|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
5.8.2010 17:51:28   
anju
caroline to če je bil spočet 1 mesec prej in je v bistvu manjši pa ja veš?!? razen če te je menstruacija zeznlauser posted image
js bolj mislim da je to za računat, da se še nisi nehala matrat in boš mogla rodit pač velikega otročka. pred enim mesecem je je rodila drobna mama spontano (brez rezanja in šivanja) fantka 4800 v 2 urah! sicer drugega, ampak prvega je ravno tako samo malo lažji je bil a še vedno nad 4 kg! zgleda da se dauser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4476
5.8.2010 17:57:13   
caroline1
Anju- pri zmešnjavih mojih menstruacij tega ne moreš vedet!!! user posted image  Če ti na kratko napišem- delala namensko sva otroka samo 2x, kar se malenkost čudno bere. Ampak dejstvo je, da nisva živela skupaj. Torej ostaneta dec in jan. Po izračunu PDP naj bi bil spočet takrat, ko sem bila sama. Možno je en vikend prej (starejši en teden) ampak to je bil zadnji dan moje zadnje menstruacije! Torej? Teoretično nemogoče, v praksi pa povsem izvedljivo! Ali pa december! Ja dejstvo pa je, da me je strah, kako bom spravila iz sebe nekej ogromnega! user posted image  

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4477
5.8.2010 18:01:29   
majabar
caroline, tako je, odprla sem samo eno stran in hitro nehala brati. Nima smisla.
Jaz kar mislim, da bom rodila prej, ne vem, zakaj. Moj pravi, da bo 20.10.2010 (rok imam po nuhalni in morfologiji 29.10., a mi v knjizici pise se vedno 2.11.), jaz pa mislim, da bo se prej. Tiste z zacetka mesecavbosta pa zacele res zdaj zdaj porocati svoje porodne zgodbe. Komaj cakam:)!! A naj pocakajo se nekaj tednov, da bo vse OK!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4478
5.8.2010 18:33:08   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

Anju- pri zmešnjavih mojih menstruacij tega ne moreš vedet!!! user posted image  Če ti na kratko napišem- delala namensko sva otroka samo 2x, kar se malenkost čudno bere. Ampak dejstvo je, da nisva živela skupaj. Torej ostaneta dec in jan. Po izračunu PDP naj bi bil spočet takrat, ko sem bila sama. Možno je en vikend prej (starejši en teden) ampak to je bil zadnji dan moje zadnje menstruacije! Torej? Teoretično nemogoče, v praksi pa povsem izvedljivo! Ali pa december! Ja dejstvo pa je, da me je strah, kako bom spravila iz sebe nekej ogromnega! user posted image  

nič ne razumemuser posted image
a ti povem mojo enostavno računico? seksaš 1x na mesec, po seksu čutiš jajčnik (ovulacijo), fant spočet. simpl! (samo ta 1x na mesecuser posted image )

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4479
5.8.2010 18:46:15   
majabar
user posted image
Midva sva tisti dan 5x, od tega samo 3x zascitena in je bilo. Sicer bi lahko bil katerikoli dan prej ali kasneje, ampak imava obcutek, da je bil to dan D:). Tole od Caroline je pa res zmesnjava:). Anju, vidva sta pa zadelauser posted image !

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4480
5.8.2010 18:56:38   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: anju

filisa tvoja punca je pa velika! a G kaj komentira to?

Po pravici povedano je o tem nisem hotela kaj dost spraševat, saj si v mojem majhnem teleščku ne želim ravno velikana user posted image . Ustreza pa ta teža točno mojim tednom 31t 4 dni, tako da mislim, da še zaenkrat to ni ravno znak, da bo težek user posted image .

Sicer pa je od mojga user posted image  mama tud tak drobna, kakor jaz in če je njej uspelo na svet spravit brez večjih težav 3 velike fante, vse težje od 3,5 kg - zadnji je imel skoraj 4,5 kg!, bo to uspelo tud nam!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4481
5.8.2010 18:58:57   
filisa
majabar - čestitam za urejeno zavarovanje. Zdaj pa še držimo pesti, da ti čimprej rata zrihtat termin za pregled!

