|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
28.8.2010 12:44:17   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Trenutno je iskanje fokusirano na domnevna starša domnevno prave Džovane, torej na Fato Alibabić in Mujago Rodića. Google o njiju (na prvi pogled) ne najde ničesar. Vzporedno pa poteka, kolikor se le da, preverjanje kupa do sedaj zbranih informacij oz. ugotavljanje, katera od njih je resnična. Kdor je korektno pripravljen pomagati pri tem, je dobrodošel.

Kerensa, sam v info... podatki so lah netočni ali pa popolnoma napačni. Recimo, pri mojem očetu piše materin dekliški priimek Nadbežnik, pa se njegova mama, moja stara mama, torej, ni tako pisala, ona ima čisto kontra dekliški priimek. In sem s staro mamo govorila, če je kdo v naši družini, ki se piše ali pa se je pisal Nadbežnik, pa ga ni. Je edino njena mama, torej očetova babica, katere dekliški priimek je bil Nadvešnik - podobno kot Nadbežnik. Ni se pa stara mama nikoli tako pisala, tako da so očitno nekaj zamutili. Ker ostali podatki držijo, datum rojstva, stalno bivališče, kraj rojstva itd., samo materin dekliški priimek je napačen.

V tem zapisu tudi ni definiran ocetov priimek. Lahko domnevamo, da je pisal enako kot hci, vendar... v drugem zapisu pise, da je priimek lazen. Pravi priimek oceta je torej - neznan....
MOzno je tudi, da so pravi osebi (zapis z laznim priimkom) pripisali podatke druge osebe.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
28.8.2010 13:00:12   
Kerensa*
Zapis "lažen priimek" bi lahko pomenil tudi to, da ji je bil priimek Rodič res dodeljen s strani uradnih inštitucij po najdbi. "Lažen" bi torej lahko pomenilo tudi "izmišljen".

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
28.8.2010 13:23:12   
*mačka*
Pri moji babici tut zraven piše lažni priimek, pa je čist taprav in nč lažn, tko da...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
28.8.2010 13:25:18   
ronja
Še nekaj minut do jutri, a čakam

Tok hitr pa nisva fertiguser posted image .

vijoličarka, čustvene smo po moje tu vse - samo panika in impulzivnost zame ni isto kot čustvenost. Sem čudna, vemuser posted image .

BTW: realno in racionalno iskanje nekoga je v vecini zelo pocasno, nic kaj zanimivo delo, ki zahteva osebo z zvrhano mero potrpljenja in previdnosti.

Frodo, podpis!

Kerensa, poglej datum, kdaj in kje je storila kaznivo dejanje in poizkusi najt ljudi, ki so jo pri tem dobili (če sploh smejo o tem govorit - tu bi recimo policija imela veliko lažji dostop, saj ima pooblastila, da pregleda stare zapise in lahko vpraša svoje upokojene policiste, če se kdo kaj spomni o tem, samo ideja, če bi se jo (policijo) pač odločili vključit).

Pa še vedno bi se splačalo preverit, ali je to ista Džovana - da je v Lj. bežala čez mejo pri 14 ih letih je namreč ene toliko verjetno kot da sta se dve rodili na isti dan na Jesenicah...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
28.8.2010 13:48:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

BTW: realno in racionalno iskanje nekoga je v vecini zelo pocasno, nic kaj zanimivo delo, ki zahteva osebo z zvrhano mero potrpljenja in previdnosti.

Drži.
Običajno se vrti okoli bolj ali manj poznannih dejstev (kot v tem primeru), ko se rešitev pokaže, sta pa dve varianti - ali izhaja iz najbolj osnovnega in najbolj preprostega dejstva ali pa iz neke čisto tretje opcije, na katero nihče ni pomišljal.

Neposredna povezava do sporočila: 1980
28.8.2010 14:33:32   
ronja
ali izhaja iz najbolj osnovnega in najbolj preprostega dejstva ali pa iz neke čisto tretje opcije, na katero nihče ni pomišljal.

Oboje je pa treba preverit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
28.8.2010 14:35:32   
Frodo Bisagin

To temo bom "uporabljala" izključno samo še za tiste, ki so/ste pripravljeni pomagati na korekten način, kar zame pomeni brez vpletanja zame in za Maura/Marka nepotrebnega balasta. Komentarjev/replik na posmehljive/žaljive poste ne pričakujte več, prav tako tudi ne odgovorov na vprašanja, ki z iskanjem Džovane nimajo nobene zame in za Maura/Marka smiselne povezave.

