|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 2010
27.7.2010 11:56:01   
škorpijonček_
Evo mene, sem bila s kolegom na kavi in me samo en teden me ni videl, pa je dal lep kompliment...da sem pa v enem tednu kar nekaj pridobila user posted image ...no saj je res, da si mali dela plac noter, pa bom pol pridna, zdaj pa se tolažim, da že mora bit tko. Saj jem pa nč ne bohvekaj, normalno kot prej, edino gibanja ni tolk kot prej...pa smo tu. Mah, sej bo.

Ja, kavbojke sem jst tud drgač na 38, pa sem vzela 40...sploh ni blo velikih razlik v cifrah, ko sem izbirala med 40 in 42, sedaj mi je pa prekleto žal, d anisem ta velkih vzela. Ker zdle bi tele še lahko nosila, samo vprašanje koliko časa, pa raje ne dam etikete dol, če bi slučajn ktera se našla.
Sem pa včeri na bolhi ene fajne vidla, sam punca prodaja samo v kompletu user posted image , pa mi ni hotla sam kavbojk prodat.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 3976
27.7.2010 12:14:46   
škorpijonček_
Sonchek,

midve imava en dan razlike v PDP, kok imaš ti sedaj nafilanih tednov in v katerem tednu si? Men vedn drgač rečejo user posted image .

Glede kavbojk, se mi zdi, da bom mal čez boke in bedra dobla še, zdaj so mi res čisto oprijete. Zarad boljšega počutja biimela 42, že psiha tko name deluje, tud če ne bi ble bohvekaj večje user posted image .

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
27.7.2010 12:26:50   
simonmojca
občutljivost joj jaz sem tako občutljiva na vse (oz. hitreje me motijo določene stvari) prag tolerance se je ZELO, ZELO znjižal. Grem že sama sebi na živce; tako, da komaj čakam dopust, joj kje je šele 13.08.
jokam se pa itak za vsako stvar user posted image , gledam brezvezn film, notri pa potepuški kuža in že je konec, jokam kot dež user posted image  - OBUP, že zaradi tega bi najraje videla, da rodim jutri in se hormoni umirijo user posted image

ljubljana tako, kot so rekle, najlepše darilo je tako, ki ga narediš sam.

copatki so pa tako cortkani - mislim, da bom mojmu kar hitro pokazala pa da jih kupi preko ebaya user posted image

Dinki midve sva pa na istem glede točnega PDP, vsak mi drugače reče user posted image , g. je reku nazadnje da je 17, po ovulaciji... je 15, po NS pa 12 user posted image , čakam ponovni UZ v 28t pa naj mi takrat točno povejo, pol pa urejat papirje user posted image

Soncchhek blazina je pa super, koliko je pa cena. Nikjer nisem zasledila ali sem pa blond user posted image , če ni velik bi jo pa kupila

Neposredna povezava do sporočila: 3978
27.7.2010 12:28:26   
pikizenc
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Sicer pa kaj je ultiva? user posted image

Evo ena primerjava epiduralne in ultive:

Epiduralna analgezija pri porodu je v svetu priznana metoda lajšanja porodne bolečine. Epiduralna analgezija je edini način lajšanja porodne bolečine, ki le to bistveno zmanjša v primerjavi z zdravili za lajšanje bolečin, ki jih bolnica prejema sistemsko. Lokalni anestetik iz epiduralnega prostora praktično ne prehaja v sistemski krvni obtok, novejši lokalni anestetik Chirocain , ki ga uporabljamo pri epiduralni analgeziji pri porodih veliko manj vpliva na hemodinamiko porodnice, zato epiduralna analgezija nima vpliva na še nerojenega otroka. Študije so pokazale, da je ob epiduralni analgeziji večja pogostost potrebe po dokončanju poroda z vakumom, medtem ko niso dokazale večje pogostosti potrebe po dokončanju poroda s carskim rezom. Od zapletov v zvezi z vstavljanjem epiduralnega katetra s skrbno tehniko vstavljanja anesteziologi preprečimo aplikacijo lokalnega anestetika v krvni obtok in v spinalni prostor. Potrebno pa je omeniti epiduralni hematom, to je resen zaplet, ki nastane v 1:100 000 do 1: 200 000 primerov, kar vam pove, da je zaplet izredno redek. V tem primeru pride ob odstranitvi katetra do iztekanja venske krvi v epiduralni prostor in hematom začne pritiskati na hrbtenjačo. Porodnica bi v tem primeru občutila hudo bolečino v križu in spremembe v nogah 5-6 ur po odstranitvi epiduralnega katetra. Vsako porodnico opozorimo na te znake in če opazijo kakršne koli spremembe v tej smeri, nas morajo opozoriti. S pomočjo CT ali MR hrbtenice se epiduralni hematom diagnosticira in nevrokirurg ga mora v najkrajšem času odstraniti. Epiduralna analgezijaje v svetu priznana in učinkovita metoda lajšanja porodne bolečine, zato bi jo priporočila vsem porodnicam, ki razmišljajo o lajšanju porodne bolečine in nimajo kontraindikacij zanjo. Ultiva je remifentanil hidroklorid, to je močan opiatni analgetik, ki se ga uporablja med operativnimi posegi in na oddelkih intenzivne medicine. V zadnjem času se ga je začelo uporabljati za lajšanje porodne bolečine pri porodnicah, pri katerih obstajajo kontraindikacije za epiduralno analgezijo, oziroma obstajajo kakšni drugi objektivni razlogi, da se porodnica ali anesteziolog ne odločijo za epiduralno analgezijo pri porodu, porodnica pa kljub temu želi lajšanje bolečine. Prednost lajšanja bolečine z Ultivo je enostavna aplikacija. Sestra uvede intravensko kanilo preko katere si lahko porodnica sama dodaja analgetik, ko je bolčina prehuda. Anesteziolog namesti posebno črpalko preko katere omeji velikost enkratnega odmerka in število odmerkov časovnem odobju. Bolečina se zmanjša, vendar ne tako prepričljivo kot pri epiduralnem lajšanju bolečine. Slabost tega načina lajšanja je, da Ultiva, tako kot vsi ostali opiatni analgetiki prehaja skozi placento, torej prihaja tudi do še nerojenega otroka. Ultiva je ultrakratko delujoči analgetik, zato učinek zelo hitro izzveni in ocene otroka po Apgarju so takoj po porodu le za kakšno točko nižje v primerjavi z ostalimi novorojenčki ali pa sploh niso nižji. Ultiva zaenkrat ni registrirana za uporabo v porodništvu, pri obporodnem lajšanju bolečine z njo, je potrebna stalna prisotnost anesteziologa. Stranski učinki Ultive so slabost, nauzea, bruhanje, ob predoziranju upočasnitev srčnega ritma, depresija dihanja. Mislim da sem izčrpno opisala obe metodi lajšanja porodne bolečine, ki se uporabljata Sloveniji. Porodnice so zelo zadovoljne tako z eno kot drugo metodo, bistvenih komplikacij zaenkrat ne beležimo. Moje osebno mnenje je, da je epiduralna analgezija primernejša, ker ugodno pliva na potek poroda in ker je v svetu preiskušena metoda. Vsekakor vam svetujem da se pogovorite z osebnim ginekologom in anesteziologi, ki lajšajo bolečino v porodnišnici, kamor se boste odpravila na porod. Naj bo vaš porod čim lepše doživetje, s čim manj bolečin.

Glede lajšanja bolečin sem jaz odprta do vsega in nič. user posted image  Hočem reči da nisem proti kateri izmed teh metod, ampak nočem pa rečt, jaz želim točno to, ker obstaja velika možnost da je v LJ ne dobim user posted image

copatki - kdaj je to aktualno? že pri novorojenčkih?

ležalnik - ga boste imele in če ja ali že od začetka?

