|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
24.8.2010 22:21:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 1501
   RE: Mama, kje si?
24.8.2010 22:22:31   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Špelina - čemu tak smeh?
Ker te spet nateguje.

Gledam poudarjene in obarvane besede... Prav, pač ne verjameš. Prav, si pač misliš, kako me spet nateguje. Prav. In v čem je point tvojega zasmehovanja?
user posted image Od kje ti pa to? Moj smeh ni nobeno zasmehovanje, je preprosto: smeh. Ker se mi zdi smešno.

Sram te bodi. Kako si lahko dovolis, da ti je smesno. user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
24.8.2010 22:24:24   
Najaa
...

< Sporočilo je popravil Najaa -- 24.8.2010 22:30:14 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
24.8.2010 22:29:42   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

A ne da? user posted image Crkujem od smeha.

Globokomiselno, ni kaj....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
24.8.2010 22:31:54   
Najaa
Ok glej, ne zanima me. Povedala sem samo svoje mnenje, ki pa ni letelo izrecno nate. Zato... čao.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1505
24.8.2010 23:03:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Resnice ni treba skrivati. Prej ali slej "izplava".

Resnica je tukaj ena sama - ali je mama še živa ali več ni. In če je, in se jo uspe najti, ali želi videti sina ali ne. No, pravzaprav dve resnici. To je pa tudi vse.

Vse ostalo je napihovanje akterjev, iskanje pozornosti, dokazovanje ne vem česa (ne bom sklepala, ker se mi danes ne da).

Mene je pooblastil, pri meni je njegova številka,...ja, kaj še...aja, Muca Copatarica je odnesla copate, zdaj jih pa vsi otroci iz vasi iščejo.

Dokler verjamete user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1506
24.8.2010 23:09:28   
Anonimen

A ne da? user posted image Crkujem od smeha.

Globokomiselno, ni kaj....

Uauuu, kaj je zdaj?

Komedija?
Komedija v trilerju?
Drama?

Ali zgolj pravljica z osnovo v resničnih junakih?

Neposredna povezava do sporočila: 1507
24.8.2010 23:11:00   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Sem jaz edini ki se mu zdi da bi Frodo in Kerensa lahko konstruktivno sodelovali?

Mislim, da se bo Kerensa strinjala, da ze sodelujemo. Ceravno morda ni najbolj zadovoljna s smerom sodelovanja user posted image user posted image user posted image

Samo Frodo...tudi ti znaš biti občasno trmoglava user posted image Pa ne mislim kar se te teme tiče. To lastnost si s Kerenso kr delita user posted image

Hm... vecinoma sem trmoglava, neprilagojena, nepovprecna i "cudna". In s tem zelo lahko in dobro zivim. Nekateri pa kar tezko.

ps. Aja pa še to...vsa zadeva počasi eskalira v neko smer ki je malce hm hm . Morda bi se blo modro mal ustaviti in premisliti o vsem skupaj.

Tako. O tem govorim. Ustaviti se in premisliti.

Aha, povzetek, hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 1508
24.8.2010 23:17:16   
BabyKitty
Tole je postalo že prov tragikomično...

Človek hoče pomagat pri nekem življenjskem projektu. V zameno se more zagovarjat za vsako besedo, ki jo izreče, zagovarjat more čas, ki ga porabi za to ipd.

Kaj za vraga ma veze, koliko časa je Kerensa s svojimi otroci! In kaj za vraga ma veze, kaj počne ta Mauro... zaradi mene je lahko vrhunski lopov, ampak ima še vedno pravico spoznati svojo mamo in nenazadnje ima mama pravico spoznati njega... in če želi nekdo pri tem nesebično pomagati svaka mu čast...

Ljudje sram vas je lahko! Nimam drugega za rečt... Če bi bili pol manj egoistični in malo manj fouš slovenceljčki, bi lahko dejansko skupaj kaj dosegli...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
24.8.2010 23:22:26   
Anonimen

Sploh ne poznaš Kerense. Če bi jo, bi vedela, da ja, ji pomeni tole iskanje nekaj,

Če bi jo ti poznala, kot misliš, da jo poznaš, bi vedela, kaj ji pomeni - hobi, baje.

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Moraš pa imeti močan motiv, da to počneš za nekoga drugega, motiv, ki presega radovednost.

