|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
5.8.2010 11:11:22   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora
Sam Anju, ti pa si faca, ti bi jim kar dež privoščila, da čim prej pridejo damuser posted image  

JA!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
5.8.2010 11:18:46   
anju
punce, moj pamž se slabo premika danes in tako se nemsti da me tišči se nasloni da trebuh štrli postrani in ga tam požokam pa se nima prave volje prestavit...user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
5.8.2010 11:21:08   
pixieM
Anju - meni se to zgodi parkrat na dan. Rine v en del trebuha kot zmešan, da me prav vse boli (še koža), tako da je trebuh neke čudne nedoločljive oblike. Mojemu se zdi to blazno smešno, mene pa prav boli... 

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
5.8.2010 11:40:45   
3x mami
ja, pri meni isto. take cudne hribe in doline dela... in vcasih tako rine v eno smer, da mi kar sapo jemlje. se mu je pa v zadnjem tednu mal spremenilo premikanje. ne vem, kako bi opisala. bom vprasala danes gin., kako je s tem. saj miga, ja, sam drugace.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
5.8.2010 11:41:15   
katis
Ojla punce, že vse zelo aktivne vidim. Naš mulček je zdajle mal pri babici, da imam malce časa zaseuser posted image

Ja s psi brez povodca je cel križ, z njihovimi lastniki user posted image  pa še bolj. Pr nas tud kar neki folka šeta pse brez povodca in kao ne bojo nič naredil. Mi imamo našega bolonjca (kot malce večji maltežan s skravžano dlako) izključno na povodcu, pa še ful je nazaupljiv do drugih psov. Smo parkrat nekaterim kar kej povedal, da je treba imet na povodcih. Moj user posted image  je bil včasih na VURSU in takim lastnikom lepo pove, kakšna je kazen, če te dobijo brez povodca in  naj raje preberejo zakon, da ne govorimo o tem, da ogrožajo otroka. Sam ko so nkeateri ko teflon, se jih čist nič ne primeuser posted image .

majabar - user posted image  bravo za zavarovanje. Je takoj lažje pri srcu, kaj?

Jaz še kar z vozički kompliciram. Prej sem imela v mislih Quinny Zapp+ MC Cabrifix. Zdaj gledam komplet od Haucka - voziček (buggy) Capri z lupinco, ker se da na vozičku poležat trdo hrbtišče do 152°in je primeren za otroke od 3. oz. 6.meseca. Prej je pa itak lupinca gor. Ker stari Pliko Switch bo za doma po slabih cestah super, rabim pa nekaj za v avto. V SLO pride kar drago - oboje skupaj od nekje 350€ do 440€. Na spletni trgovini v Nemčiji, kjer za 9,90€ dostavijo v SLO pa komplet za 179€. Tako da sem že skoraj 99% sigurna, da bomo to kar naročili.user posted image

Gibi - naš se nekaj časa razmetava, kot da ima user posted image  disco dance party, pol pa včasih tud par ur nič. pa ful me rad v mehur rukne, pa v želodec... včasih mi skor sapo vzame. Spet drugič mi pa sam neki valovi tam noteruser posted image

LP

< Sporočilo je popravil katis -- 5.8.2010 11:43:03 >

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
5.8.2010 11:49:29   
tinaaleks
gibi- bodo od zdaj naprej malo drugačni, saj user posted image  rastejo in nimajo več prostora da bi "brcali". Pri meni je zdaj damo še tako, da čutim da se premika, samo to ni brca, ampak se mi samo trbuh izboči in je tam čisto trd, občutek je pa kot eno plavanje... Ne znam bolje opisat...
Bo pa ta najbrž manj spal kot prva, saj sploh ne vem kdaj spi in ima skoz eno žurko not....

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
5.8.2010 11:56:55   
anju
tinaaleks sej nekako računam na to da mu zmanjkuje placa. po drugi strani sem pa tudi sama neka zaspanka danes. pritisk pada se oblači.
...samo sem nedavno tu na RR prebrala da je umrl otroček v 33 tednu, ker je imel popkovino ovito okrog nogiceuser posted image  sej vem da se to ni dobro strašit... oprostite mi, ker to vnašam sem, samo sem pomislila ko ga zjutraj en čas nisem čutila... eh...

