|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
16.7.2010 14:24:56   
*nivea
ojla

umiram od vročineuser posted image

hvala bogu taja kar okej spi, jo kar zmantra ta vročina. klime nimamo, se hladimo z ventilatorjemuser posted image drugače bi znoreli, znan...

ponoči smo meli nevihto, toče nej blo, samo deževalo je. pa malo se je ohladilo, a kaj če je zdaj spet tak vrouuče user posted image

nevem če san fasivala neko trebušno virozo al kaj,sam ponoči me je začela mrzlica tresti.. te pa še trebuh me tak bolel, da sem kar bruhala. po tistem je blo okej, al zaj se tudi ne počutim ravno bleščeče. mi je ravno soseda rekla, da njo isto mantra... user posted image

taja spije ogromno količine vode al pa čaja. nonstop bi pila..
kasneje se gremo malo kopat, uživa v velkem bazenu. le zakaj sem ji sploh malega kupila? user posted image

toliko

držte se v tem vremenu

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3501
16.7.2010 14:34:23   
METULJ1
hoj

včer mela 1. pregled. Naši novi pikici že veselo bije srček. Noseča sem 7t5d.

Sicer se pa kuhamo v vročini. Moj bo drug teden naroču klimo. Vem, da bo morda že prepozno pa vseeno. Tole je ubijalsko.

Naša bi tud skoz pila. Popije do 0,5l tekočine na dan. Pa zgleda, da bomo dobil spet nove zobke. Ja ni kej, vse naenkrat.

Pozdravčki vse pa da vam ne bi bilo prevroče

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 3502
16.7.2010 14:49:35   
ROmama
Oj, naj se še jaz javim, poleg tega, da je s temi našimi bebicami čedalje manj časa za viset na netu, nam še ta nagaja. Serviserja smo iemli že trikrat in pojma nima, zakaj pade linija, menjuje neke konektorje, pa modeme,... Danes za enkrat še ni crknil, bomo videli.

Drugače pa se je naša Eica začela kotaliti na vse strani, posledično je pred dvema dnevoma možu padla iz postelje, na srečo ni bilo nič narobe. Sedi še ne, za kako sekundo mogoče, toliko, da smo eno slikico posneli. Na kolena tudi gre in dvigne ritko, roke pa so še vedno na tleh, bo že ugotovila, kako gre.

Še vedno ji ne paše nič jesti, se kar mučiva, pije tudi bolj tako tako. Še najblj pije, če ji dam piti iz steklenega kozarčka.

Za srečanje je absolutno prevroče, včeraj sem se sicre dobila s cimro iz porodnišnice, pa mi je bilo ptem kar žal, ker je bila v avtu res huda vročina in sva bile kljub klimi obe morki.

Zdaj sta pa prišla moja fanta domov, grem kosilo dokončat, špinača, jajačka in pire krompir, bom to tudi Emici dala za poizkusit.

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 3503
16.7.2010 15:12:42   
Lenč.i
Mi se tudi hladimo v hiši pri 26stuser posted image . Zunaj sem namontirala solarni tuš, zdaj je pa tako vroča voda, da ni za uporabo. Bomo vodo uporabili za bazenčekuser posted image .
Včeraj sva bili pri  FT. Čeprav se še ne preobrača, jo je pohvalil. Močna je dovolj, le še pogruntat mora, kako se je treba zavrtet na trebuščka. Še malo pa bo. Jo še vedno tretiramo za korigirano starost 5 mesecev.   Naučil nas je vaje za sedenje. Nič drugega. Bili sva pa tam po najhujši vročini (ob 1h)- uh obe švicali. Sem mislila, da bo bolj navdušena nad pijačo, zdaj pa še mojega mleka nočeuser posted image . Ponoči jo kar dvignem, vsaj v spanju nekaj popije. Sok s prekuhano vodo pa po žlički. Kakšen sok naj ji dam, da bo rada pilauser posted image  Pesin dvomim, da ji bo všeč - bom vseeno poskusila.
Super Metulji1 za nov srček - oh, lepo se je tega spominjat.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 3504
16.7.2010 19:38:39   
Zibka
Vroče, vroče, vroče...

