Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 29.7.2010 21:41:04
|
|
|
|
blondy_81
|
tintara imaš ZS
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 9:55:48
|
|
|
|
marusi
|
no, da še jaz z vami delim naš padec: z mojim sta se igrala na tleh, kjer smo imeli bazenček (nekja časa sem ga lahko varno pustila noter, daj že spleza čez) in je mali omahnil z glavo nazaj. (ne sedi še, plazi se pa že) in je jokal, okal, jokal... pa se pomiril in spet jokal. potem mu je pa iz ust pritekla kri. jaz sem bila čisto fertik, sem mu šla umit ustka in je bilo ok. to je bilo zvečer, nisem nič klicala, ker je bilo potem ok, je normalno spal, ni bruhal... ni se čudno obnašal.... PA JE BIL MOJ ZRAVEN, GA JE DRŽAL pa je vseeno omahnil. milim, da bodo slej ko prej vsi morali kaj pasti. itak, da bo, ko bodo hodili še več bušk in prask... LPM
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 10:01:59
|
|
|
|
marusi
|
še nekaj bi vparšala: tiste, ki se bolj spoznate na to: naše dete se postavlja na noge (komaj 7 mesecev je bil) ali mu moram to preprečevati????
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 10:30:42
|
|
|
|
marusi
|
beebee! da še tebi čestitam!!!!! saj, a niam tvoja sestra že dvojčkov. imate očitno v družini!
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 10:35:42
|
|
|
|
Zibka
|
marusi, če se sam postavlja, mislim da ti ni treba nič preprečevati (razen bušk ). Men je kazala v razvojni takole: se vsedeš na tla, daš noge v v in posadiš otroka na nogo. ponudiš mu roke in če se sam vstane (tvoje roke so samo za njegovo oporo, nikakor ga pa ne smeš privzdignit), je pripravljen. Ali če se sam ob opori dvigne, je že zrel za to. Mislim, da mu ne smeš niti preprečevati niti mu pomagati- kolikor zmore popolnoma sam, je prav. No, to je bilo preneseno iz razvojne (nisem jaz nič pametna ). Pravkar smo pomalicali kuhano hruško + 5 borovničk -mi je teta nabrala take prave visokogorske, da se mi je zdel greh, če jih ji ne bi dala
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 10:57:54
|
|
|
|
taipai
|
uuu, js bi tut borovnice, pa je letos nekam suša lan vem, da sm jih nabirala še kot ;D midva sva pa jedla ajdovo kašo pa mal na sopari pokuhanga jabuka in eno mini marelico. njami! za kosilo bo pa ajdova kasa (ker je ostala) z bučko. neki me zanima. tiste, ki že uvajate mlečne izdelke: a uporabljate tisto polnosneto (1,5m) al polno mleko (3,5)? sej vem.. je blo ze ful pisanega o tem..ampak vecerja? kaj ponudt, razn teh kupljenih kašic? dons ponoc se je na vsake 2ure zbudu, zvecer sm mu dala hippovo za lahko noc, pa mu ocitno ni blo dovolj.. pa ga še dojim ksna poletna, gres? lp
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 11:16:01
|
|
|
|
Zibka
|
Jaz za večerjo zaenkrat še samo dojim. Pa ne vem, če je od tega odvisno kako spi, ker naša po večerji (podoju) spi lepo od osmih do kake polnoči, potem se pa kljub rednim podojem zbuja na uro in pol. In če bi ji dala za jest npr. gris, bi blov ertjetno isto, do polnoči bi bla sita, potem pa... No, bom poskusila počasi z uvedbo večerje (zaenkrat imamo dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico). Ko bom začea z večerjo bom najprej dajala kašice (to mamo sedaj za popoldnasko malico, potem pa bom namesto tega imela sadno-žitne obroke in pa skutice, jogurte), potem pa mlečne grise, mlečni riž, polento, .... ampak bom do enga leta to delala na AM. Potem pa na kravjem mleku 3,2mm. Pravijo, da bi naj dojenčki in malčki jedli vse izdelke polnomastne.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 11:59:50
