|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
13.8.2010 19:18:47   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Grozdek

Ojla punce!
Mene pa zanima še nekaj glede nuhalne. Jaz sem imela sicer odličen rezultat, vendar mi ni povsem jasno, kakšno mora biti razmerje, da je rezultat dober. Kot sem razbrala med vrsticami nekatere to obvladate. Mi lahko prosim katera stvar malo razloži. Hvala, hvalauser posted image

Zdravnik izmeri razmak v zatilju in manjši je, bolje je. Potem pa program statistično izračuna kolikšna je možnost, da s tako meritvijo, toliko stara ženska, ki je noseča toliko tednov in dni, rodi otroka z dawnovim sindromom ali kakšno drugo kromosomsko napako. Na rezultat torej vplivajo: starost nosečnice (mlajša si boljši je, ker otroke z DS rojevajo v povprečju mamice nad 30 ali celo 35 let), meritev razmaka v zatilju (otroci z DS imajo ponavadi precej povečanega) in tudi čas v nosečnosti, ko se meritev opravi. 1:5000 pomeni, da bo ena ženska od  5000, ki je ravno toliko stara in toliko časa noseča in ima tako meritev rodila bolnega otroka.

Pogledajo tudi, če je razvita nosna kost, ker otroci z DS ponavadi nimajo dobro razvite (imajo potlačen nosek).

(odgovor članu Grozdek)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
13.8.2010 19:24:17   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Pa še to-če mene vprašate sam porod sploh ne boli oz. tudi če boli, boli samo par minut. Tisto prej, popadki, so najtežji del in dihanje je zakon!

Se strinjam. Boli samo takrat, ko potiskaš in gre glavica ven, ko so ramice zunaj pa samo odleti ven. Jaz vem da sem si prav oddahnila ko je ven ''''skočila'''' user posted image
Popadki pa so user posted image ..še posebaj na koncu, ko so že na 2 sekundi user posted image

To, ko odleti ven, je po mojem trenutek, ki ga ženske opisujejo v stilu: Takrat pa vse pozabiš! Res odleže!user posted image

Je bil pa ful smešen trenutek, ko je bila glava že zunaj, strežnica je stala na levi strani postelje in mi mahala z majčko, ki jo je pripravla za mojega pikca, babica je rekla, da bo pri naslednjem popadku otrok zunaj in da naj fejst pritisnem, možu je rekla, naj mi nogo drži (koleno k moji glavi) in potem so se trije zazrli v moje mednožje, nastal je doooooooolg trenutek na koncu katerega je asistent rekel: ja kje pa je zdaj ta popadek?user posted image  MI gre še zdaj na smeh. Enostavno ga ni bilo od nikoder. No rodila sem vseenouser posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
13.8.2010 19:25:41   
meta21
Se mi čveka danes ... user posted image

Moj hudiček je tudi izginil.No, s seznama, ker v živo mi neprestano nekaj razlaga.user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
13.8.2010 19:37:17   
meta21
Kaj je zdaj? Boste samo brale? Meni se čveka!user posted image  Še moj Lovro je prišel pogledat, kaj počnem. Sem postala bolj zanimiva kot traktor s katerim se je do zdaj igraluser posted image . Smeškoti so mu všeč.

Pa še par besed od njega:

arrrrrr gjjokuočowwww    -jvvvm   b

Tako zdaj veste!user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
13.8.2010 19:58:55   
Teyla

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image   , user posted image , user posted image , M:21.9.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčnauser posted image  user posted image , M:15.9
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted imageuser posted imageuser posted image , P:8.9.
user posted image suzy29, 29, Laško, 4.user posted image , user posted image , user posted image , P: 19.8.

