|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
20.7.2010 20:20:01   
benika
Jaz grem pa jutri ravno zaradi cukra v urinu spet dat vodo. Upam, da bo vse OK. Grem pa kr z A., ker nimam varstva user posted image .

Pazi, nobene sladke stvari, pij samo vodo in jutri oddaj obvezno prvi jutranji urin!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3701
20.7.2010 20:24:09   
benika
smo pa mi tudi domače kravje jedli pa ni bilo problema, in verjetno ga zaj tudi ne bi bilo. sem pa moji miji dala alpsko mleko z dodatkom, ko še ni bila stara 4 mesece, pa je tudi vredi - razlog je pa bil da ni hotela jest ne abtamila ne hipa,.....in zdi se mi brezveze da moraš kupovat to drago umetno mleko do ne vem katerega meseca če lahk je že ono mleko. zaj sem pa mal zabluzilauser posted image user posted image user posted image

Pri kravjem mleku se je potrebno tudi zavedati, da je bilo mleko takrat drugačno. Krave niso bile hranjene s kemijo ampak so se pasle v naravi, na nepoškropljeni travi in posledično je bila sestava mleka malce drugačna, kot je najbrž danes. Ne zagovarjam hranjenja z umetnim mlekom do ne vem katere starosti kot ravno tako ne zagovarjam hranjenja s kravjim oz. alpskim mlekom pred 8. mesecem starosti. Ampak ponovno poudarjam, to je le moje mnenje, da ne bo kakšne nepotrebne slabe volje.

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 3702
20.7.2010 20:25:48   
bambinca
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: benika

IZVIRNO SPOROČILO: bambinca

ja, dojenje že, ampak ne moreš vedet, a bo sploh zalaufalo...

Se čisto strinjam. Nismo vse mame polne mleka in najdemo se tudi takšne, ki nismo dojile. In tole zagovarjanje dojenja na vsak način je zame neumnost in psihiranje mamic.

Pri nas ni bil dojen ne prvi in ne drugi. Benjamin zaradi moje izgube mleka po 14. dneh, Jakob pač zaradi prirojene napake, ki mu ni omogočala dojenja. Pri Manji se bom sicer potrudila, ampak če ne bo šlo, se svet ne bo podrl. In premalokrat se hude zagovornice dojenja ne zavedajo, kakšno škodo in slabo vest lahko povzročijo s svojim zagovarjanjem.

se podpišem pod beniko.

Jaz tud nisem dojila, pa ne ker ne bi hotela, ampak ker mi je zaradi Anejevih začetnih težav in moje sekirancije zmanjkalo mleka. user posted image Sem se počutila kot najslabša mama na tem svetu, ravno zaradi tega, ker te psihirajo s tem dojenjem. Seveda sem si tudi jaz želela dojit, a Anej je kljub adaptiranemu mleku normalno razvit otrok, nič več ali manj bolan, kot tisti ki so bili dojeni po leto ali več. Sem pa rekla, da bom zdaj v drugo dosti bolj sitna v P, ker meni so že tam dojenje "zafurali", zdaj bom pa bolj "tečna" mama.

no sej, zato sem pa to napisala; jaz sem si pri prvem črpala, ker ni imel sesalnega refleksa...padala sem v depresijo, jokala, ni da ni, ker jaz sem najslabša mama na svetu!!! In to samo zato, ker vse, kar sem vedla je bilo to, kar so povedali v MŠ in to je bilo: doji lahko vsaka!
pri drugem sem imela pa  štale z mastitisi...ampak takrat se pa nisem več sekirala, ker sem se že prej prepričala, da karkoli že bo, JAZ SEM DOBRA MAMA!!! Čeprav se sliši smešno in trapasto, ampak takrat svoje delajo tudi hormoni in ne veš, kdaj te bojo z ''lopato po glavi''

< Sporočilo je popravil bambinca -- 20.7.2010 20:28:17 >

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3703
20.7.2010 20:27:04   
khurde
ko govorite o dojenju...  je ena fajn knjiga... ksenija šoster olmer - dojenje in materinstvo iz srca user posted image

drugače pa niti ne vem, kaj še komentirat... berem dokaj redno,  zdaj nekaj časa sicer nisem...  nekak ne znese user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3704
20.7.2010 21:26:26   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: sanje2

hej, tiste ki ste že rodile in ste že hodile v MŠ, kaj zaj tudi hodite?????

