|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
9.8.2010 9:47:12   
mamamajča
Dobro jutro!

tinaaleks, meni je lepše Gabriel ( mi je zelo lepo, sam smo rekli da ne, ker je že nečakinja Gabriela)

jaz sem se komaj naspala, moj bog, okrog 3-4 zaspim, prej se pa premetavam in iščem položaj, in posledično tud nisem dobre voljeuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4651
9.8.2010 10:18:10   
3x mami
M&A, ja vem, mal sem cudna user posted image

anju, fino! saj po moje po navadi bolj mi njih pogresamo kot pa oni nas. ker se njim toliko dogaja, da nimajo casa razmisljat o drugem.

porod v vodi. ne, nisem probala, ga je pa mozeva sestra, sam to ze pred vec kot 10leti. pravijo, da je v vodi lepse - da se bolj sprostis in to. sam je za vprasat, ce je sam iztis res v vodi al gres takrat ven (potem je to brezveze). in ni mi vsec, ker je tista voda gotovo z ne vem cim razkuzena. rajsi da pride na zrak, tako kot je po navadi.

pdp. sem pozabila pokomentirat se tole temo. res je, da je fajn, da je otrok cimdlje noter. se vsak dan pozna. sam jaz nisem nikoli docakala pdpja. prvic sem rodila 4 dni prej, drugic pa 8dni prej. saj ni pravilo, kako bo naslednjic, ampak mi je ze takoj na zacetku, na prvem pregledu in pred tezavami rekel, naj racunam na par tednov prej (v stilu, vsakic naj bi rodila mal prej). zdaj pa, tako kot je vse skupaj, mi je rekel, naj se cuvam do 1.9. (naslednji pregled, 36t), potem pa lahko grem rodit kadarkoli. zato se toliko hecam okoli datuma, kdaj bi sla.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4652
9.8.2010 10:22:29   
sasadejan
Jutro.

Ne vem kaj je bilo to noč, ampak nisem in nisem mogla zaspati. zapala sem šele okoli 3h zjutraj.

Vonj - se vam je kaj bolj izostril? Meni se je zelo. Starši imajo doma kužka in prej me ni nič motil njen volj, sedaj pa nikakor ne sme zraven.

Zgaga - Pri meni ne mine dan, da me nebi pekla. Je pa res, da če jem sladkarijo, sploh čokolado, da je še 100x huje.

missD - user posted image  za parček. IIIIIII kok lepo

imena - tudi pri nas je bilo dogovorjeno, da če bo punčka, da izberem jaz, če bo fantek pa on. In seveda sem se s tem dogovorom strinjala saj sem bila 100%, da bo punčka. Ampak ker se je izkazalo, da bo fantek, sem se dogovora morala držati in tako bo Mark user posted image . Je pa ta ime tudi meni zelo všeč, tako, da ni panike. V ožjem izboru pa je imel še Bor.

Neposredna povezava do sporočila: 4653
9.8.2010 11:15:29   
born*to*be*wild
Heej en lep pozdravček vsem skupaj!
Se že dolgo nisem oglasila, vmes smo bili na morju, sedaj perem cunjice za user posted image , skratka po eni strani imam veliko dela doma, po drugi strani mi je pa kar malo dolgčas, ker sem veliko sama ko je moj user posted image v službi...bi zelo rada delala kje, ampak me pač nikjer nočejo ker sem user posted image (mislim študentsko delo), za šankom pa res ne gre več s takim bauhijem user posted image
Mi je celo uspelo vse prebrat, komentirala pa ne bom vsega, ker ste se kar veliko načvekale user posted image
V sredo imam naslednji pregled, nadomestna G (moj G je na dopustu) mi bo delala UZ in z lubijem že komaj čakava, da spet vidiva najino user posted image pa da se prepričamo če je res user posted image .

MissD tudi jaz ti čestitam za parček, ful lepo res...

Ena je spraševala za tisti voziček bambino, oz. nekaj takega? Ta črni in rjav voziček sta ista kot All terrain X3 in pa Baby boom. Mislim da sta cenejša zaradi barve. Mi smo kupili tega X3 ravno zaradi barve (sv. moder) in se mi do sedaj zelo dopade. Če rabi katera kakšno podrobnejšo info. pa naj vpraša-lahko tudi slikam če vas kaj zanima.

