|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
10.8.2010 9:12:04   
tinaaleks
pokora-jaz se ponoči nič ne potim. Najrž ima to opraviti s tem, da imam odpto okno, spim naga, pa še pokrita nisem. Tako da mi nima bit od ničesar vročeuser posted image .

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
10.8.2010 9:20:56   
smarnca
jutro,

torbe tut sama še nism prpravla. se pa spomnim, da v prvo, ko sem šla rodit nism mela nč prpravljeno. vse skupi se je začelo 1 teden pred PDP jem pol sem pa itak par stvari pozabla, tako, da mi jih je dragi pol prnesu naslednji dan. važno je, da nism pozabla krtačke pa paste, da mi z ust ni smrdelo. milo ta pe zadeve smo mi mel kar v porodnišnici. sem pa tut jst po vsakem obisku na wcju kar v tuš spravla pa umila. doma imamo pa itak ta visoko tuš kabino k mi je prov pršla, da sem se sproti umivala. pa še kamilični čas sem si skuhala pa s tem splaknila in je zlo hitr pomagalo, ker so semi še tisti šivi kar natrgali in me je vse peklo.

jst se pa ne spomnim, da bi bla lačna v P. res ne, je blo drugega dela preveč. sem pa tut zjutri pršla v sobo po zajtrku pa sem bla tok zmatrana, da se sploh nism spomlna na hrano. mi je pa tko zlo ogleglo, ker sem lahk spet na hrbtu spala in sem izkoristila in ležala.

Pokora jst potim se sicer ne sem pa odkrita, (kar je sicer čudno zame, ker sem bla skoz pokrita) ja pa stopala morjo obvezno vn gledat.

jst sm včeraj en stroj cotk oprala pa jih dala v sušilc, zdej morm sam še v previjalno zložit. še par cotk čaka na pranje, joj pa ostalih cot je tut tok v kopalnici, da komi folgam prat....katere praške pa na splošno uporabljate vi doma?

jutr prideta na obisk moja mama pa ata, pa bosta tuki ostala verjetno čez vikend. jst pa morm rečt, da se kar zastopim tako z mamo kot tudi s taščo. je pa res, da se s svojo mamo vidmo 1 x na mesec al pa še to ne, pa po telefonu se slišimo skor vsak drug dan...smo predaleč narazen, da bi se vozili vsak vikend domov.
zdej sem jo pa prosla, da mi pride mal pomagat, ker mamo tuki v Mozirju turnir v odbojki na mivki pa je moj user posted image tut organizator, pa ga ne bo čist nč doma. da združimo prijetno s koristnimuser posted image .

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
10.8.2010 9:26:21   
S*
Dobro jutro!

Po dolgem času se vam malo oglašam. Berem vas redno in priznam da mi vaši nasveti kar prav pridejo. Prejšnji teden sem bila na 3D, user posted image pridno rase, ker pa imam posteljico spredaj in je dete bolj sramežljivo, sikice niso idealne, sva pa vseeno uživala, ko sva ga(jo) gledala, kako sesa prstek in pridno brca.

Tudi pr nas smo začeli s pranjem in likanjem malih cunjic. Vse sem dobila od brata, ki ima user posted image in user posted image , tako da mi skoraj nič ne bo treba kupit. Nabavili smo samo voziček in to Peg Perego PilkoP3 v kompletu. Sem brala da imate dileme glede košare, jaz si ne predstavljam, da bi bila pozimi brez nje, saj ima pri nas burja mlade in tudi ko je ni, vedno nekaj piha, tako da...Sem pa gledala, da bi za v košaro nabavila nekaj takega http://www.krzno-usnje.com/katalog/vreca_za_dojencka_merino/vreca_za_dojencka_merino, pa bi rabila kakšen nasvet od tistih ki imate kaj več izkušenj.

Torbe za v porodnišnico si še nisem napravila. Rodila pa bom v Postojni, če se bo le dalo z Epiduralno. Bom pa sigurno s seboj vzela kaj za pod zob, ker vedno poslušam, kako so bile vse po porodu lačneuser posted image .

Zaenkrat naj bo dovolj, grem likat dokler ne bo prevroče.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
10.8.2010 9:37:48   
anju
Pokora seveda tebi gresta 2 objemčka user posted image user posted image  ker si brez 2. kdaj se vrneta?
spotim se samo nimam odprtega okna in mogoče sem malo preveč pokrita. ma kdo ve kako se zabubiš in kaj za vraga sanjaš???

