|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
25.8.2010 10:09:34   
MC09
Skos spremljam temo ampak ne komentiram.

Moram pa napisati tole: Otroka vzamejo staršu (mami, ki ga ima najrajši na svetu) in tudi on ljubi svojo mamo najbolj iskreno kar lahko, brezpogojno. Dajo ga ljudem, ki jih ne pozna in oni ga sprejmejo, kot ja, ok bo. NI BIL BREZ STARŠEV, SAM NA SVETU IMEL JE MAMO! In tako malo srce je lahko ranjeno nepovratno in ja sam mora nekaj narediti zato, in ne jamrati ampak saj išče mamo, da mu zapolni praznino, da lahko živi normalno naprej. In razumem njegovo jezo na ves svet. Tudi jaz bi bila BESNA, ker to je krivica, ki mu jo je naredil sistem, on ni bil nič kriv in njegova mama tudi ne.

Zdaj sem zopet samo bralec.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
25.8.2010 10:12:48   
Oceania
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Ni mi všeč, da MadMax javno pere umazano perilo, katerega ni umazala Džovana.

A blatenje posvojiteljev ima pa z Džovano blazno veliko zvezo??

Ja to se tudi jaz sprašujem. Indirektno sta posvojitelja že označena za krivca, skupaj z inštitucijami tistega časa. In res se vse bolj sprašujem o smislu tega.  Kaj ne bi Marko z nekim korektnim odnosom mogel največ informacij dobiti ravno doma? Če bi biološko mamo iskal od 18. leta naprej bi že moral kaj pametnega ugotoviti. Vse skupaj me še najbolj spominja na neko javno odrekanje posvojiteljem, mogoče celo ponižanje kot kazen za kaj že? Teh insajderskih informacij nimamo. Saj konec koncev to ni važno, ampak vse preveč energije se tukaj vlaga v preteklost. Rodoslovje s tem iskanjem nima veze, ker manjka izhodišče. To pa pogrešana oseba ne more biti. Moje razmišljanje pač.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
25.8.2010 10:16:00   
Kerensa*
Za tiste, ki ste pripravljene pomagati...

1.) Vsi dokumenti, ki so bili v času ex YU izdani Džovani (bila sta osebna izkaznica in potni list), so na CSD Jesenice. Torej sta samo dve možnosti - da je Džovana ostala nekje na področju ex YU ali pa, da je ilegalno prestopila mejo.

2.) Po nekaterih podatkih sled vodi na enega od afriških otokov (se pa ne ve, na katerega) in po istih podatkih naj bi bila Džovana 100%-no živa.

3.) Džovana naj bi iz rejniške družine izginila/odšla, še preden je dopolnila 18 let. Domnevali smo namreč, da je morala rejniško družino zapustiti, ko je postala polnoletna (po zakonu, pač). Dokumenti za posvojitev naj bi imeli pa datum en dan po Džovanini polnoletnosti. Hm?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
25.8.2010 10:18:56   
špelin@

A blatenje posvojiteljev ima pa z Džovano blazno veliko zvezo??

Jaz ju ne blatim.

O bog. A sem rekla, da ju ti? Na temi se ju blati. Tako kot madmax2 blati Marka, recimo.

Blatenje Marka se ti zdi napačno, blatenje posvojiteljev pa dopuščaš.........

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
25.8.2010 10:19:26   
Oceania

Za tiste, ki ste pripravljene pomagati...

3.) Džovana naj bi iz rejniške družine izginila/odšla, še preden je dopolnila 18 let. Domnevali smo namreč, da je morala rejniško družino zapustiti, ko je postala polnoletna (po zakonu, pač). Dokumenti za posvojitev naj bi imeli pa datum en dan po Džovanini polnoletnosti. Hm?

Po črki zakona štima. Hm kaj?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
25.8.2010 10:20:06   
Kerensa*
Na temi se ju blati.

To je bila posledica časopisnih člankov (kakor jaz razumem).

V glavnem... jaz grem dalje z iskanjem. Ostali pa - po želji.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
25.8.2010 10:21:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Oceania
Džovana naj bi iz rejniške družine izginila/odšla, še preden je dopolnila 18 let. Domnevali smo namreč, da je morala rejniško družino zapustiti, ko je postala polnoletna (po zakonu, pač). Dokumenti za posvojitev naj bi imeli pa datum en dan po Džovanini polnoletnosti. Hm?