Pa še nekaj: previjalna miza oz. natančneje omara in predali mi smrdijo po novem, čeprav sem že 3x spucala in skos mam odprto da se ˝razdiši˝, pa nič ne pomaga, kupila sem tudi tiste dišeče blazinice za v omaro...nič...kaj naj naredim, da ne bodo cunjice, ki sem jih oprala prevzele tega vonja (sedaj jih imam na previjalni pokrite z deko, ampak bi jih rada zložila v omaro). Kaj ste naredile z novimi kosi pohištva?

Nobody is perfect...I´m nobody.

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 4654
9.8.2010 11:25:41   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: born*to*be*wild

Pa še nekaj: previjalna miza oz. natančneje omara in predali mi smrdijo po novem, čeprav sem že 3x spucala in skos mam odprto da se ˝razdiši˝, pa nič ne pomaga, kupila sem tudi tiste dišeče blazinice za v omaro...nič...kaj naj naredim, da ne bodo cunjice, ki sem jih oprala prevzele tega vonja (sedaj jih imam na previjalni pokrite z deko, ampak bi jih rada zložila v omaro). Kaj ste naredile z novimi kosi pohištva?

kaj pa če daš lavando noter? samo ideja, ker nisem poskusla.

(odgovor članu born*to*be*wild)
Neposredna povezava do sporočila: 4655
9.8.2010 11:30:27   
Najki
tinaaleks mi imamo romerja na isofix, samo ima tudi popolnoma varno opcijo zapenjanja s pasom... imamo pa tistega do stirih let. bravo za ime user posted image .

anju user posted image . sej zdej na zacetku se res ful pozna , ce je mulcek poleten ali zimski. moj prvi je januarcek, ta bo pozni oktobrcek, pa se vedno nisem zihr, ce se bosta sezoni skladali po cunjicah. sam smo itak malo vecje uporabljali na zacetku, pa bi morale zdrzat tudi celo zimo upam.

M&A za porod v vodi si moras zrihtat izvide za HIV in hepatitis C al B, pozabila kateri. HIV ti nardijo na infekcijski zastonj kolikor se spomnim, hepatitis je pa na napotnico. Mene so vsi cudno gledali kaj rabim in noben ni imel pojma kako dobim te izvide... V P. so mi rekli, da jih rabim, se jim pa ne sanja kako jih dobim... Naj G. vprasam. Ona spet nima pojma o tem pa naj se obrnem na osebnega zdravnika. Osebna se nikoli te napotnice rihatala, bo pa na zavarovalnici vprasala kako to gre in ce krijejo. V glavnem potem sem od nje dobila napotnico celo krito od zavarovalnice, samo je cisto mozno, da je v resnici samoplacnisko... Brez napotnice se pa mende ne dela tega testa.Prav parodija. In se to, ce bo dete zamudilo rok, je velika verjetnost, da je pokakal plodovnico, v tem primeru vodni odpade zaradi moznih infekcij. Tako je bilo pri meni. Sicer pa je lahko mekonijska plodovnica ze pred rokom, tako da je skor gamble, ce bos prisla do banje... Ce ti rata, pa komaj cakam slisati izkusnje! e se kaj zasteka, koncas porod na postelji, pa ne vem ce ni ze tako iztis na postelji, razen ce zatezis. Men je cel point, da se otrok rodi iz vode v vodo, ne da se sproscam z vodo. Posteljica se definitivno porodi na postelji.

Mi nimamo susilca, tako da bomo kar likali. Kar se tice pa smrada na cunjah je pa pri nas skoraj izkljucno na crnih oblacilih user posted image . Na ostalih pa samo, ce predolgo stoji v stroju oziroma ne obesimo takoj, ker smo morali ven, predno je koncalo pranje. Zdej bomo dali popraviti vrata na starejsem siemens stroju, bom videla, ce po pranju v njem tudi crno smrdi.

Jaz imam tudi Bor v rezervi za fantka, ceprav mojemu ne sede cisto, za puncko pa se mi prav ne sanja user posted image . Sem mojemu rekla, da mora tudi za fantka izbrati, ma ce ne bo, bo moram vzeti Bor user posted image . Se vedno nisem prepricana, da je res puncka, bom pocakala na 3D user posted image .

