|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nesrečna mamica
9.8.2010 14:13:55   
reba
Imam vse kar si lahko poželi ženska, razumevajočega partnerja in zlatega sinka starega 2 leti, službo, hišo, zdravje… Ampak jaz sem nesrečna,  sem zadirčna,  živčna, iz tira me vržejo malenkosti, razmetano, umazano stanovanjen, ne prenesem če se otrok popacka s hrano ali polije (kar je za 2 letnega otroka normalno ), tudi s partnerjem se veliko kregava, ker ga nonstop gnjavim.
Najhujše pa je to, da mi je sinko odveč  in mi je muka se ukvarjati z njim,  ko pridemo po službi in po varstvu domov, komaj čakam da pride večer, da gre spat. Če hoče da se z njim igram, mi je zelo težko in se raje izgovorim: mami mora to, mami mora ono… Sin bi mi moral biti prvi na vrsti po službi, nobeno pospravljanje, čiščenje,  ne bi smelo biti pomembnejše od sina, povrhu vsega pa je sin še zelo priden in si da že marsikaj dopovedati. Ne vem kaj je narobe z mano, res je da sem z sinkom že odkar sva prišla iz porodnišnice, (ločena sva bila samo 24 ur ko sem bila  v bolnici) s partnerjem pa sva bila 4 krat v kinu to pa je tudi vse, mogoče je to krivo, da je vsak dan isti,  trenutno nimava možnosti otroka dati v varstvo čez vikend, ali sem mogoče pregorela, ali bi rabila kakšno drobno spremembo v vsakdanjiku, počutim se grozno in nesposobno v tem začaranem krogu in sram me je. Kaj mislite ve, oz. ali se je katera že znašla v podobnem položaju. Lep pozdrav,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nesrečna mamica
9.8.2010 14:17:47   
Tiamo
welcom to the club DEPRESIJA.....

ni edina....... kak posvet s strokovnjakom ali druženje s prijatelicami pomaga...

srečno!

(odgovor članu reba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2010 14:28:15   
m_o_i
toplo ti priporocam, da vse tole poves svojemu osebnemu zdravniku. in RES ne cakaj, da se resi samo od sebe, ker se najvertneje ne bo...

hudo in tezko je prit it tega - been there, done that (ceprav se preden sem postala mamica)

user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2010 8:56:11   
žab*ca
Reba,kot razumem imaš otročka skoz doma,ni v varstvu?Ti nimaš službe in si cele dneve z njim? Se ne čudim tvoji težavi. Verjemi,ko imaš otročka samo 5 ur na dan,ostalo je v vrtcu ali spi,si še kako hudičevo rad z njim in te res ne briga umazano stanovanje. Tako da mislim da predvsem tu tiči tvoj problem. Rabiš oddih,poskušaj si ga privoščit.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2010 9:01:54   
darja.mark
Sej je napisala da ko pridejo s službe in varstva se pravi da malček ni cel dan z njo. 
Moram priznati da ko sem brala, sem videla tut malo sebe noter. Tut pri meni pride kak tak dan. Če je pa pri tebi to pogosto oz. vsak dan pa res ne vem...kaj pa svojemu dragemu si povedala? Kaj on pravi na vse to? Pa naj se on kdaj z mali ukvarja pa si ti vzami čas zase, počni kar tebe veseli, si boš malo baterije nafilala pa bo potem mogoče bolje? Če bi si enkrat na teden za začetek vzela čas zase mislim bi se stanje poboljšalo in več energije bi imela za svojega sinčka. in sama sebi dopovej, da te bo delo počakalo....pospravljaj ko daš sinčka spat, saj imaš še dovolj časa potem...tut jaz sem bolj pri pedantnih in me nervira če nimam pospravljeno, sam po drugi strani pa...poglej kako hitro rastejo naši sončki...en dva tri pa bojo šli od doma. Takrat ti bo pa žal da nisi bila več z njim takrat ko si mela šanso. Pogovori se s kom, lažje ti bo in poglej še z drugega zornega kota kjer se vidi malo drugače. Pa srečno!user posted image

