|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
14.8.2010 17:30:25   
Anonimen
Grozdek No jaz sem že guru postala za NS. Pomembno je, da je NS ( to je stisti mehurček med vratom in vretenci, ki se izmeri) pod 3 mm, če je več je povečan. Se pravi, kot že rečeno manjše je boljše je. Jaz naprimer imam 1,4.
Oni ti statistično izmerijo možnost verjetnosti, da je otrok bolan ali zdrav, upoštevajo sledeče parametre:
- NS
- velikost
- vidna kost

Če je že v tem pregledu pod 1:300, te napotijo naprej dvojni hormonski test (b-hCG ali PAPP-A). Na tej podlagi ugotovijo, koliko se tvoja možnost zmanjša. Vendar vsakem primeru, čim ima nosečka okoli 1:300 ali manj jo pošlejo na genski posvet in na analizo AC ali resic.

Če imaš raumerje 1:5000 je že meta21 razložila. Dr. Pušenjak pa razlaga tudi tako, da je nam bolj razumljivo, da nosečka s tem razmerjem ima verjetnost, da je otrok zdrav 99,9998%, da ima gensko napako 0,02%. Seveda to je vse statistično, naša možnost, da je otrok zdrav je veliko večja. (statistika, ima veliko napak kot so merske, zaokroževanje,...).

Tudi nosečka, ki ima razmerje 1:50, ima zelo lepo možnost, da je dete zdravo in secer kar 98% (to pomeni, da teh 50 nosečnic mora imeti vse enake parametre BMI, NS, nosek, starost, v katerem tednu je bila merjena NS). Za moje pojme strah in tabu preveč, samo škodo s tem delajo nosečkam.

No jaz sem se zmotila pri računanju ja mam 98,9% da je vse ok, 1,1% pa da ni ok. user posted image

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 14.8.2010 17:33:51 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1501
14.8.2010 17:32:15   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: KLARA 1

PilotGirl, samo da si pomirjena.
Meni pa so govorili ravno obratno in sicer, da se fantki rodijo čez rok. jaz ne verjamem nobenim več tem čenčam.

Ja sej men tud zdej tele stvari niso jasne, ker vsak drugače govori, a je sploh kaj v tem :)

(odgovor članu KLARA 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1502
14.8.2010 17:46:15   
Nina33
Helou!

Dons sem pa sploh v elementu user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

jaz sem pa drugače razumela, da je bolje da režejo ker je lažje zašit če je vrezano, kot pa šivat raztrganino - to verjamem. Je pa res, res da pri nas preveč presredkov režejo, čisto zaradi preventive- brezveze. Jaz bom rekla da naj me ne režejo, če se bom strgala bom, če ne pa še bolje ;) morajo pa rezat pri predčasnih porodih, ker je baby se bolj občutljiv kot ponavadi in mora imet čim lažjo pot ven - ok, to pa razumem.

Ja, menda je lahko zelo hudo, če je huda raztrganina, če je mala,pa se baje lažje celi user posted image . Zato naj bi tudi rezali samo takrat, ko se že skoraj samo od sebe pretrga in tako samo preprečijo kakšno večjo škodo ( tiste hude raztrganine tja do anusa). Pa v sobi sem dve mladi mamici imela, obedve "samo" strgani in zašiti, pa sta obe rekli, da ju čisto nič ne moti tist en, dva šivčka. Jaz sem jih sicer imela več, ampak... Mah, jaz sem do svoje izkušnje babcam zaupala, v materinski šoli smo imeli eno tut s KR P pa je bila prav super, tale naša pa... jo jaz kar za vse krivim, mogoče po krivici, za presredek sem pa 99,9%, da je pač "ziherašica" (no, če sem slabe volje, je bla pač žleht). Zdej bo zihr vse super user posted image .

Dojenje, joj, da ne štartam še o tem... user posted image Sva se midva oba namatrala (sine in jaz), nama je sicer po dobrem mesecu zalaufal, je pa res, da je absolutno zavračal flaško (že v porodnišnici, so se še sestre tam z njim pošteno namučile, da je vsaj malo spil) in ni nikoli nadomestka dobil, sem si kak teden nekaj pumpala, samo HB ni bilo dolgo treba. Meni je mleko priteklo šele tretji,četrti dan, mali je pa s tretjim dnem zlatenico fasal (zaradi ogromnega hematoma na glavi - je (pre)dolgo v moje kosti pritiskal) in je bil ves zaspan in nezainteresiran. Že prej ni na teži pridobival, poj sploh ne, jaz sem bila napsihirana do konca, jokala ko dež dva dni skupaj, vsa razočarana nad sabo... Pa so bile sestre prijazne, pa patronažna poj tut, se je po dobrih 4 tednih stvar za 100% popravila, po 1. pregledu fanta sem bila pa sploh pomirjena in se je polno dojil do 6,5 meseca, čisto pa nehal šele pred ene tremi tedni user posted image , pa mu le mesec in pol manjka do druge svečke. Je res psiha klele močan faktor in zdaj čisto razumem tiste, ki ne morejo dojit,ker če ne bi bila 1000% da bom dojila ( sem pravila: "Ja, zakaj jih pa drgač ''''''''mamo?" user posted image ) in trmasta ko vol, bi sigurno posilila fantu nadomestek pa mirna Bosna. Že tako ni prav veliko manjkalo.