Po vsem skupaj se mi zdi odvec, da ne bi komentirala. Bos uporabljala - korektno, kaj je po tvoji definiciji korektno... ti in marko odlocate kaj je in kaj ne bo relevantno. Uporabljeni princip : Kadija te tuzi, kadija te sudi.

Ce hoces biti kolickaj objektivna, bi se veselo odposlusala tudi tiste, ki se ti ne zdijo najbolj korektni in potrebni. No do objektivnosti izgleda da ti ni ( s tem sem si izgleda zapravila vse moznosti, da dobim odgovor).

Sarkazem in posmehljivost sta bila odgovor na povsem iracionalno paranojo in histerijo, ki je zvaladala na temi. In ko se je ( kakor lahko sama vidis) paranoja umirila,  umirili so se tudi sarkasticni odgovori. necesa pa ne mores zanikati - sarkasticni in "posmehljivi" odgovori so te vseeno premamili, da si zacela malo bolj umirjeno, objektivno in premisljeno obravnavati podatke, ki jih imas in "obravnavas". Tako vseeno sarkazem in "posmehljivost" vseeno v tem primeru dajo pozitivne rezultate.

Glede na to, da je forum javen in dobro obiskan, bo to iskanje sicer oviralo, nikakor pa ne preprečilo. Nekaterim pa že kar vnaprej velja "zahvala", ker se s pisanjem balasta trudijo, da Mauro/Marko ne bi našel svoje mame.

Ce kaj ovira iskanje je to prej histerija in paranoja o likvidacijah, zarot drzavnih usluzbencev, tvoje izjave o tem, da sedaj ves zakaj ti je Marko rekel, da pricakuje, da ga bo Kucan poklical... o UDBI, ...
kot govor o tem kako Marko ni nobena rozica.

In prav zato je izjemno grdo, da tako poskusis zbuditi slabo vest pri tistih, ki se s tvojim nacinom obravnavanja Marka  ( o njemu vse samo najboljse tudi ce ni realno) ne strinja. Ker kakor je bilo receno: vsak ima pravico vesedti kaj za koga pocne. Vse ostalo je zavajanje. Z druge strani pa tudi drzi, da je resnica najboljsi argument.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 28.8.2010 14:37:21 >

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
28.8.2010 14:51:41   
Anonimen

Z druge strani pa tudi drzi, da je resnica najboljsi argument.

Drži. Če. Če je iskanje resnice tvoj pravi motiv, ne samo zunanja manifestacija in doebr razlog za drugačne motive.

Neposredna povezava do sporočila: 1983
28.8.2010 15:15:29   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Z druge strani pa tudi drzi, da je resnica najboljsi argument.

Drži. Če. Če je iskanje resnice tvoj pravi motiv, ne samo zunanja manifestacija in doebr razlog za drugačne motive.

Se popolnoma strinjam.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
28.8.2010 20:49:23   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Kerensa, poglej datum, kdaj in kje je storila kaznivo dejanje in poizkusi najt ljudi, ki so jo pri tem dobili (če sploh smejo o tem govorit - tu bi recimo policija imela veliko lažji dostop, saj ima pooblastila, da pregleda stare zapise in lahko vpraša svoje upokojene policiste, če se kdo kaj spomni o tem, samo ideja, če bi se jo (policijo) pač odločili vključit). Pa še vedno bi se splačalo preverit, ali je to ista Džovana - da je v Lj. bežala čez mejo pri 14 ih letih je namreč ene toliko verjetno kot da sta se dve rodili na isti dan na Jesenicah...

- Datum v evidencah UDBE ni zapisan, temveč samo letnica in to je 1976.
- S tem se strinjam Moje mnenje, zakaj je kot "kraj dejanja" navedena LJ, sem že napisala, ni pa nujno, da to drži.
- Vprašanje o preverjanje podatkov bom poslala Policiji.

Ker mi je danes popoldan Mauro/Marko osebno dovolil, da napišem vse, kar se mi v danem trenutku zdi pametno in/ali pomembno napisati, imam trenutno še eno vprašanje.

Ga. Katja Rodič je menda kriminalistka oz. naj bi se dandanes ukvarjala z zaščito otrok. Ormoški župan (ne vem, ali sedajšnji ali kateri od prejšnjih) naj bi izjavil (ne vem, ali je to njegovo mnenje ali pa ima za to dokaze), da je bila v UDBI. Na seznamu se jo res najde (oz. eno s tem imenom). Ne najdem pa funkcije oz. delovnega mesta (uradnega) te gospe v letih med 1971 in 1980. Lahko katera pomaga pri tem?

