pipika 13
|
Pozdrav Evo, končno se da malo dihat. Vročino smo mi blažili z bazenčkom in s kopanjem na naši prelepi Kolpi. Ko smo šli 1., sem mislila, da bo jokal, ker je za pregreto telo iz avtomobila šok - premrzla (26 stopinj), pa ni nič kompliciral, smo ga počasi močili in na koncu je tako čofotal, da so ga vsi gledali. On bi kar plaval. Dopust: Ker smo ugotovili, da res uživa v vodi in da se ne boji, tudi če se mu zmoči obraz, smo ta teden rezervirali dopust na morju v Strunjanu (avgusta). Je že katera bila v Strunjanu? Drugače pa, tudi mi imamo vročinske izpuščaje, pa ponoči se nonstop zbujamo, zaradi vročine. Naš David je mali bajsek in verjamem, da mu je še bolj vroče. Ta vikend se je ponoči zbujal na vsako uro, kar tako se je zbudil in se drla, niti ni bil lačen, iskal je dudo, pa crkljanje, pa premetaval se je nonstop. Očitno prevroče. GH: zelenjavo jemo skoraj vso, od mesa puran, piščanec in teletina, od žit, riževi in koruzni kosmiči, zdaj pa smo doblili od pediatrinje zeleno luč na gluten in tako je zdaj že 2x cuzal in se igral s skorjo od kruha. Od sadja jemo vse, obožuje pa najbolj večerno riževo kašo z okusom banane. Sploh ne folgam filat žličk v usta, ker če sem prepočasna, se vmes dere. Obožuje tudi sladoled. Ven moli jezček in čaka, da mu pritisnem gor kornet, hehe Dojimo se še vedno, največ zjutraj in ponoči, pa pred spanjem. Mleka imam še dovolj. Če želi, ga dojim tudi pred vsakim dnevnim spanjem. Trenutno imamo 3 obroke goste grane, zdaj bom uvedla še žitno- sadno malico. POje količinsko vsakič malce več. Pijemo Hippov instant čaj, baje je že malce sladkan, spije ga pa približno 1, 5 dcl Imeli smo 2 ceplnjenje in pregled. Za seznam: David ima 9360 kg in 71 cm pri 6, mesecih in 1 teden starosti, Velik fant in živ so rekle dohtarca in sestre. Nič ni pri cepljenju jokal, samo popoldne je bil mace siten. Zobki: Imamo že 1 teden 2 zobka spodaj, ki sta prikukala naenkrat. Sploh se ni pretirano slinil in sploh ni bil kaj preveč tečen. Mislim, da je zaradi vročine bolj tečen. POtepanja: Ta vidknd smo se malce potepali po Sloveniji s taščo, da bi ji malo popestrili dneve in žalost. Bili smo v MOzirskem gaju in v LOgarski dolini. Šli smo peš do slapa Rinke in David je užival, ker je bilo sveže, ker ni bilo vroče, ker je spet videl vodo itd. Očitno bo ta naš fant, vodni fantek Motorika telesa: še vedno se ne zna obrniti iz hrbta na trebuh, za pasenje kravic je prelen, se mu ne da, tudi obrniti se mu ne da. Raje čaka in sitnari, da ga bo kdo drug obrnil. Zato pa skoraj že sam sedi. V pol ure sedenja, se mogoče 2x prevrne. Zelo je naprdoval v 1 tednu. Če ga primemo za roke, se odrine na noge. Tudi ko ga držimo se postavlja na noge. Torej sedenje in stane da, obračanje ne. Sem to omenila pediatrinji, pa je rekla, da naj ga pri stanju malce bremzamo, da pa ni panike, ker eni otroci uberejo drugačen vrstni red. Jaz: Danes grem pa k dohtarju po izvide ščitnice, ker mi očitno ne dela prav. Še vedno ne gre dol nobena kila, ne jem preveč, mi tudi v tej vročini ne paše in .... , očtino mi ščitnica spet slabo dela, bodo videli, če bo treba dozo tablet povečat. Imam pa tudi zamašeno uho, že 4 dan, nič ne boli, samo zamašeno je in mi gre na živce. Zdaj pa sem pod ušesom opazila, da imam neko bulico in panika!!!!!!!!!!!!!!!! Mogoče samo zamašena lojnica. Sem pa na tem ušesu pred 15 leti imela že operacijo. Tako da.........nič dobrega zame. Glavno, da je mali ok. Vsem čestitke za obmesečnice, za zobke, za napredek, Beebee in Metulji pa za nosečnost. Mi bomo počakali vsaj še par mesecev, po nasvetu ginekologinje, zaradi carskega reza. Mejte se in se nadihajte svežega zraka, dokler spet ne pride vročina.