.Sicer pleza že,vsede se tud,v glavnem polna hiša jo je.Kako ve to prakticirate.Za rokce je ne držimo več po vaših nasvetih in prebranem linku...jo trdno džim s celimi dlanmi ob straneh trebuščka...Upam da bo kljub temu vse vredu.Hojice ne uporabljamo,niti stajice.

BeeBee se še kr nč ne oglasi....eno flotouser posted image za njo in njeni dve pikici.

Meni:

Zjutraj:dojenje
Ob 12h:juhca s piščančjim mesekom in korenjem+malo kruha
Ob 15h:mlečna kašica Milupa
Ob18h:slive+jabolko
Zvečer:dojenje

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3878
27.8.2010 13:48:19   
Tincy90
IZVIRNO SPOROČILO: *nivea

Tincy90 to mi delaj user posted image user posted image user posted image user posted image bravo user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image hvalaauser posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 3879
27.8.2010 13:49:41   
Tincy90
Hvala tudi ostalim za čestitke.user posted image user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 3880
27.8.2010 17:39:28   
Lenč.i
Tincy90, tudi jaz čestitam in se veselim z vsemi vami nosečkamiuser posted image .
Elly79, upam, da je Gašperčku boljeuser posted image .
Pipika13, jaz meso popečem in zdušim, včasih pa tudi kar skuham (piščanca) in zmiksam s paličnim z zelenjavo. Zdaj sem začela že z vilicam pretlačit zelenjavo. Kako pa naj v tem primeru tisti majhen košček mesa pretlačim? Zrežem na zelo majhne koščke?
Čaj? Ko bi vsaj kakšnega pila. Popije nekaj vode ali breskov sok. Skratka zelo majhne količine.
Za zajtrk jemo pri  nas različne žitno mlečne kašice od Milupe. Mleko je pa Milumul. Moje mleko pa ostaja za dojenje.
Motorika: smo bili danes pri fizioterapiji. Naša user posted image  je pokazala začetek sedenja. Kotali se pa že nekaj časa. Je bila pohvaljena. Skritiziran pa je bil voziček PP GT3 češ, da mora biti sedalo vodoravno. Pri nas pa sedalo visi proti hrbtuuser posted image . Zdaj ga moram pa podložit z ene strani. Bom nalašč v trgovinah pogledala, če ima kateri voziček ravno sedalo.  
Hojico ima naša babi že od prejšnjih vnukov doma, pa je ne bomo uporabljali. Jo je F odsvetoval. Se bo pikica kar sama morala naučit hodit.
Jedilnik:
zgodaj zjutraj: dojenje
zajtrk: mlečna kašica,
kosilo: rižota(riž, korenček, grah in kurja jetrca)
malica: skutka in kasneje sadje
večerja: mlečna kašica

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 3881
27.8.2010 19:06:32   
evangelie
JUHUHUUUU TINCY90! Pa bo še ena štručkauser posted image user posted image user posted image Pri nas še ni nič (no, vsaj predvidevam , glede na to, da M še nisem dobila, bi lahko vsak mesec delala testeuser posted image Ah, če ne prej, ko bom začutila kakšne metuljčke v trebuhu, ga bom pa nardilauser posted image )

Evo, da na hitro pokomentiram, jutri gremo kooooončno na dopust! Oprema je spakirana, upam le, da ne bo jutri dež (no, vsaj dokler šotora ne postavimo naj zdržiuser posted image ) Za nedeljo pa je že napovedano lepo vreme, jupiiiiiiii!

Drugače naš mali napreduje. Plazi se že ful hitro, vstaja tudi, vsest se še ne zna (je malo zamešal vrstni reduser posted image ), mogoče se nauči na morju...

NIč, grem pakirat, ve se pa lepo imejte...Ko se vrnemo, se pa kaj javim...

lp

aha, še preddopustniški meni:
zajtrk mlečni gres s sadjem
malica dojenje
kosilo piščanček, korenje, zelje
malica breskev z jogurtom
večerja mlečna polenta s sadjem
(mleko že nekaj časa uporabljam kravje in sicer tisto iz hladilnika - nehomogenizirano)

Za jutri pa sem mu že pripravila home made frutke - enega sadje in riž, drugega sadje in ovseni kosmiči, za rezervo pa še enega le sadnega...,

ok, zdj pa res šiiiiiibam...papa

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 3882
27.8.2010 21:00:59   
araz
Čau punce,

Najprej čestitke Tincy90. Sem ful vesela za vsako novo nosečko. Tud jest komaj čakam, da bom spet.