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
5.8.2010 12:03:57   
pixieM
anju - hitro daj te črne misli stran!!! Saj vsaka najprej pomisli na kaj slabega, če dolgo ne čuti otročička.
Meni je pa to glede te popkovine tako čudno!!! Pa a se ne vidi na UZ, da se nekam zavija? Zdaj so mi že 3 znanke opisale svojo izkušnjo s porodom in njihovi otroči so imeli zavito popkovino okrog telesa. Saj je bila dovolj dolga in nič ni bilo narobe, samo... ne vem... meni je to tako čudno!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
5.8.2010 12:07:42   
3x mami
anju, sem tudi jaz prebrala... user posted image groza, kaj vse se lahko zgodi, pa sploh ne mores pomagat...
sem se ze parkrat zalotila, ko mal drezam v trebuh, ce je predolgo miren. sam da se cisto majceno premakne.

tinaaleks, moja mala je bila v trebuhu zelo mirna, malo aktivnosti nasploh, in se kar je bilo, je bilo nezno. prvi in pa tale sta pa ko dva razbojnika noter, ko se lotita. pri tem imam na trenutke obcutek, da bi kar ven skocil.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
5.8.2010 12:10:08   
3x mami
pixieM, ce pomislis, kako se premetavajo tam noter, se hitro lahko kaj ovije. na uz pa ne hodis tako pogosto, da bi lahko temu tako natancno sledila. sam na sreco so taki primeri redki!

ampak ja, crne misli stran, imas prav!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
5.8.2010 12:32:31   
anju
pixieM prav zaradi tega prebranega sem vprašala G, če se vidi to na UZ. mi je rekel da ne. verjetno če, samo slučajno. ampak je tako pogosto, da se popkovina ovije, da pride do takih primerov pa tako redko.
mulček jo je imel 2x okrog vratka in kaže da je bila kratka, saj mu je ob vsakem popadku padel pulz pod 50 in se potem ni spuščal...
ja, črne misli stran! saj je samo zaspan dan.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
5.8.2010 13:30:11   
anju
3x mami včeraj si napisala naj na csd spomnim za obrazce za nagrado ob rojstvu. a to si mislila občinsko nagrado? ker ni nič vedela o teh obrazcihuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
5.8.2010 14:09:23   
caroline1
Anju- ne se strašit...vem pa da je skrajno neprijetno, sploh ko si na šihti pa ne morš iti ležat v položaj, ko se največ premika! to jaz včasih naredim in sem pomirjena...

To kolcanje pa se meni zdi da deluje kot utripanje mojega srca, ki pa čez nekaj časa skrivnostno izgine? user posted image  a ne da bo to to???

Kar se tiče CSD-ja....se opravičujem, če katera dela tam, ampak te babnce rabijo usposabljanje in izobraževanje...jaz sem včeraj klicala ker me je nekaj stvari zanimalo! disaster! ne vem...mogoče, ne ne morete, mogoče pa lahko....jao jao jao...eh, brezveze! ne morem poslati po pošti papirjev od šihta. jih moram nesti osebno!partner ne more, ali pa mogoče lahko pa ni prepričana, urejati stvari tam kjer imam jaz stalno prebivališče...sicer bi mogla pogledati, ker mogoče da lahko tam kjer je on prijavljen...res žalostno! če bi jaz svoje področje dela tako slabo obvladala, bi me po treh mescih skenslali brez pomisleka...ta javna uprava je pa res kar nekej!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
5.8.2010 14:19:35   
luna_25
Hej!

Evo dans sem imela pregled in je vse ok. Bomo pa imeli sigurno punčko se je tako lepo vidla zarezica na UZ. Čeprav ne bom navalila in vse kupovala roza pa tut sej ne more bit skoz v roza pa tut če je punča, a ni tako.
Je moj kr mal razočaran, ki si je bojl želel fanta in ko smo bili še v dvomih je upal da pa naši punčki še vseeno zraste kaj med nogamiuser posted image user posted image  sam ne bo nič.
Je pa res, dam sem jaz imela že od samega začetka nosečnosti občutek, da bo punčka...pa ne da bi si bolj želela ampak tako skoz nekje v podzavesti.....no ne vem a je še katera imela podoben občutek.
Ampak vseeno počakajmo, da pride ven pa da smo čist 100%, ker presenečenja se dogajajo.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4464
5.8.2010 14:24:57   
filisa
ravno s pregleda... Maternična vrat je še lepo zaprt, najina user posted image   (še zmeraj je user posted image  user posted image , danes mi je gin. kazala njene sramne ustnice - no jaz nisem ničesar videlauser posted image ) se je v 4 t. zredila za slabih 800g, tako da sedaj tehta ca. 1840g. Končno se je tudi obrnila z glavo navzdol user posted image  (sem bila skoraj 100%, da še zmeraj leži prečno). Ampak do poroda se še lahko marsikaj spremeni - pa upam, da ne!
Danes sem dala tud kri.  NP imam že 26.8.