Hm... kako naj bi takorekoč en dan po svoji polnoletnosti podpisala dokumente za posvojitev, če je pa takrat ni bilo več v rejniški družini?

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
25.8.2010 10:25:02   
Oceania
a) Mogoče sploh ni njen podpis
b) Mogoče je podpisala bianko obrazec
c) Mogoče se je res zglasila na CSD en dan po polnoletnosti, ne glede na to da ni bila več v pos. družini,
etc...
Težko bo to ugotoviti. Mogoče z grafologom?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
25.8.2010 10:33:32   
Kerensa*
Težko bo to ugotoviti. Mogoče z grafologom?

Pisavo bi se dalo primerjati s pisavo v pismih, ja. Vzeto na znanje.

Grem pospravljat'... ker med pospravljanjem imam čas razmišljat'. user posted image

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
25.8.2010 10:49:20   
madmax2
No tole Kerensa, da ti Marka bolje poznaš kot jaz, si mogoče David Copperfied. Njega poznam od dneva ko je prišel k posvojiteljema, nekaj časa sva bila sošolca. Ne rečem, da je Marko slab človek, po srcu prav gotovo ne. Za njegova dejanja so po mojem mnenju kriva slaba družba, kateri se ni znal upreti oz. sta bila posvojitelja preveč popustljiva in posledica tega so tudi prepovedane substance. Kot je že omenjeno srčno upam, da se prava mama najde in mu bo to pomagalo na pravo pot, čeprav mislim da so drugi interesi.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
25.8.2010 10:57:00   
brankab
How bizzare, how bizzare.....

Ne morem verjet pa to je vendar najstniški forum!?

Se podpišem pod MC09 - samo še berem -če.

(odgovor članu madmax2)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
25.8.2010 11:15:10   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: madmax2
No tole Kerensa, da ti Marka bolje poznaš kot jaz, si mogoče David Copperfied.

Od kod pa to, da naj bi ga bolje poznala, kot ti?

(odgovor članu madmax2)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
25.8.2010 11:44:31   
Kerensa*
Govorila sem (telefonsko) z Maurom/Markom in mu povedala, kaj se piše o njem. Če povzamem bistvo njegovega odgovora... vseeno mu je, četudi ga označite za serijskega morilca - zanima ga samo to, da najde Džovano.

Tako, da... zdaj pa tudi mojih prošenj po ne-mešanju hrušk in jabolk ne bo več. Kdor želi, naj piše, kar želi. Moja lastna odločitev pa je, da "določenih" stvari ne bom (več) komentirala.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
25.8.2010 12:14:50   
HHH

Tako, da... zdaj pa tudi mojih prošenj po ne-mešanju hrušk in jabolk ne bo več. Kdor želi, naj piše, kar želi. Moja lastna odločitev pa je, da "določenih" stvari ne bom (več) komentirala.

Pametna punca

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
25.8.2010 12:14:54   
mojca*
kerensa*, to sem ti hotela svetoval že2, 3 liste nazaj.
ta tema je odprta za kaj drugega, določeni pa naj odprejo novo, svojo temo z naslovom ala " A se strinjate s kerensinim iskanjem" ali kaj takega.user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
25.8.2010 12:34:27   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
..... neka staramama ima informacije in lahko pomaga. Se odloci, da bo neko skrivnost posredovala in pomagala dobremu in nesrecnemu cloveku. Potem pa zve, da so ji prikrivali drugo stran tega cloveka. tisto manj dobro in manj nesrecno (primer je hipoteticen) in je na koncu vsa nesrecna in ima tezave ker ni vedela komu pomaga....  Posteno? Fer?

Razumljiva razlaga, vendar ne zame. Jaz vem, komu (oz. kakšnemu človeku, če bo tako lažje razumljivo za koga) pomagam - in mi je vseeno. Ker mi je vseeno, kakšna je črna stran Maurovih/Markovih 30-ih let življenja in ker mi je pomembno samo to, da najde mamo. Za marsikaj ostalega, kar je res in za marsikaj ostalega, kar ni res, vem, a tega ne mešam v iskanje, ker ni povezano.

