|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
24.8.2010 15:30:53   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Zaenkrat pa toliko, da tri četrtine vsega, kar je bilo zapisano v medijih, ni res in da je limonada dejansko postala triler (ali pa grozljivka, če hočete), saj so Maura/Marka poskušali ubiti ali pa vsaj onesposobiti (kar je eden od razlogov za to, da je "izginil" za nekaj časa in za nekatere).

Zagotovo Marko nima tovrstnih težav zaradi iskanja mame, ima očitno precej masla na glavi..... user posted image

Spelin - se popolnoma strinjam.
Okoli tistih 3/4.... tu spada tusdi tisto kar si pisarila sama, saj se je zadnjic ugotovilo, da je objavljen povzetek pisanega na forumu....

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Aja, še tole... Mauro/Marko ima pri odvetniku spravljen svoj življenjepis. Ročno napisan. Danes mi je obljubil, da bo šel zelo v kratkem tja po fotokopije in da mi bo eno dostavil, potem pa mi dovoljuje (oz. si pravzaprav želi - zato, da ljudje vidijo še njegov vidik zgodbe in to ne samo iz vsem videnih dogodkov, temveč tisto, kar je bilo skrito v njemu), da ga pretipkam sem.

Sodile boste potem (tiste, ki pač že morate soditi).

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tragikomicno vse to skupaj postaja. zaradi tega kar je povdarila Spelin in zaradi kupa drugih stvari.

BTW: Kerensa... to kar ti pravi madmax... se ti ne zdi, da ce marko hoce najti mamo, da bi se moral malo aktivirati? Zaenkrat, kakor se da razumeti, ti si mu kot detektiv in tajnica - AI user posted image  Kot bi ga ti prosila in silila, da anjde mamo on se pa malo - lepo receno - zeza?
Prav smesno je, kako ti je lepo, ko te je "pooblastil", da samo ti lahko pises in novinarji ne smejo prepisovati.... Vse ostalo kar ne stima se stlaci pod "ne smem napisati, se ne tice direktno iskanja Dzovane"...
Skratka Dzovana je IMO zgolj sredstvo za povsem drugacne motive in doseganja nekih drugih ciljev. Brez zamerem ampak v to zgodbo ne morem verjeti. Skregana je z zdravo pametjo in elementarno logiko.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
24.8.2010 16:30:46   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
se ti ne zdi, da ce marko hoce najti mamo, da bi se moral malo aktivirati?

Po čemu pa sklepaš, da on ne počne nič, temveč da samo čaka na moje informacije ali na informacije drugih ljudi?
Danes sem izvedela, koliko vsega je odkril sam in to stvari, ki jih jaz nisem. Med drugim tudi to, da so Džovano, ko so ugotavljali, od kod je, poslali tudi na neka fiziognomska (al' kako se temu pravilno reče) testiranja oz. preiskave v Ljubljani... no, pa še marsikaj drugega je. Ampak kakor sem že na začetku (danes) napisala - vse, kar sem izvedela danes, moram še striniti v nek smiseln osnutek, da ne napišem vsega kar povprek, brez repa in glave, ker je že brez tega dovolj zmešnjave.
Vse ostalo kar ne stima se stlaci pod "ne smem napisati, se ne tice direktno iskanja Dzovane"...

Vse, kar spada pod "ne bom napisala", ni to, da nekaj ne štima, ampak je samo to, da se trenutno nekaj dogaja okrog iskanja (v tisti smeri) in ker je to na večih področjih občutljiva stvar, mu z javnim razkritjem ne bom zapirala vrat, ki so tako ali tako že samo priprta. Obstajajo namreč ljudje, ki bodo pomagali neuradno. Če se izve zanje, pa ne bodo. In ko bodo rezultati, bo tudi to javno. Ni pa nič takšnega (a la pisanje od MaxMaxa), kar bi bilo potrebno skriti.

Špelina - čemu tak smeh? Gledam poudarjene in obarvane besede... Prav, pač ne verjameš. Prav, si pač misliš, kako me spet nateguje. Prav. In v čem je point tvojega zasmehovanja?

Frodo... nikogar ne silim in ne prosim, naj verjame ali pomaga. Jasno je, da ima vsakdo svoje mnenje. Ampak jaz osebno sem sposobna spoštovati samo tisto mnenje (ni treba, da je enako mojemu), ki je izraženo na kulturen način. Kakor tvoje. Skeptično, a vendar realno. Mnenja ljudi, ki se nečemu, česar sploh ne poznajo, posmehujejo, pa ne morem "povzdigovati v višave". Nisem sposobna.

