|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
26.7.2010 14:48:27   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: Tiamo

IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

Aha OK. Nič me ni strah vsega tega user posted image .

Joj prav groza me je.
kaj te bo strah tega, mene to ni..mene je najbolj strah prvih treh mesecev...matr krčev, upam ,da jih dete ne bo imelo, mene je strah poporodne depre...

Jaz še tok daleč ne razmišljam in niti ne vem kaj pričakovati naprej. 
Moram dati najprej porod čez. Ne morem verjet kok me je strah. Iz dneva v dan. Pa drugače nisem kaka boječka.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
26.7.2010 14:48:29   
pixieM
Tiamo - user posted image faca si! Me vedno znova nasmejiš. Meni so pa všeč nosečnice. Se mi res zdijo lepe, tako nekaj posebnega so! Glede na velikost mojega trebuha bom rekla pa tako: saj res zgleda kot da sem debela. Da sem se zredila v trebuh in rit in to je to.user posted image Se pa zato rada hecam na ta račun. Še posebej, ko se naredim ''suho'' in trknem kam s trebuhom. user posted image To mi je za polulat hecno!

lija30 - nimam še vozička. Mislim, da bom prej diplomirala iz uporabnosti vozičkov, kakor kaj nabavla. Enostavno ne vem kaj kupit. Dopadejo se mi vsi trikolesniki, samo bi rada komplet. In pa nekaj lepe barve...user posted image

popadki - tudi jaz sem si že postavila vprašanje: kako veš kdaj? Še posebej, če greš res na wc pa ti odteče voda - upam, da se meni ne zgodi kaj takega. Je pa res, da so mi vse kolegice, ki že imajo otroke rekle, da ko gre zares, takrat preprosto veš!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
26.7.2010 14:50:54   
sasadejan
Meni so tudi nosečke lepe. Nekaj posebnega izžarevamo in nikakor nismo podobne bajsam, saj imamo čist drugačne trebuške kot pa, če bi bile debele.

Moj pravi, da sem prav seksi nosečka - hahahahaha user posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
26.7.2010 14:53:27   
Tiamo
sasadejan, veš kaj probaj ne mislit na to, misli stran..saj veš: Brez strahu ni poguma! Itak so pa vse preživele porod, popadke, prve tri mesece in to je to, tudi mi bomo...

Pixie, midva z mojim si primerjava trebuhe, kdo ima večjega..jaz nosečniškega ali on pivskega user posted image , žal sem ga prehitela user posted image ampak k to naredva, kot praviš ti, se polilava od smeha...

Sej meni so tudi ene nosečke lepe, sama sebi nisem, žal... tudi nosečke, ki zdaj nosijo kratke majice, da jim gleda ven trebuh, mi niso všeč, to mi je prav grdo.... ampak to je moj okus, upam, da nisem kakšno užalila...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
26.7.2010 14:55:04   
sasadejan
pixieM -  a to je tvoj prvi user posted image ?

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
26.7.2010 14:58:09   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: Tiamo

sasadejan, veš kaj probaj ne mislit na to, misli stran..saj veš: Brez strahu ni poguma! Itak so pa vse preživele porod, popadke, prve tri mesece in to je to, tudi mi bomo...

Pixie, midva z mojim si primerjava trebuhe, kdo ima večjega..jaz nosečniškega ali on pivskega user posted image , žal sem ga prehitela user posted image ampak k to naredva, kot praviš ti, se polilava od smeha...

Sej meni so tudi ene nosečke lepe, sama sebi nisem, žal... tudi nosečke, ki zdaj nosijo kratke majice, da jim gleda ven trebuh, mi niso všeč, to mi je prav grdo.... ampak to je moj okus, upam, da nisem kakšno užalila...

Vem, čim manj moram misliti na to in imeti v glavi, da bom po vsem tem imela mojga fantka v naročju.

