Najki
|
Anju meni je kdaj pa kdaj uslo sele po porodu, samo potem se je umirilo in do nove nosecnosti nisem imela problemov, potem pa spet ampak ko sem bila ful bolna in ful kasljala v prvem trimesecju. Pred porodom in med prvo nosecnostjopa BP, ker v bistvu misice se niso bile zrahljane. Caroline ce si na bolniski, se prispevki drugace racunajo in odpadejo recimo malica in voznja in te stvari, zato je tudi nizja placa, potem je se odvisno ali bolnisko placuje delodajalec ali zavarovalnica, kot v tvojem primeru, mogoce celo delita placevanje prispevkov,... Mogoce vasa racunovodkinja nima niti podatkov, ker bi morala zavarovalnica to rihtat... Razen ce delodajalec placa in potem dobi povrnjeno kakor pri negi. Mah velik je tega zmisljevanja. Wild sej js bi si tud najraj par dnevnih alarmov za keglove nastimala . Sam pri mazanju presredka ka je treba tudi nekako masirat in raztegovat, kar zna tudi boleti. Jaz nisem niti mazala niti raztegovala, pa nisem bila rezana ali sivana. V Postojni seposebej trudijo za to, pa mende je to zdej trend tudi v drugih porodnisnicah. Pokora za ta corn syrup poglej v kaksen hipermarket na tisto polico, ki ima tudi gavin sirup in take alternativne zadeve, sicer ima pa Kalcek veliko izbiro alternativnih zadev, ce se v Slo prodaja, bi ga Kalcek zihr imel. Pri 6m z letalom pa je podvig. Mi smo sli takrat enkrat z avtom do Prage, na letalo me je malcka ful strah peljat, ker vem kako je, ce imas zastopan nos in ti hoce glavo raznest zaradi pritiska... Dojencki pa ne znajo izravnavat in niti ne ves, ce imajo dosti prehodne kanale. Potem goltanje ali dojenje prav nic ne pomagata, ce so cevi zamasene in boli k hudic. Zdej, ko zna ze spihat nos, bi se upala. Ocetovski oddas po rojstvu, ker takrat zacne veljat in ne ves, kdaj se bo otrok rodil, pred tem naj delodajalca obvesti o pribliznem datumu in da izpolnit in potrdit tisti del vloge, ki jo pac oni uredijo, datum nastopa dopusta pac dopise po porodu. Potem lahko lepo dan po porodu skoci na CSD oddat, predno pride na obiske. Seveda, ce je mislil takoj koristit. Samo mora pa vpisat vse, kako bo koristil ostanek ocetovskega, ker naknadno ne more vec dati vloge za ta del. Je ful bedno ja, kaj pa ves, kdaj in kako bo hotu v roku treh let to ponucat... Pa se delodajalca mora kak mesec prej obvestit, da bo koristil ocetovski (tko da ga ne more, ce otrok zboli, ker je to pac nenapovedano...). Pa itak je ta del neplacan. Vam povem kako gre porodniska na Hrvaskem? Pol leta dobivajo polno placo, potem pa polovicno do konca... Ce bi recimo oce koristil drugo polovico porodniske, bi on dobival skos polovicno. Ce imajo dvojcke, je sicer porodniska do tretjega leta se mi zdi, sam spet dobis polovicno porodnisko ze po sestih mesecih... A si predstavljate 2 otroka do tretjega leta podpirat s polovicno placo? Pa da ne pozabim, da imajo cene iste kot pri nas, nasa minimalka pa je njihova povprecna placa!@! Minimalko imajo oni pod 300 EUR... Se mi zdi, da se sploh ne moremo pritozevati. V Ameriki je pa sploh samo dva ali tri mesece porodniske. Tinaaleks a so ti rekli, da ksn Buscopan jemlji za lazne? Men je rekla babica iz porodnisnice, naj si jih zrihtam, ko se omenila menstrualne krce, pa se mi zdi, da to kar svetujejo pri laznih popadkih. Mende niti na recept ni. Mehur je mene pred par dnevi nekaj zbadal in lulala sem na pet minut po par kapljic. Sem vzela dve brusnicni kapsuli in je bilo v redu, pa za vsak slucaj sem se par dni po eno kapsulo jemala in moram rect, da sem ful lepo odvajala vodo po tem. Poskusi sasadejan. js mam te kapsule skos doma in ce me kaj pospika po mehurju na vsake cetrt leta, vzamem dve kapsuli in je takoj v redu. Bi jih kar dnevno jemala, pa ne vem, ce lahko . Aja 3x mami zimsko vreco si ti mislila tisto zascito za nogice, ki pride z vozicki, ne prav vreco. Saj sem se ze sprasevala, ce je to to. Tisto je res samo za veter in dez, od spodaj ima pa luknje. filisa, ti srce ne bo dalo pustit otrocka jokat. v P. smo si cimre pomagale kakor je slo s cuvanjem, samo je imela vsakega svojega za mirit in nosit, posteljice se ne zibajo in ni slo se tujega mirit. sploh je pa tisti eden zbudil vse in so naenkrat imele polne roke. pa tudi ne upas si tujega dojencka v narocje kar tako jemat, ce se ne zmenis. Tudi dotikale se nismo drugih otrock razen za mogoce dudo popravit. Saj ne bos okoli hodila polulana, sam bos pa velikokrat zadrzevala in skrajsala povprecje lulanja za pol . Aja pa ce se ti otrok joka, se mimogrede oglasi ksna sestra gledat kaj je in pol te se cudno gleda, zakaj nisi pri mulcku ipd. Je kar en tak pritisk v zraku, ker noces, da tvoj vse druge zbudi, ki so komaj zaspali, pa noces ga drugim naprtit, pa ne da se ti s sestro ubadat. Sploh ce si prvorodka no. V drugo se zihr ne bom toliko obremenjevala kot prvic, ker imam ze izkusnje s handlingom, previjanjem (prvic je bil boscek prepuscen sestram, niti nisem vedela kdaj je cas za to in nic, one so ga prisle parkrat na dan previjat), dojenjem. Prvic sem bila pa kot slon v stacuni s porcelanom. Zinchy ne hodi v tople bazene, ker tam je pravo gojisce bakterij. Pejt v hladnejse. MV meni niti merit noce, ker je samoplacnisko. Katis kaksno hiso si pa zamisljata? Montazno, varcno, montazno - varcno, zidano od a do z po vajinih zeljah? missD to k se tasca ponuja za pomoc poznam in mi je isto cuden filing. Sam predstavljaj si sebe, da bi komu ponudila pomoc okoli tega in ali bi imela kaksne predsodke in ali bi ocenjevala tisto osebo po tem ipd., verjetno ne bi. Bi samo hotela pomagati. Tasca verjetno isto na to gleda, ceprav tebi drugace zveni v glavi. Ce bos rabila pomoc, ji najdi kaksno manjse delo, se pomagalo bo pri vajinem odnosu. Sej moja se tudi ponuja za pucat, pa kolikor me mika recti ja, bom rekla naj pride tamalega cuvat za pol dneva, dokler jaz pucam. Itak je to njej sanjska ponudba, cel dan s tamalim zunaj sama .
|