|
|
|
|
natasa28
|
Tudi Danaja nima več riti, če jo jo hočeš posadit se kar na noge postavlja in bi ona potem kar stala in stala .... Sicer nekaj časa ji le pustim predolgo pa tudi ne. Imamo pa tudi že lep seznam padcev, 2x iz postelje hb na ovčjo kožo, pa enkrat dol z gugalnika tudi na bolj mehko podlago, nima pa še refleksa roke nastavit, kdaj kaj to dobijo da ne pikirajo direkt na glavo. Gremo pa po vsej verjetnosti v nedeljo na morje če ne pač drug vikend, sicer še iščemo variante a kaj ko so vse ta boljše zasedene :((. Je pa jogurte kot velika, tako da ga skoraj vsak dan vsaj enega mazne, ji pa kombiniram z raznim svežim sadjem pa kak baby piškortji not nadrobim. Žemljico pa tud že kakih 14 dni lepo melje v ustih, če ji ostane prevelik kos v ustih ga pač ven izplune. Je pa večinoma že to kar midva za kosilo, pač manj začinim. Tako da ima ponavadi tak jedilnik: okoli 8, dojenje, nato tam 11. malica :jogurt s keksi in sadjem, ali kakšna mlečna kašica, včeraj je bilo za kosilo okoli 15.30 pire krompir in puranji navni zrezki v smetanovi omaki, (predvčerajšnjim pa jagnjček z bučkami in kuskusom ter korenčkom) in nato večerja nekje pred 20. uro različno ali kašna kašica s keksi sadje z riževimi ali polnozrnatimi kosmiči ali pa jogurt če ni bil že za malico. nato pa še okoli 22. zadnje dojenje preden jo dam v njeno posteljico spat in mir do jutra oziroma zadnjih 14 dni tam nekje do 5. ko spije flašo čaja ali soka pa spi dalje. BeeBee jupi res super novica ti res privoščim, pa poročaj, da ti bomo "malo fauš"veselega pričakovanja. Jaz bi tudi po eni strani še kar enega imela, pa moj še ni zato, tako da bo že še čas.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 14:27:07
|
|
|
|
mel*
|
Živjo Se še jaz javim po zelooo dolgem času. Včeraj smo imeli 3. cepljenje in imamo alergijo na zdravilo tako da bomo šli naslednjič se cepit v Ljubljano. Težak je komaj 6740g in velik 67 cm Zobkov nimamo še nič jih še čakamo. Tudi Lukas je že začel sam vstajat tako da skoz pazimo da ne bo padel ampak tudi to ga še čaka. Mi pa hodi iz rože pobirat zemljo in jo raznaša po celi dnevni, pa rečem ne to buba rožico pa se samo navihano zasmeje pa zavriska. Jaz pa nevem ali bi se mu smejala ali bi bila huda. Sem bila danes v službi pa me je sodelavka opozorila da naj pokoristim vsaj 10 dni dopusta ker drugače mi ga bo vzel delodajalec ker ga po zakonu lahko in tako bom dobila le pol dopusta. Sem nameravala it takoj delat in dopust koristit ko bo imel Lukas uvajanje v vrtec sedaj pa ne vem čist kaj naredit bo treba it se z šefico zment. Beebee čestitke sem zelo vesela zate, mi je šlo kar na jok ko sem brala tvoj post, lepo nosečnost in čim manj nevšečnosti ti želim. 1čebela me bi se pa lahko enkrat dobile na kavici da slikamo najina biserčka skupaj in da bosta imela spomin na skupno bivanje v porodnišnici, če si za mi sporoči. Lepo se imejte in uživajte s svojimi zakladki.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 15:13:03
|
|
|
|
BeeBee
|
Punce, mene je zdaj tak panika zgrabla Sem pospravljala dnevno sobo in sem klubsko mizico hotela prestavit. Sem jo dvignila in sem v spodnjem delu trebuha dobila takšen krč,da se premikat nisem več mogla. Niti do postelje nisem mogla prit,sem se kr na tla sesedla in ta bolečina je trajala ene 10minut, sploh ni popustila. Sem šla na wc in sem imela rjav izcedek, ampak čisto malo. Zdaj ležim in čakam,da pride dragi domov. Mam pa spodaj še vedno občutek,da boli. A mislite,da naj grem do zdravnika al pač počakam,da vidim če bodo kakšne spremembe?
