|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
2.8.2010 21:29:31   
sara.
Kerensa, ti je jasno, da se vrtimo v krog? Jst 3x kličem v Španijo...! Zdaj naj naenkrt naj tečem v Ivančno in  Grosuplje?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
2.8.2010 21:32:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sara.
Zdaj naj naenkrt naj tečem v Ivančno in  Grosuplje?

No, no... saj te ni nihče poslal tja. user posted image

Mišljeno je bilo za tiste, ki živijo tam kje.

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
3.8.2010 8:07:40   
Aloha
Punce, ste ratale popularne user posted image Danes ste omenjene v Oni, kjer je spet članek o Marku. Baje je Marko v uredništvo One po dolgem času poslal pismo, da je spoznal veliko ljudi, ki so poznali njegovo mamo, vendar še vedno nima nobene ključne info.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
3.8.2010 8:12:40   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Še enkrat sem poslala e-mail v Zavod za gluhe in naglušne v Ljubljani, saj po 23-ih dnevnih do danes nisem dobila nobenega odgovora. user posted image

Kerensa, vzemi na znanje da so dopusti + boli njih za eno Karniso tam na RR

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
3.8.2010 9:05:40   
aleži

Kerensa bravo!!! user posted image user posted image  

Aloha:
kaj se ga da skenirat in prilepit? Da ga preberemo!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
3.8.2010 9:26:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Aloha
Punce, ste ratale popularne user posted image Danes ste omenjene v Oni, kjer je spet članek o Marku. Baje je Marko v uredništvo One po dolgem času poslal pismo, da je spoznal veliko ljudi, ki so poznali njegovo mamo, vendar še vedno nima nobene ključne info.

A ja? No, bom pred službo kupila Ono, pa da vidim, kaj je napisano.
IZVIRNO SPOROČILO: Zara
Kerensa, vzemi na znanje da so dopusti + boli njih za eno Karniso tam na RR

He, he, Zara... saj smo že ugotovili, da je direktorica že nazaj z dopusta, ampak da z nami ne bo sodelovala, da pa ima še nekaj o Džovani in bo to predala izključno Mauru/Marku. Tako, da se jaz na Zavod ne bom več obračala za pomoč.

(odgovor članu Aloha)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
3.8.2010 13:48:30   
Kerensa*
Na poti v službo sem kupila Slovenske novice (in s tem prilogo Ona) in prebrala današnji članek.

Ga. Nika - ker vem, da berete to temo, imam nekaj vprašanj za Vas.

1.) Zakaj že v uvodu članka piše, da je Mauro/Marko življenje preživel v rejniški družini v kraju blizu Ilirske bistrice, če je pa znano, da sta ga leta 1980 posvojila zakonca Struna z Bojanjega vrha pri Ivančni gorici, kjer je tudi ves čas živel?

2.) Kdo naj bi Mauru/Marku ves čas govoril, da ga Džovana (ne Đovana) ni marala? Posvojitelja to menda zanikata.

3.) Najeto stanovanje, v katerem Mauro/Marko živi, naj ne bi bilo le nekaj kilometrov od hiše zakoncev Struna, temveč v Grosupljem. Hiša zakoncev Struna naj bi bila popolnoma primerna za bivanje, saj sta v njej tudi sama živela. Kaj je zdaj res?

4.) Vam je Mauro/Marko v sedaj poslanem pismu pustil kakšen kontakt, kjer ga lahko dobite z morebitnimi novimi informacijami glede Džovane? Kako se mu javljajo ljudje, ki so jo poznali - ima novo GSM številko ali mu pošiljajo pisma? Nekdo ga mora namreč nekako obvestiti, da ga v Zavodu za gluhe in naglušne v LJ čakajo informacije o Džovani in tudi njene fotografije.

5.) Informacija, da so Džovano iz rejniške družine v Negasternu, kjer je bila do svoje polnoletnosti skupaj z Maurom/Markom, nagnali, ne drži. Po zakonu o rejništvu je morala namreč rejniško družino zapustiti, ko je postala polnoletna. Ostaja pa vprašanje, čemu Maura/Marka ni vzela s sabo, glede na to, da se je naknadno vrnila po njega, a ga ni bilo več tam (je bil že oddan v posvojitev). In čemu ji ga niso dovolili vzeti s sabo, glede na to, da je sedaj že pokojna rejnica, ga. Kolenc, sama pisno obvestila CSD Jesenice, da Džovana hodi okrog njihove hiše in grozi, da zahteva Maura/Marka? Če bi podpisala dokumente o posvojitvi, potem ne bi hodila nazaj po njega, če bi pa že, bi imela pa Maura/Marka pravico dobiti nazaj v obdobju enega leta po podpisu.

6.) Pisma naj bi bila, kakor razglednica, naslovljena na naslov rejniške družine v Negasternu, sedaj že pokojna rejnica, ga. Kolenc, pa naj bi jih poslala na CSD Jesenice, saj ni vedela, kam je bil Mauro/Marko posvojen. Torej - kaj sedaj drži tukaj, kam so bila poslana?

