|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
4.8.2010 15:32:15   
marusi
a bi šla katera jutri v ZOO???? midva sva mislila iti.... pa bi nama družba prav prišla.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
4.8.2010 20:36:38   
Zibka
Klara ima vročino: zdajle 38,0 in je zaspala. Kaj pravite: naj jo pustim spat (ali naj jo bolj/manj oblečem kot po navadi?) in ji kontroliram temperaturo? Doma imam paracetamol svečke, vendar se vročina ne zbija pred 39, ne?
Hmmm...pa ne vem od česa bi dobila vročino. TNX!

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
4.8.2010 21:02:41   
dreamz
Zibka:
Boščkauser posted image
Jaz je nebi zbujala in preoblačila. Mene zebe, ko imam vročino, torej je ne rabi manj pokrit. Če ji bo kaj falilo, se bo že zbudila in pol takrat vidiš kaj ji ne paše. Večkrat ji pojdi izmerit vročino (fajn je imet termometer na dotik ali na senzor) in če še naraste ji daj svečko ali pa obkladke.
Če pa se spoti (kar je tudi možno, ko imamo visoko vročino), jo pa preobleči,itak.
No, tako bi in sem že jaz naredila z mojimi user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
4.8.2010 21:44:39   
Lenč.i
A se res že vsi plazite? Pri nas je trenutno veliko veselje obračanje na trebušček. To dela pred spanjem, ko se zbudi in ko se igra na odejici, pa seveda ko se previjava.
Glede rumenjaka imam tudi jaz informacijo, da se je 1x/teden. Meso pa mi jemo zelo pogosto. Vegetarianski dan imamo 1 do 2x/teden.
Smo pa danes prvič poskusili ribo. Sem ji kar majhne koščke dala na jezička in je lepo pojedla. Je kar odpirala tista mala usteca.
Klari pošiljam user posted image , da se jutri zbudi zdrava.

Orhideja75, žalostno res - ostajam brez tolažilnih besed. 

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
4.8.2010 22:32:00   
Momtobe
bolančki - joj, moram potrkat. moj mali še ni bil bolan, tako da mu noska še nikoli nisem pucala - kar malo cvikam, ko bo potrebno. pozdravite se, pa samo da bo vse vredu.

GH - jaz sem prvi teden GH uvajala postopoma, potem pa že kar vse pomiksano in večkrat na dan user posted image . čeprav se mi zdi, da skoz isto je.
zjutraj mu dam kako mlečno kašico (čokoladna, keksolino, grisolino, frutolino, proseno kašo in vse ostale variacije user posted image ), naslenjo rundo nekaj zelenjavnega, potem nekaj sadnega in za večerjo spet neko kašico za lahko noč. je pa res, da naš mali še vedno po vsakem obroku (kakšno uro kasneje) spije flašo mleka (preden zaspi). pa tudi ponoči še je ene 2-3 krat.

jedilniki (kosilo) - različna zelenjava, v juhici ali "suha", včasih je zraven piščanec, drugič polnozrnati kuskus, polenta, ... če se spomnim, dam zraven celo kakšno žličko olja (olivno ali pa olje od Holle). dlje pa še nismo prišli. je pa res, da jemo gosto šele dober mesec.

spanje - okej eno vprašanje. jaz cele noči vstajam in obračam malega, ker se frajer skoz na trebuh obrača in se plazi po posteljici in ga potem iz kakšne stranice ven vlečem itd. user posted image . sej ne joka, samo stoka in se premetava in potem ko ne gre več v nobeno stran se zbuni. ampak resno zadnjih par noči vstanem 20x na noč, on se mi pa reži ko pridem zraven. pa sem mu obložila posteljico, da spi že kot vojak, ampak vedno najde način, da se obrne.

ostalo:
- a še kateri tok brca na previjalni (naš se ne mara oblačit), da že vse boli? user posted image mene brca direkt u rebra. MULC! Itak pa me parkat na dan zašutira al v uč, al v nos, po zobeh, al pa kam drugam, ko maha z igračami al pa rokami. IN ZELO JE MOČEN! user posted image . Pa seveda lase mi najrajši puli. AV! (mi pa btw. manj izpadajo! juhu.)
- dons se je prikotalil do ploščic in ko je bil na trebuhu je butnil z glavo ob tla in mi je blo grozno! user posted image tko je zadonelo, sicer je jokal lih ene pol minute, samo ... fak. se že bojim, ko bo to postalo bolj pogosto (buške).

zdej se vas bom pa usmilla in grem počet kaj drugega! lahko nooooč!

