Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 20:43:51
|
|
|
|
sonček33
|
Khurde, kako me lahko tako grdo prehitiš po desni
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 20:45:18
|
|
|
|
sonček33
|
ne. medu še ne. mandlje je jedla v torti - marcipanove figurice lešnike v piškotih, ki jih je ati nepazljivo pustil na peči od oreškov pa je jedla indijske, ta teden prvič. jih je od mene pri zajtrku nafehtala in so ji kar všeč. pol pa kakšna semena. nora je na bučnice, pa laneno je jedla v tisti julin žemlji, ki jih imajo v mercatorju. ostalo pa še ne... bom počasi, itak sem še šele zdaj tok opogumila, da ji upam dat kaj takega v roke Ja, sej jaz tudi še nisem...pa bi zdaj počasi do vstopa v vrtec..da ne bo potem kakšna panika, ker mene resno skrbi, predvsem še, ker ima nečak hudo alrgijo na arašide, nečakinja pa na skoraj vse
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 20:48:04
|
|
|
|
Ploha
|
evo mene...sam sej vas preberem na hitro...sam naj ne bi sedela, pol pa če ne sedim, se pa hitro naveličam, noge me bolijo.,.. pijem čaj iz malonovih listov...čakam na film --> soba za paniko.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 20:48:25
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica Vprašanje za VSE: a vaši mulčki sploh kej jedo te dni? naš sam sladoled, paradajz, pa zvečer kaj lahkega. nekak skos po malem nekaj melje. zjutraj še poje kosmiče + jogurt, pol nekaj sadja, najraje suho in jabolka, pol je pa že skor konc... za kosilo bolj malo, edino če ji ne dam mrzlih zadev, npr. mrzle makarone s paradižnikom al pa bučke z jogurtom... pa rižev vafelj... kak kos sira... sladoled... zvečer pa tut (mrzel) mlečni riž, jogurt s kruhom, skuto... skor nič kuhanega/toplega... sej še men nič ne paše... zjutraj sadje, pozno popoldne solata, vmes pa litri vode
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 20:49:21
|
|
|
|
Ploha
|
med sem ji ponudla na kruhu namazan, pa je ven plunla...
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 20:51:55
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Khurde, kako me lahko tako grdo prehitiš po desni uf, sonček, ja, to s temi alergijami, še posebej, če so v družini, je kriza pa v vrtcu res vse živo jedo... sem v našem lokalnem videla, da imajo dojenčki, ne sam predšolski, tudi krvavice na meniju aja. mene tudi pivo čaka. mi je ravno radlerja prinesel
< Sporočilo je popravil khurde -- 17.7.2010 20:52:38 >
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 20:57:08
|
|
|
|
sonček33
|
zvezdica, L. je skoz in skoz...res...vse...danes je še jogurt, ki ga ni že ohohoh časa... no, pa danes še ...3x170ml mleka, kos kruha z maslom in marmelado, pečen krompir+bučke+ful stročjegain korenja+piščanec, ful lubenice, 2 suhi figi, bobi palčke, jogurt.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:01:16
|
|
|
|
Zvezdica
|
uf, sonček, ja, to s temi alergijami, še posebej, če so v družini, je kriza user posted image pa v vrtcu res vse živo jedo... sem v našem lokalnem videla, da imajo dojenčki, ne sam predšolski, tudi krvavice na meniju user posted image holi šit, a kr to al kaj? ma dej? pri nas ne jagod, ne oreščkov, nič ni na meniju. Res imamo fajn jedilnike. sonči, fajn smo, hvala:)kako ste vi?
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:03:19
|
|
|
|
sonček33
|
khurde, krvavice...eh ja...marsikaj jedo ja ...a veš, da jaz pa sploh ne vem, kaj jedo pri nas, pa mami dela v vrtcu ... zvezdica, hvala, tudi mi smo ok
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:08:43
|
|
|
|
Zvezdica
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 zvezdica, L. je skoz in skoz...res...vse...danes je še jogurt, ki ga ni že ohohoh časa... no, pa danes še ...3x170ml mleka, kos kruha z maslom in marmelado, pečen krompir+bučke+ful stročjegain korenja+piščanec, ful lubenice, 2 suhi figi, bobi palčke, jogurt. kolk sem se nasmejala , a vse to je jedel. Našmali se zbudi,popije kak kozarec vode, potem banano lai marelico, potem je sladold, vsaj 3x, vmes malo oz kosilo kaka žlička juhice, obvezno krožnik sveže zelenjave(paradižnik +kumara), proti večeru jajček, aja, pa jogurt vmes in to je to.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:10:55
|
|
|
|
sonček33
|
potem je sladold no, tega sem pa pozabla napisat ma zvezdica, pa saj potem P. ne poje tako malo ... surovo kumaro ima pa tudi lOvrek rad
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:18:13
|
|
|
|
khurde
|
ma, jaz sem mal spremljala jedilnike, pa še zmer jih, ker imamo dva vrtca - privat s koncesijo in "občinskega" in me je zanimala razlika... pa je neki kar je bilo, v prid privat vrtca, zdej se je pa zmanjšala sta skor na istem s prehrano. krvavice, poli salama, hrenovke, ribji brodet... pa ene trikrat tedensko govedina/teletina ne ravno pogosto puran ali piščanec, enkrat na dva tedna... in mogoče, da je en dan brez mesa oz. vsaj kosilo je brez, običajno imajo za zajtrk pol kaj mesnega... ne vem, meni se zdi to mal too much, ne sam to, kok mesa je na jedilniku, ampak tudi vrste mesa
