|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del
27.8.2010 12:26:39   
sonček33
Zvezdica, ja, sej to..čeprav lovrek bo itak v vrtcu do 14h, ker bo še spal tam...ampak do takrat bom jaz doma lahko vse naredila, pripravila za službo za nasled. dan ..in bo popoldan res najin.

Zvezdica, kokoslova mast..a to je tista, ki jo npr. v šparu lahko kupiš, k je kot na ene kockice razdeljena? a to pol uporabljaš vedno namesto olja? dej malo me razsvetli

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
27.8.2010 13:02:20   
khurde
ojla,

moram za nazaj prebrat, sem sam mal preletela. bili zunaj na sprehodu, toboganu, v trgovini, I zdaj spi. aja, sonček, kupila uno mešanico za gorsko mineštro, sem videla, da imajo v mercatorju. pa bom jutri verjetno skuhala, danes pa makaroni s sirom, solata, pa še kaj bi, samo ne vem.

tok sem preletela, da lah tole komentiram:

sonček, jaz kupujem to maščobo, ja, v kockah. pa tudi kokosovo olje, combo je proizvajalec, če se ne motim, ki se lepo strdi, če ni prevroče ali če je v hladilniku. samo to olje, zelena pakunga, je dražje - okoli 12-15 evrov, odvisno kje. je pa res fajn za na kruh z medom ali pa za kakšne sladice, peciva itd., ker ima ornk vonj in aromo kokosa. tista maščoba v kockah pa ne.

marta, jaz za juhe nikoli ne pražim čebule, razen za kak krompirjev golaž in podobno.

ja, baje sem naslednja user posted image  v bistvu me je šele zdaj to zadelo in kar mal komi čakam user posted image  me pa dons nenormalno zgaga peče, že ponoči me je začela user posted image  zdaj se je pomirilo, sam po zajtrku sem imela un občutek kot da mi je nekaj v požiralniku ostalo user posted image

grem še mal brat in da kaj pokomentiram... dokler se miš ne zbudi user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
27.8.2010 13:10:02   
khurde
user posted image user posted image user posted image  za matijo in patrika

IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica

Jaz sem pa ful vesela, ker sem danes dobila urnik in je ful fajn -2x do 11h, 1x do 10h, 1x do 13.30 in 1x do 12h.

dream jobuser posted image

Super urnik sonček, kok bo to fajn, k ti še ves dan ostane za tamalegauser posted image

res fajn urnik!

tko, nisem velik zamudila user posted image

zvezdica, za kaj uporabljaš olje makadamije in lešnika? teh dveh še nisem sprobala.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
27.8.2010 13:56:44   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

marta, tudi moji mami po operaciji žolča niso čisto prepovedali maščobe, so ji pa prepovedali vse ocvrto in mastne reči. So ji pa recimo prepovedali solato, se spomnim, ad je bila čisto nesrečna zato. Sem mislila, da se je mogoče direktiva spremenila - od tega je kakih 20 let, zato nisem pisala. Malo se pozanimaj, ker včasih so smernice malo zavajujoče, če ne veš detajlov.

Mende surovo sadje in zelenjava nista fajn, ker ju zelo tezko rpebavis brez zolca, ni jih treba cisto izkljucit, samo kolicinsko zelo zmanjsat.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
27.8.2010 14:19:54   
ronja
Ja, saj zdaj lahko je že vseuser posted image . na začetku pa ni smela - sploh ne kisanega.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
27.8.2010 15:06:32   
Zvezdica
Zvezdica, ja, sej to..čeprav lovrek bo itak v vrtcu do 14h, ker bo še spal tam...ampak do takrat bom jaz doma lahko vse naredila, pripravila za službo za nasled. dan ..in bo popoldan res najin.

ja to je sploh fajn, ker boš vse popedenala in potem bosta uživala na polno.

