Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 20.7.2010 22:32:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz znam spečt samo navaden kruh iz različnih mešanic moke ... če te zanima recept za zeloooo dober kruh, ti ga lahko zaupam ... ni pa neke eksotike tule
< Sporočilo je popravil Otika -- 20.7.2010 22:33:01 >
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 20.7.2010 22:36:26
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Jaz znam spečt samo navaden kruh iz različnih mešanic moke ... če te zanima recept za zeloooo dober kruh, ti ga lahko zaupam ... ni pa neke eksotike tule Saj sem rekla in/ali eksotične Pa itak je eksotika zelo širok pojem Kar na plano z receptom, bom vesela
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 20.7.2010 22:48:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene je tako mami naučila pečt, mami pa ena stara teta ... torej jaz pečem iz pol kile moke (pa recimo da iz bele) ... v skodelico stresem 3/4 kocke kvasa in žličko sladkorja ter zalijem vse skupaj z deci mlačne vode, zmešam in postavim na toplo da naraste. Med tem v skledo stresem moko in na sredini naredim jamico, ob rob sklede pa stresem 2 ščepca soli. Ko kvas "zavre" ga zlijem v jamico in počasi začnem mešat tako da postopoma vmešam moko, ki je okoli ... ter dodajam postopoma še okoli 2dcl vode ... samo vodo je treba dodajat po občutku in ne preveč, ker moke se kasneje ne sme več dodajat, da bi zgostil testo, ker se kruh drobi potem. No in ko imaš tako kompaktno suho kepo tsta, jo pokriješ s srvetom in pustiš na toplem vzhajati 1,5 ure ... potem testo streseš na pomokano površino in ga z rokami res fino pregneteš in pustiš počivati še pol ure. Med tem pa pečico segreješ na 200°C (tut pekač naj se segreva v pečici). No in po pol ure na vroč pekač streseš testo, ga poškropiš z vodo in flikneš za cca. 20-30minut v pečico. Ko ga vzameš ven ga preložiš na rešetko in pokriješ s srvetom ter počakaš, da se shladi ... in je dober ko 100 pa še svež in mehak ostane tut do 3 dni, če ga seveda ne pojemo prej ... samo res pa je, da se moke ne sme dodajat ... samo vodo je treba prav dozirat. To je tak osnovni recept, potem se pa samo igraš z dodatki kot so različne vrste moke, semena, pražena čebula, ocvirki, itd. ...
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 21.7.2010 8:36:34
|
|
|
|
zvezdan
|
jaz ga pečem v kruhomatu, tako da ne vem če ti bo recept prišel prav no kruh pečem iz pirine moke in sicer zmešam žlico olja, 250ml vode, žličko soli, žličko sladkorja. Nato dam 450g moke in na vrhu v jamico še žličko sladkorja in nanj kvas v prahu. Pravijo da kvas bolje deluje če ga daš na sladkor. Nasproten učinek pa ima če ga daš na sol. To je recept za 750g hlebček kruha. No ampak kakor sem že rekla ga delam v kruhomatu tako da mi potem zmeša in speče avtomat
_____________________________
Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril. za srečo moraš iztegniti roko
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 21.7.2010 8:53:00
|
|
|
|
uškinamama
|
1/2 KG pirine moke 2,5 dcl navadnega jogurta 1 dcl radenska 1 pecilni prašek 1 žlico bučnega olja 1 pest bučnih semen soli c.b Vse skupaj premešaš in daš pečt v pekač za mufine za cca. 25 min. Slastni zalogajčki za malico.
_____________________________
Najina Uš : staršem prijazen otrok.
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 21.7.2010 11:21:43
|
|
|
|
špelin@
|
Otika in zvezdan, hvala uškinamama, hvala tudi tebi, evo, tako vrsto eksotike sem iskala Bom preizkusila.
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 21.7.2010 11:32:55
|
|
|
|
uškinamama
|
ja, tej kruhki so kot droga...jaz jih pečem trikrat na teden. Narejeni so takoj, idelani za malico . Če imaš tisto eko, bio moko z luščinami ti bo šlo več tekočine.
_____________________________
Najina Uš : staršem prijazen otrok.
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 21.7.2010 20:04:18
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama 1/2 KG pirine moke 2,5 dcl navadnega jogurta 1 dcl radenska 1 pecilni prašek 1 žlico bučnega olja 1 pest bučnih semen soli c.b Vse skupaj premešaš in daš pečt v pekač za mufine za cca. 25 min. Slastni zalogajčki za malico. vredno sprobat. .
