Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 9:55:58
|
|
|
|
bambinca
|
jst sem se zmenila za Dianatal in ga grm zdaj iskat...če ga ne bom potrebovala, ga bom samo vrnila
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 9:58:28
|
|
|
|
archie
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambinca jst sem se zmenila za Dianatal in ga grm zdaj iskat...če ga ne bom potrebovala, ga bom samo vrnila ooooo, super!!! Kje ga bos pa dobila?
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 10:09:32
|
|
|
|
bambinca
|
uporabljam veze iz foha
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 12:26:35
|
|
|
|
tinkatonka
|
Hej, jaz sem iz pregleda. Dete obrnjeno na glavi , ocenjena teža 2132g (hehe kok natančno, a ne), po meritvah kaže na PDP 31. avgusta. Glede na to, da imam po zadnji M rok 27.8, po NS in morfologiji pa 5.9. je ta 31. avgust ravno zlata sredina in še datum, ki sem si ga izbrala za rodit pred dnevi (če se spomnite mojega posta ). Aja pa pozabila sem jo spomnit na začetku pregleda, da nočem vedt spola in ga vseeno ni povedala . Uf mi je kr odleglo. Sem se pa pozanimala tudi če je popkovina kej ovita, oz. al sploh strašijo mame s tem, da je ovita, ker oni to vidijo na UZ-ju. No rekla je, da prvič staršev s tem ne strašijo, ker ovita popkovina ni indikacija za CR, ker se veliko otrok rodijo s tem pa je vse OK, da pa pri meni vidi da ni ovita in naj me ne skrbi. Uf sem tono lažja, mam namreč skoz v mislih zalostno zgodbo svoje znanke, ki je v 39 tednu izgubila svojega fantka ravno zaradi tega. Zredila sem se za 5kg v vsej , pritisk prenizek (navodilo, da več pijem), v urinu pa cukr, tak da moram jutri ponovit "vajo". Ampak sem res za zajtrk pila en fajn močan benko, tak da je lahko tudi od tega. Sem pa dobila tudi vse napotnice (za reševalca in za porodnišnico) in seveda vse izvide. za seznam: Naslednji pregled in CTG: 11.8. in nato naslednji spet 20.8. Na naslednjem pregledu imam tudi samoplačniški bris za Streptokok B (baje pride 40€). Pa kri spet dam za toxo in Hepatitis. Zdaj pa kuham piščančjo rižotko z bučkami in se mi že cedijo sline. Popoldne pa najbrž po voziček, so ga končno dobili. Lp Tina
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 20.7.2010 12:37:48 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 13:08:59
|
|
|
|
bambinca
|
super pregled jaz sem danes dala še enkrat vodo in upam, da tretjič bo pa ok...bomo vidli jutri; in Dianatal imam
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 13:10:26
|
|
|
|
bambinca
|
ej, če bi se katera šla v četrtek ali petek zjutraj malo namakat, se nam z mulci lahko pridruži
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 13:21:32
|
|
|
|
bambinca
|
Zdaj pa kuham piščančjo rižotko z bučkami in se mi že cedijo sline. Popoldne pa najbrž po voziček, so ga končno dobili. Lp Tina mi bomo pa danes zelenjavno juho in cmoke
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 13:23:34
|
|
|
|
bambinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka dobro jutro ja res je - ti seznami so dobra orientacija in ti dajo obcutek da imas doma vse,vsekakor je kako stvar vec met fajn ne premalo,ampak to ne mislim kake drage stvari, jaz sem prvic ful hotla meti kos za plenice da ne bo smrdelo po bajti,pa hb nisem kupila ker bi stran vrgla denar - nasa je bila skoz samo dojena in je kakala na ene 10 dni - takrat seveda za 10 dni skupaj, torej vmes tko ni bilo smrdecih plenick,tisto sem pa nesla direkt v smetnjak...pa je bilo...tko je bilo seveda pri meni, ene brez kosa ne morejo ker imajo drugacne okoliscine...pa se za kak predmet bi se naslo ali ga res rabimo... se spomnim moje potovalke za p - kot da grem za 14 dni not - obupno prevec notri, tokrat bolje vem in gre samo nahrbtnik z mano...hehe evo, kako so si mulčki različni...moj ta mali je na 2 uri in seveda sem veselo polnila košek za plenice je pa bil res požrešen in še zdaj je