Branka - ko in če boš za kavo in oseben klepet, me kontaktiraj.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
24.8.2010 16:37:30   
ronja
Frodo, špelin podpis do zadnje pike. Sploh mi je bila všeč elementarna logika - ker ta res tu manjka. Eno prvih pravil v raziskovanju je, da kadar imaš dve možnosti, kako si nekaj razlagat, pa nobenih trdnih dokazov, vzameš preprostejšo, ker je veliko verjetnejša.  (Sem glih zadnjič brala Sagena, je to prav fajn razložil:).

kerensa, lej, ni fer prepovedat pisat madmaxu njegove strani zgodbe in ni čisto res, da to, kar je napisal, nima nobene veze s temo. Namreč: Marko ti je rekel, da je poškodovan zato, ker so ga poizkušali ubit zaradi iskanja mame, madmax ima pa drugo (precej enostavnejšo) razlago... Tako da ni res, da ni povezano - je in to s točno tvojim prejšnjim postom.

brankab, včasih sem razmišljala tako kot ti: da si odrasli, ki niso odraščali ravno v idealnem okolju pač niso sami krivi, če ratajo težki ljudje oz. zavijejo na kriva pota. POtem pa sem spoznala par ljudi, ki so zrasli v razmerah, ki so res daaaaaaaaaaleč od rožnatih (ja, tudi alkohol, pa še kaj hujšega kje), pa so odrasli v super ljudi. In ko sem v pričo njih kdaj opravičevala tiste, ki jim pa to ni uspelo, s tem, da so pač imeli tako težko otroštvo... so bili jezni! In sem ugotovila, da upravičeno! Ker oni so se morali ornk matrat, da so postali tako fajn osebe. In s tem, da rečeš, da nekdo, ki je imel težko otroštvo (kar rejništvo, posvojitev in alkohol v družini gotovo je), pač rata tak, v bistvu daješ v nič trud vseh tistih, ki jim je kljub težkemu otroštvu ratalo! To ni fer! Zato sem to nehala počet. Zdaj pač mislim, da smo odrasli odgovorni zase.
Otroci v težkih razmerah se mi pa še vedno zelo smilijo - tudi tisti, ki jih je samo oče zapustil in se ne meni več zanje - ker se gotovo tudi oni sprašujejo, zakaj je tako...
Samo v razmislek...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
24.8.2010 17:04:09   
sara.
Končno mi je uspelo priti na forum... že eno uro se matramuser posted image  Vidim, da bo branja do teme... adijo kuhanje kosila... živela "Halo pizza..." user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
24.8.2010 18:01:42   
Frodo Bisagin

Po čemu pa sklepaš, da on ne počne nič, temveč da samo čaka na moje informacije ali na informacije drugih ljudi?
Danes sem izvedela, koliko vsega je odkril sam in to stvari, ki jih jaz nisem. Med drugim tudi to, da so Džovano, ko so ugotavljali, od kod je, poslali tudi na neka fiziognomska (al'' kako se temu pravilno reče) testiranja oz. preiskave v Ljubljani... no, pa še marsikaj drugega je. Ampak kakor sem že na začetku (danes) napisala - vse, kar sem izvedela danes, moram še striniti v nek smiseln osnutek, da ne napišem vsega kar povprek, brez repa in glave, ker je že brez tega dovolj zmešnjave.

Potem si neobjektivna pri pisanju in levo smetalo..... ti brcas v temo in prosis okoli on ti niti ne posreduje informacije... Enostavno nima casa za tebe... in ja ze vem... ne da se ni hotel javit.. bilo je prenevarno.. prisluskujejo ti telefon, da bi lahko prisli do njega, da bi ga.. ni manj niti vec - ubili....

Vse, kar spada pod "ne bom napisala", ni to, da nekaj ne štima, ampak je samo to, da se trenutno nekaj dogaja okrog iskanja (v tisti smeri) in ker je to na večih področjih občutljiva stvar, mu z javnim razkritjem ne bom zapirala vrat, ki so tako ali tako že samo priprta.

Aha, upravljas s tem alli bo Marko kaj zvedel ali ne (odvisno kako se odlocis zapreti ali odpreti vrata)... res.. njegovo zivljenje je odvisno od tebe... in tu "pade" Dzovana kot sredstvo in ne kot motiv.

Obstajajo namreč ljudje, ki bodo pomagali neuradno. Če se izve zanje, pa ne bodo. In ko bodo rezultati, bo tudi to javno. Ni pa nič takšnega (a la pisanje od MaxMaxa), kar bi bilo potrebno skriti.

Kaksna konspirativnost user posted image . Glede na to akko si razvlacila sem ter tja tudi tiste, ki so za tvoje potrebe in z zaupanjem do tebe zlorabili sluzbena pooblastila, bi ti tudi jaz zabicala, da me niti slucajno ne omenjas....

Frodo... nikogar ne silim in ne prosim, naj verjame ali pomaga. Jasno je, da ima vsakdo svoje mnenje. Ampak jaz osebno sem sposobna spoštovati samo tisto mnenje (ni treba, da je enako mojemu), ki je izraženo na kulturen način. Kakor tvoje. Skeptično, a vendar realno. Mnenja ljudi, ki se nečemu, česar sploh ne poznajo, posmehujejo, pa ne morem "povzdigovati v višave". Nisem sposobna.

Ce napisano leti na madmax - ne mores reci da sploh ne pozna,... in ne bi rekla, da se posmehuje.. daje pa eno novo videnje, ki ga ne bi bilo lsabo vzeti v razmislek. Spostovala ali ne spostovala. Za razliko od tebe v tej situaciji nisem sposobna tako "pasti" v slepo zaupanje in velicanje zgolj ene osebe, ker je imela  "nesrecno" otrostvo...  In tu pride drugi del tistega, kar ti je tudi milionarka napisala, pa nisi dojela. Tvoja notranja potreba, da si zatisnes oci pred nekaterimi dejstvi oz. elementarno logiko, ker imas obcutek, da ti nudi nekaj kar ti potrebujes... ce se tega zavedas ali ne.