Naša Klara je pa danes prečofotala popoldanski pol urni spanec in je zdajle zaspala med guganjem zunaj user posted image  Kolk je bla kjutkana user posted image  In zdaj spi v svoji posteljici naprej...upam, da ve, da je to zdaj že nočno spanje in se ne bo po pol urce začela veselo smejatuser posted image

Evangeli, ko omenjaš proseno kašo, ovsene kosmiče, pšenični zdrob- a to so kake bejbi variante ali kar občina živila (ta za odrasle)? Koliko časa pa namakaš kosmiče, pa suho sadje prej namočiš? Za kosilo pa praviš zelenjava z žitaricami- kaj pa to misliš? Mi sedaj jemo 3 obroke:
-zahjtrk: dojenje
-dopoldanska malica: sadna kašica (ker smo začele z zelenjavo, imamo od sadja zaenkrat samo jabolko in hruške)
-kosilo: zelenjavna kašica, včasih s krompirjem, včasih kar kombinacija večih zelenjavic
-malica: riževa kašica
-večerja: dojenje
Pa dojenje še vmes..

Od kdaj naprej se pa lahko je skuta? Pa z meskom še tudi nismo začeli- kaj je zdej najprej piščaec ali zteletina? Mah, vsak po svoje... A ribe so pa od 6. meseca naprej, a nispo ble prej celo od enga leta al kako? Ja, vsak teden so nove raziskave narejene invsak teden je nova doktrina na udaru user posted image user posted image

Ali ima katera stolček za v tuš kabino? Jaz razmišljam, da bi mogla nekaj kupit, ker naša dama bi samo še sedela in potem je sama ne morem držat da sedi, pa tuširat pa milit, pa se še igrat zraven.

Danes smo bile na nevrofizioterapiji (smo jo dobile zaradi tistega delanja mosta): in je ocenila zdravnica, da naša pupa sedi in lovi ravnotežje za 8-9 mesečnega otroka, da obrača se še pa pač ne (tu je kake 2 meseca zadaj), ampak ni alarmantno, ker napreduje, sam s svojim vrstnim redom. Tako da so nam potem pokazali vaje in to je to do naslednjič. Tko fajn je blo, da sem pomislila, da bi blo dobro da bi take pravilne vaje, igranje pokazali vsem mamicam po rojstvu...bi velik nepravilnosti že kurativno odpravli.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3505
16.7.2010 22:53:01   
dreamz
Ciao punce!user posted image

Ma ste opazile kako je nenormalno vroče te dni?user posted image
Hvala bogu imamo klimo in tako se da vsaj živet in spat!!!
Saj sploh ni za it ven.user posted image  Mi gremo le do kakega trgovskega centra ali pa popoldne na plažo lih se namočit v morje, ki je obupno toplo, baje 29 stopinj, tako da se sploh ne ohladiš. Okoli osmih pa gresta itak spat, tako da se niti zvečer ne moremo it ven sprehajat.

Komaj čakam drug teden, da gremo na počitnice, pol pa upam, da dobim avgusta za en teden kak apartma v Bohinju, da gremo z mojimi se malo ohladit.user posted image  
Tiste, ki hodite v Bohinj, kam greste, v apartma??

Včeraj smo dobili še 4. zobek in končno spet bolj normalno spimouser posted image

BeeBee, še enkrat čestitke in želim ti res vse najlepše, od čudovite nosečnosti do prekrasnega dojenčka!!user posted image

Uživajte, kar je v tej vročini res bolj težkouser posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 3506
17.7.2010 21:01:15   
evangelie
Zibka, jaz mu dajem običajna žita, torej tista, ki jih jemo tudi mi. Edino riževo in proseno kašico sem na začetku kupila od Holle (brez dodanega mleka), tako da nameravam to porabiti, potem pa tudi tukaj na običajno obliko. Ovsene kosmiče pa zakuham v vroči vodi in počakam kakšno uro, dve, da se napijejo vode. Suho sadje  pokuham zraven tistega, kar je na meniju. V bistvu ne počnem nič posebnega, ampak pripravljam precej podobno, kot bi za sebe (z nekaterimi omejitvami, seveda)
Zelenjavi dodajam žitarice, kot so kus kus, polnovreden riž, zdrob, dala mu bom še ajdovo kašo, kvinojo itd. Mu pa tudi jaz mešam različne vrste zelenjave, že kuhani dodam tudi nekaj olja (otroško olje od Holle). Od mesa sva poskusila piščančka, će bi imela zajčka, bi začela verjetno kar s tem. Jedel pa je že tudi skuto in jogurt (dodano sadnim kašicam)
Kot rečeno, zaenkrat nam lavfa super in lepo in rad je.

