Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejkec Najki, hvala za informacije, bodo zagotovo prav prišle! Mene pa zanima, kaj mislite o tej vreči za dojenčka- recimo za v voziček, mogoče tud za spat??? http://www.uubo.eu/BabyPosteljnine/posteljnina/vrecke/vrecka_7.html Men se zdi praktična, ampak bo to moj prvi dojenček, tako, da res ne vem al se splača kupit. Mi smo imeli mehko kosaro oblozeno s flisem v vozku, zgoraj se je zaprla, pokrit je bil z dekico, notri pa je bil v mehkem kosmatem h%m pajacku, moram rect, da jim je hitro pretoplo in jih starsi mogoce prevec oblacimo. Je fajn da ima plasti, s katerimi reguliras temperaturo. Sicer vreca izgleda prakticna sam po pravici povedano izgleda zelo majhna, pa od zgoraj mu bo mraz, ce mu ne das se bundice. Odvisno kaksen vozek bos imela, koliko je kosara sama izolirana, ce ga bos z vreco nosila izven vozka, ce ga bos dajala ven, mu bo mraz. Mogoce bi razmislila o tistih mehkih pajackih za novorojencke, ki so spodaj oblikovani v vreco, zgoraj pa kot bundica s kapuco in rokavi. Ker v tej na linku ga lahko od zgoraj zebe. Sicer pa so ful fajn dekice, vzames vecjo, da jo lahko preklopis za debelejso plast ali das samo enojno plast, ce mu je vroce. Za spanje je zihr ne bos rabila, ker se dojencki vec mesecev nikamor ne obracajo in se nikakor ne odkrivajo. Ko se bo zacel obracat, mu bo ta vrecka ze zdavnaj majhna. Mi smo zimsko vreco za vozek kupili drugo zimo, vzeli smo pa najdaljso, ker bi ostale nas enoletnik prerasel v dveh mesecih, ta pa mu bo se za drugo leto, se ji pa sname spodnji del pri nogah in spet zapre in se tako skrajsa, ima tudi vse luknje za pasove vozicka skozi napeljat, pa bom poskusila kar drugega malcka not dat. Aja je pa vreca od Pikolo firme in kupljena v BC, je bila okoli 20 EUR, sam najbrz te sezonske stvari se niso na policah. Edina enako dolga in prostorna vreca je bila pa od Jane in stala kaksnih 100 EUR... Vozicek PP Pliko P3 so imeli pred par meseci v Pikapolonici znizan na 300 EUR in me je tako noro mikal. Samo sem pa takrat iskala marelo za spanje za ta vecjega, za tamalega se mi zdi nesmiselno nabavljat nov voz, ce je stari v perfektnem stanju. Na tvojem mestu ne bi novega kupovala, zihr bos nasla druge stvari za ta denar, ki jih dejansko rabis. Bi ga pa priporocala prvorodkam, ker ima vse za novorojencka, kompakten je, udoben in cez eno leto ne bojo mrzlicno iskale dodatne marele. Pocutje: Mickena se je odlocila, da bo cez noc presaltala v tretje trimesecje. Trebuh je ta vikend zrasel, ful me je zagrabila zgaga, pa mecka mi mehur in vse organe v spodnjem delu trebuha kot en profi. Ko brcne, zadane secevod, da se skoraj polulam.... Aja pa na wc hodim celo noc na pol ure po par kapljic cisto prozorno. Ko stojim ali lezim me stalno spika v prebavila, sploh ce brca. In to vse na enkrat ta vikend. Zdej bo tako pa se hujse do konca, kmalu ne bom mogla vec vstat s postelje, kaj sele s tal ali kaj pobrat. Obut cevljev, ce niso natikaci , komaj sem zlezla v avto vozit... Grrr temu se pa ne odpovem, pa ce bo se tako velik trebuh. Tudi spanje je ratalo neudobno cez noc, sem si vceraj privlekla blazino za dojenje ven. V glavnem telo mi je naenkrat postalo neudobno, hvalabogu se je vsaj vreme malo ohladilo. Aja me pa ze par dni daje huda omotica zaradi nizkega vremenskega pritiska, danes sem kar iz sluzbe pobegnila in komaj pripeljala do doma. Upam da me jutri mine, pa da bo vseeno soncek na morju, saj gremo ze v cetrtek . Edino nehale so me boleti dimeljske vezi, zgleda da se je medenica nehala sirit, no vsaj to. mamamajca saj se ze blizamo koncu . Glede herpesa pa omeni ginekologinji, ce je tudi na genitalijah, ga bos morala do poroda pozdravit, da se ne prenese na otroka med porodom. caroline1 PP lahko tudi samo vozicek kupis, za kosaro in lupinico ne vem, vozek pa zihr. Sicer pa ima PP svojo trgovino v Ljubljani pri tivoliju blizu stare cerkve, tam bos prej dobila samo vozek, ce preprodajalci prodajajo samo komplete. Ker na PP strani imajo loceno vozek in completto vozek. Z lupinicami je pa tako, da naj bi bili novorojencki cim manj v njih. Je veliko bolje, da jih prestavite iz lupinice v vozicek, kot da montirate vozicek na lupinico, dokler ne sedijo sami. Ker morajo imeti ravno podlago in v lupinici naj bi bili max 2 uri na dan te prve mesece, dokler ne