Moj hobi je rodoslovje. Že nekaj let. Pri rodoslovju je potrebnega veliko raziskovanja. Raziskovanje me veseli.

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1510
24.8.2010 23:23:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

Ljudje sram vas je lahko! Nimam drugega za rečt...

No, pa reči kaj - če misliš, da so mnenja nekaterih itak vredna samo sramu.

Podaj svoje...ki je vredno.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 24.8.2010 23:24:34 >

(odgovor članu BabyKitty)
  Neposredna povezava do sporočila: 1511
24.8.2010 23:33:17   
Anonimen

Anything, RR-ovke... vse lahko pride prav.

Ker težko razmišljam tako kompleksno, da bi se vklopila v teorije zarote, direktnega ali ne, pooblaščenega ali ne,....se najraje vračam na začetek, k osnovam.

Torej - anything.

Razen če je moj prevod napačen. Vse, ampak če prej odobri...?...

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1512
25.8.2010 0:09:43   
sara.
Bravo Kerensauser posted image

Kdor molči devetim odgovori!

Zima1 Re: Kako je mišljen pregovor: "Kdor molči, devetim odgovori"?
14.02.10 09:27

Včasih je bolje biti tiho, ker z razlaganjem ne dosežeš ničesar. Če nekdo noče razuemti, mu tudi 100 ur razlage ne bo pomagalo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
25.8.2010 2:51:51   
ronja
Bila. Z njim, z njegovo gdč. Punco in s svojim g. Možem.

Ti, kerensa, daj mi nekaj povej: kako pa gdč. punca gleda na to, da Marko javno v Oni reče, da je bila njegova mama edina ženska, ki ga je kdajkoli ljubila. Jaz vem, da ga nekam treščim, da kaj takega prijavi!user posted image

pa madmax ni speljeval teme drugam - dal je drug razlog kot ti - za dejstvo (da je poškodovan), ki si ga ti sama navedla. Navedel drug kraj kot ti - ampak pisala sta o istem - zakaj Marko ni prišel do tebe na napovedani dan (ki ga je sam izbral). pisal je replike na tvoje poste, ne pa mešal jabolka in hruške. če napišeš, da so ga hoteli likvidirat, zato je poškodovan, je ok. Če napiše, da se je stepel, zato je poškodovan, pa ni...Ne štekam, da me ubiješ, ne štekam! Očitno sem retardiranauser posted image .

POleg tega: a to, da so posvojitelji bili kao slabi se pa kaj tiče iskanja Džovane? Ker tega razmišljanja takrat nisi "cenzurirala" (jih je bilo celo več in zato sem se vključila) oz. nikomur prepovedovala, da bi "na glas razmišljal" o tem, kaj vse so mogoče počeli in česa mu niso dali itd... To so dvojna merila in to pa meni ni všeč - že od malega.

Kar se mene tiče, bi Marku veliko rajši pomagala, če bi bil iskren: "Punce, nisem vedel, kaj naj naredim, kako naj vse razložim, ker včaish še meni ni jasno, zato se nisem oglašal. Včasih se narobe odločim, nobody's perfect, mamo bi pa vseeno res rad našel."

Verjamem, da ima dobre namene, da bi res rad našel mamo, ker mu manjka tisti del brezpogojne ljubezni, itd... Vendar ne moreš pri 32ih jamrat, da nimaš denarja, pa da so tega krušni starši krivi itd... Pri 32ih si si pa zato čisto sam kriv! Pa pri tem, kako si bil bogi, ker nisi imel mame zraven, zapustit svojega otroka. sori, samo to mi je pa čist mimo!

Ne bi mu bilo treba tega - saj ljudje pomagamo radi čisto tako - zato, ker je fajn videt nekoga srečnega. Ko pa začne nekdo na veliko tarnat, da se bo zasmilil čim več ljudem, mi je pa sumljiv - taki majo vedno precej masla na glavi, ker jim očitno ni problem izigravat čustev - in to se potem slejkoprej vidi... In potem pa ni več prav, če kdo to napiše in dobi "opozorila".

Tudi jaz si želim, da že najdete to Džovano, zato pa sem ti na začetku napisala, kaj bi na tvojem mestu naredila (med drugim, da ne bi iskala po priimku, ki je še najmanj točen, kar se je izkazalo za resnično). Razumem, da imava različne načine raziskovanja in se mi ne zdi nič narobe, če brskaš po svoje. Hočem ti samo povedat, da to, da ti nekdo pove nekaj neidealnega o Marku (precej tudi sama veš, saj ni angelček;), ne pomeni, da hoče vso stvar uničit.

sam z glavo skozi zid ne bo šla.

