pipika 13
|
Nujno rabim pomoč in ne vem, kaj naj naredim, ker pregled pri pediatrinji imamo šele 22.9. Očitno sem pod stresom zaradi tega, ker moram in že zdaj delam za službo, ki jo uradno nastopim 1.9. Očitno sem ta stres prenesla na otroka. Da razložim, kaj se dogaja: Že par dni slabo spim, enostavno ne spim, zato sem kot zombi. Samo razmišljam in gruntam o službi, o otroku, .... Vem, da me ne rabi skrbet, ker bo zanj poskrbljeno, ker je celo tašča za en teden prišla k nam, poleg mojih staršev in moža, vendar,,,, ne morem si pomagat Očitno sem svoj stres prenesla na malega, ker se zdaj nonstop zbuja, ali pa zelo nemirno spi. Včeraj je hotel dojko že ob polnoči, pa je ob 20.30, pojedel polno skedico kašice. Zadnje dni bi se nonstop priklapljal, jaz pa nimam toliko mleka več. Zdi se mi, da sem že čisto izcuzana. Danes se mi zdi celo, da ga bom zgubila, ker ga skoraj več ni. Mali je celo noč sitnaril, se priklapljal na dojke, zaspal, pa spet in spet, Zjutraj, ko bi moral dobiti običajni zajtrk, torej dojenje, ni bilo nič notri, AM nimamo doma, na cucelj tudi ne zna pit, zato je moj šel naredit mlečno MIlupino kašico, ki pa je ni maral. Če me ne bi celo noč cuzal, bi se za zajtrk verjetno proizvedlo dovolj mleka. Ne vem, kaj naj naredim, če zgubim mleko, on pa bi še pil pri dojki.Svetujete mi: - naj ga navadim na AM proko flaške - naj ga navadim na Am na flaško z račjim kljunčkom (tako kot za čaj) - naj mu zjutraj začnem za zajtk dajat tudi kaše, tako kot za večerjo - kaj naj naredim ponoči, ko bo spet hotel dojko - naj mu ponoči dajem čaj - naj, naj..... Res ne vem, kaj naj naredim. Ne bi ga rada navajala na cucelj, ko je zdaj že velik (8 mesecev), kravje mu še ne smem dat, al da? Mislila sem, da bom imela mleko za crkljanje vsaj do enega leta, torej pred spanjem zvečer in še za zjutraj, pa očitno ne bom in to me žalosti. Še pred pol meseca smo imeli poln zajtrk dojenje, dopoldansko malico dojenje, vsako upavanje, tudi podnevi, se je priklopil, da ne govorimo ponoči. Očitno je res stres, da mleko izginja in zato se mali posledično zbuja in se jezi, ker nič ne priteče. Čeprav po drugi logiki, mali ponoči ne bi smel biti toliko lačen, saj zvečer je kašo. KOlikor vem, eni vaši spijo celo noč? Torej, kaj pravite je to njegovo nočno priklapljanje? MOgoče samo žeja? Crkljanje? Ali enostavno navada? Res ne vem, kaj naj storim, danes sem čisto obupana. Zdaj sem ga uspavala in je spet hotel dojko, če ne se je drl. Nekaj se je v teh 4 urah proizvedlo, je spil in potem prešaltal na dudo. Naj povem, da ne zaspi na dojki. Njaprej pije in potem si sam da dudo v usta in se obrne vedno na desni bok in zaspi, ob rahlem trepljanju ali božanju moje roke. Torej ne zaspi z bradavico v ustih. Če pa se ne v fazi uspavanja priklopi, se pa razjezi. To seveda dela samo pri meni, pri atku je metoda uspavanja drugačna.