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:20:17
|
|
|
|
Ulla80
|
dojenčki, ne sam predšolski, tudi krvavice na meniju eh, pa krvavice so super!! proti hrenovkam, juham iz vrečk, instant pirekrompirju itd. so krvavice milina pa še otroc jih majo ful radi pridem nazaj
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:21:20
|
|
|
|
sonček33
|
ja, kuhrde, meso je tok enostavno ...a razumeš..najalžje je iz mesa nekaj nardit
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:23:34
|
|
|
|
Ploha
|
aj ste tečne mame...nč vam ni prou.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:24:43
|
|
|
|
Zvezdica
|
ma zvezdica, pa saj potem P. ne poje tako malo ... surovo kumaro ima pa tudi lOvrek rad ja men se pa zdi, ker vsega le po malo, on je pa tak jedec Verjetno vročina nardi svoje, pomembno je da je sadje in zelenjavo. Tega pa nikoli ne zavrne.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:29:06
|
|
|
|
sonček33
|
aj ste tečne mame...nč vam ni prou. plohca, dej nas mal nakur, da bomo bolš
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:32:14
|
|
|
|
Ploha
|
sonček: ne booom...da se namo skregale sam res so krvavice čiiist kul...čeprou tud kšna hrenovka sm pa ke jim ne bo "ritk predrla" joooj ka sem bla eni sestri v P antipatična, al pa sam zato, ker sem se odgovarjala...in je potem meni zaukazala da pojem apaurin, sosedi ki je imela isto terapijo pa ni blo treba
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:33:28
|
|
|
|
Ulla80
|
evo, nazaj sm mogla it sladoled nadevat pri nas v vrtcu je zdej prec boljš s prehrano. zdej so eno osebo zaposlil kao, k sestavlja jedilnike, kaj pa vem kaj je po profesiji točno, ma nima veze, to počne. in jedilniki so fajn. prej so bli nonstop ene hrenovke, pa posebne, pa nonstop juhe iz vrečk, paštete, ocvrto, pomfri itd. zdej tega ni več, tko da če jedilnik pogledaš je super. pester, meso trikrat tedensko, enkrat ribe, enkrat nič mesa, včasih tud dvakrat. sam je pa drug problem - kuharsko osebje one koke k so že 30 let v kuhnji in jih ne premakneš. ker ona na jedilnik uvrsti krompirjevo juho, verjetno nima v mislih one iz vrečke pa kocke vsepovsod itd. ne znajo drgač kuhat. ampak zdej je ne mlad šef kao, pa bomo vidl če bo kej boljš
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:34:11
|
|
|
|
sonček33
|
joooj ka sem bla eni sestri v P antipatična, al pa sam zato, ker sem se odgovarjala... kaj si ji povedala
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:35:03
|
|
|
|
Ulla80
|
sam res so krvavice čiiist kul. ma ja, krvavica je fajn so same fajn stvari notri, nobenga šita
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:35:24
|
|
|
|
sonček33
|
ulla, maš prov ...problem je v kuharcah ...
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:38:30
|
|
|
|
Zvezdica
|
oj ka sem bla eni sestri v P antipatična, al pa sam zato, ker sem se odgovarjala...in je potem meni zaukazala da pojem apaurin, sosedi ki je imela isto terapijo pa ni blo treba user posted image user posted image user posted image apaurin?!???!?
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:43:25
|
|
|
|
Zvezdica
|
prej so bli nonstop ene hrenovke, pa posebne, pa nonstop juhe iz vrečk, paštete, ocvrto, pomfri itd. z pri nas tega ni, nikoli. (vsaj v jaslih ne). čist nobenga šita od zgoraj naštetega. Potem ko so večji imajo hrenovke, ampak 1x mesečno, poli pa nikoli. Čudn to res, kake razlike.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.7.2010 21:46:37
|
|
|
|
Ploha
|
mah...dajo ti obliž na trebuh za mehčanje maternice, ta pa povzroča glavobol, tko da sm še lekadol, pa neke rumene za pomiritev srca, ker kao po tem srce razbija ful, pa še apaurine za pomiritev. Ker tud ko greš na obrat dobiš direkt v žilo apaurin... sem se najedla teh arcnij za naprej pa za nazaj... ampak fora je bla da sme v četrtek prašala popoldansko sestro kaj naj pojem...pa mi je sama z roko prestavla tabletko apaurina, da je ne rabim in jo je dala za zutri...pol pa pride dopoldanska sestra, in mi reče (glih telefonirala sm) naj začnem poslušat, ker kao učer nism pa da nau spet narobe...to me je pa razp*** ker sem za vsako tableto posebej šla prašat...pa ji rečem, ja kaj morm, če pa vsaka drugač pove...pol sm ji pa očitno pritisk vzignla...pa sva ena čez drugo mal govorle...mah brez veze.. pa še pol ko je dr. ji rekla, naj mi odpustnco napiše pa čakam pr vratih in je bla raz*** da mi ni treba čakat pri vratih kot en polcaj jaooo...sem ji hotla rečt, sej že grem, me ne vidte več (upam)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?