Branka - ko in če boš za kavo in oseben klepet, me kontaktiraj.

Tocno tako: vse kar gre tvoji "nastrojenosti" v prid, takoj povabis na kavo in klepet. Da te se malo nahrani, da ti se malo pove kako si fajn.
BTW: Veliko ljudi je v otrostvu imelo tezave zaradi alkohola v druzini, pa im to ni izgovor za.... oslarije...
In se en BTW:
Cakala sem, da bos prisla do tega vendar... ze ce samo pogledas slike, ti postane jasno, da je Dzovana bila romkinja in da Marko ima romske korenine. Nek del njegova obcutka da je tuj sosolcem zelo zelo verjetno izvira tudi iz tega.  Sama posvojitev ni edino in najvecje zlo kar ga je doletelo. Imam pa vtis ( na zalost) da mu izjemno dobro prav pride kot izgovor.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 24.8.2010 18:05:29 >

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
24.8.2010 18:13:48   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kerensa, lej, ni fer prepovedat pisat madmaxu njegove strani zgodbe in ni čisto res, da to, kar je napisal, nima nobene veze s temo. Namreč: Marko ti je rekel, da je poškodovan zato, ker so ga poizkušali ubit zaradi iskanja mame, madmax ima pa drugo (precej enostavnejšo) razlago... Tako da ni res, da ni povezano - je in to s točno tvojim prejšnjim postom.

Tocno tako! In pravzaprav s katero pravico bi nekomu nekaj prepovedovala? Drzi pa, da so informacije, ki jih daje madmax zgolj informacije. lahko ih razumes in uporabis na taksen ali drugacen nacin. Kot pri nogometnem klubu : navijaci in nasprotniki. nasprotniki znajo govorec o pomanjkljivostih kluba prispevati k njegemu boljsemu treningu. 
Resnice ni treba skrivati. Prej ali slej "izplava". meni pa postaja zanimivo zakaj se tako trudis skriti, da ima marko ne tako lepo stran, stran v kateri ni glih zgolj in samo zrtev.

brankab, včasih sem razmišljala tako kot ti: da si odrasli, ki niso odraščali ravno v idealnem okolju pač niso sami krivi, če ratajo težki ljudje oz. zavijejo na kriva pota. POtem pa sem spoznala par ljudi, ki so zrasli v razmerah, ki so res daaaaaaaaaaleč od rožnatih (ja, tudi alkohol, pa še kaj hujšega kje), pa so odrasli v super ljudi. In ko sem v pričo njih kdaj opravičevala tiste, ki jim pa to ni uspelo, s tem, da so pač imeli tako težko otroštvo... so bili jezni! In sem ugotovila, da upravičeno! Ker oni so se morali ornk matrat, da so postali tako fajn osebe. In s tem, da rečeš, da nekdo, ki je imel težko otroštvo (kar rejništvo, posvojitev in alkohol v družini gotovo je), pač rata tak, v bistvu daješ v nič trud vseh tistih, ki jim je kljub težkemu otroštvu ratalo! To ni fer! Zato sem to nehala počet. Zdaj pač mislim, da smo odrasli odgovorni zase.
Otroci v težkih razmerah se mi pa še vedno zelo smilijo - tudi tisti, ki jih je samo oče zapustil in se ne meni več zanje - ker se gotovo tudi oni sprašujejo, zakaj je tako...
Samo v razmislek...

Ronja, odlicno napisano. 
Saj so lepo rekli: pomagaj si sam in bog ti bo pomagal (razen ce ni Kerense blizu) user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
24.8.2010 18:57:28   
HHH
Ajoj, Frodo, kakšna psihoanaliza!!! Glej, če se ti zdi to kar Kerensa počne res neumno, pa ni treba spremljat, še manj komentirat. Jaz tudi ne berem tem, ki me ne zanimajo ali pa se mi zdijo butaste.

Neposredna povezava do sporočila: 1482
24.8.2010 19:19:16   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Marko ti je rekel, da je poškodovan zato, ker so ga poizkušali ubit zaradi iskanja mame

Tega nisem jaz nikjer napisala in tega mi tudi on ni rekel, MadMaxov post pa sem (razen ponovne prošnje po ne-mešanju hrušk in jabolk) namerno ignorirala. Njegovih besed ne bom javno ne potrjevala, ne zanikala, ker nimajo zveze z Džovano.
ti brcas v temo in prosis okoli on ti niti ne posreduje informacije...

Danes mi je posredoval vse. Naslednjič, ko se srečava, mi bo predal tudi pisna dokazila.
in ja ze vem... ne da se ni hotel javit.. bilo je prenevarno.. prisluskujejo ti telefon, da bi lahko prisli do njega, da bi ga.. ni manj niti vec - ubili....

To si rekla ti. Ne jaz in ne Mauro/Marko. Jaz sem napisala, da je bil eden od razlogov, da je mrknil, to, da so ga hoteli ubiti. Nisem napisala ne kje, ne kdaj, ne zakaj, ne kdo.
Aha, upravljas s tem alli bo Marko kaj zvedel ali ne (odvisno kako se odlocis zapreti ali odpreti vrata)... res.. njegovo zivljenje je odvisno od tebe... in tu "pade" Dzovana kot sredstvo in ne kot motiv.