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2010 9:05:13   
krtekxx
Dobra si, da to priznaš (npr. moja mama ni tega nikoli hotela priznati, pa se je ravno tako obnašala do nas otrok in sedaj se tako do vnukov). In ker to priznaš pomeni, da si želiš, da bi bilo drugače. Moje mnenje je, da je vsaka mamica malih otrok preobremenjena. Če ne fizično pa psihično. Je pa res, da se te obremenitve da lepo preživeti, če si optimist in si rečeš "vsak dan bo bolje". ker tudi v resnici tudi je. Poskušaj vsak dan posebej ugotoviti, kaj bi te veselilo - mene npr. zelo veseli čas, ko otroci zaspijo in lahko tisto urico, preden omagam še sama porabim za branje, pogovor z možem, sprehod, itd. Ali je možno, da si depresivna?

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2010 9:40:58   
pelin
Tudi jaz sem mnenja, da je za vse vzrok preobremenjenost, ki rada vodi v depresijo...prav tisto, ko namreč praviš, da ti v bistvu nič ne manjka in se sama sebi čudiš, zakaj si tako naveličana, otopela...vsega sita....se mi zdi tipičen pokazatelj.Tudi sama sem bila , sploh po prvem nekaj časa takšna...sama sebi sem se zdela grozna, pa nisem nekako mogla ven...meni je pomagal pogovor s prijateljicami, s partnerjem....s samo s seboj.Počasi sem se skopala ven, če se ne bi, bi definitivno šla do kakšnega strokovnjaka...hvala Bogu da jih imamo...Malo se ozri okrog, se s kom pogovori...ne, s teboj  se ne dogaja nič tako hudo nenavadnega...presenečena boš, koliko ljudi ima podobne težave...Po moje si že na dobri poti, če se zavedaš, da bi bile potrebne spremembe...Hja, to je ta naš naporen, stresen, včasih krut...drugič pa naravnost čudovit svet...

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.8.2010 10:08:00   
mamamajča
Ne skrbi, nisi edina.
Si pa ena izmed redkih, ki upa na glas povedati o svoji težavi. in da ji je otroček včasih odveč.
Se mi prav smiliš.

Najprej upoštevaj nasvet m_o_i in ne čakaj, da mine samo po sebi.
Potem ti pa svetujem, da malega brez slabe vesti pustiš pri babici ali v varstvu, in gresta z možem sama po dolgem času nekam. če bo otrok eno noč nekje prespal, mu ne bo hudega.
Ali pa še boljše, odklopi se vsaj za nekaj urc od družine, pa popokaj eno kolegico, pojdita nekaj in se nadihaj.

Saj ni nič čudnega, da v monotonih delavnikih, prenatrpanih, pride do take situacije. Drži se!

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.8.2010 10:33:28   
Teya D.
Res je, tudi takšni časi obstajajo, ko enostavno ne veš kaj bi sam s sabo.
Dostikrat razmišljam, kaj naj si začnemo popoldan z otroci doma. Vedno mi ni za veni bit, saj moraš bit zelo pozoren kaj počenjajo tamali ( posledica težav z zdravjem ), ko smo pa noter, se dostikrat zamotita kar sami.
Vendar mi gre ta rutinski dan že pošteno na živce. Priporočam se, če ima katera mogoče kak nasvet za kakšno igro ali dejavnost za popoldneve. Vikende si še znamo zapolnit. Bi prosla, da mi napišete sporočila.

