|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
28.7.2010 22:43:27   
tintin
sivalni stroj, joj sej nimam nobenga časa...user posted image študiram teorijo....ker sem čisti aberveznik :)

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
28.7.2010 23:33:24   
NATAŠA35
moji deci so lepo popadali v posteljeuser posted image , tak da mami malo časa, pa lahko kaj napišem in komentiramuser posted image user posted image

sem vesela, ker sem dobila nakazano dohodnino user posted image user posted image in malo poplačala položnice in še vedno je nekaj ostalo user posted image user posted image , pa še od občine sem dobila za malega user posted image user posted image ...

drugače pa mali ni imel nobene reakcije na cepljenje, včeraj je malo godel, spal super, tako da je mami vesela...je pa danes kar 2x spal po eno uro, 2x pa po pol urice in mami je seveda vesela in skače od veseljauser posted image user posted image ..P je rekel, da se ne sekiram, če ne spi čez dan, da je važno da spi ponoči user posted image , in da je pač tak otrok, ampak stanje se lepo umirja in bo po moje pravi cukerček postal...mah vse pozabim, ko se tak lepo nasmeje ali pa mi kako pametno pove user posted image user posted image ....sem pa vesela, ker ga ostali člani - otroci imajo zelo radi, pa se tepejo, kateri bi ga malo crkljal, pazil, medtem ko mami kaj dela ali pa gre na wcuser posted image user posted image ...

didi sem te zgleda zamešala z levinjico user posted image , ker njena noče pit kašice...sorči...mah ne glej na druge, ker če je tvoja lepo začela jest, ji kar lepo daj vsak dan žličko več...ko je bil moj tretji star 4 mesece, je bil prvi maj in smo se odločili, da vzamemo dopust, pa gremo z otroci malo dopustovat, pa sem vzela kar kupljene kašice s sabo in sem mu kar med potjo dajala in je mali pojedel celo veliko pakungo kašice user posted image ...kar jedel je pa jedel in jaz sem mu dajala, ker ni nič pljuval, vse je lepo pojedel...potem se je pokakal in je bilo vse lepo v reduuser posted image user posted image ...tak da če lepo je, potem ji kar daj...

aprilčica ja mojega dajejo zobki, ker si vse lepo v usta meče, pa včasih je prav siten...sem vprašala P in je rekel, da nekatere lahko tudi do 4 mesece prej zafrkavajo zobki, predno pride prvi ven user posted image ...vem kak je to in ne bi nobeni tega privoščila....glede smrčanja, ja včasih smrči, ker zgleda ima kako smetko v nosu, ki je še ni ven kihnu user posted image

levinjica sej me ne skrbi pregled, se bojim, da bi tak mali že dobil očalauser posted image user posted image ...mah če mu bo to kaj pomagalo, potem naj jih dobi...ostali otroci dobro vidijo in nimajo očal, tale pa je zgleda po atiju, ker ati ima od otroštva očala...se pa strinjam, da je meso pred 6 mesecem prezgodaj, jaz bi ga dajala okoli 8 meseca...naj se navadi na zelenjavico in sadje, pa rižek, krompirček; meso in žita pa pridejo na vrsto kasneje...

nejanejc samo da se je stanje umirilo user posted image user posted image ...moj je bil tak med vikendom in mi nič ni spal, drl se je na ves glas, sem ga kar dolgo ujčkala, da je malo zaspal, potem pa je bil spet alarmuser posted image ...bo minilo, boš videla, čeprav je zelo utrujajoče...

levinjica jaz pajacke več ne oblečem, za spat ima navadno pižamico, samo moram še nogavičke mu dat gor, ker drugače protestirauser posted image user posted image ...jaz mu večinoma oblačim velikost št.74 in tudi 80(pa malo zaviham,če je predolgo), nekatere bodije pa imava še 68,ki so mu pa že na knap...

tko zdaj gre mami eno igrico odigrat, pa dat za prat, pa malo dnevno sobo pospravit in potem še malo brat kako knjigico za mojo dušouser posted image user posted image

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
29.7.2010 0:08:10   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: amelie
Dacy, a v petek si še v MB? Lahko bi se Mariborčanke dobile v petek okoli treh?

amelie sem sem ... verjetno grem sele v torek nazaj user posted image Komot se lahko dobimo nekje ja user posted image

prehlad - no  upam da se nas ne bo nic lotilo , ker se mi zdi da Aleksei nekaj hoce kasljat in kiha malo vec kot ponavadi ampak drugace pa ni nobene spremembe , tak da upam, da se nic ne kuha ... moja mama ga zdaj ze dva dni uci kasljat... mogoce se pa mali le napravlja ... bomo vidli user posted image