Ne. Kar vem jaz, ve tudi Mauro/Marko. In obratno. Kar pa še ne pomeni, da mora vse vedeti tudi javnost. Jaz pred njim ne skrivam ničesar.
Glede na to akko si razvlacila sem ter tja tudi tiste, ki so za tvoje potrebe in z zaupanjem do tebe zlorabili sluzbena pooblastila, bi ti tudi jaz zabicala, da me niti slucajno ne omenjas....

Bom ponovila, čeprav se mi zdi, da nima smisla. Razvlačila sem in tja - kaj naj bi to pomenilo? Nikogar nisem direktno prosila, da naj zlorabi službena pooblastila. Vsakdo je prej, preden se je spustil v to, vedel, v kaj se spušča. Od nikogar nisem tega zahtevala in tudi od nikogar direktno pričakovala. Tistim, ki so to naredili zato, da bi pomagali Mauru/Marku, sem hvaležna in jim bom, če bo treba, tudi pomagala po svojih močeh - ali pa bom našla koga, ki jim bo lahko pomagal, če bo treba in če se bo dalo.
Za razliko od tebe v tej situaciji nisem sposobna tako "pasti" v slepo zaupanje in velicanje zgolj ene osebe, ker je imela  "nesrecno" otrostvo... 

Ne poveličujem Maura/Marka. Samo nisem pripravljena javno diskutirati o tistem delu njegovega življenja, ki nima nobene zveze z iskanjem Džovane.
Da te se malo nahrani, da ti se malo pove kako si fajn.

Spet tvoje besede, ne moje. Povabilo na kavo in klepet velja izključno za morebitno pridobitev kakršnekoli informacije, ki bi pomagala najti Džovano. Pranje umazanega perila preko sosedov in sorodnikov nima tukaj nobene zveze. Konkretno pri Branki, ki je sorodnica, me zanima čas posvojitve. In nič drugega. MadMaxove besede o razbijanju oken in prodaji strojev (al' kaj je že bilo) mi gredo skozi eno uho noter in skozi drugega ven. Pri njemu in pri drugih.
In pravzaprav s katero pravico bi nekomu nekaj prepovedovala?

Nikjer nisem napisala, da mu prepovedujem pisanje. Še poudarila sem, da je to javni forum, kjer lahko piše. Sem ga pa prosila, da naj pranja umazanega perila, ki ga ima z njim, ne meša v iskanje Džovane.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
24.8.2010 20:19:13   
Frodo Bisagin

Danes mi je posredoval vse. Naslednjič, ko se srečava, mi bo predal tudi pisna dokazila.

Po skoraj dveh mescih v katerih si se ti skoraj raztrgala in ugoptavljala stvari, ki danes 3/4 niso tocne? Ce je tebi vseeno - meni se bolj. Mi je pa zelo cudno.

in ja ze vem... ne da se ni hotel javit.. bilo je prenevarno.. prisluskujejo ti telefon, da bi lahko prisli do njega, da bi ga.. ni manj niti vec - ubili....

To si rekla ti. Ne jaz in ne Mauro/Marko. Jaz sem napisala, da je bil eden od razlogov, da je mrknil, to, da so ga hoteli ubiti. Nisem napisala ne kje, ne kdaj, ne zakaj, ne kdo.

To je bil zgolj sarkazem. Ker opravicilo, da ga ni bilo - ker se je skrival, da ga ne bi ubili.... no  comment.

Ne. Kar vem jaz, ve tudi Mauro/Marko. In obratno. Kar pa še ne pomeni, da mora vse vedeti tudi javnost. Jaz pred njim ne skrivam ničesar.

Trenutno se ti zdi tako.. zadnja dva meseca si pa vedela vse kar ve on.. zato pa 3/4 ni tocno... za tebe pa vem, da pred njim nic ne skrivas....

Bom ponovila, čeprav se mi zdi, da nima smisla. Razvlačila sem in tja - kaj naj bi to pomenilo? Nikogar nisem direktno prosila, da naj zlorabi službena pooblastila. Vsakdo je prej, preden se je spustil v to, vedel, v kaj se spušča. Od nikogar nisem tega zahtevala in tudi od nikogar direktno pričakovala.

Povdarjeno: tudi pred pisanjem na forumu je vsakdo vedel v kaj se spusca. Sedaj pa ni prav, da nekdo misli drugace, da pise o marku stvari, ki niso "avtorizirana" in, ki tebi niso vsec.

Podcrtano: nic direktnega torej....

Ne poveličujem Maura/Marka. Samo nisem pripravljena javno diskutirati o tistem delu njegovega življenja, ki nima nobene zveze z iskanjem Džovane.

Saj ti ni treba diskutirati. Zgolj pusti druge, da pisejo kar mislijo napisati. brez tvojih naprosevanj in napotkov - ne pisati tukaj, resiti "tam" in "tako"....

Da te se malo nahrani, da ti se malo pove kako si fajn.

Spet tvoje besede, ne moje.

Seveda da moje. Si kdaj imela obcutek, da prepisujem od tebe? user posted image

Povabilo na kavo in klepet velja izključno za morebitno pridobitev kakršnekoli informacije, ki bi pomagala najti Džovano. Pranje umazanega perila preko sosedov in sorodnikov nima tukaj nobene zveze. Konkretno pri Branki, ki je sorodnica, me zanima čas posvojitve. In nič drugega. MadMaxove besede o razbijanju oken in prodaji strojev (al' kaj je že bilo) mi gredo skozi eno uho noter in skozi drugega ven. Pri njemu in pri drugih.

