|
RE: Mama, kje si? 24.8.2010 21:27:15
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Napisala sem, da tri četrtine stvari, objavljene v medijih, niso točne. In ne, da tri četrtine stvari, ki sem jih jaz ugotovila, niso točne. Sama si tudi nekje napisala, da je novinarski clanek skoraj prepis ugotovitev na tem forumu. Ce je nujno ti poiscem slednje, zdi se mi pa da se povsem dobro tega spomnis. Za nič, kar nekdo piše tukaj, ni potrebna nobena avtorizacija (kakor ti praviš temu). Prav je, da nekdo misli drugače (le kaj bi bilo, če bi vsi mislili enako?), ne zdi pa se mi prav, da nekdo meša hruške in jabolka in to z namenom nekoga očrniti in to očrniti zato, da bi zmanjšal pomoč. To mi ni všeč, seveda (ne samo v Maurovem/Markovem primeru, ampak že na splošno), ampak preprečiti pa ne morem. Zato lahko samo prosim, da neha in se osredotoči ali na iskanje Džovane ali pa na nič v zvezi s tem. Sliko o tem, kakšen človek je Mauro/Marko, pa si bo vsakdo lahko ustvaril po prebranem življenjepisu. Sama pravis: kdor hoce pomagati - bo pomagal. Ce domnevas, da se lahko Marku "pomoc" lahko "zmanjsa" zaradi madmaxovega pisanja potem se kako velja, da so to pomembi podatki. Bom probala poenostavljeno - neka staramama ima informacije in lahko pomaga. Se odloci, da bo neko skrivnost posredovala in pomagala dobremu in nesrecnemu cloveku. Potem pa zve, da so ji prikrivali drugo stran tega cloveka. tisto manj dobro in manj nesrecno (primer je hipoteticen) in je na koncu vsa nesrecna in ima tezave ker ni vedela komu pomaga.... Posteno? Fer? Se ti ne dozdeva, da je lahko tovrstno presejanje kaj se sme in kaj se ne bi smelo povedati ( hruske in jabolka) zavajajoce? Se ti sramujes, da si pri 17-ih vozila brez izpita? Verjeno ne, moras pa dopustiti, da nekdo ima moralne zadrske zaradi tega. In njegova pravica je, da ih ima. Ti se pa trudis prikriti dolocene stvari ker naj ne bi bile pomembne. Zgolj pusti druge, da pisejo kar mislijo napisati. brez tvojih naprosevanj in napotkov - ne pisati tukaj, resiti "tam" in "tako".... Pač želim, da tema ne zaide. Je to tako napačno? Ce bi preskocila in se ne zapletala v razprave in dokazovanja ter dovolila, da vsak izrazi kaj misli, ne da bi ga ti usmerila ali prepricevala.... ne bi zasli. Zdaj pa smo zasli. Ker se pogovarjamo o osnovah. Povej mi en, samo en dober razlog, ki bi ga Markov sorodnik imel (posebej sorodnik, ki je zelo naklonjen Marku - kar se je jasno videlo), da tebi pove nekaj, kar ne bi povedal njemu????? Se ti ne zdi, da je logicno in normalno, da tisto kar vedo sorodniki Marko ze ve??? Tudi ta varianta je možna, seveda. Ni pa edina. Realno je to edina logicna varianta. Tvoj namen opozorjanja madmaxa je povsem jasen. Me veseli, da je kristalno jasno, da želim, da ne meša hrušk in jabolk. Ne jasen v tej smeri. Jasen v smeri, ki se ti ne dopade tako. V koncni fazi hocem imeti informacije z vseh moznih strani. Nocem, da mi ti dajes sliko na pladnju, nocem, da ti odlocas kaj naj bi jaz o necem mislila ali vedela. madmax daje informacijo, ki jo bom izkoristila, da bom ustvarila svojo sliko. Morda bo na koncu taksna kot tvoja, morda pa ne. ustvarila si jo bom pa sama. zato sme morda tudi tako zelo skepticna in v dvomih, ko se postavis kot Kerber, ki varuje in doloca kaj se bo zvedelo, kaj ne, kdo bo kaj izvedel, kdo ima pravico vedeti... To velja zate? Izvoli. Imaš vse možnosti, da si ustvariš svojo sliko, pa kakršnakoli že je/bo. Ampak mislim, da si prav ti nekje napisala, da se tvoja svoboda konča tam, kjer se začne moja. Poenostavljeno - tako, kakor imaš ti pravico, da si iz vseh virov ustvariš svojo sliko, tako jo imam jaz, da dotične osebe prosim, naj teme ne speljujejo drugam. Rešitev je enostavna. Kdor želi debatirati o Mauru/Marku, naj preprosto odpre novo temo. Saj tudi ta ni 100%-no o Džovani, a kljub temu imam pravico prositi, da vsaj bistvo ostane pri tem. Ali bo ali ne... to je pa že druga zgodba. Kerensa, to ni bila samo prosnja. To je bilo obracunavanje s tvoje strani. Od pripisovanja slabih in grdih namenov, do ljubosumnezev itn... je potrebno kopirati? Ni bila stvar speljevanja teme, temvec napad. Ker si je drznil napisati nekaj, kar ti menis, da ni prikladno. Hoces reci, da po vsem napisanem ti Marko (menda ste bili danes na kavi pravis) ne zna povedati kdaj je posvojen? Ne, nočem reči tega in niti nisem rekla tega. Ne zanima me datum posvojitve, temveč čas, ko je bil posvojen. Obdobje, ko je Mauro/Marko prišel na Bojanji vrh. Ko je bil majhen otrok. Tega časa se on ne spomni. Tu lahko pomagajo samo ljudje, ki so bili takrat blizu. Pa me ne zanima alkohol v družini ali razbita okna v sedanjosti, temveč obdobje izključno zato, ker se mi zdi, da sta posvojitelja vedela, da ta posvojitev ni bila po črki zakona. Nič drugega. In to, kaj je kdo vedel, čeprav trdi, da ni, se da ugotoviti iz toliko neznanskih malenkosti, ki postanejo smiselne, če jih sestaviš v celoto, da... no, ja, saj razumeš, saj nisi retardirana. Brez zamere Kerensa. Nisi tako nepismena, da se ne znas izraziti. To "zanima me kdaj je bil posvojen" je bil en tak hiter odgovor, ki si ga sedaj nadopolnila. Ti ves, da imam povsem prav, ker zares nisem retardiarana, pa se dobro te poznam.
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 24.8.2010 21:41:00 >
|