GH - user posted image user posted image user posted image prav smesno je bilo ... no cvetacko sem zamenjala za brokoli ... kasneje pa smo probali tud korencek ... No moj pikec mali je seveda odprl usta , ampak ko je zacutil nov okus je seveda zacel z jezickom vse ven tiscat in kasljat kot da se dusi in pol je nekaj malega kao pojedel ostalo je spljuval ven in pol ko je ugotovil da mami ne odneha s temi zlickami, je zacel kricat in neutolazljivo jokat ... vglavnem zlicka mu ni vsec ... al pa mu mogoce le zelenjava ni vsec user posted image user posted image user posted image Pravi moja sestra da ssta oba moja necaka cist ista bla pri prvih zlickah goste hrane user posted image

zobki - od priceetka srbenja dlesni pa do izrastka zobka, zna trajat tud po dva meseca ali celo vec... jaz ne bom nobenih kremic kupovala, razen ce bo zacel jokat zaradi zobkov ... za zdaj pa tud v usta tlaci vse mozno ... ponavadi je najbolj aktualna roka ... sline pa stece iz ust za izvoz ... jah vse to je cist normalno in dokler ni komplikacij tud ne mislim nicesar nabavljat za dlesni ...user posted image

stevilka oblacil - mi smo se vedno pri 62... nekatere stvari tud 68 oblecemo, 74 pa je se vse preveliko ...

No zdaj bo pa treba it spat, jutri pa avto registrirat ... pa se bom spet znebila denarja na hitri nacin ... blaaah

Lahko noc vsem user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
29.7.2010 8:37:22   
amelie
Hej, bejbe! user posted image

Žiga je včeraj šel šestkrat spat preko dneva, vsakič najmanj po eno uro ... Upam, da se samo kaže vpliv genov, ker njegov fotr bi tud lahko v nedogled spal user posted image  

levinjica, super, da je Ema spet pridna!

agha, upam, da ste imeli mirno noč! Žiga je prejšnji teden en večer naenkrat začel ful jokat, ko sem ga hotla pristavit za večerno dojenje. Ga nesem en krog, se je pomiril, ga pristavim, pa malo vleče in spet jok. On se tako malo joka, da vedno vem, kaj ga muči, tukaj pa mi ni blo nič jasno ... Sem šla po dodatek, mu nardila flaško, ki jo je čisto mirno sprejel, spil in šel spat. In potem se je še dve noči to ponovilo, s tem da sem ga najprej skoraj uspavala, da se je sploh lahko podojil. Očitno je tako zelo utrujen, da nima niti toliko potrpljenja več, da bi mleko priteklo. Zdaj si pa vsako noč mleko načrpam in mu dam pred spanjem najprej moje mleko po flaški, da ostane miren, potem ga pa še priklopim in ni niti solzice. Mogoče je tudi Arne tako znerviran od dogajanja preko dneva in potem to z jokom spravlja ven.

Mali je včeraj fasal lišaje po hrbtu in nogah, kar dosti. Ampak danes so že bolj svetli in kot bi bili posušeni. Sem pa takoj ukinila čistilne robčke, zamenjala vrsto pleničk, skopala sem ga samo z vodo, nisem ga namazala z oljem in oblekla sem ga v majčko, ki se je prala na 95 stopinj, ker se mi je pri enem pranju na manj zazdelo, da je perilo slabo splaknjeno. Zdaj pa ne vem, kaj je pomagalo user posted image  Mogoče celo nič od tega ... user posted image  

I'm back - vmes se je pokakal, odkril en nov zvokec, podojil in zaspal user posted image  

Naročeni smo na razvojno - septembra!!! Pediatrinja je pa prestavila cepljenje za en mesec, ker je najprej želela vedet, zakaj glave ne drži. Razvojno pa imamo še kasneje, ko je za cepljenje že prepozno ... Popi****! No, nama je pa fizioterapevtka svetovala, naj ga do takrat nosiva obrnjenega stran od naju, kar je na srečo eden redkih položajev, v katerih se mali spoh hoče nosit. Pa k zasebnici ga bom naročila, da mi pokaže par vaj, da bo lahko pravočasno cepljen.

A katera ve, če je mali 100% odporen na vodene koze, če je dojen? Povabljeni smo na piknik h kolegom, ampak so nam včeraj javili, da sta se otroka družila s punčko, ki ima vodene koze, ker bi jim bilo praktično, da se  zdaj okužita, ko je mama še na porodniški ... V glavnem, znakov nimata nobenih, v stiku sta bila pred nekaj dnevi, baje je minimalno možnosti, da bi bila že kužna, poleg tega sem jih jaz prebolela in mali je dojen. Ne bi rada preveč komplicirala, ampak imam zoprn filing, sploh ker sem enkrat že bla tako pogumna, pa se je Žiga potem nalezel od njenega malega viroze. Pa enkrat sem jo prosila, naj ne hodi na obisk, ker je njena mala cel teden bruhala in driskala. Zdaj pa to ... Kaj menite? 