Lp

P.s. Zibka, čestitke za 7!user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 3507
17.7.2010 21:03:45   
evangelie
Tiste, ki hodite v Bohinj, kam greste, v apartma??
IZVIRNO SPOROČILO: dreamz

mi smo bili pred 2 mesecema v tem apartmaju: http://www.apartmajizupancic.si/Slo/Apartmaji.html

Je na ful idilični lokaciji, pa nam so za 20 eur /dan spustili ceno...

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 3508
18.7.2010 11:51:09   
Puffy
Dan, končno malo dežja in ohladitve user posted image  Smo bili 2 dni ta teden kar doma...ni bilo za hodit ven po 36-37° user posted image  Včeraj smo mogli it po Aptamil in ko smo prišli s sprehoda, se mi je kar vrtelo od vročine. Slabo jo prenašam in Kaja se mi zdi da tudi.

Drugače spimo še zmeri ne user posted image  Sem brala nekje na RR da je ves tisti nepojasnjen jok ponoči mogoče zaradi psihičnega razvoja dojenčka. Drugega ji res ne fali...boh ve.

Metulj kako lepo user posted image  user posted image  Kdaj imaš rok? Jaz bi takoj mela še enga, ma nimamo placa, ker živimo v xxs stanovanju.

Alarm...se vidimo

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 3509
18.7.2010 15:12:17   
taipai
ola bejbe!
Po dolgem času spet mal počvekat, pol pa na dopust. To rundo gremo v hribe, septembra, ko pa ne bo več tako vroče, pa na morje.
Drugače smo ok, zdej HB ni več vroče, da se mal ohladimo. Ni blo za zdržat! Drgac mam ful rada sonce, vročino, sam ta teden je blo pa preveč!! Pa živimo zraven vode, skoz po mal pihlja, ampak zj ni blo tut V od vetra ne. ponoč smo mel 27 v sob, sploh se ni nc shladil. dons je pa supr user posted image

GH: dons sva jedla domaco rdeco peso z vrta ( ful sladka, ful njam!) in domačega piščančka; dopoldan pa hruške- tut navdušen. Morm potrkat, da imam kar jedca doma, čeprav redi se pa ful ne tok, sam raste user posted image sva mela ta teden kontrolo teže (je rekla dr. da se je mal premal zredu v 1m; oz.ne tolk, kokr piše v razpredelnici user posted image , ampak je zanc vidla, da je živahen, rdečeličn otrok, nasmejan in je vrjetn prsla do tega, da nima smisla it po teh razpredelnicah in grafih in nau več komplicirala user posted image . Ja kaj, smo pa v 2h mescih podvojili porodno t. Ok, dost jamranja.
Evangelie, kok se je Vitan zredu, da se je tvoji P zdel mal mal?

Za pit mu dnevno nardim kompot, ki ga spije kr precej (samo sadje,brez cukra). Drgac se pa po večini še dojiva. Se oziram čist po njem, obrokov niti ne tehtam, ampak poje, kokr mu paše.
Kakako zdej tut vsak dan, včasih smo že na "klobasah", včasih malo mešano :)

Sedimo še ne; ga niti ne posedam. Ko se bo sam, bo pripravljen, ga ne mislim forsirat. Jeva tut v naročju, tko da..

gluten: kok kej uvajate živila, ki vsebujejo gluten? Mi se še mal držimo nazaj, počasi bomo začel.

Še vedno imamo brezzobi nasmeh, bo, ko bo:) še vsak jih je dobu user posted image (moj user posted image šele pri 1letu)

Dons je začel ful čebljat; ba-ba-ba; va-va-va; ta-ta-ta; pravi moj, nič čudnega, to ma pa po mamic user posted image

Jutri gremo na dopust, se že ful veselim:)

grem še do konca spakirat+prat zadnjo žehto, potem pa ven, na SVEŽ zrak :)

lp

aja: kaj pa stročji fižol tut lahko?

