|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
4.8.2010 11:27:38   
tinaaleks
sasadejan-samo da je vse okuser posted image

britje-trenutno nič urejeno, ko bom pa pri volji bom pa kar dragiju rekla, zato ker ko sem nazadnje to počela, je bilo vse narejeno samo na poluser posted image . Možu pa itak paše to delat,....user posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4401
4.8.2010 11:28:27   
3x mami
uh, filmi. sem bolj na tekocem z risankami zadnje case user posted image sploh ne vem, katerega bi pogledala, ce bi mogla. tisti avatar - so tolko govorili o njem, da bi ga mogoce vzela v roke. al pa kaj bolj konkretnega in neameriskega.

se vam pozna enim, da nimate se velikega trebuha. meni je vse, kar je nize od popka, tabu, ker ni variante, da bi vidla (razen s kakim ogledalcem, ki ga itak nimam). edino ce bi sla na otip. tako da vprasam mal male, da mal pospegajo (ce kaj zacutim na trebuhu) al pa mojega, ce je kaj nizje dol...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
4.8.2010 11:36:57   
sasadejan
3x mami - jaz tudi nič ne vidim spodaj, samo tipam user posted image . V petek imam pregled in ne vem kaj bo vse pregledovala in ne vem, če se moram kaj urediti spodaj. No če moram mi bo pa moj moral pomagat. Upam, da me ne poreže celo.

Ja blagor se tisim, ki nimate še tok velikega trebuščka in da lahko veliko same.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4403
4.8.2010 11:38:09   
caroline1
Tole urejanja tam spodi je pa res zabavno zadnje čase...jaz namreč ne prenesem, da se ne bi uredila vsaj 1x na teden. Uspeva bolj nikakor. Se potem primem, pa uhhh, spet je ostalo user posted image . Najlažje je po moje če imaš kad, pa da dvigneš nogo dovolj visoko... NI NAM LAHKO RES NE!!!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4404
4.8.2010 11:44:59   
anju
ma si faca carolineuser posted image  za burek! ti bom dala js kolk skute bi lahko naredila v 3 letih dojenja in to z mojimi malimi suhimi figami!!! za celo baščaršijo bureka!

kar stiče pa starcev v avtu - ravno na tvojem (novem) koncu vem za enega ki vsak dan vozi avto, čeprav mu niso podaljšali vozniškega. upam da se meni v starosti ne obrne tako. ker če bi lahko bi popizdila nanj!

3x mami ja kaj bolj konkretnega neameriškega sem mislila...
avatar so govorili moj bi ga, meni je pa tako kr preveč prazno.

nazadnje mi je ostal en, sej moram pogledat kak je bil naslov, alpinistični. in to čisto slučajno, ker se je pač edini snel z neta, v času, ko se je Humar matral v steni. ko sem ga pogledala sem šla na balkon in me je tako zeblo (december) sem pomislila na Humarja in bla prepričana da je majstr od vseh majstrov! js bi v tistem mrazu enostavno umrla v eni uri časa al še prej. on bi pa preživel več dni, če se le ne bi poškodoval. tako mi je film ostal v spominu.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4405
4.8.2010 11:58:41   
caroline1
user posted image  velikost pa mleko nimata nobene povezave...ker če ne, bi jaz bila poklicna dojilja user posted image ...ponavadi celo tiste, ki imajo večje, težje dojijo, ker imamo sam špeh, pa nič žlez! Na trenutke me to skrbi, ker se mi zdi, da če ne bo šlo dojit, pa bodo vse kile ostale!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4406
4.8.2010 12:11:10   
anju
caroline ma dojit bo šlo! samo lepo počaki 2 v 1 da bimbek dozori, da bo mel moč potegnit.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4407
4.8.2010 12:17:51   
filisa
Hvala vsem za vzpodbudne besede glede očeta user posted image ! Ima pa raka, ki je precej nepredvidljiv... Včeraj sem imela slab dan, danes pa je že veliko bolje in v prihodnost zrem precej bolj pozitivno! Svojo 1. vnučko bo že dočakal in pika! Nenavsezadnje ga do tega ločita le še slaba 2 meseca oz. max. 2 meseca in pol, če se bo naša user posted image  odločila privekati na svet 14 dni čez rok user posted image . In tud pol jo bo še dolgo gledal, kako odrašča .....

