|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
15.7.2010 20:11:38   
Lara73
moja spi že od začetka  svoji sobi. Sem pa bila prvi mesec jaz v njeni, ker ma dodatno posteljo, pa en mesec je bila ona v mojo postelji, potem pa sama. Je pa soba takoj zraven pa vrata so tudi odprta, ni nobene panike.

malo sem brala knjigo, ki so jo pred enim letom podarjali v KR P. in tam so tudi neke drugačne smernice glede uvajanja GH. Velja pa eno: postopoma.

Kahlica in jabolko: no to še ni na meniju. Drugače pa user posted image user posted image user posted image . mi nismo še tako "zreli" se mi zdi.

za DM sem se prijavila, pa sem dobila na dom samo knjižico bonov popusti...

uf kok je vroče....

punsha: a je bilo luštno na Bledu?

Jada: hvala, ker si pogledala. Zdaj sem šla pač novega kupit. Marička kok so pa dragi tile klobučki!

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 4201
15.7.2010 20:31:16   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

pa si se prijavila za nosečnice al za starše? ker moreš se vsako posebej...sam tak za info user posted image
ker za nosečnice res dobiš samo bone s popusti, za starše pa isto dobiš bone s popusti pa še posebej bon za plenice user posted image

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4202
15.7.2010 20:53:03   
vaney
Zunaj je glih za umret vroče...

Mi smo popoldne preživeli na Kolpi (zimska, fulllllll je topla, za nekatere že preveč), doma zalaufali klimo na 26 stopinj in ko smo prišli ob 19h domov, sem skoraj zmrznilauser posted image zdaj pa več nočem venuser posted image

GH; Daša poje vse, kar ji dam...ne dam ji pa vsak dan

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4203
15.7.2010 21:09:13   
Tinca Malinca
Blagor tistim, ki se imate kje namakat user posted image , jaz se k tamali v bazenček že ne bom štulila, ima že itak preveč dela s svojimi rokicami in nogicami.

Projekt borovnice in banana je uspel, najprej se je sicer nekaj kremžila, potem pa njamsi hamsi in je pojedla 50 g in s prebavo ni bilo nobenih težav. Jutri nadaljujemo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 4204
15.7.2010 21:09:23   
punsha
Ojla,
mater ste klepetulje user posted image . Sem kdaj malo manj za računalnikom, se pa kar nabere. Potem pa berem, pa bi morala kar sproti pisati, sicer vse pozabim, kar sem mislila komentirat. No sedaj spet ne vem user posted image

Ja eni ste pa res hitri no - tole s sedenjem in kahlico user posted image . So si otroci tako različni, eni prej, drugi kasneje, ampak enkrat bodo prav vsi ane user posted image Pri nas še ne sedi čisto sam. Sicer napreduje, fizioterapija kar pomaga, ampak sam pa res še ne. In ga niti ne posedam preveč. Vedno je naslonjen name. Bo že sedel, ko bo temu dozorel in pravim, da otrok mora vedno sam priti do tega. Tako sem proti temu, da bi ga zalagali z blazinami, da bi lahko sedel in proti temu, da bi ga postavljali na noge. Treba mu je le pomagati in sicer na ta način, da mu ponudimo stabilno oporo. No tako tudi kahlica pride na vrsto, ko bo čisto samostonjo sedel.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4205
15.7.2010 21:16:20   
punsha
Sva pa bila danes spet na Bledu. Ooo, kako je bilo fletno. Lepo v senčki, pa še jaz sem šla celo enkrat malo zaplavat. Pa voda je res topla. Ponavadi lezem lepo počasi v vodo, danes pa res ni bilo problema. Prav pasalo je. Jutri gremo pa v Avstrijo, grem vejkat user posted image . Zadnjič ko smo šli v Poreč, je samo možek vejkal, jutri bom pa samo jaz, se je on nekaj vrezal v prst v službi in je dobil 4 šive, tak da ne bo mogel. No se bom pa jaz navozila, komaj čakam user posted image

In pa super za vse, ki lepo napredujete z uvajanjem GH user posted image user posted image user posted image
Pri nas gre sadje brez težav. Z zelenjavo je pa bolj tako. Pa imava bolj problem s tem, kdaj jesti. Enej je na 2 uri in na 2 uri gre tudi spat in potem je tako težko najti pravi trenutek. Ali je preveč lačen že in ni šans da bi jedel po žlički, takrat je nujno pri meni, ali pa spi. Kaj pa vem, sploh nama ne uspe najti ptavega ritma s hranjenjemuser posted image .

