Roberta69
|
Mi smo nazaj z morčka in mi prov paše, da v LJ ni nobene vročine (poletje ni glih moj letni čas in komaj čakam na jesen, ki je za pomladjo naslednji najlepši letni čas) . Debate sem bolj preletela... CSD: meni so rekli, da moraš papirje oddati najmanj 1 dan pred nastopom porodniške, ki je po zakonu 28 dni pred PDP-jem, nim apa to veze s prijaznostjo ali neprijaznostjo delavk na CDS-ju, to je tvoja pravica, se pa lahko pri seštevku pozna za eno plačo (pri informativnem izračunu na strani CDS-ja, zadnej plače ne upošteva, ker gre za približni izračun). PDP: se spomnim, da sem v prvi tudi jaz, predvsem zadnji mesec, skos nekaj sanjala, da bom rodila takrat, pa takrat, pa večinoma kakšne mame, tete, itd. pristavijo, da itak, da boš rodila na določen datum, itd., danes pa vem, da je najbolje, vsaj kar se zdravja otročka tiče, da ne rodiš nič prej (lahko pride do kakšnih zapletov), je pa vse od 14 dni pred ali po PDP-ju sprejemlnjivo, hočem samo reči, da je bolj fajn kasneje, kot prej, pa čeprav si tok firbčna in morda naveličana, da bi raje rodila že kak mesec prej . Zdrava nosečnica pa načeloma res rodi okrog PDP-ja. Gnezdenje: mene že v prvo ni pretirano grabilo, pa tudi časa ni bilo, tako da sva zadeve za otročka pripravila bolj zadnje dni. Zdaj pa itak ni nobene panike, ker v bistvu že vse imamo . Septembra bomo edino naročili še zibko in moram se pozanimat, če mi bo easyfix za lupinico soseda, ki ima lanskoletnega oktobrčka, prodala ali ga bom kupila drugje. Cunjice od malega bom zvlekla ven najbrž šele oktobra, morda tudi prej, oprala in vrgla v sušilca (jaz sem se pa za malega tako "razvadila" ali kaj, da njegovih oblačilc nikoli ne sušim na zraku - si sploh več ne predstavljam, da bi obešala toliko majhnih kosov in ker ne uporabljam mehčalca, so posušene na zraku obupno trde (sem zadnjič slučajno ene dve majčki sušila na zraku)... je pa precej neekološko, vem, ampak imamo pa vsaj kolikor toliko ekološki sušilec . Likamo pa pri naši hiši ne , morda si ene 2x na leto kakšno srajco sam in potem poslušam, kako super gospodinja sem , ampak meni je likanje res čisto mimo in v bistvu je nepotrebno - mi ne likamo, pa nihče ne hodi pomečkan naokrog . Pri prvem sem se prvi mesec celo potrudila in likala, ker so me "poneumili", da je treba nekaj "rakuževat", no, to bo šlo tokrat mimo . Kakšne nove cunjice pa jaz itak nabiram že od začetka, v bistvu me je za cunjice tudi v prvi bolj grabilo na začetku (saj sem rekla, da imam tokrat celo vrečo prekrasnih oblačilc za punčko ), takole proti koncu, mi je pa najbrž že trebuh dovolj realen opomnik in nakupi zbledijo .
|