Meni tudi ni lepo, če nosijo kratke majčke pa niso mi všeč tiste, ki imajo ogromne majce na sebi, da kar plavajo v njih user posted image

tiamo meni je tokkkk všeč k si tok direktna user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
26.7.2010 14:58:38   
tinaaleks
Prejšnji teden, ko smo bili v Čatežkih, sem mojga vprašala, kako veš, da ti je odtekla voda, če plavaš v bazenu?
Odgovor: najbrž je malo bolj toplo potem med nogamiuser posted image

Vse boste vedele kdaj bodo popadki. Nič se bat.user posted image

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
26.7.2010 15:44:58   
mamamajča
popadki- ja.... meni je moja starejša sestra vedno govorila, da me bo v spodnjem delu trebuha bolelo. Kje!!! Sekalo me je v križu in v stegnih, ampak v takih intervalih in predvsem tak intenzivno, da sem takoj vedla, da gre za res...

Zdaj me pa ni nič strah. Prav presenetljivo mirno dojemam vse skupaj in mi je všeč, ker se spomnim, da sem prvič kar komplicirala.

Mi je pa nosečnost takoooo lepa, vse te brcike, pa trebušček in vse to, da naj kar lepo počasi in mirno mineva. Kmalu bo.....user posted image

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
26.7.2010 16:08:30   
nejkec
Kaj pa ležalnik? Se splača? Od katerega do katerega meseca se pa uporablja?

Meni se zadnje čase dogaja, da se zbudim s tako čudno bolečino v trebuhu. Ni močna, samo nenavadna-kot bi imela podplutbe. Ko sem nekaj časa pokonc pa mine. Nevem a je to zaradi pritiska dodatne teže?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
26.7.2010 16:15:20   
mamamajča
nejkec, če ti kaj pomaga- jaz sem v prvi nosečnosti imela enake občutke, da me na trebuhu nekaj boli. Pa mi je G prijazno razložila, da je koža že tak al tak dost napeta, pa še otrok je vedno večji, vedno manj prostora ima in ti vedno bolj pritiska na razne organe in drugam, včasih lahko točno vidiš, kje drži nogico in je sigurno na tistem mestu malo bolj boleče.
Upam, da je tudi pri tebi samo to.

Mene pa moj pod rebra brca, pravo veselje ma, in včasih prav zaboli....

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
26.7.2010 17:07:43   
tybysy
Najlepša hvala vsem za nasvete glede oblačenja!!
Danes sem bila na pregledu. Urin, pritisk, teža, otrokov utrip, pogovor. Sem morala spet dati kri za ICT in počakati izvide, da sem dobila še injekcijo zaradi Rh-. Tudi tokrat ni nič bolelo. Drugače vse v redu. NP 23.8.
Dobila sem potrdilo o predvidenem datumu poroda. Nisem nič rekla, ker večina piše, da tega več ne dajejo. No, meni je napisal sam.

PixieM
- najlepša hvala za namig glede spletnega popusta ležalnika! Kartico BC so mi poslali prejšnji teden, ampak ABC novičk pa nimam user posted image Bom šla v trgovino pogledat, če imajo kaj.

Partner pri porodu - da. Saj se mi kar smili, revček. Ker vem, da bo prav trpel, ko me bo gledal v bolečinah. Ga nisem nič silila, je nekako kar samo po sebi umevno izpadlo. Komaj čaka. Meni bo pa ogroooomno pomenilo, da bo zraven. Ker me že tako njegova bližina, glas in dotiki nenormalno pomirjajo...
kreganje - midva sva 4 leta skupaj, 2 leti poročena, pa se nisva še nikoli skregala. Upam, da bo tako ostalo. Jaz znam sicer biti ful sitna, ampak imam neverjetno potrpežljivega in razumevajočega moža. Srečnica! Si vsak dan povem. In njemu tudi.