Puffy: tut js bi še eno malo štručko že mela, sam mam isti problem, k ti; xxs stanovanje, bo treba mal počakat, da začneva delat na vrh:S

< Sporočilo je popravil taipai -- 18.7.2010 15:16:33 >

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 3510
19.7.2010 7:52:41   
marusi
dobro jutro! kavico častim

bababa: naš je tudi začel govoritiuser posted image user posted image user posted image

hrana: mi smo že na mesku. začeli smo s teletino, ker sva bila ravno pri sestrični, ki ima 2 tedna starejšega od našega, pa je njen mali jedel teletino z blitvo in krompirjem, pa sem mu dala malo. sicer je pa v.d. tašča nabavila 10 domačih piščancev in to jemo. ko smo bili v alpah je pa papal že ragu iz teletine (z nami, samo brez soli). pa ribico, pa rumenjak...  sicer ima pa raje meso ali ribo z zelenjavo kot sajdje s piškotki. če naš česa ne mara. mudam žličko kisle smetane noter, pa vse pojeuser posted image user posted image . pa skutko ima tudi rad in navadni jogurt. se kremži, ampak vse poje. smo ugotovili, da ve, da mi jemo in hoče tudi on. zdaj jemo skupaj.

evangelie: kako se obnesejo očala???? si jih kupila? pa kakšne kosmiče kupuješ?

gluten: jaz  mu dajem glutenske piškote, pa kuskus. makaronov pa ne upam - čeprav baje lahko ne glede na to, da imajo cel jajček noter...

gibanje: sedeti še vedno ne zna. se je pa začel že kobacati. mu uspe kakšne tri korake narediti... potem pa nadaljuje s svojim metanjem na zobeuser posted image user posted image

uživajte v malo hladnejših dneh!

LPMM

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 3511
19.7.2010 11:29:48   
pipika 13
Pozdrav

Evo, končno se da malo dihat. Vročino smo mi blažili z bazenčkom in s kopanjem na naši prelepi Kolpi. Ko smo šli 1., sem mislila, da bo jokal, ker je za pregreto telo iz avtomobila šok - premrzla (26 stopinj), pa ni nič kompliciral, smo ga počasi močili in na koncu je tako čofotal, da so ga vsi gledali. On bi kar plaval.
Dopust: Ker smo ugotovili, da res uživa v vodi in da se ne boji, tudi  če se mu zmoči obraz, smo ta teden rezervirali dopust na morju v Strunjanu (avgusta). Je že katera bila v Strunjanu?

Drugače pa, tudi mi imamo vročinske izpuščaje, pa ponoči se nonstop zbujamo, zaradi vročine. Naš David je mali bajsek in verjamem, da mu je še bolj vroče. Ta vikend se je ponoči zbujal na vsako uro, kar tako se je zbudil in se drla, niti ni bil lačen, iskal je dudo, pa crkljanje, pa premetaval se je nonstop. Očitno prevroče.user posted image

GH: zelenjavo jemo skoraj vso, od mesa puran, piščanec in teletina, od žit, riževi in koruzni kosmiči, zdaj pa smo doblili od pediatrinje zeleno luč na gluten in tako je zdaj že 2x cuzal in se igral s skorjo od kruha.

Od sadja jemo vse, obožuje pa najbolj večerno riževo kašo z okusom banane. Sploh ne folgam filat žličk v usta, ker če sem prepočasna, se vmes dere.user posted image

Obožuje tudi sladoled. Ven moli jezček in čaka, da mu pritisnem gor kornet, hehe

Dojimo se še vedno, največ zjutraj in ponoči, pa pred spanjem. Mleka imam še dovolj. Če želi, ga dojim tudi pred vsakim dnevnim spanjem.
Trenutno imamo 3 obroke goste grane, zdaj bom uvedla še žitno- sadno malico.

POje količinsko vsakič malce več. Pijemo Hippov instant čaj, baje je že malce sladkan, spije ga pa približno 1, 5 dcl

Imeli smo 2 ceplnjenje in pregled. Za seznam: David ima 9360 kg in 71 cm pri 6, mesecih in 1 teden starosti, Velik fant in živ so rekle dohtarca in sestre. Nič ni pri cepljenju jokal, samo popoldne je bil mace siten.

Zobki: Imamo že 1 teden 2 zobka spodaj, ki sta prikukala naenkrat. Sploh se ni pretirano slinil in sploh ni bil kaj preveč tečen. Mislim, da je zaradi vročine bolj tečen.