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4482
5.8.2010 18:59:47   
anju
Anju, vidva sta pa zadelauser posted image !

user posted image

no dobro majabar, je bla pa za prvega podobna št. kot pri vaju:)

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 4483
5.8.2010 19:05:37   
filisa
anju - upam, da se jaz pri drugem tud ne bom rabla tako matrat, kot pri prvem user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4484
5.8.2010 19:08:42   
anju
in kaj izjavi moj ko sm mu povedala rezultat testa: "ko zna, zna!" user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4485
5.8.2010 19:23:41   
caroline1
hahaha- kako se znajo pohvalit!!!! user posted image  moj je tudi ziher, da zna kako se fanta naredi!!! kako bo pogledal, ko bo pupa!!! user posted image  

kaj pa vem- velikan ali pa ne...treba ga bo dati ven user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4486
5.8.2010 19:32:04   
missD
joj joj, kaj nej rečem jaz, sva pridelala 2 na en mah hahahauser posted image

pixieM glede jogija: meni se zdi ravno prav mehak in ne pretrd.
velikost 120*60 debelina 13cm (+/- nekaj mm)
je pa zraven papir od spletne strani soncek.si
sestava jogija (napisano na priloženem listku), če ti kaj pomaga pri odločitvi (od notranjosti proti zunanjosti):
- polnilo pu-pena
- zadrga na "L"
- lutrasil
- sintetična vata
- bombaž

naj bi bil jogi ortopedski, ekološki,antialergijski in medicinski.
skratka meni zgleda uredu, upam da bo tudi uporabnikoma user posted image

še slikice:
user posted image user posted image user posted image user posted image

sem pa iz recinkota naročila tudi posteljico boženo, eno sva že sestavila in sem zelo zadovoljna, točno tako je kot sem pričakovala. pa naročila sem še 2*7-delni komplet posteljine. jogi prevleka je iz frotirja, odejica in blazina prijetno mehka, tudi ostala posteljina in obroba je super. zaenkrat mi ni žal nakupa, bomo videli kako se obnese ob pranju :)

< Sporočilo je popravil missD -- 5.8.2010 19:35:26 >

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4487
5.8.2010 21:11:31   
mamamajča
Hej punce, kakšno imate vreme? Pri nas je prav grozno!!!
Ravno sem se vrnila  s počitnic, poročam s pregleda.

otroček je bp, z glavico navzdol, maternični vrat je dolg 2-3 cm, jemat moram magnezij, da mi omili krče v maternici in nogah.
Morala sem na OGTT, čakam rezultate, ampak sem že na prešnjem pregledu imela slab rezultat (sladkorna v družini), tako da me to malo skrbi....
Tehtam 61kg. štartala sem na 54....

Drugače je vse ok, poslušali sva srček, bp, pregledala me je, ker mi trebuh zelo otrdeva in me mučijo krči, ampak je zaenkrat še vse v redu, UZ pa mi tokrat sploh ni delala.
Naslednji pregled 30.8. oz prej, če OGTT kaj pokaže...

To je vse, zdaj pa izklopim rač., ker je tukaj grozno.

Preživite miren večer!

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 5.8.2010 21:26:31 >

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 4488
5.8.2010 22:11:53   
Suni
Čao, čao,
jaz nimam cajta nič pisat tuki gor, sem pa tudi oktobrka... no, upam, rok imam 14., pa baje bo fantič...

Imam pa eno vprašanje - KDAJ SE UREJA PAPIROLOGIJA NA CSD?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4489
5.8.2010 22:38:01   
BRinME
IZVIRNO SPOROČILO: Suni

Čao, čao,
jaz nimam cajta nič pisat tuki gor, sem pa tudi oktobrka... no, upam, rok imam 14., pa baje bo fantič...

Imam pa eno vprašanje - KDAJ SE UREJA PAPIROLOGIJA NA CSD?

Pozdravljena...user posted image

Ja če imaš rok 14.10. moraš oddat papirje do 14.8....2 meseca pred PDP oz 1 mesec pred porodniško. Nimaš več veliko časa. user posted image

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 4490
5.8.2010 22:48:37   
BRinME
No da se malo javim...user posted image
Danes sem imela pregled...sem dobila piko v rito ker sem rh-neg in pol me je dala še 20 min na ctg...vse normalno...pol mi je G naredila še uz in naš user posted image še zmeraj sedi...je rekla, da se ma čas do 36. tedna obrnit.
Mam pa tudi jaz železo na spodnji meji...ni še kritično, mi je svetovala sirup...bomo videli kako bo naslednjič.
Naslednji predgled imam 3.9.