jaz sem lansko leto hodila tko da ni potrebe da zdaj tudiuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mala2001

Ker moram skoraj vse na novo kupit in od prejšnjič vem, da če so kolki ok, ni treba široko povijat ne bom kupovala preveč tetra plenic in sploh nič povijalnih na zalogo.... Če bi slučajno UZ kolkov ne bil dober in bi morali na široko povijat, bo že moj v trgovino skočil in kupil.... ima časa en teden...

tocn to - imas popolnoma prav

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

dobro jutro

ja res je - ti seznami so dobra orientacija in ti dajo obcutek da imas doma vse,vsekakor je kako stvar vec met fajn ne premalo,ampak to ne mislim kake drage stvari, jaz sem prvic ful hotla meti kos za plenice da ne bo smrdelo po bajti,pa hb nisem kupila ker bi stran vrgla denar - nasa je bila skoz samo dojena in je kakala na ene 10 dni - takrat seveda za 10 dni skupaj, torej vmes tko ni bilo smrdecih plenick,tisto sem pa nesla direkt v smetnjak...pa je bilo...tko je bilo seveda pri meni, ene brez kosa ne morejo ker imajo drugacne okoliscine...pa se za kak predmet bi se naslo ali ga res rabimo...

se spomnim moje potovalke za p - kot da grem za 14 dni not - obupno prevec notri, tokrat bolje vem in gre samo nahrbtnik z mano...hehe

evo, kako so si mulčki različni...moj ta mali je na 2 uri in seveda sem veselo polnila košek za plenice
je pa bil res požrešen in še zdaj je

o vrjamem ja,jaz sem pol k je redn kakala - lih zima je bila kar v pec vrgla plenico pa je blo - mamo se uno staro in ni skode...hehe

tinka - super za pregled

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

ja, dojenje že, ampak ne moreš vedet, a bo sploh zalaufalo...

Se čisto strinjam. Nismo vse mame polne mleka in najdemo se tudi takšne, ki nismo dojile. In tole zagovarjanje dojenja na vsak način je zame neumnost in psihiranje mamic.

Pri nas ni bil dojen ne prvi in ne drugi. Benjamin zaradi moje izgube mleka po 14. dneh, Jakob pač zaradi prirojene napake, ki mu ni omogočala dojenja. Pri Manji se bom sicer potrudila, ampak če ne bo šlo, se svet ne bo podrl. In premalokrat se hude zagovornice dojenja ne zavedajo, kakšno škodo in slabo vest lahko povzročijo s svojim zagovarjanjem.

se podpišem pod beniko.

Jaz tud nisem dojila, pa ne ker ne bi hotela, ampak ker mi je zaradi Anejevih začetnih težav in moje sekirancije zmanjkalo mleka. Sem se počutila kot najslabša mama na tem svetu, ravno zaradi tega, ker te psihirajo s tem dojenjem. Seveda sem si tudi jaz želela dojit, a Anej je kljub adaptiranemu mleku normalno razvit otrok, nič več ali manj bolan, kot tisti ki so bili dojeni po leto ali več. Sem pa rekla, da bom zdaj v drugo dosti bolj sitna v P, ker meni so že tam dojenje "zafurali", zdaj bom pa bolj "tečna" mama.

kok mate prav,se strinjamuser posted image
ce ne dojis si grozna mama - ze v p te grdo gledajo, jaz sem mojo dojila do 5.meseca pol je pa zmanjkalo mleka k sm bla ful prehlajena pa se mala je malo zacela z gh in je zmanjkalo - pa sm bla delezna kr nekaj grdih opazk...user posted image

