khurde
|
katrinka, kot že napisano, tudi če ti sprožijo oni, bo otrok donošen. in to je glavno. glede umetnih popadkov pa jaz od večine nisem slišala slabih stvari. je tko, da na forumih itak bolj aktivno komentirajo tisti, ki so nezadovoljni kot tisti, ki so zadovoljni. na vsaki temi. baje naj bi bila intenzivnost popadkov enaka, samo spontani pač sami naraščajo in se jih "navadiš", tile pa pač ne oz. verjetno odvisno od osebja, kako odmerja IZVIRNO SPOROČILO: tannya Benika: evo moj jedilnik od danes in cukr: Zajtrk: - 4 žlice kosmičev (polnozrnati, brez suhega sadja in oreščkov) - 150 ml navadnega jogurta 3,2 % mm - 140 g breskev Po zajtrku hoja 45 minut: sladkor 7,00 Malica: -200 g malin in 200 ml navadnega jogurta 1,3%mm Kosilo: - zelenjavna juha (koleraba,korenček,paprika,bučke, paradižnik,grah, stročji fižol, česen in peteršilj, malo posoljeno BREZ kocke ali vegete, ker tega pri nas ne uporabljamo) - 3 polnozrnati žličniki (narejeni iz jajce in polnozrnate moke) Pojedla sem en velik krožnik. Potem ena ura intenzivnega pospravljanja: Sladkor 7,1 Malica: - 130 g fig (svežih) - 3 polnozrnati grisini Večerja: -enako kot kosilo, brez gibanja, sladkor: 7,2 Za povečerek bom 2 dc mleka. V zadnjem mesecu nisem nič grešila...Kontrolo imam naslednji teden 29.7. A misliš,da je vrednost cukra taka, da bi morala že prej do zdravnice? Hvala za suport! Tanja sicer nisem benika... sam vseeno se oglašam zajtrk: - mogoče ti breskve dvignejo sladkor - odvisno, koliko so zrele - nekateri so bolj, drugi manj občutljivi na sadje, pol je pa tut odvisno od vrste sadja, zrelosti..., - kakšni kosmiči? meni npr. 4 žlice ful dvignejo sladkor, pa čeprav imajo ovseni nizek glikemični indeks. tko da jih pojem max. žlico v enem obroku, - jogurt je bolje vzeti 1,5 ali 1,6% m.m. kosilo: - verjetno so ti sladkor dvignili žličniki; čeprav je moka polnozrnata, je še vedno pšenična, verjetno (sklepam, ker nisi nič napisala). prav tako bi ti dvignila sladkor pirina, čeprav malenkost manj. jaz kombiniram pirino z ajdovo in/ali rženo - meni pšenica precej dvigne sladkor, medtem ko enim sploh ne - jim pa kaj drugega. večerja: - enako. malice: - po prvi si verjetno imela ok sladkor, - po drugi možno, da povišano - če si občutljiva na pšenico zaradi grisinov, pa tudi fige imajo precej sladkorja. mal "testiraj" - včasih riskiraj kak listič in si zmeri sladkor tudi po malici, če je kaj "novega" v njej, samo ne prevečkrat, da ti jih ne zmanjka prehitro, ker eni zdravniki potem komplicirajo. pa ugotovit moraš, kaj tvojemu telesu odgovarja, ni nujno, da isto kot mojemu ali benikinemu ali večini ljudi. lahko da ti nekaj, kar 97% nabije sladkor, ne škodi in obratno, da ti nekaj, kar je zelo priporočljivo, naredi štalo. tko da jaz ne bi še klicala zdravnice, bi počakala, pa probala ugotovit, kaj moti. npr. daj en dan zajtrk brez breskve, drugi dan isti zajtr, samo z breskvo in manj kosmičev, če imaš sladkor še vedno previsok. pa npr. danes naredi podobno kosilo kot včeraj, če je opcija, pa ne jej nič pšeničnega, vzemi raje rjav riž ali ajdo.
_____________________________
If you're too open-minded, your brain will fall out.
|