sedijo. tybysy smo bile najbrz vse tam . Kupi po mesecih. Vzemi samo za prve tri mesece, potem bos pa ze dobila obcutek. Ves da bo zima in bos rabila 2 dolga rokava, stumfke in zabice z nogicami naenkrat na otrocku. Mi smo imeli preklopni bodi z dolgimi, cez benkico majcko z dolgimi, tisto ki se veze s trakci, spodaj stumfke in cez overall zabice, ki se zapnejo na ramenih, imajo nogice in naj se obvezno odpnejo med nogami. Nas je bil januarcek. Nakupi par omenjenih zabic, za zacetek 10 bodijev, bos videla kako hitro jih moras menjati, pol toliko majck. Ne vzet nic, kar se vlece cez glavo, to je za malo vecje otrocke in malo bolj izkusene mamice. Aja pozabila na pajacke, spet glej, da se ne vlecejo cez glavico in da se odpenjajo med nogami. Pod njega das samo bodi z dolgimi in stumfke. Vecino casa bo otrocek notri, za ven pa bo v mehkem pajacku ali dobro zadekan. Rabila bos se par belih bombaznih kapic za spanje, bele se lahko prekuhajo, se pa lahko zaradi temenc in oljenja glavice za odstranjevanje le teh hitro umazejo. Tetra plenice in krpice za umivanje bos veliko rabila za vse mozne priloznosti. Oblacenje ti bodo pokazali v porodnisnici, verjemi da bos do doma ze razturala in morala dragega uciti . Leclerc ima redno ponudbo za dojencke. Ob akcijah dajo mogoce kaksne ekstra vozicke in vecje stvari v ponudbo. Ocetovski dopust bo moj vzel tistih 14 dni al koliko je na zacetku, ostalo pa po potrebi. Tinaaleks si zihr da so bili popadki? Lahko je bila prebava. Zdej so neke blitz krieg trebusne viroze na udaru. Dej pejt se pokazaat G, da niso res popadki. Pa naj dragi ne spusti vate, to mende sproza krce. Pa se to, prvic sem sla rodit ponoci okoli dveh zjutraj in sem v Postojni dobila EA, sam tam jo lahko vedno dobis, ne vem kam bi sla ti rodit. PixieM, moja bakica je imela zaradi nekih zdravil ful alergije na kozi, stalno srbelo in suho in vse in je lahko uporabljala samo trdo baby milo za tusiranje, ne spomnim pa se, s cim se je mazala. Mogoce probaj s tem, mazi se s kaksnim baby mlekom ali oljem za obcutljivo ali alergicno kozo. Pa seveda poskusi ugotoviti od cesa dobis to. anju, ce te tale prisotnost pri porodu spravlja v depresijo, bo samo se huje, blizje ko bo porod. Dej ti prosi kaksno zlahto ali prijateljico, naj gre s tabo, sam pac z rezervo, ce se dragi premisli. Tako ne bos cakala do zadnjega in na koncu zalostna ugotovila, da bos sama, ti bo zagrenilo cel dogodek. Ce pa si zdaj splaniras prvi plan, ti bo lazje mislit na to in ne bos toliko pricakovala od dragega. Caroline1 tvoj je navajen bit sam in se mroa se uvadit v skupno zivljenje, sicer pa tipom redko kapne kaj narest po lastni ideji . Ti ga moras se strenirat v skupno zivljenje in ce ze njemu ksne stvari ne potegnejo, naj se nauci tebe upostevat, ko mu jih pripeljes pred oci. Nisi njegova mama in ne rabis delat namesto njega in ni samski. Ce mu bos to dopuscala, bosta imela vedno tak odnos. Tiamo kako bos pa kar sla na bolnisko? Najprej moras imeti dohtarja, ki ti je pripravljen bolnisko napisat, ce gres vec kot kratek cas (pozabila koliko dni), gre bolniska na zavarovalnico in ne vec na firmo in gre najprej skozi komisijo, ce ti bojo pisali zaradi delovnega mesta, te je sef dolzen prerazporedit na primernejse delovno mesto, ce tega ni, te mora on poslat na dopust na stroske firme, zzzs pa ima strogo komisijo. Ni vec tega, da so zenske dobile bolnisko za vsak prepih. Ce je zaradi delovnega mesta, je ne bos dobila, za zdravstvene tezave pa odvisno od angaziranosti zdravnika, ce preprica komisijo. Sasadejan kt stopnjujoci menstrualni krci so popadki na zacetku. Najprej bos pomislila na prebavo, potem na menstrualne krce, potem bojo pa kt urca vedno pogostejsi, potem se bojo pa spremenili v nekaj neznosnega, ko bojo pritiskali navzdol proti medenici, samo na hrbtni strani. Samo do takrat imas nekaj ur teh na easy menstra krckov. Ko so moji prisli na pet minut, ko naj bi se odpravilo v P, sem se spakirala in prisla iz Lj v Po, lezala na CTGju, bila obrita in klistirana, potem so pa ravno ta hudi zagrabili, tako da casa je bilo veliko. Pa se to, zaceli so se ob 10ih zvecer, v P sem bila pa ob dveh zjutraj. Voda mi sploh ni odtekla. Pa nic strah, prvi dan po porodu bos ze pozabila na popadke . Do naslednje nosecnosti . Kolumbo pozdravite se lepo . Ok grem kuhat, umiram od lakote.
|