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 14:27:24
|
|
|
|
bambinca
|
...pa še moje vprašanje babici iz Kr P. in njen odgovor: Pričakujem tretjega otroka. Razlika med prvima porodoma je bila 6 let, zdaj bo 1 leto. Pri prvem in drugem sem imela težave z materničnim vratom, ki se ni mehčal, kljub močnim popadkom jakosti 160, 170... Ali lahko to pričakujem tudi tokrat? Hvala!!! Odgovor: Da bi omehčali maternični vrat in mišice medeničnega dna, pijte od dopolnjenega 36. tedna nosečnosti čaj malinovih listov (eno skodelico 3- krat na dan, brez sladkorja). Pripravite ga takole: prevreto vodo prelijete z eno žličko čaja, stoji naj 5 minut, ga precedite in ga, mlačnega, pijete po požirkih. S tem se vzpostavi boljša prebava, ki tudi vpliva na kontrakcije maternice. Uživajte tudi laneno seme, eno žličko na dan v jogurtu, nato pijte dovolj vode, ker v nasprotnem primeru laneno seme zapira. Laneno seme pomaga tudi pri mehčanju materničnega ustja. Mislite pozitivno!
< Sporočilo je popravil bambinca -- 20.7.2010 14:28:39 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 17:07:56
|
|
|
|
sanje2
|
hay! pregled mimo, 31 teden, mali je težak 1,5 kg, vse ustreza tednom, izvidi urina so pa končno vredi. sem bila ful vesela da sem ga spet videla. dobila sem napotnico za tokso in HBS in še nekaj piše ne znam prebrat, in kaj to pomeni? dobila sem še napotnico za porod in ctg. aja srčeka je tudi poslšala in lepo bije. NASLEDNJI PREGLED: 10.8. in verjetno tudi ultrazvok. aja v 4 tednih sem se zredila za 1,3 kg
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 17:14:21
|
|
|
|
Klemcy
|
Mariborčanke, če si boste priskrbele ta čaj malinovih listov, lahko povem, da se ga da kupit v lekarni Lah. Sem klicala tja in vprašala, če ga imajo. Jaz ga grem iskat kar zdaj, ker se itak peljeva mimo, ker greva na MŠ. Joj kak mi ni zdaj tam za sedet 2 uri. No mogoče bo pa zanimivo kot zadnjič... upam!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 17:33:16
|
|
|
|
sanje2
|
hej, tiste ki ste že rodile in ste že hodile v MŠ, kaj zaj tudi hodite?????
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 17:49:29
|
|
|
|
NiNiBo
|
archie jaz imam rok priblizno tako kot ti in mi je na CSD rekla, da ni prepozno ce urejam sredi avgusta. Tako, da ni panike in pomoje ti ni potrebno urejati ze sedaj. Moja sestra se je iz istih razlogov, kot ti malo naredila neumno in prisla kar nekaj casa kasneje, pa ji tudi niso tezili. Lepo je rekla, da je ocitno narobe razumela kdaj mora priti in je potem tudi imela upostevano ta visjo placo iz zadnjega meseca. Glede poroda pa zmenjeno, bova skupaj potiskali jaz v Lj. ti v Kranju izabelina jaz grem na MS takrat seznam meni se vse skupaj zdi malo prevec in bom kupila samo tisto, kar nujno rabim-kar pomeni, da bom seznam totalno oklestila. Npr. kaksen kos za plenice jaz ne bom kupovala, termomoter za vodo lahko uporabim istega kot za dojencka etc., bom pa s pripravo zacela v zacetku septembra. za opravljenje preglede danes. Ker je bil mojemu odpovedam let zjutraj iz Bruslju, sem cel dan sama, ker sem izkoristila za spanje-kolk je pasal . Sedaj bom pa malo likala, potem pa grem na obisk h kolegu s faksa in ce bo mojemu uspelo priti na letalo zvecer letim pa se na Brnik. Jutri pa nas prvi pregled pri G, se ze tako zelo veselim-morda pa vidiva naso strucko!! Je pa nase dete od vceraj ko je moj dragi odsel prav mirno v trebuscku, no mogoce pa le pogresa papita, tako kot mami. En lep vecer!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 19:11:41
|
|
|
|
benika
|
Tudi jaz sem imela danes pregled. Voda in kri bp, imela sem tudi ctg, tudi ta še nič ne kaže. Punči je pridna, lepo in močno brca, skratka pregled čisto po Jusu Za seznamček pa še: - 29.7. UZ - 30.7. posvetovalnica - 3.8. APN