2.2.
user posted image bella, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Oxer, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image ,  P: ___
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , , P: ___
user posted image d´ori, 38, Rakek, 1.user posted image ,user posted image ,user posted image
3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted imageuser posted image , NS:___, P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted imageuser posted image , user posted image , P: 30.8.
user posted image rebeka84, 26, 2.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image  urshy*, 26, Domžale, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:____

4.2.
user posted image klara1, __, _______, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image ,user posted image , user posted imageuser posted image ,
NS:___, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1.user posted image user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2.user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: 24.9.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
user posted image hayabusa, 30, 2.user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P:___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3.user posted image   , user posted image , user posted image , P:23.8.
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , P: 7.9.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image P:17.8., M:___

6.2.
user posted image
vrtnica21, 33, Ljubljana,2.user posted image ,user posted image ,user posted image ,P:____
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor,1user posted image ,user posted image user posted image ,user posted image user posted image , P:13.9.
user posted image Anonimna, __, _______, 2.user posted image ,user posted image , user posted image  , user posted image , NS:___, P:___
user posted image Teyla, 25, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 25.8

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image ,user posted imageuser posted imageuser posted image , P:____
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image hayabusa, 30, 2.user posted image ,user posted image ,user posted image ,P: 30.8.

8.2.
 user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 25.8.

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image ,user posted image ,user posted image , user posted image ,P:
user posted image marjetka, 28, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image ,P:____
user posted image petrap, 26, 2.user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image ,P:

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image , user posted image , user posted imageuser posted image P:1.9.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ____
user posted image ina5505, 40, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: _____

13.2.
user posted image
Nina33,
33, Kranj, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.8.

14.2.
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor, 1.user posted image , user posted image user posted imageuser posted image user posted image ,
user posted image trsica, 32 let, Kranj, 2. user posted image ,user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted image ,NS:___, P: _____

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 23.8
user posted image šebela, 27 let, Ljubljana, 1. user posted image ,user posted image , P:16.9.

16.2.
user posted image Jane77,
32, Krško, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:7.9.
user posted image abv1,__ , _____, 2. user posted image ,user posted image , user posted image ,P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1.user posted imageuser posted imageuser posted image , NS:, P:______

18.2.
user posted image
mateyci
, 28, Novo mesto, 1.user posted image , user posted image , P:___

19.2.
user posted image Registrirana
, 31, Štajerska, 2.user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P:30.8.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ____

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.8.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image ,user posted image , user posted image , NS:16.8, P: 13.9.

23.2.
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , P:30.8.,14.9.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P:_____
user posted image Mišyka, 29, Škofja loka, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P:6.9.

24.2.
user posted image babynitka, 25, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:26.8., P:16.9.

25.2.
user posted image samsara04 , 27, Piran, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: _____
user posted image pinwheel
, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , NS:___, P: ___

26.2.

27.2.

28.2.

Z nami so bile:
N.M user posted image user posted image
srečica17 user posted image
user posted image
huda83user posted image user posted image

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ user posted image :

Nosečnost po tednih:
1. tromesečje: http://www.noseca.com/5teden.html

2. tromesečje:
http://www.noseca.com/15teden.html
3. tromesečje: http://www.noseca.com/28teden.html

Materinska šola:

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
13.8.2010 20:28:17   
Teyla
Ojla punce!

Se vrnem iz Anglije in na forumu je pravi izbruh čvekanja. Vidim da ste odprle dosti novih tem, tako da imamo kaj za debatirat. user posted image

Pilotgirl user posted image user posted image user posted image user posted image držim pesti, da je vse ok. Ne vem zakaj te je dr.Strah poslala na dodatni test, če je bila nuhalna ok. Zdaj imaš samo dodatne skrbi, razloga pa najverjetneje ni. Na tvojem mestu bi se odločila enako in tudi ne bi šla na amniocentezo. Ostani pozitivna, da ne bo pikica mislila, da je kaj narobe.user posted image

petrap in d''ori dobrodošle med februarkami. Res nas je veliko, še posebej pa napovedanih dvojčkov. Bo že enkaj na tistem majskem vulkanskem prahu, ki ga je ena omenila kot dejavnik. user posted image