Povej mi en, samo en dober razlog, ki bi ga Markov sorodnik imel (posebej sorodnik, ki je zelo naklonjen Marku - kar se je jasno videlo), da tebi pove nekaj, kar ne bi povedal njemu?????
Se ti ne zdi, da je logicno in normalno, da tisto kar vedo sorodniki Marko ze ve??? Ali imam prav in zato vabiloo na kavo; ali danes nisi bila z Markom na kavi;  ali je sorodnica izmisljeno masilo za podporo.

In pravzaprav s katero pravico bi nekomu nekaj prepovedovala?

Nikjer nisem napisala, da mu prepovedujem pisanje. Še poudarila sem, da je to javni forum, kjer lahko piše. Sem ga pa prosila, da naj pranja umazanega perila, ki ga ima z njim, ne meša v iskanje Džovane.

Lepo te prosim, ne imej me za  retardirano. Tvoj namen opozorjanja madmaxa je povsem jasen. In ne misli, da se za govoricenjem o dobesednosti kaj spremeni. 
V koncni fazi hocem imeti informacije z vseh moznih strani. Nocem, da mi ti dajes sliko na pladnju, nocem, da ti odlocas kaj naj bi jaz o necem mislila ali vedela. madmax daje informacijo, ki jo bom izkoristila, da bom ustvarila svojo sliko. Morda bo na koncu taksna kot tvoja, morda pa ne. ustvarila si jo bom pa sama. zato sme morda tudi tako zelo skepticna in v dvomih, ko se postavis kot Kerber, ki varuje in doloca kaj se bo zvedelo, kaj ne, kdo bo kaj izvedel, kdo ima pravico vedeti... user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
24.8.2010 20:25:32   
Frodo Bisagin

Konkretno pri Branki, ki je sorodnica, me zanima čas posvojitve. In nič drugega.

Se nekaj: Hoces reci, da po vsem napisanem ti Marko (menda ste bili danes na kavi pravis) ne zna povedati kdaj je posvojen? Ti se nisi odkrila kdaj je posvojen, a iskali smo avtopralnico sestre od Dzovanine mame na Rudniku....
Bila na policijski postaji - menda ne eni, bila v domu Malci Beliceve, na CSD itn.... Vse ste zvedeli, tudi nekomu tako na zulj stopili, da marku streze po zivljenju.... a ne vesta ne on ne ti kdaj je posvojen??

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
24.8.2010 20:45:21   
Kerensa*
Po skoraj dveh mescih v katerih si se ti skoraj raztrgala in ugoptavljala stvari, ki danes 3/4 niso tocne? Ce je tebi vseeno - meni se bolj. Mi je pa zelo cudno.

Napisala sem, da tri četrtine stvari, objavljene v medijih, niso točne. In ne, da tri četrtine stvari, ki sem jih jaz ugotovila, niso točne.
Ker opravicilo, da ga ni bilo - ker se je skrival, da ga ne bi ubili.... no  comment.

Napisala sem, da je to, da so ga hoteli ubiti, eden od razlogov. Ne edini. In ni se skrival, temveč je samo mrknil za javnost.
Sedaj pa ni prav, da nekdo misli drugace, da pise o marku stvari, ki niso "avtorizirana" in, ki tebi niso vsec.

Za nič, kar nekdo piše tukaj, ni potrebna nobena avtorizacija (kakor ti praviš temu). Prav je, da nekdo misli drugače (le kaj bi bilo, če bi vsi mislili enako?), ne zdi pa se mi prav, da nekdo meša hruške in jabolka in to z namenom nekoga očrniti in to očrniti zato, da bi zmanjšal pomoč. To mi ni všeč, seveda (ne samo v Maurovem/Markovem primeru, ampak že na splošno), ampak preprečiti pa ne morem. Zato lahko samo prosim, da neha in se osredotoči ali na iskanje Džovane ali pa na nič v zvezi s tem. Sliko o tem, kakšen človek je Mauro/Marko, pa si bo vsakdo lahko ustvaril po prebranem življenjepisu.
Zgolj pusti druge, da pisejo kar mislijo napisati. brez tvojih naprosevanj in napotkov - ne pisati tukaj, resiti "tam" in "tako"....

Pač želim, da tema ne zaide. Je to tako napačno?
Povej mi en, samo en dober razlog, ki bi ga Markov sorodnik imel (posebej sorodnik, ki je zelo naklonjen Marku - kar se je jasno videlo), da tebi pove nekaj, kar ne bi povedal njemu?????
Se ti ne zdi, da je logicno in normalno, da tisto kar vedo sorodniki Marko ze ve???

Tudi ta varianta je možna, seveda. Ni pa edina.
ali danes nisi bila z Markom na kavi

Bila. Z njim, z njegovo gdč. Punco in s svojim g. Možem. Priča? Tisti ta luškan kelnar.
Lepo te prosim, ne imej me za  retardirano.

Tega me sploh ni treba prositi, ker te nimam za takšno. Če bi te imela, sploh ne bi debatirala s tabo.
Tvoj namen opozorjanja madmaxa je povsem jasen.