Meta21
sta pa res skoraj enako stara, ja, naš je malo mlajši, pa ne prav veliko. In tele trojke so očitno res en user posted image , še pri štirkah ni rok skoz v usta tišal, zdaj pa... Pa šele zgornji dve mu rasteta, bomo morali še spodnje potrpet. Si ti kdaj probala neki Gengigel al neki tacga? Je pa danes lubek malo boljše volje, spet skoraj tisti zlati, zlati fantek, s katerim ni skoraj nič dela user posted image . Od nekdaj rabi veliko pozornosti, pa po večini imam tega dost na razpolago, se pa tud meni zdi, da me tale nosečnost mal manj potrpežljivo dela user posted image .

Ojla, PilotGirl7, super za dobro G in Pušenjaka, lepo, da si pomirjena user posted image . Za uno olje sem pa jaz tut slišala že, s prve roke, samo je v prvo lepo prišla skoz, v drugo so jo pa rezali user posted image , pa se je obakrat mazala. Verjetno je še največ odvisno res od babce, pa seveda od "genetike", če smo bolj "trde" smo bolj trde user posted image . Je pa res, kot sem že napisala, zdej nimam nobenih težav tko, de... bo že, samo da bo dete zdravo.

Klara1, moj mali ima dobrih 12 kil, pa ga dvigujem za v stolček dat pa za na previjalno pa tak, drugače se itak ne mara nosit. Dokler mi bo kul, ga bom dvigala, poj pa pač ne več. Bomo videli. Pa meni so tut pravili, da so fantki rajš čez rok, pa se je naš 8 dni prej rodil user posted image . Če ni eno, je pa drugo user posted image .

Lep večer vsem souser posted image !

Nina

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 14.8.2010 17:51:35 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
14.8.2010 17:53:31   
Anonimen
Pozabila sem še to napisati. Sej dr. Strahova je bila tudi do mene zelo prijazna pa tikala, pa hvalila moje detece, da po UZ je vse idealno user posted image , da ima super NS. Jaz mislim, da to vsaki reče in da je to samo marketinška poteza. Druga stvar, ki ti jo ponudi za hvaljenjem je pa 3d ali 4d. Tako, da to ni merilo kakovosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1504
14.8.2010 17:59:06   
Nina33
Viš, takole imam jaz babco v želodcu, te čist razumem user posted image . In se strinjam z napisanim, meni so preprijazni ljudje od nekdaj sumljivi user posted image .

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
14.8.2010 18:02:03   
Anonimen
Nina33 Ko si ravno o dojenju pisala. To mam tud jaz strah. user posted image Zanima me nekaj, a v Lj porodnišnici takoj ponudijo flaško ali ti poskusijo pomagati, da dete pa mami nekako se podujita? Ker jaz sem slišala, da je veliko odvisno od babice. Edine stvari, ki me je strah porod pa dojenje. Pa ne vem zakaj. Zanima me tudi, če je mela katera ploske bradavice, kako ste z dojenjem prišle skos?

Glede presredka, je pa čisto od babice ovisno. Poznam pa kar nekaj deklet, ki so med porodom, ko so bile sprejete prosile babico, da jo ne reže in ene so naklonjene pa raztegujejo in masirajo ene ne. Spet sreča. Poznam pa primer, ko je babica lepo zmehčala masirala ter rastegovala, je prišel zdravnik in rekel, tole pa kar prerežite. Tko da koliko bomo mele sreče user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1506
14.8.2010 20:25:50   
KLARA 1
tudi mene so v prvo rezali, čeprav jaz tega nisem čutila, ker je bla bolečina od popadka močnejša..potem kak teden malo težje sediš, čeprav sem jaz ugotovila, da je blo to zarad hemeroidov, ki so se me naredili med porodom in ne zarad presredka...to je blo pa hudo, ja, sploh ker moraš it na potrebo preden greš iz porodnišnice...so mi rekli, da me drugače ne spustijo domov...ni pa nič pomagalo, ne odvajalne tablete ne nič...tako da sm zadnji dan kr rekla, da sm šla, čeprav nism...doma sem pol jedla Activio in moram rečt, da mi je to pa res pomagalo...
a še katero zgaga peče? sploh nevem kaj naj pojem, da spremenim okus v ustih...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
14.8.2010 21:25:27   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Grozdek