bolniška ob koncu - jaz sem si letni dopust splanirala tako, da grem potem lahko na bolniško do porodniške brez komisije. Če ne bom mogla 8 ur sedeti, bom šla k osebni zdravnici - nikoli ne komplicira. Ne vem pa, ali lahko osebni zdravnik predpiše tudi 4 urno bolniško user posted image Toliko bi mi pa (vsaj nekaj časa) kar pasalo hoditi v službo. Namestnika že imam, zato se šefi ne sekirajo (javna uprava).

voziček - midva sva naročila Q7 pri lux4kids.si. Pričakujemo ga ta teden.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
26.7.2010 17:45:55   
BRinME
pozdravljene...naj se spet malo oglasim...user posted image

pridno prebiram vse vaše nasvete nam prvouser posted image in mi zelo pomagajo...user posted image

Tudi mi2 z mojim user posted image pridno nakupujeva opremo za našega user posted image . V sredo sva naročila previjalno mizo in posteljčko in nakupila še nekaj stvari (banjico in podlogo za previjalno mizo,.....)
Komaj čakam da dobiva posteljčko in previjalno, da se lotim pranja in pripravljanja oblačilc...user posted image

Tudi jaz imam bolniško in so mi jo podaljšali do konca (do 30.9.) s tem da imam še ves letošnji dopust...mi je pa G svetovala,  naj premislim kaj se mi finančno bolj splača...ponavadi je bolniška boljše plačana kot dopust...vsaj pri naši firmi je.
Morm pa še poklicat na firmo in prašat kaj pa kako...me prav zanima kaj bojo rekli, glede na to da imam pogodbo do 30.11.2010 in mi je ne bodo podaljšali.

Sem pa danes popoldne imela obiske...me je obiskala kontrola z ZZZS. Še sreča, da sem ga zagledala ko sem obešala cunje na balkonu, da sem hitro švrknila v dnevno na kavč...user posted image

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
26.7.2010 17:58:12   
mamamajča
BRinME kak lepouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
26.7.2010 18:25:15   
orhideja80
anju - glede obljube, da ti bodo plačali dopust bodi previdna. fora je v tem, da ti po zakonu lahko dopust izplačajo samo v primeru, če se ti izteče delovno razmerje in zaradi tega ne bi mogla izkoristiti dopusta. lahko ti ga sicer izplačajo na kak drug način (npr. kot dodatek za dobro delo ali pa bonus....). Če ne bo nič od tega in če boš delala, ti bo dopust s 30.6.2011 propadel in nič ne moreš naredit. Vsaj mislim, da je tako. jaz sem izkoristila že skorajda ves dopust in bom mogla tud delat do konca. tudi mojega namestnika še ni - naj bi prišel v začetku septembra. potem sledi še uvajanje...ampak glede na dogajanje v firmi, bi najraje šla na bolniško, pa ko jih j*** itak ti na koncu ni nihče hvaležen, v bistvu še nož dobiš v hrbet. jaz sem bila vseskozi zadovoljna v firmi, delala korektno, tudi ob sobotah in nedeljah, če je bilo potrebno... ampak glede na dogajanje zadnje čase, se mi "kozla" že vse skupaj in bi najraje šla na bolniško. 1.5 mesec itak v breme firme (30 delovnih dni, sicer dobiš komisijo po 30 dneh), potem pa za tistih nekaj dni že dajo na zzzs. ampak bom verjetno potrpela še malo. čeprav tudi mene čedalje bolj pritiska dol in tišči.

Neposredna povezava do sporočila: 3939
26.7.2010 19:29:01   
smarnca
nejkec mi smo kar dolgo uporabljali ležalnik, najprej, da je otroček spal na njem, potem pa sem ga enostavno dala na mizo in ga futrala na njem, ker še ni mogu sedet v stolčku. je biu res priročen tk, da smo ga res kar neki mesceu uporabljali, sej pol ko se pa enkrat otrok začne ornk obračat notr v njem je pa še sam za soanje.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
26.7.2010 20:40:33   
mamamajča
Vam povem, kak mam pametnega otroka?