Hm, po temle sodeč bi pa jaz rekla, da ti ne poznaš kerense. Kolikor vem, je zelo ponosna na to svojo lastnostuser posted image .
Sej ne razmišlja vse dneve sam o tej zadevi...

Pa... nekaj časa je bilo kar blizu...

.aja, Muca Copatarica je odnesla copate, zdaj jih pa vsi otroci iz vasi iščejo

off topic: mili, pa ja ne boš rekla, da ni muce copatarice? Kdo pa nam potem vse copate skrije?user posted image

Včasih je bolje biti tiho, ker z razlaganjem ne dosežeš ničesar. Če nekdo noče razuemti, mu tudi 100 ur razlage ne bo pomagalo!

Ja, to si tudi midve s Frodotom poizkušava dopovedat, samo je težko gledat nekoga, kako daje vse svoje bitje za nekaj, kar je v resnici zelo zelo verjetno precej drugačno...
Ampak mogoče kerensa rabi ta svoj balon, da se ji odbije, da preboli to, kar jo muči, da zraste. Bom spremljala - čeprav najverjetneje se ne bo zgodilo nič: Džovane verjetno ne bo nihče našel, vsaj ne taprave, Marko bo spet poniknil, Kerensa pa bo slejkone obpuala nad iskanjem in to temo. Nobenga balona, ničesar...

peggybundy, Kerensa večinoma to počne v službi, ker ima pač tako službo, da se veliko čaka - hvalabogu, da si najde nekaj, da ji zaposli dan. Pa zvečer, ko mulo že spi. Mene je na začetku bolj za njenega moža skrbelo, ker je dosti ponoči pisala, pa mi je zagotovila, da poskrbi zanj, tako da ne skrbetuser posted image .

kdor molči, 9im odgovori. No, to je imel verjetno Marko v mislih, ko se ni 2 meseca nič oglašal - je vsem odgovoril, tako da zdaj vsi vse vemouser posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
25.8.2010 7:59:56   
madmax2
Nič nimam proti iskanju prave mame, iskreno upam, da jo najdete in srčno upam,da bo to potem Marku pomagalo v življenu se obrniti na boljša pota in zapustiti "podzemlje". Njegova gdč. punca se mi pa prav smili pride iz tujine za boljšim življenjem pa mora preživljati vse drame (ljubezen je res slepa). Ko je prišel Marko na Bojanji vrh je bil star 3 leta točnega datuma se ne spomnim bil premlad in že nekaj let je od tegauser posted image . Spomnim se, da je imel težave z izgovorjavo črke R, zato smo ga vsi trenirali (riba,raca,rak). Nekdo je omenil alkohol, res je bil ampak ni bilo pa nasilja. Na lastni koži preizkušeno alkohol in nasilje pa zaradi tega ne obtožujem očeta. Zato hočem biti nasprotje, da tega kar se je zgodilo meni ne prenašam naprej.  To je potem življenska zmaga. To, kar je pa naredil posvojiteljema, pa ni lepo za njega, saj sta skrbela za njega skorajda 30 let. Vsak straš se naj postavi v vlogo, da mu otrok star skoraj 30 let pljune v krožnik in moraš to pojesti user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
25.8.2010 8:02:40   
sončnica24
Kerenska samo en namig za tebe, na koncu vsakega posta uporabnice je ena rdeča roka, daj stisni jo pa ne izgubljaj nepotrebne energije za razlaganje svojih besed, ker tvoj namen je zelo zelo dober in je škoda resnično porabljat energijo za zagovarjanje svojih besed.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
25.8.2010 8:07:15   
sončnica24

Ljudje sram vas je lahko! Nimam drugega za rečt... Če bi bili pol manj egoistični in malo manj fouš slovenceljčki, bi lahko dejansko skupaj kaj dosegli...

