mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: dory ne optimalno je med 2 in 3...3.5 je že rizik za krvavitev... mene je dons dohtar samo debelo pogledal, spraševal če kaj krvavim...zdej mam v petek spet..če ne bo ok bom dobla še neko dodatno terapijo aja če se urežem, udarim karkol za mi začne kri tečt, moram baje tečt na urgenco,ker te krvi ne bom sama mogla ustavt...pa ****o a je loh še kej... Brez panike. Na začetku so zelo pogosti vzponi in padci INRja. Na to ima vpliv prehrana, več ali manj tekočine (veliko tekočine pomaga pri redčenju krvi). morebitni Lekadoli ipd., ........... Pri meni je sicer problem, ker mi ga z najvišjo dozo ne morejo spraviti preko 2, ampak se je na začetku zgodilo, da sem ga imela 6,1 in še zob za izdret. Ker je bilo hudo, so me poslali po injekcijo vitamina K. To je to, ni potrebne panike kaka bo dodatna terapija. Sama sem imela tudi železa ful malo, pod 70 in so me enkrat poslali v bolnico na preiskave, ker so sklepali na notr. krvavitve. V glavnem, nič takega, je pa to nekaj, kar prinese s seboj bolezen. Ampak to je res na začetku zdravljenja, potem pa se umiri in slej ko prej najdejo optimalno dozo za človeka. Vsak ima pač svojo in zdravniki težko na prvo roko najdejo pravo. Na začetku sem tudi sama imela kontrole INRja celo na dva dni, kasneje vsak ponedeljek in četrtek, potem 1y tedensko in tako dalje. Sem ravno zadnjič gledala, da sem v zadnjem letu šla 75x na odvzem krvi Je pa definitivno večji problem, če imaš stalno pod 2, kar imam jaz, ker potem si v stalni nevarnosti za nove strdke oz., da se kri nabira na prejšnjem strdku neovirano dalje. Sicer pa, samo da bolečin ni več. lp
|