Nina33
|
Helou! Dons sem pa sploh v elementu . IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa jaz sem pa drugače razumela, da je bolje da režejo ker je lažje zašit če je vrezano, kot pa šivat raztrganino - to verjamem. Je pa res, res da pri nas preveč presredkov režejo, čisto zaradi preventive- brezveze. Jaz bom rekla da naj me ne režejo, če se bom strgala bom, če ne pa še bolje ;) morajo pa rezat pri predčasnih porodih, ker je baby se bolj občutljiv kot ponavadi in mora imet čim lažjo pot ven - ok, to pa razumem. Ja, menda je lahko zelo hudo, če je huda raztrganina, če je mala,pa se baje lažje celi . Zato naj bi tudi rezali samo takrat, ko se že skoraj samo od sebe pretrga in tako samo preprečijo kakšno večjo škodo ( tiste hude raztrganine tja do anusa). Pa v sobi sem dve mladi mamici imela, obedve "samo" strgani in zašiti, pa sta obe rekli, da ju čisto nič ne moti tist en, dva šivčka. Jaz sem jih sicer imela več, ampak... Mah, jaz sem do svoje izkušnje babcam zaupala, v materinski šoli smo imeli eno tut s KR P pa je bila prav super, tale naša pa... jo jaz kar za vse krivim, mogoče po krivici, za presredek sem pa 99,9%, da je pač "ziherašica" (no, če sem slabe volje, je bla pač žleht). Zdej bo zihr vse super . Dojenje, joj, da ne štartam še o tem... Sva se midva oba namatrala (sine in jaz), nama je sicer po dobrem mesecu zalaufal, je pa res, da je absolutno zavračal flaško (že v porodnišnici, so se še sestre tam z njim pošteno namučile, da je vsaj malo spil) in ni nikoli nadomestka dobil, sem si kak teden nekaj pumpala, samo HB ni bilo dolgo treba. Meni je mleko priteklo šele tretji,četrti dan, mali je pa s tretjim dnem zlatenico fasal (zaradi ogromnega hematoma na glavi - je (pre)dolgo v moje kosti pritiskal) in je bil ves zaspan in nezainteresiran. Že prej ni na teži pridobival, poj sploh ne, jaz sem bila napsihirana do konca, jokala ko dež dva dni skupaj, vsa razočarana nad sabo... Pa so bile sestre prijazne, pa patronažna poj tut, se je po dobrih 4 tednih stvar za 100% popravila, po 1. pregledu fanta sem bila pa sploh pomirjena in se je polno dojil do 6,5 meseca, čisto pa nehal šele pred ene tremi tedni , pa mu le mesec in pol manjka do druge svečke. Je res psiha klele močan faktor in zdaj čisto razumem tiste, ki ne morejo dojit,ker če ne bi bila 1000% da bom dojila ( sem pravila: "Ja, zakaj jih pa drgač ''''''''mamo?" ) in trmasta ko vol, bi sigurno posilila fantu nadomestek pa mirna Bosna. Že tako ni prav veliko manjkalo. Meta21 sta pa res skoraj enako stara, ja, naš je malo mlajši, pa ne prav veliko. In tele trojke so očitno res en , še pri štirkah ni rok skoz v usta tišal, zdaj pa... Pa šele zgornji dve mu rasteta, bomo morali še spodnje potrpet. Si ti kdaj probala neki Gengigel al neki tacga? Je pa danes lubek malo boljše volje, spet skoraj tisti zlati, zlati fantek, s katerim ni skoraj nič dela . Od nekdaj rabi veliko pozornosti, pa po večini imam tega dost na razpolago, se pa tud meni zdi, da me tale nosečnost mal manj potrpežljivo dela . Ojla, PilotGirl7, super za dobro G in Pušenjaka, lepo, da si pomirjena . Za uno olje sem pa jaz tut slišala že, s prve roke, samo je v prvo lepo prišla skoz, v drugo so jo pa rezali , pa se je obakrat mazala. Verjetno je še največ odvisno res od babce, pa seveda od "genetike", če smo bolj "trde" smo bolj trde . Je pa res, kot sem že napisala, zdej nimam nobenih težav tko, de... bo že, samo da bo dete zdravo. Klara1, moj mali ima dobrih 12 kil, pa ga dvigujem za v stolček dat pa za na previjalno pa tak, drugače se itak ne mara nosit. Dokler mi bo kul, ga bom dvigala, poj pa pač ne več. Bomo videli. Pa meni so tut pravili, da so fantki rajš čez rok, pa se je naš 8 dni prej rodil . Če ni eno, je pa drugo . Lep večer vsem so ! Nina
< Sporočilo je popravil Nina33 -- 14.8.2010 17:51:35 >