Tud meni se zdi fajn, da ne poslušam samo, kako lepo je bit mami in kako je vse čudovito in da je porodniška najlepši čas v življenju, bla, bla. HB se tud najde kdo, ki pove tiste manj lepe stvari, ki tud sodijo zraven. Hvala vsem, ki ste se opogumile in bile pripravljene delit tiste manj lepe izkušnje oz. strani starševstva user posted image !

CSD - mi lahko katera napiše kaj moram vzet s seboj? Glede zadnjih 12 plač mi mora verjetno delodajalec izpolnit obrazec?!(verjetno ni dovolj, če vzamem s seboj plačilne listeuser posted image )

urejanje spodnje frizurce - tud meni s tedna v teden dela velike težave. Zaenkrat še za silo gre, samo se moram res ornk potrudit in ubrat različne poze - se mi obrestuje, da sem v mladosti trenirala gimnastiko in ritmiko user posted image .

Kino - tud midva z mojim še moram pred porodom vsaj 1x v kino. Joj, pa še veliko drugih stvari je, ki sem si jih zadala, da jih moram opravit preden bom mami!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4408
4.8.2010 12:25:21   
tinaaleks
filisa- za CSD moraš dat izpolnit obrazce delodajalcu. Pojdni na CDS Šiška, tam so vsi obrazci, ki jih potrebuješ

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4409
4.8.2010 12:28:22   
Pokora
Meni gre pa britje še kar dobro od rok. V tušu lepo počepnem in začnem seanso. Tudi v 1. N sem se brila do konca, res pa da je šlo na koncu bolj na otip in na slepo. Me je v P celo pohvalila da imam lepo fizurco user posted image

Jaz sem že lep primer da velikost jošk ni odvisna od tega koliko mleka bo. Moje so drugače micene, ampak ko je pa treba otroka nafutrat, pa zraaasejoo in je mleka za izvoz. Caroline, ti se nikar ne sekiraj. Lej, če boš imela mleko, boš dojila, če pa ne bo šlo, po pa tvoj mladiček tudi ob adaptiranem gor zrasel.

Zdajle sem malo brskala po netu kaj vse mi mora moj pod nujno prinesti iz NL. Je reku dragi da mu nej kar seznam pripravim. Ja ni problemauser posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4410
4.8.2010 12:34:29   
Pokora
Aja filmi - meni Avatar sploh ni bil všeč. Sem ga kar nehala gledat, tako mi je bil brez veze. Danes bom pogledala Lepo urejeni mrtveci. To je nek bosansko-slovenski film. Sem ga že gledala in se spomnim da sem se nasmejala še pa še.
Če boste vlekle filme iz neta, potem si potegnite dol Little Miss Sunshine. Je sicer nek nizkoproračunski film, ampak hudo dober (kako gre ena punčka na eno lepotno tekmovanje in je en kup enih zapletov). Res dober film!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4411
4.8.2010 12:39:19   
3x mami
anju, nep ozabit obkrozit tudi neplacani ocetovski dopust! pa naj ti da obrazce za nagrado ob rojstvu, otroske dodatke in to, kar pac moras tudi po rojstvu postimat. jaz sem si dala v eno mapo po mesecih, kot moram posiljat. potem itak ne bom mislila na to, pa nocem kaj pozabit.

filisa, rabis materinsko, in obrazce: S-1/1  in S-1 (zase), S-1/1-o in S-1 (za moza) - dobis jih tudi na tej strani: http://www.mddsz.gov.si/si/obrazci/obrazci_za_uveljavitev_pravic_iz_zavarovanja_za_starsevsko_varstvo/. obrazce za placo ti izpolnijo v sluzbi in jih potrjene neses na csd.

doma sva na zadnje gledala edino dokumentarce (Home, Our daily bread). kakega dobrega (novejsega) filma se pa zdaj lih ne spomnim...