Marusi, z Zojo je vse uredu. Hvala za skrb in ker si se pozanimala kako je z čebeljimi piki.

Tiste, ki že dajate kravje mleko - ali ga kaj razredčite z vodo?

Evangelie uživajte na dopustu.

Današnji meni:
za zajtrk - čokolino
malica - banana, borovnice in jogurt
kosilo - zelenjavna juha z gresom in rumenjakom
malica - žemljica
večerja - sadno žitna kašica

Jutri bo pa za kosilo špinača, pire krompir in kozliček.

Lep večer in lep vikend.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 3883
27.8.2010 21:56:09   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Tiste, ki že dajate kravje mleko - ali ga kaj razredčite z vodo?

Jaz ji dajem kravje mleko in ga vedno redčim nekje pol pol al pa npr. 100 ml mleka pa 60 ml vode. Ji pa dajem mleko iz mlekomata in ne alpskega.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3884
27.8.2010 22:01:08   
d4rj4.84
koliko dni pa lahko stoji odprto mleko iz mlekomata?

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 3885
27.8.2010 22:02:50   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: d4rj4.84

Če ga prekuhaš tudi nekje 4-5 dni zdrži. Več še nisem probala. 5 dni pa je sprobano in je še vedno dobro.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 3886
27.8.2010 22:03:59   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

IZVIRNO SPOROČILO: d4rj4.84

Če ga prekuhaš tudi nekje 4-5 dni zdrži. Več še nisem probala. 5 dni pa je sprobano in je še vedno dobro.

Za neprekuhanega pa piše na mlekomatu, da ga je treba porabiti v 3 dneh

Neposredna povezava do sporočila: 3887
27.8.2010 22:32:30   
punsha
lenč.i ja kaj, pa saj sedalo nima takega naklona. Se pravi tam kjer je rita ni ravno al kako? Ma mogoče za kak odtenek razlike, to pa res nima ne vem kakega vpliva no. Bom prav jutri pogledala kak je. Pa če se ga da čisto v ležeči položaj, saj nima potem rite višje - če bi bil tak naklon. Ja kaj pa če pogledaš lupinice, potem so vse zanič. Ali si pa jaz sedaj to narobe predstavljam.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

Neposredna povezava do sporočila: 3888
28.8.2010 9:49:38   
orhideja75
hoj
včeraj smo tut pri nas pogruntali plazenje. sicer se še vedno mal vleče in ni skoz na vseh štirih, sam to je verjetno začetek ...
danes me pa čaka pranje in likanje ... smo včeraj nabavli še vse cunje za tavelka dva, ker sta čez poletje vse prerasla ...
pa pucanje kopalnice - to mi je najbolj smotano

meni
zjutraj flaška
malica-gres
kosilo-polenta, piščanček v omaki
malica-sadje
večerja-čokolino

men je pa pediatrinja rekla, da naj bi z mlekom počakali vsaj do enega leta. in jaz ga res ne bom dajala prej.

včeraj sva tudi že jedla skuto in mu je bla kr zanimiva. sicer sem noter zamešala mal breskvice in zmečkala eno marelico

hojico res sedaj odsvetujejo. sam pri nas smo jo pri prvih dveh imeli in ni blo nič narobe. nikol nista hodila po prstih al kej podobnega

ponoči mi spimo v kratkem bodijo, pa čez ima lahko poletno pižamco z dolgimi rokavi. če ga pokrijem se itak zbrca. je pa ponoči že dva dni spet priden. spi v svoji posteljici in se do jutra nič ne zbudi

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3889
28.8.2010 10:13:13   
Puffy
Na hitro kaj napišem dokler Kaja spi. Se je zbudila že ob 7h, zdej pa spet spi...In jst čakam da gremo na plažo.