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 3680
4.8.2010 22:44:15   
d4rj4.84
momtobe, hehe, kot, da bi mojga opisovala, dela čist isto k tvoj. ni mi hujšga, ko ga previjam al pa dam spat, on bi pa samo na trebuhu bil.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
4.8.2010 23:25:39   
Puffy
Jaz moje skoraj da ne previjam več na previjalni (jo kar na naši postelji), ker se skoz skoz obrača na trebuh, pa se bojim da bo padla dol in itak je nemogoče namontirat plenico če se non stop obrača...Enkrat sem jo ujela v zraku hvala bogu user posted image  Zadnje čase jo moramo kar oba držat in previjat.

Zdej zvečer je 3x se postavila na noge v posteljici - bomo mogli znižat za eno stopnjo. Pa neke vrste plazenje je tudi pokazala prej - malo po kolenih, malo po trebuhu, pa pride na cilj user posted image

Rumenjak ji tudi jaz dam enkrat na teden, meso pa 1x do 2x.

Lahko noč user posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
5.8.2010 7:23:41   
KulGirl
Uh, previjanje. Groza! Jo moram obvezno zamotit s kako stvarjo, pa še se obrača ko vrtavka. Na srečo je previjalna velika in so omare z obeh strani. Včeraj jo je moj previjal in kot vedno je plezala proti sosednji omarici, ki je na isti višini in je kihnila in butnila z glavo ob omaro. Je bil jok in zdaj ima nad obrvjo eno buško. Kaj še bouser posted image
Še eno vprašanje: a vaši otročki že vsi lepo pijejo tekočino za žejo. Moja še vedno ne. Nekaj vode po žlički, nekaj po magičnem lončku. Vse skupaj nič. Po flaški ni šans.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 3683
5.8.2010 8:35:38   
marusi
momtobe: naš tudi spi na zobeh... pa se valj, pa stoka... pa je rekel pesiater, da če spi na trebuhu, je dovolj močan, da se bo obrnil. če bi bilo kaj nevarnega...
na previjalni - ga pa komaj še sama obvladam. ima eno račko, ki mu jo dam, pa je vsaj toliko časa mir, da mu drek obrišemuser posted image user posted image potem pa na trebuh, pa na kolena, pa naprej - v steno... jaz pa njega nazaj, pa on naprej, pa jaz njega nazaj.... sicer sem pa jaz čisto plava od njegovih brcik. kot bi me nekdo pretepaluser posted image user posted image . vse noge imam plave, pa trebuh tudi... našemu je dooooolgčaaaaas ležat na trebuhu.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3684
5.8.2010 8:37:36   
marusi
aja- od našega previjalna je velika 160 x 80 cm!

kulgirl: naš kar pije. se začne jokati, ko hoče piti in spije na dan cca 250 ml (uno flaško od tomee tippee), iz čudežnega lončka pa ne zna piti - še ni pogruntal., da ro ni grizalo, ampak da je tem notri tekočina....

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
5.8.2010 9:26:15   
Puffy
A zbira katera nalepke od Baby centra (Pampers)? Jih imam 4 + 1 že nalepljeno...pa itak ne bom zbrala vseh 21 do septembra. Tako da če katera rabi, ji lahko pošljem.

Kaja že od začetka pije čaj (ji kuham baby čaj od 1001 cvet z malo cukra), zdej poleti pa tudi vodo. Spije tam od 3 deci pa do 6 deci čez dan (in noč user posted image )

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
5.8.2010 12:33:05   
*nivea
vsi otroci plazijo že, naši Taji pa samo zobeki rinejo ven user posted image smo že pri številki 5, pa še eden se nakazuje user posted image

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 3687
5.8.2010 12:51:11   
Zibka
Živjo!

Klara je imela ponoči 38,6, zgodaj zjutraj 38,1, dopodan pa že 37,5. In sem klicala zdravnico, če se naj pridemo pokazat ali ne. In gremo. pregledajo vodico, kri, vse bp, tako da gre za kako manjšo virozico. In je bila ena fajna starejša zdravnica, pa sva se malo pogovarjali: me je vprašala kako se hranimo, da je Klara tako dobrokrvna... Povedala mi je, da se večina maščobnih celic tvori do enega leta- kar pomeni, da otroci, ki so hranjeni s čokolinom ipd sladkimi rečmi imajo večjo možnost za poznejšo debelost, kot tisti, ki uživajo do enega leta le zdravo hrano. Rekla mi je še, da v otrokovo prehrano ne sodi alpsko mleko, ampak mleko izpod krave ali iz mlekomatov, čokolino, rižolino, keksolino ipd sladke kašice, narejene sladke skutice in sadni jogurti.
Zanimivo pa pravi, da priporoča Actimel, ter seveda navadni jogurt in navadno skuto + da sam dodajaš sadje.
No, tako tale, kakšna druga dohtarca pa drgač... user posted image

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 3688
5.8.2010 15:01:09   
d4rj4.84
Kaj pa keksolino, rižolino, ipd. narejen z AM? Se lahko to dela?