In to velja ne samo tukaj ampak pri vseh stvareh v našem življenju. Z eno besedo grozni smo.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
25.8.2010 8:08:15   
PeggyBundy
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

peggybundy, Kerensa večinoma to počne v službi, ker ima pač tako službo, da se veliko čaka - hvalabogu, da si najde nekaj, da ji zaposli dan. Pa zvečer, ko mulo že spi. Mene je na začetku bolj za njenega moža skrbelo, ker je dosti ponoči pisala, pa mi je zagotovila, da poskrbi zanj, tako da ne skrbetuser posted image .

Ronja hvala, da si odgovorila namesto Kerense.
Očitno nisem najbolj na tekočem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
25.8.2010 8:12:46   
špelin@

Špelina - čemu tak smeh?
Ker te spet nateguje.

Gledam poudarjene in obarvane besede... Prav, pač ne verjameš. Prav, si pač misliš, kako me spet nateguje. Prav. In v čem je point tvojega zasmehovanja?
user posted image Od kje ti pa to? Moj smeh ni nobeno zasmehovanje, je preprosto: smeh. Ker se mi zdi smešno.

Sram te bodi. Kako si lahko dovolis, da ti je smesno. user posted image

Ooooooo, saj si ne drznem več user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1519
25.8.2010 8:13:05   
špelin@
POleg tega: a to, da so posvojitelji bili kao slabi se pa kaj tiče iskanja Džovane? Ker tega razmišljanja takrat nisi "cenzurirala" (jih je bilo celo več in zato sem se vključila) oz. nikomur prepovedovala, da bi "na glas razmišljal" o tem, kaj vse so mogoče počeli in česa mu niso dali itd... To so dvojna merila in to pa meni ni všeč - že od malega.

Točno tako.

Ma absolutno podpišem vse, kar je napisala ronja. Smejat se pa itak ne smem več, ker tudi smeh ni več tisto, kar je bil...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
25.8.2010 8:32:14   
Tanja55
ronja

kdor molči, 9im odgovori. No, to je imel verjetno Marko v mislih, ko se ni 2 meseca nič oglašal - je vsem odgovoril, tako da zdaj vsi vse vemouser posted image .

user posted image

Ne zivimo v drzavi, kjer je milijarda ljudi in vec tisoc kilometrske razdalje...clovek, ki mu je glavni cilj trenutnega obstoja da najde mamo naredi vse, da jo res najde, ne zgine z radarja in se ne oglasa edinemu cloveku, ki mu res (recimo: nesebicno) pomaga. Aj, nekaj casa si odsoten, ajd, hoces mal premora, pa glavo si spihat...v redu, ampak fer je, da cloveku, ki ti pomaga to nekako omenis, reces hvala za pomoc ampak rabim mal odklopa. Prav, ni panike. Zginit pa ko kafra in od dalec spremljat (vemo, Kerenska stalno opozarja kdo to vse bere in spet, ce nekdo tko zeli najt mamo, potem bo sel tud v cyber kafic a ne, ce ze nima interneta doma? halo, kaksen izgovor pa je to, da nima interneta pa se ne more javit? vsaka knjiznica ma net in vsaka luknja od kafica ze wireless...se pomnite tovarisi Kerensino javljanje iz Yugo-nostalgicnega potovanja?). Sploh pa ima novo tel. stevilko torej kaj za boga je rabil 2 meseca, da se je javil?

Moje mnenje: najlazje se je iz turbulentnega dogajanja umaknit, od dalec spremljat kaj se plete, se zraven mal zabavat in upat, da bodo novinarji nasedli in napisali se kaksen clancic. In so. In svet se je vrtel dalje...a vendar prepocasi in z moznostjo, da se ustavi, ergo, da se ustavi iskanje ker je nasa uber-trecker (iz Ice-Age ce se spomnite :)) pocasi odnehala...in skocila na novo temo iskanja Kristusovih potomcev. Vsakemu pametnemu (in Marka mam za pametnega) je jasno, da bo taksen podvig kostal veliko energije in casa, zato hej, dejmo se javt in pokazat, da nam ni vseeno...no, verjetno tako za mamo, kot zlasti za to, da vroca tema postane mlacna. Se huje, da se shladi.