Priporočam pa ti, kot ostale, da si vzame čas zase in se pogovoriš s kom.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.8.2010 11:13:06   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: reba

Imam vse kar si lahko poželi ženska, razumevajočega partnerja in zlatega sinka starega 2 leti, službo, hišo, zdravje… Ampak jaz sem nesrečna,  sem zadirčna,  živčna, iz tira me vržejo malenkosti, razmetano, umazano stanovanjen, ne prenesem če se otrok popacka s hrano ali polije (kar je za 2 letnega otroka normalno ), tudi s partnerjem se veliko kregava, ker ga nonstop gnjavim.
Najhujše pa je to, da mi je sinko odveč  in mi je muka se ukvarjati z njim,  ko pridemo po službi in po varstvu domov, komaj čakam da pride večer, da gre spat. Če hoče da se z njim igram, mi je zelo težko in se raje izgovorim: mami mora to, mami mora ono… Sin bi mi moral biti prvi na vrsti po službi, nobeno pospravljanje, čiščenje,  ne bi smelo biti pomembnejše od sina, povrhu vsega pa je sin še zelo priden in si da že marsikaj dopovedati. Ne vem kaj je narobe z mano, res je da sem z sinkom že odkar sva prišla iz porodnišnice, (ločena sva bila samo 24 ur ko sem bila  v bolnici) s partnerjem pa sva bila 4 krat v kinu to pa je tudi vse, mogoče je to krivo, da je vsak dan isti,  trenutno nimava možnosti otroka dati v varstvo čez vikend, ali sem mogoče pregorela, ali bi rabila kakšno drobno spremembo v vsakdanjiku, počutim se grozno in nesposobno v tem začaranem krogu in sram me je. Kaj mislite ve, oz. ali se je katera že znašla v podobnem položaju. Lep pozdrav,

O ja.....seveda smo bili kdaj v takem položaju.....meni je tudi zdaj vsake toliko otrok "odveč" in to mi je potem pokazatelj, da rabim čas zase......zdaj sicer bolj manj, ker že kar prakticiram to, da greva s partnerjem kdaj sama, brez otroka kam, vsaj za en dan......in pa, da grem SAMA kam, kar pomeni brez otroka in brez partnerja.....pa zelo pomaga.......

Če nimaš možnosti varstva oz. nimaš možnosti baka servisa, pa probaj najti kako varuško.....ali pa otroka pelji k kaki babici na počitnice, če stanujejo bolj daleč.....vsaj za kratek čas.......

(odgovor članu reba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.8.2010 19:36:37   
tinkatonka

Jaz sem se počutila ze podobno....izmučena, tečna, slabo počutje, prag tolerantnosti na nuli tako pri otroku kot pri možu, vse mi je šlo na jetra in slučajno ugotovim, da sem zbolela na ščitnici (hipotiroza). Po terapiji, ki sem jo takoj prejela in jo jemljem še danes sem čisto druga. Že po enem tednu zdravljenja me vsaka stvar ni več iztirila, prag tolerantnosti se je dvignil, bolje še sem počutila, vglavnem pri meni je bil razlog za tako počutje bolezen.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu reba)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.8.2010 21:05:39   
psaša
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Jaz sem se počutila ze podobno....izmučena, tečna, slabo počutje, prag tolerantnosti na nuli tako pri otroku kot pri možu, vse mi je šlo na jetra in slučajno ugotovim, da sem zbolela na ščitnici (hipotiroza). Po terapiji, ki sem jo takoj prejela in jo jemljem še danes sem čisto druga. Že po enem tednu zdravljenja me vsaka stvar ni več iztirila, prag tolerantnosti se je dvignil, bolje še sem počutila, vglavnem pri meni je bil razlog za tako počutje bolezen.

Se podpišem!

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.8.2010 21:55:16   
Anonimen
Imam vse kar si lahko poželi ženska, razumevajočega partnerja in zlatega sinka starega 2 leti, službo, hišo, zdravje…

Reba, prvo si daj tole iz glave user posted image .

To, kar misliš, da je višek sreče in vse, kar bi si kot ženska morala želeti (kaj si pa želi moški user posted image ), je higienski minimum in ni nobeno zagotovilo, da boš tudi ti srečna. Sreča je tako fluiden pojem..Pravzaprav bi po tvoji definiciji moralo biti nesrečnih veliko ljudi, ker skoraj vsakemu nekaj od tega manjka.