Kar se tiče streptokoka b in testiranja-meni ga je kolegica (letos januarja je rodila) priporočila. Res je, da G ne omenjajo tega pregleda in bolj "forsirajo" NS in ostale hormonske teste, vendar se je njej zdel pomemben. Njena prijateljica namreč ni šla na test in je bila okužena, seveda se je okužil tudi otrok, ki je bil nato na intenzivni. Posledično ga zaradi tega ni mogla kasneje dojiti, ker ga tudi v tsitih dneh ni mogla. Meni se zdi dojenje zelo pomembna zadeva in bi formulo uporabljala, če res (ampak res) ne bi šlo, tako da mi ta test dosti pomeni. Pa nisem ena izmed tsitih, ki gre na vse možne teste. Za bakterijski test si lahko vsaj 100%, da drži, medtem ko si za nuhalno samo 80% (90% z DHT)- kar je zelo mala verjetnost. Neka sorodnica od sodelavke je spadala v tistih 20%, ko so rekli, da bo vse ok, pa je potem rodila sina z Downovim sindromom.user posted image

Grozdek nama je zdravnica rekla, da je meja za NS 3mm.

K bolj veselim temam: srečanje

Jaz sem seveda za, če se ne motim sem ga sama predlagala, le da takrat ni bilo takega zanimanja. user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 13.8.2010 20:29:22 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
13.8.2010 20:38:05   
Grozdek

Zdravnik izmeri razmak v zatilju in manjši je, bolje je. Potem pa program statistično izračuna kolikšna je možnost, da s tako meritvijo, toliko stara ženska, ki je noseča toliko tednov in dni, rodi otroka z dawnovim sindromom ali kakšno drugo kromosomsko napako. Na rezultat torej vplivajo: starost nosečnice (mlajša si boljši je, ker otroke z DS rojevajo v povprečju mamice nad 30 ali celo 35 let), meritev razmaka v zatilju (otroci z DS imajo ponavadi precej povečanega) in tudi čas v nosečnosti, ko se meritev opravi. 1:5000 pomeni, da bo ena ženska od  5000, ki je ravno toliko stara in toliko časa noseča in ima tako meritev rodila bolnega otroka.

Pogledajo tudi, če je razvita nosna kost, ker otroci z DS ponavadi nimajo dobro razvite (imajo potlačen nosek).

Meta21...hvala!user posted image  

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
13.8.2010 21:53:53   
little*miss

To, ko odleti ven, je po mojem trenutek, ki ga ženske opisujejo v stilu: Takrat pa vse pozabiš! Res odleže!user posted image

Je bil pa ful smešen trenutek, ko je bila glava že zunaj, strežnica je stala na levi strani postelje in mi mahala z majčko, ki jo je pripravla za mojega pikca, babica je rekla, da bo pri naslednjem popadku otrok zunaj in da naj fejst pritisnem, možu je rekla, naj mi nogo drži (koleno k moji glavi) in potem so se trije zazrli v moje mednožje, nastal je doooooooolg trenutek na koncu katerega je asistent rekel: ja kje pa je zdaj ta popadek?user posted image  MI gre še zdaj na smeh. Enostavno ga ni bilo od nikoder. No rodila sem vseenouser posted image

Pri meni se je isto zgodilo user posted image Ampak še ni bila glavica cela zunaj. Malo so se že laski videli (po poročanju mojega, jaz nevem user posted image ) popadka pa nikjer. Me je kar strah postalo. Ampak je prišel, pa še kakooo močen user posted image In je bila malička že skoraj zunaj. Sem pa samo trikrat potisnila in je bila zunaj. Joj, niti si ne morem predstavljati da ene rojevajo tako dolgo.. Meni se je že takrat zdelo da umiram user posted image

Grem tamalo probat spravit spat, ampak bolj slabo kaže..Danes smo bili dolgo v avtu in je spala vsaj 2 uri, ponavadi pa čez dan samo uro do uro in pol spi. Se pozna razlika user posted image
Lahko noč vam želim

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
13.8.2010 22:01:55   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

Sem pa samo trikrat potisnila in je bila zunaj. Joj, niti si ne morem predstavljati da ene rojevajo tako dolgo.. Meni se je že takrat zdelo da umiram user posted image

Hehe, da ne bomo katere prestrašile. Je že res, da boli ampak smo v drugo spet tukaj, ne? Torej se nam prvič ni zamerilouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1484
13.8.2010 22:57:27   
little*miss
Kak bi se nam lahko zamerlo, če pa dobimo potem naše angelčke ki nam lepšajo dneve in večere user posted image   btw, tamala še ne spi user posted image user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
13.8.2010 23:06:15   
meta21
Mene je moj pikec tudi ravnokar klical, da bi vodo pa vroče mu je. Temu otroku je nonstop vroče. Pri nas odpovejo vsi recepti za oblačenje otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 1486
13.8.2010 23:50:14   
Nina33

Nina33, moja prijateljica je v prvo rodila dva dni pred rokom, drugič pa je 14 dni čez rok. Po moj se ne moreš na prav nič zanašat, tako kot beba hoče, takrat pride ven.