Zvezdica, kokoslova mast..a to je tista, ki jo npr. v šparu lahko kupiš, k je kot na ene kockice razdeljena? a to pol uporabljaš vedno namesto olja? dej malo me razsvetli

je že khurde vse razložila :) Koksovega olja ne maram ravno zaradi tega vonja.

zvezdica, za kaj uporabljaš olje makadamije in lešnika? teh dveh še nisem sprobala.

makadamijo(to sta oljčka,ki imata 100% zdrave maščobe) in lešnikovo uporabljam za kakšne solatke, na primer šobska z makadamijo je super, potam lešnikovo za polivke.
ker pečem vse na kokosovi m. , repičnem ali gheeju. (čeprav ta ghee vedno manj uporabljam)

Ne vem, fajn je imeti več vrst potem pa delaš po razpoloženju. Jast recimo že leta za solato uporabljam limono ali vinski kis. Jabolčnega sploh ne prenesem, me zgaga peče.  Pa ta vinski ni najbolj priporočljiv, ok, že bolj kot balzamični. AMpak hočem povedat, da kombinacija vin.kisa in npr makadamije da en tak spešl okus. Ne ekzotičen ampak tak fin, tak ... ne vem no, tak dobr. user posted image

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 27.8.2010 15:07:29 >

i belive i can fly....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
27.8.2010 15:07:57   
sonček33
tak fin, tak ... ne vem no, tak dobr.

tak, da ima polna usta slineuser posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
27.8.2010 15:10:48   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

tak fin, tak ... ne vem no, tak dobr.

tak, da ima polna usta slineuser posted image

user posted image user posted image user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
27.8.2010 15:33:15   
khurde
aha, hvala za info glede olja. jaz jih drugače skor zbiram user posted image  in res uporabljam po navdihu, tko nekak kot si napisala... imam repično, ampak ne unega za kuhat, od alnature, k naj se ga ne bi segrevalo - tega za solate, ga vmešam v jogurt al pa tamali v kosmiče, ker ima fajn razmerje med omega 3 in omega 6. olivno, itak. pa olivno s pomarančo - njami za sladoled user posted image  običajno še bučno, sončničnega uporablja sam moj za pomfri. pa laneno. pa mogoče še kakšno user posted image  makadamijo sem velikrat gledala, pa moram res probat. sicer so kar draga ta olja, samo se jih ne porabi veliko. in jaz nekak raje šparam kje drugje, na kavicah, čikih, cunjah..., whatever... kot na hrani user posted image  se mi zdi kar fajn občasno kaj ornk kupit, čeprav nimam ravno veliko denarja user posted image

drugače sem pa fan kokosa in mi je zato ta combo tko všeč user posted image  je res bolj za sladice in namest masla na kruh (+ med je meni njami). pa mogoče bi kakšna eksotična jed fajn prišla z njim user posted image

hm... sem skor lačna ratala user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
27.8.2010 15:35:02   
sonček33
imam hokaido bučo - čakam receptuser posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
27.8.2010 15:50:02   
Zvezdica
in jaz nekak raje šparam kje drugje, na kavicah, čikih, cunjah..., whatever... kot na hrani user posted image se mi zdi kar fajn občasno kaj ornk kupit, čeprav nimam ravno veliko denarja user posted image

drugače sem pa fan kokosa in mi je zato ta combo tko všeč user posted image je res bolj za sladice in namest masla na kruh (+ med je meni njami). pa mogoče bi kakšna eksotična jed fajn prišla z njim user posted image

ja so kar draga, pa tud te makadamia oreški so hudo dragi. Čikih?

imam hokaido bučo - čakam receptuser posted image

a to je rumena?

pečem jo v pečici, jo razrežem, poberem večino pešk in jo popečem. Za ponort dobr,še mal pomakaš v cukruser posted image
drgač pa  kremna juha. Sam jast dodam še full stvari, npr por, čebulo, zeleno, da malček ublaži ta sladkoben okus.

i belive i can fly....

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
27.8.2010 15:51:50   
marta82
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

marta evo moji mami bojo lihkar zolc ven vzeli zaradi kamnov, pa sem malo prebrala o teh stvareh in dietah po operaciji, pa mende ni fajn, da se mascoba cisto izvzame. Zdej se pa ne spomnim ali prej ali po operaciji, ker mascoba v bistvu spodbuja praznjenje zolca, brez cesar kamni sicer nastajajo. Se mao pobrskaj po netu.

Imam v pon razgovor s kirurgom pa bom še enkrat vprašala. Hvala.user posted image

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
27.8.2010 15:52:12   
kiara24
Zvezdica- ne ne bi gobbic, ker jih ne upam, narest zaradi Klare... Mislim, da so pretežke za tako  majhne otroke. Sva pa naredila za v skrinjo vrečke z jurčki, pa vložila sva jih kar nekaj.