Glede streptokoka mi je gin. rekla, da mi ona vzame bris, ki ga moram pol nesti v določen zdravstveni dom, kjer to testirajo. Stane pa dobrih 13 evrov, če si neg., če pa si pozitiven pa še ca. 20 evrov zraven za nadaljna testiranja. Testira se pa okoli 35 t. ali malo kasneje.

živali in otroci - tud pri nas bo pestro, saj imam 1 user posted image  (veliko mešanko) in 3user posted image . So pa vse precej neproblematične, tako da večjih težav ne bi smelo biti. Sem pa jaz tud prav alergična na to, ko vidim kako eni otroci delajo z živalmi (krivi za to so seveda starši!). Pixiem - jaz nič ne gre tja pod pretvezo, da jih ne bo vgriznil ali podobnega, ampak kar direktno povem, kaj o tem mislim, pa mi je čist vseeno, če se s tem komu zamerim!

kolcanje - tud moji punci se večkrat kolca. Se pa res čuti kot nekakšno enakomerno nežno utripanje, ki ga )vsaj jaz) brez težav ločim od ostalih gibov.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
5.8.2010 14:35:15   
anju
filisa tvoja punca je pa velika! a G kaj komentira to?

caroline ja, to bo to kolcanje.
sm že pomirjena mi je še moj reku, da je zaspan dan in da je vse ok. pa tud rukne me vseeno mal bolj kot dopoldneuser posted image

luna user posted image user posted image  za user posted image
glede občutka za spol. nič občutka, sm pa vedla kdaj sva ga naredila tako sem vedla kaj bo... in ko so potrdili sem čakala naslednji pregled, da povejo da so se zmotliuser posted image  ne, sej sm čist srečna s še enim fantom. bo pač mogu bit moja carta!

< Sporočilo je popravil anju -- 5.8.2010 14:38:19 >

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
5.8.2010 14:38:09   
pixieM
kolcanje - fajn, da ste razložile, da zdaj vem. Sigurno sem tudi jaz že občutila kaj takega, ampak nisem vedela, da je to kolcanje! Bom zdaj bolj pozorna.

lega - jaz že od nuhalne naprej dobivam informacije, da naše user posted image leži z glavo navzdol. Čisto na vsakem pregledu je bil obrnjen na glavo. Upam, da tako tudi ostane, da si ne bo slučajno kaj premislil user posted image .

luna_25, filisa - user posted image user posted image za preglede. Je fajn slišat, da je vse ok in da naši otročički ratsejo tako kot morejo!

filisa - jaz nočem izpast bolestno navezana na psa in zato po navadi rečem, da bo koga ugriznil. Itak otrokom povem, da se tako ne dela z živalmi, ampak to so otroci (večinoma) stari pod 4 leta in je zelo težko dopovedat. Še posebej če se staršem zdi smešno, da brcne psa, da ta zacvili!!! Meni se pa trga srce, ker ga niti sama nisem kdaj udarila... Ampak, vem pa, da bo moj user posted image glede tega lepše vzgojen! Vsaj neka tolažba.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
5.8.2010 16:04:36   
majabar
Hvala vsem, da ste vesele z mano za zavarovanje!
anju, koncno, ja! Vceraj sem se hotela narociti na pregled, a ker sme sele vceraj dobila papirje, moram pocakati en dan, da me vnesejo v sistem. Torej poklicem danes. Upam na cim hitrejsi pregled. Ce mi ne dajo datuma hitro, grem nekam samoplacnisko, saj nisem bila na pregledu ze 5 tednov, po slovenskem sistemu pa bi morala zdaj ze nadva tedna hoditi, ce ne me motim. Komaj cakam, da mi povedo, kako je velik! Sicer so mi pred 5 tedni rekli, da je postavljen na glavico, a jaz gacutim povsod, se posebaj velikokrat cisto na desni strani pod rebri.
filisa, tako velika je ze!!!user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
5.8.2010 17:04:09   
majabar
Pa se to, nekaj slikic iz zadnjih dni sem dala v album. Zmerila sem si tudi obseg trebuscka, meri 82cm. Ne vem pa, s koliko sem zacela:).