Moja ponoči spi samo v bodiju s kratkimi, pokrivam je že dolgo ne več, ker itak takoj vse zbrca dol. Če je pa proti jutri malo bolj hladno, pa ovijem rjuho okrog njenih nogic, tako da tudi ostane na njej user posted image

Moja je samo 4x na dan, pa še to bolj švoh user posted image  Zjutraj ji še vedno dam kar flaško (od 180-240 ml aptamila), pol je kosilo (včeraj je jedla pašto z omako s pomidorja, bučke in sira, danes bo isto, ker je ostala omaka). Popoldne poje kak piškot ali pa malo skute, jogurta (sadja ne mara trenutno) in zvečer dobi kašico od milupe. Pa sredi noči spet dobi mleko (150 ml), drugače ne neha jokat in se dret- čaj, duda...nič ne pomaga.
Tincy90 čestitke tudi od mene, naj ti bo lepo user posted image

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 3890
28.8.2010 12:44:56   
blondy_81
kravje mleko: meni je pediatrinja rekla, da kravjega mleka naj ji samega za pit ne dajem do enega leta, če ga pa zmešam s kakšno kašico ga pa razredčenega z vodo lahko dam.

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 3891
28.8.2010 16:59:59   
d4rj4.84
punce, mene zanima kje ve previjate dojenčke, ko ste cel dopoldan ali popoldan po trgovinah?
mi smo bli danes na rudniku in sem mogla malega previt kr v avtu. še dobro, da glih takrat ni deževalo.

Neposredna povezava do sporočila: 3892
28.8.2010 17:09:00   
Tincy90
IZVIRNO SPOROČILO: Puffy

Tincy90 čestitke tudi od mene, naj ti bo lepo user posted image

Hvala.user posted image

d4rj4.84 js jo tud previjem v avtu, razen če ma trgovina tud pr wc-jih previjalnico za otroke, kar je pa redko kje.

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 3893
28.8.2010 17:51:37   
blondy_81
v večjih centrih imajo povsod previjalnice in jaz previjam tam, drugače pa v avtu. Če smo pa kje v parku pa na klopci.

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 3894
28.8.2010 18:50:42   
Lenč.i
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

lenč.i ja kaj, pa saj sedalo nima takega naklona. Se pravi tam kjer je rita ni ravno al kako? Ma mogoče za kak odtenek razlike, to pa res nima ne vem kakega vpliva no. Bom prav jutri pogledala kak je. Pa če se ga da čisto v ležeči položaj, saj nima potem rite višje - če bi bil tak naklon. Ja kaj pa če pogledaš lupinice, potem so vse zanič. Ali si pa jaz sedaj to narobe predstavljam.

Ah, saj sem mogoče res premalo pojasnila: F pravi, da mora biti katerikoli sedež (za hranjenje, v vozičku, pa še neke čudne stole mi je tam kazal) v tem času, ko otrok že sedi, ravni (ja, tam, kjer je rita). Če dobro pogletaš PP GT3, pa sedežek res malo visi. In ko ga daš čisto v ležeč položaj, nogice res malo v luft stojijo. Saj je čisto malo, ampak je F že kritiziral. To ni problem, ko otrok počiva, ko pa sedi, pa naj bi sedel na ravni podlagi. Lupinice ni kritiziral, te morajo imeti obliko jajčka. Saj zdaj vaši biserčki itak že večje stolčke uporabljajo, kaj ne? Sicer pa nimam drugačne razlage.
Mah, jaz ne bom preveč komplicirala, malo bom zadnji del podložila, pa bo.

Jaz pa v primeru, da kje sva, previjem kar v vozičku.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3895
29.8.2010 8:59:48   
orhideja75
jaz ga previjem kar v vozičku

obrokov imamo mi 5 na dan
so pa vedno isto razporejeni, le zelenjavo in sadje menjam
zjutraj-flaška 180 ml
malica- mlečna - gres al kej podobnega
kosilo - zelenjava, pa ene 3-4x na teden dodatek mesa
malica - sadje - včasih dodam skuto
večerja - čokolino

naš voziček ima kr raven sedalni del
v stolčku za hranjenje (peg perego-prima papa) pa ni čist ravno, sploh ker ga imamo še tko, da je mal naslonjen nazaj. itak se skoz dviga

a jim že dajete žličke, da sami mal probavajo jest?
mi je to rekla zdej v posvetovalnici, sam mu je še ne dajem. ker si jo pol v usta tlač čist do grla

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 3896
29.8.2010 11:14:06   
pipika 13
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

pipika če smem vprašati...zakaj pa greš že delat? Saj ti pripada porodniška, pa ni važno, al si v šolstvu al kjerkoli. Glede na to, da ti je težko, da ne bi rada zamudila trenutkov z user posted image .

