|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
27.8.2010 23:19:52   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Teorijo o čem user posted image ?

da smo levicarji kontra nastimani.user posted image user posted image
se ze umikam.
nadaljujte, prosim

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
27.8.2010 23:20:46   
Anonimen
Ah nič.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 27.8.2010 23:21:22 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1952
27.8.2010 23:22:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

se ze umikam.
nadaljujte, prosim

Aha.
Jaz sem prav naštimana - samo zdi se, da sem kontra.

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1953
27.8.2010 23:22:30   
ronja
Meni se bolj poraja vprašanje - in kaj ČE? Če bi jo slučajno našli? A bi bil fant kaj bolj srečen in razumen.

To smo se skeptiki že spraševali, ampak baje nimamo pojmauser posted image . Bi bil - trenutno - na dolgi rok pa po moje ne. Ker dokler ne sprejmeš odgovornosti za svoje življenje, ne moreš bit srečen, ker si samo igrača v rokah usode/boga/družbe/CSDja/udbe (you choose).

njamka, starše udbine Džovane kerensa že raziskuje.

ej. pa a ves, daj st tud zmer vse nazaj berem.

si levicarka?

Jaz tudi, pa sem desničarka. Res pa je, da sem po nogah pa obratno kot normalno - gupy.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
27.8.2010 23:23:47   
ronja
Aja, pardon, mili, solzno si hotla: seveda bi bil potem neizmerno srečen, našel bi žensko, ki ga je edina ljubila na tem svetu in srečno sta živela do konca svojih dni...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
27.8.2010 23:24:28   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

se ze umikam.
nadaljujte, prosim

Neposredna povezava do sporočila: 1956
27.8.2010 23:26:40   
Anonimen
Kaj ste dovolj zalenjave pridelal letos na njivi?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1957
27.8.2010 23:27:47   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: njamka

Kaj ste dovolj zale
njave pridelal letos na njivi?user posted image

krompir je slab.

bejžve dol od tuki. brž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
27.8.2010 23:29:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Meni se bolj poraja vprašanje - in kaj ČE? Če bi jo slučajno našli? A bi bil fant kaj bolj srečen in razumen.

To smo se skeptiki že spraševali, ampak baje nimamo pojmauser posted image . Bi bil - trenutno - na dolgi rok pa po moje ne. Ker dokler ne sprejmeš odgovornosti za svoje življenje, ne moreš bit srečen, ker si samo igrača v rokah usode/boga/družbe/CSDja/udbe (you choose).

Udba, itak.

Samo toliko, da veš, da sem vse prebrala user posted image .

Še nekaj me zanima - zakaj se ne kontaktira njegovih posvojiteljev? Razen zato, ker za to ni potrebe.
In zakaj se M. aktivno ne vključi v iskanje tudi tukaj? Razen zato, ker internet stane.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1959
27.8.2010 23:36:35   
Anonimen

Aja, pardon, mili, solzno si hotla: seveda bi bil potem neizmerno srečen, našel bi žensko, ki ga je edina ljubila na tem svetu in srečno sta živela do konca svojih dni...

Raje bi tvojo dolžino zgodbe, z vsemi pojasnili user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1960
27.8.2010 23:44:43   
ronja
Ne zdaj mili, lubi me čakauser posted image . dobiš jutri, če bojo sinusi še zaničuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
27.8.2010 23:52:25   
Anonimen
Še nekaj minut do jutri, a čakam user posted image ?

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1962
27.8.2010 23:52:38   
Vijoličarka
Sama mislim, da je trenutno najbolj obetavna inoformacija, da se je nekaj ljudi z okolice Moravč (to je tam, kjer je bila Džovana nazadnje v reji in od tam je izginila ter je bil Marko dan v posvojitev) pripravljeno pogovarjati.

Osebno sem sicer zelo čustven človek, vendar vem, kdaj je treba delati z glavo, kdaj pa s čustvi. In tukaj je vse preveč želje po čustvih, kot po dejstvih. Če se bo šlo v smeri ne vem kakšnih kriminalk in zarot, se bodo ljudje ustrašili, da bodo takoj, ko bodo govorili o tem, postali še sami česa krivi.

Ker prav ti ljudje, ki so jo poznali tik preden je izginila, vedo največ. Vedo, s kom se je družila, kakšne načrte je imela, s kom bi mogoče odšla. Vse ostalo je, če je cilj, da se najde Džovana, trenutno nepomembno.  Morala je imeti neko zaledje, morala je poznati neke druge ljudi, s katerimi je odšla že prvič (in se najbrž vrnila noseča) in drugič.