Saj ne govorim o tebi. Govorim o tistih, ki imajo moralne pomisleke preden pomagajo oz. hocejo pomagati samo dobrim osebam. Imajo pravico vedeti komu pomagajo, ali ne?

Se ti sramujes, da si pri 17-ih vozila brez izpita?

Ne, ne sramujem se. Mi je pa danes, ko sem bolj zrela, žal, da sem to počela, ker sem si s tem nakopala kar nekaj težav. In točno o tem je bila debata tudi včeraj pri kavi - kako dejanja iz mladosti lahko vplivajo na sedanjost. Jaz pa človeka (nobenega) nisem nikoli sodila po enem dejanju, temveč kvečjemu po njegovi osebnosti.

Ti sodis tako. Pusti druge, da sodijo po svoje. In ja, dejanja iz mladosti vplivajo na starost. zanimivo pa je, da se jih ne da izbrisati.

Ti se pa trudis prikriti dolocene stvari ker naj ne bi bile pomembne.

Ne trudim se jih prikriti.

Seveda se jih trudis prikriti. Malo po malo zvemo vse o cemer se ne bo nic zvedelo, ker po tvoji oceni, to nima veze z Dzovano, ceprav ima veze z Markom.

Če bi bilo tako, bi pisala administratorjem in zahtevala izbris z razlogom, da se javno pere umazano zasebno perilo

Se ti ne zdi, da je kompletna tema pranja umazanega perila? Od perila posvojiteljev, do perila "hocejo ga ubiti", preko perila "institucije prikrivajo, lazejo, nelogicne podatje dajejo". Tudi pri tvoji zgodbi manjka elementarne logike pa bos se zase sklepala, da si zarotnik?

je to, da se ta tema osredotoči na iskanje Džovane in ne na Maurov/Markov življenjepis, podan s strani zunanjih opazovalcev.

Zunanji opazovalci so vse kar imas. brez zunanjih opazopvalcev nimas nic. Je pa izgleda narobe le to, da ne mores imeti samo "tebi na kozo pisane" zunanje opazovalce.

Vsekakor dopuščam možnost, da se, če dam sebe za primer, nekomu zdim kriminalec, ker sem npr. pri 17-ih vozila brez vozniške, se mi pa ne zdi ne pošteno, ne fer (če uporabim tvoje besede), da me nekdo zaradi tega ima za kriminalca.

Menis e ne zdi posteno recimo, da imas madmaxa za slabo osebo in "umazanoperilca" ker je podal informacije, ki jih ima. Tako pac je. Vrednostne sisteme imamo vsak svoj.
In verjemi, da za nekoga, ki ima slabo izkusnjo z mladoletnimi soferji brez dovoljenja ti si se kaj hujega od kriminalca. In ce pogledas njegovo izkusnjo - povsem upraviceno.

Ker nisem. Ampak - ustava RS dopušča marsikaj in tega nimam namena spreminjati.

Wow, ti bi se ustavo spreminjala oz. zaenkrat nimas namena spreminjati user posted image

Se pravi, da si ti svoje mnenje napisala samo zato, da ga napišeš in ne zato, ker bi te zanimala replika? Vzeto na znanje. Torej sem se motila - nisi človek, ki ima rad konstruktivno debato?

Seveda me zanima replika. Samo ne mene krivit, ce ti pises odgovor potem pa jokas, da se tema oddaljuje.

Ne jasen v tej smeri. Jasen v smeri, ki se ti ne dopade tako.

A je to zgodba o Dzovani ali o marku? Ali o obema? Ce Dzovana ni umazala, je morda umazal Marko.. on ni v tej zgodbi... in pravzaprav... marsikomu marsikaj ni vsec, pa mora pogoltniti. Ni mi vsec ne spada v argumentacijo.

Od pripisovanja slabih in grdih namenov, do ljubosumnezev itn... je potrebno kopirati?

Če želiš, lahko tudi kopiraš, vendar tudi brez tega vem, da sem napisala, da upam, da MadMax spada v tretjo skupino, na katero morda nisem pomislila.

Ni pomembno kaj upas, pomembno je kako ga obravnavas.
Ker napisala si marsikaj... pa je kljubn napisanem bilo nekaj drugega....