Star je 3 in zelo rad riše in barva. In ker je malenkost obseden z dinozavri, se odloči že danes božičku napisat pismo- naj prinese dinozavra, jasno.
In, pameten kot je, v šilček potisne prstek in zavrti.... Pa si je ošilil polovičko nohtkauser posted image
Bogi.... po eni strani bi ga kregala, kak mu to sploh na pamet pade, ker smo mu že neštetokrat povedli, da je ostro, po drugi se mi je pa tak zasmilil... pol smo pa namazali z bepanthenom, zavili in lubčkali ene pol ure, zdaj je pa ok.....

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
26.7.2010 21:30:17   
anju
orhideja80 hvala za opozorilo. ma ne glede na to da mi 14. septembra poteče pogodba, ne glede na vse (ali nič) je stanje tako, da dopusta ne bojo izplačali. nikomur. po mojih izračunih bi bila 31. avgusta že doma. naj še šef šopiri kolikor hočeuser posted image
v ponedeljek imam pregled in bom povedala, da mi je resnično težko 8 ur za rač, sploh pa vozim nekam nezbrano nazaj domov. 4 urni delavnik bi res bil prav fajn, samo najbrž ne gre kar tako, 3x mami?

caroline1 palačinke sem speklauser posted image in grelo me je samo v trebuh:)))

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
   [Brisano sporočilo]
26.7.2010 21:39:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3943
26.7.2010 21:43:28   
orhideja80
anju - nisem sicer na tekočem, kako je ipri tebi glede službe, ampak če se ti izteče pogodba...potem se nimaš kaj dosti za sekirat, če greš na bolniško. seveda, če ti nočejo dat dopusta. itak ti noben nič ne more. v vsakem primeru pa ti za neizkoriščeni dopust pripada odškodnina. ampak res je, da če ti nočejo izplačat, potem ti ostane samo dvoje - ali jim pošlješ inšpektorja za delo ali pa tožiš...samo to pa niso več enostavne zadeve, sploh glede na to, da se v tem času ne smemo preveč sekirat.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
26.7.2010 22:33:38   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: nejkec

Najki, hvala za informacije, bodo zagotovo prav prišle!

Mene pa zanima, kaj mislite o tej vreči za dojenčka- recimo za v voziček, mogoče tud za spat???

http://www.uubo.eu/BabyPosteljnine/posteljnina/vrecke/vrecka_7.html

Men se zdi praktična, ampak bo to moj prvi dojenček, tako, da res ne vem al se splača kupit.

Mi smo imeli mehko kosaro oblozeno s flisem v vozku, zgoraj se je zaprla, pokrit je bil z dekico, notri pa je bil v mehkem kosmatem h%m pajacku, moram rect, da jim je hitro pretoplo in jih starsi mogoce prevec oblacimo. Je fajn da ima plasti, s katerimi reguliras temperaturo. Sicer vreca izgleda prakticna sam po pravici povedano izgleda zelo majhna, pa od zgoraj mu bo mraz, ce mu ne das se bundice. Odvisno kaksen vozek bos imela, koliko je kosara sama izolirana, ce ga bos z vreco nosila izven vozka, ce ga bos dajala ven, mu bo mraz. Mogoce bi razmislila o tistih mehkih pajackih za novorojencke, ki so spodaj oblikovani v vreco, zgoraj pa kot bundica s kapuco in rokavi. Ker v tej na linku ga lahko od zgoraj zebe. Sicer pa so ful fajn dekice, vzames vecjo, da jo lahko preklopis za debelejso plast ali das samo enojno plast, ce mu je vroce.

Za spanje je zihr ne bos rabila, ker se dojencki vec mesecev nikamor ne obracajo in se nikakor ne odkrivajo. Ko se bo zacel obracat, mu bo ta vrecka ze zdavnaj majhna.

