pipika 13
|
Pozdravljene po dolgem času! Evo, rastemo, se razvijamo in seveda, zame se porodniška končuje. S 1. 9. na polno štatam na dveh šolah. 2x na teden bom dopoldne in 3 x na teden popoldne. Urnik si delno v glasbeni šoli sama formiram, vendar bom tam od 14. ure do 19. ure, brez pavz, samo da pridem čimprej domov. To je pač glasbena šola, kjer drugače delo ni možno, kot popoldne. Tista 2 druga dopoldanska dneva pa delam na neki OŠ, kjer pa mi urnik naredijo drugi. Upam, samo, da ne bom morala res fejst zgodaj vstajt, ker moj cuker rad zjutraj pančka in zaenkrat ima za zajtrk še moje joške, torej se doji. Zavidam vam, da lahko še uživate s svojimi sončki, ker moj bo malce prikrajšan in jaz tudi, saj delo v šoli zahteva tudi delo doma, torej priprave itd. Zame se delo ne konča samo v službi, ampak se vsak dan za kako uro ali dve nadaljuje. Kdaj bomo to uvedli, še ne vemo, verjetno pozno zvečer, ko bo sonček zaspal. Žalostna sem, ker sem vedno perfekcionist in vse mora biti tipi topi, tudi služba in nočem biti polovičar in nekaj samo na pol opravljat. Vest mi tega ne dovoli. Hkrati pa me skrbi, da se bo moj sonček navezal na koga drugega od domačih, da ne bom več jaz tista prva, bojim se, da bom kaj zamudila pri njegovem razvoju itd. Mogoče se vam zdi, da dramatiziram, vendar je moj sonček izmed vseh vaših najmlajši, 5. 9, bo šele 8. mesecev, nekateri vaši so to že zdavnaj dopolnili. Dost jamranja! Dopust: preživeli prekrasne 4 dni na morju in peti dan uvedli še malce izleta po notrnjosti Primorske. Mali je užival v morju, slani vodi, na sprehodih, pa enostavno povsod. Z njim ni bilo nobenih problemov. V hotelu sem imela s seboj grelnik vode za čaj, za pogrevanje kašic in za večerno kašo. Kuhati mu nisem mogla, torej je papcal HIppove kaše. NI se pritoževal. Pri naši večerji v hotelu je tu pa tam malce sprobaval, kaj mi jemo, vendar bolj sprobaval, ker za večerjo ne more jesti zelenjave in mesa. Prehrana: Je skoraj vse, kar jemo mi, samo manj začinjeno. Včasih, če je kaj takega, da mu ne moremo dati, ali pa da ni časa, da se mu posebej kuha, pa pride kaka HIppova kaša. Sezona zelenjave in sadja je pri nas velika, ker imamo sami domači vrt in sadovnjak. Trenutno imamo hruške in slive, na vrtu pa zanj, korenček, papriko, paradižnik, zelje, rdečo peso, kolerabico, blitvo, krompir (že pospravljen), špinačo in cvetačo. Bolj je problem meso. Kako ga vi pripravite? Skuhate del mesa in ga potem spasirate k zelenjavi???? A samo kuhate, ali tudi pečete? Kako je s čaji pri vas? Katere uporabljate? Hippove, od Tekane, ali katerega drugega? Baje instant čaji povzročajo škodo zobkom, ker so sladkani. Kaj vi svojim otrokom pripravite za zajtrk? Nimam pojma, ker se za ta obrok še vedno dojimo. Vem, pa, da mora biti mlečno. Kaj pa ko mi bo zmanjkalo mojega mleka in ne bo tak zajtrk več možen? A naj kupim AM in mešam v kaše in grise? Pojma nimam o tem in o AM, ker ga nismo uporabljali. Motorika: Sedimo in obračamo, ter kotalimo se samostojno. Začeli smo se tudi že malce plazit, seveda v rikverc ali pa po ritki. No, ta teden je tudi pogrunatal, kako se pokrči noge, ko leži na trebuščku, zdaj mora samo ugotoviti, kako se te pokrčene noge premika in potem smo vsi doma pečeni, ker stajice nismo nabavili in bomo vsi tekli za njim. Bruhanje - naš je 2 x bruhal do sedaj. Sama sem za to kriva, ker sem ga silila s hrano. Ostalo mi je za eno ali dve žlički GH in sem hotela izsiliti, da bi to tudi pojedel. Zdaj vem, da ko ima dovolj, je dovolj, ker potem bo vse izbruhal. David tudi požrešno in prehitro je, ko je lačen. Skoraj mu ne folgam nosit žličke v usta, ker se dere, če pa ni lačen, pa noče odpreti ust. POtem pa po hranjenju podere tak kupek, ko kak star dedc. Avtosedež - mi imamo Maxi cosi Tobi, dobili smo ga za darilo. Zaenkrat ga še ne uporabljamo, ko pa bo potrebno Davida bolj obleči, pa štartamo z njim. Torej pozna jesen, zima. Do sedaj je lupinica še ok. Kakanje: Kako vam kaj kakajo?? Moj kak dan kaka tudi po 4x na dan, včasih pa cel dan nič in potem cel dan čakam, kdaj bo. Verjetno sem kaj pozabila, imejte se fajn, uživajte s svojimi sončki, dokler še lahko. (mater vam zavidam). Tu pa tam kaj povprašam, redno pa verjetno ne bom imela časa vas spremljat. Čestitke vsem za novo in vam želim vse dobro. MI moramo zaradi carskega reza vsaj do januarja počakat, potem pa lahko spet delamo na tem. Ker nisem ravno več mlada, bomo takrat verjetno spet začeli delati na tem. Sama pa tudi nočem velike razlike med otroci. Oprostite, ker ne morem konkretno katero komentirat, ker nimam časa. Hvala pa Dreamz za nasvete glede sprehodov in izletov v tvojih krajih. Lep dopust je bil, pa čaprav je letos bil v Sloveniji. Za prve šolske počitnice pa planiramo par dni v toplicah Olimje. Sem opazila, da je bila tam in se priporočam za kak predlog in izkušnje. LP in uživajte.