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 15:21:00
|
|
|
|
pipika 13
|
BeeBee, jao, pa kaj za vraga si šla premikat to mizo. Ne ga srat no, pa vsi si tako želimo, da bi dobila ta dva sončka. Hodi k dohtaju, če tvoj dragi ne pride kmalu. Mogoče ni nič, če pa je kaj res narobe, lahko kako pomagajo. Pa jao, pazi nase no. Pa držim pesti, da ni nič hudo narobe.
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 15:33:07
|
|
|
|
terida
|
BeeBee, samo brez panike! Rjav izcedek ne pomeni še nič, ne se prepustit črnim mislim! Glede na to, da si v prejšnji nosečnosti imela nekaj težav, bi bilo mogoče vseeno dobro, da se greš pokazat. Si boš tako vsaj lahko oddahnila, ko boš izvedela, da je vse ok in da se ta mala dva samo malo kregata Sporoči, ko bo kaj novega! Drugače, punce, pa se jaz od vas za en teden poslavljam, ker grem z otrokoma in mamo k eni žlahti na dopust, kao "na kmetijo" Pridno pišite, da bom imela kaj čtiva, ko se vrnem - tam namreč nimajo interneta.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 16:55:49
|
|
|
|
ROmama
|
Sem bolj površno brala, ker ste toliko napisale... Zibka - vrtec bodo povečali v Andražu, zato bo pri nas več prostora za naše , baje pa da bodo tudi pri nas naslednje leto povečali prostore. Naši Emici je vročina padla, je pa začela pokašljevat, sliši se, da se izkašlja, a je kašelj tudi z ušeski povezan, s tem da nima zamašeenga noska? Kar hitro so se začeli ti vaši bejbiji dvigovat, naša Emica niti sedi še ne, se pa premika, puza, na vse strani. Na tla je ne dajem, ker mi vedno joka, ker kar spusti glavico na tla, namesto da bi jo počasi položila. Danes sem bila na obisku v službi, kot nalašč šefce ni bilo, da se nisem mogla nič zmenit. Sem pa dobila za darilo bone za BC, bo treba drug teden mal v šoping, to vreme ni več za kratke rokave. A bo še kaj sonca?!? Krajši delovni čas - če imate še letošnji dopust za izkoristit pa se boste odločile za krajši delovni čas, je treba dopust prej izkoristit, ker durgače dopust ni plačan po osem ur, ampak po skrajšanem času.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 18:00:49
|
|
|
|
Lenč.i
|
BeeBee, če si še doma (jaz bi se tudi šla pokazat zdravnikom), ti povem, da sem jaz v začetku nosečnosti 1 mesec krvavela (kakšen dan bolj, kakšen pa manj), pa se moja pikica ni dala motit - je kar pri meni ostala. Sem pa bila v bolnici kar precej časa na opazovanju. Torej veliko , da bo vse v redu.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 19:49:07
|
|
|
|
nikolinca
|
živjo!moj sinek bo 8 mes. dopolnil in me zanima koliko obrokov date vašim malčkom na dan?naš jih ima 4 . pa kašne obroke imate čez dan in na koliko ur?
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 20:22:22
|
|
|
|
Zibka
|
Beebeee, pojdi se pokazat, da boš čisto mirna. Če ne drugega, pomisli kako veliko lahko narediš za svoja dva sončka s svojo mirnostjo... Nikolinca, moja je stara 7,5m in je 3 obroke: dopoldansko malico okrog 9.30h (sadno kašico), kosilo okrog 12h (zelenjavne ali zelenjavno-žitne kašice) in popoldnasko malico okrog 15h (mlečno žitno kašico). Vse ostalo je dojena. Počasi bom začela z večerno kašico (okrog 19h): takrat bom popoldansko malico prestavila na večerjo, malica bodo pa najprej sadno-žitne kašice, kasneje pa še skutice, jogurti. Kako pa tvoj je?