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4206
15.7.2010 22:37:45   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

pa si se prijavila za nosečnice al za starše? ker moreš se vsako posebej...sam tak za info user posted image
ker za nosečnice res dobiš samo bone s popusti, za starše pa isto dobiš bone s popusti pa še posebej bon za plenice user posted image

bljak...pojma nimam user posted image , verjetno uno za nosečnice....

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4207
15.7.2010 22:56:09   
valentinčica30
Vidim, da je  uvajanje GH glava tema. Jaz sem mnenja ,da je najboljše da vsak po svoje. No Zimska če boš že v BK primigala pa bi se lahko vse belokranjke na kup dale in šle na en kofe. Vaney javljam se za ponedeljek.

Vidim da ste vsi lepo zrastliuser posted image user posted image user posted image user posted image  in počasi bo naš postal lahkokategornikuser posted image user posted image user posted image .

Kljub vročini uživajte, če ni nič boljšega pa skočte pod hladen tuš.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4208
16.7.2010 7:05:10   
zvesta
jutro..

nič vas nisem brala včeraj, ker imam v stanovanju prevriče, računalnik ga pa še dodatno greje, tako d aimam ugasnjenega... meni gre na jok zaradi te vročine...

ni za kaj, punce... druga runda DVD-jev gre pa danes na pot.... :)

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 4209
16.7.2010 8:16:32   
MATEJKA_

izpolni za starše... dobiš pol vsakih nekaj mesecev bone s popusti in 1x bon za brezplačne plenice.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4210
16.7.2010 8:20:32   
MATEJKA_
jutro. pri nas je tu noter tud spet grozno vroče - že zdaj 28C, včeraj sem imela skoraj cel dan 30C. sem samo pri miru sedela, pa je teklo z mene, mali pa je tudi švical ko veliki...

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 16.7.2010 8:21:35 >

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4211
16.7.2010 10:13:31   
mucica2
Pozdravček iz Celja!

Vroče mi je že kot ne vem kaj...ne vem kako bomo danes preživeli ta dan, sm vidla da je lahko celo do 40 stopinj, groza....user posted image

Sm pozabla včeraj napisat, sm nabavla stolček za hranjenje od Lemija, in sicer tistega ki je v akciji v šparu, in sicer zelenega user posted image    user posted image user posted image user posted image user posted image

Se pa te dni bolj kot ne držimo kar noter, ker zjutraj preden se tamala zbudi je že fejst vroče, zvečer če gremo kaj ven, če slučajno prej ne zaspi.

Komaj že čakam in prosim ohladitev

< Sporočilo je popravil mucica2 -- 16.7.2010 10:18:31 >

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4212
16.7.2010 12:16:51   
Zofy
Dizaster!! Našo Julijo je včeraj tako ožgala vetrnica (vsaj mislim, da je vetrnica), da danes sploh ne more na nogo stopituser posted image user posted image
tako, da kati81, če hodiš plavat na one kamenčke pri Delfinu (že proti Simonovem zalivu) se pazi. Jaz ne grem več tja, ker je že mene lani opeklo, samo ne toliko. In samo ko pomislim, da je 1m stran v fredovem obroču plaval Matej, mi kar slabo rata....

user posted image

Še prva pomoč:

Morske vetrnice imajo dobro razvite organe za ožiganje ali pikanje, ki zlahka prebodejo kožo.

Ožigi nekaterih meduz so zelo nevarni, strup portugalske meduze je lahko usoden.

Ti organi so zgoščeni zlasti na lovkah ali tipalkah in vsaka lovka lahko kožo ožge s tisoči drobnih žel, ki se izpraznijo dotiki. Resnost poškodbe je odvisna od vrste živali. Na splošno je posledica ožiga (dotika) droben privzdignjen izpuščaj, razvrščen v vrstah, okolica ožiga pa je včasih pordela.

