|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
15.7.2010 10:20:59   
Božička09
IZVIRNO SPOROČILO: tpmc

Device so tako... vsako devico ki jo poznam si nekak nisem v najboljših odnosih z njo. Torej bi moja babika mogla bit 23 dni prehitra. Ampak bom odmislila astrologijo in mislila na zdravje pupike - rodi se naj takrat ko bo zdrava popolnoma in pripravljena na zunanji svet :)

patronažna sestra - kdaj pride prvič? en mesec pred rojstvom?

Vsak dan smo bližje user posted image

user posted image user posted image user posted image  Pri nas bova pa dve devički, če mala ne bo zamujala user posted image

Archie, zraven BC v BTC-ju, ali pa nasproti Name v centru, na Čopovi ulici.

Tako, jaz sem s pregleda, vse bp, mala tehta okoli 1.5kg, pridno raste, še vedno je na glavici in bojda bo tako tudi ostala, ker je glavica pretežka, da bi se zdaj še obračali. Super user posted image

Železo in vse ostalo tudi bp, tako da ... Super, upam, da bo enako do konca user posted image  Jo je bilo pa lepo videti na UZ, to malo malo rito mojo zlato ...

Naslednji pregled imam 17.8. Ful pogosto, a? Naslednji dan pa potem porodniška, komaj čakam user posted image

Uživajte na sončku, opa, ob klimi, božajte buhije - Almera, lepa si, ful user posted image

Še danes in jutri delam, potem pa šibava malo na dopust ... Komaj komaj čakam user posted image

Rasti, rasti - pazim te, že zdaj si mi vse :*

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
15.7.2010 10:26:56   
Božička09
Aja punce,

se je kateri poslabšal vid med nosečnostjo? Meni se je, pa se mi zdi brezveze zdaj nova očala kupovat, ker s epotem bojda to uravnoteži nazaj ... Katera ve, koliko časa po porodu to traja? user posted image

Pa še nekaj me zanima, je kakšno razmerje med intervali popadkov in odprtjem materničnega ustja? V stilu popadki na pet minut, 4cm, popadki na minuto, 8cm? Jaz bi bila rada namreč čimdlje doma, če s ebo le dalo ... user posted image

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
   [Brisano sporočilo]
15.7.2010 10:30:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nadka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3428
   [Brisano sporočilo]
15.7.2010 10:37:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3429
15.7.2010 11:08:53   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: Božička09

Pa še nekaj me zanima, je kakšno razmerje med intervali popadkov in odprtjem materničnega ustja? V stilu popadki na pet minut, 4cm, popadki na minuto, 8cm? Jaz bi bila rada namreč čimdlje doma, če s ebo le dalo ... user posted image

Odprtje materničnega ustja nima nič z intervali popadkov. Lahko, da boš imela popadke na 1 minuto, pa odprta 3 cm, lahko pa da boš odprta 9 cm... Praviš, da bi rada bila čimdlje doma-meni so rekli, da naj se počasi odpravim v P, ko bom mela popadke na 5 minut. Razen, če ti voda odteče-pol pa ne smeš nič čakat. Tak so meni rekli. user posted image

SOncIca - malenkost. Če mene vprašaš bi jaz na tvojem mestu uporabila dianatal, če piše, da naj bi skrajšal porod... user posted image

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

Neposredna povezava do sporočila: 3430
15.7.2010 11:12:05   
Božička09
Natalija28, hvala. Nam so isto rekli, ja, nekje pri 5minutah. Večina jih je ob upoštevanju tega pri prihodu v P odprta 3-4cm, zato sem upala, da se da kaj sklepati user posted image

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
15.7.2010 11:17:40   
nenka7
čist na hitro, vidim, da se o robi, ki jo potrebujemo, ni pa mi čisto jasno, kaj je s temi mrežastimi hlačkami user posted image  user posted image  user posted image  ok, morda butasto, ampak jaz prvič slišim zanje, a to mormo imet al zakaj naj bi bile?? se opravičujem, če bo izpadlo hecno da ne vem...

