deveta
|
Dobro jutro oz, dober dan: sem zdaj dve uri s tamalo spala in ona še spi . Danes že cel dan spi, le za jest se zbudi. Meemee: ja res smo o tem že govorili. Naj ti na hitro obnovim stvari. Za spanje se ne sekiraj. Tudi naši mali spijo v vseh položajih, tudi na trebuhu, če jim tako paše. Pit jim ene dajejo prekuhano vodo druge pa čaj, nekatere ki dojijo celo še niso dodajale nič. Naj te potolažim, tudi naša noče pit nič drugega kot zizike , vendar vstrajam in ji na silo ponujem flaško z vodo in jo vedno bolj pogosto prime, do zdaj pa ni spilaveč kot 30 ml dnevno. Vendar vstrajam po nasvetu patrpnažne sestre, saj je ona imela primir, da njen mali ni pil do 8 meseca nič drugega kot zize, ker ni znal flaške primit in ni bil navajen na nič drugega kot na joško. Zato mi je toplo priporočala, da jo navadim na flaško z vodo ali čajem, da bo v prihodnje meni lažje. Ona ni smela stran za več kot dve uri, sicer je mali kar dehidriral. Dude tudi naša noče, se kar davi če ji jo dam, ma se me sekiram. Kar se pa tiče neprestanega nošenja, pa je grdo rečt, ma jo boš počasi mogla pustiti jo tudi malo jokat, sicer jo boš nosila še mesece, pol bo pa že kar težka, ti pa zmatrana za umret . Novi pogledi na jok (otrok naj ne bi preveč jokal in otroka ne moreš razvadit do 6 meseca...) gor ali dol . Se sicer strinjam, da ga ne pustiš jokat do onemoglosti, vendar da jih ne moreš razvadit lahko reče samo tisti, ki otrok ni imel. Žal ti strokovnega nasveta za odpravljanje te težave ne morem dat vendar ti toplo priporočam, da začni čim prej delat na temu. Jaz sama skrbim za gospodinjstvo doma sama in si ne morem privoščit, da bi bila non sto po rokah, tako da jem jo začela kar zelo kmalu navajat samostojnosti, to pa pri dojenčkih pomeni, da znajo tudi malo počakat. Iz rok je ne spustim le takrat, ko vem da ima krčke in jo boli. Takrat jo nosim in tolažim kolikor je treba (tudi tri ure skupaj, če je hudo), saj v stiski otrok res rabi mamo. Upam da boš čim prej rešla ta problem in srečno
|