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 3979
27.7.2010 12:32:15   
zori82
dan

Ful razmišljam, da bi šla na 3D, pa ne vem a sem že prepozna, danes sem točno 25 tednov noseča. A katera kaj ve kako se sučejo cene v Ljubljani? Pri Strahovi vem, da je 110€, je malo zasoljena cena, jaz bi malo ceneje.

emma ja js mam 3d drug teden in bom 27. teden tak da nisi prepozna. grem pa http://www.septum.si/si/ cena je 85€, zraven lahko grejo max 4 osebe, pregleda pa traja 30min do 1h, dobiš pa dvd + slikce.

aleunam kako je blo na 3d?

copatki iiiiiii kok so lepi, bom verjetno naročilauser posted image . Hvala za link

kile uh js sm jih full dobla +9 user posted image , ampak vsi pravjo da se sam na trebuhu pozna. Sem bol pri ta suhih, tak da me hecajo da sem zdj končno ok ko ni sam kost pa koža...no ja kakor za koga.
Edin kar se je pa nabralo je pa celulit na nogah in to full, bol vspredi ko pa zadiuser posted image . Upam da bo pol šlo doluser posted image

škorpijonček te nosečniške hlače se full raztegnejo, tak da jih kar nos. Js mam dvojne in jih komi gor dobim, čez 5min se pa tok raztegnejo da morm dat še pas gor, če ne mi dol padejo.

pozabljivost zmeri vse pozabim,tk da si morm že vse pisat. Ampak mi 6 čut na polno dela...bo treba loto igrat user posted image

sredstva proti bolečinam po pravici povedano sploh še nisem gledala in brala kaj je kaj, tak da nimam pojma ka je ultiva, ea in ne vem kaj sploh še je. Mam še neki časa da razmislim, itak pa bojo vrjetno v MŠ vse povedli.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 3980
27.7.2010 12:43:38   
ljubljana
Jaz ne bom vzela nič, sem trikrat rodila brez pa bom tudi tokrat preživela tele bolečine. Epiduralna pa ni šans da men tam z eno iglo po hrbtenici šarjo. Sem z eno zelo izkušeno babico govorila pa mi je rekla, da ona na mojem mestu nebi, rizik ostaja, bolečine pa tudi niso tako neznosne, da se ne bi dalo preživet. Pa še potem vse pozabiš, ko dobiš otročka na trebuh, če čisto mehkega in toplega.

Meni je vsekakor hujša tista bolečina naslednji dan, ko se začne maternica krčit. Pa samo lekadol lahko vzameš. Je pa res, da je po vsakem porodu intenzivnejša, prvič in drugič se je sploh ne spomnim tretjič mi je pa kar slabo ratalo.

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 27.7.2010 12:45:40 >

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 3981
27.7.2010 12:47:29   
ljubljana
škorpijonček
http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html
tukaj si točno izračunaš.

Neposredna povezava do sporočila: 3982
27.7.2010 12:54:51   
simonmojca
sredstva proti bolečinam user posted image  kar bomo dobili v Lj. porodnišnici user posted image , če bo treba - upam, da bo na izi porod in ne bom rabiča nič. Če pa bom rabila bom pa ziher dobila smejalni plin (sej druzga že skoraj nimajo user posted image , odvisno od ure) - že zdaj mi gre na smeh, ko pomislim, da bi mogla rojevat s smejalnim plinom (bom same vice pokala med rojevanjem user posted image  - sploh pa ka bo user posted image  zdraven, midva se pa itak skoz samo hecava) no ja bomo videli user posted image .

ležalnik meni je tale všeč, razmišljam o nakupu (v zadnjem katalogu od BC je - všeč mi je ker ima zdraven masažo za user posted image , user posted image  je pa cena 60€ - klubska cena)
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=167490