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
15.7.2010 11:20:04   
Božička09
IZVIRNO SPOROČILO: nenka7

čist na hitro, vidim, da se o robi, ki jo potrebujemo, ni pa mi čisto jasno, kaj je s temi mrežastimi hlačkami user posted image  user posted image  user posted image  ok, morda butasto, ampak jaz prvič slišim zanje, a to mormo imet al zakaj naj bi bile?? se opravičujem, če bo izpadlo hecno da ne vem...

Tudi jaz ne vem, čemu točno mrežaste hlačke ...? user posted image

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
15.7.2010 11:38:00   
tannya
Uh čveke, veuser posted image user posted image . Sem se ravno privlekla domov, tako mokra, da nimam besed. Sem šla malo v službo pozdravit, pa do zdravnice, pa papirjev službi potrdit. Potem sem pa predolgo sedela in se je zunja že pasje segrelo. No, saj je bilo že ob 7.00 v centru 27 stopinj...

Še zmeri ima vprašanej glede tega potrdila za očete: a je potrebno iti pred porodom plačat? To bi mi bilo čudno, ker kaj pa če nanese tako, da kje drugje rodim? Almera, upam, da res spregledajo teh par mesecev, ker se mi zdi itak neumno, da mora nekdo, ki je že bil prisoten pri porodu še enkrat na tovrstno predavanje...Saj tok hitr pa tudi ne pozabijouser posted image .

Sončica - Modrci za dojenje v Šparu. gre za to kataloško prodajo TCm ali Tchibbo (ne vem, če sem prav napisala). Pri tej prodaji je tako, da imajo stvari dokler se večina ne proda in potem pridejo nove stvari, ki so čisto drugačne. Tako, da nisem sigurna, ali jih še imajo. Jaz sem ga kupila kakšen teden nazaj. Je pa barve šampanjec, s čipko, velikosti pa so do 85 D.

Tinkatonka - srečanje: glede na moje bližnje srečanje s čebelo, zaradi katere nisem mogla priti na zadnje srečanje....sem takoj za, da se dobimouser posted image . Tale brunarica Bizovik bi bila kar dobra izbira, zdaj ko je tko vroče. Pa se mogoče lahko dopoldan dobimo, če bi bila večina za.

Matr smo si zbrale vroče poletje za nosečnost....user posted image .

Hladite se!
Tanja

Neposredna povezava do sporočila: 3434
15.7.2010 11:39:16   
tannya
Mrežaste hlačke: so hlačke za enkratno uporabo,ki jih potrebujemo v porodnišnici, ko je precej neprijetno par dni po porodu, ko bolj teče iz nas.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
15.7.2010 11:39:54   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: tannya
Sončica - Modrci za dojenje v Šparu. gre za to kataloško prodajo TCm ali Tchibbo (ne vem, če sem prav napisala). Pri tej prodaji je tako, da imajo stvari dokler se večina ne proda in potem pridejo nove stvari, ki so čisto drugačne. Tako, da nisem sigurna, ali jih še imajo. Jaz sem ga kupila kakšen teden nazaj. Je pa barve šampanjec, s čipko, velikosti pa so do 85 D.

V katerem Sparu v Lj si ga kupila?

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
15.7.2010 11:41:39   
tannya

IZVIRNO SPOROČILO: archie

Kupila sem ga v ljubljanskem City parku. Mi je bil všeč, ker malo lepše zgledauser posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
15.7.2010 11:48:06   
archie

Kupila sem ga v ljubljanskem City parku. Mi je bil všeč, ker malo lepše zgledauser posted image

saj pocasi bom pa vse izvedela user posted image user posted image user posted image ravno naslednji teden grem mimo Lj in bom malo se v BTC skocila.

a imajo tam kaksen poseben oddelek za nosecnice ali se ga dobi med navadnimi modrci?

