|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
30.7.2010 0:06:11   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne znam makedonsko... a mi lahko kdo prevede, prosim?

Počituvana,
ve molam, da go razgledate dolenavedeniot slucaj i ako mozete nesto da pomognete  ke  bideme mnogu blagodarni.
Se raboti za sin, koj bi sakal da ja najde negovata bioloska majka.

S počit,
XXX

Spostovana,
prosim, ce lahko obravnavate spodaj navedeni primer saj bi bili zelo hvalezni kakrsne koli pomoci.
Govora je o sinu, ki bi rad izsledil svojo biolosko mati.
S spostovanjem,
XXX

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
30.7.2010 9:10:05   
NAVT
Na temo sem nabasala kakšnih 10 dni nazaj, zabušila en cel dan v službi, ker je bilo (je še) tako napeto .... dobra "knjiga"!!!!!!!

Ko sem videla sliko Đovane, je prvo kar sem pomislila, da je (bila) ženska Romkinja. In če se preselimo za dobrih 30 let nazaj v osrčje Balkana, se meni ne zdi nič nenavadno, če je bilo za tako deklico izgubljena vsaka sled, po možnosti še preden so jo podtaknili na vlak za "prihodnost". Pa še gluhonema! Torej ni zdrav deček, ampak "bolna" deklica. Nebodigatreba! Kar se tiče pa evidenc ..... prepričana sem, da je še danes kakšen otrok v Sloveniji, ki ni zaveden in živi na "črno", vsaj nekaj časa. Če pa pogledamo 30 let nazaj, na Balkan, po možnosti res v kakšno romsko vas ..... V Sloveniji smo danes (in že nekaj časa nazaj) "vsi" zgledno popisani in zavedeni kolikokrat na dan gremo na WC. Kot ste že ugotovile, je še danes v ZDA totalen kakos. Pa spomnite se kako je med njihovimi volitvami s preštevanjem tistih glasovnic. Sej imajo že neki let štale, ker se tik pred volitvami delajo volilni imeniki, ker ne vejo koliko ljudi naj bi glasovalo, pol pa ne vejo za koliko lahko zgolfajo štetje. Evidence so tam pobrkane, in to ZDA, ki imajo sloves naj naj ..... ne-vem-kaj. V sloveniji je res lažje. Malo nas je, smo popisani in ko se zgodi panika, ala Očistimo Slovenijo, se mimogrede postavimo v vrsto zbor.
Iskanje Đovaninih korenin oz. izvora po Balkanu se meni zato ne zdi glih obetavna zadeva. Seveda se pa lahko motim in bo ravno to dalo nove informacije za naprej.

Seveda bom brala dalje in pomagala s kakšnim prebliskom.

Kerensa ... dobra si!

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
30.7.2010 9:12:52   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: NAVT
prepričana sem, da je še danes kakšen otrok v Sloveniji, ki ni zaveden in živi na "črno", vsaj nekaj časa

Pravilno si prepričana. To mi je včeraj (pa ne samo za otroke, temveč tudi za odrasle osebe) potrdil policist.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
30.7.2010 9:14:00   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Počituvana,
ve molam, da go razgledate dolenavedeniot slucaj i ako mozete nesto da pomognete  ke  bideme mnogu blagodarni.

S počit,
XXX

Spostovana,
prosim, ce lahko obravnavate spodaj navedeni primer saj bi bili zelo hvalezni kakrsne koli pomoci.
S spostovanjem,
XXX

Hvala tudi tebi. Zdaj mi je jasno, da je oseba iz SLO veleposlaništva v MK to besedilo poslala nekam/nekomu dalje.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
30.7.2010 9:35:08   
mojamura
no vidim da se malo premika....kerensa in še ena RR-jevka, kapo dol za obisk gospodov policajev.

Ga. Pirc-Musar vas pa prosim, za uvidevnost, ne počnemo nič slabega, rade bi le pomagale.

Bi pa rada vedela, komu gre ta tema v nos. In ta nekdo naj se pazi, ker vse se vrača vse se plača....če je to slabo pa bo slabo na kubik vrnjeno!

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
30.7.2010 9:36:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
Ga. Pirc-Musar vas pa prosim, za uvidevnost, ne počnemo nič slabega, rade bi le pomagale.

Moj dober kolega, Bosan'c, je nekoč rekel:"Nije zakon, da se gazi, nego, da se zaobilazi."

