ne_ja
|
IZVIRNO SPOROČILO: punsha IZVIRNO SPOROČILO: ne_ja IZVIRNO SPOROČILO: zimska IZVIRNO SPOROČILO: ne_ja Zofy jaz govorim o otrocih oz. dojenčkih, ki so toliko stari kot naši februarčki 2010, in ne o starejših otrocih. In sem mnenja, da dojenčki pač ne jočejo iz dolgčasa!!! Za otroke pa tudi bolj težko verjamem, da bi kar iz dolgčasa jokali...moje mnenje! Tudi mi ne jokamo iz dolgčasa, ali pač? Glede knjig, meni ni vsaka knjiga o vzgoji in odnostih ok, oz. sem zelo izbirčna glede tega. Najboljša knjiga, ki sem jo prebrala glede odnosov mati-otrok, mi je Rahločutnost do otrok, avtorica Katarina Kompan Erzar. Čudovita knjiga na temo stik matere z otrokom do prvega leta starosti, kako zelo pomemben je ta pristen stik, kako pomembni so prvi meseci v življenju otroka, so temelji, ki jih postavljamo otroku kot osebi itd. res je dobra knjiga in ta avtorica je super, že berem druge njene knjige:) Nasledni avtor, ki mi je super je Jesper Jull. Vse njegove knjige(zdaj pa ne vem, ali ima 3 ali ima 4 knjige) so super, mogoče bi izpostavila knjigo Kompetenten otrok, ki predstavlja bolj nove vzgojne metode, ki so meni blizu. On predstavlja smernice za vzgojo, ki ni permisivna in tudi ne atoritetivna. Meni je super Drugače pa jaz berem zvečer, ko punčka zaspi, namesto da gledam TV O, ja. Pa še cvilijo, razmetavajo stvari po tleh, vreščijo, mečejo hrano na tla, itd... da bi pritegnili pozornost. Boste vidle kaj nas še čaka. Lan je pri 6 mesecih oz. celo malo prej pogruntal, da če zakašlja, da takoj pritečem do njega. In je skoz pokašljeval pa se režal. Smo šli k zdravniku, če je kaj narobe z njim ker tolk kašlja, pa je rekla da na ta način priteguje pozornost nase. Samo še vedno sem mnenja, da ne iz dolgčasa me niste prepričale...vse kar omenjate, je pač nekaj drugega in ne dolgčas! Ali se motim? Mogoče No to tudi jaz pravim...iz dolgčasa ne. Če ne drugega, bi nas radi imeli ob sebi, potrebujejo našo bližino. Jap, tudi meni je super knjiga Kompetentni otrok. Ravno sedaj jo berem drugič. Jo imam doma...In pogosto se mi takole potrdijo moji sumi. Naš mali pač vedno joka pri babici in dediju. Tam je zmeraj slabe volje, sploh glede na to, da sicer zelo malo joka (če je preveč utrujen ali lačen). Pa sem rekla, ja, to je obdobje, ko se pač boji...normalno... Ja, je tudi to. Je pa veliko to, kak se počutim jaz. Sicer ne vem kaj mi je, ker sta onadva res super človeka, dobro se razumemo, ampak jaz sem tam vedno nekam zadržana. In že prenašam na malega. Bom morala najprej jaz kaj na tem narediti... Se podpišem pod tole! Velika večina je odvisna od tega kako se počutimo mamice, otroci nas čutijo bolj kot si mislimo Glede privat varstva: na Dolenjskem je cena ca.200€. Kamor jo bom jaz dala, gospa mirka enega ali dva, v privat varstvu bo pa do ca. drugega leta in pol.
|