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
15.7.2010 11:51:34   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca

IZVIRNO SPOROČILO: zalcy

Archie, zate je v začetku avgusta , potem ko ti izračunajo julijsko plačo, še dovolj zgodaj, da oddaš. Jaz nastopim porodniško 18.8., pa mi je na CSD rekla, da je v začetku avgusta še dovolj zgodaj. Je pa res, da potem šele septembra dobiš tudi denar za paket za novorojenčka (skupaj s prvo porodniško).

jas začnem s porodniško 13.8. in mi je rekla, da lahko papirje pridem uredit v začetku avgusta... vlogo za paketek pa sem že izpolnila, in sem obkrožla enkratno denarno pomoč, pa mi je rekla, da jo dobim že 15. avgusta, ne pa šele s prvo porodniško.. tak, da nevemuser posted image user posted image

Če si vlogo za paketek že izpolnila in oddala, potem dobiš denar prej.user posted image   Če pa oddaš vse skupaj, šele v začetku avgusta, pa dvomim, da bodo izdali odločbo in nakazali do 13-14-15. v mesecu, ko nakazujejo porodniške.

jaz sem oddala vse skupaj, pa sm samo za denar dobila ze odlocbo, namrec eno z drugim nima veze...loh dobis tud prej samo vloga more biti popolna,je pa res da imajo samo enkrat v mesecu obracun - mislim da prvega v mesecu , nakazujejo pa res okoli 11 - 15 v mesecu - odvisn kako dnevi pridejo...

IZVIRNO SPOROČILO: Almera

Patronažna sestra - tudi če je treba klicati, se kliče v vaš najbližji ZD - od tam pride patronažka - vsaj v LJ je tako - jaz imam itak še od ta prvič cifro napisano.

tudi to je opcija jauser posted image
jaz mam pa od nase se vizitkouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Glede darovanja matičnih celic se pa z mojim ne moreva odločit, ali bi dala shranit ali ne... Prej sva bila trdno odločena, da ja. Zdaj, ko pa se vedno bolj bliža dan D pa prebirava razne članke pa nisva več tak 100%...

jaz jih bom darovala v javno banko, sm papije ze poslala,sedaj cakam na odgovor

ok, se tretjic vprasam: kje v Lj je ta trgovina? V BTCju? 

ja, zraven baby centra in v supernovi na rudnikuuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca

katrinka - hvala za lokacijo mrežastih hlačk. Na Tosamo se pa sploh nisem spomnila, pa tako blizu jo imam . Almera tudi tebi hvala za Muller, čeprav tja pa res redko zaidem, ker mi je vse drugo bližje.

ah ni roblem, jaz jih mam doma se nekaj - takih k jih loh peres na 60 v stroju, samo bom sla se po une za enkratno uporabo k so ful ful mehke...
tosama je meni se najbolj - prej k sm bla se v domzalah pa sploh

IZVIRNO SPOROČILO: Božička09

IZVIRNO SPOROČILO: nenka7

čist na hitro, vidim, da se o robi, ki jo potrebujemo, ni pa mi čisto jasno, kaj je s temi mrežastimi hlačkami      ok, morda butasto, ampak jaz prvič slišim zanje, a to mormo imet al zakaj naj bi bile?? se opravičujem, če bo izpadlo hecno da ne vem...

Tudi jaz ne vem, čemu točno mrežaste hlačke ...?

aha - to so dejansko 100% bombazne hlacke - mrezaste, loh so za enkratno uporabo loh se perejo, ze v porodnisnici jih dobis, so pa veliko veliko boljse od nasih domacih hlack ker so mrezaste tako pa se rane hitreje in bolje celijo, pravtako cisca ce pride na normalne hlacke se sicr loh opere samo madez na hlackah ostane - kljub kuhanju in odstranjevalcu madezev...tako da vam zelo,zelo,zelo priporocam mrezaste hlackeuser posted image

Še zmeri ima vprašanej glede tega potrdila za očete: a je potrebno iti pred porodom plačat? To bi mi bilo čudno, ker kaj pa če nanese tako, da kje drugje rodim? Almera, upam, da res spregledajo teh par mesecev, ker se mi zdi itak neumno, da mora nekdo, ki je že bil prisoten pri porodu še enkrat na tovrstno predavanje...Saj tok hitr pa tudi ne pozabijo .

naceloma loh placas kadarkol - tud 5 minut preden te bodo odpustili, ce ves tocn kje bos rodila loh to prej naredis da mas mir, drugace pa svojega poslji pol k rodis...vazn je da placas ker drugace ti ne bodo dal odpustnic...je pa res da so ene dve al tri porodnisnice v slo kjer je oce zastonj loh pri porodu, za lj vem da to zal ni tako,pa res je da ce ima oce potrdilo da je obiskoval tecaj je prispevek cenejsi - v lj je s potrdilom 16,69eur, brez pa okoli 20-25eur

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
15.7.2010 12:00:14   
tannya

a imajo tam kaksen poseben oddelek za nosecnice ali se ga dobi med navadnimi modrci?