POtepanja: Ta vidknd smo se malce potepali po Sloveniji s taščo, da bi ji malo popestrili dneve in žalost. Bili smo v MOzirskem gaju in v LOgarski dolini. Šli smo peš do slapa Rinke in David je užival, ker je bilo sveže, ker ni bilo vroče, ker je spet videl vodo itd. Očitno bo ta naš fant, vodni fantekuser posted image

Motorika telesa:
še vedno se ne zna obrniti iz hrbta na trebuh, za pasenje kravic je prelen, se mu ne da, tudi  obrniti se mu ne da. Raje čaka in sitnari, da ga bo kdo drug obrnil. Zato pa skoraj že sam sedi. V pol ure sedenja, se mogoče 2x prevrne. Zelo je naprdoval v 1 tednu. Če ga primemo za roke, se odrine na noge. Tudi ko ga držimo se postavlja na noge. Torej sedenje in stane da, obračanje ne. Sem to omenila pediatrinji, pa je rekla, da naj ga pri stanju malce bremzamo, da pa ni panike, ker eni otroci uberejo drugačen vrstni red. user posted image

Jaz: Danes grem pa k dohtarju po izvide ščitnice, ker mi očitno ne dela prav. Še vedno ne gre dol nobena kila, ne jem preveč, mi tudi v tej vročini ne paše in ....user posted image , očtino mi ščitnica spet slabo dela, bodo videli, če bo treba dozo tablet povečat. Imam pa tudi zamašeno uho, že 4 dan, nič ne boli, samo zamašeno je in mi gre na živce. Zdaj pa sem pod ušesom opazila, da imam neko bulico in panika!!!!!!!!!!!!!!!! Mogoče samo zamašena lojnica. Sem pa na tem ušesu pred 15 leti imela že operacijo. Tako da.........nič dobrega zame. Glavno, da je mali ok.

Vsem čestitke za obmesečnice, za zobke, za napredek, Beebee in Metulji pa za nosečnost. Mi bomo počakali vsaj še par mesecev, po nasvetu ginekologinje, zaradi carskega reza.

Mejte se in se nadihajte svežega zraka, dokler spet ne pride vročina.user posted image

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3512
19.7.2010 11:47:25   
*nivea

IZVIRNO SPOROČILO: pipika 13

ponoči se nonstop zbujamo, zaradi vročine. Naš David je mali bajsek in verjamem, da mu je še bolj vroče. Ta vikend se je ponoči zbujal na vsako uro, kar tako se je zbudil in se drla, niti ni bil lačen, iskal je dudo, pa crkljanje, pa premetaval se je nonstop. Očitno prevroče.user posted image

oh, kako mi je to znanouser posted image komaj zaspim, pa se že zbudi, pa samo za dudo al malo čajeka. pa takoj zaspi, jaz se pa mučim s spanjem, pa uspem zaspati, pa mi je ona že spet auf user posted image

drugače uživamo, sploh včeraj je blo okej,ko ni blo tak vroče. sicer pa gremo nasl. ponedeljek na morje in verjemte mi, komaj čakam user posted image user posted image user posted image

uživajte

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 3513
19.7.2010 11:49:45   
*nivea
sem pozabla, ja zobeki nas tudi spet mantrajo. sedaj zgornje enkice. sitna je zelo. nič ji ne paše, potem je še ta vročina zraven. tak da je zelo tečna...
zgornje enke so res kriza pri njej.. driska jo mantra, pa vročina.. upam, da pokukajo čimprej na plano