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 22.7.2010 10:55:20
|
|
|
|
sanelaa
|
Jaz dam pol kile moke, eno vrečko suhega kvasa, sol in vodo. Fajn zgnetem, malo pustim in dam pečt. Simpl ko pasulj.
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 22.7.2010 15:18:43
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama ja, tej kruhki so kot droga...jaz jih pečem trikrat na teden. Narejeni so takoj, idelani za malico . Če imaš tisto eko, bio moko z luščinami ti bo šlo več tekočine. Bom tole za vikend pekla
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 22.7.2010 15:19:49
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta jaz delam tega: http://www.kulinarika.net/recepti/9450/kruh/kruh-brez-gnetenja/ iz vseh sort moke.... ali pa z raznimi dodatki... ocvrta čebula, olive, sir šunka... semena itaq... Zanimivo, zanimivo, po slikcah sodeč pride ta kruh res lep in zagotovo okusen, bom preizkusila, hvala.
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 22.7.2010 15:21:37
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa Jaz dam pol kile moke, eno vrečko suhega kvasa, sol in vodo. Fajn zgnetem, malo pustim in dam pečt. Simpl ko pasulj. Jaz dam pa vse našteto plus eno malo žličko sladkorja Zdaj pa v tej temi iščem posebne recepte - eksotične, specialne, nenavadne, nevsakdanje,... Porkaš, kje je ronja?
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 22.7.2010 15:44:26
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Porkaš, kje je ronja? na dopustu
_____________________________
If you're too open-minded, your brain will fall out.
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 22.7.2010 15:45:49
|
|
|
|
sonček33
|
Porkaš, kje je ronja? Najbrž na morju ..in je dolgo ne bo ...
_____________________________
...svet je poln lepih rožic tete Pehte...
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 22.7.2010 15:47:27
|
|
|
|
špelin@
|
Hja, ni kaj, imam fantastičen tajming... No, saj tema bo počakala
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 24.7.2010 20:00:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: zvesta jaz delam tega: http://www.kulinarika.net/recepti/9450/kruh/kruh-brez-gnetenja/ iz vseh sort moke.... ali pa z raznimi dodatki... ocvrta čebula, olive, sir šunka... semena itaq... Zanimivo, zanimivo, po slikcah sodeč pride ta kruh res lep in zagotovo okusen, bom preizkusila, hvala. meni je super, ker je tak mehak... domači kruhi pridejo ponavadi zbiti, ta je pa puhast.... dam pa običajno pol vode pol mleka.. Tudi kruh po "mejem" receptu zelo mehakpride ... najbolj mi je pa to všeč, ker se tut še 3. dan ne drobi Bom pa sigurno sprobala recept od uškinemame ... se zlo slastno bere
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 11.8.2010 15:47:01
|
|
|
|
špelin@
|
uškinamama, kako je pa tale tvoj pirin kruh z bučnicami dober, končno preizkusila
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 11.8.2010 15:52:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ uškinamama, kako je pa tale tvoj pirin kruh z bučnicami dober, končno preizkusila Jaz sem ga tut probala ... samo ne vem al sem kaj narobe naredila, samo je bil tak zbit kruh to, tako da sem ga sama jedla, ostala družinska člana sta se pa uprla
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 11.8.2010 15:52:59
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ uškinamama, kako je pa tale tvoj pirin kruh z bučnicami dober, končno preizkusila aneda je fanj? Enostaven in dobeeeeer , ravno za malico sem enega snedla
_____________________________
Najina Uš : staršem prijazen otrok.
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 11.8.2010 15:56:27
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ uškinamama, kako je pa tale tvoj pirin kruh z bučnicami dober, končno preizkusila Jaz sem ga tut probala ... samo ne vem al sem kaj narobe naredila, samo je bil tak zbit kruh to, tako da sem ga sama jedla, ostala družinska člana sta se pa uprla hm, veš, da ne vem kaj se ni izšlo...ker moji mufinčki so res rahli....Ugibam, mogoče premalo tekočine?
_____________________________
Najina Uš : staršem prijazen otrok.
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 11.8.2010 16:02:14
|
|
|
|
zvezdan
|
ali pa preveč maščobe.
_____________________________
Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril. za srečo moraš iztegniti roko
|
|
|
|
RE: Domač kruh - tak in drugačen :) 11.8.2010 16:07:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma saj, ker se mi recept ful fober sliši ... tako da jih bom šeenkrat probala naredit ... upam, da mi sedaj uspejo!
< Sporočilo je popravil Otika -- 11.8.2010 16:08:07 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?