Pogodba mi poteče 31.8 in če hočem delo za nedoločen čas, moram zdaj v službo, ker ne morejo z nekom sklepat pogodbe samo za 3 mesece, ker to v šolstvu tako ne gre. Če bi prej imela pogodbo za nedoločen čas, bi pa lahko porodniško izkoristila do konca.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3897
29.8.2010 11:52:47   
pipika 13
Nujno rabim pomoč in ne vem, kaj naj naredim, ker pregled pri pediatrinji imamo šele 22.9.

Očitno sem pod stresom zaradi tega, ker moram in že zdaj delam za službo, ki jo uradno nastopim 1.9. Očitno sem ta stres prenesla na otroka.
Da razložim, kaj se dogaja:

Že par dni slabo spim, enostavno ne spim, zato sem kot zombi. Samo razmišljam in gruntam o službi, o otroku, .... Vem, da me ne rabi skrbet, ker bo zanj poskrbljeno, ker je celo tašča za en teden prišla k nam, poleg mojih staršev in moža, vendar,,,, ne morem si pomagatuser posted image
Očitno sem svoj stres prenesla na malega, ker se zdaj nonstop zbuja, ali pa zelo nemirno spi. Včeraj je hotel dojko že ob polnoči, pa je ob 20.30, pojedel polno skedico kašice. Zadnje dni bi se nonstop priklapljal, jaz pa nimam toliko mleka več. Zdi se mi, da sem že čisto izcuzana. Danes se mi zdi celo, da ga bom zgubila, ker ga skoraj več ni. Mali je celo noč sitnaril, se priklapljal na dojke, zaspal, pa spet in spet, Zjutraj, ko bi moral dobiti običajni zajtrk, torej dojenje, ni bilo nič notri, AM nimamo doma, na cucelj tudi ne zna pit, zato je moj šel naredit mlečno MIlupino kašico, ki pa je ni maral. Če me ne bi celo noč cuzal, bi se za zajtrk verjetno proizvedlo dovolj mleka.

Ne vem, kaj naj naredim, če zgubim mleko, on pa bi še pil pri dojki.Svetujete mi:
- naj ga navadim na AM proko flaške
- naj ga navadim na Am na flaško z račjim kljunčkom (tako kot za čaj)
- naj mu zjutraj začnem za zajtk dajat tudi kaše, tako kot za večerjo
- kaj naj naredim ponoči, ko bo spet hotel dojko
- naj mu ponoči dajem čaj
- naj, naj.....

Res ne vem, kaj naj naredim. Ne bi ga rada navajala na cucelj, ko je zdaj že velik (8 mesecev), kravje mu še ne smem dat, al da?
Mislila sem, da bom imela mleko za crkljanje vsaj do enega leta, torej pred spanjem zvečer in še za zjutraj, pa očitno ne bom in to me žalosti. Še pred pol meseca smo imeli poln zajtrk dojenje, dopoldansko malico dojenje, vsako upavanje, tudi podnevi, se je priklopil, da ne govorimo ponoči. Očitno je res stres, da mleko izginja in zato se mali posledično zbuja in se jezi, ker nič ne priteče. Čeprav po drugi logiki, mali ponoči ne bi smel biti toliko lačen, saj zvečer je kašo. KOlikor vem, eni vaši spijo celo noč? Torej, kaj pravite je to njegovo nočno priklapljanje? MOgoče samo žeja? Crkljanje? Ali enostavno navada?user posted image

Res ne vem, kaj naj storim, danes sem čisto obupana. Zdaj sem ga uspavala in je spet hotel dojko, če ne se je drl. Nekaj se je v teh 4 urah proizvedlo, je spil in potem prešaltal na dudo. Naj povem, da ne zaspi na dojki. Njaprej pije in potem si sam da dudo v usta in se obrne vedno na desni bok in zaspi, ob rahlem trepljanju ali božanju moje roke. Torej ne zaspi  z bradavico v ustih. Če pa se ne v fazi uspavanja priklopi, se pa razjezi. To seveda dela samo pri meni, pri atku je metoda uspavanja drugačna.user posted image

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 3898
29.8.2010 15:43:02   
Elly79
Živjo, punce!

