|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
24.7.2010 15:48:39   
ozzi
kako to da imate le po 2 kapljici predpisani? mi imamo ad3 10 kapljic na dan. Pri nas jih dobro prenaša

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
24.7.2010 15:52:13   
deveta
Blazinice za dojenje: jaz sem jih imela samo na začetku, ker so me brdavice bolele (tako kot pravi ozzi) in tudi puščalo mi je. Zdaj pa so brdavice utrjene in dobro tesnijouser posted image user posted image user posted image . Tudi če mam joške čisto polne in trde in čakam malo da se zbudi mi ne puščajo. Ko pa ona povleče in "tesnilo" popusti pa kar šprica venuser posted image user posted image . To pa vidim, če ona takoj na začetku spusti zizouser posted image . No, vsaj s tem za enkrat nimam težav.

Danes ob petih pa gremo na rojstni danuser posted image . Ima naš prijateljček eno leto. Kako hitro čas beži, se spomnem, ko sem ga prišla lani prvič pogledat in je bil še čisto nebogljena štručka, zdaj pa je tak korenjak.
Ke lepo, mi vsaj večerje ne bo treba kuhatuser posted image user posted image user posted image za moža, ker sem ga prepričala, da gre z nami. No ja, saj so to naši družinski prijatelji in se spodobi da gre zdravenuser posted image .

Aninchy: kje pa ti živiš, da mate že cel dan dežuser posted image . Pri nas je zjutraj malo (za vzorec) zmočilo in spet sonce sije. Še dobro da burja malo piha, sicer bi blo skoraj isto vroče  kot prejšnje dni. Se pa pozna, da je burja vlago razpihala in je tudi vročina lahko bolj znosna. No ja, danes bomo vsaj lepo spaliuser posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
24.7.2010 15:54:38   
deveta
D3 imajo večjo koncentracijo vitamina in so 2 kaplici dovolj (priporočena dnevna doza je v 2 kapljicah), v ad3 je koncentracija vitaminov manjša in zato več kapljic.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
24.7.2010 15:55:44   
rea27
petruscha..jaz prodajam voziček..če kaj rabiš mi pošlji zs

rea27

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
24.7.2010 16:37:47   
ozzi
zanima me,kako ve umivate svojim fantkom lulčka...
a kaj vlečete kožico gor al dol
jaz z vatico grem le enkrat po lulčku dol in to je to. pri kopanju pa enako.
a ve že kaj mažete ritko s kremami

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
24.7.2010 17:34:16   
Sky3
oi!
jst malčku po kopanju lulčka umijem z vatko in fiziološko tako, da mu kožico odmaknem kolikor gre. Taka so bila navodila zdravnikov. Treba je namreč čistit umazanijo, ki se po malem nabira, prav tako pa je treba počasi raztegovat kožico, da ni potem joka, če bi jo bilo treba na silo potegnit dol, ko je fantek že večji.

Glede krem, jst že od samega začetka mažem ritko z bepantenom ali s kremo sudocrem, telešček pa negujem z mandljevim oljem tako, da ga dam v vodo med kopanjem. Vmes je bil en teden, ko v vodo nisem dajala mandljevega olja - opazila sem, da je imel čisto izsušeno kožico okoli gležnjev, tudi po telesu ni bila tako mehka. Skratka, zdej redno uporabljava olje vsaki drugi dan in je super! user posted image

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
24.7.2010 17:51:20   
ozzi
za lulčka sprašujem ker nam ni patronažna za to nič povedala. No potem bomo pa tudi mi malo bolj pozorni nna kožico-se pravi jo malo odmaknem in umijem. No tudi jaz ga namažem z mandljevim oljem ampak le gube-pod vratom, rokami, koleni in gležnji.