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Zdravnik izmeri razmak v zatilju in manjši je, bolje je. Potem pa program statistično izračuna kolikšna je možnost, da s tako meritvijo, toliko stara ženska, ki je noseča toliko tednov in dni, rodi otroka z dawnovim sindromom ali kakšno drugo kromosomsko napako. Na rezultat torej vplivajo: starost nosečnice (mlajša si boljši je, ker otroke z DS rojevajo v povprečju mamice nad 30 ali celo 35 let), meritev razmaka v zatilju (otroci z DS imajo ponavadi precej povečanega) in tudi čas v nosečnosti, ko se meritev opravi. 1:5000 pomeni, da bo ena ženska od  5000, ki je ravno toliko stara in toliko časa noseča in ima tako meritev rodila bolnega otroka.

Pogledajo tudi, če je razvita nosna kost, ker otroci z DS ponavadi nimajo dobro razvite (imajo potlačen nosek).

Meta21...hvala!  

Bom še jaz dodala razlago glede NS, ker mi je ravno sodelavec razložil (čez cca. dva tedna pričakuje prvega ).
Torej, najprej je važno začetno razmerje, ki je odvisno od starosti ženske. Moje je bilo 1:425. Potem izmerijo še razdaljo na otroku in izračunajo novo vrednost. Pri meni je bila nato 1:1400, kar pomeni, da se je izboljšalo.
Pri mlajših ženskah je začetno razmerje npr. 1:5000. In če pri merjenju nato izračunajo novo razmerje 1:1400, to pomeni, da se je pravzaprav poslabšalo. In takrat naredijo "paniko".
Na koncu imava obe razmerje 1:1400, kar je še vedno 0,07% možnosti. Ampak žensk, ki rodijo po 20-tem je več, kot tistih, ki rodijo po 30-tem letu, zato jih je lahko tudi številčno več možnosti za DS.

A se v redu razložila kot tršica? user posted image

< Sporočilo je popravil trsica -- 14.8.2010 21:32:42 >

(odgovor članu Grozdek)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
14.8.2010 21:34:04   
little*miss
pilotgirl najprej se bom tebi posvetila..super da si odmislila vse, da si šla po drugo in tretje mnenje, se je splačalo. Predvsem pa čestitam da so se možnosti tako pomanjšale. Strahovo pa pošlji nekam user posted image

Presredek mi je moj masiral kakšen teden dni, potem pa sem mogla it v bolnico, ker je bilo manj plodovne vode, pa še plodek je bil manjši in so me rajši dali na opazovanje. Tam sem bila teden in pol, potem ko sem domov prišla pa sma že pozabila da bi mogla masirat user posted image No raztrgala sem se na koncu, po svoji krivdi, ker se mi je babica drla ne potiskajte, ne potiskajte, ampak je nisem slišala, ker sem se drla tak user posted image (Bil je zadnji in najmočnejši popadek) No in sem se raztrgala, ampak so mi moogli samo tri šive narest.

Pardon če sem včeraj katero prestrašla glede poroda, saj res ni tako hudo. Drugače me zdaj nebi bilo tukaj..

Za zgago pa je meni pomagala radenska. Včasih pa Coca-cola. Mleko sploh ne. Je pa me začela zgaga pečt zadnje tri mesece.

Morem it maličko dat spat, še vedno ne spi user posted image Pa tako lepo ji je kazalo..vsako noč je šla ob 8, pol 9 spat. Od torka pa štrajka user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
14.8.2010 22:08:08   
Teyla
Pilotgirl  tebi sem že na ZS odgovorila. user posted image

Jaz sem včeraj imela preveč časa in sem šla prebirat o tem streptokoku in testu. Zdaj sem samo še bolj zmedena. Nekje pravijo, da dobiš antibiotike, če si okužen, nekje pa da to ni potrebno, ker je okužba za otroka minimalna. Zakaj potem delat teste, če se otroka ne zaščiti. user posted image