Nič, grem en krog po stanovanju, perilo prat, kavico spit ...

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
29.7.2010 10:48:53   
mamika25
Amelie vodene koze (norice), so v 90% nalezljive, otrok je kužen že 2-3 dni preden dobi izpuščaj. In ker je inkubacijska doba DOLGA (7-21 dni), se bolezen pokaže lahko šele po treh tednih. Dobil jih je bratranes star 5,5mesecev, POLNO DOJEN, pa sploh niso bili v stiku z otrokom, da bi vedeli da je okužen. Zdravnica mi je rekla, da je dovolj, da je oboleli (čeprav še brez znakov, da je bolan) v eni sobi, zdrav v drugi, vmes prepih in evo ga. Prenaša se neposredno, pa tudi kapljično (po zraku), in je KUŽNO ful. Vem toliko o tem ker sem se pozanimala ful, ker jih moja hči ne sme nikakor fasat, ker je te tablete in to. Ful bi ji vse poslabšalo. Tako da... kakor koli, samo da veš. user posted image  Upam, da sem pomagala.

Nataša, Aprilčica dodala sem vaju na facebook (Erika). Če ne bosta vedli. Tudi druge bi, samo ne vem kako vam je ime.

Amelie, Agha, Levinjica in druge?

Tamali mi 2 dni štrajka s hrano, komaj kaj spravim v njega, pa še to po večini v spanju user posted image . Ne vem kaj mu je kar naenkrat. user posted image
Mi je pa danes spal celo od 20:30 do 5:00 zjutraj. Potem pa še do 7h. Mal je pojedu, pa kot polhek nazaj user posted image .

No, lepo se mejte, še kaj pišem...

Aja Amelie pisala sem že enkrat da tudi moj Maj težko glavo dviga. Pregled imamo šele drug mesec, drži jo sicer, sam težko (velika glava). Kako pa je ugotovila da slabo drži glavco? Pri pasenju kravic al kako?

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
29.7.2010 11:07:16   
Anonimen
Mamika25, daj me prosim še 1x dodaj, ker sem te skenslala. Sem bila na FB prej kot pa tu, zato nisem vedela, da si ti! SORRY!user posted image

Midva sva ok, danes je spal pri meni, ker je zvečer tako tečkal, da se mi ni dalo mu vsakih 5 minut na novo dude dajat. Sem ga pa zjutraj polila s kavouser posted image user posted image user posted image Na srečo je bila že hladna. Kak kreten sem!user posted image

(odgovor članu mamika25)
  Neposredna povezava do sporočila: 1506
29.7.2010 11:52:15   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25

Amelie vodene koze (norice), so v 90% nalezljive, otrok je kužen že 2-3 dni preden dobi izpuščaj. In ker je inkubacijska doba DOLGA (7-21 dni), se bolezen pokaže lahko šele po treh tednih. Dobil jih je bratranes star 5,5mesecev, POLNO DOJEN, pa sploh niso bili v stiku z otrokom, da bi vedeli da je okužen. Zdravnica mi je rekla, da je dovolj, da je oboleli (čeprav še brez znakov, da je bolan) v eni sobi, zdrav v drugi, vmes prepih in evo ga. Prenaša se neposredno, pa tudi kapljično (po zraku), in je KUŽNO ful. Vem toliko o tem ker sem se pozanimala ful, ker jih moja hči ne sme nikakor fasat, ker je te tablete in to. Ful bi ji vse poslabšalo. Tako da... kakor koli, samo da veš. user posted image  Upam, da sem pomagala.

Aja Amelie pisala sem že enkrat da tudi moj Maj težko glavo dviga. Pregled imamo šele drug mesec, drži jo sicer, sam težko (velika glava). Kako pa je ugotovila da slabo drži glavco? Pri pasenju kravic al kako?

Hvala glede informacij o noricah, po prebranem je moja odločitev čisto lahka - gremo nekam na izlet, na ta piknik pa ziher ne user posted image  Sej vem, da se ne da skoz bežat pred boleznimi, ampak izzivala pa tud ne bom.

