MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: bili83 IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ tak, ravno s pregleda. kratko poročiloŽ: 5,5m: 6930g; 68,5cm voda ok, vendar rahlo slabokrven, za ziher dobilo sirup za železo. lahko začnemo z Gh, z večerjo pa samo kosmiče z vodo, ker imamo sum na alergijo na KM. aja, pa tisti termin pri privatni alergologinji naj storniram, ker baje ženska ful špara pri tistih z bnapotnico in testira samo tistom kar ji rečeš, nič več, v bolnici pa naredijo širše teste. je rekla, da se splača 1 mesec dalje čakat. se pravi jutri kličem v bolnico, upam, da bom dobla še kaki normalni termin. pa ponoči mu tud lahko probam vodo dat... aja, pa 3. cepljenje s tem tudi za nami. matejka, a ti vedno narediš vse tak kot ti svetuje pediatrinja? mislim, ker meni je naprimer rekla, da naj po 6. mesecu kar vse začne jesti (razen ful alergenih zadev), pa se mi zdi, da je boljše začeti počasi in postopoma. po drugi strani pa pravi, da dokler nima vsaj treh obrokov gh, tak dolgo je baje brezveze da ga odvajam od dojenja ponoči in to se mi zdi logično. aja, za kašico zvečer... pa ne bi uporabila svojega mleka? saj za začetek je 50 ml več kot dovolj... kak kdaj, običajno ja, ker je ful fajn P. za stvari, ki jih že poznam od ta stareje hčere, se držim svojih načel, ko pa se gre za kaj novega pa jo običajno poslušam (tak kot npr. nočno hranjenje - starejša je že od 2.tedna starosti prespala 7-8 ur, pri 6m 11-12h) meni je rekla tako, kot sem tud že sama pri ta starejši delala - počasi lepo zelenjava, pol meso, pol žita in sadje - tak kot sem tak al tak imela že v planu. glede odvajanja nočnega hranjenja sva s P tud istega mnenja - odvajat lahko začneš pri 6m, ker so praviloma (vendar ne nujno - otroci so pač različno) otroci sposobni prespat pribl. 11 ur čez noč. pogoj za ukinitev nočnega hranjenja pa je tudi to, da se otrrok normalno razvija in raste ter redi do 6m. naš se je zdaj skoraj 900g in je rekla, da je to več kot dovolj. kašica zvečer - ko sem si parkrat probala sčrpat, sem v celem dnevu nabrala max 90ml (isto je bilo če sem si cel obrok probala sčrpat - tak sem tudi P povedala). ko sem lani ta večji uvajala večerjo, jo je že prvo večer pojedla za cel obrok - okrog 120ml. v par mesecih sva pol prišle na 210ml., tako, da teh 90 ml nikakor ne bo dovolj. mogoče za vsaki drugi dan, ne pa za vsak.
|