Danes sem imela "inventuro" otroške opreme user posted image sem malo pregledala kaj imam in kaj mi še manjka...imamo večinoma že vse...le še par stvari morm kupit...user posted image

Sem dobila tudi potrdilo za csd in greva že kar ju3, da urediva očetovstvo in dobiva papirje...pol mam pa čas oddat do 30.8....

Zdaj pa počasi spat, ker komaj še gledam...lahko noč user posted image

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 4491
6.8.2010 7:08:41   
tinaaleks
Jutro!

Pozdravljena SUNI- rok za oddajo papirjev imaš do en dan pred nastopom porodniške, 2 meseca prej je prvi rok, ko jih lahko oddaš, ker prej jih ne moreš...

A ste imeli kakšne močne nalive ponoči? V Lj ni bilo nič. Edini naliv je bil 17:45 ravno ko sva z Aleksandro odšli po moža (ali ata). Takrat pa je bil sodni dan, na srečo samo 15 minut in je bilo konec...

Danes popoldne bomo mogoče šli za vikend na morje, samo mislim, da se nam ne da, tako da bomo pretehtali možnosti: moramo A dostaviti na morje, da jo ima potem od ponedeljka naprej moja mama, stolčka v avtu nima, našga avta noče vzet, brez stolčka ji ga ne dam in potem ratajo same komplikacije... Tako da bomo še preštudirali....

Včeraj sem sva imela 4.obletnico poroke, ki je čudežno nisem pozabilauser posted image , kupila možu pas, za katerega že nekaj časa jamra, da ga potrebuje,... Potem je imel pa slabo vest, ker meni ni nič kupil... kot da rabim... lepše mi je dati darilo, kot pa ga dobiti...

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 4492
6.8.2010 8:07:56   
filisa
tinaaleks - čestitke za obletnico user posted image  in kot vidiš še nisi tako pozabljiva user posted image

Jaz grem tud danes na CSD, sicer bolj informativno, da vidim kaj vse rabim, ker se prek telefona ne da z njimi nič zmenit user posted image .

Pri nas je bila po 20. uri kar huda nevihta - full je grmelo in deževalo, škode pa ni povzročilo.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4493
6.8.2010 8:13:10   
tinaaleks
filisa- za obletnice sem kar pozabljiva, ker sem pozabila vse do zdajuser posted image . Še to sem se spomnila samo zato, ker me je tašča spomnila čez vikend, moja babica en dan pred obletnico,... Ne dava veliko na te stvari in potem gredo kar mimo. Se imava raje doboro čez celo leto, ne pa samo za en dan.user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4494
6.8.2010 8:43:02   
Pokora
Jutro!

Tinaaleks, čestitke za obletnico.

Jaz letos tudi nisem pozabila, bi pa, če mi mami zjutri ne bi poslala sms-a z voščilom.user posted image  Kot olajševalno okoliščino si štejem da sem bila ravno v bolnici, ker so mi delali cerklažouser posted image

Pri nas je nalivalo popoldne. Se je kar takšna dežna zavesa naredila. Pri sosedih je voda iz žleba kar v loku ven tekla, pa na cesti je bilo po mojem ene 10 cm vode, ker kanali niso mogli tako hitro požirati.

Tudi moja fanta je učeri lovil dež. Je imel mali čist mokre nogice in sta šla kupit škornje. Mi jih potem zvečer preko Skypa kaže - si je izbral rdeče. Nakar moža vprašam če kšnih modrih pa niso imel?. So imeli, sevede so imeli, samo so bili te rdeči kompromis. Mali je namreč hotu ROZA škorenjčkeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4495
6.8.2010 8:46:33   
tinaaleks
pokora- ti posodim naše? Mi imamo pa modre...pri prunčkiuser posted image . Sej jaz in mož braniva roza barve. To kupijo samo babice...
Ravno danes sem zavijala z očmi, ko si je za obleč izbrala roza pajkice z belimi pikami. Jo vprašam, če ne bi raje kaj drugega. In reče da bo mela pike..user posted image
Pa naj ima pike, je vsaj ne bodo imeli za fantka!user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4496
6.8.2010 8:53:21   
anju
jutro

tinaaleks čestitke še od mene.