hvala za hiter odgovor

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
24.7.2010 18:40:48   
m_o_i
kozico potegnem dol tolko, kolko gre (in umijem z vodo)user posted image  so pa tudi teorije(ne vem vec, kje sem prebrala oz. slisla), da se to naj ne bi pocelo in cistlouser posted image

rito obcasno namazem s hladilno kremo od makra kozmetike-mogoce dvakrat na dan samo. kozo pod plenicami ima HB cisto lepo in brez vsakega izpuscaja.
je pa danes dobil nekaj po vratu in glavici-predvidevam, da zarad vrocine in potenja-ceprav sem mu pridno umivala veckrat na dan

dajte mi nekaj napisat oz. povedat oz. prilepit link: dete lezi na previjalni na hrbtu in ga zelim obrnit na busija-kak se to naredi!? meni se zdi, da ga na moj nacin davimuser posted image  sicer ga ne, ker ga ne primem za vrat, ampak vseeno je tak cudno videt. pa tudi Eliju je nakak nelagodno...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
24.7.2010 19:08:01   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: ozzi

kako to da imate le po 2 kapljici predpisani? mi imamo ad3 10 kapljic na dan. Pri nas jih dobro prenaša

Tko je predpisala pediatrinja glede na starost in težo otroka. In tudi rekla je, da če bomo na morju, da v vmesnem času ni treba dajat, ker bo dobil dovolj od sonca. Imamo pa v ponedeljek pregled pa bo povedala, če naj pojačamo.

Lulček - mu gre kožica že od zaćetka lepo dol, čistim pa tako, da ko se kopa samo nežno malce dol potegnem kožico in se itak sam spere. Sicer pa nič ne vlečem. S kremo mu pa ritko namažem samo pred spanjem - sudocrem - in občasno z navadnim lekarniškim hladilnim mazilom čez dan (če se mi zdi rdečkasta).

Obračanje s hrbta na trebušček - kako to misliš daviš user posted image Otročka se v vse smeri obrača preko boka. Če recimo ga obračaš v njegovo levo, primeš desno nogico , mu počasi potisneš koleno proti levem boku, primeš za desni bok in ga obračaš. Boš videla, da bo kr sam to avtomatsko naredil. Tudi dviguješ in spuščaš ga vedno preko boka. No sej, to sem zdej tko fajn napisala, da ne vem, če se zastop user posted image .

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 24.7.2010 19:15:50 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
24.7.2010 19:29:12   
m_o_i
majhen problem je pri nas-trenutno je njegovo edino premikanje glavice nazaj in ce ga zacnem obracat preko boka, bo glavico zategnu nazaj...
jaz ga z eno roko primem tak pod brado, da je zgornji del dlani naslonjen na njegovo (mislim da) grodnico oz malo visje od trebuscka, z drugo roko pa pod ritko in gremo nasiuser posted image . aja, z ono roko oz. palcem in kazalcem pod bradico pa moram se glavo nekak drzat...

sej ko bo znal sam drzat glavico, en bo problema, zdaj pa se res mal mucim s tem user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
24.7.2010 19:37:10   
nusi
umivanje lulčka - zame je to čisti misterij user posted image , sicer neki poskušam, ampak dvomim, da kaj koristnega naredim s tem, ne vem če prav delam - pač mal potegnem tisto kožico, ampak ne gre nikamor - mal večja luknca rata, a je to dovolj?

dojenje - mene desna bradavica svinjsko boli in na tej joški sem tut dubla mastitis, ne vem kako bi jo utrdila, upam, da bo, na srečo cuza ene 5 minut in to mu je dost

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
24.7.2010 20:37:17   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

jaz ga z eno roko primem tak pod brado, da je zgornji del dlani naslonjen na njegovo (mislim da) grodnico oz malo visje od trebuscka, z drugo roko pa pod ritko in gremo nasiuser posted image .

Sej to je ok - pod ritko in ga preko boka zasukaš na trebuh. Pa to je lih zato, da se ne zateguje nazaj. A v razvojno te niso dali? Dej reč pediatrinj za napotnico - da ti pokažejo handling. Pripopam link mal kasnej.