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 19:12:29
|
|
|
|
NiNiBo
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala2001 Ste videle to?! http://bibaleze.si/clanek/rubrika/dojencek/kravje-mleko-zdravo-za-novorojencke.html Potem pa vedi kako in kaj.... Raziskava je seveda zanimiva, predvsem za znanost. Za splosno uporabo pa bolj malo, kajti prednosti maminega mleka so veliko vecje, kot ena prednost hranjenja s kravjim mlekom-torej zmanjsanje pojavnost alregije. Zavedati se je potrebno, da se alergija na kravje mleko ne pojavi pri vseh otrocih, ce se pa ze imamo pa danes alt_ernative, kot so sojino ali pa rizevo mleko. Clanek zna malo zavesti, kajti izpostavi samo eno prednost hranjenja z kravjim mlekom. Ne postavi pa izsledke raziskave v primerjavo z maminim mlekom. Le ta ima veliko vec prednosti, kot kravje mleko. Kot vir informacij: What to expect-the first year, Heidi Murkoff et al., Brigh from the start, Jill Stamm&Paula Spencer Punce cez nase mleko ga pac ni, tu se vam ni treba ozirat na znanost, ker nas je narava ustvarila tako, da lahko ponudimo najvec kar lahko. Pa se en lep citat enega znanstvenika Oliver Wendell Holmes, ki ni prodajal buc in je misli z trezno glavo: "A pair of substantial mammary glands has the advantage over two hemispheres of the most learned professor''s brain in the art of compunding a nutritious fluid for infants"
< Sporočilo je popravil NiNiBo -- 20.7.2010 19:19:16 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 19:39:11
|
|
|
|
mala2001
|
Mi smo itak 100% za dojenje in nardimo vse da 100% steče.... Sem pa js gor zrasla na domačem kravjem in mi tud nič ni....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 19:53:26
|
|
|
|
bambinca
|
ja, dojenje že, ampak ne moreš vedet, a bo sploh zalaufalo...
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 20:07:45
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambinca ja, dojenje že, ampak ne moreš vedet, a bo sploh zalaufalo... Se čisto strinjam. Nismo vse mame polne mleka in najdemo se tudi takšne, ki nismo dojile. In tole zagovarjanje dojenja na vsak način je zame neumnost in psihiranje mamic. Pri nas ni bil dojen ne prvi in ne drugi. Benjamin zaradi moje izgube mleka po 14. dneh, Jakob pač zaradi prirojene napake, ki mu ni omogočala dojenja. Pri Manji se bom sicer potrudila, ampak če ne bo šlo, se svet ne bo podrl. In premalokrat se hude zagovornice dojenja ne zavedajo, kakšno škodo in slabo vest lahko povzročijo s svojim zagovarjanjem.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 20:11:30
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika IZVIRNO SPOROČILO: bambinca ja, dojenje že, ampak ne moreš vedet, a bo sploh zalaufalo... Se čisto strinjam. Nismo vse mame polne mleka in najdemo se tudi takšne, ki nismo dojile. In tole zagovarjanje dojenja na vsak način je zame neumnost in psihiranje mamic. Pri nas ni bil dojen ne prvi in ne drugi. Benjamin zaradi moje izgube mleka po 14. dneh, Jakob pač zaradi prirojene napake, ki mu ni omogočala dojenja. Pri Manji se bom sicer potrudila, ampak če ne bo šlo, se svet ne bo podrl. In premalokrat se hude zagovornice dojenja ne zavedajo, kakšno škodo in slabo vest lahko povzročijo s svojim zagovarjanjem. se podpišem pod beniko. Jaz tud nisem dojila, pa ne ker ne bi hotela, ampak ker mi je zaradi Anejevih začetnih težav in moje sekirancije zmanjkalo mleka. Sem se počutila kot najslabša mama na tem svetu, ravno zaradi tega, ker te psihirajo s tem dojenjem. Seveda sem si tudi jaz želela dojit, a Anej je kljub adaptiranemu mleku normalno razvit otrok, nič več ali manj bolan, kot tisti ki so bili dojeni po leto ali več. Sem pa rekla, da bom zdaj v drugo dosti bolj sitna v P, ker meni so že tam dojenje "zafurali", zdaj bom pa bolj "tečna" mama.