Starši so mogoče dobro izhodišče, vendar bi rekla, da rezervno. Ker če je dekle pri devetih letih pobegnilo od doma in je niso vrnili tja, je moralo biti nekaj hudo narobe - torej je malo verjetno, da se je vrnila k njim. Sploh, ker bi v tradicionalni razširjeni družini težko pogoltnili izgubo vnuka, pa še moškega spola po vrhu in bi se borili zanj.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
28.8.2010 7:04:37   
Kerensa*
Tako... "zadevo" sem prespala in razmislila (z Maurom/Markom pa se predvidoma srečava danes, če mi bo ostalo kaj časa) in se 100%-no odločila naslednje...

To temo bom "uporabljala" izključno samo še za tiste, ki so/ste pripravljeni pomagati na korekten način, kar zame pomeni brez vpletanja zame in za Maura/Marka nepotrebnega balasta. Komentarjev/replik na posmehljive/žaljive poste ne pričakujte več, prav tako tudi ne odgovorov na vprašanja, ki z iskanjem Džovane nimajo nobene zame in za Maura/Marka smiselne povezave.

Kdor želi (še naprej) "pisati Maurov/Markov življenjepis" in komentirati nekatere njegove življenjske odločitve, naj točno to tudi počne. Tudi tisti, ki so na tej temi postali "vedeževalci" (beri: tisti, ki bolje, kakor Mauro/Marko sam vedo, zakaj bi on rad našel Džovano), naj bodo to še naprej. Glede na to, da je forum javen in dobro obiskan, bo to iskanje sicer oviralo, nikakor pa ne preprečilo. Nekaterim pa že kar vnaprej velja "zahvala", ker se s pisanjem balasta trudijo, da Mauro/Marko ne bi našel svoje mame.

Tiste, ki (še vedno) želijo pomagati, bom (tudi v Maurovem/Markovem imenu) še naprej prosila za pomoč pri iskanju določenih informacij. Nekateri izsledki bodo objavljeni takoj, nekateri pa naknadno (ko ne bo več strahu, da bi se zaradi napačnih potez zaprla kakšna vrata). Na koncu bo v vsakem primeru zgodba v celoti javna (s pravimi imeni in priimki, lokacijami, časom itd.).

Trenutno je iskanje fokusirano na domnevna starša domnevno prave Džovane, torej na Fato Alibabić in Mujago Rodića. Google o njiju (na prvi pogled) ne najde ničesar. Vzporedno pa poteka, kolikor se le da, preverjanje kupa do sedaj zbranih informacij oz. ugotavljanje, katera od njih je resnična. Kdor je korektno pripravljen pomagati pri tem, je dobrodošel.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
28.8.2010 7:50:22   
Kerensa*
kerensa, še nekaj me zanima: glede na to, da je Džovana baje naredila kaznivo dejanje, najverjetneje nekje v Sloveniji, še bolj verjetno ravno na področju Jesenic, če je od tam zbežala takrat, potem bi verjetno tvoj policijski komandir moral met o tem kak zapis - kako to, da ga ni našel?

Sodeč po evidencah UDBE je Džovana naredila kaznivo dejanje po 249. členu KZ (sedaj je to ponarejanje denarja, v to, ali je bil takrat ta člen kaj drugega, pa se še nisem spuščala) leta 1976 (ko je bila uradno stara 14 let) na področju Ljubljane (kar se ujema z informacijami, da naj bi bila takrat v enem od ljubljanskih zavodov oz. domov.
Z obema komandirjema obeh policijskih postaj, Grosuplje in Jesenice, sem govorila z vsakim po enkrat (z enim osebno, z drugim telefonsko).
Grosupeljski je vpričo mene pogledal v računalnik, kaj ima na voljo o Džovani in po mojem mnenju obstajata dve možnosti. Prva: da ni videl/našel ničesar (na prvi pogled), ker so to evidence še iz časa YU, stare 34 let. Druga (zame manj verjetna, glede na vse ostalo, o čemer je tekel pogovor): da je kaj videl/našel, pa mi ni povedal.
Kaj trenutno počne jeseniški, ne vem, mu bo pa še danes poslan e-mail (kakor prvič) s prošnjo po morebitnih novicah.
IZVIRNO SPOROČILO: buči
Kerensa, danes sem govorila z nekom, ki pravi, da se ljudje nekje v okolici Moravč prav dobro spomnijo Đovane in njenega sineka, pa gospe, pri katerih sta prvo leto živela (je sicer že pokojna). Najbrž ti to nič ne pomaga, če pa, lahko ob kavi kaj več pove ali pa ti mogoče da kak kontakt.