sicer pa čestitke vsem za prve in druge ter vse naslednje zobeke user posted image user posted image user posted image , za obračanje, sedenje, pa za obmesečnice user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 3514
19.7.2010 13:02:30   
natasa28
Mi pa smo bili za vikend na morju, v soboto je bilo 40 st. groza, morje 30, včeraj pa  zrak prijetnih 30  morje pa prav osvežujoče. Je pa Danaja uživala v morju 300 na uro, v soboto ko je bila taka mlakuža, včeraj pa 1 še 2 pa ni htela več vo vodo. Jo pa imamo kar v Fredovem obroču samo brez naramnic, enkrat v eno smer drugič v drugo smer obrnjeno, vglavnem čofota kot velika. Prav na dopust pa gremo v začetku avgusta, najverjetneje Vodice, upam da ne bo take vročine.
Pa dež bi tud že lahko nujno bil, samo za MB še za cel teden nič ne kaže pa temp. spet do 35.st. Groza.
Je pa tamala tudi že 2x dol s postelje naHB na ovčjo kožo štrbunknila, pa sem se jaz bolj vstrašla kot ona, ki se je čez 2 min. že veselo smejala. Je ni več same na čem višjem za pustit.. Ima pa prav posebno tehniko premikanja: kombinacija plezanja in kobaljenje v vse smeri, vmes se malo zmantra pa odrema 1 kitico pol pa dalje.
Sem pa ji tudi že sedež nabavila od Romerja (eclipse), so imeli lanske modele znižane, tak da je prišel skupaj z oporo za glavo 185 eur, se pa da zlo fajn naklone spreminjat, bomo na dopust verjetno kar že z njim šli, se mi zdi da v jajčki bolj švica.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 3515
20.7.2010 12:41:46   
ShopGirl
Živjo punce,

Danes je pa prav prijetno vreme, ane? Nč vroče user posted image  Prav paše. Sem hotela s Kajo v ZOO pa sem prestavila na jutri, če ne bo oblačno tako kot danes. Ne bi hotla da naju kak dež ujame...tok blizu spet ni do ZOO-ja.

Šla sem kupit blitvo, da ji jo danes pripravim za kosilo... In sicer blitva s pirejem - njami, bom še zase nardila. Kupila sem še proseno kašo in pa kvinojo, upam da ji bo všeč. Ajdovo kašo je danes probala in je celo pojedla par žlicuser posted image  Noter sem ji vmešala še mal brokolija.
Drugač ma pa zelo rada korenček in jabolko, pa vse od sadja. Zelenjavo mi mal štrajka... Bom vztrajala dalje, se bo že navadla.
Mam pa nek strah pred uvajanjem glutena, pa sploh ne vem zakaj, ker ni glih velik možnosti da bi blo loh pri Kaji kaj narobeuser posted image  Še katera?
Mlečnih izdelkov tut še ne dajem...z mesom in ribami bom počasi začela, mogoče naslednji teden. Odlašamuser posted image

Kupit ji morm stolček, razmišljam da bi ji kupila TripTrap - a ga mogoče katera ima? Mal me skrbi da še ni dovolj stara za tak stolček in da bi bolj prišel kakšen mehkejši v poštev. Ker mi je ena mamica rekla da je to šele za eno leto stare otrokeuser posted image

Drugač smo bli pa za vikend na Pokljuki in v Bohinju - je blo tkoo dobr. Na Pokljuki super klima, nič vroče, tak lep sprehod smo meli pa pomalicali na travi...še mal borovnic nabrali (full jih je), in se šli ohladit v Bohinj. Jezero sploh ni mrzlo, smo šli vsi v vodo, s Kajo vreduser posted image  Ljudi je blo pa took velik da smo kar dolgo iskali prostor, v senčki je blo pa itak vse zasedeno. Ampak nekak smo najdli prostor tut za nasuser posted image

Metullj1, kok lepo da si na UZ-ju že vidla srček od pikice... waaw. Lepo nosečnost ti želim!

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 3516
20.7.2010 12:43:05   
ShopGirl
http://www.pingpong-online.de/osc/product_info.php?cPath=484_487&products_id=3734

Na tej strani imajo ugodne cene za avtosedeže Britax. Poštnina je baje 10 eur.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3517
20.7.2010 12:57:06   
pipika 13
Shopgirl

- glede glutena - baje se lahko začne po dopolnjenem 6. mesecu, jaz sem začela s skorjo kruha

Glede dopusta na morju me zanima:

- kakšne izkušnje imate s Fredovim obročem??? Ne vem, al naj ga kupim al ne. V Kolpi se kopamo brez, ga držimo mi.

Glede mlečnih izdelkov:

- kdaj se lahko uvajajo skutke, jogurti, kisla smetana????
- kateri jogurt, ali skuto uvajate?