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 3689
5.8.2010 16:20:08   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

Živjo!

Klara je imela ponoči 38,6, zgodaj zjutraj 38,1, dopodan pa že 37,5. In sem klicala zdravnico, če se naj pridemo pokazat ali ne. In gremo. pregledajo vodico, kri, vse bp, tako da gre za kako manjšo virozico. In je bila ena fajna starejša zdravnica, pa sva se malo pogovarjali: me je vprašala kako se hranimo, da je Klara tako dobrokrvna... Povedala mi je, da se večina maščobnih celic tvori do enega leta- kar pomeni, da otroci, ki so hranjeni s čokolinom ipd sladkimi rečmi imajo večjo možnost za poznejšo debelost, kot tisti, ki uživajo do enega leta le zdravo hrano. Rekla mi je še, da v otrokovo prehrano ne sodi alpsko mleko, ampak mleko izpod krave ali iz mlekomatov, čokolino, rižolino, keksolino ipd sladke kašice, narejene sladke skutice in sadni jogurti.
Zanimivo pa pravi, da priporoča Actimel, ter seveda navadni jogurt in navadno skuto + da sam dodajaš sadje.
No, tako tale, kakšna druga dohtarca pa drgač... user posted image

A je dohtarca rekla, da mleko iz mlekomatov ali izpod krave lahko že do 1. leta uporabljamo ali ne? Jaz sem ji alpskega dajala sedaj. Zakaj pa naj alpski ne bi bil dober? Kakšne kašice naj jim pa dajemo zvečer ali zjutraj, če ne smejo rižolinota, frutolinota, keksolinota?

Joj jst sem pa mal na trnih. Menstruacija mi zamuja in upam, da pride. Mal me je strah kar takoj spet zanosit. Otročka si želim, ampak bi rada imela vsaj kako leto pavze še, preden zanosim. pa mal bi šla vmes v službo, da ne bojo rekl, da sm čist neresna. Sem kar živčna. Vsakič ko grem na wc upam, da bo kaj rdeče, pa kar ni in ni.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
5.8.2010 16:21:18   
natasa28
Pa smo že 8 mesecev napolnili. Kam pa čas leti??? Se pa že prav fajn kobacamo, pa neke besede je začela govorit, ji je prav smešno ko se čuje.
Pijemo pa iz flaške , tudi iz magičnega lončka pa tudi po slamici, tako da s tem nimamo težav.
A ve katera kaj je z Bee Bee, sem gledala tuvi pri marčevkah 2011 pa tam nimajo tudi nič novic o njej in njenih dveh pikicah. Upam da je vse ok pa da ima samo kakšno mirovanje pa se zato ne oglaša:((.

"Cvetovi prihodnosti so skriti v semenih sedanjosti"

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 3691
5.8.2010 16:28:39   
KulGirl
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

A je dohtarca rekla, da mleko iz mlekomatov ali izpod krave lahko že do 1. leta uporabljamo ali ne? Jaz sem ji alpskega dajala sedaj. Zakaj pa naj alpski ne bi bil dober? Kakšne kašice naj jim pa dajemo zvečer ali zjutraj, če ne smejo rižolinota, frutolinota, keksolinota?

Saj obstaja precej kašic, ki ne vsebujejo sladkorja, tako da jaz ne vidim razloga, da bi ji dajala pocukrane.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 3692
5.8.2010 16:34:14   
blondy_81
Aja površno prebrala. Fora je zaradi sladkorja v kašicah. To ji pa tudi jaz večinoma druge kašice dajem. Od Linota ji izredno malokrat kupim. Če ravno ne morem do Kranja, da bi kupila, potem v naši trgovino kaj od Linota kupim.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
5.8.2010 16:50:22   
Zibka
Tale dohtarca pravi, da je mleko izpod krave/mlekomat edino zdravo mleko, ala alpsko pa ne, ker je preveč obdelano. Pa tudi, da naj otroci pijejo polnomastno mleko (in mlečne izdelke)- torej neobdelano. Ja, pa rekla je, da za pripravo hrane bi ga čez kak mesec lahko začela uporabljat, razredčenega z vodo, med tem ko za pitje (kot čisti mlečni obrok) pa še ne.
Čokolino, rižolino, keksolino ipd. pa da otroci sicer zelo radi jedo, prav tako odrasli- zato ker vsebuje poleg sladkorja še druge umetne snovi, ki pa sploh niso zdrave za dojenčke. Omenjala je proseno kašo, ajdovo kašo, ... s sadjem, zelenjavo, ali mlekom. Ali pa te žitne kašice, ki za naš okus niso nič kaj dobre- ker so brez sladkorja in brez soli in ostalih dodatkov. Jaz mam take od Holle, so pa tudi verjetno od ostalih firm.
Moram rečt, da se kar strinjam z vsem, kar mi je povedala in da se tega držim in se bom tudi v naprej. Mi je pa hecno, ko mi je priporočala Actimel- a je katera že slišala za to?

