Nika v službi
|
Pia, Izvora še nisva gledala, je pa v planu. Sva si rekla, da bova počakala, da bo prvi naval mimo. V soboto sva gledala akcijsko komedijo Morilci. Simpatično, lahkotno. Benika, Nika je oddih z babico in dedijem odlično preživela in v nedeljo je kar težko odšla domov. Sicer jima je zjutraj rekla, da zelo pogreša mamico in očka in da nestrpno čaka, da prideva; potem, ko sva prišla, smo se dolgo stiskali in kar ni mogla nehat pripovedovat o vseh dogodivščinah, ampak potem je bilo slovo od babi in dedija prav tako težko. Onadva sta namreč še ostala na morju do srede, tako da smo zdaj mi3 glavni pri hiši za pospravljanje, pranje, likanje, pometanje, zalivanje rož, vrta, da kuhanja ne omenjam. Midva sva imela namreč vse dni, ko sva bila sama, štedilnik mrzel. Privoščila sva si tudi eno romantično večerjo Pri Žabarju, pa kino, crkljanje. Pety, nobena ti ni voščila niti srečno, bom pa to zdaj jaz napisala, čeprav prepozno. Vsekakor pa ti želimo, da bi dopust fajn preživeli. Oddahni si tudi ti, saj ti ne bo treba kuhat, pospravljat. Luksuz, a ne? Praznovanje RD: pri nas je september že precej poln, pa še od 21. dalje nas ni, tako da jaz glasujem za začetek oktobra. Eno nedeljo v oktobru imamo že zasedeno z birmo, ampak zdaj ne vem datuma na pamet, bom ob priliki pogledala in povedala. Nika bo najverjetneje praznovala v petek, 17.09., če bom le dobila ustrezen termin v G-regi. Sicer je že naredila spisek povabljencev, praznovanje že komaj pričakuje. 18.09. imamo mi službeni izlet na Dunaj, tako da bodo dnevi pred našim odhodom v Turčijo primerno zapolnjeni. Zdaj grem pa preverit v skrinjo, če imamo kaj "materiala" za jutrišnjo rižoto. Jaz bi sicer naredila zelenjavno (imamo z vrta paradižnik, kumare, grah, paprike), toda Nika je izglasovala, da mora biti tudi nekaj mesa zraven. Grem zdaj pogledat, kaj najdem. Nočko.