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 3705
20.7.2010 21:30:46   
tpmc
v mb porodnišnici naj bi se danes že rodil 11 novorojenec :)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3706
20.7.2010 21:31:13   
katrinka
ok, se en tak depresivno jokajoc post - gledam tele vase napise kok so vasi tezki ze in samo jokam - vesela sm za vas ful a moje dete je tok za vami...dons sm mela uz - raste po svoji krivulji a ful premalo,obseg trebuscka ni cist ok pa tudi pretoki na eni strani ne zato kontrola nasl.tedn - morm se jutr narocit...
ni sans da do pdp-ja nosim so rekl ker češ posteljica popusca takrat ze,maksimalno 4-5 tednov se,pol bodo sporzl - k hudic me je tega strah k niti ena nima dobrih izkusenj z umetnimi popadki - vse povsod konc dolg traja...pa ni mi tok ta dolzina ampak tok sm psihicno unicena da ne vem kaj naj sama s sabo...
tko
zdaj pa neham nakladat k ni treba da morte vedno moje jamranje poslusat...lepe sanje vsemuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3707
20.7.2010 21:41:31   
benika
ni sans da do pdp-ja nosim so rekl ker češ posteljica popusca takrat ze,maksimalno 4-5 tednov se,pol bodo sporzl - k hudic me je tega strah k niti ena nima dobrih izkusenj z umetnimi popadki - vse povsod konc dolg traja...pa ni mi tok ta dolzina ampak tok sm psihicno unicena da ne vem kaj naj sama s sabo...

Katrinka, ti boš čez slabe 4. tedne dopolnila že 36. teden in po tem tednu se otroček smatra za donošenega in tudi težav ne bi smelo biti. Jaz ti močno želim, da čimdlje ostaneta 2v1, čeprav ni panike tudi, če bo rojen kake 2-3 tedne prejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede umetnih popadkov je pa takole. Izkušnje so drugačne od poroda do poroda. Ti povem moj primer:
1. porod...14 dni čez rok, nič odprta, brez lastnih popadkov. Zjutraj so mi našibali umetne popadke, rodila po 16. urah.

2. porod...2 dni čez rok, nič odprta, nič lastnih popadkov. Zjutraj so mi našibali umetne, rodila po 4 urah.

Tako da ni pravila in niti ni dokazano, da umetni popadki podaljšujejo porod.

< Sporočilo je popravil benika -- 20.7.2010 21:46:26 >

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3708
20.7.2010 21:46:14   
bambinca
katrinka sem ti poslala ZS in v bistvu se strinjam z Beniko

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3709
20.7.2010 21:47:03   
benika

katrinka sem ti poslala ZS in v bistvu se strinjam z Beniko

Če se boš danes cel dan strinjala z mano, boš dala za eno kavouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3710
20.7.2010 21:52:42   
tpmc
katrinka me te lahko tolažimo pa se ne boš počutila nič bolje. zdravniki že vedo kdaj je najbolje da rodiš tako, da jim le lepo zaupaj. Stres in vse kar te preti pa ni nič dobro, ne zate še manj pa za otročka. Na porod, tudi če bo čez 4 tedne idi pripravljena. Saj pa velikost ni zdaj neko merilo. Eni se rodijo manjši, drugi spet večji. Tretji težji, četrti lažji, itd. Na koncu vse pridobi in ne bo v zaostanku. Jaz bi res zaupala zdravnikom pa čeprav včasih še tako zgleda da jim ne gre, tebi pa bi vsekakor želela mirne živce in psihočno pripravljenost na porod, seveda pozitivno!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3711
20.7.2010 21:53:41   
tpmc
me oa tudi zanima tako kot je ena že pisala - kateri pošljemo sms da smo rodile in kakšna je št? :)

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 3712
20.7.2010 21:59:29   
bambinca
Benika a sem se že, al kaj? jojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tisto kavo bi že spacala skup...sploh pa si se ti tud z mano heheuser posted image

< Sporočilo je popravil bambinca -- 20.7.2010 22:02:10 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3713
20.7.2010 22:05:56   
benika

Benika a sem se že, al kaj? jojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tisto kavo bi že spacala skup...sploh pa si se ti tud z mano heheuser posted image

Ok, ti boš dala za kavo, jaz pa za sladoled, pa bova naročili ledeno kavouser posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3714
20.7.2010 22:06:59   
bambinca

Ok, ti boš dala za kavo, jaz pa za sladoled, pa bova naročili ledeno kavouser posted image

ajde, u reduuser posted image user posted image user posted image a da katera za smetanouser posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3715
20.7.2010 22:08:10   
Natalija28
archie je zadolžena, da ji bomo javljale svoje srečne dogodke. pošljite ji ZS pa vam bo poslala svojo mobi št.

