katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca IZVIRNO SPOROČILO: zalcy Archie, zate je v začetku avgusta , potem ko ti izračunajo julijsko plačo, še dovolj zgodaj, da oddaš. Jaz nastopim porodniško 18.8., pa mi je na CSD rekla, da je v začetku avgusta še dovolj zgodaj. Je pa res, da potem šele septembra dobiš tudi denar za paket za novorojenčka (skupaj s prvo porodniško). jas začnem s porodniško 13.8. in mi je rekla, da lahko papirje pridem uredit v začetku avgusta... vlogo za paketek pa sem že izpolnila, in sem obkrožla enkratno denarno pomoč, pa mi je rekla, da jo dobim že 15. avgusta, ne pa šele s prvo porodniško.. tak, da nevem Če si vlogo za paketek že izpolnila in oddala, potem dobiš denar prej. Če pa oddaš vse skupaj, šele v začetku avgusta, pa dvomim, da bodo izdali odločbo in nakazali do 13-14-15. v mesecu, ko nakazujejo porodniške. jaz sem oddala vse skupaj, pa sm samo za denar dobila ze odlocbo, namrec eno z drugim nima veze...loh dobis tud prej samo vloga more biti popolna,je pa res da imajo samo enkrat v mesecu obracun - mislim da prvega v mesecu , nakazujejo pa res okoli 11 - 15 v mesecu - odvisn kako dnevi pridejo... IZVIRNO SPOROČILO: Almera Patronažna sestra - tudi če je treba klicati, se kliče v vaš najbližji ZD - od tam pride patronažka - vsaj v LJ je tako - jaz imam itak še od ta prvič cifro napisano. tudi to je opcija ja jaz mam pa od nase se vizitko IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28 Glede darovanja matičnih celic se pa z mojim ne moreva odločit, ali bi dala shranit ali ne... Prej sva bila trdno odločena, da ja. Zdaj, ko pa se vedno bolj bliža dan D pa prebirava razne članke pa nisva več tak 100%... jaz jih bom darovala v javno banko, sm papije ze poslala,sedaj cakam na odgovor IZVIRNO SPOROČILO: archie ok, se tretjic vprasam: kje v Lj je ta trgovina? V BTCju? ja, zraven baby centra in v supernovi na rudniku IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca katrinka - hvala za lokacijo mrežastih hlačk. Na Tosamo se pa sploh nisem spomnila, pa tako blizu jo imam . Almera tudi tebi hvala za Muller, čeprav tja pa res redko zaidem, ker mi je vse drugo bližje. ah ni roblem, jaz jih mam doma se nekaj - takih k jih loh peres na 60 v stroju, samo bom sla se po une za enkratno uporabo k so ful ful mehke... tosama je meni se najbolj - prej k sm bla se v domzalah pa sploh IZVIRNO SPOROČILO: Božička09 IZVIRNO SPOROČILO: nenka7 čist na hitro, vidim, da se o robi, ki jo potrebujemo, ni pa mi čisto jasno, kaj je s temi mrežastimi hlačkami ok, morda butasto, ampak jaz prvič slišim zanje, a to mormo imet al zakaj naj bi bile?? se opravičujem, če bo izpadlo hecno da ne vem... Tudi jaz ne vem, čemu točno mrežaste hlačke ...? aha - to so dejansko 100% bombazne hlacke - mrezaste, loh so za enkratno uporabo loh se perejo, ze v porodnisnici jih dobis, so pa veliko veliko boljse od nasih domacih hlack ker so mrezaste tako pa se rane hitreje in bolje celijo, pravtako cisca ce pride na normalne hlacke se sicr loh opere samo madez na hlackah ostane - kljub kuhanju in odstranjevalcu madezev...tako da vam zelo,zelo,zelo priporocam mrezaste hlacke IZVIRNO SPOROČILO: tannya Še zmeri ima vprašanej glede tega potrdila za očete: a je potrebno iti pred porodom plačat? To bi mi bilo čudno, ker kaj pa če nanese tako, da kje drugje rodim? Almera, upam, da res spregledajo teh par mesecev, ker se mi zdi itak neumno, da mora nekdo, ki je že bil prisoten pri porodu še enkrat na tovrstno predavanje...Saj tok hitr pa tudi ne pozabijo . naceloma loh placas kadarkol - tud 5 minut preden te bodo odpustili, ce ves tocn kje bos rodila loh to prej naredis da mas mir, drugace pa svojega poslji pol k rodis...vazn je da placas ker drugace ti ne bodo dal odpustnic...je pa res da so ene dve al tri porodnisnice v slo kjer je oce zastonj loh pri porodu, za lj vem da to zal ni tako,pa res je da ce ima oce potrdilo da je obiskoval tecaj je prispevek cenejsi - v lj je s potrdilom 16,69eur, brez pa okoli 20-25eur
|