3x mami super tole z dopustom za malčkeuser posted image

hm, mene pa kr nič ne skrbi kako bom lulala, kot da ni možno da bi bla šivana. sm smotana! tako da hvala za nasvete. sam še neki user posted image  a pod tuš greste v plastičnih japonkah al bose? v kampih grem ponavadi v japonkah, kako sem pa pred 3 leti v P hodila pa nimam pojma.

Roberta lepo za pregled!
kolko si se pa zredila od začetka? js sm tu kar preveč pridna +9user posted image  sm bla pa v prvo še boljuser posted image user posted image  samo me G še nikoli ni nič "kregal". a tebe je to "poredkala" kao kregala?

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
10.8.2010 9:41:49   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

lulanje pa kar v tus, da sem se potem lahko lepo obilno sprala in dala sveze vlozke. to mi je zelo pasalo, tako pri sivih kot pri samo obilnem krvavenju.

podpis!

Jaz sem šla kar večkrat na dan, prve dni, tako na hitro pod tuš. Se mi je zdelo, da so me šivi takrat veliko manj boleliuser posted image

kopanje v bazenu po 30 tednu- nič nismo šli na morje, mali pa bi se seveda kopal. Kaj mislite, da je dobro še po javnih kopališčih hodit? Pa nasplošno v bazenu bit tako noseča? Ne vem, poslušam z vseh strani, da se ni dobro kopat in res ne vem....
Vem pa, da če se spravimo nekam, ne bom ravno cel dan na ležalnikuuser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
10.8.2010 9:47:15   
tinaaleks
mamamajča- jaz grem tudi zdaj z veseljem v bazen, razen v Atlantis (sem šla pred enim mesecem in sem seveda potem dobila Canesten). Je vse odvisno od tega koliko si občutljiva in kakšna voda je takrat v bazenu. Recimo v prvi nosečnosti sem se do konca nosečnosti kopala v Atlantisu in ni bilo nič. Zdaj pa....

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
10.8.2010 9:54:53   
mamamajča
Ja nek strah je vseeno prisoten. Vem, da kopanje v pretopli vodi ni ok, ampak saj to že paziš.
Ja, jaz sem nazadnje tudi dobila vnetje, ampak nič hujšega.... Danes bi še šla, ker je vreme tukaj dokaj primerno...

Neposredna povezava do sporočila: 4707
10.8.2010 9:56:07   
mamamajča
aha tinaaleks, kam pa hodite drugače (sorry, ne vem sploh, od kod si). Mi gremo v aqualuno, smo 15min od tamuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4708
10.8.2010 10:02:16   
kpmk
Zdravo souser posted image .

Hja časa mi kar malo zmanjkuje se vključevati, no pa bom poskusila :)

Mi smo z dopusti žal že zaključili, tako da sedaj čakamo samo še potovanje v Rim za naju z user posted image user posted image user posted image

Komaj čakam da bom na porodniški in bom lahko malo več počvekala z vami...

bom pa malo pokomentirala:

hrana v P : jst sploh nisem uspela nič skor jest, ker se nisem mogla vstajati in tudi malega sem  imela skoz pri sebi, nisem bila ne lačna, niti časa nisem imela

kopanja - jst sem se pri prvem full pozno kopala na kopališču tudi zaradi dr, ki mi je to svetoval, imela sem pa gel MultiGym

cotke - joj jst še nič nimam oprano, nič nič nič pripravljeno
csd - še tudi nimam nič zrihtano :( pje sem pozna :(

voziček oz. košara: jst si ne znam predstavljat da pri prvem ne bi imela košare, se mi zdi nujna, sploh ker sem imela malega po cele dneve zunaj, kar se še danes pozna ko nima obstanka za doma bit user posted image  brez heca, sem ena tistih ki bi prej kaj druzga pogrešila kot košaro za vozek (moj prvi je aprilček)

teža - mah mene skoz kr neki kritizira dr, pa sem se do sedaj zredila +12 (pri prvem pa že okoli +20 oz čez user posted image ) haloouser posted image  mi pa full niha, ker sem velik bolana (prehladi, trebušne,.... vse pokasiram od malega)