S spanjem imam tudi jaz probleme, me vse tisci in nobena poza ni prava. Pa mehur mi tamala skos mecka, sploh ce stojim al pa sedim v avtu. Katastrofa. Zdej se res zacenja tisto najhujse neudobje, zadnji mesec bomo ze vse odstevale ure do poroda, samo da bi sli malcki cimprej ven in bomo dobile nazaj udobje telesa user posted image . Jaz sem se na mojega sina zadnji mesec skos kregala, naj mi ne mecka mehurja, zelodec ni boksarska vreca, bejzi spat, ni cas za brcat, kaj me spikas v rebra ipd. user posted image . Potem sem pa se rodila teden po roku, takrat je pa res vsak dan mucen user posted image . Pa res sem ga komaj cakala spoznati! Kdo je to kobacalo, kaksen karakter ima, je res tako zivahen kot v trebuhu? Uf komaj cakam porod res, da gre isto ta hudo mimo pa spoznam se to bitje, ki me zdaj jezi v trebuhu user posted image .

Sem slisala, da od Recinka stvari ful smrdijo, si jih tam kupila Born to be wild? Nase pohistvo ni smrdelo, bi pa vrejetno zadevo pustila odprto nekaj dni, da se prelufta, ce pa je hudo, pa pospricaj s ksnim sprejem ala Jasa, ki sicer ni vec v prodaji, so pa podobni od Febreze iz Muellerja. Ksn tak, ki nevtralizira vonj, nima pa mocnega lastnega vonja. Sam po moje bi zracenje moralo narediti svoje, vsaj par dni pusti odprte. Predale lahko pravzaprav potegnes ven in jih neses zracit izven hise.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4656
9.8.2010 11:39:25   
3x mami
born*to*be*wild, jaz bi pustila stvar odprto nekaj dni, zraven pa lepo prebrisala (verjetno kar z alkoholom). za vonj pa tako, kot ti je rekla anju - das noter lavando (sivko).

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4657
9.8.2010 12:32:30   
Najki
Koncno sem privlekla fotko ven... Toje je pri 29t. Mogoce je bilo 28t, kaj pa vem. En teden nazaj v glavem user posted image .

user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4658
9.8.2010 12:56:31   
3x mami
Najki, zelo lep trebuscek user posted image
a ti si v prvo hotela roditi v vodi?

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4659
9.8.2010 13:06:50   
Najki
Ja, pa se ni izslo, ker je en teden zamujal in plodovnica je ila mekonijska. Sem imela pa ze vse urihtano in zmenjeno, EA sem vzela pa za backup, sla na predavanje in vse. Zaradi vodnega poroda sem sploh startala s Postojno. Zdej bom sla spet v Po, ker mi je manj natrpana, ima vec opcij poroda, ima parkirisce, ne samo odlagalisce kot Lj user posted image .

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4660
9.8.2010 13:10:50   
Najki
Grem zdej na CSD pa dohtarjem. Ginotu mi danes ne znese, ker  malega pazim in G dela dopoldan, tako da se ne izide z varstvom. Sicer pa so sli problemi mimo, drugi teden imam pa itak reden pregled.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4661
9.8.2010 13:10:54   
anju
uauu kak buši Najki!

odlagališčeuser posted image

rečte mi da je nek čudn pritisk danes da bom vedla da ni nič narobeuser posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4662
9.8.2010 13:12:35   
3x mami
pa bos tokrat tudi poskusila v vodi, ce bo slo?

jaz sem sla v PO po eni strani zato, ker imam tam ginekologa, po drugi pa zato, ker imas tam vec moznosti odlocanja o poteku poroda. zdaj bi mi bilo pa cudno it kam drugam, ko sem tam ze domaca user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4663
9.8.2010 13:16:05   
nejkec
Sem ravno nazaj s pregleda. Malo prestrašena, čeprav naj ne bi  bilo panike. Otroček je malo manjši kot bi moral biti. Ustreza 28t, jaz naj bi bila pa 31t noseča :-S Je pa G rekla da je enakomerno manjši, plodovnice ima dovolj, posteljica je ok, pretoki tud. Čez 14 dni mam ponovno UZ, da vidimo kako raste. Zdj pa bogi moj želodec naslednjih 14 dni, k vem da se bom sekirala še in še :-( 

