|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
21.7.2010 14:14:28   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: sanje2

hay!

katrinka: mogoče pa ni tak hudo, jaz sem mijo rodila z 38 tedni, še en mesec prej so me pa v bol. obdržali, ker naj bi bila voda nekam kavna, sam so mi takrat rekli da se voda obnavlja - tak da ne vem, mogoče bo pa vse ok.
z umetnimi popadki pa ne vem kak je, samo moja sestra je 3 tedne prej rodila, ker mala ni več rasla - kao, no in ona ni dobila umetnih popadkov, so ji pa neki čep ven uzeli in so se njeni popadki začeli.

dojenje: noro vprašanje: tiste ki ste dlje časa dojile, kaj ste pred porodom delale da ste imele mleko, kakšno masažo ali kaj takega, al ste pač takšne vrste žensk ki imajo mleko?????????? - ne se mi smejat

glede dojenja ti lahko takole rečem, sam sem imela carski rez in so mi rekli da bom verjetno imela majn mleka, pa da ti povem nekaj mleka sem imela toliko da bi ga komot lahko dala na izvoz, pa nisem nič prej delala, še kapljica mleka mi ni pred porodom pritekla, sem pa dojila 8 mesecev pol pa je našo miško minilo in ker se meni mleko ni ustavilo sem morala k zdravniku po tableto da se je ustavilo.Tako da tukaj ni nekega recepta, če je dojiš če ga pa ni pač ne dojiš, zrastejo pa tako ena ali drugi otroci razlike niuser posted image

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 3751
21.7.2010 14:14:35   
bambinca
sanje kaj bi se ti smejale, če se pa že ali se pa še bo verjetno večina nas s tem slej ko prej ukvarjala; jaz sem na začetku obakrat imela res težave in sem si črpala ( 2 meseca in 1 mesec), potem mi je pa zalaufalo ( seveda sem vmes tudi didajala AM), ampak nisem delala prej nič drugega, potem pa veliko pila in si dajala na dojke tople obkladke

< Sporočilo je popravil bambinca -- 21.7.2010 14:24:58 >

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 3752
21.7.2010 14:18:52   
mala2001
Se spomnite moje nesreče z izgubljenimi stvarmi za dojenčka.... No še ena.... Svakinja je zgubila mojo črpalko za mleko, ki si jo sposodila... Zdej je rekla da mi bo kupila novo za darilo, ko rodim... ni mi jasno kako lahko zgubiš kuferček 30x30cm, sploh pa če je zadeva sposojena (js na posojeno še bolj kot na svoje pazim).... moj bo ponoro in bo verjetno svoji sestrci vrat zavil!!!user posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3753
21.7.2010 14:24:18   
bambinca
to sposojanje je res eno sranje no; jaz ne posojam ( dam veliko v dobrodelne namene) in ne jemljem na sposojo; pri prvem mi je kolegica posodila par reči; cunjice so bile tako uboge že od nje dobljene, da me je bilo sram in jih nisem uporabljala, sem jih pa dala pošit tiste, ki sem že dobila strgane, predno sem ji vrnila in od takrat nič več!

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 3754
21.7.2010 15:57:12   
bambinca
ej, pa sej to ni res! ful me dol tišči in vsa sluzasta sem med nogami...pa dons sem mela pregleduser posted image bom še malo počakala...trapa sem z ročno tlačilko pumpala prazno gumo od avtauser posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3755
21.7.2010 16:01:05   
Klemcy
Mi niti na misel ni prišlo, da bi si karkoli sposojala. Če kdo kaj da, mi pač da, če pa proda poceni, pa odkupimo. Cunje sposojat je ful brezveze, to je potrošni material in itak da se znuca. Sploh pa zdaj dobiš cotke ful poceni, pa tut če jih potem stran vržeš, ko jih user posted image  preraste. Tut za stvari, ki so mi bile podarjene, nisem sama prosila, ampak so mi kar prinesle kolegice in celo znanke s katerimi se sploh ne družim, npr. še zapakirani 2 termovki za stekleničko, črpalko, grelnik, zapakirane dudice, flaške, silikonske nastavke za dojenje... hvala bogu, da se je ta punca ravno selila in vse to našla in da ni tolko nosila v novo hišo, je dala moji sestri, ker je vedla, da jaz pričakujem user posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3756
21.7.2010 16:09:04   
Klemcy
IZVIRNO SPOROČILO: bambinca