Danes sva povedala mojim staršem. Oziroma bolje rečeno pokazala. Obema sva zavila majčko z napisom Februarja bom dedi/babi in gledala ko sta odvijala. Mami je mislila, da je zgodnje darilo za rojstni dan (ker ga ima v kratkem), očiju pa ni bilo nič jasno. Je gledal v majico in je rekel samo super, obema čestital in bil brez besed, se mu je pa skoz smejalo. Mami je bila dosti bolj smešna (svoje darilo je odprla par min pred očetom, ker ga še ni bilo). Ko je odprla so oči kar švigale od leve proti desni in še enrkat in še enkrat....  user posted image
Kot da ne verjame, kaj je prebrala. Potem je pa samo rekla "A res?!"  ...  "A moram zdej to majico nest?"  user posted image   čez tri minute pa:  "Kje bosta pa živela?!"  Midva sva se smejala ko utrgana.user posted image
Me je zelo presenetila z odzivom, moram rečt. Je pa še dodala, da bom Prej kot moj brat (ki je dsoti starejši), pa sem samo dodala, da to smo pa že vsi vedeli (brat je namreč malo manj resne sorte). user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
14.8.2010 22:22:15   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

PilotGirl, samo da si pomirjena.
Meni pa so govorili ravno obratno in sicer, da se fantki rodijo čez rok. jaz ne verjamem nobenim več tem čenčam.

Ja sej men tud zdej tele stvari niso jasne, ker vsak drugače govori, a je sploh kaj v tem :)

Moja mami pravi: Ko je hruška zrela, odpade!user posted image
Jaz sem rodila krepko čez rok in imam fantka. Poznam vse možne kombinacije-pred rokom oba spola in obratno. Boljše, da si mislite, da bo čez rok. Je lažje dočakat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
14.8.2010 23:00:15   
Mišyka
PilotGirl super, da si se pomirila user posted image  Seveda nikol ne škodi it še po drugo in tudi tretje mnenje v takšni situaciji, ane? Zdaj pa lepo mirno uživaj v nosečnosti, če boš pa še v dvomih in skrbeh pa smo seveda tukaj zate user posted image

Kar se tiče presredka... mene so prerezali, kar me niti ni čudilo, ker me že pri seksu včasih boli, torej sem bolj ozka tam spodaj. Ko me je prerezala nisem čutila nič, ker so bli takrat popadki res premočni in preboleči. Potem je bla pa kriza ene dva tedna, ko nisem mogla sedet, za stat sem bla pa čist švoh. Sestre te pa pridejo še priganjat, če si že pojedla... ja, otroka bom pa kr spustila iz rok, pa šla takoj v stoje jest user posted image   Ah... upam vsaj, da me naslednjič prerežejo na istem mestu.
Kreme za masažo si pa nisem upala uporabljat, da nebi še kšnega vnetja fasala.

Kar se tiče pa dojenja, pa me skrbi tudi tokrat, ne glede na to, da vem kako gre. Prvič sem bla namreč čist zgubljena... babca mi je v porodni rekla samo, naj ga kr probam podojit in je odbrzela ven, ker je blo konec njene izmene. Kako, hudiča?!!! Tamal pa ni bil zainteresiran čist nč še en cel dan. Ko je končno začel vlečt, mi je namesto mleka (ki ga takrat še praktično ni bilo) izsesal kri. Sem zagnala celo paniko. Pa naš mali je bil na začetku ful zaspanec in ga je blo treba res budit za jest, sploh ni hotu. Jst sem pa mela ob odpustu joške 2 košarci večje, pa trde ko kamen. In so me vseeno odpustili. Naslednji dan pa fašem vročino (mastitis), moj leta okrog, da je dobil antibiotike, mene pa na smrt strah, da bodo škodili tamalmu... Ko je pršla patronažna se je samo zgrozila... Potem sva mela pa še 3 mesece ful probleme z dojenjem... bolelo me je ko user posted image , velikokrat sem jokala zraven od bolečine cele 3 mesece, ampak sem vztrajala, ker sem mela ful mleka in ker sem vedla, da je to dobro zanj. Patronažna je že mislila, da mam kšno poporodno depresijo, čeprov sem ji dopovedovala, da je dojenje moj edini problem. Potem je blo mal boljše, ampak uživala v dojenju nisem nikol, kot nekatere. Sva se pa dojila potem do enega leta.
Tega, moram rečt, se bojim še bolj kot poroda. Ampak jst sem bla kar se teh bolečin pri dojenju tiče res izjema. Upam, da nisem katere prestrašila.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
14.8.2010 23:29:51   
meta21
Najprej tole... Juhuhu za PilotGirl!user posted image user posted image user posted image  Sem vesela zate!