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4664
9.8.2010 13:34:20   
anju
nejkec ne tako, ne se sekirat. vem da je težko rečt, ampak če boš sproščena bo otroček bolje prehranjen.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 4665
9.8.2010 13:38:13   
3x mami
nejkec, cimmanj razmisljaj o tem user posted image ce je vse ostalo v redu, kot pises, pocakaj na naslednji pregled, da bodo stvari bolj jasne. saj tudi nismo vsi enako veliki, mogoce si zanosila malo kasneje.... bos vidla. poskusi cimbolj odmislit in se ne sekirat, ker to otrocek cuti... user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4666
9.8.2010 13:45:58   
Pokora
Nejkecuser posted image  Probaj se res čim manj sekirat. Če se sekiraš ali ne, kaj dosti spremeniti ne moreš, tako da probaj da se res čim manj in bodi čim bolj optimistična.user posted image user posted image user posted image

Najki lep buši!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4667
9.8.2010 13:49:14   
Tiamo
Dober dan,

kako punce, jaz komaj diham tukaj v službi....

caroline1 imava pa podobne težave, mene ni v prvi nosečnosti nikoli princeska tako brcala in se premikala. Zdaj komaj diham od tega, slabo mi je skoz, najbolje mi je če nič ne jem.... moj pravi, naj si pripravim že torbico za v porodnišnico, ker se mu zdi, da bom zdaj zdaj rodila user posted image ....sem rekla, da sigurno bo še naš fantič mesec in pol na udobnem in me bo brcal....

no med vikendom sem iz kleti privlekla škatlje in eno celo ta veliko vrečo naštimala za Zvezo prijateljev mladine, uglavem sem pregledala robo od 0-6mesecev in vse punčkaste stvari in tiste k mi niso všeč dala stran.

Dobila sem že jogi za posteljico, pa ga bom verjetno stran vrgla, ker ko sem ga z venishom oprala, je ven pogledala plesnoba... pa na pogled čist lep jogi k nov....

evo eno uro vam pišem tale post, vmes sem že pozabila kaj vse vam moram napisat in kaj sem hotela vse prokomentirat....uglavem se tipkamo...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4668
9.8.2010 13:49:24   
tinaaleks
nejkec- dokler je vse ostalo ok, se ne sekiraj, ker je lahko že na drugem pregledu vse ok. Lahko je pa samo malo manjši...

Ime Gabriel, bo kar brez j, pa ugotavljam, da me vsi sprašujejo ali z j ali brez. Bogi otrok!user posted image

najki-mi imamo tudi romerja na isofix, samo mi vseeno ne deluje varno samo s pasom. Raje dam moj avto in vem da je otrok tam kot mora bit. Sem ravnokar nazaj v službo prišla, ker se je moja mami odločila, da bo šla pa sedaj že ob 12 na morje...Na srečo je moja mama tudi moja šefica, tako da s tem, da moram ven ni bilo problema. Tako sem morala po malo v vrtec, torbo sem na srečo imela že spakirano,... Samo mož je malo slabe volje, ker se ni moglel poslovit. Saj bo kričača videl že čez 4 dni... Mi je pa že zdaj hudo, kaj bo šele zvečeruser posted image . moram kar malo odmislit...

zdaj moram pa poklicat za masažo, ker če že imam frej, moram izkoristit!user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4669
9.8.2010 14:04:15   
Tiamo
Spet mi nagaja RR, se moram prijavljat in odjavljat, da kaj vidim...

Nejkec, vse bo uredu, no jaz nosim pa velikega dečkota....sem v 28t, velikost deteta, trebuha je pa za 30t oz. 31t....

O imenih se pogovarjate, mi imamo že izbranega....user posted image No imen sploh ne komentiram, ker mora biti najlepše ime tisto, ki ga starši izberejo za svojega otroka. Mogoče mi je malo mimo, da izberejo ime po pokojnikih, pa npr. ker sem atestka mi ne potegnejo tok bibiljiska imena, ...

aja, bila sem na polikliniki, so mi preverili sladkor, nima sladkorne. Je bilo pa toliko nosečk tam in celo uro sem študirala, a je katera na RR ali ne...