Tvojo srečo določa nekaj drugega. Po napisanem težko rečem, točno kaj, a to zagotovo ni rutina vsakdanjika. Če malo poveš o sebi, ti dam lahko kup idej, kaj ušpičiti, da se boš počutila bolj živa, bolj ženska, bolj vesela,..karkoli, kar si TI želiš in ne kar meni okolice oziroma neko družbeno prepričanje, ki definira parametre sreče.

Včasih tudi hipne odločitve naredijo čudeže.
Vzemi šminko, Eurocard, usedi se v avto...in se pelji nekam...da se počešljaš u nekom boljem hotelu user posted image .

(odgovor članu reba)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
10.8.2010 23:27:42   
Sync
Joj joj joj...

Ravno ko se odlocim, da zdaj pa več morda ne bom samski, pa pridem tukaj mal prebrat in ste me takoj prepričale, da bom samski še vsaj do konca leta, če ne še dlje, ker to je dizaster.

Kolk ste ženske tečne, pa to ne moreš verjet. Kr neki.

Reba, sama razvajenost te je. Meni se zrola, da bi mogu bit s tabo.

Problem je v tem, ko na začetku zgledate fajn, pol pa ko se situacija (rit) mal bolj zasidra se pa začne.

hmmm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.8.2010 23:40:06   
*miska.mcc*
da bom samski še vsaj do konca leta

hah! kar odlocil si se.

se pravi, da bos prvo vrstu- uno iz desne kar precrtal. drugo leto pa bos, ce ti bo pasalo zacel iz naslednje proti levi izbirat!user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Sync)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.8.2010 23:47:50   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: Sync

Ravno ko se odlocim, da zdaj pa več morda ne bom samski, pa pridem tukaj mal prebrat in ste me takoj prepričale, da bom samski še vsaj do konca leta, če ne še dlje, ker to je dizaster.

Problem je v tem, ko na začetku zgledate fajn, pol pa ko se situacija (rit) mal bolj zasidra se pa začne.

hmmm

Zate bi bilo najboljše, da bi bil samski do konca svojega življenja. Saj mamico pa imaš, ne?

user posted image user posted image user posted image user posted image

P.s.: Veš, ljubček, če bi jaz morala dve uri preživeti s takim buhtlom kot si ti, bi eden od naju bil 100% pokojni.

(odgovor članu Sync)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.8.2010 9:11:34   
vasabo
REBA situacija je res neprijetna, ampak mislim, da se vsaka mama in žena znajde kdaj v takšni situaciji. Ženske pač delamo 100 stvari naenkrat in tudi skrbimo za več kot 100 stvari, medtem ko to moški sploh niso sposobni oziroma malokateri. Najpomembneje si je najti nekaj kaj te veseli in vsaj dvakrat na teden se s tem tudi ukvarjaj. Mislim pa, da ti najbolj manjka prijateljica s katero bi delila te skrbi in kateri bi malo potarnala, pa bi ti bilo takoj laže. Tudi jaz sem že imel apodobne težave, tako da lahko mi pišeš na ZS in se kdaj dobiva in kaj več dorečeva.

SYNC zate pa ženske najbrž nimajo besed in se spršujem zakaj si samski, pravzaprav se ne sprašujem, mi je vse kristalno jasno. Partnerstvo niso samo rožice in seks, ampak prilagajanje, dajanje in prejemanje in še več prilagajanja ter opore. Dokler ti to ne bo jasno bolš da nobene nimaš da ne bo še katera rabla bit tko nesrečna.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.8.2010 9:15:04   
darja.mark
Zate bi bilo najboljše, da bi bil samski do konca svojega življenja. Saj mamico pa imaš, ne?

user posted image user posted image user posted image user posted image

P.s.: Veš, ljubček, če bi jaz morala dve uri preživeti s takim buhtlom kot si ti, bi eden od naju bil 100% pokojni.