Ni bila stvar speljevanja teme, temvec napad. Ker si je drznil napisati nekaj, kar ti menis, da ni prikladno.

Ne da bi prikladno, temveč ni povezano z iskanjem Džovane.

Je. V kolikor obstaja nekdo, ki ima zgoraj opisane pomisleke.

Ne zdi se mi namreč smiselno pisati o stvareh, nad katerimi bi se ljudje samo hinavsko naslajali, pri iskanju pa ne morejo pomagati. No, ja - nekaj od tega lahko pomaga, vendar zaradi zaplankane mišljenosti Slovencev preprosto ni za javnost. Po mojem mnenju.

Ne vem zakaj potem  nisi iskanje izpeljala med irl znanimi osebki z uporabo mailing liste ter ustnega izrocila. Zakaj si iskala publiko, da bi jo oznacila za zaplankano in nevredno, da bi zvedela vse relevantne informacije.
Tako kot se je mnogokateremu Marko zasrackal, ko te je ignoriral skoraj dva meseca, tako se je s tebi sedaj zgodilo v mojih "oceh".
Razen user posted image .....  ce vsak posameznik tu na RR ne spada med tiste posameznike, ki niso zaplankani, so pa koleteralna skoda zaradi zaplankanosti ostalih.... baje in menda user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 25.8.2010 12:43:33 >

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
25.8.2010 12:42:29   
Frodo Bisagin
Džovana naj bi iz rejniške družine izginila/odšla, še preden je dopolnila 18 let. Domnevali smo namreč, da je morala rejniško družino zapustiti, ko je postala polnoletna (po zakonu, pač). Dokumenti za posvojitev naj bi imeli pa datum en dan po Džovanini polnoletnosti. Hm?

Hm... kako naj bi takorekoč en dan po svoji polnoletnosti podpisala dokumente za posvojitev, če je pa takrat ni bilo več v rejniški družini?

Kako konkretno datum podpisovanja in grafolog pomagata najti Dzovano?

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
25.8.2010 12:45:01   
lojska
Razmišljam, kaj pa če se je Džovana po tem ko je izginila, pridružila kašni misijonarski skupini in je zato nekje v Afriki. Morda pa bi se jo dalo natančneje locirati s pomočjo Slovenskih misijonarjev, ki so trenutno na misijah v Afriki? Ali se ni že enkrat, nekaj strani nazaj, sklepalo, da bi se lahko zatekla v cerkev na Ibizi? Morda pa so jo od tam poslali naprej kot misijonarko?

http://www.missio.si/misijonarji.html

Upam, da ne brcam v temo, saj niti nevem kaj so tiste stvari, ki niso za javnost, v zvezi z Džovano seveda. Lahko, da je bila pravo nasprotje nekega boga boječega dekleta in se nahaja v afriki iz čisto drugih razlogov. Če se res nahaja tam.

Razmišljam tudi, da je najbrš priimek Rodič obdržala, saj bi jo v nasprotnem primeru njen sin težje našel, vsaj glede na to kako zelo si ga je želela nazaj.

Kakor koli že, upam, da se mama najde svojemu sinu, ne glede na to kakšen je le ta.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
25.8.2010 14:47:03   
Kerensa*
Imajo pravico vedeti komu pomagajo, ali ne?

To sicer drži, a sem še vedno mnenja, da ima vsak človek, ne glede na to, kdo je in kakšen je, pravico najti svojo mamo in da si pri tem, ne glede na vse, zasluži pomoč.
Se ti ne zdi, da je kompletna tema pranja umazanega perila?

Ne.
Wow, ti bi se ustavo spreminjala oz. zaenkrat nimas namena spreminjati

Jasno sem napisala, da nimam namena spreminjati ustave - tale citat je pa tvoj odgovor na moj stavek. Razumi, kdor more. Meni ne uspe.
Samo ne mene krivit, ce ti pises odgovor potem pa jokas, da se tema oddaljuje.

Jokam?
A je to zgodba o Dzovani ali o marku? Ali o obema?

Kar se mene tiče, o Džovani.
si iskala publiko, da bi jo oznacila za zaplankano in nevredno

Nikomur od sodelujočih na tej temi nisem rekla ne tega, da je zaplankan, ne tega, da je česa nevreden. In tudi jasno sem napisala, zakaj zaenkrat določenih stvari ne bom pisala za javnost. Bom ponovila vzrok/razlog - zato, ker bi se Mauru/Marku s tem, ko in če bi to sedaj prišlo v javnost, zaprla določena vrata in to ravno tista, ki mu lahko, če ostanejo odprta, veliko povedo.