Tak, mi2 sva pa danes hodila še po posteljico in previjalno komodo. In smo pripravljeni na malčka. Smo pripravljeni, tudi če pohiti za kak dan ali teden.user posted image

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3716
20.7.2010 22:28:25   
tannya
Benika: evo moj jedilnik od danes in cukr:

Zajtrk:
- 4 žlice kosmičev (polnozrnati, brez suhega sadja in oreščkov)
- 150 ml navadnega jogurta 3,2 % mm
- 140 g breskev
Po zajtrku hoja 45 minut: sladkor 7,00

Malica:
-200 g malin in 200 ml navadnega jogurta 1,3%mm
Kosilo:
- zelenjavna juha (koleraba,korenček,paprika,bučke, paradižnik,grah, stročji fižol, česen in peteršilj, malo posoljeno BREZ kocke ali vegete, ker tega pri nas ne uporabljamo)
- 3 polnozrnati žličniki (narejeni iz jajce in polnozrnate moke)
Pojedla sem en velik krožnik. Potem ena ura intenzivnega pospravljanja: Sladkor 7,1
Malica:
- 130 g fig (svežih)
- 3 polnozrnati grisini
Večerja:
-enako kot kosilo, brez gibanja, sladkor: 7,2

Za povečerek bom 2 dc mleka.

V zadnjem mesecu nisem nič grešila...Kontrolo imam naslednji teden 29.7. A misliš,da je vrednost cukra taka, da bi morala že prej do zdravnice?

Hvala za suport!

Tanja

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3717
20.7.2010 22:35:28   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

punce vem da je že bilo govora o tem ampak enostavno sem zgrešila katera se je javila da bo sporočala kdaj bo katera rodila oz. kateri moram sporočit da bom dobila njeno telefonsko.
Mislim da sem tako zakomplicirala da še sam ne vem kaj bi radauser posted image

meni!! user posted image ti na ZS posljem mojo mobi stevilko. isto tebi tpmc.

Moje mnenje glede dojenja: naredilo bom vse, da bo steklo. ce ne bo, sem se ze odlocila, da ni vse v moji moci in da vcasih pac ne gre. in da se zaradi tega ne bom (in ne smem!!) prevec sekirat!

Katrina: Saj bouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jaz verjamem, da bo s tvojim bebijem vse v najlepsem redu!! Kar lepo glavo pokonci!

grem vecerjat! Sem sla ob 21h raje malo rolat s psico, pa me je vlekla vec kot pol poti user posted image user posted image . ampak vseeno sem zmatrana in lacna. 

lahko noc.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 3718
   [Brisano sporočilo]
20.7.2010 22:41:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sanje2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3719
20.7.2010 23:26:16   
nadka30
jaz pa spet tavam in tavam, set ne morem spat user posted image in se šetam po temah sem in tja.
Je še kje katera, ki ne more spat, sploh mi ni jasno, sedaj ko bi lahko spala ne morem potem ko bo pa dojenček doma potem bom pa verjetno kar stoje spala.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3720
21.7.2010 7:16:01   
tinkatonka
Dobro jutro!

katrinka.....najprej da te malo stisnemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Ne morem si predstavljati kako ti je hudo, ko poslušaš zdravnike, a zaupaj jim. Če se bebiki ne godi dobro, bodo lažje za njo poskrbeli zunaj trebuščka, čeprav bo rojena prezgodaj. Pa kot so ti že napisala punce, umetni popadki ne pomenijo nujno dolgega in mukotrpnega poroda. Itak so pa baje popadki pri 2. porodu bolj intenzivni, porodi pa naj bi trajali manj časa. Ti lepo pobožaj trebuščka in reci svoji bebiki naj pridno raste še 4-5 tednov, ko bo pa na svetu pa 100% zaupaj strokovnjakom, ki bodo user posted image za  poskrbeli po svojih najboljših močeh. user posted image user posted image user posted image  

voziček...nisem šla, ker je dostava neki zaj...in niso dobili pošiljke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz bom očitno prej rodila, kot pa voziček kupila user posted image .

srečanje....ja še velja. Potrdile smo naslednje:

tinkatonka
katrinka
tannya
almera
NiNiBo (bo še vidla, če ji bo uspelo)
A sem katero nehote pozabila?