Glede glave - ko ga je potegnila za rokice gor, je on glavo obdržal nekje pri riti user posted image  Pri kravicah se je sicer malo pomatral, pa tud ni glih dal vsega od sebe. Drugač jo on zadnji teden sicer poskuša nekaj držat, ampak to res v idealnih pogojih, čim se malo premaknem, mu že zaniha. Jaz mislim, da je to tud del njegovega karakterja, ker on je res tako 'na izi' ... Ampak si vseeno želim čim prej začet delat z njim, da ne bomo preveč zadaj v gibalnem razvoju. Ti bom poslala vaje, ko jih dobim, da bosta lahko tud vidva mal potelovadila. user posted image  Aja, pa na ZS ti bom poslala ime&priimek, da me dodaš na FB.

Žiga pa spet spi, je komaj zdržal eno urico pokonci ...  

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
29.7.2010 11:58:44   
amelie
Aprilčica, ne se sekirat zarad kave, se zgodi ... Jaz sem tud malega že z glavo v luster butnla, pa s ščipalcem za nohte sem mu odščipnila kožo s prsta, pa moj tudi, ko mu je poskusil nohte na nogah porezat ... Pa ni čudno, če sem tak štor - samo včeraj sem si v stanovanju dva črna nohta pridelala - enega dopoldne, enega popoldne ... user posted image  

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
29.7.2010 12:11:01   
Anonimen

Aprilčica, ne se sekirat zarad kave, se zgodi ... Jaz sem tud malega že z glavo v luster butnla, pa s ščipalcem za nohte sem mu odščipnila kožo s prsta, pa moj tudi, ko mu je poskusil nohte na nogah porezat ... Pa ni čudno, če sem tak štor - samo včeraj sem si v stanovanju dva črna nohta pridelala - enega dopoldne, enega popoldne ... user posted image  

Hihihihiuser posted image No, vidim, da potem nisem edina, ki sem tak štoruser posted image user posted image
Benjamin je fuuul lepo pasel kravice. No, zadnje čase se je začel pa trmat in jih noče past, ker se kar z zadnjimi nogami odriva in puza naprej. Ima sicer glavo pokonci, ampak noče biti na miru. Ko tak črv jeuser posted image

Moram šibat. Se je v roku pol ure že drugič posračkal.

(odgovor članu amelie)
  Neposredna povezava do sporočila: 1509
29.7.2010 13:48:22   
agha
Najprej hvala dobra vila RR! Končno si me našla!!! user posted image Imeli smo spet normalno noč.user posted image user posted image Moj dragi je zjutraj vstal ves naspidiran in dobre volje. Sledil mu je tudi sine in tako je malo čez pet jedel, spal pa nič več. Seveda je potem sledil tisti jutranji sprehod pred sedmo uro. Spet sem bila edina v celem mestu, ki šiba z vozičkom in me ljudje, ki sedijo na jutranji kavici, pisano gledajo.user posted image

Legenda -
Mislim, da mu je škodila čokolada. Za ušesa se ne vleče, oči si pa vedno mane, ko je zaspan. To mi je tudi priv pokazatelj, da je utrujen in da je treba v akcijo uspavanja.

Amelie
- ja, se strinjam s tabo. Arne je sigurno tako utrujen od celega dneva. Vedno, ko je utrujen je totalno siten in kriči, skoraj pred vsakim spanjem. Samo, da je bilo tokrat res noro. Mislim, da sem tudi sama malo kriva, ker nisem bila čisto mirna in spočita.

Obleke - mi nosimo samo še 74, izjemoma kakšno 68. Smo pač veliki.

Mamika25
- imaš ZS.

Aprilčica -  ne sekiraj se, če si ga polila s kavo. Mislim, da se bodo vsem nam dogajale takšne in drugače nesreče. Meni se je tudi že marsikaj zgodilo...

Punce, dejte mi prosim povedat kako pri vas poteka uspavanje. Meni je naš mladiček že res težak postal, ker sva ga tako "fino" navadila, da ga nosiva in mu pojeva, da on lahko zaspi.user posted image Če ga odložim je pa jok, jok, jok... Postopoma bi rada kaj naredila na tem, drugače bo moj hrbet fuč...ampak nočem tiste metode, ko ga odložiš in pustiš dokler joka in od utrujenosti potem zaspi. Mi bo srce razgnalo ob tem, ga raje nosim!!!

Zdaj pa pičim pospravit kar je še ostalo, na hitro pripravit solato,... sesala bom kasneje (prej sem vklopila sesalec, ga je mali nekaj časa gledal, potem se ga je pa ustrašil in v jok).

Čau!!!!

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
29.7.2010 13:58:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: agha

Punce, dejte mi prosim povedat kako pri vas poteka uspavanje. Meni je naš mladiček že res težak postal, ker sva ga tako "fino" navadila, da ga nosiva in mu pojeva, da on lahko zaspi.user posted image Če ga odložim je pa jok, jok, jok... Postopoma bi rada kaj naredila na tem, drugače bo moj hrbet fuč...ampak nočem tiste metode, ko ga odložiš in pustiš dokler joka in od utrujenosti potem zaspi. Mi bo srce razgnalo ob tem, ga raje nosim!!!