< Sporočilo je popravil simonmojca -- 27.7.2010 12:56:28 >

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 3983
27.7.2010 13:05:11   
škorpijonček_
Zori...kot da bi sebe opisovala...tudi jst sem bolj pr ta suhih, gre v trebuh bolj kot ne, pa sem kar nekaj kil gor dobla. Včeraj zvečer sem pa tud jst opazla ta negravžn celulit, na sprednji strani beder, pa nikol ga spredaj imela user posted image . Prav ko stisneš, je še bolj opazno...se mi zdi, da je to tud mal vzrok ta voda, ki se nabira in zatekanje. Jst sem že psihično prpravljena na februar, marec, da pričnem nazaj v formo prhajat!

Pa misliš, da se te kavbojke tudi raztegnejo, saj so elastične, pa vseeno. Ko opereš, vprašanje, če še gor spraviš user posted image .

Ljubljana...hvala, sej po vseh koledarjih sem že računala, pa tam mi vsakih drgač rečejo, sej PDP je pa vedno isti. Če mi je dalo 23 teden, sem očitno v 24 tednu, če prav razumem, ne?

Glede protibolečinskih, jst bi tud kar naravno, če nam je mati narava to namenila, je treba dati tudi to skozi, ane? Kaj pa včasih, ko nič niso imeli. Me pa mika tale gel...ne želim si biti raztrgana ali prerezana.

Za 3D pa tud jst ne vem...mal me cena vaga v smer, da ne. Kdaj pa je sploh priporočljivo to iti? Sem mojemu lulčku v zadnjemu mesecu privoščila toliko cotk, da sem pokurila bonus user posted image .

Aja pa še ležalnik, sem jst tud študirala, da bi imela, pa sem se spomnila, da je lupinica tud lahko kot ležalnik...se mi zdi, da je preveč vsega pol, pa sam spet neki zraven za zapravit. No, bomo videli...pred menoj je ohcet, pa nikol ne veš kaj dobiš...verjetno bo tud kakšno darilce za lulčka zraven.

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3984
27.7.2010 13:14:33   
naša beba
Hoj,
tako, pa se odpravim še na pregled, izvidi od cuker testa so menda že pri G.

Za 3D sem pa pravkar klicala v bolnico SG, pa jih moram poklicat jutri zjutraj ko bodo ta pravi ljudje v ambulanti. Je pa cena okoli 60 evrov, tako da če kateri ni predaleč, naj se pri nas pozanima. Delajo pa samoplačniške ultrazvoke 2x na mesec (9. in 23. avgust). Kaj več pa povem jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 3985
27.7.2010 13:23:37   
ljubljana
Pri nas niso hoteli ležat v ležalniku, sem bila samo jaz ok. Če je bila pa panika sem ga pa v lupinico dala in zapela. Gugalnik pa ni prišel v poštev.

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 3986
27.7.2010 13:25:46   
simonmojca
men je včeraj user posted image  reku, da takoj kupimo gugalnik, ležalnik, bilo kaj, SAMO, da ne bo user posted image  skoz v mojih rokah (da ga jaz nebom preveč scrklala user posted image ) tako, da mi bo zgleda vse moje muhe ugodil in kupil user posted image  samo, da ne bomo imeli raazvajenega otroka

< Sporočilo je popravil simonmojca -- 27.7.2010 13:39:19 >

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 3987
27.7.2010 14:06:50   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

Dinki midve sva pa na istem glede točnega PDP, vsak mi drugače reče user posted image , g. je reku nazadnje da je 17, po ovulaciji... je 15, po NS pa 12 user posted image , čakam ponovni UZ v 28t pa naj mi takrat točno povejo, pol pa urejat papirje user posted image

ma jaz ne vem kaj je to, v prvi nosečnosti mi je postavila datum je je držal od začetka do konca.....no ja ne glih, ker sem šla potem 11 dni čez PDP, ampak načeloma mi ga ni nič spreminjala. Zdej imam pa po vseh izračunih, tudi tistem linku, ki ga je objavila Ljubljana, PDP 14.11. Po prvih dveh pregledih (navaden + nuhalna) so mi spremenili datum na 5.11., na morfologiji pa ji je izračunalo 11.11, tko da nič jasno user posted image . No, mi je rekla, da bova v petek točno določili datum, da bom vsaj vedela izračunat kdaj grem na porodniško in pred tem še na dopust, ki ga moram porabiti.

