pupika
|
Najprej vsem novopečenemi mamicam ISKRENE ČESTITKE. Evo midvi z gajo sva že dva dni doma, tako kot mišu so tudi mene ker so sobe čisto zasedene spustili domov. Dojenje je tokrat takoj steklo, ne tako kot v prvo, prve dni je bila neizmerno pridna in jedla in spala, danes pa nekaj joka, in sem se kar matrala da je zaspala, zanimivo, na meni spi z bradavico v ustah, ji vzamem jo položim v posteljico pa čez 10 min jok. Še moja porodna zgodba. V sredo sem si rekla, sedaj pa si res moram torbo naštimat, kaj če me kaj prehiti, pa sem si naštimala torbo in zvečer sem še pospravljala igrače od Gal-a, katere bi pospravila na podstrešje. Ponoči okoli 3 zjutraj me je kar zabolelo v spodnjem delu in sem se vstala, pa sem si mislila, sedaj pa se je začelo, ker se je v prvo isto tako začelo, potem sem šla na WC in se nazaj ulegla, pa so se začeli rahli popadki na 5 minut, popadki so bili vedno bolj pogosti in močnejši, ob petih sem šla mojga zbudit, da se naj vstane, on meni kaj norim, saj še ni toliko ura, da se še ne bo vstal, pa sem mu rekla, da se bo mogel, takrat pa le zaštekal, da se je začelo in da moramo it v porodnišnico. Doma sva se še oba stuširala, jaz sem še Gala zbudila in mu povedala, ta čas je k nam prišla svakinja in potem Gala peljala v vrtec, midva pa sva se ob pol sedmih zjutraj odpravila v porodnišnico. Cela pot se mi je zdela tako dolga, pa ko sem šla iz parkirišča peš do porodnišnice sem se morala skoraj na vsakem drugem koraku ustavit, ker sem imela že tako močne popadke. Mimoidoči pa so me samo gledali. Ko sem prišla v porodnišnico so me pregledali in rekli, da sem kar za rodit, ker sem že 8 cm odprta, in tako so mi hitro dali antibiotik za streptokok, pa mi niti eno uro ni tekel v žilo in je zaenkrat z Gajo vse v reedu. Moram rečt, da sem imela najboljšo babico, zelo me je sapodbujala, ker sem morala že kar potiskat in je bila kar sila zopet s potiskanjem, toda tokrat sem potiskala samo eno uro in vsega je bilo konec, tokrat sem čisto sama iztisnila iz sebe malo Gajo, v prvo pa sta mi dve babici potiskali otroka navzdol po trebuhu. Lahko rečem, da je bil porod zelo hiter, no vsaj v porodni sobi sem bila dobro uro v mukah, in že smo občudovali našo Gajo, rezana nisem bila, ker se je tudi tokrat babica zelo potrudila in mi poskusila ohranit presredek sem pa malo počla in imam zopet samo 3 šive, in ni nekih hudih bolečin, sedim lahko skoraj normalno, le kolki in križ me bolijo. Ostalim, ki ste še 2 v 1 želim vam hiter in lep porod, in sveeda eno malo zdravo štručko v vašem naročju. Tiste ki pa že cartate, kako jih imate v tej vročini oblečene, jaz imam en bodi z dolgimi rokavi in štumfke na nogicah, aja pa da ne pozabim, se mi tako smili, ker v tej vročini jo moram še široko povijati, ima levi kolk malo slabše razvit in upam, da se bo kolk s tem popravil, prvega smo tudi široko povijali 3 mesece, samo je imel kolke zelo dobre. Ji je pa po moje vroče ker je mokra po glavici. Zaenkrat toliko in lepo bodite
|