Beebee tudi jaz pogrešam...
Nataša, čestitke za 8 mesecev!

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3694
5.8.2010 17:34:36   
METULJ1
Mi smo pa včer dopolnil 7 mesecev. Smo imel pregled - mamo 69 cm in 7880g. Dali smo še vodo in kri. Upam, da bo vse ok. Tud mi mamo že 2 zobka in sem in tja kakšen dan malo vročine. Vse to pripisujem rasti zobkov. Dokler vročina 3 dni ni višja od 38,5 baje ne smemo delat nobene panike. Se tega poslužujem in zaenkrat nimamo večjih težav.

Sicer zelo lepo samostojno sedim, delamo razno razne vragolije. Tud mi smo zelo živahni. Zenkrat se plazimo ritensko, počasi nam bo zgleda uspelo tudi naprej. Iz dneva v dan sezgodi kaj novega.

pred 2 tednoma je izgovorila svojo prvo besedo- pa-pa, takoj drug dan pa še ba-ba. Zaenkrat je ostalo pri tem. Počasi čakamo nove besede.

Jaz mam pa NS drug teden, tako, da vam poročam, kako in kaj.

Pozdravčki do takrat

pa da bi bolančki čim prej ozdraveli

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 3695
5.8.2010 20:40:30   
marusi
punce, kako lahko "citiraš" tu na RR?

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 3696
5.8.2010 20:48:13   
Lenč.i
Naša user posted image  pa zjutraj in zvečer dobi mlečne kašice od Millupe (gresek, ovseni, riževi kosmiči, 7 žit, riž+koruza, pirini kosmiči). Mi jih je P priporočila.
No-ja, previjanje je tudi pri nas postala že prava umetnost. Zvijanje na vse strani, vse je zanimivo, le igrače ne.
KulGirl, tudi naša mala ne mara pijače. Še kar smo le pri nekaj žličkah breskovega soka ali navadne vode. 3x se še dojiva, od tega 2x ponoči. Magični lonček ji je igrača - ji  dam piti, ona pa porine z jezičkom ven. In tako v nedogled.

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
5.8.2010 20:49:42   
Lenč.i
IZVIRNO SPOROČILO: marusi

Misliš tako?

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3698
5.8.2010 21:12:42   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe

ostalo:
- a še kateri tok brca na previjalni (naš se ne mara oblačit), da že vse boli? user posted image mene brca direkt u rebra. MULC! Itak pa me parkat na dan zašutira al v uč, al v nos, po zobeh, al pa kam drugam, ko maha z igračami al pa rokami. IN ZELO JE MOČEN! user posted image . Pa seveda lase mi najrajši puli. AV! (mi pa btw. manj izpadajo! juhu.)
- dons se je prikotalil do ploščic in ko je bil na trebuhu je butnil z glavo ob tla in mi je blo grozno! user posted image tko je zadonelo, sicer je jokal lih ene pol minute, samo ... fak. se že bojim, ko bo to postalo bolj pogosto (buške).

Veš, sem hotla it prejšnji mesec na pregled ker sem imela en kar velik moder flek na dojki... Pa sem si pred tem še fajn ogledala vse skupaj in še mojega vprašala za mnenje in sva s skupnimi močmi user posted image ugotovila, da imam modrico od Gašperčkovih brc. user posted image V glavnem - skor ga ne morem več previt na previjalni, ker me je skoz strah, da bo dol čofnu... Skoz se obrača, pa kar dol gleda, da bi se dol prekotalil, pa dviguje se na previjaniuser posted image , pa ful je hud, ko ga preoblačim, ker on ne more počet tistega, kar mu diši... user posted image Ja, bistveno pa je, da skoz brca, sedi, stoji, mislim noro... user posted image Zarad tega ga vsaj enkrat do dvakrat na dan previjem kar na tleh.

IZVIRNO SPOROČILO: KulGirl

Še eno vprašanje: a vaši otročki že vsi lepo pijejo tekočino za žejo. Moja še vedno ne. Nekaj vode po žlički, nekaj po magičnem lončku. Vse skupaj nič. Po flaški ni šans.

No, ja... Bom rekla, da je sedaj kolkr tolk pogruntal, kako je to, ko piješ iz magičnega lončka, tko da uspe spit tud do 150 ml na dan iz magičnega lončka... Ampak še vedno je joška zakon! user posted image Jaz bi ga sicer rada navadila na več pitja iz flaške, pa kar ne gre... user posted image

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 3699
5.8.2010 21:24:25   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: marusi

Pejdi na citiraj, pol pa spodi napiš, kar misliš... user posted image

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?