Ja, dojenje res ni tako naravna in spontana stvar kot jo opisujejo. Se je treba kar namatrat in če mene zdaj katera vpraša, kaj ji priporočam v 1. nosečnosti, vedno odgovorim, da naj si prebere vse o dojenju in tudi malo proba prijet dojko, si predstavljat dojenje. Odvisno je seveda od otroka. Mojemu bi morali dati ime Lakota, ker so ga sestre takoj proglasile za "sesalčka" Vlekel je tako, da smo se ponoči vse v sobi smejale, ker je na prazno vlekel tak da je kar pokalo. Potem mu je ati prinesel dudo pa še to je vlekel, da je imel kar flek okoli ust. Jaz sem pravilno pristavljala (poleg bradavice nujno tudi čim večji del areole) pa mi je kljub temu že v porodnišnici kar pošteno namatral bradavice. Ranice sem imela sicer bolj izjemoma, so pa zgledale kot da imam popečene-rdeče in čisto posneta koža. in kje je potem pravica-kljub nenormalno močnemu sesalnemu refleksu, vsem mogočim čajem, tabletam, masažam, pumpanju in še čemu, se mi mleko enostavno ni delalo. Oziroma se mi je delalo ampak kot da imam premale rezervoarčkeuser posted image . Mleko mi je kapljalo na trebuh, tako so bile polne ampak ven je priteklo pa samo nekaj mililitrov. Ker sem se toliko prematrala in zaradi hormonov in razočaranja tudi prejokala dobim napad besa, če mi kdo reče, kaj v stilu: Vsaka lahko doji, če hoče!

V ljubljanski P ti pomagajo kolikor vprašaš. Ravno silijo ne v tebe z napotki-no odvisno od oddelka. Menim pa, da je dojenčkom prijazna porodnišnica precej neprijazna do mamic, saj bi jaz takrat krvavo potrebovala nekoga, ki bi mi rekel, da tudi, če ne morem dojit, nisem zato slaba mama. Res delajo malo prevelik pritisk! Zavedam se, da je dojenje zelo pomembno za otoka in spet bom naredila vse, da bom lahko dojila ampak otrok prav tako potrebuje razpoloženo in spočito, ne pa napsihirano in nad sabo razočarano mamo!

Ena je spraševala, kdaj dajo v LJ P mleko. Mojemu so ga dali 2. dan zjutraj. 0. dan se rodi, 1. dan je izgubil nekaj teže, 2. dan tudi, kar je sicer normalno ampak moj je malo preveč izgubljal. Potem mi ga je stehtala pred in po dojenju in ko je videla da je dobil samo 3 ml od mene, mu je prinesla aptamil. Razložila mi je, da je to zato, da ne bo preveč šibek in da veliko mamic prve dni dodaja, da dojenje steče. Lačen otrok namreč samo spi in ne more vlečt. Potem mi je naročila naj jo pred vsakim dojenjem pokličem, da ga bo stehtala in po dojenju spet. Tako smo preverjale kako se mi dela mleko. Po vsakem dojenju je dobil še flašo. Potem so mi še pumpale, dale tametil pa napotke za domov. Lahko bi ostala še kakšen dan v P (in v drugo tudi nameravam), da bi mi še pomagale, jaz pa sem si želela samo domov.

Malo sem se razpisala ampak tudi meni je dojenje precej težka izkušnja.

< Sporočilo je popravil meta21 -- 14.8.2010 23:31:28 >

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
15.8.2010 11:56:12   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Najprej tole... Juhuhu za PilotGirl!user posted image user posted image user posted image  Sem vesela zate!

In še jaz tole user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Tudi jaz!
Sem že vse napisala pa mi je rač pojedel text user posted image
Toliko bolje za vas, bom tokrat krajša.

Dojenje- nisva imeli večjih težav, sem se trudla bit čim bolj mirna, ker je potem miren tudi otrok in nama je nekako ratalo (celih 5m dokler ni usahnilo). Bradavice sem imela "razcvetene", sem jih mazala  (na tone) z Lanolinom in Bepantenom, pa je potem nekako šlo (sem stisnila zobe). Dojenje tud po moje ni tako naravno kot ga opevajo, je pa res da je najbolj komot. Prosim, da se že zdaj prepričate v dejstvo da vsaka mati ne more dojit (iz miljon razlogov) in da zato še ni slaba mama!