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 3.8.2010 13:51:16 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
3.8.2010 13:56:28   
Klemy82
Kerensa, mail sem ti poslala.user posted image

Jst.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
3.8.2010 14:02:46   
Kerensa*
Odgovorjeno. user posted image

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
3.8.2010 14:16:43   
RAKICA2007
Hrepenenje Marka Strune Đovana, kje si? Šestega julija smo v reviji Ona objavili pretresljivo zgodbo Marka Strune, v kateri se je izpovedal, da že vrsto let hrepeni po tem, da bi našel svojo pravo, biološko mamo. Rojen pred 32 leti, posvojen leta 1980, je življenje preživel v rejniški družini v kraju blizu Ilirske Bistrice. Pismo, ki ga je poslal na revijo Ona v upanju, da mu bo javno izpostavljanje pomagalo, je bilo zelo pretresljivo.
»Zato vas iskreno prosim, da mi pomagate, me usmerite tja, kjer lahko najdem svojo pravo mamo ... Trideset let so mi govorili, da me je sovražila in zapustila ... Sprijaznjen sem bil s tem ... Odkar pa sem 16. junija bral njena pisma, se dotikal njene slike, je moje življenje eno veliko veselje, upanje, živim samo še za trenutek, da objamem osebo, ki me je ljubila. Prosim vas, če mi lahko pomagate, da najdem mamo Đovano, edino osebo, ki me je ljubila,« nam je zapisal v pismu.
Edino, kar je vedel, je bilo, da je bila njegova mama najdenka na vlaku na Jesenicah, da so ji določili primerno starost ter da je Marka (pred posvojitvijo Maura) rodila neznanemu očetu še kot najstnica. Vso svojo mladost je bil prepričan, tako so mu menda tudi govorili, da ga ni marala. Živel je pri posvojiteljih, zakoncih Struna. Iz Maura je postal Marko, iz Rodića Struna. Nikoli se ni čutil vpetega v družbo, ki ga je obkrožala, vedno je nekako vedel, da ne sodi tja, kjer je bival.
Resda je strašansko navezan na naravo, ki obkroža hišo, v kateri je odraščal, a se mu zdi, da je tujec. Leto dni po tem, ko sta se njegova posvojitelja dokaj nenadno, je povedal ob prvem srečanju, odločila, da odideta v dom starejših občanov, sam živi precej revno, v najetem stanovanju, le nekaj kilometrov od domače hiše, ki za bivanje ni primerna.
Begavo dekle
Ob objavi članka nas je vse prežemalo upanje, da nam bo Đovano vendarle nekako uspelo najti, čeprav je zgodba težka in polna skrivnosti. Ne samo da je na uredništvo One poklicalo veliko posameznikov, ki so hoteli z nami podeliti podobno bolečo izkušnjo, veliko jih je želelo pomagati tudi z nasveti, kako naprej. Nekega dne nas je poklicala gospa, ki je Đovano poznala. Zgodba se je je dotaknila, zato je bila pripravljena spregovoriti o svojem skoraj enoletnem druženju z najstniškim dekletom.
Pripovedovala je, da se je tisto leto, ko je delala v Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani, redno družila z njo. Bilo je okoli leta 1976, se spominja. O njej je povedala, da je bila gluhonema, a se je nato naučila tudi govoriti in pisati. Bila je zelo posebna, radoživa, navihana, a topla in ljubeča. Imela je občutek, da ne zna in ne zmore, šivati na primer, vendar je s pomočjo učiteljice zmogla brez težav. V zavodu so jo učili tudi plesa in bila je posebno vesela punčka, strastna in zagotovo precej drugačna od drugih. Prav posebna. V sebi je imela begavost, se spominja gospa, slutilo se je, da ni imela obstanka ... Nobeden ni poznal pravega načina, kako jo vzgajati, a gospa verjame, da bi bilo mogoče, če bi se trudili. Bila je zrela, drugačna od vseh deklic, dodaja. Bila je oseba, ki je nedvomno močno ljubila.
Še vedno je nekje
Na spletu se je razvil odmeven forum (http://www.ringaraja.net/forum/mama-kje-si/m_5235598/tm.htm), na katerem so poskušali izbrskati kar največ informacij o Markovi mami. Prebirati je lahko nenehno začudenje nad pomanjkljivostjo informacij, kje vse je Đovana bila, ko je prišla v Slovenijo, in kako to, da se je za njo skoraj čez noč izgubila vsaka sled. Đovano so poskušali poiskati tudi v tujini, odprli stran na facebooku, namenjeno iskanju Markove mame, a žal pravega uspeha, ko bi lahko rekli, našli smo jo, nismo dosegli.
Te dni nam je tudi Marko, ki se že kar nekaj časa ne oglaša ne na klice ne na sporočila, poslal pismo, v katerem se obširno zahvaljuje za objavo, da je našel veliko ljudi, ki so poznali njegovo mater, a da pomembna vprašanja ostajajo neodgovorjena: Zakaj so ga dali v posvojitev, če pa je imel mladoletno mater, s katero sta skupaj živela pri rejnikih, od koder so njo nagnali, on pa je ostal? Zakaj ni prejel njenih pisem, ki so bila naslovljena na CSD Jesenice, se v pismu še vedno sprašuje, in tudi, zakaj so mu o njej vsi govorili slabo, čeprav je v resnici nihče ni dovolj dobro poznal in razumel? Iskanje se nadaljuje.