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4412
4.8.2010 13:02:19   
jana84
hejla punce!

Evo, končno imam malo več časa...mogoče...Če bo sinko v sosednji sobi dovolil, da mama mal pregelda kaj ste klepetale ta čas ko me ni bilo...MOram prav pogledat,k daj sem bla nazadnje tukaj, da preberem kaj ste klepetale...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
4.8.2010 13:03:52   
Tiamo
caroline user posted image hehehe, verjetno me te ne bomo presegle v velikosti, tudi če damo ene 3 skupaj svoje joškice user posted image

Lepo ste se razpisale, tako da prvo rodke, ne zavračajte prve mesece pomoči mam, tašč, pa čeprv so pametne, kar naj bodo in ja znajo vsaj pestovat.

Jaz bi šla najraje rodit na nizozemsko, prele sem bila na polikliniki, nimam sladkorne, sam zdaj mi je tok slabo, kr tresem se, pa sem pojedla kr neki....ok sej bo. Ena punca k je bila tam, gre gor roditi, ker gre fant gor študirat, tam rodiš doma, porod je plačljiv, samo ji ga bo slo zavarovalnica plačala, potem pa za 2,9€ najameš gospo, ki ti pride za en mesec pospravljat, kuhat, pedenat otroka itd....jaz bi tudi....

Pixie, samo jaz sem res računalničarka, ne delam v rač. firmi. Uglavem sem deklica za vse od programiranja, do lezenja pod mizo in montiranja kablov...

Britje, še gre, potem pa bo šibalo ogledalce :))) Mene bi bilo prav sram, da bi prišla rodit kosmata, no sej te tam pobrijejo, samo to na oštro....

Pixie res je kratka tista blazina, jaz sem se že premislila.

Ne nisem še dobila Bolta, zdaj mi gre ena virtualna prijateljica pogledat v Avstrijo in ena v Italijo, upam ,da ga najdejo. Eno virtualno pa hecam, da mi ga proda, če se njen otrok noče več igrati z Boltom. Hvala ker misliš name user posted image

Kar se tiče filmov, jih imam jaz milijon potegnenih z neta (čeprav mislim, da jih je moj zbrisal iz diska), pregledanih pa lih za en pljunk. Nazadnje sem gledala Sex v mestu, mi ni bil všeč. všeč so mi kakšni psihološki trilerji kot Šesti čut, The butterfly effect, Number 23, Identiteta, Parfum, Gothika, Taking lives...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4414
4.8.2010 13:10:58   
3x mami
TiAmo, a si slucajno koncala FRI?

Pokora, kako to, da ste bili v NL? sluzbeno, studijsko? in kako to, da sta se vrnila?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4415
4.8.2010 13:38:18   
anju
jana ku kuuser posted image

hvala za naslove filmov.
naslove hitro pozabim...
lep lep film je Gloomy Sunday!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4416
4.8.2010 13:50:05   
pixieM
Tiamo - ni panike! Saj sem rekla, da bom hodila tam mimo in sem šla vprašat. Pa žal ni Boltov več pri nas. Če ga slučajno kje najdem, te pa itak obvestim.
A da ti si pa prava hekerka pol user posted image . Saj tudi jaz prikljapljam zadeve, ampak drugače sem bolj na tehnični pomoči za en naš program. Tako, da nič kaj resnega računalniškega dela nimam.
Tudi jaz sem bolj za te psihološke trilerje. Tudi grozljivke imam rada. Na zadnje sem gledala Zadnja hiša na levi. Meni se je dopadel. Drugače pa komedije imam tudi rada. Sem gledala Stara mačka s Travolto in Wiliamsom. Tut za nasmejat!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4417
4.8.2010 13:53:54   
Pokora
3x mami, sej nismo bili dolgo na NL, samo nam je kar zlezla pod kožo. Moj je delal gor 3 mesece - jaz sem bila pa ravno takrat na porodniški in sva bila z malim tudi gor. Moj dela v takem fohu, da mu je delo tam pomenilo ogromno izkušenj na njegovem področju.
Nas je pa tale NL tako zasvojila, da gremo vsako leto malo tja. Imamo gor tudi prijatelje in te prijatelji so sedaj na morju, moja fanta pa tačas čuvata njihovo hiško in predvsem futrata njihovega laaačnega mucka. Danes imata žal tak dež, da sta že cel dan doma. Bo jutri bolje :-) 