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 20:42:51
|
|
|
|
Zibka
|
Zdaj mam pa js eno smešno vprašanje: tiste, ki ste uporabljale Angel care ipd. blazine- ali jih še uporabljate? Jaz še kar vestno vkljapljam, pa vem da že verjetno ne bi bilo več treba...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 20:50:58
|
|
|
|
Lenč.i
|
Nikolinca, moja bo tudi kmalu 8 mesecev in ima že 4 obroke GH, doji se 1x ponoči, 1x proti jutru in 1x čez dan, navadno okoli 5h. Zjutraj ob ca. 7.30 imamo mlečno žitno kašico, okoli 12h zelenjavnomesno kašico, okoli 15h sadno kašico in ob 19h spet kmečno žitno kašico. A vaši biserčki že vsi spijo v spalnih vrečah? Je pa naša včeraj in danes čez dan več spala kot ponavadi. So vaši tudi bolj zaspani v teh deževnih dneh?
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 30.7.2010 20:57:03
|
|
|
|
Lenč.i
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka Zdaj mam pa js eno smešno vprašanje: tiste, ki ste uporabljale Angel care ipd. blazine- ali jih še uporabljate? Jaz še kar vestno vkljapljam, pa vem da že verjetno ne bi bilo več treba... Ja, Zibka, meni je to kar v navado prišlo - še kar vklapljam. Zdaj bi pa res lahko že nehala, kaj ne? Sicer so rekli, da se to dela do enega leta. Bom medna še nekaj časa vstrajala.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.7.2010 12:22:36
|
|
|
|
Zibka
|
Vse na morju? Mi se gremo spet mal bazenat, če bo vse po načrtu. GH: malica: jabolčna čežana z 10 borovničkami kosilo: bučke (na pari) + kuskus (kuhan na kompotovi vodici) + nekaj kapljic otroškega olja (a ga ve dodajate?) malica: mlečna prosena kaša z mal banane
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.7.2010 13:15:28
|
|
|
|
ROmama
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka Vse na morju? Mi se gremo spet mal bazenat, če bo vse po načrtu. GH: malica: jabolčna čežana z 10 borovničkami kosilo: bučke (na pari) + kuskus (kuhan na kompotovi vodici) + nekaj kapljic otroškega olja (a ga ve dodajate?) malica: mlečna prosena kaša z mal banane Lepo se iemjte na bazenu. Kakšno pa je otroško olje? Jaz dam v nejno hrano kar žličko kisle smetane.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.7.2010 13:41:13
|
|
|
|
Lenč.i
|
Mi še čakamo na morje - bomo šli sredi avgusta na slovensko obalo. Jaz tudi ne poznam otroškega olja. Začinim ji ali z maslom, ali z navadnim olivnim oljem, ali pa s kislo smetano.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.7.2010 14:21:25
|
|
|
|
tulpika
|
jaz še kar vklopim angel care (1x na morju nam je celo zapiskal )....pomoje ga bom tko kot Lenči iz navade še kar vklopila. Jaz dodam v zelenjavo malo olivnega olja...v krompirček pa malo kisle smetane. Danes je prvič probal zdenka sir..čist je bil navdušen nad kosilom . Mi imamo dopoldan sadni obrok (okoli 10, 11)...potem je kosilo zelenjavni obrok...malica jogurt/skuta/ čokoladna kašica....in za večerjo riževa kašica z okusom ali brez. Dojiva se samo še ponoči in pa zjutraj ko se zbudi. Drugač smo pa dnevno dojenje ukinili in tudi ne kaže potrebe po tem. Popije zelo veliko vode...obroki so pa po 2dcl in še malo več.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.7.2010 18:37:18
|
|
|
|
BeeBee
|
Po včerajšnjem rjavem izcedku je bilo ponoči mir, zdaj pa sem dobila še pravi krvavi izcedek. In sploh ne neha, je kr obilen zato mislim,da mi ne preostane druga kot,da grem k zdravniku in mi on tam pove kakšno je stanje. Škoda edino,da nimam od nobene telefonske,da bi ji sporočila,če se slučajno ne bom mogla oglasit. No kakorkoli, poročam.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.7.2010 20:45:24
|
|
|
|
Lenč.i
|
BeeBee, drži se, tisoč , da bo vse v redu. Pri nas pa katastrofa pri današnjem uspavanju. Se mi je kar naprej obračala na trebušček, kaj neki ji je le bilo. Ji je kake 20x sigurno uspelo. Jaz sem jo pa nazaj obračala, saj bi ji drugače vsa večerja ven šla. Po 20 min je končno zaspala stisnjena ob stranico postelje. Drži se za stranico posetelje, kot da bi se bala, da jo bo kdo ukradel - lušna .
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?