no se še potem kaj pofočkam,..... papa souser posted image  in božite bušije

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

Neposredna povezava do sporočila: 4709
10.8.2010 10:04:13   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

aha tinaaleks, kam pa hodite drugače (sorry, ne vem sploh, od kod si). Mi gremo v aqualuno, smo 15min od tamuser posted image

jst na tvojem mestu bi šla..... če te je strah imej s sabo gel,... jst sem imela priporočeno, ker voda omili težo in bolečine v trebuhu, moram priznat da mi je bilo v vodi superca,.... zdaj pa ni časa user posted image  tak da sem ti kr mal fovš user posted image  pa še dopuste smo na polno izkoristili

Neposredna povezava do sporočila: 4710
10.8.2010 10:14:48   
3x mami
anju, jaz sem hodila do tusa v copatah, noter v tus pa bosa.

ja, sta zjutraj stekla v vrtec in pela od navdusenja, da pa grejo za 3dni k nonotom user posted image saj oni tam uzivajo, sam jaz se z mojimi ne razumem najboljse, tako da se jih bolj kot ne izogibam, zal...

S*, tista vreca se mi zdi zelo predraga. pa niti tako prakticna, se mi zdi (ne mores dobro pokrit glave, pa pri vratu je pac malo sirse).
mi smo imeli kar enega debelega zimskega pajaca, po navadi se malo prevelikega. sem spodaj debelo oblekla, cez pajaca (ki je imel tudi kapuco - sem jo dala cez kapo), pa zavila v dekico in v zimsko vreco vozicka. pri nas doma vedno nekaj vlece, smo pa na tak nacin bili v drugo vsak dan zunaj (razen dez, gosta megla in zelo mocna burja), po 4 ali vec ur.

Neposredna povezava do sporočila: 4711
10.8.2010 10:35:25   
tinaaleks
mamamajča-sem iz Lj, tako da gremo potem recimo zdaj kar na Kodeljevo, kjer ima voda prijetnih 21 stopinj, ker ne maram se kuhat pri 30!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
10.8.2010 10:56:03   
anju
joj, 3x mami, to je pa veliko (za dokupit)!
debelo oblečen spodaj, čez pajac, dekica in zimska vreča za voziček in živite ob morju??
sej meni se zdi da bom kr kak dan na morje mogla it na sprehod, ker res skozi neki vleče pr nas, ko se loti pa pihat, pa zebe že zarad žvižganja okol vogalov:)

S* meni tudi tole ni preveč všeč, sej veš kako pride burja v vsako luknjico. ena je napisala da niti rokic ne stavi v rokavčke pajaca, ker je tako otročku topleje. ma ko pr nas piha jih niti js ne dam v rokave plašča.

sem gledala na forumu dojenček tole, pa tud ne vemuser posted image  drago jeuser posted image

http://www.lilimay.com/blankets/bunker.php

mamamajča druge so rekle da ja, ma js pa ne bi šla v bazen. mulčka bi že peljala, močila se pa ne bi. čeprav če našmu naštimamo mali njegov bazenček da on malo šari pa ven pa noter pa igračke mu je čist fajn.
tvojega profila pa ne vidim kot pri ostalih, še vedno ne.

kpmk še ena ki tako šteje te dneve do porodniške...

v porodnišnici sem imela veliko časa, mali je namreč celih 14 dni angelsko spančkal preden nam je pokazal svojo močuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4713
10.8.2010 11:03:53   
Pokora
Kar ne morem verjeti da ene po porodu niste bile lačne. Jaz bi pa vola zdrlauser posted image  Tako da letos definitivno vzamem sabo malico za prvo silo.

Mogoče se pa ponoči potim ker sem pokrita. Si bom danes samo rjuho vzela, ker čez križ moram bit nujno pokrita, drgač me zebe.

Anju hvala za objemčke. Domov prideta - odvisno od gneče na cesti- ali v soboto, ali pa nedeljo, se pravi še malo. Nameravata jit v enem dnevu, samo če bo gneča, bosta raje vmes prespala.

Te, ki ste lulale pod tušem - ste imele dodatno še kakšno brisačko sabo al v kaj ste se brisale? Ker kolikor se jaz spomnim, v Lj niso ravno radodarni z brisačkami - mislim da smo dobili 2 na dan. Doma sem pa jaz kar v bide hodila lulat in sproti spirala.