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 20.7.2010 20:12:35 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 20:12:21
|
|
|
|
tannya
|
Hej, hej punce Danes sem pa kar malo žalostna . Sem si prvi dan merila sladkor in so bile vse vrednosti čez 7...pa sem jedla čisto tako kot moram. Po zelenjavni juhi sem imela cukr 7.1...Verjetno bom morala nazaj do zdravnice. Jutri grem končno na CSD urejat stvari, pa še malo na potep okoli. Tinkatonka: super za pregled. Le glej, da boš 31.8. rodila . Moja sestra ima na ta dan RD in je prav luštna . Tejči: za seznam sem pozabila povedat: pregled pri G imam 6.8. Lepo bodite, Tanja
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 20:13:02
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tannya Tinkatonka: super za pregled. Le glej, da boš 31.8. rodila . Moja sestra ima na ta dan RD in je prav luštna . žal ti glede cukra in diete ne morem pomagati, a upam, da se ti čimprej uredi. Jaz grem pa jutri ravno zaradi cukra v urinu spet dat vodo. Upam, da bo vse OK. Grem pa kr z A., ker nimam varstva .
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 20.7.2010 20:14:12 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 20:13:23
|
|
|
|
sanje2
|
no o dojenju, meni ni zlavfalo, zato zaj močno upam da bo ta bolj zaiterisiran za hrano, da bo bolj jedel, oz. vlekel itd,... z mojo punco še imam zaj probleme z hrano pa je 5 let stara. ona je raje lačna ko sita smo pa mi tudi domače kravje jedli pa ni bilo problema, in verjetno ga zaj tudi ne bi bilo. sem pa moji miji dala alpsko mleko z dodatkom, ko še ni bila stara 4 mesece, pa je tudi vredi - razlog je pa bil da ni hotela jest ne abtamila ne hipa,.....in zdi se mi brezveze da moraš kupovat to drago umetno mleko do ne vem katerega meseca če lahk je že ono mleko. zaj sem pa mal zabluzila
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 20:15:07
|
|
|
|
nadka30
|
punce vem da je že bilo govora o tem ampak enostavno sem zgrešila katera se je javila da bo sporočala kdaj bo katera rodila oz. kateri moram sporočit da bom dobila njeno telefonsko. Mislim da sem tako zakomplicirala da še sam ne vem kaj bi rada
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 20.7.2010 20:19:02
|
|
|
|
benika
|
Danes sem pa kar malo žalostnauser posted image . Sem si prvi dan merila sladkor in so bile vse vrednosti čez 7...pa sem jedla čisto tako kot moram. Po zelenjavni juhi sem imela cukr 7.1...Verjetno bom morala nazaj do zdravnice. Kaj pa je bilo v zelenjavni juhi? Sol, vegeta, mogoče moka za zgostitev? Pri dieti za sladkorno bolezen se zagovarja čimmanj predelane hrane. To pomeni, da se krompir le skuha, pa še to v olupku, zelenjava naj bo čimmanj začinjena, meso popečeno na čimmanj maščobe, pa še to le piščanec in govedina, občasno ribice. Nekaj je moralo biti v tvojih obrokih, da ti tako dvigne sladkor. Mogoče, če se ti da, napiši, kaj si danes jedla, pa bova predebatirali kako in kaj.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?