Piše: Nika Vistoropski

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
3.8.2010 14:18:07   
RAKICA2007
Kerensa* sem prilepila iz One, saj tudi jaz nisem vedela kaj in zakaj sprašuješ... pa tudi naročena nisem na Delo... in za vse ostale, da bomo lažje prebrale in sledile...

upam, da nisi huda user posted image

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
3.8.2010 14:21:52   
Kerensa*
Hvala. Itak, da ni panike - članek je javen.

Tisti pa, ki mi je pravkar poslala e-mail, sem že odgovorila. user posted image

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
3.8.2010 14:32:50   
ZARA
He, he, Zara... saj smo že ugotovili, da je direktorica že nazaj z dopusta, ampak da z nami ne bo sodelovala, da pa ima še nekaj o Džovani in bo to predala izključno Mauru/Marku. Tako, da se jaz na Zavod ne bom več obračala za pomoč.

Aja, ne berem sploh, samo vsake toliko časa malo uletim oziroma preletim. Ja, OK, potem je pa ta ga. direktor itak zbuba časa.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
3.8.2010 14:37:44   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Ja, OK, potem je pa ta ga. direktor itak zbuba časa.

Mogoče pa niti ne. Tako ali drugače se je morala malce potruditi, da je poiskala v njihovem arhivu podatke (in fotografije), ki jih še imajo o Džovani (iz tistega obdobja), je pa (vsaj zame) popolnoma razumljivo, da jih ni pripravljena deliti ne z mano, ne z javnostjo, temveč samo z Maurom/Markom. Včeraj mi je bilo namreč povedano, da bo vse, kar ima Zavod v zvezi z Džovani, dobil v roke samo on, vendar mora priti tja osebno.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
3.8.2010 14:44:17   
Kerensa*
Informacije o tem, zakaj hiša Maurovih/Markovih posvojiteljev ni (več) primerna za bivanje, ne potrebujem več - sem jo že dobila. Hvala.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
3.8.2010 14:47:46   
Anonimen
Hm, zanimivo, vsem je v interesu, samo nihče si ne upa pogledati direktno v oči.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1066
3.8.2010 14:49:50   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Hm, zanimivo, vsem je v interesu, samo nihče si ne upa pogledati direktno v oči.

V zvezi s čim je tole mišljeno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
3.8.2010 14:50:22   
Anonimen
Povzetek zadnje strani s foruma, Ona + par komentarjev.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1068
3.8.2010 14:51:38   
Kerensa*

Hmmm... ne razumem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
3.8.2010 14:55:28   
Anonimen

Hmmm... ne razumem.

Mogoče nisem razumela, pusti stat, nič bistvenega ni.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1070
3.8.2010 14:58:44   
ZARA
Izpljuni, Ti... rich bitch user posted image ..jst tudi ne razumem kam taco moliš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
3.8.2010 15:01:54   
Anonimen
Saj je bil pljunek user posted image .

Vsem je v interesu - mediju, ki je zgodbo objavil, sinu, ki išče mamo, omenjenemu domu - da se mama najde, samo vsi stojijo dva koraka nazaj. Bi pa ne bi.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1072
3.8.2010 15:03:00   
ZARA
Ja, ja, to pa itak. Malo smrdi vse skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
3.8.2010 15:06:07   
Kerensa*
Malo smrdi vse skupaj.

Malo?

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
3.8.2010 15:09:19   
Anonimen

Ja, OK, potem je pa ta ga. direktor itak zbuba časa.

Mogoče pa niti ne. Tako ali drugače se je morala malce potruditi, da je poiskala v njihovem arhivu podatke (in fotografije), ki jih še imajo o Džovani (iz tistega obdobja), je pa (vsaj zame) popolnoma razumljivo, da jih ni pripravljena deliti ne z mano, ne z javnostjo, temveč samo z Maurom/Markom. Včeraj mi je bilo namreč povedano, da bo vse, kar ima Zavod v zvezi z Džovani, dobil v roke samo on, vendar mora priti tja osebno.

Recimo že tole mi je za lase privlečeno.
Nekdo, ki celo življenje dela s takimi otroci kot so ti v domu (ki pridejo tja po spletu izključno nesrečnih okoliščin), zakaj se potem ta oseba potrudi toliko, da vse podatke najde, ne potrudi se pa niti toliko, da bi z njim stopila v kontakt, lahko tudi posreden, preko tiskanega medija? Ali je to mogoče nevzgojno? Ali je kakšen je motiv temu ne?
Po drugi strani spet razkrije zgodbo javno - da se je potrudila in našla podatke - osebnega stika, ki naj bi ga (po mojem, lahko napačnem prepričanju) zaposleni v takih ustanovah naj bi imeli, pa se ne potrudi? Oziroma čaka kaj?

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?