Ljubljana, a tako je glede maternice? sploh nisem vedela, da zmeraj bolj boli. Mene so po porodu bolele kosti vsak dan bolj, ker se je vse vračalo na svoje mesto. Prvi dan po porodu sem bila kot rožica, ta tretji dan ko sem šla domov pa sem komaj hodila. Še zdaj se spomnim, da so mi v P in potem patronažna govorili, da ni čudno ko sem pa rodila takega korenjaka (4235 g, 58 cm). Upam, da tokrat ne bo še večji user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: zori82

Edin kar se je pa nabralo je pa celulit na nogah in to full, bol vspredi ko pa zadiuser posted image . Upam da bo pol šlo doluser posted image

če ti je nastal sedaj med nosečnostjo, ti bo šel skoraj zagotovo po porodu stran. Ful dosti ženskam se pojavi celulit med nosečnostjo.

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3988
27.7.2010 14:36:34   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

Jaz ne bom vzela nič, sem trikrat rodila brez pa bom tudi tokrat preživela tele bolečine. Epiduralna pa ni šans da men tam z eno iglo po hrbtenici šarjo. Sem z eno zelo izkušeno babico govorila pa mi je rekla, da ona na mojem mestu nebi, rizik ostaja, bolečine pa tudi niso tako neznosne, da se ne bi dalo preživet. Pa še potem vse pozabiš, ko dobiš otročka na trebuh, če čisto mehkega in toplega.

Meni je vsekakor hujša tista bolečina naslednji dan, ko se začne maternica krčit. Pa samo lekadol lahko vzameš. Je pa res, da je po vsakem porodu intenzivnejša, prvič in drugič se je sploh ne spomnim tretjič mi je pa kar slabo ratalo.

SE PODPIŠEM

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 3989
27.7.2010 14:36:53   
ljubljana
moje porodne zgodbe so pa v osnovi vse iste le prvič je dlje trajalo.

Vedno sem šla v porodnišnico 16-9 dni pred rokom, na pregled k eni babici s katero sva se zmenili, da bo, če se bo le dalo pri porodu, drugače mi bo pa eno uredu strokovno babico v drugi izmeni zrihtala. Pa sem bila že 3 cm odprta, ctg je zaznaval rahle popadke, ki se tako ali tako pojavljajo zadnjih 14 dni. No me je vprašala če grem rodit pa sem rekla da ja. In so naredili klistir, pa ovojni mehur so predrli in sem potem v roku pol ure (razen prvič) dobila popolnoma svoje popadke dolge 1:40 min vmes pa cca 40 sekund pavze. V glavnem vse je šlo ekspresno. Od prvega popadka do končanega iztisa cca 1:40 ure. So me pa res zadnji popadki tako boleli, da sem že hotela zaaprosit za kakšno protibolečinsko zadevo. Ampak je blo itak čez 5 min že vsega konec.

Smejalni plin mi pa ni nič prijel in sem se prav butasto počutila, ker je še vedno bolelo, meni se pa ni čisto nič smejalo, samo mož in babica sta se režala, kot da bi onadva namesto mene dihala.

Sem vse popadke prehodila in prestala naslonjena na eno veliko žogo, ki je bila naslonjena na posteljo. Dokler nisem čutila da je pa sedaj res že čisto na koncu. Je bilo pa dosti bolj boleča zadnja faza ko sem mogla na postelji ležat z dvignjeno zadnjico, da je bilo osebju bolj praktično, pa da ni prišlo do raztrganega presredka.