Prav tako se iščejo podatki (pa ne osebni podatki, da ne bo pomote, temveč službeni - to se pa sme, saj sta bili obe javni uslužbenki) še o dveh gospeh. Ena je ga. Vida Brglez (morda Berglez), ki je bila v "času Džovana" (torej od 1971 do 1980) socialna delavka na CSD Jesenice, druga pa je ga. Ela Zupančič, ki se menda še danes ukvarja s področjem posvojitev, v "času Džovana" pa naj bi bila ena glavnih na LJ področju (za posvojitve). Iščejo se podatki o njunem takratnem delu oz. službenem udejstvovanju.

Prav tako se iščejo stari telefonski imeniki (iz "časa Džovana") ali morebitne druge javno dostopne zbirke podatkov z jeseniškega področja, iz katerih bi bilo razvidno čimveč o katerihkoli Rodičih (lahko tudi Rodićih, z mehkim ć).

Pomoč dobrodošla.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
28.8.2010 21:28:51   
ronja
Ga. Katja Rodič je menda kriminalistka oz. naj bi se dandanes ukvarjala z zaščito otrok.

Poizkusi jo kontaktirat, (če še dela na policiji) - a ni to isti priimek? Sicer ti ona ne bo mogla pomagat, kar se tiče iskanja, ker pač Marko ni več otrok, da bi ga bilo treba ščitit, ampak če je pa z Džovano v sorodu, pa bo verjetno vedela.

PS: kot vidiš, ti skeptiki hočemo pomagat - nekatere naše zamisli se tudi tebi zdijo pametne (recimo updatan seznam). Zafrkavat se pa začnemo, ko se vključi paranoja in iz drame naredite triler na podlagi špekulacij. (Moj primer z GSMjem dala zato, da ti povem, da tehnika ne dela vedno brezhibno - moj mobi ne bi smel sam menjat omrežja - pa ga. LUbiju se pa vsake toliko razštela. Pa nama nihče ne prisluškuje, kolikor vem. Hočem rečt, da se napake dogajajo - v tehniki in pri ljudeh in ne moremo po njih sklepat na zarote, ker je navadno razlog čisto preprost: napaka pač. kot pozabiš pravi čas vzet tablete, recimouser posted image ).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
28.8.2010 21:30:50   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
nekatere naše zamisli se tudi tebi zdijo pametne (recimo updatan seznam).

"Seznam" ni napisan "meni na čast". user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
28.8.2010 21:34:34   
Kerensa*
Se popravljam - Katja Bašič, ne Rodič. Imam preveč Džovano v glavi.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
28.8.2010 21:38:36   
Anonimen
Se popravljam - Katja Bašič

To je tudi mama hčerine najboljše prijateljice iz vrtca, btw.
Sicer pa najdeš (najbrž si že) iskano ga. Katjo Bašič tudi na Facebooku.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1989
28.8.2010 21:44:00   
Kerensa*

Na FB nisem gledala, ker mislim, da podatkov o njenem delu med leti 1971 in 1980 ne bi našla tam. Verjamem pa, da uporablja FB.

Zaenkrat sem našla informacijo, da je bivša policistka in sedajšnja vodja Združenja proti spolni zlorabi. Njen domač naslov in rojstni datum nista tisto, kar bi me zanimalo (čeprav sta zapisan v evidencah UDBE), je pa zanimivo nadaljnje sklepanje - na taistem naslovu živi sedajšnji policist z enakim priimkom (glede na starost sklepam, da njen sin), o katerem krožijo nepreverjene govorice, ki ne njemu osebno, še manj pa njegovemu delu niso niti pod razno v čast.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
28.8.2010 21:44:49   
Pi-kica 1

Prav tako se iščejo podatki (pa ne osebni podatki, da ne bo pomote, temveč službeni - to se pa sme, saj sta bili obe javni uslužbenki) še o dveh gospeh. Ena je ga. Vida Brglez (morda Berglez), ki je bila v "času Džovana" (torej od 1971 do 1980) socialna delavka na CSD Jesenice, druga pa je ga. Ela Zupančič, ki se menda še danes ukvarja s področjem posvojitev, v "času Džovana" pa naj bi bila ena glavnih na LJ področju (za posvojitve). Iščejo se podatki o njunem takratnem delu oz. službenem udejstvovanju.