Grem jaz zdaj v laboratorij. Sicer prvi jutranji urin ne bo, ker me je tok tiščalo, da mi je skoraj mehur razneslo. Pa Anej še spi user posted image , kar je že čudež. Grem pa zdaj sam mal pospravit po kuhinji, ker dobim kmalu potem že ene obiske.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 21.7.2010 7:22:43 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 3721
21.7.2010 7:29:56   
mala2001
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

ok, se en tak depresivno jokajoc post - gledam tele vase napise kok so vasi tezki ze in samo jokam - vesela sm za vas ful a moje dete je tok za vami...dons sm mela uz - raste po svoji krivulji a ful premalo,obseg trebuscka ni cist ok pa tudi pretoki na eni strani ne zato kontrola nasl.tedn - morm se jutr narocit...
tko
zdaj pa neham nakladat k ni treba da morte vedno moje jamranje poslusat...lepe sanje vsemuser posted image

Glej, glede umetnih ne moreš vedet nič v naprej.... Moja mami je 2x rodila z umetnimi, ker svojih ni imela, pri obeh porodih je potrebovala samo 6 popadkov!!! Torej lahk rečemo, da je šla naju s sestro dobesedno prdnit ven! Jst sem tud mislila, da bom šla tak na izi, pa mi sploh pravilno niso prijeli....

Dojenje: Meni je prvič hvala bogu steklo, kljub temu, da so mi zaradi komplikacij pri CR user posted image dali komaj čez 18 ur (pa je blo tudi mastitisov in vročin, sprejev za nos in vročih kopeli - joka in stoka, ampak stisneš zobe)... Poznam pa dve kure, ki niso hotele dojit, da se jim zize ne bi povesile.... Za take nimam lepih besed... Splača se pa maksimalno potrudit, ker je tudi enostavnejše kot sredi noči vstajat in vodo prekuhavat in ne vem kaj vse (mi hvala bogu  ni bilo treba)

tannya Sicer nimam velik pojma o dieti za sladkorno, vendar ena noseča znanka jo ima in ne sme nič sadja, ker ji full zviša sladkor...

Koš za plenice: 1. imeli, ker smo ga potrebovali - je bilo predaleč do kontejnerja, pa še podarjen nam je bil (so pa kasete drage.... Zdej ga pa ne rabimo....

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3722
21.7.2010 7:44:13   
mala
Katrinka vse bo o.k. boš videla, ne se preveč sekiratuser posted image user posted image , ko boš držala v roki svojo štručkouser posted image bo vse pozabljenouser posted image .
No jest sem ta prvega rodila z umetnimi popadki, ne vem če sem bila kaj odprta, v glavnem nič še nisem bila pripravljena za rodit...trajalo je pa 6h....in ni krize, sej veš vse je poplačano.

No danes bo rodila moja dobra prijateljicauser posted image -3tedne prej s CR in držim pesti, da končno po vseh težavah dobita v roke težko pričakovano user posted image štručkouser posted image ...

Srečanje - ja jaz grem glih zjutraj v fužine v LAB in me lahko dodate na seznamuser posted image , pripeljem še našega počitnikarja....v glavnem upam da se ne bom zgubilauser posted image

Archie - prosila bi če še meni pošlješ tel. št.user posted image

Zdej grem pa barvat sobico za našega dojenčkauser posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 3723
21.7.2010 8:07:34   
katrinka

Katrinka, ti boš čez slabe 4. tedne dopolnila že 36. teden in po tem tednu se otroček smatra za donošenega in tudi težav ne bi smelo biti. Jaz ti močno želim, da čimdlje ostaneta 2v1, čeprav ni panike tudi, če bo rojen kake 2-3 tedne prejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede umetnih popadkov je pa takole. Izkušnje so drugačne od poroda do poroda. Ti povem moj primer:
1. porod...14 dni čez rok, nič odprta, brez lastnih popadkov. Zjutraj so mi našibali umetne popadke, rodila po 16. urah.