Nusi, to je ok! user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 24.7.2010 20:40:49 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
24.7.2010 21:07:14   
K_a_t_i
Evo Moi:
http://ivz.arhiv.over.net/javne_datoteke/datoteke/1583-Dojencek_2008_splet.pdf
http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA
http://www.udruga-oko.hr/_images/documents/_1_baby_handling_round_finale.pdf
K.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 24.7.2010 21:14:45 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
24.7.2010 21:09:15   
m_o_i
K_a_t_i  ja, na pediatricni kliniki je predlagala (izvida se nimam, pediatrinji sem dala samo "obvestilo zdravniku", kjer to pise) razvojno, ampak zadnjic, ko sem ji nesla papirje iz LJ, sva zal in pediatrinja in jaz debatirali o sto stvareh-na predlagano razvojno pa obe pozabliuser posted image  jo bom opomnila 18ega, ko je naslednja posvetovalnicauser posted image

mogoce moram malo obrnit prejsnje vprasanje: kak pa ga dobim iz trebuscka nazaj na hrbet? kak prijet? (no, ce bo to omenjeno v kasnej-pripopanem-linku, tole vprasanje mirno spreglejuser posted image ) pravzaprav mam s tem vecje problemeuser posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
24.7.2010 21:22:47   
m_o_i
ja, tole zlozenko poznam in poglej si ti to: vsi tu opisani nacini podiranja kupcka pri nas no go (Elias enostavno ne prenasa pritiska na trebuh-sej o tem sem ze pisala-in to naj bi blo zarad refluksa); midva ga podirava takole:
http://www.youtube.com/watch?v=svUOJLGvoJw
(in po tej zlozenki to naj ne bi bilo pravilnouser posted image  je pa hitro in ucinkovito; dokler sem pocela to v predrocenju oz. z glavico na ramenih, so ble to kristusove muke!)

ma nasploh je mene rahlo strah, kaj se dogaja z mulcovo hrbtenico; ze od rojstva dalje ga moram met pokonci se pol ure po obroku. na rokah se zacne zategovanje glavice plus svicanje naju obehuser posted image , zato ga dam rajsi v gugalnik al pa v vozicek, kjer dvignem na prvo stopnjo-tolko, da je busi visje od glavice oz. ce zaspi med hranjenjem(ponoci to pocenja redno), ga dam spat na desni bok-pa dokler traja, trajauser posted image (itak je pa po dveh minutah na hrbtu). no, pri njegovi starosti je vsem jasno, da ne obsedi pri miru in da hitro zleze dol in je celi namuckan spodaj...se popravljava navzgor, ampak vseeno... 

tisti video na youtube-u sem pa ze pregledala nekajkrat user posted image  ampak tu ni prikazanega obracanja na trebuh, kolko se spomnim

K_a_t_i   najlepsa hvala za tvoj cas in dobro voljouser posted image  verjetno bo najboljse, da potrpiva se nekaj dni do naslednje posvetovalnice, potem bo pa mami spomnila(ze mam listek napisanin prilepljen na kartoncekuser posted image ) teto zdravnico na razvojno ambulanto...

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 24.7.2010 21:23:47 >

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
24.7.2010 21:24:49   
K_a_t_i
Evo - kaj je ok in kaj ne... Najboljši nasveti do zdaj! SE SPLAČA POGLEDAT user posted image
http://www.crookedbrains.net/2008/02/baby-handling-instructions.html

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
24.7.2010 21:30:04   
m_o_i
fijuuu-se dobr, da si tole prileplauser posted image  da ne bomo vec zivele v zmoti user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
24.7.2010 21:31:28   
K_a_t_i
Aja, Moi - drugače je pri obračanju s trebuščka na hrbet "trik" v tem, da mu daš pokrčeno rokico pod glavo (pest pod glavo, komolec je pod prsmi - nekako na sredini), mu pokrčiš nasprotno nogico (če je leva roka, je desna noga) in ga obrneš. Najlažje boš vidla kako, če se sama uležeš in probaš kam moraš dat roko, da se ti je najlažje obrnit.

Tkole kt si pripopala pa tud jst ne bi podirala kupčka user posted image . Ampak itak, če drugače ne moreš, nekak pač moraš...