Z ljudmi iz Negastrna se je že govorilo in njihovih opažanj, mnenj in takorekoč dejstev (če spomin vzamem kot dejstvo) imam malo morje. Čisto vsa, brez ene same izjeme, pa nakazujejo na to, da je Džovana oboževala svojega sina, da je hotela z njim oditi v tujino in da ga ni oddala prostovoljno (razen, če se je zgodilo kaj, za kar se še ne ve). Rejniško družino pa dobo pozna tudi moja bivša svakinja, ki je bila pri njej v reji.
IZVIRNO SPOROČILO: petea
Kaj pa je zdaj z mamo, najprej je bila Slavica, zdaj pa je Fata?
Kako je z očetom - najprej je bil Italijan, sedaj je Bosanec?
Kako je zdaj z bivanjem Džovane v Ljubljani (Kolizej) - je živela tam ali ne?

Podatek o tem, da naj bi bilo Džovanini mami ime Slavica, je prišel iz spominov gospe, ki je živela v isti stavbi na Kolezijski ulici v Ljubljani. Podatek o tem, da ji je bilo ime Fata, je iz dosjejev UDBE. Kontakta gospe iz prvega stavka nisem mogla dobiti - niti za neuraden pogovor.
Podatek o tem, da je bil Džovanin oče Italijan, je od iste gospe, pa še ona je to samo domnevala (če sem prav razumela). Podaka o tem, da je Bosanec, ni nikjer - samo sklepa se (po imenu), da je izhajal iz muslimanske družine, teh pa je bilo največ v BiH.
To, da je Džovana z mamo Slavico začasno (2-3 mesece) živela pri Slavičini sestri Ljubinki (in njenemu možu, ki pa je bil začasno odsoten na delu v tujini) na Kolezijski ulici v LJ (in ne v Kolizeju), je spet podatek prej omenjene gospe. Uradnega dokaza o tem ni. Je pa ista gospa podala še nekaj zaenkrat nepreverjenih informacij (da je Ljubinka delala v hotelu Slon, da je Ljubinkin mož delal v Iraku, da sta skupaj, ko se je vrnil, odprla avtopralnico nekje na Dolenjski cesti v LJ, itd.).

N najdem posta, tako, da ne vem, katera je zapisala, da je v dosjejih UDBE, nekaj strani naprej od strani 137, še en zapis o Giovanni Rodič. Isti podatki, kakor za Džovana Rodič, vendar s pripisom (ki ga pri Džovani ni), da je priimek (torej Rodič) lažen. Če to drži, potem potrjuje teorijo, da so ji priimek naključno dodelili na CSD Jesenice in odpira tudi novo vprašanje - kako sta se potem zares pisala njena starša?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
28.8.2010 8:15:20   
Kerensa*
Morda katera ve, kaj konkretno pomenita številki iz UDBinega dosjeja?

CR: 0474565-5
ŠT. CR.: 1426639

Za številko 0170362 sklepam, da je številka kazenskega dosjeja (glede na to, da je poleg te številke zapisano kaznivo dejanje).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
28.8.2010 8:16:17   
m76
Kerensa imaš ZS.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
28.8.2010 8:25:04   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: m76
Kerensa imaš ZS.

Zdi se mi, da imam e-mail. user posted image

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
28.8.2010 8:30:18   
m76

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: m76
Kerensa imaš ZS.

Zdi se mi, da imam e-mail. user posted image

Tud prov.. Sam da se zastopmo. ;D

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
28.8.2010 8:58:34   
buči
user posted image

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
28.8.2010 9:08:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: buči
user posted image

Pijem že drugo (ker sem spala samo cca. 4 ure).

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
28.8.2010 11:15:29   
Frodo Bisagin

Sodeč po evidencah UDBE je Džovana naredila kaznivo dejanje po 249. členu KZ (sedaj je to ponarejanje denarja, v to, ali je bil takrat ta člen kaj drugega, pa se še nisem spuščala) leta 1976 (ko je bila uradno stara 14 let) na področju Ljubljane (kar se ujema z informacijami, da naj bi bila takrat v enem od ljubljanskih zavodov oz. domov.

Mala malica:

Kazenski zakonik SFRJ (veljaven od 1973  do najmanj 1980)  - 249. člen: nedovoljen prehod drzavne meje.

Kazenski zakonik SRS (veljaven od 1973  do najmanj 1980)  - 249. člen: neodvrnitev nevarnosti
(ce bi lahko pa ne preprecis nevarnost za zivljenje ljudi ali vecjo premozenjsko skodo // kdor komu prepreci, da bi storil kar je potrebno za preprecevanje nevarnosti.... ).