Me veseli, da je kristalno jasno, da želim, da ne meša hrušk in jabolk.
V koncni fazi hocem imeti informacije z vseh moznih strani. Nocem, da mi ti dajes sliko na pladnju, nocem, da ti odlocas kaj naj bi jaz o necem mislila ali vedela. madmax daje informacijo, ki jo bom izkoristila, da bom ustvarila svojo sliko. Morda bo na koncu taksna kot tvoja, morda pa ne. ustvarila si jo bom pa sama. zato sme morda tudi tako zelo skepticna in v dvomih, ko se postavis kot Kerber, ki varuje in doloca kaj se bo zvedelo, kaj ne, kdo bo kaj izvedel, kdo ima pravico vedeti... user posted image

To velja zate? Izvoli. Imaš vse možnosti, da si ustvariš svojo sliko, pa kakršnakoli že je/bo. Ampak mislim, da si prav ti nekje napisala, da se tvoja svoboda konča tam, kjer se začne moja. Poenostavljeno - tako, kakor imaš ti pravico, da si iz vseh virov ustvariš svojo sliko, tako jo imam jaz, da dotične osebe prosim, naj teme ne speljujejo drugam. Rešitev je enostavna. Kdor želi debatirati o Mauru/Marku, naj preprosto odpre novo temo. Saj tudi ta ni 100%-no o Džovani, a kljub temu imam pravico prositi, da vsaj bistvo ostane pri tem. Ali bo ali ne... to je pa že druga zgodba.
Hoces reci, da po vsem napisanem ti Marko (menda ste bili danes na kavi pravis) ne zna povedati kdaj je posvojen?

Ne, nočem reči tega in niti nisem rekla tega. Ne zanima me datum posvojitve, temveč čas, ko je bil posvojen. Obdobje, ko je Mauro/Marko prišel na Bojanji vrh. Ko je bil majhen otrok. Tega časa se on ne spomni. Tu lahko pomagajo samo ljudje, ki so bili takrat blizu. Pa me ne zanima alkohol v družini ali razbita okna v sedanjosti, temveč obdobje izključno zato, ker se mi zdi, da sta posvojitelja vedela, da ta posvojitev ni bila po črki zakona. Nič drugega. In to, kaj je kdo vedel, čeprav trdi, da ni, se da ugotoviti iz toliko neznanskih malenkosti, ki postanejo smiselne, če jih sestaviš v celoto, da... no, ja, saj razumeš, saj nisi retardirana.

Neposredna povezava do sporočila: 1486
24.8.2010 20:57:59   
Najaa
Jao, Kerensa, se mi smiliš ko se moraš tuki neki zagovarjat. user posted image Ne vem, v čem je fora. Pomagaš mu iz svoje lastne dobre volje in to je to. Pa kaj koga briga drugo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
24.8.2010 21:16:30   
HHH
Kerensa, mislim, da je škoda odgovarjat na Frodove provokacije. Jaz bi jo preprosto ignorirala. Naj še naprej podaja svoja mnenja in komentarje, a ti ji konec koncev nisi dolžna pojasnil. Ne vem kolikokrat je bilo že rečeno, da je forum javen, torej naj ona smeti in ti ignoriraj. Kakor komu drago.

In Frodo, nihče od nas ki spremljamo to debato ni retarditran. Nihče tega za nikogar ne misli.

Kerensa je v enem postu omenila,da nas moderatorji ne brišejo, ker je to končno ena tema v kateri se ne kregamo. Dajmo, punce in fantje, naj tako ostane še naprej.

pa en lep večer vsem skupaj. 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
24.8.2010 21:27:15   
Frodo Bisagin
Napisala sem, da tri četrtine stvari, objavljene v medijih, niso točne. In ne, da tri četrtine stvari, ki sem jih jaz ugotovila, niso točne.

Sama si tudi nekje napisala, da je novinarski clanek skoraj prepis ugotovitev na tem forumu. Ce je nujno ti poiscem slednje, zdi se mi pa da se povsem dobro tega spomnis.

Za nič, kar nekdo piše tukaj, ni potrebna nobena avtorizacija (kakor ti praviš temu). Prav je, da nekdo misli drugače (le kaj bi bilo, če bi vsi mislili enako?), ne zdi pa se mi prav, da nekdo meša hruške in jabolka in to z namenom nekoga očrniti in to očrniti zato, da bi zmanjšal pomoč. To mi ni všeč, seveda (ne samo v Maurovem/Markovem primeru, ampak že na splošno), ampak preprečiti pa ne morem. Zato lahko samo prosim, da neha in se osredotoči ali na iskanje Džovane ali pa na nič v zvezi s tem. Sliko o tem, kakšen človek je Mauro/Marko, pa si bo vsakdo lahko ustvaril po prebranem življenjepisu.

Sama pravis: kdor hoce pomagati - bo pomagal. Ce domnevas, da se lahko Marku "pomoc" lahko "zmanjsa" zaradi madmaxovega pisanja potem se kako velja, da so to pomembi podatki.
Bom probala poenostavljeno - neka staramama ima informacije in lahko pomaga. Se odloci, da bo neko skrivnost posredovala in pomagala dobremu in nesrecnemu cloveku. Potem pa zve, da so ji prikrivali drugo stran tega cloveka. tisto manj dobro in manj nesrecno (primer je hipoteticen) in je na koncu vsa nesrecna in ima tezave ker ni vedela komu pomaga....  Posteno? Fer?
Se ti ne dozdeva, da je lahko tovrstno presejanje kaj se sme in kaj se ne bi smelo povedati ( hruske in jabolka) zavajajoce?
Se ti sramujes, da si pri 17-ih vozila brez izpita? Verjeno ne, moras pa dopustiti, da nekdo ima moralne zadrske zaradi tega. In njegova pravica je, da ih ima. Ti se pa trudis prikriti dolocene stvari ker naj ne bi bile pomembne.