Takoj, ko prideš v Špar boš na desni videla igrače in Tchiboo kataloško prodajo, ne moreš zgrešit:)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
15.7.2010 12:00:25   
Klemcy
Hej!

Jaz se že hladim pod klimo, ker ko sem šla zjutraj s psom ven, me je dobesedno oblivalo user posted image

Natalija28 torej ste se že včeraj vpisovali v skupine??? Sem si kar mislila, ker sem opazla, da ostali še nekaj list v tisti knjigi obračajo, jaz pa sploh nisem vidla kdaj naju je moj kr podpisal in dal knjigo dalje, tak zdaj pa mam user posted image  Jaz tut lahko grem samo ob 17.uri, ker moj še dela drugače, tako da upam, da bo v torek še kaj prostora v tisti skupini. Pa 22. bi mi tut najbolj odgovarjalo. Joj toti moj ded!! Aha zdaj pa vem katera si! user posted image  Ta pediatrinja je sicer po moje malo pretiravala glede cigaretov, da je to ne vem kaki strup. Veš kolko nosečnic skadi tu pa tam kaki cigaret, pa je z user posted image  vse vredu. No jaz nisem med temi, ampak vseeno. Da pa lahko v času dojenja ješ razna zdravila in antibiotike, to me je pa kar začudlo, ker v večina navodilih raznih tablet piše, da se naj med dojenjem ne jemljejo.
No jaz sem pa sedela dve vrsti naprej in v tisti vrsti smo bli samo trije, jaz, moj in njegova sestra, ki ima rok 1 teden prej. Imam temne daljše lase in zgledam kr par let mlajša, kot dejansko sem stara user posted image  Pa oba z mojim sva mala pimpeka user posted image

csd - ne morem verjet, da sem v ponedeljek oddala vlogo za denar za novorojenčka in je danes odločba že prišla. Kam bi si pa to zapisali, da je Mb končno podvihal rokave glede teh zadev?! user posted image

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
15.7.2010 12:12:32   
Natalija28
Natalija28 torej ste se že včeraj vpisovali v skupine??? Sem si kar mislila, ker sem opazla, da ostali še nekaj list v tisti knjigi obračajo, jaz pa sploh nisem vidla kdaj naju je moj kr podpisal in dal knjigo dalje, tak zdaj pa mam user posted image  
No jaz sem pa sedela dve vrsti naprej in v tisti vrsti smo bli samo trije, jaz, moj in njegova sestra, ki ima rok 1 teden prej. Imam temne daljše lase in zgledam kr par let mlajša, kot dejansko sem stara user posted image  Pa oba z mojim sva mala pimpeka user posted image

[/quote]

Jaz tudi nisem vedela, da so se vpisovali. Danes sem izvedela, ko je tmpc omenla. Jaz nisem čist sigurna katera si, zato te prosim, da me daj ti rukni v torek, če me boš vidla, ker itak bom mrzlično iskala kera si.user posted image V torek bo najbrž tudi moj zraven in bova po predavanjih šla še na ogled P.user posted image

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
15.7.2010 12:13:24   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Natalija28 torej ste se že včeraj vpisovali v skupine??? Sem si kar mislila, ker sem opazla, da ostali še nekaj list v tisti knjigi obračajo, jaz pa sploh nisem vidla kdaj naju je moj kr podpisal in dal knjigo dalje, tak zdaj pa mam user posted image  