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
4.8.2010 13:56:11   
Pokora
Jana, ne vem če nas boš lahko tako hitro prebrala za nazaj. Smo bile kar pridne in načvekale še pa šeuser posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
4.8.2010 14:07:41   
smarnca
anju na bolniški sem, ker se ne morem več vozit po dve uri na šiht na šihtu pol pa zdržat še 8 ur pa pou, ker mamo malce 1 uro in sm praktično šla od doma ob 6:30 pršla pa 17:10. preveč utrujena lih za zaspat nazaj...zgodilo se mi je, da sem v avtu enkrat kinklna, pa je biu hvala bogu lih ovinek, tk da sem šla sam ene 40 pa mi je volan iz roke spolzel.
sm šla h svoji osebni zdravnici pa vprašala, če se da kej nardit, ker sem res čist izmozgana...zato sem pa prhajala 1 teden h seb....tk da zdej koristim še dopust 3 dni pol pa spet na bolniško ...se mi lih izide manj kot mesec pol se mi pa porodniška začne.

sasadejan hvala bogu, da je vse ok....k v taki situaciji res najprej pomisliš na otroka...pa še tak narod srečaš na cesti, da je groza.

oh ja britje.....jst se še kr prpravljam, da se bom. zaenkrat je še brez frizure. nekako mi ne uspe, res je težje. v prvi nosečnosti sem se obrila predn sm šla v porodnišnico....sej zdej se bom tut sam voljo pa cajt je treba met za te zadeve pa obvezno špegu.

filmi - jst tk nerada hodim v kino, se sploh ne spomnem kdaj sva bla z mojim zadnjič v kinu, milim, da sva bla samo 1x v celi najini zgodovini...prej sm pa tut zlo malkrat hodila, pa sem enkrat celo zaspala pri eni kriminalki, k je bla tok pozn.

prsi so se tut men povečale za ene dve številki, in mi prov paše tuki doma, ko mam lahk kar športne modrce pa je...so pa po dojenju šle nazaj na velikost pred nosečnostjo. tk, da hvala bogu, mi čist paše polna b.

aja jst sm na zadnjem pregledu tut vprašala za streptokok pa je rekla, da pride v poštev v 36 tednu...pa 12 eurov je za plačat. sm sam vprašala, kaj pa če ne bom več v enem do takrat?!

o jana84 welcome back, predn boš ti vso pošto prebrala bo par dni minilo....vsaj pr men blo tko, prebrala sem že, sam pol k sm pa že tok cajt brala se mi pa ni dalo pisat.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
4.8.2010 14:35:21   
katis
V ponedeljek sem imela pregled (28t). Končno posteljica ni več skor na materničnem vratu ampak 2 cm stranuser posted image . Kot kaže bom menda le lahko spet naravno rodila! Mali se redi in raste kot je treba. Moj cukr je OK, hemoglobin tud (116). Pritisk še nagaja. Pa mulc se je že na glavo postavil. Očitno bi rad za vsak slučaj kufre mel spakirane user posted image  še pred predvidenim prihodom...

Ta teden še papirje za CSD pripravim, da bo pol še to mim. Bolniško upam, da mi bodo zdaj podaljšali do porodniške. Če ne pa komplet dopust koristim pa e par dni bolniške, pa bo.
... se pozna, par dni nimam časa prebirat, kaj se dogaja, pol pa cel roman spišem, pa še to mislim, da sem čist na kratko povedala...