Zgolj pusti druge, da pisejo kar mislijo napisati. brez tvojih naprosevanj in napotkov - ne pisati tukaj, resiti "tam" in "tako"....

Pač želim, da tema ne zaide. Je to tako napačno?

Ce bi preskocila in se ne zapletala v razprave in dokazovanja ter dovolila, da vsak izrazi kaj misli, ne da bi ga ti usmerila ali prepricevala.... ne bi zasli. Zdaj pa smo zasli. Ker se pogovarjamo o osnovah.

Se ti ne zdi, da je logicno in normalno, da tisto kar vedo sorodniki Marko ze ve???

Tudi ta varianta je možna, seveda. Ni pa edina.

Realno je to edina logicna varianta.  

Tvoj namen opozorjanja madmaxa je povsem jasen.

Me veseli, da je kristalno jasno, da želim, da ne meša hrušk in jabolk.

Ne jasen v tej smeri. Jasen v smeri, ki se ti ne dopade tako.

To velja zate? Izvoli. Imaš vse možnosti, da si ustvariš svojo sliko, pa kakršnakoli že je/bo. Ampak mislim, da si prav ti nekje napisala, da se tvoja svoboda konča tam, kjer se začne moja. Poenostavljeno - tako, kakor imaš ti pravico, da si iz vseh virov ustvariš svojo sliko, tako jo imam jaz, da dotične osebe prosim, naj teme ne speljujejo drugam. Rešitev je enostavna. Kdor želi debatirati o Mauru/Marku, naj preprosto odpre novo temo. Saj tudi ta ni 100%-no o Džovani, a kljub temu imam pravico prositi, da vsaj bistvo ostane pri tem. Ali bo ali ne... to je pa že druga zgodba.

Kerensa, to ni bila samo prosnja. To je bilo obracunavanje s tvoje strani. Od pripisovanja slabih in grdih namenov, do ljubosumnezev itn... je potrebno kopirati?
Ni bila stvar speljevanja teme, temvec napad. Ker si je drznil napisati nekaj, kar ti menis, da ni prikladno.

Hoces reci, da po vsem napisanem ti Marko (menda ste bili danes na kavi pravis) ne zna povedati kdaj je posvojen?

Ne, nočem reči tega in niti nisem rekla tega. Ne zanima me datum posvojitve, temveč čas, ko je bil posvojen. Obdobje, ko je Mauro/Marko prišel na Bojanji vrh. Ko je bil majhen otrok. Tega časa se on ne spomni. Tu lahko pomagajo samo ljudje, ki so bili takrat blizu. Pa me ne zanima alkohol v družini ali razbita okna v sedanjosti, temveč obdobje izključno zato, ker se mi zdi, da sta posvojitelja vedela, da ta posvojitev ni bila po črki zakona. Nič drugega. In to, kaj je kdo vedel, čeprav trdi, da ni, se da ugotoviti iz toliko neznanskih malenkosti, ki postanejo smiselne, če jih sestaviš v celoto, da... no, ja, saj razumeš, saj nisi retardirana.

Brez zamere Kerensa. Nisi tako nepismena, da se ne znas izraziti. To "zanima me kdaj je bil posvojen" je bil en tak hiter odgovor, ki si ga sedaj nadopolnila. Ti ves, da imam povsem prav, ker zares nisem retardiarana, pa se dobro te poznam.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 24.8.2010 21:41:00 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
24.8.2010 21:39:02   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: HHH
Kerensa je v enem postu omenila,da nas moderatorji ne brišejo, ker je to končno ena tema v kateri se ne kregamo. Dajmo, punce in fantje, naj tako ostane še naprej.

pa en lep večer vsem skupaj. 

Imam mocan vtis, da se bo ta zadeva Kerensi odbila ob glavo (upam, da se motim, vendar zaenkrat...) in da bo na koncu Kerensa ta, ki bo mocno razocarana. Jemljem si pravico, da ji ponudim vse tisto kar vidim kot nelogicno in dvomljivo. Tudi, da jo opozorim na tisto, kar mislim, da dela narobe.  Prepricana sem, da vse ni tako kot se njej zdi in nimam namena mirno gledati in brati kot roman vse dokler se ji ne razpoci pred obrazom. Ce jo lahko (kljub njeni evforicnosti in trmoglavosti) prisilim, da pogleda stvari z manj idilicne strani - se bom potrudila. Tebi HHH , najji itn in tudi meni, nic ne bo ce se bo Kerensi v glavo odbilo. Ne mislim jo spodbujat v pocetju, ki je IMO dvomljivo. Saj ves kako to gre - po toci je prepozno zvonit.
Koliko nas in "nas" ima izkusnje z ljudmi katerimi ste popolnoma verjeli, a se je pozneje pokazalo, da im ne bi bilo treba verjeti. Mnogi imajo taksne izkusnje celo z ljudmi s katerimi so delili posteljo, najintimnejse trenutke... s katerimi si  celo delijo otroke.... pa se jim je zaupanje odbilo v faco.
Kerensa sama pravi, da je znanec..., ki ga niti ne pozna dobro...  Vse se ji zdi plemenito, dobro, sjajno... ampak Frodo.. Frodo Bisagin dobro ve, kako zlahka in hitro se pod sjajnim obodom skrije mrak in tema in kako zlo ne miruje.... user posted image
Saj  se zastopimo, mar ne....

