|
RE: Mama, kje si? 12.7.2010 21:54:05
|
|
|
|
stirje medvedi
|
Draga Kerensa in ostale punce! V torek, ko je izšla Ona, sem jo v službi na hitro preletela in članek o Marku in njegovem iskanju prebrala na pol, več časa ni bilo, ampak se me je tako dotaknil, da sem doma poguglala in vas našla. Do danes sem redno spremljala dogajanje, zdaj pa sem se še sama prijavila in z veseljem bom pomagala, kjer lahko. Bega me le to, da Marko (jaz mu bom rekla kar Marko, Mauro je bil pred 30 leti) ni aktivno vključen. Morda bi lahko veliko pomagal s pismi, ker ne poznamo ne njihove vsebine, ne kraja, od koder so prispela. Zanimivo, v katero smer je krenilo raziskovanje. Morda pa je Džovana le obkrožila otoček, ki ga je obiskala, ko je bila na potovanju. To, da je bolna, se lahko nanaša tudi na njeno dušo, čeprav bi se najbrž drugače izrazila, če sklepamo iz njenega načina in ravni pisanja. Predlagala bi še, če je možno preveriti njen bančni račun - CSD ji je najbrž nakazoval kakšno podporo, mogoče poiskati koga iz vasi, kjer je bila v reji in se je še spomni ali pa je bil blizu rejnici. Je rejnica imela družino? Je kdo od njenih še živ? Prva uradna pošta, ki jo danes dobi novorojenček, je davčna številka. Mogoče je tudi to kakšna sled, čeprav ne vem, kako je bilo urejeno v Jugoslaviji. Kaj se je dogajalo v Zavodu za slepe in slabovidne? Je od tam prišla kakšna informacija? Glede jezika - jaz znam nemško, moja sestra je profesorica španskega jezika, ampak te zgodbe kolikor vem (še) ne pozna. Ne vem, če bi bila pripravljena kam klicati, bi pa sigurno kaj prevedla (v pisni obliki). Menim, da gospa, ki ste jo klicale sprašuje, če govoriš nemško. Mogoče bi jo res treba nagovoriti po slovensko? Je bila za Španijo iz Jugoslavije potrebna viza? Kaj vem, vprašanja se kar nizajo. Vas bom prebirala še naprej. Upam, da se bo vse razpletlo tako, kot je najbolj prav za oba, Marka in njegovo mamo.
|
|
|