Joj, rajš bi prej user posted image . Moja kolegica je 2 dni čez rok in že vsa napsihirana. Si je ne predstavljam čez 12 dni. No, si jo,a ne več 2v1user posted image .
Kar se dolžine rojevanja tiče: men v materinski piše, da je porod trajal 4 ure, ker sem rekla, da imam popadke od deset_ih - v P sva prišla malo čez polnoč - pa sem ob deset_ih, še mal čez, se še pod tuš odpravila, pa si lase umila, pa pobrila pa tak... Sem bila itak zihr, de so lažni popadki, me je že od dopoldne občasno neki špikal pa stiskal, samo nič takega, kot za na WC it recimo. Pa mali se mi je zdel še zelo živahn in sem vse skup temu pripisala. Poj po enajsti se mi je pa zdel, da je že vse mal preveč ta pravim podobno, pa sem šla štimat pripomočke za v P (sem zgodnja bla, a ne - tolk o nekem gnezditvenem nagonu user posted image ) poj se je pa stvar mal pospešila, so bili popadki že kar solidni, pa nikakor ne na 5 minut, prej na 2 ali 3 in sva/smo raje šli.  Na poti v P me je v avtu že pošteno zvijalo, s parkinga do tja sem zelo počasi prišla, najbolj me je bilo strah, da bodo rekli, da so vseeno lažni popadki, ker si poj res ne bi rada pravih predstavljala user posted image . Sem bila pa že 7 cm odprta, okoli enih že čisto, poj .... joj, tisto babco imam res v želodcu user posted image . No, u glavnem, mal čez dve je bil junak zunaj, meni se bolečine niso zdele kaj prida grozne, saj ni piknik, priznam, ni pa takooo hudo. Samo zmatrana sem bila na koncu že tolk, da sem mislila, da mi ne bo zneslo user posted image . Pa zadeta od hormončkov, se vsega megleno spomnim, če bi me una krota (se opravičujem) na infuzijo dala, bi bila zihr, da me je z nečim zadela user posted image . Zoprno je bilo edino šivanje in pa prej prerez presredka ( user posted image ), pa malega so mi po 15 minutah odpeljali, ker je kao čudn dihal, pa je "le" nekaj porodne vdihnil in ni bilo nič takega, samo brez malega bit tam v porodni je pa mal... no, kr fest... čudn. Še dobro, da je bil user posted image zraven, res ne vem, kaj in kako bi sama.
V glavnem, zdej te user posted image babce ni več v KR P in ciljam na en kičast porod še hitrejši od prvega user posted image .

Mene je pa ob osmih, ko sem lubeka glih spat dala, zmanjkalo na kavču za dve uri. Upam, da to ne pomeni, da sem to noč do treh dobra user posted image . Mi včeraj kljub vsem zaspanim znakom ni uspelo do enih, pol dveh zaspat user posted image . Še dobro, da mali mož ponoči kar lepo spi, so noči, ko se ene 5x zbudi, je pa zanimivo, da noče pri nama v postelji spat, bi mi včasih bolj prav prišlo kot "večno" vstajanje in tolaženje. Pa so mi vsi napovedovali, kako ne bo hotu v svoji posteljici spat, ker se je do 9 meseca ponoči še ogromno dojil in sem velikrat kar z njim v postelji zaspala. Ja, pa vesela sem , da se je ene 3 tedne nazaj sam odstavil (zvečer je še pil pri meni pred spanjem, pa zjutraj občasno, če se mu ni kam mudilo user posted image ), me bradavice bolijo, no so grozno občutljive in si ne predstavljam, da bi še kaj hotu od mene.

Ma sem ena čveka, lepo bodte souser posted image , lepo mirno noč in lepe sanje.