(Ivan Cankar)

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
24.8.2010 21:48:54   
Najaa
Oprosti, ampak je meni tole kar ti pišeš tak hecno vse skupaj. Sploh ne poznaš Kerense. Če bi jo, bi vedela, da ja, ji pomeni tole iskanje nekaj, sam z glavo skozi zid ne bo šla. Je zelo trdno z nogami na tleh. Tole o odbijanju v glavo in take nebuloze pa... no comment. Sej ne razmišlja vse dneve sam o tej zadevi... eh brezveze, ker itak ne boš štekala.

Neposredna povezava do sporočila: 1491
24.8.2010 21:57:45   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Oprosti, ampak je meni tole kar ti pišeš tak hecno vse skupaj. Sploh ne poznaš Kerense. Če bi jo, bi vedela, da ja, ji pomeni tole iskanje nekaj, sam z glavo skozi zid ne bo šla. Je zelo trdno z nogami na tleh. Tole o odbijanju v glavo in take nebuloze pa... no comment. Sej ne razmišlja vse dneve sam o tej zadevi... eh brezveze, ker itak ne boš štekala.

Glavno, da ti stekas ! user posted image  

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
24.8.2010 22:05:38   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jao, Kerensa, se mi smiliš ko se moraš tuki neki zagovarjat. user posted image Ne vem, v čem je fora. Pomagaš mu iz svoje lastne dobre volje in to je to. Pa kaj koga briga drugo.

se kar pod Najo podpišem

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
24.8.2010 22:05:40   
Colt
Sem jaz edini ki se mu zdi da bi Frodo in Kerensa lahko konstruktivno sodelovali? Samo Frodo...tudi ti znaš biti občasno trmoglava user posted image Pa ne mislim kar se te teme tiče. To lastnost si s Kerenso kr delita user posted image

G

ps. Aja pa še to...vsa zadeva počasi eskalira v neko smer ki je malce hm hm . Morda bi se blo modro mal ustaviti in premisliti o vsem skupaj.

< Sporočilo je popravil Colt -- 24.8.2010 22:07:44 >

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

Neposredna povezava do sporočila: 1494
24.8.2010 22:09:41   
HHH
Ej colt, of the record, sem ti pojasnila zakaj osemletnica potrebuje telefon.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
24.8.2010 22:09:53   
špelin@
Špelina - čemu tak smeh?
Ker te spet nateguje.

Gledam poudarjene in obarvane besede... Prav, pač ne verjameš. Prav, si pač misliš, kako me spet nateguje. Prav. In v čem je point tvojega zasmehovanja?
user posted image Od kje ti pa to? Moj smeh ni nobeno zasmehovanje, je preprosto: smeh. Ker se mi zdi smešno.

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 24.8.2010 22:10:12 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
24.8.2010 22:12:56   
HHH
Kerensa, kako je sedaj s tem imenom Džovana, Đovana, mislim ne glede na to kako se napiše. Ali to drži?Meni namreč ne gre iz glave primerjava, ki jo je ena omenila: Čivana - Živana

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
24.8.2010 22:16:11   
PeggyBundy
Sem morala priti prav pogledati, kaj je novega. Ste me čisto zasvojile s tem detektivstvom.

In ker se teme ne udeležujem prav pogosto, se mi kot vedno, poraja zopet eno prašanje, namenjeno tebi, Kerensa: nekje sem zasledila, da že dva meseca aktivno delaš na tem projektu.

Se ti ne zdi smiselno, da tako porabljen čas koristiš raje za druženje s tvojimi otroci? Ker poleg vsega, kar preberem na tem forumu, se mi resnično zastavlja vprašanje, KDAJ se jim sploh posvečaš? Mogoče ima tvoj dan 48 ur?

Ne zameri, vem, da to vprašanje ne bo našlo Markotove mame, ampak se mi je utrnilo ob prebiranju.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
24.8.2010 22:18:02   
Zamima

user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
24.8.2010 22:20:35   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Sem jaz edini ki se mu zdi da bi Frodo in Kerensa lahko konstruktivno sodelovali?

Mislim, da se bo Kerensa strinjala, da ze sodelujemo. Ceravno morda ni najbolj zadovoljna s smerom sodelovanja user posted image user posted image user posted image

Samo Frodo...tudi ti znaš biti občasno trmoglava user posted image Pa ne mislim kar se te teme tiče. To lastnost si s Kerenso kr delita user posted image

Hm... vecinoma sem trmoglava, neprilagojena, nepovprecna i "cudna". In s tem zelo lahko in dobro zivim. Nekateri pa kar tezko.

ps. Aja pa še to...vsa zadeva počasi eskalira v neko smer ki je malce hm hm . Morda bi se blo modro mal ustaviti in premisliti o vsem skupaj.

Tako. O tem govorim. Ustaviti se in premisliti.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?