ej, pa sej to ni res! ful me dol tišči in vsa sluzasta sem med nogami...pa dons sem mela pregleduser posted image bom še malo počakala...trapa sem z ročno tlačilko pumpala prazno gumo od avtauser posted image

user posted image  Uf to si pa nisi fajn opravilo izbrala. Zdaj pa kr počivat, pa bo minilo. Ampak tako je zdaj, mene vsak dan tako dol tišči, ko grem s psom na sprehod, pa ko nosim vrečke iz trgovine. Kot da hoče že na vsak način ven user posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
21.7.2010 16:38:42   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

srečanje- jaz bi tud prišla. no, v bistvu bi še moja fanta prišla, če nimate nič proti? Ta mal uživa med otroki, ta velik pa zato, ker je šofer, pa še na tamalga bo pazil, da lahko jaz čvekam user posted image Ampak sem rekla, da najprej vprašam za dovoljenje...

pridite priditeuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mala2001

V galvnem oddala vlogo za porodniško in paketek (en papir), prilogo S1, potrdilo o pdp-ju in kopijo odločbe o zavodu in to je to..., odločba pride po pošti dinarčki od paketka pa 15.8 . (sam a ni 15. nedelja pa še praznik? Upam, da bo pol prej). No takrat grem pa kupit kozmetiko in manjkajoča oblačilca....

ja, nedelja in praznik je, mislim da bo v petek 13.nakazilo

IZVIRNO SPOROČILO: Klemcy

Punce kaj tist metuljček z iglo, ki nam ga vstavijo  v žilo, ko gremo rodit, ful moti med porodom? Tako sem slišala že od marsikatere.  Jaz igel vidit ne morem in jim bom povedala že pred porodom, da naj mi ga odstranijo takoj, ko bo otrok zunaj, da bom lahko še tiste dni v P brez stresa in švica preživela ob . Pa je res to, da je igla samo na začetku, da ti prebodejo kožo in žilo, potem pa ostane samo neka silikonska cevka not??? Če je to res potem si bom oddahnila

Aja, danes še nabavla weledino masažno olje za masiranje presredka, ker nam ga je včeraj v MŠ svetovala babica. Je pa tut uporabno proti strijam, masaži bolečih dojk pri dojenju in za masažo dojenčkovega trebuščka pri prebavnih motnjah.

nimam pojma kdaj sm ga dubla,sploh porajtala nism, pol me je bolelo k so dal stran - kot modricauser posted image

katrinka: mogoče pa ni tak hudo, jaz sem mijo rodila z 38 tedni, še en mesec prej so me pa v bol. obdržali, ker naj bi bila voda nekam kavna, sam so mi takrat rekli da se voda obnavlja - tak da ne vem, mogoče bo pa vse ok.
z umetnimi popadki pa ne vem kak je, samo moja sestra je 3 tedne prej rodila, ker mala ni več rasla - kao, no in ona ni dobila umetnih popadkov, so ji pa neki čep ven uzeli in so se njeni popadki začeli.

jaz sem tudi suzano rodila tocno z 38 tedni, samo morate vedt da ce jaz rodim s 37 tedni - moje dete je pa za 3 tedne nazaj...tuki je stos

popadki - mogoče bom pa jaz pol tista k bo dala svoje cez in umetne pa bom loh nakladala vsakmu k bo mel pet minut casa...heheuser posted image
pa te niso tak problem - ampak sama sprozitev k loh bog vedi kok cajta traja....

pa kot sm gor napisala - jaz uradno bom mela lepe tedne za rodit samo dete pa neuser posted image pozabljate da zaostaja - torej bi jz skor mogla donosit da bi tudi dete po razvoju bilo v ok tednih...