Bolečina je lahko huda in praviloma jo spremlja srbenje. Izpuščaj se lahko spremeni v mehurje, ki se napolnijo z gnojem in nato počijo. Drugi simptomi so:

* še šibkost,
* slabost,
* glavobol,
* bolečine v mišicah in krči,
* izcedek iz oči in nosu,
* močno znojenje,
* spremembe hitrosti utripa in
* bolečina v prsnem košu, ki je močnejša med dihanjem.

Za zdravljenje poškodb zaradi dotika ožigalkarjev so v rabi številne metode, vendar pri večini poškodb zadošča že, da jih dobro očistimo. V nekaterih delih sveta nanašajo na ožgano mesto amoniak ali kis. Ponekod si lajšajo bolečine tudi:

* s papainom (ki razgrajuje beljakovine),
* z jedilno sodo,
* borovo kislino,
* limoninim ali s figovim sokom,
* alkoholom in
* s številnimi drugimi snovmi.

Če vas oplazi ožigalkar:

1. Prizadeto mesto izperite z morsko vodo - NE s svežo tekočo!
2. Ostanke lovk odstranite s pinceto ali z roko, ki ste jo zavili v rokavico.
3. Prizadeto mesto za 30 minut namočite v raztopino kisa in vode v razmerju pol pol.
4. Rano potresite s soljo ali jedilno soljo in nato prašek previdno postrgajte z nožem.
5. Rano ponovno namočite v kisovo raztopino.
6. Prizadeto mesto namažite z mazilom, ki vsebuje kombinacijo antihistaminika, analgetika in kortikosteroida.

Huda reakcija na dotik ožigalkarjev lahko zahteva tudi zdravljenje s kisikom ali drug način vzdrževanja dihanja.

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4213
16.7.2010 12:17:44   
Zofy
In ja, naj prosim kdo naroči ohladitev user posted image

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4214
16.7.2010 12:43:44   
Lara73
joj Zofy, zdaj me malo manj mika it na morje....

user posted image user posted image user posted image da se hiro pozdravite.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4215
16.7.2010 12:59:01   
mucica2

user posted image user posted image user posted image da se hiro pozdravite.

tudi jaz user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4216
16.7.2010 13:16:37   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Dizaster!! Našo Julijo je včeraj tako ožgala vetrnica (vsaj mislim, da je vetrnica), da danes sploh ne more na nogo stopituser posted image user posted image
tako, da kati81, če hodiš plavat na one kamenčke pri Delfinu (že proti Simonovem zalivu) se pazi. Jaz ne grem več tja, ker je že mene lani opeklo, samo ne toliko. In samo ko pomislim, da je 1m stran v fredovem obroču plaval Matej, mi kar slabo rata....

user posted image

O, katastrofa!!! user posted image user posted image user posted image za Julijo!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4217
16.7.2010 13:19:27   
Lara73
morm povedat: moja tašča ne more spat. In je zjutraj ob 6:30 začela s slikopleskarsko lopatico (špohtelj po domače) drgnila po tlakovcih! Je treba mah spucat... Ok razumem, da je potem vroče. Smo se pa že zminilo, da bomo spucali s štrajfixom. Pa na novo pesek pomedli med tlakovce. aaaaaaaaaaaa, ko bi mo po možganih praskala. ker je vrače so še okna odprta... Sem rekla mojmu, da če ne pripelje hitro mašine, bom poiskala fračo! Pa da vidimo...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4218
16.7.2010 13:21:09   
Tinca Malinca

morm povedat: moja tašča ne more spat. In je zjutraj ob 6:30 začela s slikopleskarsko lopatico (špohtelj po domače) drgnila po tlakovcih! Je treba mah spucat... Ok razumem, da je potem vroče. Smo se pa že zminilo, da bomo spucali s štrajfixom. Pa na novo pesek pomedli med tlakovce. aaaaaaaaaaaa, ko bi mo po možganih praskala. ker je vrače so še okna odprta... Sem rekla mojmu, da če ne pripelje hitro mašine, bom poiskala fračo! Pa da vidimo...