Zadnjič sem delala cvetačno juho in preden sem dala noter kislo smetano, sem odvzela ven za Davida. To sem povedala pediatrinji in je rekla, da sem prav naredila, ker je kisla smetana fejst mastna in da naš David ne potrebuje dodatnih maščob, ker ga je dovolj skupaj. PO drugi strani pa mi je ena mamica rekla, da ko kuha velikokrat daje v otroško hrano po žličko kisle smetane. No, njen fantek ravno ni podhranjen, je kar fejst debel, bolj kot naš David, ki proti njemu sploh ni debel.user posted image

Ali hrano otrokom solite? Kdaj lahko sol?
Zadnjič sem iz domače goveje juhce pred zakuho odvzela malce juhe, ki je bila slana in zamešača skupaj z bučkami in krompirjem, ki niso bili slani. Torej je bilo vse skupaj rahlo slano.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3518
20.7.2010 13:14:02   
Puffy

Glede mlečnih izdelkov:

- kdaj se lahko uvajajo skutke, jogurti, kisla smetana????
- kateri jogurt, ali skuto uvajate?

Ali hrano otrokom solite? Kdaj lahko sol?

Jaz sem že začela malo solit vse zelenjave in mineštre kar ji dajem za jest.

Skute (Fruchtzwerg in od MU) je tudi že kar dosti časa, jogurt sem ji pa prvič dala prejšnji teden (navadnega in jagodnega). In danes ji bom verjetno kar zmešala malo marelic v navaden jogurt, ker drugače jih ne mara najbolj.

Joj toplo...Tle v kuhinji mam verjetno enih 30° (kuham in pa računalnik greje za po*piiiip*).

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 3519
20.7.2010 13:42:11   
ShopGirl
Evo mam narjeno blitvo s krompirjem za Kajo...njami. Sem dala še mal česna noter. Jst sm ji zadnjič po nasvetu prijateljice, mal solila, res sam pikico in je full rajši jedla. Je bil pa pire krompir s cvetačo.
Aja, drugač je sol odsvetovana do 12m (čeprav če gre otrok z 11m v vrtec dobi normalno soljeno kosilo), tko da mislm da mal soli pa spet ne more škode narest.
Ja, sej vem da bi gluten že komot lahko uvajala glede na njeno starost, sam kr neki odlašam. Čudna smuser posted image

Jst bom namest fruchzwergov (čeprav so zlo njami, da ne bo pomoteuser posted image ), rajš začela z navadno MU skuto pa ji noter vmešala sveže sadje. Še prej pa bom začela z jogurtom...pa da vidmo kako bo.

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 3520
20.7.2010 15:39:32   
dreamz
Ciao!

Pri nas je ohladitev trajala 1 dan. Danes je spet takoo vročee in sonce žge. Še malo pa bom mogla spet prižgat klimo. Samo morje je pa res dobro ohladilo, full je mrzlo zdaj, ni za dat otroke not.

Evangelie: Hvala za info. Ta apartma je res v idilični lokaciji!! Nekaj takega iščem, ampak ta je premajhen. Oba skupaj pa sta preveč. Škoda.

Triptrap: je res za bolj velike, ampak a nimajo tudi nek vložek-blazino za dat not za mlajše??
Shopgirl: Najboljši stolček je Antilop iz Ikejeuser posted image
Pa tista internet stran, ki si prilepila, Pingpong.de... tuki na ringaraji jo ene full kritizirajo, da niso resni, da ni ok pri njih kupovat...slabe izkušnje. Preberi na otrok-otroška oprema.
Pipika 13: Ma ta fredov obroč... nevem meni ni všeč, preden ga namontiraš, pa še to bolj težko sama, je tamali že živčen. Imam še enega rumenega, ki ima hlačke vmes in ga raje tam not dam. Pa tudi s tvojo p. se strinjam... brez veze dodajat smetance k hrani, ker to samo redi in prekrije pravi okus hrane. Jaz mojemu raje ne dajem, ker je tudi bolj zalitko.

Mlečni izdelki: jaz mu dajem samo navadne jogurte, skutke in riccotto, pa še to pomožnosti kupim bio. Not zmiksam razno sadje in ima strašno rad. Sadnih zadev pa mu še ne bom dala, ker tisto so not samo arome in dodatki. Dokler mi rad je tako bolj naravno, mu raje to ponujam.
Sol: meni je zadnjič p. rekla, da ne razume zakaj pravijo, da ni ok solit za dojenčka, ker v bistvu nič ne škodi, saj ne pretiravamo. Je rekla naj malemu kar solim kot običajno za nas (ker itak zelo malo solim ponavadi), saj bo kmalu jedel skupaj z nami.