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
30.7.2010 10:02:17   
malilump

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Počituvana,

S počit,
XXX

Spostovana,
S spostovanjem,
XXX

Hvala tudi tebi. Zdaj mi je jasno, da je oseba iz SLO veleposlaništva v MK to besedilo poslala nekam/nekomu dalje.

Tudi meni tole včeraj ni šlo v glavo, tik pred spanjem pa se mi je lučka v glavi užgala. Da so poslali to še naprej. user posted image  Bo treba naslednjič frizerki za blond rečt user posted image

Val - 16.10.2006
Neva - 27.3.2013

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
30.7.2010 12:42:10   
Kerensa*
Še enkrat sem poslala e-mail v Zavod za gluhe in naglušne v Ljubljani, saj po 23-ih dnevnih do danes nisem dobila nobenega odgovora. user posted image

(odgovor članu malilump)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
30.7.2010 12:43:10   
Najaa
Kam pa misliš it drug teden? Zavod, ministrstvo... še kam?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
30.7.2010 12:51:42   
Kerensa*
Predvidoma v ponedeljek ali v torek grem na sestanek z direktorico Doma Malče Beličeve. Če do takrat ne dobim nobenega odgovora iz Zavoda za gluhe in naglušne, bom takrat odšla še tja (da vidim, če me bodo sprejeli), istočasno pa v ponedeljek ali v sredo odkkorakam še na MDDSZ, če bom dobila informacije, za katere se mi zdi, da bi morale biti javno dostopne.

100%-no grem k direktorici, ker sva ŽE dogovorjeni... za ostalo dvoje pa je možno, da bom prestavila na kakšen drug dan, če bo takrat deževalo. Ko je dež, je mene muka spravit' iz stanovanja. user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
30.7.2010 17:22:12   
tanjusi
SAj si mogoče že kje napisala...ampak mene pa res zanima ali ti tole delaš iz veselja, ali so ti ljudje blizu, oz. zakaj si se sploh lotila tega?
Mimogrede te občudujem, ker si tako zagreta...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
30.7.2010 18:40:25   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi
SAj si mogoče že kje napisala...ampak mene pa res zanima ali ti tole delaš iz veselja, ali so ti ljudje blizu, oz. zakaj si se sploh lotila tega?

Zato, ker me takšnole brkljanje veseli in zato, ker bi rada pomagala bivšemu sodelavcu. Prostovoljno in brezplačno. Zaenkrat. user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
30.7.2010 19:10:47   
tanjusi
ok, razumem, samo mi je pa zanimivo da ti javne ustanove dovolijo brskat po eni stvari , ki po moje ni v tvoji pristojnosti.... sorry nič slabega ne mislim, samo na glas razmišljam...

(a camus)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
30.7.2010 19:11:38   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi
samo mi je pa zanimivo da ti javne ustanove dovolijo brskat po eni stvari , ki po moje ni v tvoji pristojnosti....

Katere javne ustanove? Misliš Dom Malči Beličeve, policija in podobno?

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
30.7.2010 19:44:18   
tanjusi
ja te, pa saj se mene ne tiče in tudi ne spoznam se toliko na te stvari...

(a camus)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
30.7.2010 19:45:04   
Kerensa*
Najbrž zato, ker je iskanje javno. Drugače bi imela še manj šans.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
2.8.2010 9:32:13   
Kerensa*
Danes sledi obisk Doma Malči Beličeve (okrog 12-ih). Za Ministrstvo in Zavod sem prepozna (vstala sem okrog 9-ih in preden jaz spijem kavo... user posted image ).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
2.8.2010 9:59:29   
aleži
Srečno user posted image za danes in sporoči novice

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
2.8.2010 10:00:04   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: aleži
Srečno user posted image za danes

Hvala.
sporoči novice

Bom, bom.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
2.8.2010 16:37:31   
enea
in user posted image user posted image user posted image   kje so kakšne nove novice, Kerensauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
2.8.2010 17:01:38   
Kerensa*
Bolj klinčeve user posted image .

Džovanina mapa iz Doma Malči Beličeve, ki nekoč JE obstajala, je šla (po še enem butastem zakonu user posted image ) že zdavnaj na uničenje. Se je pa našla gospa, ki je bila v Domu zaposlena v času Džovaninega bivanja tam in se Džovane zelo dobro spomni. Klicali so jo "Čivana" in menda je je bil cel Dom poln user posted image . Je bila pa tudi en tak... begajoč otrok. Iz Doma je večkrat pobegnila - enkrat so jo našli pri Figovcu v LJ, enkrat pa že na poti proti Gorenjski (tudi vlak je šel po tej poti, hmmm? user posted image ). Drži, da je bila samo slušno in govorno prizadeta, ne pa tudi mentalno, torej še vedno obstaja verjetnost, da je vedela, kdo je, čigava je in kam je namenjena (z vlakom - pa so jo preh "pohopsali"), vendar tega ni povedala (zakaj pa tudi bi in to ljudem, ki so jo ustavili na poti do cilja?).