Poznam osebo s tem imenom in priimkom, pa ti, Kerensa tudi očitno, ker si njena prijateljica na FB. Če je socialna delavka, pa ne vem.
Po moje bo najlažje, če ju kar vprašaš, kar te zanima.

< Sporočilo je popravil Pi-kica 1 -- 28.8.2010 21:49:15 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
28.8.2010 21:46:57   
ronja
"Seznam" ni napisan "meni na čast".

Tega nisem napisala, niti mislila. Mislila sem, da si očtino ugotovila, da je bila to pametna ideja - sicer je ne bi uporabila.

kerensa, če si jo našla na fb, zakaj je ne bi kontaktirala?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
28.8.2010 21:49:31   
Anonimen

Na FB nisem gledala, ker mislim, da podatkov o njenem delu med leti 1971 in 1980 ne bi našla tam. Verjamem pa, da uporablja FB.

Da njo vprašaš - to pa ne gre?

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1993
28.8.2010 21:49:54   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1
Poznam osebo s tem imenom in priimkom, pa ti, Kerensa tudi očitno, ker si njena prijateljica na FB. Če je socialna delavka, pa ne vem.

Gospe ne poznam osebno, če me pa spomin ne vara, pa sva se "poklikali" (ne vem več, katera katero) na priporočilo moje kolegice in bivše sodelavke Neire Mikić, ki ima društvo Zarja, ki se ukvarja z rejništvom.
Hvala pa za osvežitev spomina - mi ni kapnilo, da bi bila to mogoče ta gospa. Bom preverila, če je (področje se ujema). Svašta. user posted image  (smajli je namenjen meni)

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
28.8.2010 21:52:54   
Frodo Bisagin

Zaenkrat sem našla informacijo, da je bivša policistka in sedajšnja vodja Združenja proti spolni zlorabi. Njen domač naslov in rojstni datum nista tisto, kar bi me zanimalo (čeprav sta zapisan v evidencah UDBE), je pa zanimivo nadaljnje sklepanje - na taistem naslovu živi sedajšnji policist z enakim priimkom (glede na starost sklepam, da njen sin), o katerem krožijo nepreverjene govorice, ki ne njemu osebno, še manj pa njegovemu delu niso niti pod razno v čast.

In kako te nepreverjene govorice , ki ne domnevnemu sinu domnevne bivse policistke s seznama UDBE, se manj pa njegovemu delu niso niti pod razno v cast vplivajo na najditev Dzovane? Mislis, da ima prste zraven?

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
28.8.2010 21:53:04   
Kerensa*
Da njo vprašaš - to pa ne gre?

Gre, gre... oz. bi šlo... ampak zaenkrat me bolj zanima kakšen... kako se že reče?... katalog informacij javnega značaja z MNZ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
28.8.2010 21:54:41   
Kerensa*
domnevne bivse policistke s seznama UDBE

To, da je bila policistka, je sedaj že dejstvo, ne več samo domneva.

Neposredna povezava do sporočila: 1997
28.8.2010 21:55:17   
khurde
Kerensa, če malo poguglaš o Udbi in bereš razne izkušnje ljudi, lahko kmalu ugotoviš, da je kar nekaj takih, ki so se na seznamu našli kot zaposleni, pa za to svoje "delovno mesto" sploh vedeli niso. Tko da se meni zdi najbolj logično to, da osebo pač kontaktiraš in vprašaš, vmes pa - za gušt al karkol - še mal šnofaš naokoli.

A njen domnevni sin-policist je pomemben v zadevi Džovana al gre za ... khm ... pranje umazanega perila? user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
28.8.2010 21:58:19   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: khurde
Tko da se meni zdi najbolj logično to, da osebo pač kontaktiraš in vprašaš, vmes pa - za gušt al karkol - še mal šnofaš naokoli.

Ne zdi se mi verjetno (ni pa neverjetno), da bi osebe, ki so dejansko delale z UDBO, to tudi priznale (glede na prve informacije, prebrane o UDBI). Kontakt oz. vprašanje je seveda možen/možno, vendar se mi zdi, da bi bolj zanesljive (ne pa 100%-no zanesljive) informacije našla v Džovaninem dosjeju UDBE in v starih policijskih arhivih. Do tega pa bomo poskušali priti.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
28.8.2010 22:00:47   
Kerensa*
domnevne bivse policistke s seznama UDBE

To, da je bila policistka, je sedaj že dejstvo, ne več samo domneva.

Se popravljam oz. dodajam - dejstvo je to, da je ta gospa sedaj upokojena kriminalistka.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?