Na kratko torej: se strinjam s Frodotom in ronjo...vsako zgodbo namrec sestavlja vec plasti in samo skupek vseh lahko vodi do resnice. Prav to pa Kerensa hoce odkrit...torej: ne razumem, kaj se kdo razburja zakaj se mora sama zagovarjat. Zagovarja se samo toliko, kolikor ji pase oz. v javnem dialogu s Frodo isce svojo resnico in lusci posamezne plasti informacij, ki jih ima trenutno na razpolago. Ne vidim nic slabega v tem, ravno nasprotno. Samo taksna pot lahko vodi v en pravi cilj, vse ostalo bi bila iluzija.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
25.8.2010 9:48:20   
Kerensa*
Jao, Kerensa, se mi smiliš ko se moraš tuki neki zagovarjat. user posted image

Naj se ti ne smilim - ker se tudi sama sebi ne. Vsega tega ne jemljem kot zagovarjanje, temveč kot razlago. Čeprav se mi vedno bolj zdi, da kot nesmiselno.
Sama si tudi nekje napisala, da je novinarski clanek skoraj prepis ugotovitev na tem forumu.

Napisala sem, da je eden od novinarskih člankov slab prepis osnutka te teme (oz. tako nekako, da me ne boš čisto dobesedno vzela).
neka staramama ima informacije in lahko pomaga. Se odloci, da bo neko skrivnost posredovala in pomagala dobremu in nesrecnemu cloveku. Potem pa zve, da so ji prikrivali drugo stran tega cloveka. tisto manj dobro in manj nesrecno (primer je hipoteticen) in je na koncu vsa nesrecna in ima tezave ker ni vedela komu pomaga....  Posteno? Fer?

Razumljiva razlaga, vendar ne zame. Jaz vem, komu (oz. kakšnemu človeku, če bo tako lažje razumljivo za koga) pomagam - in mi je vseeno. Ker mi je vseeno, kakšna je črna stran Maurovih/Markovih 30-ih let življenja in ker mi je pomembno samo to, da najde mamo. Za marsikaj ostalega, kar je res in za marsikaj ostalega, kar ni res, vem, a tega ne mešam v iskanje, ker ni povezano.
Se ti sramujes, da si pri 17-ih vozila brez izpita?

Ne, ne sramujem se. Mi je pa danes, ko sem bolj zrela, žal, da sem to počela, ker sem si s tem nakopala kar nekaj težav. In točno o tem je bila debata tudi včeraj pri kavi - kako dejanja iz mladosti lahko vplivajo na sedanjost. Jaz pa človeka (nobenega) nisem nikoli sodila po enem dejanju, temveč kvečjemu po njegovi osebnosti.
Ti se pa trudis prikriti dolocene stvari ker naj ne bi bile pomembne.

Ne trudim se jih prikriti. Če bi bilo tako, bi pisala administratorjem in zahtevala izbris z razlogom, da se javno pere umazano zasebno perilo (izbrisi zaradi tega so na RR že bili, da ne bo pomote). Vse, kar jaz želim (a se mi samo zdi al' to res že stotič ponavljam?), je to, da se ta tema osredotoči na iskanje Džovane in ne na Maurov/Markov življenjepis, podan s strani zunanjih opazovalcev. Vsekakor dopuščam možnost, da se, če dam sebe za primer, nekomu zdim kriminalec, ker sem npr. pri 17-ih vozila brez vozniške, se mi pa ne zdi ne pošteno, ne fer (če uporabim tvoje besede), da me nekdo zaradi tega ima za kriminalca. Ker nisem. Ampak - ustava RS dopušča marsikaj in tega nimam namena spreminjati.
Ce bi preskocila in se ne zapletala v razprave in dokazovanja ter dovolila, da vsak izrazi kaj misli, ne da bi ga ti usmerila ali prepricevala.... ne bi zasli. Zdaj pa smo zasli. Ker se pogovarjamo o osnovah.

Se pravi, da si ti svoje mnenje napisala samo zato, da ga napišeš in ne zato, ker bi te zanimala replika? Vzeto na znanje. Torej sem se motila - nisi človek, ki ima rad konstruktivno debato?
Ne jasen v tej smeri. Jasen v smeri, ki se ti ne dopade tako.

Ni mi všeč, da MadMax javno pere umazano perilo, katerega ni umazala Džovana.
Od pripisovanja slabih in grdih namenov, do ljubosumnezev itn... je potrebno kopirati?

Če želiš, lahko tudi kopiraš, vendar tudi brez tega vem, da sem napisala, da upam, da MadMax spada v tretjo skupino, na katero morda nisem pomislila.
Ni bila stvar speljevanja teme, temvec napad. Ker si je drznil napisati nekaj, kar ti menis, da ni prikladno.