2. porod...2 dni čez rok, nič odprta, nič lastnih popadkov. Zjutraj so mi našibali umetne, rodila po 4 urah.

Tako da ni pravila in niti ni dokazano, da umetni popadki podaljšujejo porod.

ja sej za tedne se ne sekiram - tm 37-38 teden bi sprozili...to itak so cist ok tedni,
samo zakaj pol vse strasijo kok je blo pri njih hudo pri takem porodu...

IZVIRNO SPOROČILO: tpmc

katrinka me te lahko tolažimo pa se ne boš počutila nič bolje. zdravniki že vedo kdaj je najbolje da rodiš tako, da jim le lepo zaupaj. Stres in vse kar te preti pa ni nič dobro, ne zate še manj pa za otročka. Na porod, tudi če bo čez 4 tedne idi pripravljena. Saj pa velikost ni zdaj neko merilo. Eni se rodijo manjši, drugi spet večji. Tretji težji, četrti lažji, itd. Na koncu vse pridobi in ne bo v zaostanku. Jaz bi res zaupala zdravnikom pa čeprav včasih še tako zgleda da jim ne gre, tebi pa bi vsekakor želela mirne živce in psihočno pripravljenost na porod, seveda pozitivno!

ja sej mas prav,sej jim zaupam - dokaj,mi ne preostane nic drugega
ce nic drugega bom vsaj vedela kdaj bom rodila da loh porihtam varstvo za malo...ironija a ne
skrbi - zal ne gre brez njih...me morijo ze 4 meseceuser posted image

almera
- vsaj ena redkih z dobro izkusnjouser posted image

hvala vsem k ste me potolazile...sem danes zjutraj videla da sm celo paniko zagnala za brez veze samo k me ta moja buca sploh vec ne uboga samo pesimisticno misli, pa si grem na zivce a res me vsakic podre k pridem od dohtarjev...tok vsega da ocitn ne morm vec...najraje bi dala te svoje mozgane na off a v vseh teh letih se nisem nasla gumba za izklopuser posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3724
21.7.2010 8:55:23   
lillchy123
dan user posted image

katrinka user posted image user posted image verjemi, da vem, da se skrbi enostavno ne da kar izklopit, ampak jst si skoz govorim, da to sam škodi moji pikici in da sem tle jst šef in ne moja buča!!! pa za sekiranje je vedno dost časa, če gre kaj narobe, zato se ni treba že  prej. škoda energije in predvsem škodi našim user posted image .  pa nekak gre..
če je pa prehudo, pa se zaprem v kopalnico al pa nekam in se derem ko zverina, dokler mi glas da... pol pa rečem, svojo dozo si dobila, zdej pa dost!!!
sem mela pa jst tole kar priliko natrenirat v življenju user posted image

matr vola, sej to ni res, pa jst sprot pozabljam...user posted image

archie- jst bi te tud obvestila, ampak ne pred septembrom!! user posted image

benika- bravo za pregled in zmeri pozabim vprašat- kako ste zdaj po operaciji?

tinkatonka- super za pregled!

srečanje- jaz bi tud prišla. no, v bistvu bi še moja fanta prišla, če nimate nič proti? Ta mal uživa med otroki, ta velik pa zato, ker je šofer, pa še na tamalga bo pazil, da lahko jaz čvekam user posted image Ampak sem rekla, da najprej vprašam za dovoljenje...

tannya- uf, upam, da tole uspeš poštimat s hrano...

dojenje- nama je kar šlo, dokler se niso začeli pregledi in preiskave. pol pa po cele dneve v bolnicah čepet- zmanjkalo mleka pri 4,5 mesecihuser posted image jaz pravim, da glavno, da daš otroku vedeti, da ga imaš rad. kaj pa je, je pa čisto vseeno, samo da je sit.

moj pregled včeraj- stanje MV nespreemnljivo, kontrola čez 4 tedne.

grem zdaj neki pojest

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?