Mi smo zimsko vreco za vozek kupili drugo zimo, vzeli smo pa najdaljso, ker bi ostale nas enoletnik prerasel v dveh mesecih, ta pa mu bo se za drugo leto, se ji pa sname spodnji del pri nogah in spet zapre in se tako skrajsa, ima tudi vse luknje za pasove vozicka skozi napeljat, pa bom poskusila kar drugega malcka not dat. Aja je pa vreca od Pikolo firme in kupljena v BC, je bila okoli 20 EUR, sam najbrz te sezonske stvari se niso na policah. Edina enako dolga in prostorna vreca je bila pa od Jane in stala kaksnih 100 EUR...

Vozicek PP Pliko P3 so imeli pred par meseci v Pikapolonici znizan na 300 EUR in me je tako noro mikal. Samo sem pa takrat iskala marelo za spanje za ta vecjega, za tamalega se mi zdi nesmiselno nabavljat nov voz, ce je stari v perfektnem stanju. Na tvojem mestu ne bi novega kupovala, zihr bos nasla druge stvari za ta denar, ki jih dejansko rabis. Bi ga pa priporocala prvorodkam, ker ima vse za novorojencka, kompakten je, udoben in cez eno leto ne bojo mrzlicno iskale dodatne marele.

Pocutje:

Mickena se je odlocila, da bo cez noc presaltala v tretje trimesecje. Trebuh je ta vikend zrasel, ful me je zagrabila zgaga, pa mecka mi mehur in vse organe v spodnjem delu trebuha kot en profi. Ko brcne, zadane secevod, da se skoraj polulam.... Aja pa na wc hodim celo noc na pol ure po par kapljic cisto prozorno. Ko stojim ali lezim me stalno spika v prebavila, sploh ce brca. In to vse na enkrat ta vikend. Zdej bo tako pa se hujse do konca, kmalu ne bom mogla vec vstat s postelje, kaj sele s tal ali kaj pobrat. Obut cevljev, ce niso natikaci user posted image , komaj sem zlezla v avto vozit... Grrr temu se pa ne odpovem, pa ce bo se tako velik trebuh. Tudi spanje je ratalo neudobno cez noc, sem si vceraj privlekla blazino za dojenje ven. V glavnem telo mi je naenkrat postalo neudobno, hvalabogu se je vsaj vreme malo ohladilo. Aja me pa ze par dni daje huda omotica zaradi nizkega vremenskega pritiska, danes sem kar iz sluzbe pobegnila in komaj pripeljala do doma. Upam da me jutri mine, pa da bo vseeno soncek na morju, saj gremo ze v cetrtek user posted image . Edino nehale so me boleti dimeljske vezi, zgleda da se je medenica nehala sirit, no vsaj to.

mamamajca saj se ze blizamo koncu user posted image . Glede herpesa pa omeni ginekologinji, ce je tudi na genitalijah, ga bos morala do poroda pozdravit, da se ne prenese na otroka med porodom.

caroline1 PP lahko tudi samo vozicek kupis, za kosaro in lupinico ne vem, vozek pa zihr. Sicer pa ima PP svojo trgovino v Ljubljani pri tivoliju blizu stare cerkve, tam bos prej dobila samo vozek, ce preprodajalci prodajajo samo komplete. Ker na PP strani imajo loceno vozek in completto vozek.

Z lupinicami je pa tako, da naj bi bili novorojencki cim manj v njih. Je veliko bolje, da jih prestavite iz lupinice v vozicek, kot da montirate vozicek na lupinico, dokler ne sedijo sami. Ker morajo imeti ravno podlago in v lupinici naj bi bili max 2 uri na dan te prve mesece, dokler ne sedijo.