< Sporočilo je popravil Tiamo -- 9.8.2010 14:08:33 >

Neposredna povezava do sporočila: 4670
9.8.2010 14:22:24   
Tiamo
no še tole , da vam pokažem,...

moje noge

v prvi nosečnosti v zadnjih mesecih

user posted image

v drugi je bolje, ampak še vedno so buhtli

user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4671
9.8.2010 14:43:13   
filisa
missD- čestitke za parček user posted image . Torej sta dvojajčna...

born to be wild - Meni tud kljub skoraj 2 tedenskem luftanju omara in komode še zmeraj smrdijo po novem. Včeraj sem dala v sobo dišavo sivke in bomo videli, če bo pomagalo. Prej ne mislim cotk prat in notr zlagat...

Danes sem porihtala za porodniško na CSD-ju. Najkasneje 2 mesca po porodu moram samo prek telefona najavit dopust za nego in varstvo otroka - tako pač tam zahtevajo user posted image . Glede 1x denarne pomoči, pa mi je rekla, da bi naj bilo nakazilo najverjetneje 15. septembra.

Joj tiamo, to so pa res pravi buhteljčki user posted image . Meni HB roke in noge še nič kaj ne zatekajo -  do zdaj le par krat, pa še to zelo mila varianta.

Mi pa zadnja 2 dneva pogosto otrdeva trebuh in je včasih kar malo boleče user posted image .

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4672
9.8.2010 15:14:12   
Alica84
IZVIRNO SPOROČILO: born*to*be*wild

Pa še nekaj: previjalna miza oz. natančneje omara in predali mi smrdijo po novem...

Čiščenje in dodajanje dišav ne bo pomagalo, meni se zdi nujno, da postaviš to pohištvo nekam kjer je skoz prepih in luftaš do oktobra. Smrdi zato, ker še hlapijo topila lakov/barve/lepila in ta so bolj ali manj strupena. Tudi čiščenje z alkoholom ne priporočam, ker lahko alko mehča katero od teh še ne popolnoma posušenih zadev.
Midva sva kupila novi nočni omarici (ikea) ravno ko sem zanosila in so me začeli motiti različni vonji. Zato je moja omarica stala na (zaprtem) balkonu do tega tedna in se je kar dobro razsmrdela. Šele sedaj se jo upam imeti v spalnici pri nosu :).
Kar se pa tiče raznih nevtralizatorjev in osvežilcev zraka je pa po mojem mnenju to le vnos še enih dodatnih brezpotrebnih kemikalij v prostor, zato jih sama ne uporabljam. S sivko se pa strinjam!

Ja, jaz sem spraševala po bambino world vozičkih. Full ni nobenih komentarjev na netu, moj je našel le na enih tujih straneh dva komentarja, da se precej hitro razmajajo in odpadajo kolesa... Jaz bi ga še vseeno imela, samo moj mož je pa prevelik ziheraš. Tako da sva še vedno brez pametne ideje glede vozička...user posted image

Sva se pa končno odločila za imena. Zaenkrat imava 2 za fantka in 2 za punčko in se bova odločila katero ime bo zmagalo potem, ko bo otroček zunaj. Sem kar pomirjena, ker se mi je precej upiralo to usklajevanje tako različnih želja pri tako pomembni zadevi!

(odgovor članu born*to*be*wild)
Neposredna povezava do sporočila: 4673
9.8.2010 15:16:08   
mamamajča
Dan!
nejkec- malo se pomiri, vse bo ok. user posted image

najki- lep trebuščekuser posted image

anju- mogoče je res "nekaj v zraku, " oz. ziher je. Mene trebuh s vseh notranjih strani boli, kot da se mi nekaj luščiuser posted image malo sem bla zdaj aktivna po trgovinah, mogoče je to. Se bom šla spočit, pa bom vidla, kak bo potem. ampak mali miga, trebuh mi ne otrdeva, tak da je ok....

Zatečene noge- meni v prvi nosečnosti niso nikoli, zdaj pa tu in tam, ampak ne tak hudo. Me pa križ zato toliko bolj boli.
Mah, samo jamramouser posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4674
9.8.2010 15:30:37   
nejkec
bolečine v trebuhu-jaz se zadnji teden zbujam sred noči in me ornk boli na levi strani pri želodcu, tako da potem preostanek noči nekak v polsedečem položaju pretrpim.

Hvala vsem za user posted image . Mali/mala tako močno brca, da si kr ne predstavljam, da bi bilo lahko kaj narobe.

Neposredna povezava do sporočila: 4675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?