HEHE dobr si me nasmejala :)))

Sync glede na to da mečeš vse 'cunje' v isti koš upam da ti še vedno mamica pere perilo, v nasprotnem primeru ziher hodiš okol pisan kot mavrica user posted image user posted image user posted image

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.8.2010 9:44:33   
mamamajča
SYNC, kolk si ti kaj staruser posted image

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.8.2010 10:11:19   
reba
Hvala za takšne in drugačne odgovore, naj še malo podrobneje opišem nastalo situacijo, partner se tudi veliko ukvarja z sinkom (velikokrat se odpeljeta od doma za kakšno uro ali dve, ali se igrata zunaj za dvorišču in takrat vsaj malo zadiham), samo večinoma sinko zahteva mene.
Moj dan se že zjutraj začne stresno: zjutraj ga peljem po poti v službo k mojim staršem v varsto  popoldne grem po njega, to pomeni da je cca. 9 ur pri njih 5 dni na teden in tako nimam srca staršev še obremenjevat med vikendom. Služba in moji starši so oddaljeni od našega doma 30 km. Partner hodi pred menoj v službo, in hodi kasneje domov, njegova služba je oddaljena od doma 60 km. Upam da bo sedaj glede varstva med vikendi lažje, ker gre sinko septembra v vrtec. Na tasta in taščo se ne morema zanesti, ker preživita večinoma časa v tujini. Kolegico imam, na katero se lahko zanesem in tudi ona mi je svetovala naj si poiščem kakšno skupino za samopomoč. Zglede da se mi je vsega preveč nabralo in imam trenutno krizo.

Za SYNC
pa ne bom zgubljala besed, ker še očitno nisi dozorel za skupno življenje...

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.8.2010 10:32:13   
Sync
OK Reba, vsega se ti je preveč nabralo?

Česa vsega pa? Še vedno pravim, da si razvajena. In to hudo razvajana. Seveda ti to ni všeč in zato raje ne boš 'zgubljala' besed, ker bi se potem morala soočit sama s sabo. Besede zgubljaš pa točno s tem jamranjem. Ne vem koliko let imaš, ampak če si okoli 28-30 se ti Saturn rola čez natalni Saturn in to se čuti močno. Samo morala bi vedeti, da to mine in situacije na dramatizirati ampak potrpežljivo počakati, ker ti v bistvu ni čisto nič hudega. Spucaj si navlako v umu in rešeno. Ravno to Saturn zahteva od nas.

A si pripravlejna za en teden zamenjat moje življenje s tvojim?? Jaz bom mel en teden počitnic, ti se boš šla pa fentat, ker če ti jo zdaj preveč, potem v življenju še nikoli nisi doživela nič zares 'hudega'.

Vsako jutro ko se zbudiš, reci: Hvala (v kar pač verjameš) za moje probleme (darila, priložnosti) v tako blagi obliki. 

In ko berem malo druge teme, bi bilo najboljše, da predno grem v vezu ustrelim svojo mamo, ker le tako se verjetno lahko izognem temu, da ne bo na kakšnem foromu skritizirana po dolgem in počes.

(odgovor članu reba)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.8.2010 10:39:21   
Sync

Moj dan se že zjutraj začne stresno: zjutraj ga peljem po poti v službo k mojim staršem v varsto

user posted image

Logika: torej se mnogim ljudem že jutro začne stresno. Zakaj potem tega tako ne dojemajo?

(odgovor članu reba)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.8.2010 10:52:17   
TaMaSa

Moj dan se že zjutraj začne stresno: zjutraj ga peljem po poti v službo k mojim staršem v varsto

Jao in kaj je tu stresnega, ce sina peljes v varstvo?
Sama te ne razumem, niti pod razno.

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu Sync)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.8.2010 11:19:59   
špelin@

Joj joj joj...

hmmm

Ne boš verjel, ampak tudi dedci niste čisto nič boljši user posted image

(odgovor članu Sync)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.8.2010 11:39:37   
Anonimen

Ne vem koliko let imaš, ampak če si okoli 28-30 se ti Saturn rola čez natalni Saturn in to se čuti močno.

user posted image

(odgovor članu Sync)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

ime
dojenček223

katero im ti je najlepše

tia (36%)

mia (27%)

tai (12%)

taj (12%)

samanta (7%)

rosita (6%)

Število vseh glasov: 857

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!