tybysy smo bile najbrz vse tam user posted image . Kupi po mesecih. Vzemi samo za prve tri mesece, potem bos pa ze dobila obcutek. Ves da bo zima in bos rabila 2 dolga rokava, stumfke in zabice z nogicami naenkrat na otrocku. Mi smo imeli preklopni bodi z dolgimi, cez benkico majcko z dolgimi, tisto ki se veze s trakci, spodaj stumfke in cez overall zabice, ki se zapnejo na ramenih, imajo nogice in naj se obvezno odpnejo med nogami. Nas je bil januarcek. Nakupi par omenjenih zabic, za zacetek 10 bodijev, bos videla kako hitro jih moras menjati, pol toliko majck. Ne vzet nic, kar se vlece cez glavo, to je za malo vecje otrocke in malo bolj izkusene mamice. Aja pozabila na pajacke, spet glej, da se ne vlecejo cez glavico in da se odpenjajo med nogami. Pod njega das samo bodi z dolgimi in stumfke. Vecino casa bo otrocek notri, za ven pa bo v mehkem pajacku ali dobro zadekan. Rabila bos se par belih bombaznih kapic za spanje, bele se lahko prekuhajo, se pa lahko zaradi temenc in oljenja glavice za odstranjevanje le teh hitro umazejo. Tetra plenice in krpice za umivanje bos veliko rabila za vse mozne priloznosti. Oblacenje ti bodo pokazali v porodnisnici, verjemi da bos do doma ze razturala in morala dragega uciti user posted image .

Leclerc ima redno ponudbo za dojencke. Ob akcijah dajo mogoce kaksne ekstra vozicke in vecje stvari v ponudbo.

Ocetovski dopust bo moj vzel tistih 14 dni al koliko je na zacetku, ostalo pa po potrebi.

Tinaaleks si zihr da so bili popadki? Lahko je bila prebava. Zdej so neke blitz krieg trebusne viroze na udaru. Dej pejt se pokazaat G, da niso res popadki. Pa naj dragi ne spusti vate, to mende sproza krce. Pa se to, prvic sem sla rodit ponoci okoli dveh zjutraj in sem v Postojni dobila EA, sam tam jo lahko vedno dobis, ne vem kam bi sla ti rodit.

PixieM, moja bakica je imela zaradi nekih zdravil ful alergije na kozi, stalno srbelo in suho in vse in je lahko uporabljala samo trdo baby milo za tusiranje, ne spomnim pa se, s cim se je mazala. Mogoce probaj s tem, mazi se s kaksnim baby mlekom ali oljem za obcutljivo ali alergicno kozo. Pa seveda poskusi ugotoviti od cesa dobis to.

anju, ce te tale prisotnost pri porodu spravlja v depresijo, bo samo se huje, blizje ko bo porod. Dej ti prosi kaksno zlahto ali prijateljico, naj gre s tabo, sam pac z rezervo, ce se dragi premisli. Tako ne bos cakala do zadnjega in na koncu zalostna ugotovila, da bos sama, ti bo zagrenilo cel dogodek. Ce pa si zdaj splaniras prvi plan, ti bo lazje mislit na to in ne bos toliko pricakovala od dragega.

Caroline1 tvoj je navajen bit sam in se mroa se uvadit v skupno zivljenje, sicer pa tipom redko kapne kaj narest po lastni ideji user posted image . Ti ga moras se strenirat v skupno zivljenje in ce ze njemu ksne stvari ne potegnejo, naj se nauci tebe upostevat, ko mu jih pripeljes pred oci. Nisi njegova mama in ne rabis delat namesto njega in ni samski. Ce mu bos to dopuscala, bosta imela vedno tak odnos.

Tiamo kako bos pa kar sla na bolnisko? Najprej moras imeti dohtarja, ki ti je pripravljen bolnisko napisat, ce gres vec kot kratek cas (pozabila koliko dni), gre bolniska na zavarovalnico in ne vec na firmo in gre najprej skozi komisijo, ce ti bojo pisali zaradi delovnega mesta, te je sef dolzen prerazporedit na primernejse delovno mesto, ce tega ni, te mora on poslat na dopust na stroske firme, zzzs pa ima strogo komisijo. Ni vec tega, da so zenske dobile bolnisko za vsak prepih. Ce je zaradi delovnega mesta, je ne bos dobila, za zdravstvene tezave pa odvisno od angaziranosti zdravnika, ce preprica komisijo.