filisa sej ko gledaš tabelo rasti bi blo tam nekje, če upoštevaš da je tisto povprečje.
mi2 sva bila v sredo na CSD. uredila sva samo izjavo o očetovstvu, ki je pogoj za očetovski dopust, če nista poročena. vlog nimajo, jih sprintajo z neta. tako to lahko narediš tudi sama. tudi tiste za delodajalca, da vpiše plače (oba morata dat to delodajalcu). na vlogi imaš tudi paket za novorojenčka.
Suni dobrodošla! sem mislila da moraš rihtat 60 dni prej, pa kaže da ni tako. samo delodajalcu moraš oddat dovolj zgodaj, da vpiše plače in to potem oddaš naprej na csd kot prilogo vlogi. naj bi pa reševali zadeve do 5 v mesecu, tako da js bom tam konec avgusta oddajala.

tiste ki ste bile v Ikei kolko imajo rjuhic, posteljnin, odejic in tega za posteljce 60x120? če grem, grem v Italijo Vilesse, če je katera tam bla.

missD lušno! jogi po sliki deluje čist ok. a to je ta za cca 30€?

punce js pa moram še likalno desko kupit, ker do zdaj nisem likala user posted image  za naše mikeno pa moram vsaj na začetku kot sem za mulčka (takrat sem uporabljala mamino).

Neposredna povezava do sporočila: 4497
6.8.2010 8:53:50   
3x mami
dan!

danes sem si vzela cas in prisla malo kasneje v sluzbo.
vreme: vceraj na poti s pregleda me je ujela nevihta, da se ceste nisem vidla... potem se nekaj dezja in zjutraj sonce. a z juga spet crni crni oblaki polni grmenja, tako da bomo vidli, kaksno bo danes.

porocilo s pregleda: vse ok! user posted image na uzju pogledal lego - mali je sedel na ritki (toliko o mojih ugibanjih user posted image - sam ima se cas, da se obrne), plodovnico (primerna) in utrip. mv cvrst in lepo zaprt. tole moje tiscanje dol je pa posledica tretje nosecnosti in mojih cisto zmajanih misic in koze, ki ne drzijo vec nic gor kot bi morale. je pa priznal, da je vse skupaj res bolj nizko od tega, kar je obicajno. bo pac treba s tem drzat. NP je 1.9. mi je rekel, naj se do takrat cimbolj cuvam (nic naporov, dvigovanja, hoje, sexa), najboljse bi bilo postelja-kavc. da pridemo do septembra, po pregledu pa je rekel, da si lahko dam duska se za nazaj user posted image . dala kri in urin: v redu, hemoglobin edino ostal na 93 kot pri prejsnjem pregledu. kar je tudi v redu, ker ne pada vec. priporocil magnezij (donat) in napisal sirup legofer.
lepe novice, sam tega tiscanja dol bi me lahko mal odresil user posted image

anju. ja, oprosti, ce sem te zmedla. tisto nagrado ti da obcina. sam mene na te stvari opozori ze na csdju.

majabar, ce je vse ok, se pregledi sploh ne gostijo. no, odvisno od prakse ginekologa. mene je pri obeh do konca narocal na 4-5 tednov.

aja, caroline1, glede csd-ja. vse se ureja tam, kjer imas ti stalno bivalisce. tvoje in njegove stvari, tudi ce ima on bivalisce na drugem koncu slovenije. midva imava razlicne naslove uradno, pa je vedno pri meni vse uredil.

Neposredna povezava do sporočila: 4498
6.8.2010 8:56:18   
anju
aja janaja mamamajča in BRinME user posted image  za preglede.

3x mami pa mislim da tudiuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4499
6.8.2010 8:57:12   
3x mami
anju, za ikeo si mal poglej na njihovi strani: http://www.ikea.com/it/it/store/villesse
lahko tudi pogledas, kaj je na zalogi itd. vec ti pa zal ne morem pomagat, ker nisem gledala teh stvari... si pa v villese takoj, res, ce pa ne znas italijansko, je kup trgovcev, ki znajo slovensko (imajo na tablici z imenom zraven se nalepko z jeziki, ki jih znajo).

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?