Drugače pa obstaja masažno olje presredka, to veliko deklet uporablja. Dekleta so pisale, da lepo partnerji zmasirajo in je tudi neke vrste stimulacija.
Tegale zelo hvalijo:
http://www.zazdravje.net/kje_se_dobi.asp?kat=37∏=69

Lani kupila to olje v DMu, pričakovala vnetje, ki ga nisem dobila. Večinoma sem se sama masirala kar je bil izziv z velikim trebuhom. V materinski š. so nam rekli da naj masiramo šele po34 tednu ker prej bojda nič ne hasne. Pri porodu sem se čisto malo strgala(ne vem kdaj) in imela šiv ali dva, tako da sem takoj tudi normalno sedela. Če je to bilo zaradi masaže pa ne bomo vedeli.

Tiste ki že imate doma malega otroka, ali ga normalno nosite, al ga imate kaj manj po rokah sedaj, ko ste noseče? Jaz ga skoz prenašam, ker drugače ne gre...če ne druzga, po stopnicah še ne zna sam...

Doma imam 10 mesecčno hčerko ki ima cca 10kg. Jo seveda vlačimo po rokah in jo tud mislim da nadaljnega, če ne bo nič narobe. Me bolj muči to, da mam probleme s križem, ona bi pa rada da sjo spehajamo ker še ne zna sama hodit ;)

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
15.8.2010 12:20:32   
cukica
Sam na hiter,da vas mal pozdravim,sem čist na tleh. Včeraj nam je avto zbil kužka,za namešček sta mela pa še Tast in Tašča nesrečo. Cel dan sem prejokala in v usta nisem mogla spravit niti grižljaja.Slabo mi je in sem čist paf,...
V albumček sem dala slikco mojga bušija,...
Držte se in se slišmo,ko bom mal bol Kull,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
15.8.2010 13:13:11   
meta21
Ojoj, cukica!user posted image

Upam, da so vsi ok-nisi nič napisala, kako hudo je. Pa nikar se tako zelo ne sekiraj. Pikica vse čuti in je žalostna s teboj (pa še lačnauser posted image ). Poskusi se čimprej pomiriti in kaj pojesti!user posted image user posted image user posted image

user posted image Buši pa tudi tebi pridno raste.user posted image Imava približno enako velikega, le da mam jaz malo več podlage. Me je že kar malo skrbelo, ker jih toliko piše, da se nič ne redijo in nimajo še nič trebuščka. Jaz sicer zapnem kavbojke ampak me tako motijo, da jih ne morem nosit.
V prvi nosečnosti, ko sem na koncu že težko prenašala svojo 3-mestno številko sem si obljubila, da nikoli več ne bom tako težka zanosila, a sem tokrat žal štartala s samo 3 kg manj. No, če 5x rodim bom imela že 15 kg manjuser posted image . Je treba bit pozitiven!

< Sporočilo je popravil meta21 -- 15.8.2010 13:19:05 >

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
15.8.2010 13:34:40   
Anonimen
Cukica, upam, da so ok. Mi je zelo žal za kužka. Meni tudi, če me nebi hormoni dajal bi jokala kot dež. user posted image user posted image user posted image Čestitke za bušija, ful se lepo vidi! Moj je manji, se je pa že začel kazato.user posted image Sicer pri naši ženski strani je znano, da se nam potem začne kazati buši 100% uro, ko pridemo v drugo trimesečje.user posted image

Ja res punce, vedno se splača po drugo mnenje, to vam roko na srce polagam. Tudi pri morfi., če kar kol ni ok, ne obupat, po drugo mnenje!

No pa še jaz, jaz se nisem nič zredila, celo kile sem dol dala in jih držim. Verjetno zaradi slabosti in bruhanja. Pa če cukrček me daje, da je prenizek. Vse malo povezano pa še sikerancije in držim težo. Me vsaj ne bo G gnjavila, ko bo prišla iz dopusta, že tko ma neke čudne ideje o hujšanju.

Joj, dekleta, mene tud zgaga, že par dne. Nikakor se jo neznebim, jaz sem si sicer pomagala za ruparutom (sej ne vem kako se reče). Moram rečt, da kljub tako ugabnemu okusu mi je pomagalo. Drugače pa mi zelo pomaga radenska ali pa pepsi. Pa pepsike nisem pristaš, ampak zanč mi je dal moj dragi za popit deci in kako lajšanje. Bodo še G hudi, ker take pišemo user posted image kar nebi smele pit.

Potem bomo mele noč čarovnic z bušiji?user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 1517
15.8.2010 13:42:45   
cukica
Meta21 in Pilotgirl7 s kužkom je full hudo,čakamo,da ga peljemo nazaj k veterinarju,bojim se,da ga bomo mogli dat uspavat.Vem,da bo tako bolje kot,da se matra. Ampak men je vse en tko hudo,ker sem bla full navezana nanj. Bo že imam svojo pikico,ki me tolaži. Jedla sem bolj malo,ker mi ne paše ampak sem se potrudila.Tast in Tašča sta v redu razen avto razbit. Jaz sem se zredila 3 kg do sedaj. 