Najti ne, se pa preko tega da zelo zanesljivo ugotoviti, ali je pisma pisala ona ali kdo drug. In ali je ona podpisala karkoli v zvezi s posvojitvijo ali ne.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
25.8.2010 15:20:45   
Zamima
sem malo preletela spet tole...

razumem Kerenso, ki hoče najti Džovano, in njen rezultat bo dosežen, če se Mark in Džovana najdeta (mislim, da je samo to njen cilj in nič druga).

ne razumem pa nekaterih tukaj, ki ste se na novo registrirali, da bi javno ogovarjali Marka, njegove posvojitelje, njegovo družino itd., kakšen je vaš cilj? user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
25.8.2010 15:34:08   
Oceania

Na grafologa sem pomislila v smislu istovetnosti podpisa. Pa še kaj bi verjetno razbral iz njene pisave. Samo to.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
25.8.2010 15:55:13   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: mojca*

kerensa*, to sem ti hotela svetoval že2, 3 liste nazaj.
ta tema je odprta za kaj drugega, določeni pa naj odprejo novo, svojo temo z naslovom ala " A se strinjate s kerensinim iskanjem" ali kaj takega.user posted image

ne razumem pa nekaterih tukaj, ki ste se na novo registrirali, da bi javno ogovarjali Marka, njegove posvojitelje, njegovo družino itd., kakšen je vaš cilj? user posted image

podpis!! vseh ostalih postov pa je BV komentirat

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
25.8.2010 16:49:16   
ronja
Jaz vem, komu (oz. kakšnemu človeku, če bo tako lažje razumljivo za koga) pomagam - in mi je vseeno. Ker mi je vseeno, kakšna je črna stran Maurovih/Markovih 30-ih let življenja in ker mi je pomembno samo to, da najde mamo. Za marsikaj ostalega, kar je res in za marsikaj ostalega, kar ni res, vem, a tega ne mešam v iskanje, ker ni povezano.

Tebi ne, nekaterim pa je. To si sama v bistvu napisala (da se bojiš, da bi madmaxovo javljanje imelo za posledico, da bi se nekateri ljudje premislili in ne bi poizkušali pomagati). Meni recimo ni vseeno, komu pomagam. Pomagam tistim, ki se mi zdijo tega vredni. V tem primeru se trudim tebi, ker nisi napačnauser posted image in pa vsem, ki imajo veze s posvojitelji in jim je težko brat blatenje le teh, ker so mogoče tudi oni čisto ok. Vem, da tega, kar pišem, verjetno ne razumeš tako, vendar "v tem je cel point tega šoa"user posted image .

Kar se pa telefonske številke tiče - dovoli, da jo posredujem komurkoli, ki je pripravljen pomagati. Tistim, ki bi radi samo mešali hruške in jabolka, je pa res ni potrebno dajati, kajne?

Glede na to, da si "tistim", ki so to po tvoje počeli, svetovala, da naj se sami z njim zmenijo, predvidevam, da jo "tisti" itak že imajouser posted image .
Kar se mene tiče, me njegova telefonska res ne zanima - je eden zadnjih tipov, od katerih bi si želela telefonskouser posted image .

zaradi mene je lahko vrhunski lopov, ampak ima še vedno pravico spoznati svojo mamo in nenazadnje ima mama pravico spoznati njega...

Tu se strinjam. Vendar pa ima javnost tudi pravico zvedet, komu/kakšnemu človeku pomaga. Ker nekdo, ki zato recimo prekorači službena pooblastila, to verjetno ni vseeno.

Pojma nimam. Tega pa res nisem vprašala.

NO, pa daj naslednjič - me res zanima.

Saj niti zdaj ničesar ne cenzuriram, kakor vidiš.

Parfraziram: takrat nisi nikogar "opominjala" naj se drži teme. To se je začelo šele, ko se je pojavila druga stran zgodbe...

Hmmm... sem jaz spregledala, da je Mauro/Marko kdaj kje to izjavil al'' sem pozabila, da sem prebrala?