No, pa še user posted image user posted image user posted image za tvoje živce user posted image . Tašče so pač tašče.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4219
16.7.2010 13:25:18   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

No, pa še user posted image user posted image user posted image za tvoje živce user posted image . Tašče so pač tašče.

Ja najboljše so hladne user posted image user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4220
16.7.2010 13:31:59   
Jada82

Jest sem se za oboje prijavila, pa sem za oboje samo bone dobila user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4221
16.7.2010 13:33:37   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Jest sem se za oboje prijavila, pa sem za oboje samo bone dobila user posted image

ja pol pa jih kr kontaktiraj pa vprašaj, jst sem se ena dva tedna nazaj prijavla in sm dobila tud bon za plenice

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4222
16.7.2010 13:39:58   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

user posted image

Še prva pomoč:

Morske vetrnice imajo dobro razvite organe za ožiganje ali pikanje, ki zlahka prebodejo kožo.

Ožigi nekaterih meduz so zelo nevarni, strup portugalske meduze je lahko usoden.

Ti organi so zgoščeni zlasti na lovkah ali tipalkah in vsaka lovka lahko kožo ožge s tisoči drobnih žel, ki se izpraznijo dotiki. Resnost poškodbe je odvisna od vrste živali. Na splošno je posledica ožiga (dotika) droben privzdignjen izpuščaj, razvrščen v vrstah, okolica ožiga pa je včasih pordela.

Bolečina je lahko huda in praviloma jo spremlja srbenje. Izpuščaj se lahko spremeni v mehurje, ki se napolnijo z gnojem in nato počijo. Drugi simptomi so:

* še šibkost,
* slabost,
* glavobol,
* bolečine v mišicah in krči,
* izcedek iz oči in nosu,
* močno znojenje,
* spremembe hitrosti utripa in
* bolečina v prsnem košu, ki je močnejša med dihanjem.

Za zdravljenje poškodb zaradi dotika ožigalkarjev so v rabi številne metode, vendar pri večini poškodb zadošča že, da jih dobro očistimo. V nekaterih delih sveta nanašajo na ožgano mesto amoniak ali kis. Ponekod si lajšajo bolečine tudi:

* s papainom (ki razgrajuje beljakovine),
* z jedilno sodo,
* borovo kislino,
* limoninim ali s figovim sokom,
* alkoholom in
* s številnimi drugimi snovmi.

Če vas oplazi ožigalkar:

1. Prizadeto mesto izperite z morsko vodo - NE s svežo tekočo!
2. Ostanke lovk odstranite s pinceto ali z roko, ki ste jo zavili v rokavico.
3. Prizadeto mesto za 30 minut namočite v raztopino kisa in vode v razmerju pol pol.
4. Rano potresite s soljo ali jedilno soljo in nato prašek previdno postrgajte z nožem.
5. Rano ponovno namočite v kisovo raztopino.
6. Prizadeto mesto namažite z mazilom, ki vsebuje kombinacijo antihistaminika, analgetika in kortikosteroida.

Huda reakcija na dotik ožigalkarjev lahko zahteva tudi zdravljenje s kisikom ali drug način vzdrževanja dihanja.

O madona, kaj takega, a? Človek sploh pomislil ne bi? Da se ne bo zdaj revica bala vode user posted image Upam, da bo vse ok!
Hvala pa tudi za nasvete za zdravljenje, če se zgodi user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4223
16.7.2010 13:41:01   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Podpis user posted image user posted image

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4224
16.7.2010 13:41:58   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

ja pol pa jih kr kontaktiraj pa vprašaj, jst sem se ena dva tedna nazaj prijavla in sm dobila tud bon za plenice

Aja, jest pa že takoj po Izabelinem rojstvu .... mogoče majo zdej drugače ... mah zarad tistih enih plenic ne bom komplicirala ...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Otrok je oživel na maminih prsih
Se spomnite mame, ki je z dotikom oživila svojega sinčka, ko so ga zdravniki po porodu razglasili za mrtvega? Poglejte, ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?