Drugorojenec je imel 9 dni pred porodom 4060g in 54 cm, tretjerojenec pa 16 dni pred rokom 3600g in 52cm ja če bi čakala do konca bi bilo čisto toomuch.

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 27.7.2010 14:39:44 >

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
27.7.2010 14:41:06   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Ljubljana, a tako je glede maternice? sploh nisem vedela, da zmeraj bolj boli. Mene so po porodu bolele kosti vsak dan bolj, ker se je vse vračalo na svoje mesto. Prvi dan po porodu sem bila kot rožica, ta tretji dan ko sem šla domov pa sem komaj hodila. Še zdaj se spomnim, da so mi v P in potem patronažna govorili, da ni čudno ko sem pa rodila takega korenjaka (4235 g, 58 cm). Upam, da tokrat ne bo še večji user posted image user posted image

MENE TUDI MALO SKRBI DA NE BO SPET TAKO VELIK OTROK KOT V PRVO

NAŠ POBALIN JE MEL 4530G IN 58CM, PA NI BLO HUDO!

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3991
27.7.2010 15:07:13   
ljubljana
meni je pa zakon tale trak za nošenje otroka
http://www.didymos.com/index.php?s=tying_methods&t=tying%20methods
sem ga imela skoz notri vozička praktično nismo rabili, pa me ni nič hrbet bolel, v bistvu se zaradi širine traku teža popolnoma razporedi in nimaš občutka, da nosiš otroka. Nič bolečin v hrbtu in križu.
pa še galerija staršev, ki ga uporabljajo

http://www.didymos.com/index.php?s=galerie.php&t=gallerie

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 27.7.2010 15:16:33 >

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 3992
27.7.2010 15:25:14   
lottyka
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

IZVIRNO SPOROČILO: lottyka

jaz sem danes dobila domov še odločbo od komisije in imam podaljšano bolniško do porodniške, torej do 4. oktobra. Bi jo pa rada prej prekinila, ker imam še kar veliko nadur in dopusta, tako da se moram mal pozanimat kako to narediti. Ker predlog je bil podan samo do konec Avgusta in bi se mi ravno izšlo, zdej pa ko so mi jo dali več bom mogla pa prekiniti prej. Je pač dopust bolje plačan kot bolniška. Nam dopusta in nadur ne izplačujejo in jih moraš kar porabit.

pol si na  istem kot pri nas... Samo mislim, da ne bi smela imeti ovir, da greš iz bolniške prej na dopust in nadure.... Po zakonu so ti dolžni omogočiti izkoristiti letni dopust in če bi ti kdo kompliciral napiši pisni zahtevek, ker potem lahko dokazuješ, da ti tega niso omogočili (zaradi porodniške ti naslednje leto z 30.6.propade preostanek dopusta) . V tem primeru so ti ga dolžni izplačat.... Samo za izterjavo moraš met dokaz, da si dopust zahtevala in ti ga niso odobrili...

Hvala pajac, bom vidla kaj se bom zmenila. Če bodo komplicirali bom pa res uradno v pisni obliki oddala.

Jaz sem imela danes namesto jutranje kave en kozarček sladkorja na polikliniki, potem pa sedenje tam. Ampak je vse v mejah normale user posted image tko da sem zaključila s tem. Mi je pa komaj našla žilo, pa še to čist na strani ker naj bi bila polna vode user posted image . Naša beba a si ti bila tud na polikliniki v LJ? Je ravno ena zraven mene reševala križanke user posted image .

Porodniška - jaz bom mogla v Avgustu urejat, ker zadnji rok za oddajo imam 3.9. in ker imamo izplačilo plač 5. v mesecu, pač te Avgustovske ne bo noter. To je zame še bolje, manj ko je bolnišk not bolje je.