Sasadejan kt stopnjujoci menstrualni krci so popadki na zacetku. Najprej bos pomislila na prebavo, potem na menstrualne krce, potem bojo pa kt urca vedno pogostejsi, potem se bojo pa spremenili v nekaj neznosnega, ko bojo pritiskali navzdol proti medenici, samo na hrbtni strani. Samo do takrat imas nekaj ur teh na easy menstra krckov. Ko so moji prisli na pet minut, ko naj bi se odpravilo v P, sem se spakirala in prisla iz Lj v Po, lezala na CTGju, bila obrita in klistirana, potem so pa ravno ta hudi zagrabili, tako da casa je bilo veliko. Pa se to, zaceli so se ob 10ih zvecer, v P sem bila pa ob dveh zjutraj. Voda mi sploh ni odtekla. Pa nic strah, prvi dan po porodu bos ze pozabila na popadke user posted image . Do naslednje nosecnosti user posted image .

Kolumbo pozdravite se lepo user posted image user posted image user posted image .

Ok grem kuhat, umiram od lakote.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 3945
26.7.2010 23:47:53   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

Jutro!

Jaz sem imela pa danes kar pestro noč.

Najprej mi je ob 22 ratalo ful slabo, se je nekako umirilo, potem se morala nujno na WC-obupna driska- vmes sem morala še bruhat.

Tudi mi smo imeli danes pestro noč. Prva je začela hčerkica,pol pa najstarejši sin (hvala bogu da imamo 2 wc-ja),danes pa jaz (slabo pa driska,tko smrdi user posted image ),zdaj pa še tamala...
To je neka viroza (24 ur-na)baje.

Kosmetika,jaz imam vse od NIVEA:šampon (mild za otroke),mleko za telo,vlažilne robčke (nivea pure).Plenice PAMPERS.In to je vse.Nobenih žajf (milo),olji pa ....nič.Samo ta vržen denar.Že od samega začetka umivam z šamponom,oz.prvi mesec samo malo briznem šampon v banjico da je voda mehka in dišeča,pol pa namažem z mlekom za telo in to je to.

Fiziološka raztopina to je za zamašen nosek,za popek pa rabiš alkohol (kupiš ga v apoteke).

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
27.7.2010 0:10:54   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

Tkole ko vas berem glede partnerjev in poroda, ter problemi v službi, sem prav vesela, da se meni ni treba obremenjevat s tem.

Pa še moj podpis user posted image

Z tem,da sem sama sebi šef user posted image

Punce,kaj je z našo pokoro????? Mogoče katera jo pozna??  Joj,naj se samo dobro konča!!!! Pokora user posted image

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 3947
27.7.2010 6:01:49   
anju
Najki narobe si me razumela, slabo sem napisala. ni da moj noče bit pri porodu. to mu sploh ni dilema. kaj mesecev nazaj sem mu rekla da bom rabila več vzpodbude, ker bi poskusla brez EA. pa mi je , še preden sem končala svoje govorit, rekel da to ni zame. ker se mu ne da se z mano dodatno ukvarjat. (tega ni reku, vem tako, ko mi potegne iz več ostalih situacij) tako da sem jaz tista, ki me njegova prisotnost ne navdušuje. pač, se mi zdi, da bi se mogu bit pripravljen o mojih željah vsaj pogovarjat, razumet in kaj sporočat naprej v porodnih momentih.
sej prvič je bil in sva imela čudovito izkušnjo, o tem sploh ni nobenega dvoma.

tudi moje telo je že precej neudobno. začelo se je obdobje "komaj čakam":)

kako da ob taki uri kuhaš?

jutrouser posted image

orhideja80 hvala, mi pride prav da vem, da mi pripada izplačilo dopusta. nisem vedela dokler niste tu govorile. sej mogoče se pa kaj takega zgodi, ker grem stran, da ne bojo imeli obveznosti do mene, in ker sem noseča... samo vseeno računam, da bom lahko koristila dopust.