Najprej user posted image user posted image user posted image za današnjo nočuser posted image

Moj mali mi zaspi na joški in potem počakam, da vidim, da vleče le zato, ker se crklja, potem mu jo na hitro spulim iz ust in mu skoraj v istem trenutku porinem dudo (na njej je ena kapljica vetrovnih kapljiicuser posted image ). On dudla naprej, seveda pogrunta, da nima zize, ampak ga jaz medtem že nosim okrog (cca 3 minute). Ko ga dam v posteljico (spi samo na trebuščku), mu še nekaj časa z roko tresem rit in zaspi.

Če je preveč utrujen, pa tudi uspavanje z joško ne uspe, takrat uporabim sleepy wrap. Ko zaspi, ga samo preložim v posteljico.

Držim pesti, da boste to uštimaliuser posted image

(odgovor članu agha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1511
29.7.2010 15:42:41   
Anonimen
Hej hoj!

Se javljam po dooolgem času... Nam je v jutru ko se je vremenu trgalo in je sredi lepega zružlo skurlo računalnik (moj še je optimistično mislil da se je varnostno izklopil user posted image user posted image user posted image user posted image ) in smo bli brez. Zdaj mamo sposojenega od tasta, starega ko zemlja da o hitrosti sploh ne govorim... Ampak važno da je.

Nekaj dni nazaj so me "napadle" slabosti, ravno take kot so ble tiste pred nosečnostjo, ki so opozorile naj naredim test. Je že bla panika potem sem pa (HB) dobila prvo M po enem letu! user posted image user posted image user posted image Je bla neprijetna ampak še vedno bolj prijetna kot tiste prej.

Tamala je pravi sonček. Joče zelo redko, noč prespi, vodi debate s svojimi igračkami in se smeji. Zadnje dni pa cvili. Mam jo v ležalniku v kuhinji na mizi, ko kuham in v trenutku ko se obrnem vstran začne cvilit, ko jo pa pogledam pa se začne smejat. Faca mala user posted image
Danes praznuje, stara je 3 mesece. Danes je dala skozi svoje prvo cepljenje, malo je zajokala user posted image .

Uspavanje-
jaz jo položim v njen košek, vključim upavanko in grem iz spalnice, obvezno hoče bit pokrita, drugače ni spanja in pa bombažno pleničko "carta".

GH- ko jem sadje al pa zelenjavo ji dam za probat, tolk za okus. Do zdaj ji je bla najbolj "všeč" banana.

Kakšne žličke boste uporabljale/uporabljate, ko boste začele z GH?

Še Aljini podatki za 3. mesec:

Malenaa89   Alja Medea (PDP 15.04.)
  rojstvo: 3260 g, 50 cm
1.mesec: 3800 g, 53,5 cm
2.mesec: 5360 g, 59,5 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1512
29.7.2010 16:01:51   
amelie
agha, user posted image  za boljšo noč! Dobra vila RR rulz!!! user posted image

Uspavanje - uh, jaz ga tud ne bi mogla pustit jokati, sem prevelik softič ... Za takšne, ki se radi nosijo za uspavanje, je sling najbrž res najboljša rešitev. Sem pa slišala za vse sorte načinov - od vožnje z vozičkom po stanovanju, do vožnje z avtom, pa seveda tud kar v posteljico in pustit jokat. Vsak po svoje. Mi imamo tud zvečer vedno isti ritual, ampak to bolj zato, da gre s polnim trebuščkom spat, uspavat pa ga (trkam & šc šc, zlobna vila RR) ni težko. Gre pa tako - ko vidim, da postaja siten (rdeče oči, malo nemiren - ne fejst, ker pol je prepozno user posted image ), ga slečem in nesem v banjico. Tam ga čim bolj animiram in ga probam zmatrat. Potem na previjalno, kjer se mu počasi že jezica nabira. Navadno komaj še zdrži do konca previjanja in takrat mu dam po flaški mleko in že med pitjem parkrat zaspi, ko zmanjka, se pa še v leže podojiva, dokler ne zaspi. Se pa to tako hitro spreminja, ravno nekaj pogruntam, pa že pride kaj novega user posted image  Imel je obdobje, ko mu je najbolj pasalo, da ga samo v posteljico odložim in se je sam uspaval. Potem obdobje, ko ga je bilo treba po ritki tapkat, pa tudi kakšen krog nest. Tako da nas verjetno še marsikaj čaka, preden bojo sami rekli: Mami, jaz bi šel spat. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
29.7.2010 16:04:13   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: Malenaa89

Uspavanje- jaz jo položim v njen košek, vključim upavanko in grem iz spalnice, obvezno hoče bit pokrita, drugače ni spanja in pa bombažno pleničko "carta".