Pozabljivost - Danes zjutraj sem 15 minut iskala ključe od avta, mislim da to vse pove.

phelps, ljubljana res lepi copatki user posted image

ljubljana slika je pa res lepa, sploh besedilo je zelo lepo napisano. jaz bi jo dala še v  stekleni okvir in je super darilo.

sredstvo proti bolečinam - moje mnenje je "več je bolje je" če bi lahko zbirala bi se sigurno odločila za epiduralno.

ležalnik - Jaz sem se danes ustavila še v BC in videla tega http://global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2010/Sdraietta+Melodia Sam v drugi barvi. Meni je res všeč, ker je kot lupinica, primeš za roč in neseš, pa še srtehco ima če ga imaš pred hišo. Je pa kar drag 110 EUR, tako da moram še mojga prepričat kok je res oh in sploh najbljši user posted image . Second best pa mi je tale http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=206079. Jaz rabim enega za prenašanje, da ga lahko okoli hiše nosim.

Škorpijonček -  Jaz tudi mislim, da če so ti zdej prav ti bodo kasneje tud. To kar raste s tabo se mi zdi. Vsaj moje hlače se kar širijo skupaj z mano.

celulit - Ja tud jaz sem med srečnicami ki se mi je pojavil sedaj v takem izobilju kot še nikoli. Hodim k maserki, ker mene to prav boli, nikoli prej nisem vedla, da lahko celulit boli.

ljubljana, nejka čez 4 kg wow, to pa je. Upam da moja beba ne bo tok težka/ek.

Evo sem se prebila do konca. Zdej grem pa mal ven na sončka posedet.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 3993
27.7.2010 16:01:26   
mami28
Oj user posted image !

Nekako mi ne uspeva, da bi se več javljala, pa tudi berem vas zelo redko.
Dnevi pa itak tečejo čist prehitro. Tako da bo vsak čas tu november user posted image .
Skratka, jaz v redu, danes sem imela pregled in vse lepo kaže. Zredila sem se za dobrih 6 kg, trebušček pa je precej velik za te mesece.

Ko že omenjate sredstva proti bolečinam. Jaz sem hčerko rodila naravno, vendar sem po porodu rekla, da naslednjič vzamem epiduralno. Pa sem zopet v dilemi, tako da še ne vem, kako se bom odločila, ko bo prišel trenutek za to. Bolečine pa tudi slabo prenašam. Sem pa prvič slišala za gel. A to je že več časa v uporabi?

Mejte se!
LP

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3994
27.7.2010 16:15:09   
zori82
škorpijonček hlače ti bojo ziher prav...probi jih met doma pa boš vidla, če ne si pa kup nove v H&M za 10€. Js sm si kupla in so super, ker so oske vspodi, imam pa tud ene široke.

No upam, da bo celulit šou pol tud dol tako kot je šlo zdj gor. Kdaj pa lahk začnemo s telovadbo po porodu oz. kdaj naj bi blo priporošljivouser posted image
Js sm na začetku hodla na pilates za nosečnice, zdj majo pa dopuste, tk da upam da se saptembra začne in da grem mal migat.

Ležalnik js mam enga navadnega (ki ga bom mela pri tašči) pa tega od chiccota  http://www.chicco.si/ProductDetails/263/pgoid/72250231-188d-4187-a74c-ef4ec976d813/lang/Croatian/Gugalnik-Polly-Swing.wshtml

A mogoče katera ve kdaj bojo trgovine dobile novo kolekcijo jesen-zima (predvsem H&M me zanima)user posted image Joj sem neučakanauser posted image

(odgovor članu mami28)
Neposredna povezava do sporočila: 3995
27.7.2010 16:21:27   
emma83
IZVIRNO SPOROČILO: lottyka

Porodniška - jaz bom mogla v Avgustu urejat, ker zadnji rok za oddajo imam 3.9. in ker imamo izplačilo plač 5. v mesecu, pač te Avgustovske ne bo noter. To je zame še bolje, manj ko je bolnišk not bolje je.

lottyka kdaj imaš rok? Aha vidim 1.11., zakaj imaš pa zadnji rok za oddajo papirjev 3.9., če lahko najkasneje 30 dni pred rokom vse urejamo, se pravi pri tebi recimo najpozneje 1.10.?