Preberi še 1x prvi članek v Oni.

Zapustit'' otroka?! Izgleda, kakor, da 100%-no verjameš enemu stavku s strani MadMaxa

Verjamem to, kar potrdita obe strani: on je napisal, da se za sina ne briga, ti pa da ima za to svoje razloge. predvidevam, da če to ne bi bilo res, bi napisala, da ni res, ne pa da ima svoje razloge za to dejanje.

Ne bi rekla, da tarna na veliko.

Spet: preberi še 1x članek v Oni. V medijih mora človek osebno zgodbo potrdit, (celo pri strokovnih je po navadi potrebna avtorizacija) predno gre v objavo (ta stroka mi je pač poznana, na Delu to 100% tako je).

Prav, naj napiše. Ampak kako mi bo pa s tem pomagal pri iskanju? Nikakor. V čem je torej smisel?

Smisel je v tem, da tisti, ki nas to zanima, vidimo še drugo plat medalje. Da si lahko ustvarimo svojo sliko o resnici, kot bi rekla Frodo. Absolutne resnice itak ni, tako da je ne moreš poznat, ne ti, ne Marko, ne nihče tu. Ampak iščemo pač vsak svoj najboljši približek.

Jaz ju ne blatim.

Ne, vendar ob blatenju posvojiteljev nisi nikogar opozarjala, da naj se drži iskanja Džovane. Ob blatenju Marka pa. To so ta dvojna merila, ki meni nikakor ne grejo v račun. Saj nisi tako blesava, da ne bi razumela;).

Otroka vzamejo staršu

To ni NIKJER preverjeno. Dejstvo je, da je Džovana podpisala papirje za posvojitev, v to nihče ne dvomi. Zakaj je to naredila, težko vemo, dokler je ne najdemo, da bi jo vprašali. Ampak SPLOH NI REČENO, da jo je kdo v to silil ali da so ji ga vzeli. Mogoče je mislila, da bo to najboljše zanj. Hotela ga je nazaj, ja - vendar je ogromno mam, ki so prostovoljno dale otroka v posvojitev, pa si kasneje premislijo. Ne vemo, ali ga je hotela v roku 1 leta, ko bi ga še lahko dobila nazaj. To so samo špekulacije in jemat to za sveto resnico ni fer.
Tudi jaz bi bila BESNA, ker to je krivica, ki mu jo je naredil sistem, on ni bil nič kriv in njegova mama tudi ne.

Kako veš, da je bilo tako? Resno? To so UGIBANJA! Nihče ne ve, ali ga ni mama dala v posvojitev zato, ker pač sama ni mogla skrbet zanj, kar je zelo logična razlaga.

oceania, podpis! (zakaj znajo vsi tako lepo na kratko povedat, kar jaz tako na dolgo razlagam?user posted image )

Džovana naj bi iz rejniške družine izginila/odšla, še preden je dopolnila 18 let. Domnevali smo namreč, da je morala rejniško družino zapustiti, ko je postala polnoletna (po zakonu, pač).

MOžno je tudi, da je zapustila rejniško družino zato, ker je sama to hotela - in sina je pustila tam, ne? Torej ni tako zelo nelogično, če bi se ga odločila dat v posvojitev in si kasneje premislila. Res pa je, da se ne bere kot kriminalka in ni tako zanimiv - kot pravijo: resnica je navadno dolgočasna.user posted image

Dokumenti za posvojitev naj bi imeli pa datum en dan po Džovanini polnoletnosti. Hm?

Kaj tu ni logično? če so se odločili vsi skup za posvojitev, navadno to spelješ čimprej kot je možno. Predno nimaš 18 let, se pač ne da.

Prideš na CSD ali kamorkoliže in podpišeš - kaj je tu tako neverjetnega? ljudje se vozijo na obisk k staršem 1000 km daleč, pa da ne bi prišel zaradi posvojitvenih papirjev enkrat na obisk? Mogoče se pa niso tako zelo skregali, kot večina predvideva. če bi se, se verjetno rejnica ne bi tako sekirala, ko je Džovana hotela sina nazaj. Pa se je, saj je pisala na CSD, da tega ne zdrži več.

Ni mi vsec ne spada v argumentacijo.