Nina

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 13.8.2010 23:57:53 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
13.8.2010 23:54:39   
Nina33

Temu otroku je nonstop vroče. Pri nas odpovejo vsi recepti za oblačenje otrok.

Enako user posted image .

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
14.8.2010 0:08:08   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: babynitka

Dober dan,oblačen dan... user posted image
Pozabila še nekaj za seznam: PDP mi je dr. prestavila na 27.2. Tako da zaenkrat kaže da boste vse pestvale svoje štručke pred mano...

Jaz sem bila pa prepričana, da ti PDPja ne prestavijo, če ni po UZ vsaj 7 dni razlike user posted image Meni oziroma moji pikici je na NS prišel PDP na 10.2 pa ni nihče nič prestavljal uradnega datuma. Sicer je pa samo datum, a ni user posted image . Važno je, da je vse OK.

(odgovor članu babynitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
14.8.2010 8:14:17   
d3lfink4
Hej!
Ve pa že kr o porodu ... da nas mal prestrašite, a? user posted image
Ja, men je tud rekla g., da če se PDP ne prestavi za več kot 1 teden, potm ostane tisti ta prvi.

Glede streptokoka, dodajam link, če bo katera mal brala - tud jst poznam kolegico, ki je rodila dvojčke in prva je po 1 dobrem tednu zarad tega umrla, drugo so sicer rešli, ampak je pa pri 14mescih še vedno v bolnici (še nikol ni bla doma) priklopljena na aparate user posted image katastrofa ... In to "samo" zaradi enga streptokoka. Tko, da men osebno se zdi ta zadeva kr zlo nevarna in predvsem preveč nepoznanauser posted image
http://www.ringaraja.net/forum/ste-sle-oz-boste-sle/m_5295700/tm.htm

Sicer mormo o tem čim manj razmišljat in pozitivno gledat naprej, pa bo vse ok user posted image
Papa

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
14.8.2010 8:39:57   
hayabusa
Če ste že pri porodih, moja gospodična je pa imela skoraj tedensko zamudo! Sem imela že poln kufer vsega. Tud voda mi ni odtekla kot so mi vse razlagale, da se kar vlije ampak mi je čisto malo odtekalo in so mi potem morali v porodnišnici predret. Sva pa plodovnico imeli že čisto umazano. Meni so v materinsko napisali da sem rodila 3 ure. Popadki so se začeli ob 2 ponoči, rodila sem okrog 12h. Rekla sem da nikoli več ne grem rodit, med popadki sem zahtevala carski rezuser posted image in ni se mi zgodilo kar vse razlagajo - da vse pozabiš, vsega se spomnim, tud intenzivnosti bolečine. So me tud nafilali z umetnimi ker se nisem odpirala. Čisto malo se mi je strgal presredek, pa za šivanje in okrevanje sploh ne vem - nič ni bolelouser posted image Vse kar je treba je dihat,to edino in res pomaga. Sem imela dogovorjeno Ultivo, pa je potem nisem imela ker mi je bilo nesmiselno.
Čez pol leta pa jovo na novo ;)

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
14.8.2010 12:50:40   
Nina33
Hojla!

Sem pa ponoči (jp, nisem zaspala do pol štirih, ob pol sedmih pa auf user posted image ) izvedela veselo novičko - je moja kolegica, una k je bla 2 dni čez rok, zvečer rodila punčko user posted image . In sem kar jokala od veselja. In verjetno še zato mal težje zaspala user posted image . Fajn, da ji ni bilo treba še čakat, so ji že sprožen porod obljubljal.

Eh, nč ne strašimo, samo fino je mal spomine obujat user posted image . Pa itak je pri vsaki drugače.

IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

Čez pol leta pa jovo na novo ;)

A ne, kako fino  user posted image user posted image user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: babynitka

Pozabila še nekaj za seznam: PDP mi je dr. prestavila na 27.2. Tako da zaenkrat kaže da boste vse pestvale svoje štručke pred mano...

Ti kar stari datum obdrži user posted image , sploh pa lahko malo pohitiš, kera malo počaka .... pa ne boš ta zadnjauser posted image .