Ne da bi prikladno, temveč ni povezano z iskanjem Džovane.
To "zanima me kdaj je bil posvojen" je bil en tak hiter odgovor, ki si ga sedaj nadopolnila. Ti ves, da imam povsem prav, ker zares nisem retardiarana, pa se dobro te poznam.

Ne glede na to, kako dobro me poznaš (ali pa misliš, da me), v tem primeru nimaš prav. Datum posvojitve poznam, zato ni potrebe, da ga iščem preko sorodnikov od posvojiteljev.
Vse se ji zdi plemenito, dobro, sjajno

Daleč stran od tega. Vem za veliko stvari (pa ne samo od včeraj, ampak že od meseca in več nazaj), ki bi bile za rumeni tisk, ne za to temo - pa o njih ne pišem. Tiste, ki so pomagale tako ali drugače in/ali pa tiste, s katerimi se tudi zasebno (ne samo virtualno) družim, jih vedo. Ker smo prijateljsko klepetale ob kavi in ker vem, da jih ne bodo šle pisat javno. Veliko neprijetnega je tudi o sami Džovani, da ne bo pomote, a tega ni nihče napisal. Niti novinar. Je bilo pa povedano Mauru/Marku, glavnemu akterju (kakor ste ga poimenovale). Ne zdi se mi namreč smiselno pisati o stvareh, nad katerimi bi se ljudje samo hinavsko naslajali, pri iskanju pa ne morejo pomagati. No, ja - nekaj od tega lahko pomaga, vendar zaradi zaplankane mišljenosti Slovencev preprosto ni za javnost. Po mojem mnenju.
Kerensa, kako je sedaj s tem imenom Džovana, Đovana, mislim ne glede na to kako se napiše. Ali to drži?Meni namreč ne gre iz glave primerjava, ki jo je ena omenila: Čivana - Živana

V uradnih evidencah je Džovana, kako je pa v resnici (glede na to, da so jo poimenovali po izgovorjavi), pa najbrž ne bomo vedeli, dokler se je ne najde.
IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy
Se ti ne zdi smiselno, da tako porabljen čas koristiš raje za druženje s tvojimi otroci? 

Če ju oba pripeljem z dopusta in/ali če oba odpeljem s sabo v službo, potem bi to šlo, ja.
Mislim, da se bo Kerensa strinjala, da ze sodelujemo. Ceravno morda ni najbolj zadovoljna s smerom sodelovanja

Začuda je tole res.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
25.8.2010 9:55:22   
špelin@

A blatenje posvojiteljev ima pa z Džovano blazno veliko zvezo??

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
25.8.2010 10:07:53   
Kerensa*
Mene je pooblastil, pri meni je njegova številka,...ja, kaj še...Dokler verjamete user posted image .

Jasno sva se dogovorila, o čem bom pisala in o čem ne. Jasno mi je tudi povedal, do katere meje lahko grem in od kod dalje je potem njegova zasebnost. In tega se bom držala (to velja tudi za javno pisanje). Kar se pa telefonske številke tiče - dovoli, da jo posredujem komurkoli, ki je pripravljen pomagati. Tistim, ki bi radi samo mešali hruške in jabolka, je pa res ni potrebno dajati, kajne?
zaradi mene je lahko vrhunski lopov, ampak ima še vedno pravico spoznati svojo mamo in nenazadnje ima mama pravico spoznati njega...

Točno to je vse, kar je zame pomembno.
Če bi jo ti poznala, kot misliš, da jo poznaš, bi vedela, kaj ji pomeni - hobi, baje.

Nikar se ne pregovarjajte, koliko me kdo pozna in koliko me kdo ne. Sama sebe poznam najbolje, torej sama pri sebi tudi najbolje vem, kaj je res in kaj ne. Vse ostalo je pa to, kako me kdo drug dojema (kot kakšnega človeka). Ampak to so spet mnenja, za katera sploh ni nujno, da imajo kakšno zvezo z dejstvi. Še manj pa z Džovano.
Razen če je moj prevod napačen

Vse, kar se tiče Džovane, lahko pride prav. Nekako ne vidim, kako bi lahko npr. govorica o razlogu, zakaj naj bi Mauro/Marko razbil neko okno, pripomogla k iskanju.
IZVIRNO SPOROČILO: sara.
Kdor molči devetim odgovori!