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
15.8.2010 14:12:28   
Anonimen
cukica, če ti ni problem € pa da se odločiš za operacijo kužka, če ni preveč notranjih poškodb. Ti svetujem veterinsarsko fakuteto-> veterinarska klinika, so mojstri. Če ti je predaleč so še zelo dobri in uspešni (imam sama izkušnje) Grosuplje Veterinarska klinika Grosuplje ali pa Postojna.

Glede streptokokov, sem pa tudi jaz zmedena. Na forumu MON, se zelo deljenega mnenja. Je pa glede zdravljenja antibiotikov sedaj tako, da nosečke ne zdarvijo več, ker so ugotovil, da nima poante (tako napisal dr. Pušenjak), zato mora ob prevzemu v porodnišnico ob prijavi povedati, da je pozitivna in oni potem dajejo 4 ure v žilo antibiotike, vendar če porod traja dle, se mora to ponoviti. dr. Pušenjak pravi, da se te streptokoki nahajajo lahko v ustih, koži, prebavilih in nožnici. Če pa slučajno dete zboli, ponavadi vedno takoj opazijo in dajo antibiotik. Tako, da vprašanje, koliko se to splača ali pa ne, ker če maš na koži, veš pa ne ali je bil vaginalni bris negativen, misliš da nisi nosilec, v resnici pa vseeno si. Kle so res dileme.
Zasledila sem, da so okužbe redke, morda 3 ali 4x v vsej slovenski populaciji na leto.

(odgovor članu cukica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1519
15.8.2010 15:28:46   
little*miss
Dan.

Najprej da pohvalim Tio, ker sem včeraj napisala da od torka že ne spi, danes je prespala celo noč user posted image To že drugič ta teden odkar se ne dojima več. Prej sma se zbujali vsaj 5 krat na noč in sem bila že fejt utrujena, pa sem si rekla da bom ukinla dojenje. Po eni strani pogrešam najino crklanje, po drugi pa sem presrečna, ker občutno več spimo. Zbudi se enkrat na noč, sicer je budna uro, uro pa pol, ampak je vseeno boljše.

Glede dojenja pa so v Ptujski porodnišnici super. Ko je nisem znala pristavit so mi pokazale, poklicala sem jih parkrat, in so mi vedno znova kazale in vedno so se lepo obnašale. Edino z eno sestro sem se menla in je rekla da je ful jezna ko se trudi z nekaterimi mamicami, da bi dojenje steklo, one pa že od začetka vedo, da nebodo dojile pa tega ne povejo.

Cukica user posted image

Nekaj vas bom poklikala za prijatelje, da bom lahko albume gledala.

< Sporočilo je popravil little*miss -- 15.8.2010 15:29:26 >

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
15.8.2010 15:41:02   
Anonimen
Tole sem pozabila prilepiti k temi o streptokoku b.
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1026466

(odgovor članu little*miss)
  Neposredna povezava do sporočila: 1521
15.8.2010 15:42:32   
d´ori

Cukica res mi je žal, da se je vse skopalo nate in to ob en dan. Upam, da bo kuži vredu, ker jaz imam doma tudi enega takega družinskega člana in bi me čisto zlomilo, če se mu kaj zgodi. Ker pričakujem prvega otročka je bil moj otroček do zdaj moj Ben in bi bila na tvojem mestu neutolažljiva. No vseeno se probaj čimmanj sekirati, saj moraš misliti na tvojega pikca. Kuža pa naj čimprej ozdravi. Čestitke za tako lepega bušija! user posted image user posted image

PilotGril super, da si se potolažila. Pušenjak je res carski in zna odgnati vse skrbi s svojo trezno razlago. Jaz ga res spoštujem in cenim njegovo mnenje. Mi je pomagal že marsikatero skrb odgnati.

Meni pri zgagi pomaga edinole Donat. Pred leti sem imela s tem strašne težave in sem kar naprej jedla Ruporut tablete potem pa sem izvedela, da Donat pomaga in res mi je. Za nosečnice je pa tako ali tako zelo piporočljiv, saj je naraven, pomaga proti zgagi, deluje odvajalno, ima polno magnezija......