Meni, ki imam rizično nosečnost so strogo odsvetovali kopanje v bazenih. Tam baje kar mrgoli bakterij in lahko mimogrede kaj stakneš. Če pride do hudega vnetja, lahko to pripelje do prezgodnjega poroda. Je pa res da je od vsake posameznice odvisno koliko je občutljiva na te stvari.

3x mami, super ste se tole spomnili da gresta vaša2 tudi na počitnice. A da bi ju pa sama tam pustila, to pa ne bi šlo? Bi se ti lepo tačas spočila...

Neposredna povezava do sporočila: 4714
10.8.2010 11:09:01   
Pokora
Anju, meni se zdi da je tale wrap pri vratu preveč odprt, sploh če imate burjo. Po mojem fracku tam ful notr piha.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4715
10.8.2010 11:22:39   
anju
Pokora res deluje še vedno preveč odprta ta vreča, pa še draga je. še kak predlog, da mi ne bo treba po trgovinah preveč brskat -?
za vikend prideta, a potem boste vsi doma do poroda? matr boš ti naslednje poletje vse nadoknadla, kaj?

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4716
10.8.2010 11:30:42   
3x mami
anju, ja, kar fajn sem jo zadekala in tako blazeno je vedno spala user posted image tudi pri nas zna bit mrzlo, in pri morju vedno kaj piha. ce pa ni, pa das stran dekico, odpres vreco itd. saj za dokupit je verjetno samo pajac? al kako bos ti oblekla?
tvoja vreca je res lusna, sam meni ni vsec to, da je zgoraj bolj odprta in da otrok nima prostih rok.
jaz sem kombinirala s tem, kar sem dobila. in se mi je res fajn obneslo. torej isto kot noter + ena debelejsa majcka za cez + bombazna kapa + pajac s kapuco (imela sem takega s odprtimi nogami in rokami, pa je na zacetku bil prevelik in so se noge-roke kar zgubile noter, kasneje pa sem dala debele nogavicke in rokavice) + flis deka + zaprt vozicek. to je bilo ob najvecjem mrazu. drugace sem kak sloj dala stran.

Pokora, ja, maladva bi sla takoj sama, sam moja mama je bolj komplicirane sorte in ju noce za toliko casa (3 dni, pazi!...) same gor. uh, jaz sama doma, nic proti user posted image
brisace sem ze pozabila, koliko jih dobis. mislim, da sem imela dve - eno za zgoraj in eno za spodaj.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
10.8.2010 11:38:54   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: anju

sem gledala na forumu dojenček tole, pa tud ne vemuser posted image  drago jeuser posted image

http://www.lilimay.com/blankets/bunker.php   tole mi je full cute,....imam pa jst eno podobno dekico ki se takole naštima in sem jo kupila pred časom v nkd je za voziček in je bila okoli 10€ ali še celo manjuser posted image

kpmk še ena ki tako šteje te dneve do porodniške...    zeloooooooo zeloooo, da bom lahko začela kaj urejat,...... ta nosečnost tako mineva, da še sreča da je net, ki mi piše koliko t sm že user posted image  user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
10.8.2010 11:47:19   
sasadejan
Eno vprašanje. Pomoje, ste že stokrat odgovorile, ampak jaz se ne spomnim.

Jaz moram do 22.08. uredit papirje na CSD. Ase sedaj tudi nese papir s podatki o zaposlitvi in o plači, ali samo tisti vlogi za matero in očeta? Upam, da nisete jezne, če ste že o tem debatirale.

A ve imate previjalno torbo ali samo navaden nahrbtnik ali nekaj podobnega za prenašanje otroških potrebščin?

Ker sem gledala previjalne torbe in so nenormalno drage.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
10.8.2010 11:48:55   
Pokora
Anju, daj malo po Bolhi pobrskaj za košarami za na voziček. Ta v kateri bomo mi vozili našo dojenčico, je dala skozi že 5 otrok in je še vedno fuul ohranjena. Bi znala po mojem za kakšen pameten denar kaj dobiti.