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 3758
21.7.2010 16:39:08   
khurde

dojenje: noro vprašanje: tiste ki ste dlje časa dojile, kaj ste pred porodom delale da ste imele mleko, kakšno masažo ali kaj takega, al ste pač takšne vrste žensk ki imajo mleko?????????? - ne se mi smejat

prebrala sem si knjigo "dojenje in materinstvo iz srca" in en kup člankov na forumu "dojenje" na med.over.net... pa nisem poslušala nobenih vraž, dojila pa na koncu do pred dveh, treh tednov - mala bo stara let in pol

jaz pač verjamem v to, da velika, velika večina žensk lahko doji, so izjeme, zelo redke, ki ne morejo zaradi telesnih "pomanjkljivosti", veliko, ogromno oz. največ škode pa lahko naredi psiha in ljudje v okolici

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 3759
21.7.2010 18:39:37   
tinkatonka
jaz imam pa voziček....tralala, tralali........................ yupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....no ni še doma, je pa plačan in prispe po pošti v roku dveh dni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Končno!! Vzela sem sivo-zelen Baby Boom (novi model, ki je res ful izboljšan v primerjavi s starim) in sem za športni del, košaro, dežno prevleko, zimsko vrečo in torbo dala 312€ user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vesela kot radio. user posted image

Pa oči mi pride zdele namontirat previjalno desko na omaro. Mi jo je naredil po meri, s posebno dodatno poličko za kozmetiko in vodo. Yeeee tud pri meni se počasi premika. user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 3760
21.7.2010 19:20:38   
hanizali
Saj to ni res,sem dva dni rabila,da sem vas prebrala,ker me ni bilo doma od 10.7.V tem času smo bili na morju v Puli,kjer bi morali preživeti sedem dni,se pravi do prejšnje sobote.A glej ga zlomka ,v četrtek,ko se vrnemo s plaže mene presenetita dva konkretna popadka,ki sta me prestrašila kouser posted image .Resda imam že od 20.tedna naprej otrdevanje trebuha ,ma je bilo vedno brez bolečin.Ves čas sem bila na Buscopanu,ma ni bilo kaj dosti od tega.Tokrat pa je boleloko hudič v trebuhu in križu.Nič kaj dosti nisem pomišlala in smo se kar se da hitro odpeljali do Izole.Seveda so me po pregledu in ctg ju zadržali,ker so bili že lepo risani popadki.Dr. mi je naredila tudi uz in ugotovila,da je z otrokom vse v redu ,mere vse razen obsega trebuha odgovarjajo tednom.(obseg trebuha pa je za dva tedna nazaj???!!).Težki smo okrog 1,6kg.Tako da se je moj user posted image  s puncama odpravil zopet proti Puli,jaz pa sem do naslednjega dne ostala na opazovanju.Drugi dan so se tudi že krči pomitili,tako da so me prišli iskat in smo si tako skrajšali dopust.Ma samo ,da se je vse dobro izteklo.Ko pa pridemo domov nas čaka še ena pretresliva novica,da je nepričakovano umrla sošolka od naše mlajše pupe,ki ni še imela niti devet let,groooooza!Včeraj so bili sošolci in sošolke na pogrebu in je bilo res vse skupaj fulluser posted image .
Me je pa sedaj našuser posted image  spomnil na to ,da se pa mogočie lahko kaj prej rodi,mi pa še nimamo nič pripravljenega,tako,da sem včeraj že počasi začela s prestavljanjem oblek po omarah,da naredim malo prostora za našega novega člana.In počasi bo trba po kakšen vozek in posteljico...
Se vam ogasim kaj več jutri,ko bom s pregleda sedaj moram pa večerjo štimat.LP

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3761
21.7.2010 20:31:28   
mala2001
A mate kake posebne user posted image želje kar se tiče hrane? Jst sem prvič imela milko luflee, zdej pa KRUH in ves iz moke, sladoled in breskve... Vse ostalo sadje mi sploh ne diši preveč, breskve pa.... uff. Da o kruhu ne govorimo, ko grem zjutraj v pekarno... 5€ ko šus... Sladoled pa itak od nekdaj.

