blondy_81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka Živjo! Klara je imela ponoči 38,6, zgodaj zjutraj 38,1, dopodan pa že 37,5. In sem klicala zdravnico, če se naj pridemo pokazat ali ne. In gremo. pregledajo vodico, kri, vse bp, tako da gre za kako manjšo virozico. In je bila ena fajna starejša zdravnica, pa sva se malo pogovarjali: me je vprašala kako se hranimo, da je Klara tako dobrokrvna... Povedala mi je, da se večina maščobnih celic tvori do enega leta- kar pomeni, da otroci, ki so hranjeni s čokolinom ipd sladkimi rečmi imajo večjo možnost za poznejšo debelost, kot tisti, ki uživajo do enega leta le zdravo hrano. Rekla mi je še, da v otrokovo prehrano ne sodi alpsko mleko, ampak mleko izpod krave ali iz mlekomatov, čokolino, rižolino, keksolino ipd sladke kašice, narejene sladke skutice in sadni jogurti. Zanimivo pa pravi, da priporoča Actimel, ter seveda navadni jogurt in navadno skuto + da sam dodajaš sadje. No, tako tale, kakšna druga dohtarca pa drgač... A je dohtarca rekla, da mleko iz mlekomatov ali izpod krave lahko že do 1. leta uporabljamo ali ne? Jaz sem ji alpskega dajala sedaj. Zakaj pa naj alpski ne bi bil dober? Kakšne kašice naj jim pa dajemo zvečer ali zjutraj, če ne smejo rižolinota, frutolinota, keksolinota? Joj jst sem pa mal na trnih. Menstruacija mi zamuja in upam, da pride. Mal me je strah kar takoj spet zanosit. Otročka si želim, ampak bi rada imela vsaj kako leto pavze še, preden zanosim. pa mal bi šla vmes v službo, da ne bojo rekl, da sm čist neresna. Sem kar živčna. Vsakič ko grem na wc upam, da bo kaj rdeče, pa kar ni in ni.