Grem se odpravit, ker grem v Lucijo gledat  tenis Slovenia open brez otrok user posted image  malo odklopa user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3521
20.7.2010 15:43:49   
dreamz
Pa še touser posted image

Naš user posted image je že nekaj tednov delal Bababa... da je potegnil mojo pozornost... In jaz sem mu vedno razlagala, da jaz sem ma-ma, ma-ma... In zdej tudi on včasih reče ma-ma-ma-mauser posted image  Full lepo je slišat, pa čeprav on še ne ve čisto kaj čeblja user posted image
Moj prviuser posted image  je pa full časa govoril ta-ta-ta-ta (je bil tata veseluser posted image )... ma-ma pa šele kasneje.

Ciaouser posted image

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 3522
20.7.2010 16:35:26   
d4rj4.84
pipika 13, lahko ti jaz posodim fredov obroč za tist tedn ali pa samo tolk da ga sprobaš da vidiš kako funkcionira. mi ga namontiramo tako, da fredov obroč dam na tla na brisačo in potem malega gor.

moram se pohvalit, da smo tudi mi dobili zobke. najprej enega in čez 2 dni drugega.

tudi mi damo v hrano par zrnec soli. jemo tudi skuto (2x na teden), 1x na teden rumenjak in 1x na teden meso.

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 3523
20.7.2010 19:10:08   
tulpika
prejšnji teden je bila patronažna pri moji kolegici in ta ji je rekla, da imajo nove smernice glede uvajanja GH user posted image . Vsakih 14 dni kaj novega user posted image ...jaz delam kar po občutku.
No, uvajalo naj bi se vse nekoliko prej, ker ni bilo toliko alergij kot so predvidevali da bi jih bilo, če se prične z uvajanjem hrane kasneje.
Za sol ji je rekla, da ne ve kje mame to poberemo, da otrok ne sme jesti slano in da jim moramo sploh zdaj poleti, ko full švicajo hrano soliti.
Jaz mu solim (ne pretiravam), ker tist nesoljen brokoli tud jaz ne bi jedla user posted image .

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 3524
20.7.2010 20:21:54   
evangelie
Ojla!

Evo, mi smo s kratkega planinskega dopusta...kot vsak dopust je bil tudi naš občutno prekratek (ampak ta je bil res, samo 2 dniuser posted image ). Ampak čeprav je bilo kratko, je bilo pa toliko bolj sladkouser posted image Naš fantek je stestiral svoj nahrbtnik (in pri tem neizmerno uživaluser posted image , juhuhu) in prvič prespal v šotoru...Ja, lepo je bilouser posted image

Taipai  - Vitan se je takrat zredil le za 340 g v dobrem mesecu. Je pa glede na tiste tabele imel težo ves čas malo pod povprečjem, višino pa malo nad povprečjem. Ampak se tudi jaz ne sekiram, meni je še bolj všeč, da ni debel - kot rečeno, pa se je zdaj kar ojačal, odkar tako pridno papauser posted image

gluten
- jaz nisem nič komplicirala, sem mu kar kmalu dala (mislim, da je bil prvi kus kus)

čebljanje . tudi mi izumljamo vsak dan nove zlogeuser posted image be-be, va-va ipd. Ful so smešni, a ne?user posted image

marusi - očal noče imet, si jih v trenutku potegne doluser posted image glede na to, da je trenutno tako tudi s klobučkom, upam, da je to le faza...Ovsene kosmiče imava kar iste - včasih kupim hoferjeve polnozrnate, včasih čisto navadne - odvisno kdaj mi jih zmanjka in v kateri trgovini se to spomnemuser posted image

Fredov obro
č -mi ga imamo, sicer na morju še nismo bili, se pa gremo včasih kopat v bazen. Naša izkušnja je taka, da se zaenkrat še bolje počuti v naročju (čeprav sem videla nekatere enako stare dojenčke, ki so bili v obroču zelo zadovoljni), ampak ta obroč je za ful dolgo,mislim, da do 3 leta, tako da slej kot prej vam bo prišel prav. Pa v navodilih so vaje za učenje plavanja, ko je otrok malo večji.

Soljenje hrane
- tudi jaz mu čisto malo solim

Gibanje
- obračanje in kotaljenje, vrtenje okoli osi na trebuščku....

Najljubša zabava - vstajanjeuser posted image

Stanje zobk - še vedno 0user posted image

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?