Čisto malo se mi je strgal presredek, pa za šivanje in okrevanje sploh ne vem - nič ni bolelo

Ja, baje je boljše, da se malo strgaš kot da režejo. Sam ene babce to kar tko, za zihr, pa če je treba al ne. Mene je rez grozno zabolel, bolj kot vsi popadki, je bilo čisto nepotrebno pomoje al pa vsaj ob čisto ne pravem trenutku. Saj pravim, babca in pol tale našauser posted image . Ma je tud to (skor) pozabljeno, težav nimam nobenih s tem, le prve dni sem težje sedela, pa na WC mi ni blo glih najbl fajn it user posted image .
Pa nočem nobene strašit, so take user posted image baje bolj izjeme kot pravilo. Sem z vsem ostalim osebjem v P čist zadovoljna, že od prej s CTGjev in po porodu - so bile vse +/- prijazne, nobena prstjena al tko user posted image . Če bi imela še babco normalno, bi imela itak čist prekičasto izkušnjo user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: d3lfink4

Sicer mormo o tem čim manj razmišljat in pozitivno gledat naprej, pa bo vse ok

Se popolnoma strinjam.

PilotGirl7 kako si? Oglasi se kaj, mislimo nate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (upam kar v imenu vseh napisat)

Tiste, ki imate že doma male junake: al so zadnji dnevi mal čudni kar se vpliva nanje tiče al je sam naš mal "čudn" - že od torkovega mlaja prav z veseljem na same "ta prave" knofe pr men pritiska (une ta user posted image ), se mi včas že kar mal pokrovka dviga. Se tolažim, da je vreme, pa trojki mu ven rineta, samo... Včasih res že skor pretera. Al pa sem jaz tut mal sitna user posted image . No, mal skor sigurn user posted image .

Lepo soboto vam želim, pa se spet zvečer kaj tipkamo, če ne bo Telekomu spet strežnika ven metal, jih zgleda vsak mal "večji" dež zj*be user posted image .

Nina

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
14.8.2010 12:53:31   
Nina33
Joj, pa ne zamerit mojih že na pol žolčnih izlivov na temo babce. Bo zgleda še trajalo, da jo iz sistema fliknem, itak ni vredna, da se (še vedno) z njo obremenjujem. In druge po možnosti psihiram s tako izjemo. Smo imeli pač smolo, upam, da nikoli več.

Lp, Nina

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
14.8.2010 13:03:33   
Nina33
Pa še en stavek na temo vozički:
mi imamo takega, mal druge farbe, no, pa smo več kot zadovoljni:

http://www.inglesina.com/en/collection/modular-systems/magnum

Samo, ne vem, če se jih pri nas sploh še dobi in po kaki ceni. Naš ni bil ne drag ne poceni user posted image , tam vmes neki.

LP, Nina

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
14.8.2010 14:55:20   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Čisto malo se mi je strgal presredek, pa za šivanje in okrevanje sploh ne vem - nič ni bolelo

Ja, baje je boljše, da se malo strgaš kot da režejo. Sam ene babce to kar tko, za zihr, pa če je treba al ne. Mene je rez grozno zabolel, bolj kot vsi popadki, je bilo čisto nepotrebno pomoje al pa vsaj ob čisto ne pravem trenutku. Saj pravim, babca in pol tale našauser posted image . Ma je tud to (skor) pozabljeno, težav nimam nobenih s tem, le prve dni sem težje sedela, pa na WC mi ni blo glih najbl fajn it user posted image .

jaz sem pa drugače razumela, da je bolje da režejo ker je lažje zašit če je vrezano, kot pa šivat raztrganino - to verjamem. Je pa res, res da pri nas preveč presredkov režejo, čisto zaradi preventive- brezveze. Jaz bom rekla da naj me ne režejo, če se bom strgala bom, če ne pa še bolje ;) morajo pa rezat pri predčasnih porodih, ker je baby se bolj občutljiv kot ponavadi in mora imet čim lažjo pot ven - ok, to pa razumem.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
14.8.2010 15:20:35   
meta21
Trajanje poroda štejejo od takrat, ko si imel popadke na 3 minute. Jaz sem bila 8 ur prej tam, ker mi je voda odtekla pa so mi napisali 4 ure. Glede zamujanja pa ... Jaz sem imela po ZM rok 5., po UZ 10., rodila sem pa 13. user posted image  Najdaljši čas v celi nosečnosti, če mene vprašate. Vsem nam želim porod najkasneje na rok.