Načeloma bosta fanta do poroda doma, če bo pa lepo vreme, pa če bom jaz lepo zaprta in ok, bosta šla pa za kakšen dan še malo na morje, da se mulo še malo naplava in predvsem pregeje na sončku. Drugače imam pa za drugo leto že celo poletje od maja naprej splaniranouser posted image user posted image user posted image  

3x mami, sej trije dnevi so pa res tu mač dolga dobauser posted image  Ajojuser posted image  No moja mami je, kar se tega tiče krasna, pri nama je bolj problem da mi2 ne prideva skupi - tako da raje vidim da je mali sam pri njej, pa sva potem obe zadovoljni.

kpmk, kaj pa je to nkd?

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
10.8.2010 11:53:23   
Pokora
Sasadejan, za CSD ne vem, še nisem urejala.
Kar se pa torbe tiče, so pa res pošastno drage. Jaz sem si kupila eno tako navadno, da je imela dovolj dolg trak da sem jo lahko tudi na voziček obesla. Za previjalno podlogo sem pa kupila en paket podlog za enkratno uporabo (Muller), pa je bilo. Potem sem pa dobila Nivein nahrbtnik, samo sem raje imela tisto torbo.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
10.8.2010 11:54:18   
kpmk
csd - jst pojma nimam do kdaj morm uredit, kr še sploh nisem šla tja user posted image
previjalna torba - mam komplet torbo od prvega ki je v kompletu z vozičkom in je not previjalna podloga, ki sem jo uporabila mogoče 2*
košara za voziček - ma to se tako kratek čas uporablja in so user posted image  full mejhni, tako da če si sposodiš po moje res ne more bit zdelana tak kot ti je že Pokora napisala
nkd je štacuna

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
10.8.2010 11:56:50   
Roberta69
Samo na hitro, ker moram nekaj kmalu oddat...

Anju, G me je s tem "poredkala" (to so njene besede=, kao mal špiknila, čeprav meni čisto dol visi, če se zredim za 20 kg ali +, ker je bolj taka ohola, zredila sem se pa za nekih 10,11, v prvi user posted image tudi jaz več.

A to ste imele pri lulanju "težave" tiste, ki ste bile šivane? Bom kasneje bolj natančno prebrala...

Pajacki/rokavi: mene so tudi pri majhnem ful motili rokavi in v bistvu tudi kasneje - nikoli nisem marala jaken, bund... se mi je otrok prov smilil, ko sem ga takšnega "zadekanega" spravljala v avto, sem potem nekaj eksperimentirala z zavijanjem v razne dekice, pa je bil potem včasih kakšno minuto na ful mrzu skoraj nag in je bilo spet čisto mimo... ma, tokrat moram dat narest oz. kupit kakšen ful topel pončo ali kaj podobnega. Anju tista vreča izgleda drugače ful fajn...

Jaz pa tudi nekaj razmišlajm o PO porodnišnici...

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 4723
10.8.2010 12:06:40   
Roberta69
Torba za prodnišnico: ma se sploh ne mudi, jaz sem jo od aprilčic prištimala ta zadnja, pa ni bilo nobene panike, ene so jo imele pa že dva ali mesec prej user posted image . Meni se zdi, da tistih par reči lahko zmečeš v torbo tudi, ko se že mudi user posted image . So pa vsaj v LJ porodnišnici ful ozke omare, tko da je bila moja torba prov prevelika in preokorna, pa še na sprejemu so mi ene babce kar nekaj težile, da tega še ne rabim user posted image . Rabiš pa dodatno: vložke (veliko bolje,da so bolj naravni), gel za tuširat, ščetko in zobno pasto, copate oz. bolje kakšne Crocks varianta... jaz kakšne lakote nikoli nisem občutila, sploh pa ne po porodu (sem pa rodila ob 1-ih zjutraj), drugače sem pa že rekla, da mi je obroke doma pripravljal user posted image  user posted image in jih nosil v P (upam, da ga tokrat mali škrat ne bo preveč zaposlil in bo enako).

Najki, lušten buši user posted image ! Mi bomo šli pa lahko kdaj skupaj na sprehod do Tivolija ali kam okrog Viča (kolikor razumem, sva obe od tam).

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
10.8.2010 12:10:21   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Torba za prodnišnico: ma se sploh ne mudi, jaz sem jo od aprilčic prištimala ta zadnja,

prvega imaš aprilčka???? Jst tudi. Najbrž imava letnici drugi user posted image , moj je 2009

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?