K sreči imam še vedno okoli 5 kg manj razlike od prvič in še se št. veča user posted image , sam je do septembra še daleč, apetit pa raste!user posted image

(odgovor članu hanizali)
Neposredna povezava do sporočila: 3762
21.7.2010 20:32:53   
Anonimen
Čer punce, da se na hitro javim.

Tiščanje dol: ja, mene vsak večer že nekaj časa. Utrujenost verjetno pa tale vročina me zdela in sem spet čisto zatečena.

Na sosednjem forumu je pa prva septembrka že rodila... Me je kar malce prestrašilo....

(odgovor članu hanizali)
  Neposredna povezava do sporočila: 3763
21.7.2010 20:36:34   
tejči28
user posted image   Naši       pregledi!  user posted image

user posted image    Redni pregledi  user posted image

22.7. hanizali,nenka7,archie
23.7. cresisy
26.7. lillchy123,corfu
27.7.
mala,SOncIca
28.7. laliela
30.7. tejči28,benika-posvetovalnica
02.8. nadka30,natalija28
03.8.
T.Z.,benika-APN
04.8. tpmc,mala2001,klemcy,lilchy123 APN
        bambinca
05.8. lenca78,Jinx
06.8. tannya
10.8. katrinka,sanje2
11.8. almera ,malecka_mateja,tinkatonka
17.8. božička09
18.8. inčy
23.8. katrinka

user posted image     UZ pregledi    user posted image

20.7. tinkatonka,katrinka,lillchy123
28.7. laliela
29.7. benika
02.8. nadka30,nenka7
04.8. tpmc
06.8. Jinx
10.8. sanje2

user posted image      CTG      user posted image

20.7. benika
22.7. hanizali
23.7. cresisy
03.8. T.Z.
10.8. katrinka
11.8. malecka_mateja,tinkatonka
20.8. malecka_mateja,tinkatonka
23.8. katrinka

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 3764
21.7.2010 20:37:24   
tejči28
IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.

Tiščanje dol: ja, mene vsak večer že nekaj časa. Utrujenost verjetno pa tale vročina me zdela in sem spet čisto zatečena.

Na sosednjem forumu je pa prva septembrka že rodila... Me je kar malce prestrašilo....

uuuuu to pa je hitro.jaz še nisem pripravljena.user posted image

seznam osvežen na brzino,zdaj pa grem brat za nazaj in komentirat.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3765
21.7.2010 20:37:54   
NiNiBo
tinkatonka cestitam za vozicek in za napredek glede sobiceuser posted image user posted image user posted image

katrinka imas prav, da zaostaja 3 tedne sem pa tudi jaz malo pozabila. Upam, da tvoja pupika zdrzi cimdlje-drzi se tudi ti!

hanizali samo, da je vse uredu sedaj, je pa bila panika si sploh ne predstavljam.

Za nami pa prvi pregled v Sloveniji in moram reci, da sem cist navdusena. Pohvale, pohvale Zdravstvenemu centru Dravlje in dr. Res-Muravec. Midva sva bila cist sokirana, kaksen UZ-pregled. UZ v Svici se skoraj ne more primerjat z tistim kar sva videla danes.

Cakala nisva nic in sva bila sprejeta takrat, ko sva bila narocena. Najprej klasika, tehtanje, urin ter krvni tlak. Potem pa pregled pri G, govorila je ves cas v anglescini (mojemu je vse lepo razlozila kaksni so postopki v Sloveniji), naredila pregled rasti, videla sva na 4D naso strucko, ki ima najlepse ustnice na svetu (po papiju seveda), preverili spol (pri nas ni dvoma user posted image user posted image ), smo pa sedaj z merami v evropskem povprecju. Skratka vse tip top. Polgedala tudi dolzino MV in tudi tam vse stima.