Sodeč po papirjih, ki ne obstajajo več, je bilo sklepati, da je Džovana prišla v Dom takorekoč direktno z vlaka, kar pa NE drži. Našli so jo avgusta 1971, v Dom je prišla pa aprila 1972. Še vedno torej manjka podatek, kje je bila vmesnih 8 mesecev. V Dom je prišla kot "neznana deklica", torej teh 8 mesecev ni imela ne imena, ne priimka, ne bivališča, niti ji rojstni datum in EMŠO še nista bila določena. Manjkajočih 8 mesecev se tudi direktorici zdi čudnih.

Čudno je pa še nekaj. Po prej omenjenem butastem zakonu naj bi šla marsikatera dokumentacija v uničenje (v času YU), torej je možno, da je šla tudi Džovanina mapa na CSD Jesenice. Če je šla, je morala iti kompletna. Če pa ni šla, bi morala iti pa kompletna v arhiv (ne v arhiv CSD-ja, ampak v Arhiv RS). V vsakem primeru je od leta 1980, ko je Džovana uradno postala polnoletna, že zdavnaj potekel vsak rok, torej naj bi bila mapak ali uničena ali pa v Arhivu. Vse v zvezi z Džovano pa bi moralo biti v tej mapi. Pa vendar... Pisma in razglednica, ki jih je Džovana poslala Mauru/Marku v rejniško družino in katere je rejnica poslala na CSD (ker ni vedela, kje je Mauro/Marko), so prišla v Maurove/Markove roke. Kako? Je torej mapa še na CSD in po kateri logiki? So pisma hranili ločeno (spet - po kateri logiki?)?

Ena dobra stvar je pa le pri vsem skupaj. Direktorica je kontaktirala Zavod za gluhe in naglušne, kjer so ji povedali, da ŠE imajo nekaj podatkov o Džovani iz časa, ko je bila pri njih in tudi FOTOGRAFIJO, da pa ne bodo tega predajali nikomur, razen Mauru/Marku osebno. Na kratko - jaz nimam tam česa iskati.

Rezultat je torej, da zdaj IŠČEMO MAURA/MARKA, da lahko dobi stvari od svoje mame.

Help... user posted image

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
2.8.2010 20:48:23   
sara.
Obljubila sem, da se več ne oglašam na to temo, pa vseeno ne morem iz svoje kože...
Najprej smo iskale Džovano, nato je Mauro/Marko izginil pa smo iskale Džovani sina...
ZDAJ SPET IŠČEMO MAURA/MARKAuser posted image    Zmedauser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
2.8.2010 20:50:16   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sara.
Zmeda

V bistvu pa zdaj res iščemo oba. user posted image

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
2.8.2010 20:58:54   
sara.
kerensa, če nismo sposobne najti Maura/Marka, ki živi korak pred našim pragom,  ne bomo nikoli najdle Džovane.  Se zavedaš tega?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
2.8.2010 21:10:05   
Kerensa*
Kdo pa je rekel, da ga nismo sposobne najti? Saj še niti dobro nismo začele. user posted image

Skratka - njegova fotografija je v časopisu. Če je katera iz Ivančne gorice ali bližine in če ima malce časa in bencina odveč, bi bilo dobrodošlo, če se zapelje na Bojanji vrh in pokuka, če je Mauro/Marko morda tam (kjer je hiša njegovih posvojiteljev). Drugače pa Grosupeljčanke - oči na peclje! user posted image

Če karkoli ugotovite, mi obvezno sporočite na e-mail. NE JAVNO, kajti tukaj gre pa za osebo, ki je 100%-no še živa in ki zagotovo nima želje in/ali potrebe po tem, da ga kdo išče. Žal pa mu drugače, kakor tako, ne moremo sporočiti, kje ga čakajo informacije o mami.

Če ga pa kje vidite, ga pa pocukajte za rokav in mu ga spomnite, naj telefonira svoji bivši dispečerki (povejte mu razlog). Številko že ima.

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?