Haha, mišek, to me pa spominja na kakšen moj pogovor z Ronjo, ko moramo v vrtecuser posted image . Mal heca (jasno, da lahko pove, da ji ni všeč, ampak vseeno mora it). Se pa sicer podpišem.

To sicer drži, a sem še vedno mnenja, da ima vsak človek, ne glede na to, kdo je in kakšen je, pravico najti svojo mamo in da si pri tem, ne glede na vse, zasluži pomoč.

Še enkrat: in vsak človek, ki bi lahko/rad/razmišlja o tem, da bi - pomagal, ima pravico vedeti, komu pomaga. Da ve, koliko bo reskiral za to osebo, če ne drugega. To je pač fer, nič drugega.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
25.8.2010 17:51:19   
Frodo Bisagin

Imajo pravico vedeti komu pomagajo, ali ne?

Ne vem zakaj taksna izkljucnost ali - ali. Vsak si zasluzi pomoc, vsak si tudi zasluzi vedeti komu pomaga. Eno ne izkljucuje drugo.

Samo ne mene krivit, ce ti pises odgovor potem pa jokas, da se tema oddaljuje.

Jokam?

Ja no.. jokas, jamras, se pritozujes.. tezis...
Noces odaljevati teme, ne naredis pa prav dosti, da se to ne bi dogajalo. Peckanje po tujih prstih in opozarjanje kaj se tebi zdi, da je prav in kaj ni prav pisati ne spada v tovrsten trud. To je samo napihovanje in dvigovanje galame.

A je to zgodba o Dzovani ali o marku? Ali o obema?

Kar se mene tiče, o Džovani.

Marko kot glavni akter novinarskih clankov je potemtakem tebi irelevanten... zakaj pa potem potrebujes njegovo "pooblastilo" kaj smes in kaj ne smes pisati o .. njemu? Zanimivo...

Nikomur od sodelujočih na tej temi nisem rekla ne tega, da je zaplankan, ne tega, da je česa nevreden. In tudi jasno sem napisala, zakaj zaenkrat določenih stvari ne bom pisala za javnost. Bom ponovila vzrok/razlog - zato, ker bi se Mauru/Marku s tem, ko in če bi to sedaj prišlo v javnost, zaprla določena vrata in to ravno tista, ki mu lahko, če ostanejo odprta, veliko povedo.

Te bom kar citirala: "Ne zdi se mi namreč smiselno pisati o stvareh, nad katerimi bi se ljudje samo hinavsko naslajali, pri iskanju pa ne morejo pomagati. No, ja - nekaj od tega lahko pomaga, vendar zaradi zaplankane mišljenosti Slovencev preprosto ni za javnost. Po mojem mnenju."

Sodelujoci an tej temi so pa vse sam neslovenci.... user posted image

Najti ne, ...

Kakor sama pravis .. vse ostalo je nebistveno. Bistveno je samo tisto, kar pomaga najti Dzovano. Datum podpisa ali istovetnost podpisov ne bo nic pomagalo pri iskanju. Veliko pa lahko naredi na tem kdo kaj in zakaj.. kar pa zelo ostro zavracas ko je v vprasanju Marko...
Povedano drugace. Imas dvojna merila. Ko je treba "raziskovati" in "razgaljati" zaenkrat povsem nedokazane protizakonita dejanja zaposlenih v drzavnih institucijah si takoj za. Nepravilnosti sem, nepravilnosti tam... ceprav je to vse skupajs edaj vseeno. Ne pomaga najti Dzovane. Ko se pa na mestu institucij najde tvoj "prijatelj" Marko... pa ni lepo, ni fajn, ne sposodobi se o tem pisat ker - ne pomaga najti Dzovane. 

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 25.8.2010 17:57:34 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
25.8.2010 17:53:46   
Frodo Bisagin

Na grafologa sem pomislila v smislu istovetnosti podpisa. Pa še kaj bi verjetno razbral iz njene pisave. Samo to.

Ideja je povsem pametna. Vprasala sem zgolj zato .. sem gor ze napisala kerensi..
Zaradi dvojnih meril, ki jih ima. Oprosti ce si mislila, da kaj leti nate.

BTW: povsem se strinjam s tvojim predhodnim postom o posvojiteljih.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 25.8.2010 17:55:04 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?