Spala sem. user posted image
Ti, kerensa, daj mi nekaj povej: kako pa gdč. punca gleda na to, da Marko javno v Oni reče, da je bila njegova mama edina ženska, ki ga je kdajkoli ljubila. Jaz vem, da ga nekam treščim, da kaj takega prijavi!user posted image

Pojma nimam. Tega pa res nisem vprašala.
je drug razlog kot ti - za dejstvo (da je poškodovan), ki si ga ti sama navedla. Navedel drug kraj kot ti

Jaz nisem navedla ne razloga, ne kraja.
Če napiše, da se je stepel, zato je poškodovan, pa ni

Nič ne vem o kakšnem pretepu, zaradi katerega naj bi bil poškodovan. No, vsaj o tem ne, o katerem piše MadMax. Vem za enega, ki niti s tem ni povezan.
POleg tega: a to, da so posvojitelji bili kao slabi se pa kaj tiče iskanja Džovane? Ker tega razmišljanja takrat nisi "cenzurirala"

Saj niti zdaj ničesar ne cenzuriram, kakor vidiš. Sedaj imam samo mejo, o čem bom pisala in o čem ne. Vas, ostalih RR-ovcev, ne morem cenzurirati, ampak lahko samo prosim, da ne (ah, again!) mešate hrušk in jabolk, ampak vidim, da ima tudi ta pojm več razlag oz. dojemanj. Ne, to, da naj bi bila posvojitelja slaba, nima z iskanjem Džovane nobene direktne povezave, ju pa ne poznam in ju zato ne ocenjujem. To, da sta slaba, niso moje besede. Kakor tudi tiste, da sta dobra, niso.
Vendar ne moreš pri 32ih jamrat, da nimaš denarja, pa da so tega krušni starši krivi itd... Pri 32ih si si pa zato čisto sam kriv!

Hmmm... sem jaz spregledala, da je Mauro/Marko kdaj kje to izjavil al'' sem pozabila, da sem prebrala?
Pa pri tem, kako si bil bogi, ker nisi imel mame zraven, zapustit svojega otroka. sori, samo to mi je pa čist mimo!

Zapustit'' otroka?! Izgleda, kakor, da 100%-no verjameš enemu stavku s strani MadMaxa. Če je tako, naj bo. Vendar se motiš. Jaz ti samo svetujem, da se tudi tukaj (ne samo drugje) vprašaj o dejanski zgodbi. Jaz jo poznam in vse, kar lahko rečem, je to, da Mauro/Marko sina ni zapustil.
Ko pa začne nekdo na veliko tarnat, da se bo zasmilil čim več ljudem, mi je pa sumljiv

Ne bi rekla, da tarna na veliko. Po Maurovih/Markovih besedah je bilo vse, kar je naredil v zvezi z mediji, to, da je na uredništvo poslal eno pismo (in to je tisto, katerega del je tudi fotografiran v Oni). Vse ostalo naj bi mediji napisali sami, brez njega. Ali je to res ali ne... we''ll see.
Hočem ti samo povedat, da to, da ti nekdo pove nekaj neidealnega o Marku (precej tudi sama veš, saj ni angelček;), ne pomeni, da hoče vso stvar uničit.

Prav, naj napiše. Ampak kako mi bo pa s tem pomagal pri iskanju? Nikakor. V čem je torej smisel?
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
a vendar prepocasi in z moznostjo, da se ustavi, ergo, da se ustavi iskanje ker je nasa uber-trecker pocasi odnehala...in skocila na novo temo iskanja Kristusovih potomcev

Brez skrbi, Tanja... svojega iskanja nisem z Džovane preusmerila na Kristusove potomce user posted image . Tako zelo usekana pa še nisem. Zakaj je bila odprta tista tema, je jasno napisano. Še vedno iščem Džovano, ker pa, kakor je ena napisala, to ni edino, kar počnem v življenju, si istočasno začenjam planirati tudi dopust za naslednje leto. In ker se mi zdi tematika o Kristusovih potomcih zanimiva, se mi tudi ne zdi škodljivo, da naredim road-trip po sledeh tega (recimo) mita. Kajne?

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 25.8.2010 10:08:15 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
25.8.2010 10:08:53   
Kerensa*

A blatenje posvojiteljev ima pa z Džovano blazno veliko zvezo??

Jaz ju ne blatim.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?