Žiga tud čez dan ne zaspi brez svoje bombažne pleničke - kar v obraz si jo pritisne, ko mu jo dam. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
29.7.2010 16:07:54   
nejanejc
hejla, agha super za malo bolj prespano noc :) user posted image

mi se tudivelikokrat uspavamo po kopanju in hranjenju... sam ko pa ne gre takoj po kupcku sam od sebe zaspat pa ga tudi nosim in pojem... kdaj je pomagalo, da sem ga dalsa spet na prsi, ceprav se je se pred kopanjem drl na njih, ko noce vec vlect... druzga se nisem niti jst pogruntala... ko se dere en cas mogoce se utrudi in pol ga joska uspava, ker dude itak ne mara... ceprav je joska v tem primeru nadomestek za dudo...

lep dezeven dan vsem

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
29.7.2010 16:09:38   
nejanejc
bonbazna plenicka je najboljsa igraca za nejca, z njo dela vse mogoce... se zamoti z njo cez dan in predvsem v vozicku... bi blo fajn, ce bi z njo tudi zaspal...

papa

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
29.7.2010 16:10:51   
Anonimen
A ima katera doma puzzle pene?? Kje se jih pa da dobiti po takšni normalni ceni, ker v BC so kar drageuser posted image Jih ima kak Interspar?

< Sporočilo je popravil Aprilčica10 -- 29.7.2010 16:11:09 >

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 1517
29.7.2010 17:16:53   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10

A ima katera doma puzzle pene?? Kje se jih pa da dobiti po takšni normalni ceni, ker v BC so kar drageuser posted image Jih ima kak Interspar?

Jaz sem jih vidla v Bauhausu in Leckleru, mislim da so kar ugodne:)

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
29.7.2010 20:36:46   
Anonimen
Hvala!user posted image

(odgovor članu didi5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1519
29.7.2010 21:53:59   
agha
Hja, vidim, da vam dojenje uspava otročke. Super!user posted image Pri nas to deluje kot da bi spil red bull. user posted image user posted image Totalno ga zbudi in potem rabi vsaj še kakšno uro, da zaspi. Učinkovito je samo, če je res totalna koma, kar pomeni, da je spustil vsaj eno običajno rundo spanja in ne ve več kam s sabo, da je krepko glasen in da tudi mami ne več kaj mu vtaknit v usta, da bi se umiril. user posted image To se pa zgodi 1x na 14 dni. Pa HB ponoči tudi učinkuje, da takoj zaspi nazaj! Naš pa namesto bombažne plenice uporablja svojo ninco in brez nje ne gremo nikamor! user posted image

Aprilčica - te pene sem jaz gledala v Mullerju pa se mi takrat niso zdele drage. Nimam pa pojma koliko je bila takrat cena, si nisem zapomnila. Sem si zapomnila samo, da jih tam dobim.user posted image Mogoče jih ima tudi kakšen Interspar ali pa Obi?!

Nočko, grem spat! Vsaj upam, da tudi to noč! Prejšnja se je tako prilegla!! user posted image

< Sporočilo je popravil agha -- 29.7.2010 21:54:21 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
29.7.2010 22:08:09   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: dacy

Dacy, a v petek si še v MB? Lahko bi se Mariborčanke dobile v petek okoli treh?

amelie sem sem ... verjetno grem sele v torek nazaj user posted image Komot se lahko dobimo nekje ja user posted image

Se je Aleksei naučil kašljat? user posted image  user posted image  

Jaz samo sporočam, da jutri nimam časa, greva za en avto pogledat, sem pa v soboto dopoldne v Mariboru, pa bi se lahko takrat dobile. Pa poleg redne zasedbe (kar jih ni na morju) še ostale, s katerimi se že tako dolgo menimo - babyloverka, didi ... user posted image

agha, LAHKO noč! user posted image  

Mi smo tud za danes zaključili, moj že spi, jaz pa optimistično nameravam do Seinfelda počakat. In potem bom zaspala po uvodni špici ... user posted image

< Sporočilo je popravil amelie -- 29.7.2010 22:11:15 >

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
29.7.2010 22:25:46   
nejanejc
nas decko je danes zaspal ob flasi... je spil pol manj kot vceraj... koma revcek
se vodo prekuham in grem tudi jst v horizontalo... pa se malo slike uredim...

ta dez on veter nam prov ne delata koristi na nasem "modernem" balkonu...