Sonček- joj ker kul urnik. Te bučke so zakon. Jaz sem jo delala tako da sem jo dala kuhati narezano na kosckice in pa malo pora, pa kak krompirček. Solila, listek bazilike not dala in na koncu vse skupaj zmikasla pa dodala malo sladke smetane in juha je zakon. Je pa tako da je bolje pri teh bučkah, da se jih je potem na jesen in zimo. Ne vem če so sedaj že dovolj dobre.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
27.8.2010 16:54:28   
*x*y*z*
Smo nazaj od zdravnice, sicer dobili napotnico za v bolnico, ma je svetovala naj še malo počakamo, da ima še malo rezerve, tko da smo doma.

Hrana-95% kar govoriste še videla nisem, ne pa da bi uporabljala user posted image

Sonček - vsaj nekdo da lahko ima take fajn urnike, super zate

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
27.8.2010 17:06:40   
sonček33
**** ..pikapoke za matija in da bo tale rezerva dovolj, da ne bo treba v bolnico

hvala za recepte

(odgovor članu *x*y*z*)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
27.8.2010 17:12:43   
khurde

in jaz nekak raje šparam kje drugje, na kavicah, čikih, cunjah..., whatever... kot na hrani user posted image se mi zdi kar fajn občasno kaj ornk kupit, čeprav nimam ravno veliko denarja user posted image

drugače sem pa fan kokosa in mi je zato ta combo tko všeč user posted image je res bolj za sladice in namest masla na kruh (+ med je meni njami). pa mogoče bi kakšna eksotična jed fajn prišla z njim user posted image

ja so kar draga, pa tud te makadamia oreški so hudo dragi. Čikih?

ja, k ne kadim, si pravim, da šparam na njih user posted image  namest parih škatlic si kaj drugega kupim user posted image  pa na kavo grem lih ene dvakrat mesečno, tko da se pol "tolažim", da za te stvari ne dam veliko ali pa sploh nič, pa dam za kakšne druge kaj več user posted image  

hokaido... podobno kot kiara. bom pa sprobala recept zvezdice za bučo iz pečice

x-y-z, user posted image user posted image user posted image  in user posted image ... upam, da vam ne bo treba it

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
27.8.2010 17:36:53   
marta82

se strinjam z najki, zdrave maščobe moraš uvrstit v jedilnik. Ker se mi zdi, da ljudje zmotno razmišljajo v smeri maščob. izloči praženo čebulo, oz vse praženo, pa je stvar takoj drugačna. Zdrave maščobe so pa lešniki, makadamija, v šparu in še marsikje se dobi olje makadamije, lešnikovo olje, ..to jast poleg gheeja in kokosove maščobe uporabljam.

Ja saj zdravnika sem jaz to prvo vprašala, če lahko kakšno kapljico kvalitetnega olja pa pravi, da v tem primeru vsa škodujejo oz. lahko sprožijo napad. Da dovolj maščob dobim z mlekom in mlečnimi izdelki ter mesom.
Pa hvala vsem za mnenja.user posted image

BE NICE!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
27.8.2010 17:42:08   
mimi30
no,smo se pridružili vsem tistim,ki ste driskali in bruhali user posted image

pa to ni resuser posted image ....boščki ste vsi....kr neki, na konc poletja zgleda ena bedasta viroza, kot da nekaj mora bituser posted image , če ni nahodov... user posted image user posted image user posted image in naj bo čim prej mimo

ja celo roko, ampak je že bolje. Ne vpraš kaj sem izvajala

moj je pa špeli zadaj (pri tečajih) prstek not zaprl....si mogla bit fajn nekje drugje z glavo

Domen bo v v vrtcu prestavljen v večjo skupino...komaj se je navadil tu, pa že mora drugam user posted image user posted image

nina, to pa res ni fajnuser posted image ...nejc lestos ostaja v svoji skupini z večjimi, drugo leto gredo ostali v šolo naš pa v drugo skupino....je pa ful srečen, da gre počasi že v vrtec, mi je danes rekel, da že pogreša prijatelje in da se veseli

x*y*z- user posted image user posted image user posted image pozdravite se....upam, da bo zdaj šlo na bolje in vam ne bo treba it

Hrana-95% kar govoriste še videla nisem, ne pa da bi uporabljala user posted image

enako user posted image ...sam tele buče se mi pa zdi, da sem jaz lani imelauser posted image , so ko ježuser posted image

sonček, kok je enim fajnuser posted image

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
27.8.2010 17:47:35   
marta82
IZVIRNO SPOROČILO: mimi30

[

enako user posted image ...