Pokora - hvala za predlog imen. Men je zadnje dni tud Samo še najbolj všeč. Ampak imam občutek, da se bova tokrat odločila šele čist na koncu. V prvo nisva vprašala, al bo fant al punca. Sva imela samo po eno varianto izbrano Bor ali pa Luna. Pa je ratal Bor. Zdej pa vemo da je fant pa sam cincamo z imenom ... Aja, od mojga starši sicer izhajajo tik izza južne meje, a so čist 'poslovenjeni'. Problem je le ostala žlahta (ma ful stricev in tet, da ne govorim o bratrancih in sestričnah), ene pol pa jih je razseljenih po celem svetu. Pol bi pa naj blo ime vseeno eno tako, da ga vsaj znajo prebrat tud njihovi partnerji, ki ne poznajo strešic...

pralne pleničke - jaz sem jih v prvo ene par nabavla, da sprobam. Ampak pol smo jih pa samo kot dodatne hlačke za široko previjanje uporabljal. Nekako nam ni zneslo. Pa še mali se mi je takoj drl, ko se je podelal v pralno pleničko. Pa kaj čmo, smo šli pol na mal bolj komot varianto, enkratno uporabo.

Joškice - jaz sem mal večje že podedovala, mal so kile nardile pa malo še nosečnost in sem na košarici E al pa F. Mam celga hudiča kak pameten modrc nabavit. Tko da srčno upam, da po porodu še mal dodatno shujšam pa da mi še obseg mal uplahne in si pol kak kul modrc po zmerni ceni lahk nabavim. Je pa zato moj čist usekan na trenutno stanje. Deci, itak user posted image

Dojenje - naš Bor je imel izjemo slab sesalni refleks (so rekli, da je kot nedonošenček). Na teži v P ni pridobival. Pol so bile itak vse sestre pametne in me je vsaka hotla naučit dojit na svoj način, tak da sem že tam parkrat jokala zarad dojenja. Pa ker je imel zlatenco so mu v P, ko je bil pod lučko, kar sami, brez da bi me vprašali, začel dodajat umetno. Pol sem zahtevala, da vsaj svoj mlek načrpam in so ga s tem dohranjevali, itak sem takrat imela ful mleka. Problem je še, ker imam ful velike bradavice, mali je pa ni hotel cele v ustih ampak samo pol. Pol mi je ratal dojit z nastavki. Ampak nisem vedla, da z nastavki se prsi manj stimulirajo in posledično mi je upadlo mleko, tamalem se pa ni več dal matrat in je premal vleku. In je sam jokal, mi smo pa mislili ok, so krči, on pa v resnici lačen. Pri enemu mesecu je padel user posted image  pod porodno težo, pa nismo opazili, niti patronažna ne. Šele pediatrinja je na prvem pregledu (valjda, ker so ga stehtali). Smo šli direkt na Novalac na najmanj 2 uri (in to do skor enega leta!). Iz joške mi pa sploh ni hotel več potegnit. Sam tiščal se je še zraven. Spala sem samo 1x na teden, ko je 'dežural' moj dragi, pa še takrat sem se zbudila vsakič, ko je mali samo zastokal. Nisem pa dovolila, da bi on med tednom ponoči vstajal, ker se je ful daleč v službo vozil in me je panika grabila, da bi bilo na cesti kaj narobe. Jaz sem bla pa pol tolk utrujena, izčrpana ter predvsem razočarana nad samo sabo, da nisem opazla, da je mali shujšal, da sem v depresijo zapadla. In kaj je bila najhujša kazen, ki sem si jo lahko zadala - da sem se zredila 30 kil v 4 mesecih. Tak da Tiamo user posted image , te čist razumem, ko opisuješ svoje težave in depresijo.Pri men je bila fora, da sem se zavedala, da sem bila v depresiji šele kako leto kasneje, ko sem samo sebe mal preanalizirala. Nič si nisem hotela priznat, nisem hotela nobene pomoči, sama sem bila z Borom in nobenga spustila zraven. Možek je slutil, da je nekaj narobe z mano, pa nekako ni upal nič rečt. Ostali so pa itak mislili, da sem sam kao mal preveč zmatrana. Hudič je, ker sam sebe ne vidiš in misliš, da si OK. Se pa res skor pri vsaki mamici pojavi vsaj kak dvom in občutek nemoči, nezmožnosti in podobno. Tak da punce, takrat ne vse v sebi tiščat. Prvo mal s partnejem predebatirat, včasih že to pomaga. Če ne pa še kako pomoč. Pa itak bomo tle gor še po porodu tud vse ful čvekale in si pomagale, tudi glede občutkov!user posted image