Prvi je bil krovni zakon torej - najverjetneje je bezala cez mejo....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
28.8.2010 11:25:38   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Se strinjam, čeprav me rahlo preseneča, da se je to zgodilo že, ko je imela šele 14 let. Takrat še ni imela Maura/Marka (ko ga je že imela, naj bi govorila, da bo z njim odšla v tujino oz. da si to želi), zapisano pa je, da je KD storjeno na področju LJ (če jaz prav razumem zapis), kar se mi, zaradi meje, ne zdi logično. Sklepam, da je "LJ" napisano zato, ker je ona takrat dejansko živela (čeprav je imela stalno bivališče drugje) v LJ, se pa še ugotavlja, kje je dejansko bila. V DMB trdijo, da je od njih odšla oz. bila premeščena v ZGN 04.09.1972, po drugih informacijah pa naj bi bila 04.04.1972 iz MDJ premeščena v DMB, kjer naj bi ostala do odhoda v porodnišnico. Vse tri lokacije so v LJ. V zapisih UDBE pa je pred zapisom o KD tudi št. njenega dosjeja, zato predvidevam, da gre za kazenskega. Kje hranijo tako stare dosjeje - v arhivu MNZ-ja ali v arhivu RS (če jih sploh kje)?

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
28.8.2010 12:27:49   
khurde
Trenutno je iskanje fokusirano na domnevna starša domnevno prave Džovane, torej na Fato Alibabić in Mujago Rodića. Google o njiju (na prvi pogled) ne najde ničesar. Vzporedno pa poteka, kolikor se le da, preverjanje kupa do sedaj zbranih informacij oz. ugotavljanje, katera od njih je resnična. Kdor je korektno pripravljen pomagati pri tem, je dobrodošel.

Kerensa, sam v info... podatki so lah netočni ali pa popolnoma napačni. Recimo, pri mojem očetu piše materin dekliški priimek Nadbežnik, pa se njegova mama, moja stara mama, torej, ni tako pisala, ona ima čisto kontra dekliški priimek. In sem s staro mamo govorila, če je kdo v naši družini, ki se piše ali pa se je pisal Nadbežnik, pa ga ni. Je edino njena mama, torej očetova babica, katere dekliški priimek je bil Nadvešnik - podobno kot Nadbežnik. Ni se pa stara mama nikoli tako pisala, tako da so očitno nekaj zamutili. Ker ostali podatki držijo, datum rojstva, stalno bivališče, kraj rojstva itd., samo materin dekliški priimek je napačen.

< Sporočilo je popravil khurde -- 28.8.2010 12:28:31 >

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
28.8.2010 12:41:36   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Se strinjam, čeprav me rahlo preseneča, da se je to zgodilo že, ko je imela šele 14 let. Takrat še ni imela Maura/Marka (ko ga je že imela, naj bi govorila, da bo z njim odšla v tujino oz. da si to želi), zapisano pa je, da je KD storjeno na področju LJ

Se mi dozdeva, da govorjenje ko je imela marka, se ne izkljucuje enake plane ko je bila brez njega. Sele ko bo ugotovljeno ali je to res ena ista oseba, sele takrat pa lahko potem govoris o sosledju.

(če jaz prav razumem zapis), kar se mi, zaradi meje, ne zdi logično. Sklepam, da je "LJ" napisano zato, ker je ona takrat dejansko živela (čeprav je imela stalno bivališče drugje) v LJ,

Se vedno se ne ve ali je ona res tas oseba za katero obstaja zapis.

se pa še ugotavlja, kje je dejansko bila.  DMB trdijo, da je od njih odšla oz. bila premeščena v ZGN 04.09.1972, po drugih informacijah pa naj bi bila 04.04.1972 iz MDJ premeščena v DMB, kjer naj bi ostala do odhoda v porodnišnico. Vse tri lokacije so v LJ. V zapisih UDBE pa je pred zapisom o KD tudi št. njenega dosjeja, zato predvidevam, da gre za kazenskega. Kje hranijo tako stare dosjeje - v arhivu MNZ-ja ali v arhivu RS (če jih sploh kje)?

Se vedno ne ves ali je to res ona. Razviojas teorije na osnovi, kis e ti lahko razpoci kot mislni mehurcek. Pocasi in korak po korak.
BTW: realno in racionalno iskanje nekoga je v vecini zelo pocasno, nic kaj zanimivo delo, ki zahteva osebo z zvrhano mero potrpljenja in previdnosti.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?