Našemu je vročina po 3 dneh spet padla na običajno, tko da je sedaj tako živahen kot prej. user posted image Seveda s pomočjo svečk, ampak samo da je pomagal! user posted image Sicer ne vem, kaj je bilo, ampak upam, da so bili samo zobki... user posted image

Pipika13 - te čist razumem... moj je čist isti... mam zadnjih nekaj dni občutek, da sem vsako jutro čist izcuzana in da nimam več trohice moči kaj šele kapljice mleka v sebi...
Naš bi se tud celo noč dojil (še posebej je bilo to sedaj, ko je bil vročičen), kar me čist izčrpava... Žal ti ne znam svetovat, saj se jaz trenutno ukvarjam z istimi težavami in se tud jaz počutim čist nemočna...user posted image Sem se iz obupa sedaj ravno pogovarjala s prijateljico, ki mi je povedala, kako se je teh težav lotila njena sestra. Ona je morala njeno hčerkico nekaj dni zaporedoma čez noč dati spat k mami, ker je bila ona ravno hudo bolna. Mala se je tako ponoči odvadila dojenja in se potem, ko je sestra od prijateljice ozdravela, ni želela več dojit... user posted image Tko sedaj v obupu razmišljam, da bi se tud jaz sedaj odselila za nekaj dni... user posted image Sam pol se mojmu odtrga... user posted image

Če ma pa še katera kakšen predlog, bom bila pa tako kot Pipika13 neizmerno hvaležna!

Lep pozdravček vsem skupaj!

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 3899
29.8.2010 16:54:58   
punsha
Ojej, vidim da ste imeli pri vas tudi vročino Elly. Koliko ste pa namerili? Pri nas se mu je pojavila v petek zvečer in sicer 37,5, ki je čez noč narasla in je potem včeraj imel 39. Čez dan sem mu jo uspela z obkladki zbijati na 38,5, zvečer sem mu pa dala svečko. Zelo pogosto ga dojim, tako čez dan kot ponoči, pa čeprav je sedaj jedel ponoči le 1x. No to noč pa niti nisem več štela, ker je bilo pomoje vsako uro. Danes ima 38 stopinj in ne zbijamo več. Prehlajen ni, zobki se tudi še ne kažejo nič, tako da ne vem. Mogoče šesta bolezen? čeprav pri tej bi bila vročina lahko še višja.

pipika ja tole ti pa verjamem, da je grozno iti v službo user posted image . Glede mleka pa...stres res vpliva na mleko, pa dojenčki čutijo stres, tako da je čisto možno, da se zaradi tega več zbuja. Ampak če boš vztrajala z dojenjem, ne verjamem, da bi mleko kar izginilo. Več kot dojiš, več je mleka. Pa četudi bo priteklo le po par kapljic, ali pa če se bo user posted image le crkljal...ti samo ponudi.

Glede dojenja ponoči in odvajanja... otrok je navezan na nas mamice, še posebej če se dojite. To je res tista posebna bližina, posebni trenutki, ki so samo vajini. In če jih naenkrat otroku odvzameš, menim, da mora biti to zelooo grozno za user posted image . Ob tem se počutijo varne, imajo vse kar potrebujejo, našo bližino, toploto, hrano. Tako da sem proti tej tehniki, da bi se kar odstranila za par dni... Šok. Saj počasi bo že šlo, ampak ti naši sončki nas še potrebujejo. Pa saj zato smo doma na porodniški, da jim to nudimo. (Ok, drugače je, če je pa treba otroka odvaditi, ker je dojenje nemogoče npr zaradi službe). Jaz pa takooo uživam v dojenju in že sedaj včasih prav pogrešam, ko uvajamo GH.

Uf, sedaj sem se pa razpisala...
No pa brez zamere user posted image

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 3900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?