Cotke za male - po enem 3. mesecu sem šele začeal kupovat, prej sem imala vse bolj staro. Jaz sem bila ful zadovoljna z bodiji iz C&A. Cenovno ugodni, fajn so se prali, super kroj in krasno za čez glavco spravit. Tašča mi je nakaj iz Lidla prinesla, pa je bil ful čuden kroj im mu je v ramenih vse štrlelo. Tud bodiji in trenirke iz Spara so bile čist fajne. V Kik sem pa samo potem mikice od ene 86 velikosti imela pa so se tud fajn obnesle. Hofer ima pa tud kar kvalitetne cotke za male. Jaz imam par bodijev, žabic, kombinezon...vse ful v redu. Itak tolk hitr prerastejo, da se ne splača kupovat jako dragih stvari.

Sasadejan, samo da ste vsi celi in OK! user posted image

Umivanje in britje - zankrat še vse šibauser posted image . Je tud v prvo vse do konca. Tud noge si še čist vse sama poštimam, sam imam un epilatora al depilator (nikol ne vem kateri je), ki ti dlakce populi. in imam pol vsaj 2 tedna mir. Le spodnjo frizurco mi moj urejauser posted image . To pa je itak njegova naloga, tudi ko nisem noseča. Dober gospodar sam za svoje igrišče skrbi, mar ne?

filisa, držimo pesti za tvojega očeta. user posted image

... se pozna, par dni nimam časa prebirat, kaj se dogaja, pol pa cel roman spišem, pa še to mislim, da sem čist na kratko povedala... user posted image

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 4421
4.8.2010 14:47:16   
Tiamo
Katis, mi je šlo kar na user posted image k sem brala tvoj post. No vidim, da skoraj nobeni ni bilo z rožicam posuto v prvi nosečnosti in da je tele depre too much, o njej se pa ful malo govori. Jaz bom kar pisala v materisko šolo, naj namesto zobarja, uvedejo eno psihologinjo ali psihiatrinjo, ki realno in po pravici pove novorodkam kako je, da ko se srečajo z občutki, da vedo da so v depri oz. da si prej poiščejo pomoč, predno padejo v depro. Katis, pri meni so šle kg v -, pri tebi pa v +.... Aja, sem se spomnila, kako sem pizdila na partnerja, je res zlat, da me je prenašal, enkrat sem mu vse stvari spokala in ga skor postavila prd vrata, veste zakaj..ker sem previjala princeso in mu rečem, naj bi da plenico in on mi da tetra plenico, jaz sem mislila pa pampersko in sem čist ven padla, se drla na njega, da je nesposoben in mu šla spokat stvari...zdaj se smejeva temu dogodki, samo takrat je bilo pa grozno...

Ne jaz sem naredila FOV in potem še Pedagoško, tako da sem še učiteljica računalništva in matematike... aja, da ne bi katera mislila, da se mi kaj pozna pri plači, v JU imam plačo po količniku, ki se ne začne z 1 in ni štirimestna številkauser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
4.8.2010 15:07:14   
katis
Ja Tiamo, res nas nihče ne pripravi na toleuser posted image . Jaz sem ravno zato že zdaj vsem domačim povedala, kako vidim stvari za nazaj in da lahko pričakujejo, da jih bom prosila za pomoč. In v kolikor jih ne, naj se sami ponudijo in ne čakajo na mojo prošnjo.

Pa z dragim sem tudi se dosti pogovarjala zadnje čase o tem in sem mu kar rekla, da naj me kar rukne, če bo opazil, da sem kaj preveč čudna user posted image . Upam vsaj, da bom tokrat lahko bolj prepoznala 'znake' tudi sama, v kolikor me bo kaj dajalo.

