Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami pa bos tokrat tudi poskusila v vodi, ce bo slo? Nisem imela namena it na vodni, nisem niti razmisljala o tem, lahko bi vprasala, ce izvidi iz 2009 se veljajo no... Sem mislila kar naravnega pa en drug za backup, ma se se niti nisem pozanimala o izbiri. Tiamo jaz ti vzamem vse punckaste stvari , ce jih se nisi oddala. Meni pa po pokojnikih ni vsec poimenovati zato, ker s tem otroka nekako oznacis, kaksen karakter pricakujes od njega, ker naj bi spominjal na pokojnika. Mene je imelo, da bi imeni obeh babic vkljucila v ime otroka (ana vida ali vid za fantka), ma se mi zdi prav, da dobi otrok svoje lastno ime. Ce pa je v sorodstvu ze tako ime, me pa prav nic ne gane, ce se mi zdi, da bi otroku pasalo. Uf a tako izgledajo zatecene noge? Mora bit ful neprijetno in vsi cevlji zulijo... Meni natece samo leva okoli gleznja, ker sem si ga zvila pred dvema mesecema, desna pa ne. Je pa res, da ce je le mozno dvignem noge. Sem skocila danes na CSD, dobila papirje, sele 25. jih lahko oddam. Uredila pa sva sproti se ocetovstvo. Sem vprasala za tisto nagrado ob rojstvu za LJ in mende jo dobijo samo tisti, ki so upraviceni do socialne podpore. Torej mala sansa za starsa, ki sta oba zaposlena. Paket je pa seveda posebej in za vse. brinme dobis par mrezastih hlack, jaz sem jih veckrat uporabila in po potrebi oprala, se hitro susijo. Dobis en paket vlozkov vir se mi zdi, kaksne 2 paketa prinesi s sabo. Copate z gumijastim podplatom se splaca pa mogoce stumfe, k bo jesen. Sicer dobis njihove spalne srajce (tecne ampak jih moras enkrat do dvakrat na dan vrect v pranje in vzeti novo, tako da ne imej svojih, niti spodnjih hlack) in brisace in tetra plenice in plenice za enkratno uporabo, en kupcek so eko, mislim da moltex. imas tudi vse za brisat in mazat otrocka, pa se en tak paket smo dobili s propagandnim materialom in precej testerji kremic in plenic in tega. lahko si omislis kaksno haljo, ki ti je ni prevec skoda, ker jo lahko cisca zalije, pa zihr bos skos mokra od mleka. mogoce vsaj jopo, ce te bo zeblo namrec. vzemi si nekaj za pojest po porodu, ce bos zamudila obrok. fotko, telefon, cote za domov. tisto v cemer si prisla posljejo domov s tvojim dragim , lahko pa tudi pusti seveda. torej cote za domov, cote za dojencka za domov pasamo pripravi in ti jih lahko dragi prinese na dan odpusta. pa kaksno dekico, plenic, par tetric in seveda lupinico bo moral prinesti. ne pozabimo na nujno kozmetiko - milo ali tusgel, sampon ce rabis, zobna scetka in pasta. ne bos pa imela veliko casa za tus, ker ti dojencki vejo, kdaj nisi v sobi in se takoj zbudijo v jok . se na wc komaj prides... jaz bom vzela se lactacyd femina robcke, ker sem imela malo ranico prvic in je peklo kot hudic, ko sem sla na stranisce, ti robcki so mi bili za wc papir in so takoj ublazili zadevo. res, vcasih sem jokala, ko sem sla lulat =$. sem jih danes kupila. aja se zelo prakticen bo kaksen modrc za dojenje in prsne blazinice, ker lahko ful puscas. smo pa s cimrami razrezale spodnji del mrezastih hlack in si jih potegnile cez glavo kot modrc, notri smo pa zlozile tetra plenico, da je vpijala, te imas tam na zalogi. jaz bom vzela se nastavke za dojenje, ki jih imam se od prej, jih pa dobis tam na posojo, ce je treba. kaksne si vzamejo tudi obroc za pod rit zaradi morebitnih sivov in bepanthen za ranjene bradavice. dolgcas ti ne bo veliko, lahko pa kaksno muziko al pa za brat vzames. aja verjetno si bom dodatno blazino vzela, mogoce kar to mojo za dojenje, ker tista je bila tanka kot papir in premehka, se nisem mogla niti naslonit nanjo pri dojenju... in kot me je anju spomnila, vse potrebne dokumente, napotnice, papirje... Ce ves, kaj bos vzela s sabo, si torbo komot napravis, ko zacnejo popadki, jaz sem si jo mogoce teden pred PDPjem, sem pa pokazala dragemu kje je kaj, kar bi mogoce rabil se prinesti. Sej prvi dan ne rabis nic, samo dokumente in copate, potem ti lahko pa ze ob prvem obisku prinesejo. mamamajca tvoj avatar se kaze prek tikerja, tako da ga v bistvu prekriva. nejkec najbrz je mislila pajaca za ven, ne bombaznega ali plisastega. tisti puh ali medvedka, kar bos pac izbrala. v postojni zna pihat in ga moras zascitit do avta. aja tudi kapico za ven pa rokavicke ne pozabit, boste zihr rable za domov ga prpelat.
|