Nina, mislim da imava približno enako starega taprvega. Našemu tudi trojke ven rinejo (2 sta že pokukali) pa nonsto visi na meni, da se mi že kar malo meša. Sem šla prej eno nadstropje nižje psu vrata odpret pa se je na podestu (medtem, ko me je lahko videl) drl ko jesihar: Maaaaaamiiiiii, maaaaaaaaaamiiiiiiiiiiiiiiiiiii Neeeetaaaaa! (ko drugo odpove proba še z imenom). Odgovor na vsako vprašanje je pa NE!user posted image  Aja, jaz sem že tko mal kolerična in hitro znorim, zdaj pa praga tolerance praktično nimam več. Je blo prvič isto.
Sem imela tudi jaz v P same dobre in eno slabo izkušnjo. Žal sem bila v sobi, kjer sta 2 nonstop zvonili sestram ampak res nonstop. In so nas meli pol kufer (Spet soba 6!!!?) Na njun 3. in moj 2. dan pa je v sobo prišla ena gestapovka, nas postrojila kot v vojski, na ukaz dojit, tehtat, jest in je mene strlo. Tulila sem cel dan in se nisem mogla potolažit. Očitno je sprožila mojega poporodnega mačka! Še zdaj mislim, da zato nisem mogla nikoli polno dojit. Tisto jutro sem imela čisto trde prsi od mleka potem so pa kar usahnile in čeprav sem se 3,5 meseca trudila na vse možne načine, nisem nikoli zmogla več kot 15 ml na obrok (otrok že prvi teden poje 40).

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
14.8.2010 16:20:22   
antoninap

PUNCE POZOR!!!

Kdor je v nakupu lupinice ... jutri, 15. 8. bodo na spletni strani Baby Centra lupinice Maxi Cosi Cabriofix znižane za 30%! Redna cena je 150€.

Če koga zanima.

< Sporočilo je popravil antoninap -- 14.8.2010 16:21:12 >

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
14.8.2010 17:15:47   
KLARA 1
živjo punce!

Meni je pa danes po dolgem času spet takooo slabo...včeraj sem malo pretiravala z delom, sem bla res polna energije, pa še malega moram kar naprej po rokah nosit, zdaj sm pa čist fuč.
Tiste ki že imate doma malega otroka, ali ga normalno nosite, al ga imate kaj manj po rokah sedaj, ko ste noseče? Jaz ga skoz prenašam, ker drugače ne gre...če ne druzga, po stopnicah še ne zna sam...
kar se tiče poroda, sama sem bila 14 dni čez rok, po UZ so mi prestavli datum na en teden prej, na koncu pa sm rodilačez rok, s tem da so mi sprožli porod, čeprav bi lahko še počakala, ampak sem bla res že čist živčna. Če bi bla še enkrat, bi raje počakala še malo, da bi se samo sprožlo, ker pol so se popadki takoj začeli na 3min, odpirala pa sm se zellooooo počasi...
joj, pri nas je zdele čist črno ratalo ....