Dala me je se na pregled toksoplazmoze (tega mi v Svici niso delali), sifilis (baje pri nas standard), ter na sladkor moram it. Dobila sva tudi par slikic, skratka nisva mogla verjet kaksen standard obravnave-ulalala.

Pa tolk sem bila vesela, da sva lahko prvic tako zelo dobro videla najino pikico, jaz sem cist happy!!!!!!!!  Dobila sem pa tudi napotnico za porodnisnico, pa papirje za socialno-ampak sej mislim, da teh tako ali tako ne rabim. Sem cist nasmejana prisla domov in sem kot majhen otrok letela k mami pokazat slikico nase strucke.

Bila sva pa potem v Snoviku in je bilo ful nizozemcev, tako da je imel moj danes ful druzbe in sem bila kar vesela zanj, da je lahko govoril v svojem jeziku.

(odgovor članu hanizali)
Neposredna povezava do sporočila: 3766
21.7.2010 20:40:50   
NiNiBo

Ups, a se hecas a ne??????

PS Datum za naslednji pregled je 10.08.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3767
21.7.2010 20:45:22   
Anonimen
tejči28: no jaz še tudi nisem pripravljena ampak mi je pa dalo misliti, da bom RES šla nakupiti vsaj stvari zase za v P. Ostalo tako lahko ati poskrbi...

NiNiBo: ne, žal se ne hecam...

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3768
21.7.2010 20:47:47   
nadka30

tejči28: no jaz še tudi nisem pripravljena ampak mi je pa dalo misliti, da bom RES šla nakupiti vsaj stvari zase za v P. Ostalo tako lahko ati poskrbi...

NiNiBo: ne, žal se ne hecam...

kdaj je imela pa rok in je z otrokom vse okuser posted image .Sedaj pa gre punce za res dober da sem taglavne stvari že nakupila

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3769
21.7.2010 20:49:54   
Anonimen
rok je imela 10.9., z detetom je vse ok edino dlje bosta v P, ker je nedonošenček.
Ja, zdaj gre pa zares...

(odgovor članu nadka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3770
21.7.2010 20:52:28   
nadka30

rok je imela 10.9., z detetom je vse ok edino dlje bosta v P, ker je nedonošenček.
Ja, zdaj gre pa zares...

o šit to pa je dan ko imam je določen zadnji rok( imam kar tri)user posted image sedaj pa bom res počasi morala pripravit stvari za P, mi je tole dalo mislit

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3771
21.7.2010 20:54:13   
Anonimen
nadka ja mene je kar malce stisnilo no... mislim, da bova ta vikend posvetila nakupom določenih zadev, ki manjkajo...

(odgovor članu nadka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3772
21.7.2010 20:58:50   
nadka30
verjamem, jaz bom pa verjetno na luft prvlekla nahrbtik oz. toal. kovček kamor spravim stvari za v P, pa še cunje bom počasi oprala. Ja tole ti pa da mislit, saj dokler katera od septeberk še ne rodi se ti zdi še daleč ampak očino je bližje kot si mislimouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3773
21.7.2010 21:27:12   
Anonimen
ja jaz sem mislila, da bodo prve šele sredi avgusta. pač optimist.

kaj boš pa spakirala za v P - iz izkušenj me zanima, ker če greš po seznamu tako pol stanovanja skoraj zraven neseš user posted image

(odgovor članu nadka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3774
21.7.2010 21:27:46   
mala2001
Ženskice moje, ne smemo še v rim, je prevroče...user posted image

Sem mojmu povedala, da je ena septembrka rodila in je kr mal paničen postal....user posted image

Jst se še ne dam!

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 3775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?