lahko noc

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
29.7.2010 23:00:24   
Anonimen
Lep pozdrav!
No pa se spet malo javljam.Vzunaj lije ko iz škafa,jaz pa za računalniku.Mala princeska že  spi 2 uri ,je danes bila zelo pridna,pa tudi čez dan spala ,kar veliko.Jaz sem tudi malo spala ,pa stanovanje pospravila ,pa igračke ,jih ima toliko ,da sem že jezna na njih.Sedaj sem dala še prat ,da bom lahko jutri malo likala.Komaj čakam,da pride taveča hči iz počitnic,jo kar malo pogrešamo.Pa malo sem še cotke pregledala za naprej za našo princesko ,jih ima polno omaro za 1-3 let.
Nataša35 moja hči je kar rada v pajackah,jih imam kar veliko,ko jih je dobila ,namvreč ne nosi rada nogavičk..za spat pa obvezno pižamica...
oblačila naša nosi od 68.74 pa mogoče še kakšno majčko 62..
zobki mi smo nabavili eno kremico ,pa ne tisto,ko sem jaz jo že omenjala.Vlekarni mi je rekla ,da to nič kaj ne pomaga ,da zob itak mora ven prebosti..
Amelie vodene koze so preneslive ,tudi ,če je otrok dojen,kakor je v bližini tistega ,ko jih ima ,je konec...moj brat jih je dobil na bazenu...
dvigovanje glavice..glede tega se mi zdi da full komplicerajo,ko je otrok  dovolj močen in pripravljen za to bo že sam začel..to je moje mišlenje.
pasenje kravic moja trenutno ne izraža nekaj posebne želje zato,malo ji paše veliko pa ne ..se raje prevrača iz trebuha na hrbet...
mamika 25 sem ti poslala zs..
aprilčica10 se zgodi sam ,da ni bila vroča..puzli so v Bc res dragi,pre dragi.Poglej še v inter sparu ali sparu..
Malenaa89 moja je že cvilila ,ko je bila 1 teden stara ,od tedaj jo še nisem slišala ,sem se pa kar ustrašila ,ko je prvič zacvilila...
žličke za hranjenje jaz sem jo kupila v Bc,prav za prvo hranjenje ,eno sem pa nukovo dobila v paketu v materinski šoli..jaz jo še ne uporabljam..
uspavanje pri nam je pa tako ..če zaspi po hranjenjem,jo lepo položim v posteljico..zvečer se nahranimo,namrveč si spet stiskam ,pa pol po steklenički dajem ,ker je lena in noče več vlečit,poderemo kupčka ,dam v posteljico,če še ne zaspi ,ji navijem igračke in v minutki zaspi..malo kdaj mi med hranjenjem zaspi...duda pri nam za spanje ne zaleže ,niti jo noče...
To je to dosti je bilo ,grem še malo za tv pa spat..lahko noč...

(odgovor članu amelie)
  Neposredna povezava do sporočila: 1523
29.7.2010 23:40:08   
Anonimen
Pozdravljene punce.

Samo pozdravim vas in ne bom prevec nabijala, ker zraven delam se 100 stvari in nimam prevec casa. V nedeljo se namrec (koncno!!) odpravljamo na morje. Upam, da nas grdo vreme (napovedana ni glih pasja vrocina) ne bo prej pregnalo domov. Jaz namrec ze komaj cakam, da bomo spet mi trije skupaj. Saj je dete zabavno in vse to, ampak vcasih bi jo tudi dopoldan komu dala, ne samo popoldan (btw, na pilatesu se tako trudim, da sem prvic po dolgem casu fasala muskelfiber user posted image )

Ena je pisala, da se boji v sluzbo. Jaz pa komaj cakam! A sem zato grozna mati? No ja, saj to je itak ze znano, da ne bom dobila nagrade za najbolj predano mamo na svetu user posted image
Zadnjic sem bila ze na robu oddaje otroka v rejnistvo (samo lezala je in cvilila igrackam), ko je ugotovila da njena mati resno misli in se je zacela prvic resno igrati z igrackami! Lovi jih in obraca pa se noge zraven uporablja in tudi med previjanjem se je zacela za prste na nogah loviti in ugotavljati da so njeni. Torej smo dosegli nov razvojni mejnik in je mati spet za kaksen mesec pomirjena user posted image

Drugace pa sem vidla, da se o uspavanju menite. Jaz vam tukaj nimam kaj pametnega za povedati, ker se pri nas ze od prvega dne doma isto uspavamo. Okoli devetih se kopamo in najemo, potem podre kupcek in gre v posteljo. Tam pocaka 10 sekund in zaspi. Ce pa ji ne uspe pa se malo dudo dobi, ki potem dokonca "delo". Ce ji v teh kriticnih 30 sekundah slucajno duda ven pade tako zakrici, kot da bi ji kdo ledvico vzel. V glavnem, mi trenutno prakticiramo samouspavanje. Upam, da tako ostane do osnovne sole user posted image

Sem pa ze razmisljala, ce bi jo lahko v svojo sobo prestavila. Glede na to, da zaspi sama in da spi celo noc. Ne rabi ona mene in ne rabim jaz nje. A je to ok?

