Domač kruh - tak in drugačen :) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


špelin@ -> Domač kruh - tak in drugačen :) (20.7.2010 21:47:54)

Zanimajo me recepti za posebne in/ali bolj eksotične vrste kruha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zagotovo imate na zalogi slastne ideje (sem zasledila npr. v pisanju uporabnice ronje), zato lepo prosim za recepte oz. opis sestavin.




Anonimen -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (20.7.2010 22:32:47)

Jaz znam spečt samo navaden kruh iz različnih mešanic moke ... če te zanima recept za zeloooo dober kruh, ti ga lahko zaupam ... ni pa neke eksotike tule [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




špelin@ -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (20.7.2010 22:36:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Jaz znam spečt samo navaden kruh iz različnih mešanic moke ... če te zanima recept za zeloooo dober kruh, ti ga lahko zaupam ... ni pa neke eksotike tule [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Saj sem rekla in/ali eksotične [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa itak je eksotika zelo širok pojem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] Kar na plano z receptom, bom vesela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (20.7.2010 22:48:49)

Mene je tako mami naučila pečt, mami pa ena stara teta ... torej jaz pečem iz pol kile moke (pa recimo da iz bele) ... v skodelico stresem 3/4 kocke kvasa in žličko sladkorja ter zalijem vse skupaj z deci mlačne vode, zmešam in postavim na toplo da naraste. Med tem v skledo stresem moko in na sredini naredim jamico, ob rob sklede pa stresem 2 ščepca soli. Ko kvas "zavre" ga zlijem v jamico in počasi začnem mešat tako da postopoma vmešam moko, ki je okoli ... ter dodajam postopoma še okoli 2dcl vode ... samo vodo je treba dodajat po občutku in ne preveč, ker moke se kasneje ne sme več dodajat, da bi zgostil testo, ker se kruh drobi potem. No in ko imaš tako kompaktno suho kepo tsta, jo pokriješ s srvetom in pustiš na toplem vzhajati 1,5 ure ... potem testo streseš na pomokano površino in ga z rokami res fino pregneteš in pustiš počivati še pol ure. Med tem pa pečico segreješ na 200°C (tut pekač naj se segreva v pečici). No in po pol ure na vroč pekač streseš testo, ga poškropiš z vodo in flikneš za cca. 20-30minut v pečico. Ko ga vzameš ven ga preložiš na rešetko in pokriješ s srvetom ter počakaš, da se shladi ... in je dober ko 100 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] pa še svež in mehak ostane tut do 3 dni, če ga seveda ne pojemo prej ... samo res pa je, da se moke ne sme dodajat ... samo vodo je treba prav dozirat.
To je tak osnovni recept, potem se pa samo igraš z dodatki kot so različne vrste moke, semena, pražena čebula, ocvirki, itd. ...




zvezdan -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (21.7.2010 8:36:34)

jaz ga pečem v kruhomatu, tako da ne vem če ti bo recept prišel prav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] no kruh pečem iz pirine moke in sicer zmešam žlico olja, 250ml vode, žličko soli, žličko sladkorja. Nato dam 450g moke in na vrhu v jamico še žličko sladkorja in nanj kvas v prahu. Pravijo da kvas bolje deluje če ga daš na sladkor. Nasproten učinek pa ima če ga daš na sol. To je recept za 750g hlebček kruha.

No ampak kakor sem že rekla ga delam v kruhomatu tako da mi potem zmeša in speče avtomat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




uškinamama -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (21.7.2010 8:53:00)

1/2 KG pirine moke
2,5 dcl navadnega jogurta
1 dcl radenska
1 pecilni prašek
1 žlico bučnega olja
1 pest bučnih semen
soli c.b

Vse skupaj premešaš in daš pečt v pekač za mufine za cca. 25 min. Slastni zalogajčki za malico.





špelin@ -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (21.7.2010 11:21:43)

Otika in zvezdan, hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

uškinamama, hvala tudi tebi, evo, tako vrsto eksotike sem iskala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley16.gif[/image] Bom preizkusila.





uškinamama -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (21.7.2010 11:32:55)

ja, tej kruhki so kot droga...jaz jih pečem trikrat na teden. Narejeni so takoj, idelani za malico . Če imaš tisto eko, bio moko z luščinami ti bo šlo več tekočine. 




Hope2 -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (21.7.2010 20:04:18)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

1/2 KG pirine moke
2,5 dcl navadnega jogurta
1 dcl radenska
1 pecilni prašek
1 žlico bučnega olja
1 pest bučnih semen
soli c.b

Vse skupaj premešaš in daš pečt v pekač za mufine za cca. 25 min. Slastni zalogajčki za malico.




vredno sprobat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




zvesta -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (21.7.2010 20:14:15)

jaz delam tega:

http://www.kulinarika.net/recepti/9450/kruh/kruh-brez-gnetenja/

iz vseh sort moke....

ali pa z raznimi dodatki... ocvrta čebula, olive, sir šunka... semena itaq...




sanelaa -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.7.2010 10:55:20)

Jaz dam pol kile moke, eno vrečko suhega kvasa, sol in vodo. Fajn zgnetem, malo pustim in dam pečt. Simpl ko pasulj. 