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3996
27.7.2010 16:43:46   
aleksa83
IZVIRNO SPOROČILO: novemberska

ojla user posted image

Aleksa83 zanima me če si že kaj naročevala preko bonprixa? Men majo full lepe modrčke pa cenovno res ugodne... sem si lih kar naročila dva pa me zanima če se jih lahko vrne če slučajno niso v redu? Pa kolk časa približno traja da ti dostavijo???

Sem že naročila ja, in sem dobila v 14 dneh, velikost pa je bila vredu, tako, da mislim, da lahko menjaš tudi, če bi bil problem v velikosti,...

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 3997
27.7.2010 16:44:57   
lottyka
Hmmm, naj me ena popravi če se motim. 28 dni pred rokom nastopiš porodniško in 30 dni pred porodniško je potrebno oddati papirje, torej je to cca. 60 dni pred rokom. Ko nastopiš porodniško naj bi imel že odločbo o odmeri porodniške a ni tako? Takrat ko so bili tisti linki za papirje je bilo tam nekje zapisano, ko sem izpolnila, da je zadnji rok za oddajo pri meni 3.9.. Ampak  lahko da sem kaj pobrklala. Vsekakor pa če se bo le dalo se bom probala ognit da bi mi šla še Avgustovska bolniška not.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 3998
27.7.2010 16:49:41   
emma83
Citiram s strani CSD Šiška:

- 60 dni pred predvidenim datumom poroda se oglasite na vašem centru za socialno delo, kjer vam bodo dali obrazce za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta in vas seznanili o vseh nadaljnjih postopkih in pravicah v zvezi z zavarovanjem za starševsko varstvo.

- Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta se s potrdilom ginekologa oglasite pri vašem delodajalcu, če pa ste samostojni podjetnik, pa morate obvestiti pristojni organ za registracijo samostojne dejavnosti v 15 dneh po priznanju pravice.

Jaz bom vse urejala konec septembra, da dobim notri še avgustovsko plačo, bo nekaj več porodniške potem.

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3999
27.7.2010 17:24:20   
lottyka
IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Citiram s strani CSD Šiška:

- 60 dni pred predvidenim datumom poroda se oglasite na vašem centru za socialno delo, kjer vam bodo dali obrazce za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta in vas seznanili o vseh nadaljnjih postopkih in pravicah v zvezi z zavarovanjem za starševsko varstvo.

- Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta se s potrdilom ginekologa oglasite pri vašem delodajalcu, če pa ste samostojni podjetnik, pa morate obvestiti pristojni organ za registracijo samostojne dejavnosti v 15 dneh po priznanju pravice.

Jaz bom vse urejala konec septembra, da dobim notri še avgustovsko plačo, bo nekaj več porodniške potem.

emma jaz to razumem 58 dni pred PDP. Sicer pa bom itak šla začetek Avgusta osebno kar na naš CSD, ker po telefonu bolj malo narediš, pa bodo točno povedal če lahko že uredim.

Citiram s strani CSD Šiška, sem šla nazaj poiskat linke
Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

Predviden datum poroda:  02.11.2010  Datum nastopa porodniškega dopusta:  05.10.2010  Predviden datum vloge:  03.09.2010 

Torej naj bi vlogo oddala 3.9. Jaz to razumem kot izpoljnjeno vlogo z vsemi podatki. Ker pa vem, da pri nas traja da dobim podatke o plačah, ker imamo zunanje računovodstvo, bom raje začela prej z urejanjem papirjev. Torej bom v Avgustu vse uredila, da lahko do 3.9. oddam.

Sicer pa mislim da so fleksibilni in nama bo obema uspelo, meni da nimam noter Avgustovske plače in tebi da jo še dodaš user posted image .

< Sporočilo je popravil lottyka -- 27.7.2010 17:27:48 >

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?