No, to je to od mene. Aja, se to. Zadnjic smo sli na cevapcice in sem jedla prebranac. Pa ni male nic motilo. Uradno torej lahko jem vse. Bravo jaz. In moje kile user posted image

Nic punce, imejte se skrajno lepo. Pa pozdravite svoje otroke user posted image user posted image

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 1524
30.7.2010 0:53:15   
dacy
No prvo lep pozdrav vsem ... danes smo spet malemu dali cvetacko zjutraj in je pridno mljaskal , polovica je bila seveda izpljuvana , ampak nekaj p je vseeno tud pojedel, vglavnem zaceli smo se navajat na zlicko ... No bila pa je na kavi tud ta patronazna ki sva jo imela tukaj v MB preden sva sla na gorenjsko in mi je rekla da je njej sicer vseeno kak ga bom hranila ampak da je zaradi alergij pametno da mu dajem par dni isto hrano, tak da ce bi se pojavila kaka alergija, da vem od cesa je ... tak da bo mojo bogo dete se dva dni papalo cvetacko user posted image No pol pri drugem obroku pa sem ugotovila da pa bo treba pogruntat uro kdaj naj mu sploh dam hrano na zlicko, ker nas gospod pred flaso niti slucajno noce zlicke v ustih in mi je krical kot da ga iz koze vlecem ... no kasneje sem spet bila prepozna in je ze spet htel flaso in je krical in protestiral ... popoldne okrog 5ih, pa mi je uspelo ... dala sem mu GH 1 uro po flasi in je spet lepo pridno mljackal user posted image ... Jutri ponovimo vajo user posted image ... aja pa se to ... danes ko je jedel cvetacko je moj pikec cudezno 2x kakal ... ponavadi pa je en bogi kakec na dan ali celo na dva ...

agha pri meni je Aleksei navajen, da ko ga dam v posteljo na trebuscka ga pustim cist na miru in pol on pac zaspi, ponavadi v dost kratkem casu ... ko pa je res hudo utrujem in ko ne more zaspat in je tecen, pol pa ga tud jaz uspavam na rokah in potem obvezno na trebuscka polozit , na hrbtu sploh ni rad ko je zaspan , se takoj zbudi in tak dolgo sitnari dokler ga ne obrnem ... Moj edini nasvet je, probaj ga dat v posteljo in ce bo protestiral , ga probaj podkupit s kako kapljico cesa sladkega na dudi, pri nas to dosti krat pomaga ... jaz mu dam kar kapljice proti krcem in se takoj umiri in potem tud zaspi ... ampak to vedno manj delam ker ponavadi ni potrebe ...

malenaa89 jaz sem nabavila od MAM zlicke iz pikapolonice ... 4 so v paketu za 1,80€ in so ciist ok ...

Dekleta, ce vam otrok pri zadnjem obroku ko je ze treba it spat zadrema, ga probajte kar v posteljo na trebuscka odlozit in mu dudo dat ... na trebuscku bo on dost hitro sam kupcka podrl, ker ce ga dvignete in preden on kupcka na rokah podre se ze predrami zraven in pol nista od spanja... tak jaz vedno nardim

plenicka - jap tudi pri nas je povsod zraven ... z njo zaspi in cez dan jo skoz po ustah vlaci, jaz pa mu itak pustim ker zdaj ko se tak ful slini, se z njo lepo se brise in mi ni treba skrbet da bo okrog vratu celi moker user posted image

amelie ko bos v MB me poklici , jaz bom ze nasla cas ... sej itak sem na porodniski, bi bolj tezko rekla da ga nimam user posted image Drugace pa moj Aleksei se je s kasljanjem zgleda res samo napravljal , ker ni opazit da bi htel kaj zbolet HB user posted image Drugace pa smo zdaj opustili ucenje kasljanja ker zdaj se ucimo crko A , da mi bo usta odpiral ko mu zlicko daavam user posted image

aglaia glede svoje sobice je moje misljenje tako... zakaj pa ne... sej za to obstajajo babyfoni , jaz mislim da zarad tega pac nisi slaba mama ... sej vazno je da nekako otroka slisi ce se slucajno zbudi zaradi taksnih ali drugacnih okoliscin ... nastimaj baabyfon in probaj user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.