(odgovor članu BLOOM 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
27.7.2010 7:34:13   
tinaaleks
Jutro!

anju-raje izkoristi dopust, ker plača ga nihče rad, pa čeprav ga mora.

bloom-upam da ste zdaj že bolje in ne bo trajalo 24ur... je pa naporno, že samega sebe prenašat, kaj šele potem otroke zraven.

Drugače pa- pri nas vse ok. Ker je ta teden tašča na dopustu, nas je včeraj ob 16 povabila na kosilo. Sem mojga vprašala kdo bo pa lačen? Oba jeva v službi, mala v vrtcu kosilo in potem še malico,... Ampak je rekel, da sta se z babi tako potrudili, da že moramo it. Pa smo šli ne....
Moj je pojedel celo kosilo, jaz in mala pa samo juho in štrudel. Seveda nismo rabili potem nobene večerje.user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
27.7.2010 7:48:09   
M&A
Jutro!

O, kako paše ta ohladitev! Zaradi mene lahko ostane tako do konca poletja, čeprav mi je bilo pa mal čudno, da sem si včeraj zjutraj - sredi poletja - obula štumfe (danes zaenkrat še vztrajam brez) user posted image

Vidim, da na veliko debatirate o vozičkih, oblačilih, kozmetiki, ... Ko pričakuješ prvega, je res prav poseben čar, ko razmišljaš o opremi, jo nakupuješ in potem zadnje tedne občuduješ. Se še spomnim, kako sem jemala pripravljene cotke iz omare, jih raztegnila, si v njih predstavljala svojega user posted image potem pa spet zlagala user posted image

Drugič sem pripravljala mogoče mesec in pol pred porodom, zdaj bom pa še kasneje. Sem kar vesela, da imam praktično vse že doma in mi ni treba letat okoli. Voziček (Teutonia, športni z zimsko torbo, ki se jo razstavi v zimsko vrečo) je preživel že dva in bo še tretjega. Malo je sicer štorast za v avto, pelje pa povsod! Svakinja mi posodi še svojega Quinnija, ker se lepše zloži v avto. Jajčko MaxiCosi bom tudi imela sposojeno. Ležalnik (Hauck - kot je v BC) imam, smo ga bolj malo uporabljali, ni ravno priporočljiv. Trak za nošenje - odlična zadeva od rojstva naprej. Košara, posteljica, previjalna, banjica - vse na lagerju. Cunjic za najmanj dva otroka (kupila bolj malo, veliko sem dobila) - bom oprala tik pred zdajci. Itak najkasneje v 2 mesecih prerastejo. Flašk in dud nismo nikoli uporabljali. Aja, pa torbe za v porodnišnico tudi nisem imela nikoli pripravljene - saj tisto osebno kozmetiko in vložke hitro vržeš skupaj?

No, kupit moram le še gazice in fiziološko za popek. Fiziološko v ampulah sem kupila le za čiščenje noska, če smo kam šli, drugače pa vedno večjo količino (250 ml za dojenčka, pri večjem pa še večjo). Se mi zdi neekološko toliko plastike stran metat, v 1 tednu pa ziher porabiš četrt litra. Aja, pa še hladilno mazilo in olivno olje (čisto navadno iz lekarne). Trdo otroško milo itak še zdaj uporabljata oba fanta, ker imata bolj občutljivo kožo.

Mož pri porodu - ni dileme, mu je bilo obakrat samo po sebi umevno in mi je bil v veliko oporo. Ima pa tastarejši mulček idejo, da bo on prerezal popkovnico user posted image

< Sporočilo je popravil M&A -- 27.7.2010 7:50:36 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......