katis
|
V ponedeljek sem imela pregled (28t). Končno posteljica ni več skor na materničnem vratu ampak 2 cm stran . Kot kaže bom menda le lahko spet naravno rodila! Mali se redi in raste kot je treba. Moj cukr je OK, hemoglobin tud (116). Pritisk še nagaja. Pa mulc se je že na glavo postavil. Očitno bi rad za vsak slučaj kufre mel spakirane še pred predvidenim prihodom... Ta teden še papirje za CSD pripravim, da bo pol še to mim. Bolniško upam, da mi bodo zdaj podaljšali do porodniške. Če ne pa komplet dopust koristim pa e par dni bolniške, pa bo. ... se pozna, par dni nimam časa prebirat, kaj se dogaja, pol pa cel roman spišem, pa še to mislim, da sem čist na kratko povedala... Pokora - hvala za predlog imen. Men je zadnje dni tud Samo še najbolj všeč. Ampak imam občutek, da se bova tokrat odločila šele čist na koncu. V prvo nisva vprašala, al bo fant al punca. Sva imela samo po eno varianto izbrano Bor ali pa Luna. Pa je ratal Bor. Zdej pa vemo da je fant pa sam cincamo z imenom ... Aja, od mojga starši sicer izhajajo tik izza južne meje, a so čist 'poslovenjeni'. Problem je le ostala žlahta (ma ful stricev in tet, da ne govorim o bratrancih in sestričnah), ene pol pa jih je razseljenih po celem svetu. Pol bi pa naj blo ime vseeno eno tako, da ga vsaj znajo prebrat tud njihovi partnerji, ki ne poznajo strešic... pralne pleničke - jaz sem jih v prvo ene par nabavla, da sprobam. Ampak pol smo jih pa samo kot dodatne hlačke za široko previjanje uporabljal. Nekako nam ni zneslo. Pa še mali se mi je takoj drl, ko se je podelal v pralno pleničko. Pa kaj čmo, smo šli pol na mal bolj komot varianto, enkratno uporabo. Joškice - jaz sem mal večje že podedovala, mal so kile nardile pa malo še nosečnost in sem na košarici E al pa F. Mam celga hudiča kak pameten modrc nabavit. Tko da srčno upam, da po porodu še mal dodatno shujšam pa da mi še obseg mal uplahne in si pol kak kul modrc po zmerni ceni lahk nabavim. Je pa zato moj čist usekan na trenutno stanje. Deci, itak Dojenje - naš Bor je imel izjemo slab sesalni refleks (so rekli, da je kot nedonošenček). Na teži v P ni pridobival. Pol so bile itak vse sestre pametne in me je vsaka hotla naučit dojit na svoj način, tak da sem že tam parkrat jokala zarad dojenja. Pa ker je imel zlatenco so mu v P, ko je bil pod lučko, kar sami, brez da bi me vprašali, začel dodajat umetno. Pol sem zahtevala, da vsaj svoj mlek načrpam in so ga s tem dohranjevali, itak sem takrat imela ful mleka. Problem je še, ker imam ful velike bradavice, mali je pa ni hotel cele v ustih ampak samo pol. Pol mi je ratal dojit z nastavki. Ampak nisem vedla, da z nastavki se prsi manj stimulirajo in posledično mi je upadlo mleko, tamalem se pa ni več dal matrat in je premal vleku. In je sam jokal, mi smo pa mislili ok, so krči, on pa v resnici lačen. Pri enemu mesecu je padel pod porodno težo, pa nismo opazili, niti patronažna ne. Šele pediatrinja je na prvem pregledu (valjda, ker so ga stehtali). Smo šli direkt na Novalac na najmanj 2 uri (in to do skor enega leta!). Iz joške mi pa sploh ni hotel več potegnit. Sam tiščal se je še zraven. Spala sem samo 1x na teden, ko je 'dežural' moj dragi, pa še takrat sem se zbudila vsakič, ko je mali samo zastokal. Nisem pa dovolila, da bi on med tednom ponoči vstajal, ker se je ful daleč v službo vozil in me je panika grabila, da bi bilo na cesti kaj narobe. Jaz sem bla pa pol tolk utrujena, izčrpana ter predvsem razočarana nad samo sabo, da nisem opazla, da je mali shujšal, da sem v depresijo zapadla. In kaj je bila najhujša kazen, ki sem si jo lahko zadala - da sem se zredila 30 kil v 4 mesecih. Tak da Tiamo , te čist razumem, ko opisuješ svoje težave in depresijo.Pri men je bila fora, da sem se zavedala, da sem bila v depresiji šele kako leto kasneje, ko sem samo sebe mal preanalizirala. Nič si nisem hotela priznat, nisem hotela nobene pomoči, sama sem bila z Borom in nobenga spustila zraven. Možek je slutil, da je nekaj narobe z mano, pa nekako ni upal nič rečt. Ostali so pa itak mislili, da sem sam kao mal preveč zmatrana. Hudič je, ker sam sebe ne vidiš in misliš, da si OK. Se pa res skor pri vsaki mamici pojavi vsaj kak dvom in občutek nemoči, nezmožnosti in podobno. Tak da punce, takrat ne vse v sebi tiščat. Prvo mal s partnejem predebatirat, včasih že to pomaga. Če ne pa še kako pomoč. Pa itak bomo tle gor še po porodu tud vse ful čvekale in si pomagale, tudi glede občutkov! Cotke za male - po enem 3. mesecu sem šele začeal kupovat, prej sem imala vse bolj staro. Jaz sem bila ful zadovoljna z bodiji iz C&A. Cenovno ugodni, fajn so se prali, super kroj in krasno za čez glavco spravit. Tašča mi je nakaj iz Lidla prinesla, pa je bil ful čuden kroj im mu je v ramenih vse štrlelo. Tud bodiji in trenirke iz Spara so bile čist fajne. V Kik sem pa samo potem mikice od ene 86 velikosti imela pa so se tud fajn obnesle. Hofer ima pa tud kar kvalitetne cotke za male. Jaz imam par bodijev, žabic, kombinezon...vse ful v redu. Itak tolk hitr prerastejo, da se ne splača kupovat jako dragih stvari. Sasadejan, samo da ste vsi celi in OK! Umivanje in britje - zankrat še vse šiba . Je tud v prvo vse do konca. Tud noge si še čist vse sama poštimam, sam imam un epilatora al depilator (nikol ne vem kateri je), ki ti dlakce populi. in imam pol vsaj 2 tedna mir. Le spodnjo frizurco mi moj ureja . To pa je itak njegova naloga, tudi ko nisem noseča. Dober gospodar sam za svoje igrišče skrbi, mar ne? filisa, držimo pesti za tvojega očeta. ... se pozna, par dni nimam časa prebirat, kaj se dogaja, pol pa cel roman spišem, pa še to mislim, da sem čist na kratko povedala...