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
24.7.2010 21:36:17   
m_o_i
na tak nacin so kupcka podirale z njim ze v centru za nedonosencke (nekatere sestre, nekatere pa v predrocenju-ampak takrat je mel samo dve kili user posted image )

mene je blo tudi groza in strah najprej tegale sedenja na mojih kolenih-dete ni pri miru nikol, prijet ga premocno pa tudi nisem upala(ah, bilo nekad na brdovitom balkanuuser posted image  zdaj smo tudi me, prvorodke, ze skor taprave veterankeuser posted image ), ampak kot receno-se najhitreje gre takole pa tudi dosti bolj mirn je, kot v katerem koli polozaju, ko mu kaj na busija pritiska

aja, grem se zaj po postli valjat, da se naucim kati/jinega trikauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 24.7.2010 21:37:02 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
24.7.2010 22:20:27   
farina
pozdravljene
kako ste' kako vam malčki pasejo kravice?naša na trebuščku kar dviguje glavico, še cele ne more, pa se mal mantra, pa prede in godrnja ko mucauser posted image .
imam opa en problem,če ve katera rešittev za to?naša t mala, se vsekaokrat zvečer,ko je,joče zraven, pa jo ne šraufa, niti ni prevroče, to sm zdaj ugotovila 3krat.ne vem kaj naj...kaj bi bilo narobe?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
24.7.2010 22:55:59   
nusi
če je ne zvija - kar našga včasih zvečer med dojenjem napade, je mogoče samo utrujena. Moj se je lih dons neki pritoževal zvečer, potem sva ga pa odložila v posteljo in se je umiril in zaspal.
Pa ena je enkrat nekaj pisala, da je njena dojenčica jokala in so jo prenašal naokrog in ni pomagal, nato pa je ugotovila, da je samo ful utrujena in ne more zaspat. Upam, da je to in boš imela še kako urco več spanca user posted image

< Sporočilo je popravil nusi -- 24.7.2010 22:57:53 >

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
24.7.2010 23:03:17   
m_o_i
farina Elias je ze dva dni tako kazal, da je zejen! (tudi danes, pa ni nobene pasje vrocine vec)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
25.7.2010 8:17:06   
K_a_t_i
Ja, pr nas tud ful joka, če je zaspan. Pa nošenje sploh ne pomaga. Samo odložt, da zaspi.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 25.7.2010 8:19:13 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
25.7.2010 9:53:54   
deveta
Dobro jutro!

Farina: po moje je ztrujena. Mislim, da sem jaz enkrat napisala nekaj o tem. Pri nas to še kar traja in ne pomaga nič drugega kot uspavanje in it spat. Kako otroka uspavat pa je itak pri vsaki mami drugačen.

K_a_t_i: joj še dobro da si ta link dala, sem že hotla tamali v postelco TV naštimatuser posted image user posted image user posted image user posted image . Ma sem se nasmejala. Si mi prav polepšala jutro.user posted image user posted image user posted image user posted image

Smo pa včeraj lepo speljali obisk na rojstnem dnevu. Je bila prav pridna. Samo mama je mogla kaj premočnega pojest, ker jo je proti jutru začelo kar precej zvijatuser posted image . Ta lumpa mamauser posted image , si je mislila naša pikica. Ma zdaj je že boljša in je spanec kar zavlekla, do zdaj. Ni čudno, saj je od 5 do 7 zvijalo.

Lep dan vam želim vsem in polupčkajte svoje male

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
25.7.2010 10:45:53   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: farina

....
imam opa en problem,če ve katera rešittev za to?naša t mala, se vsekaokrat zvečer,ko je,joče zraven, pa jo ne šraufa, niti ni prevroče, to sm zdaj ugotovila 3krat.ne vem kaj naj...kaj bi bilo narobe?

našega tudi tako,... malo positnari, pol ga pa mine in zaspi. Tako, je bilo tudi pri starejšem, je pa meni moja mama rekla, da sem jaz kot dojenček vsak večer ob isti uri tulila eno uro user posted image user posted image . Tudi to mine user posted image .

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
FOTO: Tako je v resnici videti trebuh po p...
Blogerka Mel Watts je s fotografijo svojega trebuha po porodu osvojila simpatije na družabnih omrežjih. Spremembo svojeg...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.