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
14.8.2010 17:16:14   
Anonimen
Ojla, dekleta neka dni sem čisto odmislila skrbi in forum. Sem se zelo pomirila, ker sem veliko mojih primerov spoznala in ugotovila, da DHT test je čisto odveč bil narejen pri meni. Ker imam zelo čudovito razmerje NS brez DHTja, tako da je resnično strah odveč. Strahova pa čisto vsako, ki ima določeno količino kg preveč pošlje na DHT. Ker sem izvedela, da ima skoraj 80% žensk, ki nima težo po jusu pač nižje hormone (jaz imam tok, da mam ponižano), jaz nimam povečanih, kar je zelo dobro, sem pa podvržena prejšnjemu rojstvu otrok in SS (to se nam je sedaj zelo znižalo prvo trimesečje je šlo skos). Tudi nadomestna G me je zelo pomirila, se je pa nad strahovo zelooo razjezila, še dodatno, ko je videla v 2 dneh poslane tri izvide. V tem času sem dobila 3 izvide user posted image od strahove, vsakokrat drugačni podatki. Hmm obedve z G sva si zamislili, kaj bi si mislili. Tako, da je rekla, glede na prakso, ko je NS bp, pa da nebi delala dodatnih stresov sebi in otroku, sem se čisto prav odločila, da ne grem delati AC. Sliši se kruto, če bi bilo kar kol narobe bi morala do 20 tedna splaviti, prav tako bi šele do takrat izvedela preko morf. stanje otroka oziroma AC. AC je pa riziko splava, to pa ne bom izivala. Tako, da me je podprla, da čakam morf. Tudi me je podrobno pregledala otročiča in tudi G je rekla, da je čisto BP. Šla sem tudi do Pušenjaka, tudi on je videl 3 izvide, se je prijel za glavo. Potem mi je tudi sam izračunal verjetnost, da bi bilo kar kol narobe (ponovna nuhalna), me je zelo lepo potolažil, ker me je spravlo tam v jok, ko sem mu razložila situacijo... hormoni delajo svoje. Je rekel strah je odveč. Je rekel NS je super, srček bije idealno, rast super, nosna kost vidna in vse ostalo. Skratka ni bilo potrebe za DHT in moj stres. Potem mi je tudi on zatrdil, da se na DHT ponudi tistim , ki imajo povečano nuhalno nad 3 to je tista meja, kjer pade meja pod 1:300 in se napoti na dht ali takoj AC. Tako, da sem res pomirjena in sem zadovoljna, da sem šla iskatu drugo mnenje. Vse tri rezultate oz. izvide NS od dr. Strahove sem obdržala user posted image Jaz brez zamere, k njej ne grem več user posted image Po tazadnjem izvidu, je 98% možnosti, da je moj otročiček zdrav 2%, ki ga je dala dr. Strahova. Po ponovni nuhalni se je dr. Pušenjak zasmejal in rekel uživajte v nosečnosti. Saj se mi je povečalo razmerje pako, da je sedaj možnosti, da je otrok zdrav 99.98%, da ni pa 0,02%. Mi je pa rekel, da nosečke moramo to pogledati kot presejalni test ne pa kot sveto, če ima katera slabo razmerje je še vedno lahko velika možnost, da je BP, razen če nosne kosti ni vidne. Tako, da gledam na to pozitivno in komaj čakam morfo., da vidimo spol pa, srček BP. Pušenjaku, smo imeli skakača tako, da spola ni moral določiti (se ga ni upal). Pa če popravici povem, me ni zanimal spol ampak, a je drav.user posted image
Sedaj pa dosti jamranja user posted image Res hvala za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mi veliko pomeni!

Pozdravček novim user posted image Vesela, sem, da se seznamček veča.user posted image

Me pa nekaj splošno zanima, kaj je res, da se punčke nekaj dni kasneje rodijo?

Mogoče zanima, katero kje se, da delati test za streptokok b. Moja G dela to v LJ, rezultat pa se izve takoj. Cene pa ne vem, ker je na dopustu. Če katero zanima jo lahko vprašam. Jaz verjetno se ne bom odločila, ker sem na MON brala deljena mnenja, tako, da sem malo zmedena. Pa spet je ta test presejalni tko, da dobim mal pege na besedo presejalni user posted image

Glede presredka, je veliko bolje, da ga prerežejo, ker se ga da lepše zašiti pa brazgotine so veliko manjše. Drugače pa obstaja masažno olje presredka, to veliko deklet uporablja. Dekleta so pisale, da lepo partnerji zmasirajo in je tudi neke vrste stimulacija.
Tegale zelo hvalijo:
http://www.zazdravje.net/kje_se_dobi.asp?kat=37&prod=69

(odgovor članu antoninap)
  Neposredna povezava do sporočila: 1499
14.8.2010 17:28:47   
KLARA 1
PilotGirl, samo da si pomirjena.
Meni pa so govorili ravno obratno in sicer, da se fantki rodijo čez rok. jaz ne verjamem nobenim več tem čenčam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?