špelin@ -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.7.2010 15:18:43)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
ja, tej kruhki so kot droga...jaz jih pečem trikrat na teden. Narejeni so takoj, idelani za malico . Če imaš tisto eko, bio moko z luščinami ti bo šlo več tekočine. 

Bom tole za vikend pekla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley16.gif[/image]




špelin@ -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.7.2010 15:19:49)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

jaz delam tega:

http://www.kulinarika.net/recepti/9450/kruh/kruh-brez-gnetenja/

iz vseh sort moke....

ali pa z raznimi dodatki... ocvrta čebula, olive, sir šunka... semena itaq...

Zanimivo, zanimivo, po slikcah sodeč pride ta kruh res lep in zagotovo okusen, bom preizkusila, hvala.




špelin@ -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.7.2010 15:21:37)

IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa
Jaz dam pol kile moke, eno vrečko suhega kvasa, sol in vodo. Fajn zgnetem, malo pustim in dam pečt. Simpl ko pasulj. 

Jaz dam pa vse našteto plus eno malo žličko sladkorja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Zdaj pa v tej temi iščem posebne recepte - eksotične, specialne, nenavadne, nevsakdanje,...

Porkaš, kje je ronja? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




khurde -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.7.2010 15:44:26)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Porkaš, kje je ronja? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



na dopustu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




sonček33 -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.7.2010 15:45:49)

Porkaš, kje je ronja?


Najbrž na morju ..in je dolgo ne bo ...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




špelin@ -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.7.2010 15:47:27)

Hja, ni kaj, imam fantastičen tajming... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image] No, saj tema bo počakala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




zvesta -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (23.7.2010 8:27:20)


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

jaz delam tega:

http://www.kulinarika.net/recepti/9450/kruh/kruh-brez-gnetenja/

iz vseh sort moke....

ali pa z raznimi dodatki... ocvrta čebula, olive, sir šunka... semena itaq...

Zanimivo, zanimivo, po slikcah sodeč pride ta kruh res lep in zagotovo okusen, bom preizkusila, hvala.



meni je super, ker je tak mehak... domači kruhi pridejo ponavadi zbiti, ta je pa puhast.... dam pa običajno pol vode pol mleka..




Anonimen -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (24.7.2010 20:00:29)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

jaz delam tega:

http://www.kulinarika.net/recepti/9450/kruh/kruh-brez-gnetenja/

iz vseh sort moke....

ali pa z raznimi dodatki... ocvrta čebula, olive, sir šunka... semena itaq...

Zanimivo, zanimivo, po slikcah sodeč pride ta kruh res lep in zagotovo okusen, bom preizkusila, hvala.



meni je super, ker je tak mehak... domači kruhi pridejo ponavadi zbiti, ta je pa puhast.... dam pa običajno pol vode pol mleka..

Tudi kruh po "mejem" receptu zelo mehakpride ... najbolj mi je pa to všeč, ker se tut še 3. dan ne drobi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Bom pa sigurno sprobala recept od uškinemame ... se zlo slastno bere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




špelin@ -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (11.8.2010 15:47:01)

uškinamama, kako je pa tale tvoj pirin kruh z bučnicami dober, končno preizkusila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (11.8.2010 15:52:02)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
uškinamama, kako je pa tale tvoj pirin kruh z bučnicami dober, končno preizkusila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jaz sem ga tut probala ... samo ne vem al sem kaj narobe naredila, samo je bil tak zbit kruh to, tako da sem ga sama jedla, ostala družinska člana sta se pa uprla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




uškinamama -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (11.8.2010 15:52:59)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

uškinamama, kako je pa tale tvoj pirin kruh z bučnicami dober, končno preizkusila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


aneda je fanj? Enostaven in dobeeeeer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ravno za malico sem enega snedla




uškinamama -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (11.8.2010 15:56:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
uškinamama, kako je pa tale tvoj pirin kruh z bučnicami dober, končno preizkusila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jaz sem ga tut probala ... samo ne vem al sem kaj narobe naredila, samo je bil tak zbit kruh to, tako da sem ga sama jedla, ostala družinska člana sta se pa uprla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


hm, veš, da ne vem kaj se ni izšlo...ker moji mufinčki so res rahli....Ugibam, mogoče premalo tekočine?




zvezdan -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (11.8.2010 16:02:14)

ali pa preveč maščobe.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (11.8.2010 16:07:34)

Ma saj, ker se mi recept ful fober sliši ... tako da jih bom šeenkrat probala naredit ... upam, da mi sedaj uspejo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>