Mene za enkrat ni nič strah poroda, ker vem, da mi lahko lajšajo bolečine. Kar se tiče presredka bi takoj pristala, da mi ga prerežejo, ker se mi ne zdi smiselno, da bi se pretrgala in tako lahko imela še več težav. Me je pa strašno strah dojenja, ker bo to zame prvič in se mi zdi, da tega nikakor ne bom znala in da ne bo tako luštno kot opisuje nekatera literatura.

Sicer pa po eni strani komaj čakam, da pridem do poroda, ker mi ta nosečnost ni tako luštna stvar, kot sem mislila, da bo. Predstavljala sem si, da je neizmerno luštno, ko si user posted image No zdaj me pa neprestano nekaj skrbi. Ko sem imela krvavitve sem bila skozi v strahu, da bom imela SS in izgubila oba otročka. Ko sem izvedela, da enemu srček več ne bije bi me skoraj pobralo od žalosti. Do pred kratkim me je skozi skrbelo, da bo še drugi umrčkal. No zdaj sem se rešila tega strahu, pa vsa panična čakam izvid za tokso in upam, da ni sveža okužba, ker drugače bo spet ena sama skrb user posted image Upam, da ko dobim ta izvid in bo vredu končno začnem uživati user posted image user posted image

Punce uživajte v tem lepem sončnem dnevu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
15.8.2010 15:43:55   
samsara04
Po dolgem času spet en lep pozdrav!

Sem vesela zate, Pilotgirl user posted image Se strinjam s tabo, da je drugo mnenje zelo pomembno. Nuhalno imam jutri in komaj čakam. Drugače pa mi je (po moje) gin. določil napačen DP in sicer 25.2.2010. Ni upošteval, da je moj cikel trajal v povprečju 34 dni (na kar sem ga opozorila) in je bil plodek manjši od pričakovanega (po njegovem sem bila v 11. tednu in imela komaj 3cm veliko pikico). Zato sem mnenja, da sem šele sedaj v 11. tednu in žal ne bom rodila v februarju. Kljub vsemu ostajam z vami user posted image Vsekakor bom jutri izvedela več.

Cukica, želim ti, da bi tvoj kuža čimmanj trpel, da bi se izšlo, kot bo najbolje zanj. Pred mesecem je avto zbil mlado muco moji mami. To muco sem videla le parkrat, a sem kljub temu precej jokala. Fant je mislil, da je z mano kaj hudo narobe, a šlo je "le" za muco.

Zanima me, če ima katera glavobole. Pri meni so precej pogosti in sem še toliko bolj občutljiva ter me s tira vrže vsaka malenkost user posted image . Prav ne vem, kako me lahko fant prenaša.

Lp

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
15.8.2010 16:28:14   
meta21

cukica, če ti ni problem € pa da se odločiš za operacijo kužka, če ni preveč notranjih poškodb. Ti svetujem veterinsarsko fakuteto-> veterinarska klinika, so mojstri. Če ti je predaleč so še zelo dobri in uspešni (imam sama izkušnje) Grosuplje Veterinarska klinika Grosuplje ali pa Postojna.

Za Grosuplje ti lahko tudi jaz potrdim, da so dobri. Sem njihova redna stranka (mam labradorko) in praktično soseda.

PilotGirl, glede Rupuruta bodi previdna, ker mislim, da ga v nosečnosti ne smeš jemat. Malo se pozanimaj pri G. V lekarni mi je rekla, da lahko jemljem samo lekadol (nima veze z zgago) in granobil za grlo- Tudi lekadola plus C ne smemo.

Little miss, moja svakinja je nad Ptujsko P tako razočarana glede dojenja, da gre v drugo v MB rodit. Je rekla, da so bile neprijazne, da ji niso skoraj nič pomagale. Sploh ji niso verjele, da mali enostavno ne zagrabi. Je padla v depresijo, ko je domov prišla, ker se je krivila, da otrok hujša.

Samsara, glavobole lahko povzroča tudi zaprtost. Če je hudo vzemi lekadol in pa veliko tekočine pij (najboljše vodo).

Punce glede Donata in Radenske bodite previdne, ko/če boste začele zatekat. Vsebujeta namreč precej natrija (tudi nekatere negazirane vode) in povzročata zatekanje. Kuhinjska sol je namreč Natrijev Klorid (NaCL)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
15.8.2010 18:23:55   
cukica
Punce hvala vam za vse spodbudne besede.NAžalost je naš kužek Srečko danes preminil,je imel zlomljeno hrbtenico in je bilo najbolje,da smo ga dali uspavati.Tolaži me le to,da smo ga rešili muk,ampak men je tko hudo.Sicer mam jaz še svojo lizo mucko Niki,ki je z mano že 6 let.Sam to ni to,...
Se vam javim kaj,...Hvala vsem

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?