Jaz tudi nisem vedela, da so se vpisovali. Danes sem izvedela, ko je tmpc omenla. Jaz nisem čist sigurna katera si, zato te prosim, da me daj ti rukni v torek, če me boš vidla, ker itak bom mrzlično iskala kera si.user posted image V torek bo najbrž tudi moj zraven in bova po predavanjih šla še na ogled P.user posted image  

Praviš, da so v MB na CSD zelo hitri s papirji? To me pa zelo veseli.user posted image

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
15.7.2010 12:15:59   
tejči28
kake čvekice komaj preberem vse user posted image

dianatal gel-meni je babica kar prerezala presredek,ne vem če se je kaj trudla,da mi ga ne bi user posted image ,tak da tudi jaz razmišljam o tem gelu,ker mi ni spet,da bi bila šivana.Pa še psihične posledice imam,ker se brazgotina vseeno malo vidi.

pregledi-  sem mislila,da so proti koncu bolj pogosti,pa to sploh ni res.Na 3 tedne,pol pa kar ctg.

pivo-jaz včasih spijem malo radlerja,ker mi je dober,pa tudi navadno pivo sem že kdaj kaki deci.saj ne pretiravam,paše pa za odžejat.

zdaj grejem v bazenčku vodo za malega,se bo šel malo kopat na balkon,ko se zbudi.ker je pol balkona v senci ne bo problem,pa naj bo nagec in naj leče in šprica.user posted image

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
15.7.2010 12:17:24   
tejči28

user posted image Naši       pregledi!  user posted image

user posted image    Redni pregledi  user posted image

14.7.
maca29,katrinka,klemcy
15.7. binabina,božička09
16.7. tannya,malecka_mateja,benika-posvetovalnica
19.7. meri15031981
20.7. tinkatonka,sanje2,benika-APN
        blanči
21.7. bambinca,zalcy
22.7. hanizali,nenka7,archie
23.7. cresisy
26.7. lillchy123,corfu
27.7.
mala,SOncIca
28.7. laliela
30.7. tejči28
02.8. nadka30,natalija28
03.8.
T.Z.
04.8. tpmc,mala2001,klemcy
05.8. lenca78
11.8. almera
17.8. božička09
18.8. inčy

user posted image     UZ pregledi    user posted image

14.7. maca29
20.7. tinkatonka
,katrinka,lillchy123
28.7. laliela
02.8. nadka30,nenka7
04.8. tpmc

user posted image      CTG      user posted image

20.7. benika
22.7. hanizali
23.7. cresisy
03.8. T.Z.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
15.7.2010 12:22:42   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: Klemcy

csd - ne morem verjet, da sem v ponedeljek oddala vlogo za denar za novorojenčka in je danes odločba že prišla. Kam bi si pa to zapisali, da je Mb končno podvihal rokave glede teh zadev?! user posted image

a ni to fajn,jaz sem tud v 2 dneh dobila - k bi vsaj se dnar tako hitr ne pa da morm cakat en mesecuser posted image

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
15.7.2010 12:25:00   
Lenca78
Jest sem oddala v petek prejšnji pa še nobene odločbe nisem dobla :( 

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
15.7.2010 12:29:09   
katrinka
se porocilo iz verisnjega pregleda

obup,skoda casa res...kr neki,vmes se je g odpeljala za 15 min nekam s kolesomuser posted image user posted image user posted image
pol je sam prepisala vse kar so v p rekl in naredil,nic uz-ja k ga mam itak nasledn tedn v porodnisnici,samo srcka poslusale,a ja - shujsala sm,pa slabo vodo mam - nimam pojma kako ali zakaj,tko da mam kontrolo vode v ponedeljek...
prav tko se obnasa kot da njej ni treba nc narest k me itak v p rihtajo, a je zblojena malo nouser posted image user posted image user posted image user posted image

za seznam - nasledn pregled in ctg: 10.8.
                   nasledn pregled in ctg: 23.8.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
15.7.2010 13:33:42   
archie
eno vprasanje za tiste, ki ze imate otroke:

katero el. varusko priporocate (baby phone)? Katera je dobra? Na kaj je treba paziti pri nakupu?

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
15.7.2010 13:39:05   
katrinka
archie - poslala sm ti mailuser posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?