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
5.8.2010 17:30:05   
anju
majabar kako lepo da si dala slikce gor!! čisto nov vtis! super si!
glede pregledov naj te potolažim. jaz jih imam na 5 tednov še vedno:) v ponedeljek sem ga imela po 5 tednih, naslednjega pa imam 6.9. tako da... samo če je vse ok, ane?!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
5.8.2010 17:38:43   
janaja
Eto

še moji podatki iz včerajšnjega pregleda.

Vse ok naslednji pregled pa je 2.9.2010.

Dopust smo preživeli prav vredu najprej vroče potem pa komaj 22 stopinj.

Joj kako tale nosečnost beži smo že kr v zadnji tretjini. user posted image

lp

janaja

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
5.8.2010 17:39:05   
majabar
anju, tako je, samo, da je vse OK! 6.9. je cez dober mesec. Potem pa ze kmalu rodis, a ne? :)
Nisem vec nato neucakana, kot na zacetku, glede pregledov in ultrazvoka. Mali brca in vidno raste in zato verjamem, da je vse OK. Rada bi samo strokovno mnenje glede mojega urina in krvne slike. Tista gora antobiotikov ocitno ni pomagala, izvidi urina so enako slabi. V krvi kaze na to, da imam nekje infekcijo, cudno je le nizko stevilo limfocitov. Boljse bi bilo, da sploh ne bi prebrala moznih vzrokov za to na internetu (Hodginov limfom, AIDS, rak). A se nic ne sekiram, ker verjamem, da sem precej zdrava:). 

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4472
5.8.2010 17:42:19   
caroline1
Majabar- tudi moji pregledi planski niso nič pogosti! Imam pa vmesne, ker imam kozlarije skoz neke! Ampak bi bla raje brez tega.

Drgač pa Anju tudi meni ne meri otročka na rednih pregledih...samo govori aha, to je, mhm, želodček, vidite, mehur, ja srček...So mi pa sestre rekle, da imam prestavljen PDP za en teden, ker na vseh UZ otrok prehiteva. Jah, v materinski pa imam še skoz stari datum, pa v bolnici so mi rekli, da velja datum od NS. Sicer pa so otročka nazadnje 2x merili, različni G, in obakrat je bil za skoraj 3 tedne večji. Ima že 1600g. Je pa rekla tudi G, da se otroci rodijo z 2,5 pa vse do 4,5 kg. Da tudi velikost ni dovolj, da je res prej spočet. Lahko je samo velik!!! Je pa res, da je tudi moj trebuh skoz večji od normalnega. In na trenutke razmišljam, kaj pa če je moje dete manjšo kot bi moglo biti in je spočeto že en mesec prej??? Mhm, nobody knows. Zato so te meritve vse teorija. Izhajajo iz statistike in niso niti malo zanesljive. Zato se ne smemo preveč sekirat.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
5.8.2010 17:46:11   
anju
še en pregled potem pa rodit, ja:)) ampak vseeno imam še dovolj časa da me zagrabi strah!
kar se tiče tvoje krvne slike pa en kup user posted image user posted image user posted image da se čimprej uredi!user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
5.8.2010 17:48:24   
caroline1
MAjabar- ne smeš brskat po netu in brat neumnosti!!!! Nihanja teh vrednosti so lahko posledica nosečnosti. Telo se drugače obnaša. Jaz ti lahko povem, da imam zmeraj pri eritrocitih in levkocitih zraven oznako H(high) ali L(low). Pa ni nobene panike. Ko je ginekolog že rekel, da to stanje ni v redu, je urolog rekel, da je to za mojo situacijo idealno! Tako da, ne se skrbet vnaprej! Če pa že iščeš po netu, pa najdi najmanj škodljivo verzijo....vedno!!!

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?