Zadnjič sem ravno s svakinjo govorila, ki je pediatrinja, in mi je omenila, da ji zadnje čase mamice upajo potožit, če se ne počutijo v redu. In da opaža, da so poporodne depresije dosti pogostejše, kot pa so prej menili. Sej mene je tudi tolažila, ko sem ostala brez mleka. Je rekla, da vse pač ne moremo bit krave mlekarce, nekatere smo pač za 'kvalitetno meso' user posted image . Meni je to pomagalo prebolet, da nimam mleka. A nič mi ni pomagalo razumet, zakaj nisem opazila, da mi dojenček hirauser posted image . Mene je dotoklo to in utrujenost.

Zato res, se splača ponucat vsako pomoč, ki jo lahko dobimo. Pa naj bo to fizično ali pa psihično. In res se ne ozirat in primerjat z mamicami, ki pravijo, da je vse tip top, dojenček spi in je extra priden, da so one spočite in še po stanovanju imajo vse posravljeno. Saj to tudi obstaja, ampak redko. Veliko mamic se boji, da bi izpadle slabe mame ali žene, ali pa pač ne vidijo, da so v težavah. In skrivajo (in skrivamo) svoje probleme.

Jaz sem recimo po naravi tak dobrovoljček in rada stvari na hec obrnem. A to počnem avtomatično tudi, ko sem zaskrbljena in se poskušam s humorjem samo sebe 'rešit'. In zato drugi še toliko težje opazijo, da bi bilo z mano kaj narobe. Zato sem tokrat poskrbela, da vsi vejo, kako je bila pred 3 leti. Pa je samo moja mami rekla: "ja zakaj mi pa nisi nič rekla". Nisem mogla! Nisem! Z mojimi starši živimo v isti hiši (mi spodaj) in celo nisem upala malega nesti gor po stopnicah, da mi ne bi padel, ali pa bi se spotaknila jaz. In zato nisem šla gor na 'obisk' in se mal oddahnit. Klicala pa tudi nsiem nikogar dol, ker sama kao ne rabim pomoči. Sam od sebe pa tudi nihče ni prišel, ker so vsi mislili, da hočem mir in biti sama z otrokom.

V glavnem, vsi smo mislili vsak po svoje a vsi narobe... user posted image

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
4.8.2010 15:28:10   
BRinME
IZVIRNO SPOROČILO: anju

BRinME z zamudo (spetuser posted image ) fino to da ti je direktor obljubil podaljšanje. meni so rekli, če bom prišla nazaj čez eno leto. ne vem točno ali naj vzamem kar tako ali bolj zares. je pa + za občutek.
si rekla, da si naredila bučkino marmelado. kako to zgleda, katere bučke, je to sladko? malo sem skeptičnauser posted image

No ni mi glih obljubil, je pa rekel nekako na tak način , da naj računam na službo...nevem, če jim je za verjet...po eni strani bi rajši kje drugje iskala službo, ker ta naša šefica ni glih fajn...sploh do mladih mamic se obnaša čudno in jim da vedet, da niso nič drugačne kot ostale delavke...user posted image

Ja sem naredila bučkino marmelado ja...ima tak zanimiv okus...malo eksotičen...sladek...meni je dobra fuuul...user posted image Je pa iz teh bučk. Recept sem dobila pa tule. Sem pa dala limonin sok in namesto pomarančne lupine sem dala grenivkino lupino (to pa zato, ker sem poslala mojga user posted image v trg in očitno ne pozna razlike med pomarančami in grenivkami user posted image user posted image user posted image )

Glede poroda in poporodnih depresij je tudi mene strah...in to večkrat povem kar na glas mami, tašči...in vem da mi bojo priskočili na pomoč če bo treba...na mojega user posted image se pa itak lahko zanesem.
Se pa malo bojim kako bo...zdej si štimava stanovanje na vrhu pri njemu...in do poroda še zdaleč ne bo končano...bo samo spalnica in kopalnica... In stopnic v hiši ni, ker smo jih podrli in je treba it ven, okol hiše in po stopnicah dol, če hočeš it dol k tašči...in tako mene kot taščo malo skrbi, kako bomo to izvajali, ker cele dneve ne bom mogla bit v sobi...
Bomo videli šele v praksi. Nekako bomo že. user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
4.8.2010 15:35:57   
filisa
3xmami - hvala za link!

Zdaj pa veselo kuhat...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?