Še ena taka.user posted image

BE NICE!

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
27.8.2010 17:48:26   
marta82
Matija user posted image user posted image user posted image .

BE NICE!

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
27.8.2010 19:03:04   
*x*y*z*
Hvala punce za pikapoke in dobre misli

Stanje se res izboljšuje, upam da bomo tako nadaljevali

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
27.8.2010 19:35:45   
Zvezdica
Smo nazaj od zdravnice, sicer dobili napotnico za v bolnico, ma je svetovala naj še malo počakamo, da ima še malo rezerve, tko da smo doma.

matija, čim več pit pa pikapoke zateuser posted image user posted image user posted image user posted image

ja, k ne kadim, si pravim, da šparam na njih user posted image namest parih škatlic si kaj drugega kupim user posted image

sej se mi je zdel, da nisi lih tip k kadi...kaj pa vem :) Sej po moje nas večina ne kadi...al pa mam jast tak filing. user posted image

hokaido... podobno kot kiara. bom pa sprobala recept zvezdice za bučo iz pečice

men je to super sladica. Sam k jih tko poredko dobim:)

Ja saj zdravnika sem jaz to prvo vprašala, če lahko kakšno kapljico kvalitetnega olja pa pravi, da v tem primeru vsa škodujejo oz. lahko sprožijo napad. Da dovolj maščob dobim z mlekom in mlečnimi izdelki ter mesom.
Pa hvala vsem za mnenja.user posted image

Sorry, nisem vedla. Ker prvo kar sem pomislila je da ziher ne smeš nič mlečnega. mamen so te zdravniki full čudni. Pa ravno mleko je povzročitelj marsikatere težave... Ne vem, sam da bo tebi dobro, ker teele zadeve s temižolči, kamni itd so grozne.

celo roko, ampak je že bolje. Ne vpraš kaj sem izvajala

moj je pa špeli zadaj (pri tečajih) prstek not zaprl....si mogla bit fajn nekje drugje z glavo

ma ja dej... ta naš divjakec. Sem ga imela v naročju, se naslonila na avto z desno roko (ker me je krč prijel), tamal je pa zolputnil z vrati. Pa scenicova vrata so grandeuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 27.8.2010 19:36:25 >

i belive i can fly....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
27.8.2010 19:53:36   
Zvezdica
jast pa mislim, da vem zakaj moj sonček cel kaka :(. čeprav ni nč hujšega. 1x tekoče, vse ostalo pa po mal, ampak nč driskastega.
Uglavnem zgornji petki sta že ene 10dni nazaj predrli,zdaj sta pa skoraj celi zunaj.

In ja spodnja petka prodira, zato slini ko kužekuser posted image To pomeni še dva zobka in smo ji za nekaj let rešeniuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
27.8.2010 21:15:59   
*x*y*z*
Zvezdica, super, se boste končno rešili teh zobov in problemov user posted image

Kajenje - sem kadila do nosečnosti z Matijo, do 15 na dan, vendar kar precej let in niti pomislila nisem prej da bi končala, meni je to bil res užitek, vedno pa sem govorila, da bom nehala ko zanosim in nisem štekala kako lahko ene potem nazaj začnejo kadit. No meni je uspelo, sem takoj nehala in do danes sploh nisem pomislila da bi nazaj kadila, ker tista odvisnost, ko non stop samo razmišljaš kdaj boš kadil, ne hvala, nikoli več ga ne dam v usta user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
27.8.2010 21:18:13   
sonček33
**** super ...user posted image user posted image

(odgovor članu *x*y*z*)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kam se lahko odpravite na Prešernov dan?
Na Prešernov dan (8. februarja) večina muzejev in galerij odpira svoja vrata. Pripravljajo pa tudi druge brezplačne dogo...
Super ideje za pustni kostum
Če za svojega malčka še nimate pustnega kostuma in ste boste letos primorani malo poigrati doma, preverite odlične ideje...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.